![]() |
#1591 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53453462]Evcia super ![]() ![]() ![]() U mnie też ![]() Cytat:
![]() Zamówilas juz? Faktycznie szkoda, ze Tz nie będzie mógł być z Toba, bo dla mnie to najważniejsza osoba, no ale szczęście jest takie, ze masz tam mamę, to,chociaż ona będzie, a jakby nie pracowała, to w ogóle sama byś została ;/ Dzień dobry! Ja to już chyba zaczęłam się przyzwyczajać do bezsensownych nocy, albo do nocy, w których zasypiam dopiero nad ranem ;/ Co do ułożenia lampek, bezkonkurencyjnie Tz podoba się opcją 3, czyli ta, której j ja się przychylam, więc tak zostaje ![]() ![]() To co się dzieje we Francji, to nawet nie umiem nazwac tego słowami, straszne... ja to się bardzo boję takich rzeczy, strach gdziekolwiek już wyjeżdżać, bo zamachy w samolotach, publicznych miejscach, no coś okropnego, najlepiej siedzieć w domu na to wyglada, a i to nikt nie zagwarantuje, ze jest w nim bezpiecZnie ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale widzę, że im bardziej jestem zmęczona, tym mocniejsze skurcze. Na wieczór bankowo, jak nie pójdę spać najlepiej o 19, to naparzają dziko. Swoją drogą, jak Was łapie skurcze w drodze, to stajecie? Bo jak chodzę to bankowo mnie przyskurczy z kilka razy i nie wiem, czy stać i czekać aż puści, czy powoli się ślimaczyć dalej. Dobra, teraz to mogę narzekać. Jestę niedołężno babo :/ Chodzę kwaczo i cały czas śpię. A na wieczór wczoraj poszła mi taka farba z nosa, jak nigdy w życiu. Chwaliłam się zawsze, że mam nos ze stali, piłką do kosza można było mi nochala obić i luz, a tu wczoraj małe kich i fruu farba. Wrrr... Osiagnęłam dziś szatańską wagę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Zakorzenienie
|
A mi od wczoraj wypływa większa ilość śluzu... niby póki co nie zanosi się, że to infekcja, ale profilaktycznie smaruję Clorimazolem, bo kto wie co to...
Wiecie może czy w ciąży można Gynalgin? Bo tylko takie globulki mam w domu w razie 'w'...
#1594 |
Zakorzenienie
|
Domi
![]() Ja kupiłam kosz Mojżesza.. z myślą, by dziecko gdzie miało leżeć w ciągu dnia w salonie. Póki co kosz stoi u nas w sypialni i chyba powoli dochodzę do wniosku, że może lepsze to niz łóżeczko... Tylko na łóżeczku mi wygodniej było jednak przewijac i obrobic po kąpieli. Mujer. Odważne tezy rzucasz. Ja żyjąc w multikulti społeczeństwie wiem, że nie można wrzucać wszystkich do jednego wora, ale.. swoje spostrzeżenia mam. U mnie jest mocna grupa pakistańska i dość odważna w wypowiedziach. Przerażające to jak roszczeniowe.
#1595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu nie bylo co zdradzać ![]() A ten kojec fajny bajer ale taki zupełnie niepotrzebny moim zadaniem ![]() Ja poduszkę małego rogala mam z motherhood, w spadku ale nowa zobaczymy czy sie przyda. W nocy wolałabym karmić na leżąco a w dzień jeszcze nie wiem gdzie. Musze jakas miejscówkę sobie tu znaleźć
![]() |
#1597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu tak zależy Ci na tych 3 dniach? To może wypisz się na te kilka, a potem wrócisz, przecież nie mogą Cię nie wziąć ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No nic, spierać się nie będę, sprawa jest przykra. Wiem, że w UK ludzie bardzo narzekają i są negatywnie nastawieni, mają na to konkretne argumenty. Mam paru znajomych z UK i wcale im nie odmawiam racji. Jedno wiem - bardzo mnie to martwi. Nie wchodzę raczej w dyskusje, bo są ostre, ale szczerze to chciałabym jednak nie musieć jak uchodźcy spierniczać z naszego kraju. A przynajmniej nie z powodu konfliktów, raczej dla własnego relaksu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam gynalgin dwa razy przepisany :/ i nystatynę
![]() |
#1600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No, będzie mi brakować męża przez ten czas, zresztą mimo, że będę miała Maleńką przy sobie to będę się czuła pewnie zagubiona... Mam nadzieję, że chociaż trafię na fajne osoby na sali, bo jak nie to w łeb sobie strzelę ![]() Opcja 3 z lampkami była najładniejsza ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1601 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do arabow raz jeszcze to ogolnie nie jestem nastawiona przeciwko nim. Moja najlepsza przyjaciolka to osoba, ktora generalnie pochodzi z naprawde radykalnego islamskiego kraju i jakos nie czuje sie przy niej zagrozona, . Sa normalne osoby tak samo jak zdarzajá sie skrajnosci. Ale jak widze co sie wyprawia czasem na ulicach, podejscie niektorych imigrantow czy w wiadomosciach czy zdjecia to sie zaczynam bac, bo tez zyje jednak w kraju multikulti ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Zakorzenienie
|
MUJER a czesto masz teraz te skurcze? I nic na nie nie bierzesz?
Kurczę no to jest zadziwiające, jedni mówią ze tak powinno być i spoko, drudzy przeżywają, karza lezec i brać leki rozkurczowe, to,ja już nic nie czaje o co cho z tymi skurczami ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to w sumie nie przemyślałam jak karmić, fotelików nie mam, ani żadnych gadżetów, tylko tę poduchę. I chustę, choć jeszcze nie wiem, jak się karmi w chuście (o włacha... poszukam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem doskonale, myślę ze kazda będzie się tak czuła, a obecność Męża dodałaby wiekszej pewności siebie i byłaby wsparciem, ale dasz radę, masz jeszcze mame, instynkt nam będzie mówił co robić, tak myślę ![]() ![]() Mi też 3 najbardziej się podobała ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Biorę magnez. Jedyne co mi zalecił, to przy mocnym skurczu poleżeć. Ale to też może wynika z tego, że u mnie nie widzi innych problemów i dlatego sądzi, że nie powinno się nic wydarzyć...? Tego nie wiem. A dziś mi się śnił czop śluzowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To właśnie mój ateizm raczej nie podoba się nawet zwykłym islamistom. Oni naprawdę wolą chrześcijanina ![]() A to, że niektórzy nasi rodacy robią wioche to się zgodzę niestety.
![]() |
#1607 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Chyba tylko ja przesypiam całe noce ![]() ![]()
![]() |
#1608 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Adka współczuję atmosfery w pracy ![]() ![]() Witaj Domi ![]() no to niestety tak jest że z jednej strony chciało by się bardzo żeby chociaż tż mógł wejść i posiedzieć z Wami dłużej no ale z drugiej strony mogę Ci powiedzieć z własnego doświadczenia ze ludzie nie mają umiaru. Byłam w szpitalu gdzie nie było żadnych ograniczeń i np przychodził mąż do jednej dziewczyny o 8 rano i siedział do wieczora, pomijając że do niektórych potrafiło naraz po kilka osób przyjść. Tyle dobrego że rodziłam latem i raczej nikt chory nie przychodził no ale zimą pewnie nie jeden odwiedzający nie będzie się przejmował takimi "drobiazgami". |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Zakorzenienie
|
Witam nową mamusię
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 |
Wtajemniczenie
|
Witam i ja
![]() Hej Nowa koleżanko ![]() ![]() Co do Francji, nic nie wiem co się dzieje,nie oglądałam tv ostatnio i może okropnie to zabrzmi ale temat uchodzcow nie interesuje mnie, ani się nie wypowiadam na ten temat. Noc jakoś przespalam bez skurczy, mam nadzieję że dzisiaj będzie ich mniej bo jestem prawie cały dzień sama z synem i na dodatek mam prasowanie ![]() ADKA ale ci się porobiło... A czym się zajmuje twoja firma? Widzę że coraz więcej z nas ma już donoszona ciążę ![]() ![]()
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz... (Julian Tuwim) Moje serca dwa: J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g) I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g) Edytowane przez cienwiatru Czas edycji: 2015-11-14 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że może się okazać, że to wcale niepotrzebne ![]() Jeśli masz kasę na to i masz ochotę to kup ![]() Fajnie to wygląda, ale niezbędne chyba nie jest ![]() Czyli widocznie można. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebny, ale jeśli już to chyba wezmę, bo jednak on zawsze na bardzo długo pomagał. Ostatnio miałam globulki Clotrimazolum i zaraz po aplikacji przez chwilę czułam pieczenie, więc nie chciałabym tego znowu ![]()
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
Aniqa a czemu w sumie u was w szpitalu jest zakaz odwiedzin?
#1613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
FIONKA tak tylko powiedzieli pewnie. Jeszcze nie słyszałam żeby do szpitala przyszedł ktoś z pracy.
ANIQA niektóre oddałyby wiele żeby mieć taki spokój na porodówce bez odwiedzin😉
#1615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gynalginu w ciąży nie miałam, ale skoro miała Fionka, to pewnie można, ale Nysastyne to miałam. Ją chyba też bym zaaplikowala, żeby bardziej się nie rozwijało ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś dam radę. Liczę na to, że w szpitalu spędzę niezbędny minimalny czas i wrócę do domu. Cytat:
Jeśli chodzi o skurcze to zastanawiam się jak to będzie jak leki odstawię, bo jak mi ściągnie krążek we wtorek to automatycznie odstawiam wszystko, tylko zostaje mi wit.D ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Można odwiedzać, ale jest do tego osobna sala na którą muszę przejść z dzieckiem, więc ja pewnie nie będę miała siły siedzieć tam niewiadomo ile i skończy się na krótkich odwiedzinach ... Cytat:
![]() Ale on uparcie twierdzi, że TV w sypialni będzie oglądane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Póki co nie biorę tego Gynalginu, bo nie mam żadnych objawów infekcji, a zwykle czułam jak się miała rozwijać. Upławy może są od krążka? Wiem, że przy krążku może być zwiększona wydzielina, ale wcześniej tak nie miałam ![]() Smaruję Clotrimazolum profilaktycznie i we wtorek poproszę gin., żeby zaglądnęła czy się coś dzieje.
![]() |
#1617 |
Zadomowienie
|
Magda mnie pociesza
![]() Skoro ją też naparza kręgosłup, bo nie mam nic do swojego już ![]() https://www.youtube.com/watch?v=pubri6hobLc |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a boli Was kręgosłup cały czas czy tylko jak się nachodzicie?
Doczytałam o Francji - masakra ![]()
#1619 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam zwykle w ciągu dnia takie lekkie, z kilka w dużych odstępach czasu. Wieczorem mi się zdarza znacznie więcej, ale to zależy od dnia, a jak czymś sprowokuję (u mnie np. chodzenie dłuższe), to się mnożą i jest ich kilka w ciagu godziny. Ponoć to dużo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska bo chce spakowac torbe i ogarnac kat dla mlodego
![]() Kalusia ja tez przesypiam noce w szpitalu ![]() Benita ja tez mialam oststnio laske w pokoju do ktorej przychodzily dzieci male siedzily w lozku i maz Ogolnie dla mnie towarzystwo otepiale umyslowo Masakra Ale tak ogolnie rzecz biorac trafiam tym razem na meczace wspolokatorki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.