Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-27, 11:00   #1591
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Niezłe buty

Ale plany Najlepsze,że oni sobie tak planują, bo nie muszą w ciąży chodzić, rodzić, karmić i potem wychowywać 24h/dobę. Także mnie tam plany mojego męża nie interesują, moje są najważniejsze!!;P Ale jak zajdziesz w drugą ciążę jak Mia będzie miała pół roku to wiesz,że właściwie ciąża Ci przypadnie na najcięższy okres- jak dziecko jest na wpół mobilne, chciałoby a nie może, potem uczy się chodzić...dużo noszenia, dużo pilnowania, ogólnie cięzko jest.

Tusia rosła średnia, a urodziła się najmniejsza na wątku z dzieci donoszonych. Nie ma reguły

To dobrze,że założą, będziesz spokojniejsza. WIększość moich koleżanek po ściągnięciu pessaru potem nawet przenosiło ciążę!

no ja wiem o tym, ale tz jest madrzejszy

zreszta wiecie, on sobie moze gadac to ja decyduje czy zrobi to dziecko czy nie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:07   #1592
figa84
Zakorzenienie

Badzia ja dziś wstałam o 10 a najlepsze, że poszłam się położyć koło 9, bo byłam padnięta... i nie mogłam zasnąć, to do 2 w nocy czytałam książke :/

A teraz ogarniam trochę dom i potem czekam na tż, bo w końcu weekend
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:11   #1593
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość

haha no nie wiem Ja to się dalej śmieję,że mój małż zrobił Tusię z zaskoczenia
Bo już mnie dłuższy czas namawiał, ja nie i nie, a tu nagle pyk chwila nieuwagi i jest. To zawsze mu mówię,ze on to zrobił specjalnie, tym bardziej,że tp miałam w jego urodziny- 22.09

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:21   #1594
Lola2828
Zadomowienie

Mój tż zaczął dzisiaj 4 dni wolnego z czego dwa będzie w pracy na nadgodzinach ale przynajmniej wstaniemy razem i śniadanko razem lubię to A teraz wyruszamy szukać aparatu by uwiecznić piękne chwile z bejbi Musimy do tartaku podjechać bo od miesiąca szukamy takich klocków żeby łóżko podnieść bo mamy strasznie niskie i nie mogę już z niego wstać Miłego popołudnia
Stary 2015-11-27, 11:29   #1595
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

dzisiaj przynajmniej ładna pogoda u nas jest i słoneczko swieci

a rano było -1 i widzialam snieg nawet ;D

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:33   #1596
good idea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Mi tez przychodzą takie obawy czy podolam dwójce dzieciaczków.ile ma Twoje dziecko? (Moje 17 mies)
19 miesiecy ale ostatnio wszedl w okres, ze nic nie chce robic sam tylko wszystko z mama i pol biedy jak trzeba gotowac obiad bo wtedy chetnie pomaga ale bawic sie z nim trzeba i zasypiac musze z nim ja bo z mezem nie chce i coraz gorzej spi w nocy. Rece mi czasami opadaja i wiem, ze to malo wychowawcze ale jak musze odpoaczac to puszczam bajki i tak siedzimy razem i ogladamy.

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem czy Wasze plany się zmienią po urodzeniu
Ja po pierwszym przez dobry rok nie miałam ochoty na więcej dzieci (choć o 3 myślałam zawsze!). Jak mały miał prawie 2 latka, to zaczęliśmy się starać o 2gie. T. urodził się jak starszy miał 4,5 roku. Po nim w sumie od razu mówiłam, że jakby tak 3cie było, to byłoby fajnie Także nigdy nic nie wiadomo
Wiem jedno...podziwiam dziewczyny z dziećmi rok po roku!!
Z mezem zawsze twierdzilismy, ze trojka dzieci to taki fajny sklad zawsze chcielismy miec dwoch chlopakow i potem coreczke ale jednak poki co zostaniemy przy dwojce.

Brak polskich znakow.
good idea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:39   #1597
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Niezłe buty

Ale plany Najlepsze,że oni sobie tak planują, bo nie muszą w ciąży chodzić, rodzić, karmić i potem wychowywać 24h/dobę. Także mnie tam plany mojego męża nie interesują, moje są najważniejsze!!;P Ale jak zajdziesz w drugą ciążę jak Mia będzie miała pół roku to wiesz,że właściwie ciąża Ci przypadnie na najcięższy okres- jak dziecko jest na wpół mobilne, chciałoby a nie może, potem uczy się chodzić...dużo noszenia, dużo pilnowania, ogólnie cięzko jest.

Tusia rosła średnia, a urodziła się najmniejsza na wątku z dzieci donoszonych. Nie ma reguły

To dobrze,że założą, będziesz spokojniejsza. WIększość moich koleżanek po ściągnięciu pessaru potem nawet przenosiło ciążę!
Tu mówią,że przy tej cukrzycy i problemach kardio dobrze by było choć do stycznia.Ale wiadomo,liczymy że aż do końca.

Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 12:22   #1598
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

[QUOTE=good idea;53609637]19 miesiecy ale ostatnio wszedl w okres, ze nic nie chce robic sam tylko wszystko z mama i pol biedy jak trzeba gotowac obiad bo wtedy chetnie pomaga ale bawic sie z nim trzeba i zasypiac musze z nim ja bo z mezem nie chce i coraz gorzej spi w nocy. Rece mi czasami opadaja i wiem, ze to malo wychowawcze ale jak musze odpoaczac to puszczam bajki i tak siedzimy razem i ogladamy.

Moja ma podobny okres.Bawimy sie razem, ja przestałam ostatnio gotować bo mała śpi 1.5 h wiec troszkę ogarne mieszkanie, poprasuje,wykopie sie i nie mam czasu na nic więcej .Dobrze ze niedaleko mam męża pod ręka to jak moze wyrwie sie z pracy i zrobi zakupy i obiad kupi z mlecznego. Jeszcze 1,5 mies temu byłam bardziej zorganizowana . Codziennie cos ugotowane, same robilysmy z mała zakupy. A teraz ta pogoda juz nie mam tez tyle sił .
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:25   #1599
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ostatnio moja koleżanka(30l.) co ma 6 dzieci się do mnie odezwała na fejsie- ona ma dzieci rok po roku.
Dla mnie masakra Kocham dzieci nad życie, ale poza macierzyństwem mam też hobby, pracę, znajomych itd.
Ja mam znajomą z 4 dzieci i ona zawsze się śmieje, że przy 3-cim już wrzucasz na luz i samo się układa. Może coś w tym jest
Cytat:
Napisane przez good idea Pokaż wiadomość
Z mezem zawsze twierdzilismy, ze trojka dzieci to taki fajny sklad zawsze chcielismy miec dwoch chlopakow i potem coreczke ale jednak poki co zostaniemy przy dwojce.
Mój układ Zobaczycie po czasie, może i córeczka będzie
Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Tu mówią,że przy tej cukrzycy i problemach kardio dobrze by było choć do stycznia.Ale wiadomo,liczymy że aż do końca.
I tego się trzymajmy! Będzie dobrze!
Moja przyjaciółka miała pessara w obu ciążach i jak jej dr go zdejmowała, to kazała jechać do domu po torbę i zbierać się do szpitala. W obu przypadkach urodziła w tym samym dniu Przynajmniej nie miała zaskoczenia i stresu, że nie zdąży
Stary 2015-11-27, 12:31   #1600
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ostatnio moja koleżanka(30l.) co ma 6 dzieci się do mnie odezwała na fejsie- ona ma dzieci rok po roku. Tylko, że każde z nich jest zdrowe, spokojne, samo sobie ustala od początku rytm dnia, bezkolkowe. Oni wyjechali rok temu do Anglii bo tam z samych benefitów im lepiej niż w polandii, W Polsce teściowa trochę jej pomagała a tam chyba jest sama(bez niani) i narzekała, że marzy o spokojnym prysznicu bez obstawy . Dla mnie i tak masakra ale ja myślę, że na tej 6 się nie skończy . Ja z nią chodziłam do LO i to taki typ gothic w glanach, czarny metal i te sprawy - nigdy bym nie powiedziała, że będzie miała TYLE dzieci.

Dzień dobry

Ja też dzisiaj wstałam o 9 Nie to, żebym była specjalnie wyspana bo położyłam się 1:20 ale luksusowa noc na tle tych poprzednich

O mamo !?!!!!!6 ? Dzieci jej kiedy ta dziewczyna ma czas dla siebie no i pózniej męża ?
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:39   #1601
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Ja cudowny misio Zazdroszczę zdolności
Figa mój Mały też tyle ważył w 28tc i powiem Wam że u mojego TŻ w rodzinie rodziły się same klocki powyżej 4kg... I taka waga to wcale nie jest dobra przy porodzie SN. Historie jakie słuchałam nie będę przytaczać. Taka waga 3-3.5 jest idealna. I tak nasz dzidzuś jest jak powiedziała lekarka książkowy nie za duży nie za mały
Esorku Kochany trzymajcie się Sama ostatnio zauważyłam że zrobiłam się jakaś rozdrażniona i płaczliwa
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 12:59   #1602
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość

Hahahahaha :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Nie moge :-D
Ale twoj malz niezle plany ma :-D tak samo moj gada ze po nim nasz bobel urodzi sie 5kg bo musi byc wielki jak oN:-D a ja mu na to zeby w takim razie sam sobie go rodzil :-D
Oni wszyscy madrzy:-D

Kupilam na stronce c&a koszule ciazowa i spodnie z dostawa do sklepu. Zobaczymy jak bedzie i zaraz jade do esotiq bo jest minus 50 na wsio. A ja dalej szukam wygodnego stanika..
Stary 2015-11-27, 13:30   #1603
Dzaasti
Rozeznanie

Odebrałam wyniku ogóle moczu... i jedna rzecz mnie zastanawia...
Może któraś z Was wie więcej a ten temat.. otóż w moczu mam Leukocytów 100/μl... a dalej napisane jest Leukocyty 8-12 wpw...
Jeszcze nigdy nie miałam tak wysokiego wyniku...
Co o tym myślicie? O czym to świadczy... wiadomo w internecie grzebałam, ale co stronka to piszą coś innego
Stary 2015-11-27, 13:51   #1604
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Może któraś z Was wie więcej a ten temat.. otóż w moczu mam Leukocytów 100/μl... a dalej napisane jest Leukocyty 8-12 wpw...
Co o tym myślicie? O czym to świadczy... wiadomo w internecie grzebałam, ale co stronka to piszą coś innego
pytanie czy na pewno dobrze pobrałaś mocz ? powtórz badanko najlepiej ja 2 razy miałam i białko i bakterie i inne rzeczy i była to wina złego pobrania....ale jeśli się powtórzy to taki wynik wskazuje na zapalenie dróg moczowych

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 13:57   #1605
Dzaasti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
pytanie czy na pewno dobrze pobrałaś mocz ? powtórz badanko najlepiej ja 2 razy miałam i białko i bakterie i inne rzeczy i była to wina złego pobrania....ale jeśli się powtórzy to taki wynik wskazuje na zapalenie dróg moczowych
W tym moim wyniku moczu białka nie ma, bakterie "nieliczne".
Więc już sama nie wiem co myśleć eh... w sumie żadnych objawów zapalenia dróg moczowych nie mam... ale może objawów nie musi być.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 13:59   #1606
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
W tym moim wyniku moczu białka nie ma, bakterie "nieliczne".
Więc już sama nie wiem co myśleć eh... w sumie żadnych objawów zapalenia dróg moczowych nie mam... ale może objawów nie musi być.
może nie być innych objawów pieczenia czy coś... sądzę że lekarz każe powtórzyć zanim zrobi cokolwiek ale to bardziej pod stan zapalny podchodzi bo jakoś dużo wyszło hmmm... często się zdarza chyba większość z nas to miała mnie ominęło póki co więc tylko w teorii mogę powiedzieć co to znaczy

Stary 2015-11-27, 14:07   #1607
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Dla mnie masakra Kocham dzieci nad życie, ale poza macierzyństwem mam też hobby, pracę, znajomych itd.
Ja mam znajomą z 4 dzieci i ona zawsze się śmieje, że przy 3-cim już wrzucasz na luz i samo się układa. Może coś w tym jest

Mój układ Zobaczycie po czasie, może i córeczka będzie

I tego się trzymajmy! Będzie dobrze!
Moja przyjaciółka miała pessara w obu ciążach i jak jej dr go zdejmowała, to kazała jechać do domu po torbę i zbierać się do szpitala. W obu przypadkach urodziła w tym samym dniu Przynajmniej nie miała zaskoczenia i stresu, że nie zdąży
O hehe,ciekawie

Stary 2015-11-27, 14:15   #1608
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
O hehe,ciekawie

karmią Ciebie tam odpowiednio ? jejku mam nadzieję, że wyjdziesz w przyszłym tyg

Stary 2015-11-27, 14:16   #1609
Dzaasti
Rozeznanie

Cytat:
może nie być innych objawów pieczenia czy coś... sądzę że lekarz każe powtórzyć zanim zrobi cokolwiek ale to bardziej pod stan zapalny podchodzi bo jakoś dużo wyszło hmmm... często się zdarza chyba większość z nas to miała mnie ominęło póki co więc tylko w teorii mogę powiedzieć co to znaczy
We wtorek mam na szczęście wizytę zobaczymy co powie... jak ja nie luubię czekać, jak czegoś nie jestem pewna - niepokoje się strasznie Może w poniedziałek powtórzyć wyniki... hmm...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 14:19   #1610
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Powtórz badanie i umyj sie dokladniewcze sniej. Mialam tak samo a jak podmylam sie płynem tonod razu inny wynik ;-)
Zalupki udane stanik kupiony do karmoenia sliczny i za 65 ze 110 wiec suprr;-)
Stary 2015-11-27, 14:23   #1611
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
We wtorek mam na szczęście wizytę zobaczymy co powie... jak ja nie luubię czekać, jak czegoś nie jestem pewna - niepokoje się strasznie Może w poniedziałek powtórzyć wyniki... hmm...
powtórz moja gin za pierwszym razem jak mi coś wyszło kazala powtórzyć i dopiero a później już wiedziałam, że nie ma co czekać do wizyty i sama poszłam zrobić nieduży koszt
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Powtórz badanie i umyj sie dokladniewcze sniej. Mialam tak samo a jak podmylam sie płynem tonod razu inny wynik ;-)

Stary 2015-11-27, 14:28   #1612
Dzaasti
Rozeznanie

Cytat:
Wydawało mi się , że prawidłowo pobrałam... ale zaspana byłam, więc może coś poszło nie tak Lepiej żeby tak było, niż jakiś stan zapalny... chociaż jak coś to i to trzeba będzie leczyć... u mnie zawsze COŚ - przyzwyczaiłam się )

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
powtórz moja gin za pierwszym razem jak mi coś wyszło kazala powtórzyć i dopiero a później już wiedziałam, że nie ma co czekać do wizyty i sama poszłam zrobić nieduży koszt

W takim razie i ja pójdę... dla własnego spokoju... a koszt kilku złotych można znieść
Stary 2015-11-27, 14:42   #1613
badzia987
Wtajemniczenie

Wczorajsze tescowe:
-zapakowane białe (up to 3 m)(62) x 3szt.
-zapakowane niebieskie (3-6m)(68)x 3szt.

-żółte (up to 1 m)(56) x 2szt.
-we zworki (up to 3m)(62)x2 szt.

Te żółte będą do szpitala. To co mi zostało po Małgosi jest wszystko w różu a te ubranka co dostałam itd są strasznie sprane/porozciągane, jakieś szare mimo krótkiego użytkowania więc przyszalałam

Zdjęcia takie sobie ale i takie oświetlenie za oknem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2713.JPG (81,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2714.JPG (95,4 KB, 29 załadowań)

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:44   #1614
badzia987
Wtajemniczenie

I jeszcze bodziaki: białe+niebieskie C&A (68) i białe+zielone z Auchan (62)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2712.JPG (111,4 KB, 28 załadowań)

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:10   #1615
marciar7
Zakorzenienie

Badzia swoetne :-D ja kupilam w sh kurtke parke za 79 zl alurat na brzuchol zimowy :-D
Stary 2015-11-27, 16:06   #1616
re_nata
Raczkowanie

proszę o opinię
kupujecie nowy czy używany kombinezon zimowy dla maluszków?
możecie coś polecić
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:21   #1617
lamia12344
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
proszę o opinię
możecie coś polecić
Ja miałam plan, że kupie używany, ale mama mnie ubiegła i kupiła nowy Zresztą jak do tej pory kupiłam tylko 2 nowe bodziaki, cała resztę mam z SH

Mam taki:
http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...791002321.html
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:52   #1618
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
proszę o opinię
możecie coś polecić
kupiłam używany za grosze stan idealny jak założy max 3 razy to będzie dobrze moim zdaniem nie bardzo się opłaca kupować nowy na chwilę
Cytat:
Badzia swoetne :-D ja kupilam w sh kurtke parke za 79 zl alurat na brzuchol zimowy :-D
zakupy poprawiają humor parką jest świetna na ten czas

Mamusie byłam w Rossmannie i za 1 gr dostałam płyn do higieny intymnej na tą kartę Rosnę przy kasie Pani mi dorzuciła płyn AA 200ml

Stary 2015-11-27, 17:00   #1619
Aninis
Zakorzenienie

hej

Zaliczyłam właśnie wizytę u nowego gina... miałam stresa, czy mnie nie ochrzani, że mi się zebrało teraz na zmianę lekarza, ale było spoko więc będę do końca już do niego chodzić.
Lekarz bez porównania do poprzedniego, ale zmartwił mnie, bo powiedział, że na 2 najważniejsze badania, których nie miałam jest już za późno. Mówił, że pierwsze takie ważne ze sprawdzaniem przepływu krwi powinno być w 13 tygodniu, a drugie ważne to dokładne usg - powinno być w 22 tygodniu... a ja mam dzisiaj 27t4d i gin mi powiedział, że bobo jest już za duże na te badania więc jak widać poprzedni lekarz zmaścił sprawę
Dzisiaj ten nowy gin zrobił co mógł i obejrzał dokładnie główkę (wszystko wygląda na prawidłowe, brak wodogłowia, nie ma rozszczepu warg), obejrzał serducho (też jest w porządku), popatrzył na kręgosłup, mierzył kość udową... no i potwierdził, że dziewucha rzucił tekstem, że cip...czkę ładnie widać
I w końcu wiem ile mała waży - 985 g

Z L4 też nie będzie problemu, tylko z racji, że aktualne zwolnienie mam do 29.11., to w poniedziałek mam podjechać do gabinetu tylko po L4 od 30.11.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 17:02   #1620
agaczilla21
Zakorzenienie

My niedawno wróciliśmy od rodziców. Ucieszyli się na wnuka 😊 jemy teraz kolacje a potem usypianie dzieci i czas dla siebie 😊

Odnośnie dzieci rok po roku dla mnie to najlepsze co mnie w zyciu spotkalo 😊 w ciąży z Lilka czułam się super 😊 nosiłam Mikołaja, kąpałam, usypiałam na sobie 😊 super czas 😊 dzieki temu teraz mam luz bo się razem bawią 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości