|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
mój mąż gotuje choć woli jeść na szczęście dla nie go nie ma problemu aby coś zrobić. np codziennie robi śniadania a jak chodziłam jeszcze do pracy to zawsze mi kanapki do pracy robi Do tego sprząta, zmywa itp- no nie w jakiś oszałamiających ilościach ale staramy się jakoś wspólnie wszystko ogarniać. Teraz podczas tego remontu tylko on odkurza i zmywa podłogi
|
|
|
#1592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstawaj hop hop
|
|
|
#1594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czemu multiwitaminy byś się nie napiła? Miałam koleżankę co pracowała w jakiejś fabryce jogurtów, nie pamiętam jakiej. Jedyne co mi utkwiło w pamięci to jak opowiadała, że do jogurtów truskawkowych dodawali same zgniłe i popsute owoce
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-09-20 o 12:26 |
|
|
|
|
#1595 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No właśnie jakoś nie bardzo mi się podoba... Nie chodziłam,bo nie widziałam potrzeby jakoś. Teoria teorią,a poród porodem ![]() Ale jeśli komuś ma to pomóc,może poczuć się pewniej to na pewno warto. Co do picia wody to od jakiegoś czasu piję tak jak większość anglików czyli... z kranu. Dzieci w szkołach również tak piją. A tu coś o czym być może nie każdy wie na temat wody: http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/wod...ej_154196.html
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle ze wszystkich soków najzdrowsze są tylko soki wielowarzywne i pomidorowe . a tak reszta soków czy wody zazwyczaj coś w sobie ma niezdrowego , chemicznego . Niestety miałam okazję wąchać czy próbować wielu składników
|
|
|
|
#1597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1598 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mi się podobało jak byliśmy u szwagra w Holandii i kupowaliśmy w markecie świeżo wyciskany sok. Stały puste butelki i patrzyło się jak maszyna bierze pomarańcze i wyciska
|
|
#1599 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I to najlepiej ze 2 razy, żeby poznać i porównać opinię dwóch konsultantów. Cytat:
A że mój TZ jest do Prokopa z TVNu podobny (nawet żule na ulicy go zaczepiają LOL) to się zaczełam nad nim powaznie zastanawiać Cytat:
trzeba szepnąć do ucha jakiemuś reżyserowi ![]() Cytat:
Cytat:
dziennie mi wychodzi z 3-4,5 l ale chce mi się to co poradzę...Cytat:
więc uszyma wyobraźni słyszę to wołanie i wstaję.Cytat:
i sprawa załatwiona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...urza,id,t.html Ja żywca piłam jak głupia, smakowego właśnie. Stwierdziłam, ze jestem uzależniona od niego. Później dziada zostawiłam i przerzuciłam się na bezsmakową cisowiankę i z wyboru jestem bardzo zadowolona.
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Shiloh ponieważ w niej znajduję się najwięcej chemii i składa się z niewielkiej ilości przecierów i koncentratów . Chyba , że mowa o soku 100 % o smaku multiwitaminy ale ten znów jest dla mnie za słodki i jakby cierpki . Poza tym próbowałam bardzo dużą ilość jeszcze przed pasteryzacją czyli świezych i może też mam przez to uraz do wielu soków . Moje kubki smakowe się bardzo zmieniły jeśli chodzi o soki i wiele teraz podjeżdza mi sztucznością ,aromatami dlatego jak już piję sok to tylko 100 % .
Ja lubię tylko wodę jabłkową , cytrynową i pomarańczową i kocham obecną nowość żywca limonka ale seria chyba była tylko limitowana |
|
|
|
#1603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka pracowała kiedyś przy produkcji keczupu i od tamtej pory nie tyka
No ale to było z kilkanaście lat temu, może coś się zmieniło w produkcji
|
#1605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Ja wczoraj próbowałam soku z buraka (mam sokowirówkę) i dopiero z jabłkiem i cytryną był dla mnie wypijalny, bo bez tego za słodki.
|
|
#1607 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do wody z kranu to sie zgadzam ale tylko wtedy kiedy zna sie stan rur itd, bo woda moze byc swietna ale to co jest w rurach moze okazac sie tragedia!!! Cytat:
z tym pomieszaniem to nie jest glupi pomysl ![]() Emma ja w sumie ostatnio coraz czesciej sie gorzej czuje, nawet czasem tak zle ze mi sie nie chce nic pisac Jak sie zle czujesz to lez, ciaza rzadzi sie swoimi prawami, pozniej juz sobie nie polezymy
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to wiele ludzi tak ma . Moja koleżanka pracowałam przy produkcji lodów chciałam ją się wypytać jak to robią to powiedziała mi tylko , ze lepiej abym nie wiedziała .
W każdej fabryce tak jest . Miałam okazję pracować i też na początku byłam w szoku więc domyślam się co jest w innych fabrykach . |
|
|
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1611 |
|
Gang Iren
|
To już też nie są myślę te rury co kiedyś,zakładane są filtry...
|
#1612 |
|
Raczkowanie
|
hejka laseczki, dopiero Was nadrobiłam. poszłam wczoraj wczesniej spac bo tak się wczoraj narobiłam ze padłam jak zabita. jeszcze sie wieczorem z mezem poklociłam tak mnie wkurzył, a właściwie to może nie tyle wkurzył co nie docenił mojej pracy w domu i zrobiło mi sie przykro wiec wziełam swoją poduszke, druga koldre i poszłam spac i sobie pomyslałam a niech on sobie robi co chce... no i dzis juz oczywiscie dzwonił wybadac sprawe czy jestem zla czy juz nie... i obiecałam sobie ze dzis z łóżka nie wstaje, no i jak na razie mi sie udaje
spałam do 12stej obiadu nawet mu nie podgrzeje zanim wróci, nie ma bata... juz nie raz rozawiałam z kolezankami ktore sie skarzyly na swoich mezów ze jak tylko urodziło sie dziecko to po pewnym czasie facet uwaza ze siedzenie w domu to przywilej i ze to sama przyjemnosc podczas kiedy one mialy pełne rece roboty... nbie boicie się takiego podejscia po urodzeniu dziecka?
|
|
|
|
#1613 |
|
Rozeznanie
|
U nas w domu to na bank sa od 50 lat sa czesciowo w ogole nie ruszane, bo we wtorek mialam pracownikow i byli zszokowani. Jak sie wynajmuje to nie mozna byc pewnym niestety..
|
|
#1614 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Witaj!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do picia - ja jestem jak wielbłąd, mogę wcale nie pić, zmuszam się, żeby wlać w siebie te dwa litry płynów (15,l wody to dla mnie full [brr, nie znoszę wody], uzupełniam herbatą Sagą wiśniową, pokochałam ją ostatnio!). ![]() Em ma, forester, trzymajcie się! Ja dzisiaj też jestem jakaś lekko przetrącona, ale ciśnienie mam w sam raz, to chyba efekt braku tlenu, więc zaraz ucieknę posiedzieć w kocu na tarasie, słoneczko wylazło, więc biorę Cobena i zmykam. Nawet nasza kocica się dzisiaj wściekła, najpierw darła pysk pod oknem, żeby ją wpuścić do domu, a potem pognała z powrotem i w ciągu godziny przyniosła mi pod drzwi tarasu trzy myszy. Kot-morderca normalnie!
|
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
Ufff nadrobiłam
Przepraszam ze nie będę cytować ale odpowiem co pamiętammagnez + potas to w asparginie - mozna brać w ciąży, sama aktualnie zakupiłam i w dodatku zapłaciłam oszałamiającą kwotę 5,55zł ![]() gosia261282 - to ja polecam imiona moich chłopców - Aleksander i Antoni Mają fajne, różnorodne zdrobnienia i skróty, uniwersalne w róznych językach a jednak polskie Jozefina - a synek budził się na sikuj w nocy czy nie sikał bo wytrzymywał do rana?? Bo mój np jak się wysika przed spaniem to potem biegnie dopiero pół godziny po przebudzeniu. Dwa razy tylko się obudził na siusiu (przy czym raz zaworek już puścił ) a tak zdarzyło mu się ze trzy razy zesikać w nocy. Raz jak za dużo się opił przed snem i dwa razy jak był podziębiony. Myślę że jak cos się dzieje albo za dużo wypije to jednak za malutki jest zeby obudzić się za każdym razem z głębokiego snu. Plusem jest że spokojnie wytrzymuje przez noc, ale staram się nie dawać mu za duzo pić przed snem (i tak pije pół szklanki kakao przed zaśnięciem), no ale jak sobie troche przeziebi pęcherz to pewnie i tak mu się przytrafi, bo twardo spi.Co do wózków nadal poluje na używany baby active alu, nawet mam jeden na oku, za 5 dni kończy się licytacja. Tylko gdzie ja go będę trzymać przez 4 miesiace na moich 36 m ![]() Właśnie ugotowałam grochówke na obiad. A od wczoraj planowałam krupnik. W ostatniej chwili w garnku zamiast kaszy wylądował groch ![]() Miałam dziś o 4:30 taki napad kaszlu jakbym się astmy nabawiła. Ciężko mi się oddychało, świszczący oddech...masakra. Uratował mnie syrop prawoślazowy i po pół godzinie udało mi się odkrztusic to co siedziało na oskrzelach. Ale obudziłam całą rodzine. Począwszy od męża który za pół godziny miał budzik (osobiście bardzo cierpie jak obudze sie przed budzikiem i za długo zeby już wstać a za krótko na spanie już) , poprzez synka który przydreptał do nas do łóżka, po Antoska w brzuchu który zaczął wierzgać. Tylko pies był zbyt leniwy żeby oko otworzyc
|
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Co do szkoły rodzenia - w tamtej ciąży nie chodziłam, nie widziałam takiej potrzeby.
Teraz tym bardziej nie widzę potrzeby, zwłaszcza, że wczoraj gin znowu sugerował cc ale jak nie będzie wyraźnych wskazań to decyzja należy do mnie.
|
#1617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozniej jednak wprowadzilismy ograniczenie za 2-4 lata nastepne a 3-cie za kilka nastepnych lat Ale do pracy i tak nie musze isc i w domu sprzatac tez nie ale staram sie jak moge, pranie robie itd Ale moj tz to kochany jest, przychodzi w nocy i pomaga mi sie umyc bo mamy gleboka wanne i sie wydostac nie moge, biedny zmeczony a jeszcze plecki umyje
|
|
|
#1618 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ------------------------ Moje dziecko znalazło sobie super zabawę |
|
|
|
|
#1619 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Można taką wodę zbadać w sanepidzie. Jeśli stan rur będzie na nią wpływać to w badaniu wyjdzie Dla mnie ta z kranu smakuje tak samo jak mineralka którą piłam. A jeśli chodzi o stronę ekonomiczną u nas jest to oszczędność 700 funtów w skali roku! Cytat:
Aleksander jest jednym z mojej listy
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Wstałam, wykąpałam się, umalowałam i pora iść
ale dzisiaj to był wysiłek taki jakbym normalnie na jakiś mount Everest weszła dam znać po usg co i jak na szybko z tel. bo później lecę robić paznokcie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

na szczęście dla nie go nie ma problemu aby coś zrobić. np codziennie robi śniadania a jak chodziłam jeszcze do pracy to zawsze mi kanapki do pracy robi
16.06.2012 
normalnie masakra

no tak .. faktycznie ciężko coś wybrać. To może- Adam, Filip, Igor, Leon, Marek, Norman, Olaf, Oskar, Patryk, Roman..
dziennie mi wychodzi z 3-4,5 l ale chce mi się to co poradzę...

(Rzucanie palenia + tarczyca). Przeraża mnie to jak tyję.
ale jak nie będzie wyraźnych wskazań to decyzja należy do mnie.