Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-16, 20:15   #1591
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie był to smoczek silikonowy.... bo KATEGORYCZNIE nie wolno tego robić. Po czymś takim smoczek może się kruszyć (będą to mikro drobiny) i dziecko to będzie połykać.
smoczek aventowy, taki bezbarwny, pewnie silikonowy.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 20:17   #1592
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
smoczek aventowy, taki bezbarwny, pewnie silikonowy.
Lepiej kup ten z krzyżykiem do kaszki, albo ewentualnie gumowy - w gumowych można dziurki robić.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 20:19   #1593
zanka205
Zakorzenienie

dziękuję za wszystkie odpowiedzi na temat kupy
Lena zatwardzeń nie ma, kupę robi średnio raz na dzień, a zawsze stęka i stęka

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

To wracaj i pisz!
Zanus a powiedz, bo juz nie raz chcialam zapytac, ale zapominalam... co robisz, ze tak pieknie chudniesz? Jestem pelna podziwu. Wkleila bys jakas fotke...

ja nie robię nic, samo leci
co do zdjęć... nie wiem, wyglądam nadal fatalnie, na zdjęciach pewnie będę wyglądała gorzej niż na żywo... ale pomyślę, wczoraj odebraliśmy dopiero aparat, bo znajomym pożyczyliśmy

jak Filip był mały kupowałam mu smoczki w zależności jaki potrzebowaliśmy, do kaszek mieliśmy trójprzepływowy z Aventu, wtedy tylko butelki Aventu mieliśmy
ale teraz Filip pije rano i wieczorem mleko z butelki Lovi (po Lenie) zagęszczone kaszką i normalnie nożem rozciełam mu smoczek, żyje i ma sie dobrze

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-10-16 o 20:23
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 20:25   #1594
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
jak Filip był mały kupowałam mu smoczki w zależności jaki potrzebowaliśmy, do kaszek mieliśmy trójprzepływowy z Aventu, wtedy tylko butelki Aventu mieliśmy
ale teraz Filip pije rano i wieczorem mleko z butelki Lovi (po Lenie) zagęszczone kaszką i normalnie nożem rozciełam mu smoczek, żyje i ma sie dobrze
narazie z trójprzepływowego za szybko leci.

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Lepiej kup ten z krzyżykiem do kaszki, albo ewentualnie gumowy - w gumowych można dziurki robić.
a jaki to z krzyżykiem? szukam własnie na all i nie widze takich do Aventu, ale chyba Scio pokazywała taki z Y, tylko jak on sie nazywa?

Stary 2011-10-16, 20:29   #1595
zanetaa88
Zakorzenienie

I Ja się witam późną porą.

Kajool nie wychładzasz, nie wychładzasz. Ja tak robię też, choć od dwóch dni wkładam mała jeszcze do spiworka takiego misiowatego,bo zimnawo u mnie.Prowadząc wózek muszę mieć rękawiczki.Czemu miałaś doła przez Trecy ?

Ania i ktoś jeszcze nie pamiętam kto mój D wyjechał na nie wiadomo ile, może być za tydzień, może być za dwa dopiero. Zobaczy czy ktoś będzie zjeżdżał,czy nie.

Bartessa pomysłowa sesja a może zrobić coś takiego, że małego mieć tylko w pampersiku a na szyję dać mu krawacik albo muszę ? Bo róże to takie bardziej babskie Jeżeli chcesz mogę przerobić zdjęcia, ale wyślij mi je na e-maila (mogę podać na PW jak chcesz) bo te tu na wizażu mają już logo na dole

Byłam dzisiaj cały dzień u moich rodziców,
fajnie tak wiecie...spędzić czas z tatą i siostrami ( mama za granica)
niesamowite jest to, że kiedyś potrafiłyśmy się bić o skarpetki,
a teraz rozmawiamy ze sobą jak najlepsze przyjaciółki.
Powoziłyśmy się trochę po mieście,
a potem siedziałyśmy w domu
i tatusiek czekał na Nas z pysznym obiadem -
nie wiem czemu ale rosół zupełnie inaczej smakuje mojego taty,
niż jak Ja zrobię albo piersi panierowane,
mogłam je jeść kilogramami a zjadłam 2 !
Nie licząc tego, że w domu wcześniej zjadłam pierś z kluskami
Miły dzień, ale kiedy się wraca do pustej sypialni
to smuto się robi i gula stoi w gardle.
Niby wyjeżdżał nie raz , nie dwa,
ale za każdym razem płaczę jak dziecko...

ach.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

W ogóle becikowe mi jeszcze nie przyszło

Osły !

Idę spać.
Dobranoc !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 20:35   #1596
youyou
Zakorzenienie

nerolko gratulacje dla Izy duża panna

Kajool nie wychładzasz, ja ubieram tak samo, tylko nie mam kurteczki wiec zamiast niej wkładam małą w kombinezon misiowy i do tego przeważnie już nie przykrywam kocykiem.

A używacie już tych przykrywek na gondolę? Ja swoją gdzieś schowałam i nie pamiętam gdzie, a niedługo chyba trzeba będzie wyjąc
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 20:38   #1597
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
A używacie już tych przykrywek na gondolę? Ja swoją gdzieś schowałam i nie pamiętam gdzie, a niedługo chyba trzeba będzie wyjąc
używamy, my na to mówimy plandeka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 20:39   #1598
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
a jaki to z krzyżykiem? szukam własnie na all i nie widze takich do Aventu, ale chyba Scio pokazywała taki z Y, tylko jak on sie nazywa?
Kurcze nie wiem, ale w jakimś hipermarkecie znajdziesz. Ostatnio tam kupiłam trójprzepływowy.
Stary 2011-10-16, 20:48   #1599
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny i jaki ja w końcu mam komentarz napisać tej babce Towar ok, ale przyszedł po ponad 2-ch tygodniach, choć zapłaciłam za priorytet. Napisałam do niej z 3 e-maile, na żadnego nie odpisała. Wysłałam ze 2 sms, żadnego odezwu i dzwoniłam ze 2 razy nie raczyła odebrać
Jeśli wystawie neutrala to będzie ok ? Czy powinnam wystawić pozytywną opinię mimo tego ???
Ja bym wystawiła neutralny, w końcu ile można czekać na przesyłkę? A poza tym nie miałaś z nią kontaktu.

Zaneta ze mną jest tak samo. Niby się przyzwyczaiłam do wyjazdów męża, a ostatnio na dworcu się popłakałam, ludzi patrzyli na mnie jakbym z księżyca spadła, a mnie po prostu było przykro...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 20:56   #1600
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
I Ja się witam późną porą.

Bartessa pomysłowa sesja a może zrobić coś takiego, że małego mieć tylko w pampersiku a na szyję dać mu krawacik albo muszę ? Bo róże to takie bardziej babskie Jeżeli chcesz mogę przerobić zdjęcia, ale wyślij mi je na e-maila (mogę podać na PW jak chcesz) bo te tu na wizażu mają już logo na dole

Byłam dzisiaj cały dzień u moich rodziców,
fajnie tak wiecie...spędzić czas z tatą i siostrami ( mama za granica)
niesamowite jest to, że kiedyś potrafiłyśmy się bić o skarpetki,
a teraz rozmawiamy ze sobą jak najlepsze przyjaciółki.
Powoziłyśmy się trochę po mieście,
a potem siedziałyśmy w domu
i tatusiek czekał na Nas z pysznym obiadem -
nie wiem czemu ale rosół zupełnie inaczej smakuje mojego taty,
niż jak Ja zrobię albo piersi panierowane,
mogłam je jeść kilogramami a zjadłam 2 !
Nie licząc tego, że w domu wcześniej zjadłam pierś z kluskami
Miły dzień, ale kiedy się wraca do pustej sypialni
to smuto się robi i gula stoi w gardle.
Niby wyjeżdżał nie raz , nie dwa,
ale za każdym razem płaczę jak dziecko...

ach.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

W ogóle becikowe mi jeszcze nie przyszło

Osły !

Idę spać.
Dobranoc !
wiesz co narazie nie bede ich przerabiac, ale jak coś to się zgłosze
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 21:00   #1601
CrazyMachine
Zadomowienie

Carmela, przegooglowalam trochę i wyglada mi na to, ze avent nie ma chyba specjalnego smoczka do kaszek. Na grubsze sprawy jest ten trójprzepływowy. Ida nauczyła się z niego pić mleko, na początku też nie umiała. Tylko pilnuję, żeby zawsze piła na jedynce i jest ok.
Stary 2011-10-16, 21:10   #1602
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dla mnie to najpiekniejsza niedziela, bo znowu jestesmy cycowi! Wlasnie skonczylismy pierwsze cycowanie. Nie bylo zadnego problemu. Teraz tylko baaardzo Was prosze o kciuki, zeby jutrzejsze badanie pokazalo, ze bilirubina spadla, zeby te 3 doby nie poszly na marne. Bo to by znaczylo, ze maluch ma problemy z watroba. Boje sie tego...
trzymam kciuki, żeby wyniki spadły
i gratuluję udanego powrotu do cycuszków

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moja Agatka kończy dziś 4 miesiące
za 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
witam niedzielnie
pamietacie mnie jeszcze?
a Dawid w piatek skonczyl 9 tygodni
5 dni temu wazyl 5100g i mial 65cm dlugosci
zaczyna rozmawiac z nami i z zabawkami musze to nakrecic na pamiatke
w srode mamy kontrole uszek, bo w lewym ostatnio cos zle wychodzilo, wiec prosze o mocne kciuki
pamiętamy
za 9 tygodni, wagę i długość
trzymam kciuki za dobry wynik uszka

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Druga nocka z łóżeczkiem w roli głównej za nami
no to wielkie brawa za łóżeczko, pamiętam jak pisałaś, że mała tylko w gondoli obok Ciebie zasypia
a co do Tż, to oni zazwyczaj niewiele w nocy słyszą i niewiele o nocach maluchów/naszych wiedzą
mój nawet nie wie, o której się mała budziła

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę.

Iza dziś o 15:25 skończyła 5 miesięcy!!!!

Ja nadal w łóżku a ból kości,mięsni i stawów jest okrutny,wyję z bólu.Powoli przechodzi ale mam antybiotyk i przeciwbólowe i lóżko.
dla Izuni i zdrówka dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Smutno mi dziś.... trochę zawiodłam się na TŻcie. Hmmm... tak w skrócie to nadużył mojego zaufania. Teraz pojechał grać w piłkę, a ja siedzę, czekam aż Domiś się obudzi i się smucę ...
takie "ciasteczko" a taki niedobry? mamy z Patik jechać i zrobić mu wykład?! A ty się Słońce nie smuć!

Ja na szybko:
* mały pierwszy raz śpi poza domem bez nas, dzwoniłam zasnął spokojnie kochany chłopak
* chyba znalazłam sposób na zmianę wieczornych nawyków Zuziaka
* zaraz przyjaciółka przyjedzie na ploty,
* małż jutro wstaje o 4.00 żeby do nowej pracy dojechać (okres próbny)
* mam stertę prania do składania i będę to robić plotkując
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 21:14   #1603
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja powtórzę, że mi się to w głowie nie mieści, że już takie dorosłe dzieci mają niektóre z nas
A dla Izuni wszystkiego co najlepsze

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Jaki podgrzewacz do butelek polecacie? Musze mamie kupić, bo przez 3 dni się męczyła podgrzewając moje mleczko w butelce umieszczonej w garnuszku? Czy taki najtańszy z allegro dałby radę, czy lepiej zainwestować w coś droższego?
Ja nie mam, nie używałam i nie planuję używać, ale od każdej chyba koleżanki czy znajomej, która kupiła podgrzewacz, słyszę, że to całkowicie zbędny wydatek... Szczególnie jeśli sie karmi piersią.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kochane bardzo dziękuję za życzonka zdrowia ale jakoś na razie się nie spełniły niestety dalej słaba jak nie wiem co no i gardło. Szymek niestety złapał cos ode mnie ale mamy syropek, kropelki i cos tam jeszcze. No i nie będzie 2 tury szczepienia bo oboje musimy byc zdrowi a nie jesteśmy
Ale Cię męczy Współczuję, bieduleczko moja kochana

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś Karlkowi różaną sesje
oto efekty.
Skojarzyło mi się z American Beauty

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
i wlasnie popijam dla relaxu piwo bezalkoholowe a Filipek lezy z gola pupcia i bawi sie na macie
A też tak macie, że jak tylko pozwoli się dziecku poleżeć z gołą pupą, to zaraz robi siusiu

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

jak was czytam dziewczyny to wydaje mi sie ze malego wychladzam. ubieram mu bodziaki, spodnie i skarpetki, kurteczke, czapke i do wozka pod kocyk.
Ja ubieram jeszcze lżej i wiem, że go wcale nie wychładzam, bo karczek zawsze ciepły Ale co się nasłucham, nawet od obcych ludzi na ulicy, to moje

Cytat:
My tez jedziemy z Brzechwa U nas hit to murzynek bambo! Do tego jeszcze legenda kaszubska- tak regionalnie
A mnie i męża dziś rozwaliła na łopatki bajka o i o chorej ziębie

Cytat:
Ja dziś wyciągnęłam z szafy, ale jeszcze nie użyłam

A teraz sie chwalę
Tymcio dziś pierwszy raz ze mną rozmawiał On mówił a-guu, ja powtarzałam, potem znowu on i znowu ja A jaką miał przy tym gigantyczną radość, jaki wielki, boski ,najcudowniejszy uśmiech na twarzy Śmiałam się przez łzy
Nie wiedziałm czy go całować, czy płakać, czy ściskać, czy ... zjeść Ależ ten mały człowiek daje mi radości!!! W życiu bym się nie spodziewałam, że macierzyństwo to coś TAKIEGO! Tak wielkiego i cudownego
Stary 2011-10-16, 21:23   #1604
Kajool
Zadomowienie

zanetko mialam dola bo ja ambitna baba a wszysko co pisla tracy mi nih nie wychodzilo. co do samotnosci to wpadaj do mnie . ja tez teraz lepiej dogacuje sie z siostrami niz kiedys.

co do przykryciz na wozek zakladam jak jest wiatr
Stary 2011-10-16, 22:32   #1605
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A ja powtórzę, że mi się to w głowie nie mieści, że już takie dorosłe dzieci mają niektóre z nas
A dla Izuni wszystkiego co najlepsze

Ja nie mam, nie używałam i nie planuję używać, ale od każdej chyba koleżanki czy znajomej, która kupiła podgrzewacz, słyszę, że to całkowicie zbędny wydatek... Szczególnie jeśli sie karmi piersią.

A teraz sie chwalę
Tymcio dziś pierwszy raz ze mną rozmawiał On mówił a-guu, ja powtarzałam, potem znowu on i znowu ja A jaką miał przy tym gigantyczną radość, jaki wielki, boski ,najcudowniejszy uśmiech na twarzy Śmiałam się przez łzy
Nie wiedziałm czy go całować, czy płakać, czy ściskać, czy ... zjeść Ależ ten mały człowiek daje mi radości!!! W życiu bym się nie spodziewałam, że macierzyństwo to coś TAKIEGO! Tak wielkiego i cudownego
Mial
am nie kupowac, ale coraz czesciej zostawiam Malwinke z mama, a co za tym idzie trzeba podgrzac mleko z lodowki. Chcialam nabyc bardziej ze wzgledu na mame wlasnie, bo ona sie stresuje, gdy Mala domaga sie jedzenia na 'tu i teraz'. Moze kupie taki najtanszy, na pewno nie bede inwestowac w cos, czego nie uzywam na co dzien.
A co do drugiej czesci posta, to wiem o czym piszesz. Malwinka od jakiegos tygodnia tak z nami 'rozmawia', cudowne uczucie . A juz wyjatkowo przepada za moim tata, gdy go widzi to od razu usmiech na buzce i zaczyna wydawac swoje dzwieki.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 23:21   #1606
editka2022
Rozeznanie

dobry dzien, a raczej noc
my dzis milismy wyczerpujacy dzien caly w rozjazdach na chrzciny prosilsmy a moja maala jak zwykle w gosciahc mega grzeczna przespala szyskie wizytyuciekam spac bo zaraz pewnie pobudka
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 01:41   #1607
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka Ja proponuje na początku po prostu się nastawić że w nocy będziesz wstawała co 2h.Czasem mam wrażenie, że jak oczekuje od Emi aby spała dłużej to ona nie śpi,a jak chce aby mniej spała to ona więcej śpi, więc niczego od niej nie oczekuje myślę, że to taki okres że chce co 2h,a może spróbuj podać obie piersi? albo jak wstanie za 2h to podać wodę - herbatkę, choć jak będzie głodny to tu herbatka i woda nic nie da. Karmisz nakładkami ? Ja poprzez nakładki sprawdzam czy Emi doszła do tej tłustek warstwy. Możesz to zaobserwować np. jak zacznie jeść, niech je, odciagnąć go na chwile zobaczyć jakie mleko leci - mi zawsze zostaje coś w nakładce, potem za jakiś czas znowu i potem znowu. Najpierw te bardziej przezroczyste,potem mniej i na końcu biało-kremowe i raczej bardziej gęste.No i jeszcze odciągnąć ewentualnie mleko aby mieć pewność że masz wszystkie 3 warstwy i podać butlą, wtedy zobaczysz czy nadal wstaje co 2h. Powiem Ci,ze jak Emi wstaje o 5 to ona nie dochodzi do tłustego mleka, bo zwyczajnie zasypia... wstaje potem o 7 znowu na jedzenie, no ale śpi mi od 21-5.A zeby nie byc zmeczonym to wez go do siebie do lóżka, bo co masz się przemęczać i wiecznie wstawać ? a może mu zimno!?

Mój D pojechał
Dam sobie radę,
bo kiedy staje przede mną jakieś wyzwanie
to biorę to na klatę i podnoszę głowo wysoko
i idę do przodu..
W wieczorem przed snem się łamie
Jeszcze dobrze nie wyjechał a już tęsknie.
Bu..
Żanetko, ale on zjada z obu piersi na raz... Wodą i herbatką pluje. Nie karmię przez nakładki, ale widzę w koncikach ust kolor mleczka - najpierw jest przeźroczyste, a później w kolorze mleka, czyli napewno dochodzi do tej tłustszej warstwy. Ze swoim odciągniętym mleczkiem również próbowałam, ale też nic to nie daje...
Zimno? Chyba nie. Śpi w pajacu, śpiworku przykryty kocykiem

A z D doskonale rozumiem... Mojego męża nie ma już tydzień, choletnie tęsknie, wyć mi się chce. Też płaczę, jestem samotna, ciężko kłaść się do pustego łóżka...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Madziulka hmm nie wiem co Ci poradzić, bo u mnie Doemk w nocy właśnie pięknie śpi pomimo tego, że zjada tylko jedną pierś, gdzie w dzień zjada 2 i do tego nie chce spać
Chyba musisz przeczekać.
Może którejś nocy mój syn wkońcu miło mnie zaskoczy

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
madziulka a szymon przysypia przy piersi czy sie odrywa i zasypia, bo jezeli zasypia z cycem w buzi to moze zrob tak, ze smyrasz go po buzi lub stopie a jak sie odrywa i zasypia to najpierw karmienie, zmiana pampersa wtedy powinien sie obudzic i znowu cyc.
Ma zamknięte oczka podczas karmienia, ale ciągnie i słychać, że łyka
Zjada zazwyczaj z obu piersi na raz

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi - dzisiaj trochę lepiej jak narazie pobudki - 23, 2 - czyli co 3 h. Idę dalej spać.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-10-17 o 01:43
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 06:43   #1608
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Dobrze że mi o niej przypomniałaś

Cytat:
A też tak macie, że jak tylko pozwoli się dziecku poleżeć z gołą pupą, to zaraz robi siusiu
A teraz sie chwalę

dla Tymcia!
Co do leżenia, to tak samo. Zimno mu się po prostu robi. Wczoraj wreszcie załatwił tatusia a nie mnie

Eh... ciężki tydzień będzie. Mały do szczepienia w piątek, a tu TŻ pojechał na jakiś wyjazd i do soboty zero kontaktu..nawet głupiego smsa
Ale bardzo proszę o kciuki dla niego, bo to wyjazd dość ważny!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 07:39   #1609
zanetaa88
Zakorzenienie

Madziulka no to widocznie miała taki okres, że musiał wstawać co 2h.Moja mimo że śpi do 4-5 to dzisiaj wstała np o 3,bo jej się pić zachciało.Ja nie idę nastawiona do spania, że wstanę np o 5 bez żadnej pobudki,bo wtedy jak na złość Emi budzi się częściej, nastawiam się że będę musiała wstać o 24, potem wstaje np o 5 i jestem pozytywnie rozczarowana, że mogłam tak długo pospać więc myślę, że nastawienie też dużo robi

wiadomo kiedy Ty pojedziesz do męża ?
czy jeszcze wszystko w planach ?

Ania
za męża. Mnie się zawsze wojskowi podobali i ten strój moro ale nie chciałabym aby mój maż był wojskowym ani górnikiem, wiem egoistyczne podejście, ale po prostu zwyczajnie bym się bała, pewnie gdyby wykonywał któryś z tych zawodów to musiałabym się przyzwyczaić, ale cieszę się że on woli inna formę pracy

Kajool mi książka Trecy bardzo przypadła do gustu, jedyny jej minus to łatwy plan, którego no nie miałam zwyczajnie siły i cierpliwości wprowadzić,było to zatrudne - tym bardziej przy pierwszym dziecku, ale dała mi taką pewność siebie, że bycie mamą nie jest aż takie trudne jak sobie wyobrażałam. Wracałam do jej wskazówek typu: jakie są fazy snu, jakie warstwy mleka itd. itp.Dział Łatwy Plan omijałam aby się nie stresować.Uważam, że książka nie jest zła, jest za idealna jak na macierzyństwo, ta która wprowadziła łatwy plan to jest mega cierpliwą kobietą dla mnie...myślę też, że nie wolno odczytywać jej wskazówek dosłownie, bo właśnie przychodzi potem rozczarowanie a tak to w sumie już książka, nie jest mi potrzebna, doszłam do pewnych spraw na zasadzie prób i błędów

I jestem.
Zjadłam śniadanie,
wzięłam prysznic,
ogarnęłam trochę salon
i siedzę i czekam aż Emi się obudzi.
Cwaniaczka mała wstaje o 7 chce sobie porozmawiać i za godzinę ponownie śpi,
a mnie się już zwyczajnie nie chce

Znowu jej jakieś uczulenie wyskoczyło
szlak mnie trafi,bo już sama nie wiem na co jest uczulona

Stary 2011-10-17, 07:41   #1610
Bartessa
BAN stały

moj maly dziś obudził sie juz o 2 w nocy. Ale zasnąl i spal jak zawsze do szóstej...
od Dziś u nas zakladaja nowy dach a od jutro przychodza nowe okna wstawiac, więc caly tydzien bede tu u tesciow siedziec, bo dzieciaki by mi chyba zamarzly...
acha no i musze się pochwalic ze w koncu udalo mi sie zamowic meble do kuchni, ciemny dol a jasna gora. no ale 600 zl drozej
Stary 2011-10-17, 08:01   #1611
agadus
Wtajemniczenie

witam z rana
Nati obudziła sie o 4 i koniec spania, później usneła o 6.30 i pospała do 7, ale mi juz nie opłacało się kłaść, bo musiałam sie wysykować i Oliwkę do przedszkola
pogoda ładna, sloneczko świeci, ale jest zimno, jak wychodziłam rano było -4 s.c. , dziewczynki ubrałam już na zimowo ( Oli kurteczkę a Nati kombinezon) dobrze że nie ma wiatru
no a teraz Nati spi a ja nie wiem czy opłaca mi się kłaść, czy nie mogłaby pospać ze 2 h

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Żaneta a gdzie Emi to uczulenie wyszlo??
a swoja drogą przedwczoraj zjadłam troche ptasiego mleczka, no może więcej niż trochę, i zadowoliłam siebie a córce zrobiłam krzywdę, bo Nati później brzuszek bolał biedna płakała.

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 08:23   #1612
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się zawsze wojskowi podobali i ten strój moro ale nie chciałabym aby mój maż był wojskowym ani górnikiem, wiem egoistyczne podejście, ale po prostu zwyczajnie bym się bała, pewnie gdyby wykonywał któryś z tych zawodów to musiałabym się przyzwyczaić, ale cieszę się że on woli inna formę pracy

pogrubione -
Jakie tam egoistyczne podejście normalne. Jakby był górnikiem to chyba bym się i tak bardziej bała, chyba że bym przywykła tak samo jak tutaj

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 08:24   #1613
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

Żaneta a gdzie Emi to uczulenie wyszlo??
a swoja drogą przedwczoraj zjadłam troche ptasiego mleczka, no może więcej niż trochę, i zadowoliłam siebie a córce zrobiłam krzywdę, bo Nati później brzuszek bolał biedna płakała.
Na buzi, zawsze jej na buzi wychodzi.
Teraz walczyłam z krostkami po nabiale,
a tu znowu coś
czekolady w ogóle nie jem,
odstawiłam mój ulubiony sos hamburgerowy który dawałam na kanapki już tydzień temu,
odstawiłam cebulę, czosnek,
nawet pomidora

Szlak mnie trafia,
bo widzę że im więcej odkładam
to więcej ma krostek

Wczoraj sobie nawet kawę zrobiłam,
ale jej nie wypiłam,
dzisiaj ją wylałam
Nawet soków w kartonie nie pije,
tylko sama woda + herbata ewentualnie.

Wczoraj zjadłam babkę cytrynową,
więc może to ona.

I znowu ma katar,
mimo że odciagam znowu jej harczy

Stary 2011-10-17, 08:25   #1614
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam z rana
Moje dziecko mnie zadziwia chciałam jej dzisiaj pobrać mocz do analizy ale niestety sie nie udało. Bo zamiast siuśków poszła koopa i zabrudziła caaaały woreczek

AAA i najważniejsze moje dziecko przewróciło sie z brzucha na plecki w szoku jestem
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 08:27   #1615
agni82
Zadomowienie

Witam,
nie wiem kiedy was nadrobie. ostatnio Emil jest niezwykle absorbujący. W piatek bylismy na ważeniu w klinice i okazało się że przybrał 220gram w tydzień. no teraz to mi się to podoba. tak więc mój 9-tygodniowy klocuszek waży 5960gram. dziś juz pewnie 6kg jak nic.
dodatkowo jak go rozbierałam do ważenia, to cwaniak swoim zasięgiem obsikał pół gabinetu. ja musiałam wycierac podłogę. A wcześniej strzelił kupsko w pieluchę, tylko pielucha tego nie wytrzymała i przeleciała przez body aż do spodni.
Teściowei odjechali a mały momentalnie przestał marudzic. i w końcu odkryłam o co chodzi z porannym i popołudniowym marudzeniem u Emila. Dziecko jest zmęczone i chce się przespac. zajęło mi to trochę, ale w końcu odkryłam w czym sęk. i nawet półgodzinna drzemka robi rożnicę i jak wstaje to się uśmiecha.

byłam tez u polskiego ginekologa i podwozie pierwsza klasa, ale zaskoczyła mnie pani swoim podejsciem. otóż ona rekomenduje MM. powiedziała, że jak dziecko budzi się w nocy co 2-3 godziny to nie dobrze. sama teraz nie wiem, czy rzeczywiście on juz powinien przesypiac więcej?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 08:52   #1616
Kajool
Zadomowienie

zanetka a jakis krem do twarzy uzywasz? bo u nas po kazdym kremie malego wysypuje i jeszcze na tym boku co lezy tez.
spalismy dzis do 9:30
Stary 2011-10-17, 08:55   #1617
karolinee1983
Zadomowienie

Dobry dzień dziś nocka u nas trochę gorsza małej albo nie podobało się spanie w łóżeczku, albo coś innego ją "uwierało" zasnęła o 20, później pobudka o 2, 4, 5.30 o 5.30 już została z nami w łóżku bo zaczęła mocno marudzić, więc podejrzewam, że jakby została położona do łóżeczka to byłby ryk. A tak dałam cyca i przekimała do 7.30...
No nic, nikt nie powiedział, że przenosiny do własnego kojca będą lekkie, łatwe i przyjemne

Cytat:
Ja tylko na chwilę.

Ja nadal w łóżku a ból kości,mięsni i stawów jest okrutny,wyję z bólu.Powoli przechodzi ale mam antybiotyk i przeciwbólowe i lóżko.

Brawo! Brawo! Brawo! Jak to zleciało!

I wracaj do zdrówka szybko

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

Niestety nie mam zadnego programu, a mozna by bylo je fajnie obrobic
Pięknie!

Cytat:
Dziewczyny i jaki ja w końcu mam komentarz napisać tej babce Towar ok, ale przyszedł po ponad 2-ch tygodniach, choć zapłaciłam za priorytet. Napisałam do niej z 3 e-maile, na żadnego nie odpisała. Wysłałam ze 2 sms, żadnego odezwu i dzwoniłam ze 2 razy nie raczyła odebrać
Jeśli wystawie neutrala to będzie ok ? Czy powinnam wystawić pozytywną opinię mimo tego ???
Ja bym neutralny wystawiła. Uważam, że na pozytywny nie zasługuje

Cytat:
Za pierwszą konwersację z Tymkiem

Cytat:

Znowu jej jakieś uczulenie wyskoczyło
szlak mnie trafi,bo już sama nie wiem na co jest uczulona
No, a u nas znowu zielone koopy muszę zrobić chyba detoks totalny bo ostatnio nie byłam konsekwentna

Co do uczulenia Emi... To może być ta babka cytrynowa... W cieście pewnie jajka były, a to jedna z rzeczy, którą trzeba odstawić

Cytat:
AAA i najważniejsze moje dziecko przewróciło sie z brzucha na plecki w szoku jestem

No i ciemieniucha nam wylazła... a ja tego wcześniej nie zauważyłam bo mała sporo włosków ma i na pierwszy rzut oka tego nie widać

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 09:06   #1618
Bartessa
BAN stały

avatek juz zmieniony ;D
Stary 2011-10-17, 09:14   #1619
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Moją Agata wczoraj nie chciała spać w łóżeczku, coją położyła to taw ryk z takim smutkiem, więc ja ją na ręce, przytulam,przestaje płakać, wiec znow kłade i znów to samo, w koncu polozyłam na wersace, nie ma płaczu w koncumojemu M udało się ją odłożyć. Obudziła się o 2, suche powietrze mamy i chyba laetgo, psiknęłam jej donoska, wypiła herbatke i poszła spać dalej. Potem 6.30 zjadła i teraz słysze, ze gada coś.

Idę się dziś zarejestrować jako bezrobotna musze do skarbówki jechać, do apteki, zeby zrobić kotu opatrunek (w ogóle moj mało towarzyski i przytulny kot, przybiega jak tylko Agatka zapłacze i mruczy i lize ją po głowie ).

Nerolka najlepszego dla Izuni

Zaneta pewnie od babki - jajka a ona bardzo uczulają.

Brumek cieszą mne takie posty jak Twój

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:15   #1620
Zmalowana
Zakorzenienie

Hejjj
Laski ja już sama nie wiem co z tymi słoiczkami. Wczoraj Filipek zjadł pierwsze jabłuszko !! Wstawię fotki w klubie.

Jaką Wy firme będziecie brać ? Bo Hipp jest najbardziej Bio, ale też jest najdroższy. Bobovita wydaje się taka przystępna. A i opinie ma dobre. Sama już nie wiem za dużo tego jest

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości