|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Moja woli machac nozkami przy przewijaniu, pupy ani mysli podnosic.No Marysia rzeczywiscie duza. Cytat:
A ja tam bardziej mamie ufam i wierze, niz jakiemus panu z internetu. Dobrze, ze dziewczynki nie przewijal bo grzybice pochwy mialaby jak w banku. A jak za bioderka unosisz to chyba dobrze. Ale pytanie sie nasuwa - co robisz jak jest kupka?
|
||
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
jak jest kupka, to jest taka akcja = body jest podwijane do gory pod paszki, calosc z pieluszka i brudna dupcia idzie do lazienki. tam jest desant pieluszki, a sama pupa wedruje pod kran. wiec podnoszenie bioderek jest pozniej jak juz pupa cista
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ze nie masz w kranie tych staromodnych 2 kurkow osobno na zimna i ciepla wode? U mnie wlasnie dlatego to niewykonalne, musialabym albo dupke poparzyc albo odmrozic. Musze sobie radzic chusteczkami nawilzonymi.
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna,współczuję Ci bardzo tych okropnych przeżyc-najlepiej szybko o nich zapomniec. Zastanawiam się na pewną rzeczą-skoro przy oksytocynie tętno dziecka jest monitorowane non-stop, to jakim cudem doszło do takiego niedotlenienia??:confused :
Czegos tutaj personel nie dopilnowałOdnosnie przewijania, to z tego co wiem absolutnie nie wolno dziecka podnosic za nóżki.Pupcię podnosimy do góry za bioderki albo przekręcamy na boki. Jak leżałam w szpitalu była taka babka, która urodziła wcześniaka i tak mocno go ciągnęła za stópki do góry,że nie mogłam patrzec, aż całkiem prostowała mu nóżki. Głupio mi było zwrócic jej uwagę, bo miała powyżej 40-stu lat i to było jej trzecie dziecko.Na szczęście położna to zauważyła i pokazała jej, jak należy to robic. |
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moze ja sie niejasno wyrazilam. Ja jej nie podnosze za nogi do gory jak kurczaka tylko pcham stopki w kierunku brzuszka. No nie straszcie mnie ze to tez zle... ![]() Ja przewijam dziecko tak jak na tym filmie: http://www.gurgle.co.uk/videos/22701...ble_nappy.aspx Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-01-23 o 22:59 |
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
jak nie przewijasz jak kurczaka to luzik moja droga
mam dwa kurki, ale mam tez prysznic, jak jestem sama w domu to najpier wlaczam prysznic i lece po mloda, potem rzecz sie ma tak jak opisalam |
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobre. Kurczaka bym przewinac nie umiala. Przyznaje bez bicia. ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie zapesze lae mloda spi juz 2 godziny, co po dziejszych walcowaniach jest dlugo no i niestety jedynie moge ja uspic nawet na drzemke za pomoca cyca. prawdopodobnie od niego ma te gazy, bo ona nie je, tylko sobie ciumka a smoka nie chce |
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mam juz pelny obraz akcji z kupa.A moja Olimpia robi mi chyba dzis urlop. Najpierw z tatusiem pol dnia, ja w biurze. Potem spacerek z tatusiem. Od powrotu praktycznie caly czas spi, pobawila sie na macie, patrze - spi, to do lozeczka - spi, potem przewinelam ja i nakarmilam, do lozeczka - spi. Co to sie porobilo... A zeby bylo smieszniej jak podeszlam do lozeczka zobaczyc czy wszystko ok (przed karmieniem) to sie obudzila i autentycznie sie mnie wystraszyla. Normalnie sie wydarla jakby ja ze skory obdzierano... Chyba pora na diete bo juz wlasne dziecko na moj widok ma traume.
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
moja wrzasnela wczoraj sama do siebie przy okazji smiania sie, po czym jak sie zastanowila glebiej to sie wystraszyla sama siebie
![]() za to rano, jak ja biore do lozka o 6 bo jej sie spac nie chce a mnie jednak, obudzialm sie a moje dziecko suszylo dziaselka do mnie. boze jakie to urocze
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to taki zalosny placz jakby najwieksza krzywdeczka na swiecie sie wlasnie dziecku przytrafila. ![]() I tez po porannym karmieniu, tak kolo siodmej czy osmej biore ja sobie do lozka bo to jest czas pogaduszek i usmieszkow. Taaakie slodkie!
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Rozeznanie
|
jo@n@ przeczytałam Twój opis porodu i się popłakałam. Staram się sobie wyobrazić co musiałaś czuć ale chyba nie jestem w stanie.
Najważniejsze, że masz już ślicznego synka przy sobie i teraz to już tylko lepiej będzie. |
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trenuje teraz ten espunisan, ale jak powiedzial ktos, taka uroda dziecka myle nad zmiana beblionu na bebiko, co w uk bedzie zmiana aptamilu na cow nad gate (durna nazwa jak dla mnie). co dajesz olimpii? |
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daje SMA Gold. |
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i polsce nie ma sma, a ja na miesiac nie braalam zapasu |
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaka u Was konsystencja? U nas czasem taki twarog a czasem pasta...
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
jak bylysmy na sma to byly takie... kielbaski angielskie. wiesz nie za twarde, porownalabym to do metki polskiej
a teraz to sa rozpaciane po calej pieluszce, nie ma problemu pola z "wypchnieciem" ich na swiat, na paste to za rzadkie one sa jak na moje oko ale smiesznie moje dziecko robi kupke, bo prostuje sie cala, raczki ma wzdluz cialka, na bacznosc sie stawia i mine ma taka, ze brewki zjezdzaja do srodka. mowimy wtedy na nia ze brezniewe robi kupe
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i piastki zaciska przy tym.
|
|
|
|
|
#1641 | |||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
Cytat:
![]() pozatym to slodki ten maly co byl na filmiku tak se zasnął na golaska w trakcie przewijania ..u nas sie to nie zdarza ![]() Cytat:
róznica taka ze mi polozna mówiła ze dziecko ok 4 kg a ja je tłumaczylam jej ze 3,5 (ot taką mialam wizję ) i bredzilam o tym caly poród..jakbym wiedziala ze taka wielka to bym ich sila do cesarki zmusiła... ale teraz nie żalujeze urodzila się sn.. o ja migiem doszlam do siebie i szczęsliwie mala miala 10 pnktdzieczynki podobno zielona kupa może być objawem alergi my znów przespałyśmy całą noc 22 - 9 rano na noc wskakujemy juz w pampery 4 ale po przebudzeniu jest taka mega kupa ze trójki by jej nie utrzymaly
|
|||
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
my dalej w dwojkach... z trojek nam sie wylewa sik
![]() noc mialysmy superowo. jak sobie tu pisalam z aliyah w nocy to mala przespala 5 godz pod rzad!! pierwszy raz ![]() ide do fryzjera |
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas był wczoraj pediatra, przepisał Emilce jakieś kropelki do noska. Pytałam sie o wit.D3,ale kazała podawac dopiero od 3 tyg, pierwsze szczepienia po 6 tyg. Jeszcze mam podawac wit.C(Cebion) 5 kropelek dzsiennie od 5 tyg.-czy podajecie ją Waszym maluchom, chętnie połykaja takie cos kwaśnego?? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do spania Bartusia to mu się unormuje choć wiem że musisz być bardzo zmęczona wspóczuje ci ![]() Ja dalej twierdze że nasze forum dobrze robi mojemu dziecku bo jak go chwale to coraz lepiej sypia .Dzisiaj spał od 23.30 do prawie 10 wysypiam sie za wszyskie czasy. salomea1 ja od samego początku bałam się o moją kotkę że będzie atakować małego ale pozwalalam jej obwąchiwać małego. Okazało się że ona ma go w nosie i traktuje jak powietrze. Zobaczyła że jej życie nie uleglo zmianie a teraz jak mały śpi w łóżeczku to ona śpi pod łóżeczkiem na kocyku tak jakby go pilnowała
Edytowane przez maniche Czas edycji: 2009-01-24 o 12:21 |
|
|
|
|
#1645 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2009-01-24 o 12:27 |
|||
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zielona kupa przy karmieniu butelkowym nie jest czyms nienormalnym. Nie musi byc tez objawem alergii.
Cytat:
Katakumba musimy to powtarzac. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() My z małą robimy dzis sernik z brzoskwiniami ![]() ach moje dziecko przezywa totalna fascynacje nową zabawką.. jeszcze zadna inna nie wywarła na niej takiego wrażenia.. gapi sie macha rękami i nogami i wydaje okrzyki radośći a zabawka wygląda tak.. polecam ![]() (zdjecia z neta) |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1648 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie nosze podobnie, ale troszke inaczej, musze zaczac tak ja czasem taki chwyt zastosuje przy przewijaniu, ale raczej przypadiem niz celowo, czesciej obracam mala tak jak w tym linku co wkleila aaliyah wlasnie nozki do gory, ale nie ciagne, wtedy pupka sama idzie w gore no ewentulanie czasem za bioderko na bok przekrecam Cytat:
![]() Ale dobrze, ze ten pediatra sie trafil wspolczuje Ci przezyc, ale teraz juz musi byc dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
co za lekarze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karola spi od 19-20 do 4-5, potem jedzonko i dalej spi do 6-7 i jedzonko i budzi sie na dobre ok 8 Ile Iga wazy ze juz pampki 4 stosujecie? my dalej w trojeczkach ![]() Wczorajszy wieczor nienajgorszy po tym sczepieniu Goraczki nie bylo jako takiej, tylko stan podgoraczkowy, ktory nadal sie utrzymuje wiec rezygnujemy ze spacerku - caly czas ok 37,3 ma. Ale je, gada, ogolnie zadowolona i zachowuje sie normalnie jak na razie. Teraz zasnela i zazywa popoludniowej drzemki ![]() scorpioniec - myslslam, ze to zdjecia Igi, czekam az sie otworza z niecierpliowascia a tutaj taaaki zawod. Pokaz Ige zafascynowana ![]() Jeszcze jedno ile kosztuje takie cudo?
...zabij wszystkie moje demony, a moje anioły też mogą umrzeć... Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2009-01-24 o 13:16 |
||||||
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
ah, moje dziecie to sie interesuje czarna lalka, mam taka muszrynskie dzieciatko i malpka. dodatkowo lubi lezec z gola pupka.
ciekawe ![]() fryzjer zaliczony, cale 12 zlotych a jak super mnie podciela
|
|
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
[quote=niobe7;10614923]dzien dobry
jaki dzis spokoj na watku ![]() a ja juz wyszykowana, Karolina przebrana, oczka wymasowane, zakroplone, jeszcze tylko nosek frida zalatwimy i mozemy leciec na szczepienie. Muffiny czekaja az piekarnik sie nagrzeje, normalne dzis od rana jestem blyskawica ![]() Niobe - jak Ty to robisz, że masz na to czas? Jeszcze powiedz, że sama w domu byłaś ![]() [quote=katakumba;10616339]boze ale noc... mala az sina byla, potem co godzine sie budzila, wiec do lozka ja wzielam na cyca. a rano mialam schiz ze mi mleko we flaszce skislo, poelcialam robic nowe, moja mama w panike, ze dziecko zaraz bedzie chore, ja tlumacze ze nie dalam, ale tlumaczyc o 6 rano ciezkoteraz spi, babcia mi mala buja, ale mam dosc mala ma takie gazy, nie chce herbatek hippa, nie chce wody koperkowej, mama ma mi dzis kupic ten espunisan, zobaczymy Katakumba - my odstawiliśmy herbatki, sap siplexy i infacole i teraz jest lepiej. Jak mała płacze to wystarczy ją ukołysać. Te specyfiki chyba nasilały ilość bączków i teraz już po odstawieniu wszystko się unormowało. A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny - to ile czasu trzymacie mleko w podgrzewaczach? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Moja woli machac nozkami przy przewijaniu, pupy ani mysli podnosic.
A ja tam bardziej mamie ufam i wierze, niz jakiemus panu z internetu.
Dobrze, ze dziewczynki nie przewijal bo grzybice pochwy mialaby jak w banku.
Ale pytanie sie nasuwa - co robisz jak jest kupka?

Czegos tutaj personel nie dopilnował
Ale moze ja sie niejasno wyrazilam. Ja jej nie podnosze za nogi do gory jak kurczaka tylko pcham stopki w kierunku brzuszka. No nie straszcie mnie ze to tez zle...

I to taki zalosny placz jakby najwieksza krzywdeczka na swiecie sie wlasnie dziecku przytrafila. 

i źle zmierzyła dziecko. Kazali mi rodzic sn. Po 2h parcia przyszedł jakiś mądry lekarz i momentalnie mnie na cesarkę wysłał. Martusia była tak wielka, ze lekarka nie była w stanie jej wyciągnąc. W końcu ten lekarz co mnie wziął na porodówkę wyjął małą niemytymi rękami!!! (tylko z ciekawości był na sali operacyjnej) Na szczęście małej nic się nie stało, ale ja za to miałam pękniętą macicę i uszkodzili mi kośc ogonową.