|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Dla mnie od momentu poczucia ruchów nie da sie usunąć ciazy, choćby nie wiem co. A ruchy poczułam juz w 16 tygodniu, wiec baardzo cieszylam sie, ze nie zdecydowałam sie na amnio ten tydzien wczesniej, bo miałabym baardzo stresujące tygodnie przed sobą.
![]() |
#1352 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Zakorzenienie
|
Czy wasze maleństwa reagują jakoś na dźwięki? Mój niespecjalnie - nie zauważyłam reakcji i trochę mnie to martwi... przesadzam co?
#1354 | |||||
Zadomowienie
|
Ufff...doczytałam wszystko
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W przypadku standardowego trybu badania w PL wyniki dot. trisomii też otrzymuje się szybciej - od razu jest telefon od lekarza genetyka. Jestem w miarę na bieżąco w tych sprawach teraz, miesiąc temu rozmawiałam z genetykiem z CZD i z Sobieskiego (w Warszawie takie badania robi się w trzech miejscach - CZD, Sszpital na Sobieskiego i na Kasprzaka). A co do amniop. ja akurat ciesze się, że się zdecydowałam i badanie przeprowadzałam najwcześniej jak się dało (jak na warunki polskiego NFZ). Bardzo mnie uspokoiły dobre wyniki, nie chciałabym żyć w ciągłej niepewności. Zagrożenie poronieniem to 0,5%, w moim więku większe jest zagrożenie, że płód będzie miał poważną wadę genetyczną. To tylko fakty. Co do decyzji to każda kobieta ma swoje odczucia i podejmuje decyzje samodzielnie - ja nie wiem co bym zrobiła, gdyby okazało się, że cos jest nie tak, ale wiem na pewno, że wolałabym wiedzieć wcześniej - nie dopiero po porodzie. Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-09-19 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
tak sie za czyms rozglądałam ale jednak stwierdzam że przerobie nasz narożny regalik na narożne półeczki
![]()
#1357 | |
Wtajemniczenie
|
Ale pedzicie
![]() ![]() Mumminek trzymam kciuki,zeby torbiele sie wchlonely jak najszybciej ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Gang Iren
|
Ale piękne słońce wyszło i swieci już kilka godzin.
Po tych dniach szaro-burych to aż humor jest lepszy jak słońce świeci. Nie lubię angielskiej pogody!
#1359 |
Zakorzenienie
|
no dziewczyny na wrzesien/pazdziernik maja 21 czesci wiec nie mozemy byc gorsze
![]()
#1360 |
Raczkowanie
|
Kurczę, nie było mnie jeden dzień, bo tyle ganiania, że na pysk padałam, a tu już 10 nowych stron! Powtarzam się z resztą ale - dziewczyny, pędzicie jak szalone
![]() ![]() Póki co napiszę jedynie że miałam dziś pobieranie krwi, dostałam wyniki i dosyć zabawną historię przy tym miałam <zabawna jak zabawna, serce mi na moment stanęło>. Miałam morfologię krwi, HBs antygen i VDRL cokolwiek to wszystko znaczy. Wizyta dopiero w poniedziałek po miesiącu przerwy więc dopadłam od razu biedną pielęgniarkę zanim odeszła z prośbą żeby powiedziała mi czy mam dobre wyniki. Ona z uśmiechem, że nie ma problemu, zagląda do karty... I mina ewidentnie jej bardzo zrzedła i widziałam że nie wie co powiedzieć. Serce po prostu mi stanęło, nogi miękkie i już bliska stanu histerii pytam "Ja w ciąży jestem, czy to coś zmienia?" a ona wybuch śmiechu z tekstem "Taaak, jak pani w ciąży jest to wszystko jak najbardziej w porządku" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Zakorzenienie
|
Jadę na leniwe
![]()
#1362 |
Zadomowienie
|
EVI07 - aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam brr...
A co do tej kobitki, nie współczuje w cale a w cale :P Widzę, że więcej kociar jest na wątku :P Witajcie nowe mamusie ![]() Aż cieplutko robi się kiedy można przeczytać, że na wizytach wszystko w porządku ![]()
#1363 |
Zakorzenienie
|
Muminku -trzymam kciuki, musi być dobrze
![]() Wróciłam od gin. Złapałam jakąś infekcje, dostałam Macmiror 500 complex 12 globulek - mam nadzieję że pomoże. Gdyby nie pomogło mam dzwonić do gin. Do tego biorę duże dawki potasu bo bardzo mi spadł. Wcześniej byłam na usg tarczycy - potwierdziło się Hashimoto niestety. Teraz w ciąży biorę tyle leków co nigdy w życiu - ale na szczęście z małym wszystko OK do tej pory i mam nadzieję że tak zostanie. Z rzeczy mniej przyjemnych to niestety od od ostatniej wizyty (miesiąc temu)m przybyło mi 3 kg na co gin stwierdziła że to za dużo i mam zwracać uwagę co jem.
#1364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kochana ja kupiłam dla swojego księcia jakieś 2 tygodnie temu misia z pozytywką i przykładam często do brzucha żeby grało i żeby zapamiętał tą melodię bo jak przyjdzie na świat to będzie miał tego misia w łóżeczku i muszę z przykrością stwierdzić, że według mnie on w ogóle nie reaguje na tą melodię... ani nie zaczyna się ruszać jak ją słyszy ani nic... nie wiem może to za wcześnie... nie wiem sama co o tym myśleć ale jak będę u lekarza 25 (huraaa! za tydzień) to zapytam czy można jakoś zbadać słuch dzidziusia... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas po usg genetycznym wyszło prawdopodobieństwo trisomii 13 rzędu 1:170. Po Pappie spadło do 1:1200, wiec nie zdecydowaliśmy się na amnio, bo ryzyko poronienia było co najmniej 5-6 razy większe niz urodzenia chorego dziecka. Chociaż nie ukrywam, ze gdyby takie było prawdopodobieństwo zespołu Downa to miałabym większy zgryz co zrobic. No i niestety nawet idealne wyniki amniopunkcji nie dają pewności, ze dziecko bedzie zdrowe, bo przeciez jest mnóstwo poważnych chorób niezbędnych trisomiami ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() Wszystkim noworodkom rutynowo bada się słuch po urodzeniu.
![]() |
#1367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż sama jestem ciekawa. Ale podejrzewam, że niestety nie da się tego zbadać w czasie ciąży, tak samo jak wzroku maluszka :/
![]() |
#1368 |
Raczkowanie
|
Póki pamiętam - miałam wam pokazać:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3559654822 Mnie to całkiem rozczuliło haha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z Was poszukiwała lub zakupiła sobie gdzies już kurtkę ciążową na zimę?
Szukam po różnych stronkach jakiejś nieworkowatej coby zgrabnie wyglądała i nie znajduję ![]() Mogliby wymyśleć coś w stylu sexi mama ![]() Jak któraś z Was trafiła na jakąś fajną to poproszę o namiary ![]()
#1370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że same dobre wieści czytam
![]() Już nie mogę się doczekać swojego USG...bo tak bardzo się denerwuję.
![]() |
#1372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak właśnie mi się wydaje, że dziecku wsioryba czy leży w dobrych, czy ciut za dużych ubrankach, które można popodwijać, a szybko do nich dorośnie. Cytat:
Ostatnio go zmolestowałam, żeby potrzymał rękę na brzuchu i poczuł syna... uparcie twierdził, że nic nie czuje, chociaż ja czułam wyraźne kopnięcia. Dałam za wygraną. Cytat:
![]() ![]() Spoko, pieluchy najważniejsze, w najgorszym wypadku flanelowe mogą też robić za ubranko ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;42887181]Muszę poszukać na allegro takich rajstop. Muszę też powoli zacząć poszukiwania kurtki, już teraz nie dopinam płaszczy które mam - na szczęście nie jest jeszcze bardzo zimno.[/QUOTE] Rajtki polecam z pepco, bylam mile zaskoczona ich jakością. 120 DEN, 12 zł. Nie są ciążowe, tylko takie zwykłe, kupiłam rozmiar większe, niż zazwyczaj noszę (zazwyczaj mam 4, te wziełam 5) i są rewelacyjne! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Idę popływać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1374 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1375 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj kurczak w porach ![]()
![]() |
#1377 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Raczkowanie
|
Wiesz, ja nawet nie wiem co to jest
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Właśnie - kobietki kochane, pytanie do Was! Jutro lecę po nowy krem przeciw rozstępom bo właśnie skończył się mój z Ziaja Mamma Mia przeciw rozstępom od 4 miesiąca ciąży. Czy polecacie jeszcze jakieś które się wam sprawdzają? Z Ziaji wybrałam z tego powodu, że reklamował się w gazecie dla przyszłych mam i cena była całkiem przystępna, póki co jestem bardzo zadowolona, ale zawsze warto wiedzieć jakich wy macie ulubieńców ![]() Edytowane przez Shizu48 Czas edycji: 2013-09-19 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Co do wizyty bo ja wiem czy tak zle,ze te 3 kg w miesiac? W pozniejszej ciazy raczej wiecej sie tyje. Przynajmniej ja tak mialam. A tez co do wazenia u gina to nie jest to jakies mega dokladne,bo nie wazysz sie na czczo i nie nago zapewne. To tez moze byc dobrze przeklamane.
![]() |
#1380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.