|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
smoczek aventowy, taki bezbarwny, pewnie silikonowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie odpowiedzi na temat kupy
![]() Lena zatwardzeń nie ma, kupę robi średnio raz na dzień, a zawsze stęka i stęka Cytat:
co do zdjęć... nie wiem, wyglądam nadal fatalnie, na zdjęciach pewnie będę wyglądała gorzej niż na żywo... ale pomyślę, wczoraj odebraliśmy dopiero aparat, bo znajomym pożyczyliśmy jak Filip był mały kupowałam mu smoczki w zależności jaki potrzebowaliśmy, do kaszek mieliśmy trójprzepływowy z Aventu, wtedy tylko butelki Aventu mieliśmy ale teraz Filip pije rano i wieczorem mleko z butelki Lovi (po Lenie) zagęszczone kaszką i normalnie nożem rozciełam mu smoczek, żyje i ma sie dobrze
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-10-16 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki to z krzyżykiem? szukam własnie na all i nie widze takich do Aventu, ale chyba Scio pokazywała taki z Y, tylko jak on sie nazywa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zakorzenienie
|
I Ja się witam późną porą.
Kajool nie wychładzasz, nie wychładzasz. Ja tak robię też, choć od dwóch dni wkładam mała jeszcze do spiworka takiego misiowatego,bo zimnawo u mnie.Prowadząc wózek muszę mieć rękawiczki.Czemu miałaś doła przez Trecy ? Ania i ktoś jeszcze nie pamiętam kto ![]() Bartessa pomysłowa sesja ![]() ![]() ![]() Byłam dzisiaj cały dzień u moich rodziców, fajnie tak wiecie...spędzić czas z tatą i siostrami ( mama za granica) niesamowite jest to, że kiedyś potrafiłyśmy się bić o skarpetki, a teraz rozmawiamy ze sobą jak najlepsze przyjaciółki. Powoziłyśmy się trochę po mieście, a potem siedziałyśmy w domu i tatusiek czekał na Nas z pysznym obiadem - nie wiem czemu ale rosół zupełnie inaczej smakuje mojego taty, niż jak Ja zrobię ![]() mogłam je jeść kilogramami a zjadłam 2 ! Nie licząc tego, że w domu wcześniej zjadłam pierś z kluskami ![]() Miły dzień, ale kiedy się wraca do pustej sypialni to smuto się robi i gula stoi w gardle. Niby wyjeżdżał nie raz , nie dwa, ale za każdym razem płaczę jak dziecko... ach. ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- W ogóle becikowe mi jeszcze nie przyszło ![]() Osły ! Idę spać. Dobranoc ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
nerolko gratulacje dla Izy
![]() ![]() ![]() ![]() Kajool nie wychładzasz, ja ubieram tak samo, tylko nie mam kurteczki wiec zamiast niej wkładam małą w kombinezon misiowy i do tego przeważnie już nie przykrywam kocykiem. A używacie już tych przykrywek na gondolę? Ja swoją gdzieś schowałam i nie pamiętam gdzie, a niedługo chyba trzeba będzie wyjąc ![]()
#1597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaneta ze mną jest tak samo. Niby się przyzwyczaiłam do wyjazdów męża, a ostatnio na dworcu się popłakałam, ludzi patrzyli na mnie jakbym z księżyca spadła, a mnie po prostu było przykro... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zadomowienie
|
Carmela, przegooglowalam trochę i wyglada mi na to, ze avent nie ma chyba specjalnego smoczka do kaszek. Na grubsze sprawy jest ten trójprzepływowy
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1602 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i gratuluję udanego powrotu do cycuszków ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za dobry wynik uszka ![]() no to wielkie brawa za łóżeczko, pamiętam jak pisałaś, że mała tylko w gondoli obok Ciebie zasypia ![]() a co do Tż, to oni zazwyczaj niewiele w nocy słyszą i niewiele o nocach maluchów/naszych wiedzą ![]() mój nawet nie wie, o której się mała budziła Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja na szybko: * mały pierwszy raz śpi poza domem bez nas, dzwoniłam zasnął spokojnie ![]() * chyba znalazłam sposób na zmianę wieczornych nawyków Zuziaka * zaraz przyjaciółka przyjedzie na ploty, * małż jutro wstaje o 4.00 żeby do nowej pracy dojechać (okres próbny) * mam stertę prania do składania i będę to robić plotkując ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | ||||||
Zakorzenienie
|
A ja powtórzę, że mi się to w głowie nie mieści, że już takie dorosłe dzieci mają niektóre z nas
![]() A dla Izuni wszystkiego co najlepsze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Skojarzyło mi się z American Beauty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A teraz sie chwalę ![]() Tymcio dziś pierwszy raz ze mną rozmawiał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiedziałm czy go całować, czy płakać, czy ściskać, czy ... zjeść ![]() ![]()
![]() |
#1604 |
Zadomowienie
|
zanetko mialam dola bo ja ambitna baba a wszysko co pisla tracy mi nih nie wychodzilo. co do samotnosci to wpadaj do mnie
![]() co do przykryciz na wozek zakladam jak jest wiatr
![]() |
#1605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
am nie kupowac, ale coraz czesciej zostawiam Malwinke z mama, a co za tym idzie trzeba podgrzac mleko z lodowki. Chcialam nabyc bardziej ze wzgledu na mame wlasnie, bo ona sie stresuje, gdy Mala domaga sie jedzenia na 'tu i teraz' ![]() A co do drugiej czesci posta, to wiem o czym piszesz. Malwinka od jakiegos tygodnia tak z nami 'rozmawia', cudowne uczucie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Rozeznanie
|
dobry dzien, a raczej noc
![]() my dzis milismy wyczerpujacy dzien caly w rozjazdach na chrzciny prosilsmy a moja maala jak zwykle w gosciahc mega grzeczna przespala szyskie wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zimno? Chyba nie. Śpi w pajacu, śpiworku przykryty kocykiem ![]() A z D doskonale rozumiem... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zjada zazwyczaj z obu piersi na raz ![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi - dzisiaj trochę lepiej jak narazie pobudki - 23, 2 - czyli co 3 h. Idę dalej spać.
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-10-17 o 01:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do leżenia, to tak samo. Zimno mu się po prostu robi. Wczoraj wreszcie załatwił tatusia a nie mnie ![]() ![]() Eh... ciężki tydzień będzie. Mały do szczepienia w piątek, a tu TŻ pojechał na jakiś wyjazd i do soboty zero kontaktu..nawet głupiego smsa ![]() Ale bardzo proszę o kciuki dla niego, bo to wyjazd dość ważny!
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Zakorzenienie
|
Madziulka no to widocznie miała taki okres, że musiał wstawać co 2h.Moja mimo że śpi do 4-5 to dzisiaj wstała np o 3,bo jej się pić zachciało.Ja nie idę nastawiona do spania, że wstanę np o 5 bez żadnej pobudki,bo wtedy jak na złość Emi budzi się częściej, nastawiam się że będę musiała wstać o 24, potem wstaje np o 5 i jestem pozytywnie rozczarowana, że mogłam tak długo pospać
![]() ![]() wiadomo kiedy Ty pojedziesz do męża ? czy jeszcze wszystko w planach ? Ania ![]() ![]() ![]() ![]() Kajool mi książka Trecy bardzo przypadła do gustu, jedyny jej minus to łatwy plan, którego no nie miałam zwyczajnie siły i cierpliwości wprowadzić,było to zatrudne - tym bardziej przy pierwszym dziecku, ale dała mi taką pewność siebie, że bycie mamą nie jest aż takie trudne jak sobie wyobrażałam. Wracałam do jej wskazówek typu: jakie są fazy snu, jakie warstwy mleka itd. itp.Dział Łatwy Plan omijałam aby się nie stresować.Uważam, że książka nie jest zła, jest za idealna jak na macierzyństwo, ta która wprowadziła łatwy plan to jest mega cierpliwą kobietą dla mnie...myślę też, że nie wolno odczytywać jej wskazówek dosłownie, bo właśnie przychodzi potem rozczarowanie ![]() ![]() I jestem. Zjadłam śniadanie, wzięłam prysznic, ogarnęłam trochę salon i siedzę i czekam aż Emi się obudzi. Cwaniaczka mała wstaje o 7 chce sobie porozmawiać i za godzinę ponownie śpi, a mnie się już zwyczajnie nie chce ![]() Znowu jej jakieś uczulenie wyskoczyło ![]() szlak mnie trafi,bo już sama nie wiem na co jest uczulona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
BAN stały
|
![]() moj maly dziś obudził sie juz o 2 w nocy. Ale zasnąl i spal jak zawsze do szóstej... od Dziś u nas zakladaja nowy dach a od jutro przychodza nowe okna wstawiac, więc caly tydzien bede tu u tesciow siedziec, bo dzieciaki by mi chyba zamarzly... acha no i musze się pochwalic ze w koncu udalo mi sie zamowic meble do kuchni, ciemny dol a jasna gora. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Wtajemniczenie
|
witam z rana
Nati obudziła sie o 4 i koniec spania, później usneła o 6.30 i pospała do 7, ale mi juz nie opłacało się kłaść, bo musiałam sie wysykować i Oliwkę do przedszkola pogoda ładna, sloneczko świeci, ale jest zimno, jak wychodziłam rano było -4 s.c. , dziewczynki ubrałam już na zimowo ( Oli kurteczkę a Nati kombinezon) dobrze że nie ma wiatru no a teraz Nati spi a ja nie wiem czy opłaca mi się kłaść, czy nie mogłaby pospać ze 2 h ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Żaneta a gdzie Emi to uczulenie wyszlo?? a swoja drogą przedwczoraj zjadłam troche ptasiego mleczka, no może więcej niż trochę, i zadowoliłam siebie a córce zrobiłam krzywdę, bo Nati później brzuszek bolał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogrubione - ![]() Jakie tam egoistyczne podejście ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz walczyłam z krostkami po nabiale, a tu znowu coś ![]() czekolady w ogóle nie jem, odstawiłam mój ulubiony sos hamburgerowy który dawałam na kanapki już tydzień temu, odstawiłam cebulę, czosnek, nawet pomidora ![]() Szlak mnie trafia, bo widzę że im więcej odkładam to więcej ma krostek ![]() Wczoraj sobie nawet kawę zrobiłam, ale jej nie wypiłam, dzisiaj ją wylałam ![]() Nawet soków w kartonie nie pije, tylko sama woda + herbata ewentualnie. Wczoraj zjadłam babkę cytrynową, więc może to ona. ![]() I znowu ma katar, mimo że odciagam znowu jej harczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Moje dziecko mnie zadziwia ![]() ![]() ![]() AAA i najważniejsze moje dziecko przewróciło sie z brzucha na plecki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zadomowienie
|
Witam,
nie wiem kiedy was nadrobie. ostatnio Emil jest niezwykle absorbujący. W piatek bylismy na ważeniu w klinice i okazało się że przybrał 220gram w tydzień. no teraz to mi się to podoba. ![]() ![]() dodatkowo jak go rozbierałam do ważenia, to cwaniak swoim zasięgiem obsikał pół gabinetu. ja musiałam wycierac podłogę. ![]() ![]() Teściowei odjechali a mały momentalnie przestał marudzic ![]() ![]() byłam tez u polskiego ginekologa i podwozie pierwsza klasa, ale zaskoczyła mnie pani swoim podejsciem. otóż ona rekomenduje MM. powiedziała, że jak dziecko budzi się w nocy co 2-3 godziny to nie dobrze. sama teraz nie wiem, czy rzeczywiście on juz powinien przesypiac więcej? |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Zadomowienie
|
zanetka a jakis krem do twarzy uzywasz? bo u nas po kazdym kremie malego wysypuje i jeszcze na tym boku co lezy tez.
spalismy dzis do 9:30 ![]()
![]() |
#1617 | |||||
Zadomowienie
|
Dobry dzień
![]() ![]() ![]() ![]() No nic, nikt nie powiedział, że przenosiny do własnego kojca będą lekkie, łatwe i przyjemne ![]() Cytat:
Brawo! Brawo! Brawo! Jak to zleciało! ![]() ![]() I wracaj do zdrówka szybko ![]() Pięknie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do uczulenia Emi... To może być ta babka cytrynowa... W cieście pewnie jajka były, a to jedna z rzeczy, którą trzeba odstawić ![]() Cytat:
![]() No i ciemieniucha nam wylazła... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 |
BAN stały
|
avatek juz zmieniony ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
Moją Agata wczoraj nie chciała spać w łóżeczku, coją położyła to taw ryk z takim smutkiem, więc ja ją na ręce, przytulam,przestaje płakać, wiec znow kłade i znów to samo, w koncu polozyłam na wersace, nie ma płaczu
![]() ![]() Idę się dziś zarejestrować jako bezrobotna ![]() ![]() Nerolka najlepszego dla Izuni ![]() Zaneta pewnie od babki - jajka a ona bardzo uczulają. Brumek cieszą mne takie posty jak Twój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Zakorzenienie
|
Hejjj
![]() Laski ja już sama nie wiem co z tymi słoiczkami. Wczoraj Filipek zjadł pierwsze jabłuszko !! ![]() Jaką Wy firme będziecie brać ? Bo Hipp jest najbardziej Bio, ale też jest najdroższy. Bobovita wydaje się taka przystępna. A i opinie ma dobre. Sama już nie wiem za dużo tego jest ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.