Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-22, 16:49   #1621
Isis23
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

wróciłam własnie od lekarza. wszystko jest ok!! przeziernośc prawidłowa, mój astronauta dobrze się rozwija i ruchliwy jeeest jak nie wiem .... machał mi dzisiaj!! a co on zamachał to ja zaczynałam się smiac na glos... i nie mogłam przestac... a pani dr cały obraz się trząsł hehehe dobrze ze to spoko kobieta jest i tez sie ze mnie smiała zamiast besztać.. no i film nagrałyśmy z usg...

a tu mój zrelaksowany kropek

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Edytowane przez Isis23
Czas edycji: 2009-09-22 o 16:58
Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 17:18   #1622
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
wróciłam własnie od lekarza. wszystko jest ok!! przeziernośc prawidłowa, mój astronauta dobrze się rozwija i ruchliwy jeeest jak nie wiem .... machał mi dzisiaj!! a co on zamachał to ja zaczynałam się smiac na glos... i nie mogłam przestac... a pani dr cały obraz się trząsł hehehe dobrze ze to spoko kobieta jest i tez sie ze mnie smiała zamiast besztać.. no i film nagrałyśmy z usg...

a tu mój zrelaksowany kropek
Śliczny ten Twój kropeczek.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 17:30   #1623
megi-megi
Zakorzenienie

Isis 23 - maluszek jest piękny
Nic dziwnego, że się tak śmiałaś
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 17:46   #1624
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Mrowak - wiesz - ślub brałam w Koninie - taka dygresja, jak spojrzałam, żeś z Konina. Ja Koszalin, mąż Warszawa - połowa drogi - Konin No i świadkowa, która dużo załatwiała mieszka w Koninie - miło wspominam.

No proszę A żeby było ciekawiej, to my też mieszkamy w Koninie bo "połowa drogi"i TZ ma tu stałą pracę (ja z Kutna, on ze Słupcy)

Ale macie fajne fotki swoich lokatorów. Ja na swoją muszę poczekać do 14-go października-tyyyyyle czasu!

A wczoraj odebrałam od znajomych obiecanego x-landera. Musimy dokupić gondolę, ale sama spacerówka wygląda na prawie nieużywaną. Korzystali z niego niedługo, zaraz potem kupili parasolkę. A ten jest tak mało zużyty, że nawet ma te "włoski" na oponach. Wiecie o co mi chodzi? Przepiorę tylko materiał i będzie super! Dzięki temu oszczędzimy na spacerówce jakieś 9 stówek. A wózek jest niebieski, więc czy będzie chłopiec czy dziewczynka, będzie pasował. Jako baba nie lubiąca różowego ewentualnej córeczki i tak na różowo nie będę ubierać dopóki sama nie zacznie wybrzydzać
Jutro zaczynamy remont korytarza-będzie hałas, kurz i inne przyjemności
Od dwóch dni chodzę jakaś nabuzowana, wkurzam się o byle co. Tak sobie policzyłam, że gdyby nie astronauta to przypadałaby mi teraz @. Czy to możliwe, że dlatego mnie tak "rzuca"?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 17:49   #1625
asienka240
Rozeznanie

ita83- a może jednak chłopaczysko ci się ukaże któregoś dnia na usg? ciekawa jestem co siedzi w tych naszych brzuszkach

fasolka73- uśmiałam się lekarka może się nie skapowała że to ty porobiłaś jej ślady na podłodze ;P

baobabek- ja mam wszystkie rzeczy dla chłopaka... zreszta.. kto powiedzial ze chlopczyk nie moze chodzic w rozowym a dziewczynka w niebieskim?

megi do mnie swiadomosc ze za jakis czas zostane mamusia, a na swiecie pojawi sie ktos kto bedzie mnie bezwarnkowo kochal tez jeszcze nie dociera... super ze malenstwo mialoby przyjsc na swiat wczesniej, sama bym tak chciala... ahh...

jesli chodzi o wage to ja przed ciaza 53, teraz jest 16 tydzien a ja przez te wymioty wciaz 50 waze... a sporo juz jem... jakos nie tyje...brzuszka tez prawie nie widac... ehhh... troche sie martwie ze skoro nie tyje i brzuszek nie rosnie szybko to cos jest nie tak... ;(

la-wenda nie wiem co to znaczy ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. daj potem znac jak się dowiesz

izumi - bardzo sie ciesze z powodu twojego rowerzysty ;P ja pamietam swoja radosc jak widzialam jak moj maluszek fikal raczkami i nozkami, a pozniej jakby wkladal raczke do ucha;P tak to wygladalo:p przezabawnie

jesli chodzi o szczepienie przeciw grypie to ja czytalam ze w ciazy tego typu szczepien powinno sie unikac... czemu?nie mam pojecia.

isis23 śliczny astronauta!!!
Stary 2009-09-22, 18:40   #1626
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny
oj jak duzo tu stronek naprodukowalyscie
ja dzis bylam na usg.maluszek zdrowy,ja mialam pobierana krew i czekam teraz na wyniki ok tydzien.

termin porodu mam na 27.03.2010.takze chyba jestem marcowa a nie kwietniowa.ale fajnie by bylo jakby maluszek urodzil sie w kwietniu jak mamusia(09.04)

IZAIZULA, ISIS sliczne malenstwa,jak ja uwielbiam ogladac malenstwa,kazde slodkie i kochane

a to moj bobik 13t3d.......7.3cm

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 18:50   #1627
minka26
Wtajemniczenie

dziewczyny ale naskrobałyście... od wczoraj tylko czytam

Izumi super, że wszystko ok

asienka nie łam się, przyjdzie czas, że waga pójdzie do góry, na pewno wszystko jest ok

Isis kropek widać, że odpoczywa i że mu się tam podoba

la_wenda myślę, że niedługo się wyjaśni, ja osobiście nie wiem co to znaczy, ale z tego co napisała któraś dziewczyna trzeba ponowić badanie, a póki co bez nerwów

olasia ja tez ostatnio się dobrze czuję i zastanawiam się czy ta ciąża to prawdziwa czy urojona

Izaizula gratuluje parki

ja tez już się nie mogę doczekać, żeby wiedzieć co siedzi u mnie w brzuszku, za 3 tygodnie idę na USG to będzie 17tydzien, może już będzie widać mi się wydaję, że będzie córka, poza tym ludzie mi tez tak mówią... mój M. niby chce syna (no bo nazwisko itp.), ale nie może się do końca zdecydować czy nie fajniejsza byłaby córeczka tatusia ja ostatnio też nie wiem co bym chciała... najważniejsze, żeby było zdrowe a kochać będziemy i tak najbardziej na świecie hehe ale póki co imienia dla chłopca nie możemy wybrać

a mnie chyba dopadło to ca was tzn. katar jak ja nienawidzę kataru!! teraz M. mi mleczko z miodem robi i pod kocyk. Wolałabym na razie, żeby mi przeszło, bo przecież w piątek do pracy wróciłam. Ale ja wiem, to M. mnie zaraził, na szczęście on miał tylko katar, bez gorączki itp. miejmy nadzieje, że u mnie będzie tak samo i w końcu przejdzie.

A dziś zdałam egzamin i mam prawo jazdy , na razie tylko testy, ale w Irlandii po zdanych testach można jeździć samochodem, a po 6 miesiącach jest dopiero egzamin praktyczny. Tylko najpierw muszę poczekać, aż moja Fasolinka wyzdrowieje całkiem, bo pewnie trochę stresu będzie mnie kosztowało nauczenie się jeździć hehe mnie jak mnie, ale nauczyciela

mam już mleczko... uciekam pod kocyk
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-22, 19:07   #1628
mrowak
Zakorzenienie

Minka, gratuluję prawka!

Agnieszka, bardzo przystojne ponad 7 cm bobika

A odnośnie płci malucha, to mój nie-teść oznajmił ostatnio, że chłopak będzie. Pytam się skąd wie, a on na to, że chłopak będzie i koniec. Podobno przy swojej dwójce dzieci trafił za każdym razem. Jak jego żona była z moim TZ w ciąży i się go pytali jak będzie miało dziecię na imię to od razu mówił, że Bartosz. A na pytanie a jak będzie dziewczynka to jak, odpowiadał: Bartosz. No i jest

Czyli wg.nie-teścia będzie chłopak, ciekawe czy ginekolog będzie na tyle odważny, żeby podważyć ten "pewnik".
Stary 2009-09-22, 19:22   #1629
agnieszka09
Wtajemniczenie

MROWAK ja mysle,ze u mnie tez bedzie synus
ale bede mile zaskoczona jak bedzie corunia

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 20:28   #1630
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

A wczoraj odebrałam od znajomych obiecanego x-landera. Musimy dokupić gondolę, ale sama spacerówka wygląda na prawie nieużywaną. Korzystali z niego niedługo, zaraz potem kupili parasolkę. A ten jest tak mało zużyty, że nawet ma te "włoski" na oponach. Wiecie o co mi chodzi? Od dwóch dni chodzę jakaś nabuzowana, wkurzam się o byle co. Tak sobie policzyłam, że gdyby nie astronauta to przypadałaby mi teraz @. Czy to możliwe, że dlatego mnie tak "rzuca"?
Super że wzielaś ten wózek

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
baobabek- ja mam wszystkie rzeczy dla chłopaka... zreszta.. kto powiedzial ze chlopczyk nie moze chodzic w rozowym a dziewczynka w niebieskim?

U mnie co by nie siedziało i tak bedzie chodziło w Szymkowych , Antkowych i jasiowych ciuszkach . Bo ja dostałam ciuszki od kuzybki po Antku dla mojego Szymka , dokupiłam sporo ( bo jak tu nic nie kupić ) oddałam i teraz nosi Jaś kuzynki młodszy synek i już 3 reklamówki do mnie wróciły . Z tym ze mały Jas urodził się trzy kilo i przybyły do mnie takie maleńkie ciuszki że szok .. jak moje dzieci bedzie takie jak synek czyli ponad 4 kg to napewno ich nie założe

Piekne macie foteczki z USG ja ide na swoje 2.10 i jeszcze sie musze zapisac na drugie piersi bo mi zlecił tak kontrolnie
Stary 2009-09-23, 06:31   #1631
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Isis ile tych piżam nosisz?? żartuje oczywiscie
fajnie masz,ja jestem umowiona dopiero na 27 października będę miała kolejne genetyczne usg,wiec myślę,że plec da siie potwierdzic w 100% po cichu tez liczę na dziewczynkę ale jakoś czuję,że jednak bedzie chłopak,juz nawet sie troche przyzwyczaiłam do tej myśli
ja mam wizyte na 28 ale juz niemoge sie doczekac najchetniej ogladalabym moja dzidzie codziennie
u mnie jest na odwrot wszyscy twierdz ze bede miala chlopca a moja podswiadomosc uparla sie na dziewczynke ciekawe czy moja intuicja sie nie pomyli

izaizula gratuluje !! przesliczne maluszki

u mnie od kilku dni zmienila sie pora pierwszego sniadania z 9 na 5 rano wstaje siusiu a jak juz zejde na dol to musze zachaczyc o lodowke bo czuje ogromny glod

Isis 23, Agnieszka sliczne te wasze maluszki

wczoraj wieczorem sie przerazilam na prawej piersi pod spodem cos mi wyskoczylo wyglada jak wielki ciemny pieprzyk sterczacy z dziurka w srodku albo jak druga brodawka jest taki lekko twardawy okropnie sie boje kolenej wizyty u gina bo bede musiala mu to pokazac nigdy wczesniej nic nie mialam w tym miejscu i odrazu wlancza mi sie czarnowidztwo

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-23, 07:22   #1632
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

hej, a ja dzisiaj postanowiłam nie wychodzić z łóżka mój katar trochę się zmniejszył, ale doszło gardło drapiące dostałam wczoraj kolejną porcję pajacyków bodziaków i sukieneczek po mojej chrześnicy i nie mam już gdzie upchać tych rzeczy...muszę się zabrać za porządne sprzątanie ciuchów moich i TŻeta, to może coś się zwolni w szafkach, ale jakoś nie mam weny co z tym zrobić może by teściowej coś podrzucić, ona ma tyle szafek.....ehhh

drcron może lepiej wybierz się wcześniej do jakiegoś dermatologa niech to obejrzy lepiej, nie czekaj może do wizyty, co?? mam nadzieję, że to nic groźnego

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

hmmm ciekawe czy mi się uda linka wkleić
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 07:40   #1633
kasina87
BAN stały

Witam Was gorąco. Mało się udzielam tutaj ale codziennie was czytam i jestem na bieżąco Kobitki mam problem dostałam grzybice... wiecie czego I nie wiem co robić? W ciąży to podobno bardzo częste jest ale musze to jakoś wyleczyc bo zwariuje Możecie mi coś doradzić Do gina sie nie dostaneJedyne co mam w domu to Clotrimazolum ale nie wiem czy w ciązy można to brać bo na ulotce nic nie pisze
kasina87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 07:47   #1634
Claire9
Raczkowanie

Widzę, że przeważają przeczucia w kierunku płci męskiej. Ja się wyłamię i myślę, że to będzie dziewczynka. Usg mam dopiero 20 października, więc jeszcze miesiąc w niepewności.

Szczęściary z Was z tymi spuściznami po ciotkach, chrześniakach i innych szczodrze dobytkiem niemowlęcym obdarowujących. Ja na takie gesty nie mogę liczyć, więc nawet jeszcze nie myślę o wyprawkach. Jak mi się wreszcie brzuch pokaże to może mi się ten temat zmaterializuje

Na razie pełna plaża . Po kilku latach solidnej pracy i kilku miesiącach prawdziwej ciążowej udręki nadszedł chyba czas na relaks i korzystanie z uroków czasu wolnego. Wczoraj, na ten przykład, zafundowałam sobie pełne trzy godziny relaksu u ukochanej kosmetyczki. Bajka. Nigdzie nie musiałam się spieszyć. Bez ciągłych telefonów i odruchowego sprawdzania maili. Tylko ja, moja mała kruszyna i błogie zapachy wokół.

Izumi, zaraźliwa ta Twoja radość! Dzięki wielkie za uspokojenie w temacie śluzowym. Duuużo mi na duchu lepiej.

Drcron, nie martw się. Moja kosmetyczka zrobiła mi woczraj wykład na temat zmian skórnych jakie niesie ze sobą ciąża. Czasem takie wykwity pojawiają się znikąd i zaraz potem znikają. Taki urok. Głowa do góry!
Claire9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 08:04   #1635
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasina87 Pokaż wiadomość
Witam Was gorąco. Mało się udzielam tutaj ale codziennie was czytam i jestem na bieżąco Kobitki mam problem dostałam grzybice... wiecie czego I nie wiem co robić? W ciąży to podobno bardzo częste jest ale musze to jakoś wyleczyc bo zwariuje Możecie mi coś doradzić Do gina sie nie dostaneJedyne co mam w domu to Clotrimazolum ale nie wiem czy w ciązy można to brać bo na ulotce nic nie pisze
Ja bym nie próbowała nic , pod koniec ciązy miałam jakies proszki bo tez dostałam ale były one na recepte . tak na własną rękę chyba lepiej nie kombinowac . EW jest taki środek co odbudowuje tam flore bakteryjną bez recepty lactovarginal się zwie czy jakoś tak . On może troszkę zmniejszyć dolegliwości ale też nie wyleczy ( kiedyś używałam jak czekałam na wizytę ) ale też nie wiem jak przy ciązy . Spytaj może poprostu w aptece może coś Ci panie poradza

Moje dziecko po chrzcinach się popsuło . Chodzi i wymusza i fo tego wyje . A takie było grzeczne dziecko
Stary 2009-09-23, 08:23   #1636
mrowak
Zakorzenienie

drcron, dla świętego spokoju poszłabym do dermatologa, będziesz spać spokojniej.

Fajnie macie, że Was tak zasypują dzieciowymi ciuszkami. Nie chcę tutaj zacząć narzekać, bo przecież my dostaliśmy ledwo co używany wózek więc jest to pomoc zdecydowana. Ale w kwestii ciuszków jest cisza. A ja jakoś nie czuję potrzeby wykupienia połowy sklepu. Może dopiero mnie "sieknie"

Dziś zaczynamy mały remont, a ja w tym remoncie zamierzam trochę popracować, także będzie ciekawie
Stary 2009-09-23, 08:28   #1637
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Kasina87- chyba powinnaś udać się jak najszybciej do lekarza. Niestety ale w ciąży grzybicę leczy się bardzo ciężko, niektóre dziewczyny praktycznie przez całą ciąże z nią walczą. Ja właśnie zakończyłam już drugą kurację i mam nadzieję że będzie OK.
Żadnych lekarstw raczej nie brałabym na własną rękę. Więc jak najszybciej do lekarza. Tym bardziej że czasami leczenia wymaga także partner.
Sama grzybica nie jest groźna dla dziecka, ale zdecydowanie należy ją leczyć!!.
A z domowych środków to przeczytałam o czosnku, który się na sznureczku wkłada na noc, a dodatkowo robi się okłady z jogurtu lub kefiru, które łagodzą świąt. A i jeszcze moczenie tyłka w wodzie z rumiankiem. Ale osobiście nie sprawdzałam tych środków więc nie wiem czy się sprawdzają w praktyce.
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 08:37   #1638
ilkia24
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie!!! Jesli moge cos doradzic odnosnie grzybicy, tez mialam na pczatku ciazy, a ze musialam troche czekac do wizyty wiec postanowilam sama sie leczyc, oczywiscie przd tym caly internet przewertowalam kupilam sobie w aptece vitagyn C krem, bez recepty w aptece kosztuje ok. 27 zł , na recepcie jest napisane ze mozna go stosowac w ciazy, stosuje sie dopochwowo, mnie pomogl a przynajmniej zlagodzil dolegliwosci, jak poszlam do lekarza to powiedzilam mu co stosowalam powiedzial ze ok i pozniej przepisal mi jeszcze nestatyne ale to na recepte.

Izaizula gratulacje parki.

U mnie 15 tydz. leci a brzuszek rosnie, a co do ruchow malenstwa nie wiem czy to nie zawczesnie ale kilka razy w nocy albo nad ranem jak sobie lezalam na lozeczku to poczulam pod pempkiem od srodka takie jakby smeranie, w kazdym badz razie fajne uczucie ale nie wiem czy to juz ruchy mojego malenstwa?

Pozdrowoinka!!!!

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkia24 Pokaż wiadomość
Witajcie!!! Jesli moge cos doradzic odnosnie grzybicy, tez mialam na pczatku ciazy, a ze musialam troche czekac do wizyty wiec postanowilam sama sie leczyc, oczywiscie przd tym caly internet przewertowalam kupilam sobie w aptece vitagyn C krem, bez recepty w aptece kosztuje ok. 27 zł , na recepcie jest napisane ze mozna go stosowac w ciazy, stosuje sie dopochwowo, mnie pomogl a przynajmniej zlagodzil dolegliwosci, jak poszlam do lekarza to powiedzilam mu co stosowalam powiedzial ze ok i pozniej przepisal mi jeszcze nestatyne ale to na recepte.

Izaizula gratulacje parki.

U mnie 15 tydz. leci a brzuszek rosnie, a co do ruchow malenstwa nie wiem czy to nie zawczesnie ale kilka razy w nocy albo nad ranem jak sobie lezalam na lozeczku to poczulam pod pempkiem od srodka takie jakby smeranie, w kazdym badz razie fajne uczucie ale nie wiem czy to juz ruchy mojego malenstwa?

Pozdrowoinka!!!!
Oj sorki blad sie wkradl nie na recepcie tylko na ulotce bylo napisane
ilkia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 09:09   #1639
fasolka73
Rozeznanie

Witajcie
Ja mogłabym powtórzyć za Izumi: JESTEM TAKA SZCZĘŚLIWA!!!!
Wczoraj byliśmy na usg genetycznym, razem z mężem. On widział dzidzię pierwszy raz. Aż zaniemówił z wrażenia.
A w poczekalni to się uśmiałam z niego. Wisiała tam tablica ze zdjęciami 3D maluszków. A chyba wiecie, że te zdjęcia nie są super gładkie, są tam takie zniekształcenia, czasami tak jakby mózg przecięty na pół itp. Ja wyszłam do łazienki, a jak wróciłam to mój mąż jakoś dziwnie ją zasłaniał całym sobą. Mówi: "tylko nie patrz tam" Ja pytam czemu?
- "bo tam są takie biedne dzieci, same wady i zniekształcenia. To chyba zachęta, żeby robić usg3D, że tak można je wykryć wtedy. Takie maleństwa, a tyle nieszczęść..."
Ja mu dopiero wytłumaczyłam, że z usg tak jest, ono jakby "przecina" dzidzię i widać dzięki temu co w środku. Ale był zdumiony. A ja się uśmiałam. (wiadomo grafik komputerowy, to miał wyobraźnię nastawioną na nieskazitelną wizualizację w 3D) Hi, hi, hi

Jak już weszliśmy i zobaczył jak nasz maluch się wierci, jak mu bije serduszko, jak fika koziołki, napręża się, wymachuje nóżkami to gapił się w monitor jak sroka w kość.

Z dzidzią jest wszystko ok. Duży na 5,5 cm, przezierność ma na 1,7mm,wszystko na miejscu. Ale widok!
Dostaliśmy płytkę z filmem. W domu chyba cały wieczór ją oglądaliśmy, a jak już poszłam spać, to tylko słyszałam z pokoju obok śmiech męża-dalej oglądał.
Jak wstałam na siusiu w nocy, to zerkam do niego i jak myślicie? Dalej oglądał. Chyba do niego dopiero dotarło to wszystko...Taki był zszokowany wczoraj

Później wkleję jakieś zdjęcia. Bo Wasze fotki są śliczne

A propos grzybicy, to lepiej iść do jakiegokolwiek lekarza, coś może przepisać(np. nystatynę). Mi pomaga zawsze (ale nie leczy) płukanie tantum rosa. Takie saszetki do rozpuszczania,bez recepty. Podmywam się i troszkę, bardzo delikatnie wlewam do środka(na leżąco) strzykawką, i tak leżę chwilę z tym. to łagodzi i przywraca ph.
A ze skórą to dziwne rzeczy się dzieją w ciąży. Rosną brodawki, włosy tam , gdzie nie trzeba, pryszcze, itp. To hormony. Ale ponoć po ciąży wszystko znika bez śladu

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-09-25 o 08:51
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-23, 09:15   #1640
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilkia24 Pokaż wiadomość

Pozdrowoinka!!!
Ja, w starszej o 9 tygodni ciązy koleżanka, mogę stwierdzic, że na 85% jest to Dzidzia Ja pierwsze puknięcia odczułam własnie pod koniec 15 tc.

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 09:40   #1641
asienka240
Rozeznanie

Agnieszka09- śliczna dzidzia i jaka duża

Minka26- Gratuluję prawka !!! No to za jakiś czas zdasz praktyczny i będziesz smigać z maluszkiem samochodzikiem

Drcron- nie martw sie na zapas, poczekaj aż lekarz powie ci co to jest... może jednak trzeba będzie się do dermatologa wybrać ??

Kasina87- nie bierz nic na własną rękę właśnie ze względu na ciążę... poproś gina o wizyte, powiedz że to pilne, na pewno cię przyjmie bez problemu... !

Claire9- nie wiem dlaczego... ale mnie też wydaje się, że będe mieć córcię chociaż wszystkie ciuszki na chlopaka i wszyscy mówią wciąż Junior, Junior... mi się wydaje, że będzie dzieweczka malutka 5 października mam wizytę, będzie 18 tydzien i może fasolka pozwoli podejrzeć co ma między nózkami :P

Fasolka73- ale się uśmiałam, ci faceci to mają niesamowitą wyobraźnię jednak... Co do włosków na całym ciele, pryszczy itp mogę potwierdzić, zrobiłam się owłosiona jak małpiszon, cała w meszku :P a syfów mam na plecach takich suchych tyle że jak przejade dłonią to czuję jak się krusza, szok... ! mam nadzieje ze po ciązy to naprawde minie!

ilkia24 - ja wczoraj poczułam coś takiego... przepraszam za określenie ale inaczej tego nie mogę określić jak by mi jakiś bąbelek gazu w brzuszku sie poruszył... jednorazowo to było, ale tak troche jak by załaskotało... i się zastanawiam czy to to czy nie?? ale może jeszcze za wczesnie? 16t?1 ciaza? ale za to szkapa jestem.... jak myslicie?
Stary 2009-09-23, 10:21   #1642
P0P70
Zakorzenienie

Fasolka73 – cieszę się że u Twojej dzidzi wszystko OK. A męża masz naprawdę zakręconego na Puncie Waszego dziecka.kl aski:
Zamierzasz robić dalsze badania, czyli test PAPPa?
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 10:23   #1643
fasolka73
Rozeznanie

asienka240 ja myślę, że to TO! Szczupłe kobitki bardzo wcześnie wyczuwają ruchy maluszka. Gratuluję
POP70 myślę, że tak, zrobię ten test, ale już i tak jestem spokojna

A tu postaram się wkleić zdjęcia mojego karateki. Ale ma wykop!

Czas edycji: 2009-09-23 o 10:25
Stary 2009-09-23, 10:31   #1644
fasolka73
Rozeznanie

coś mi nie idą te załączniki
O! Już chyba dobrze
Stary 2009-09-23, 10:35   #1645
megi-megi
Zakorzenienie

Umówiłam się na usg połówkowe. Wybraliśmy takie miejsce, gdzie nagrywają filmik, jest 3d i z opisu wynika, że dość dokładnie robią badania - zwłaszcza pod kątem kardiologicznym. Wybrałam 21 tydzień ciąży - to już, już! 16stego października
Idziemy tu http://www.usgecho4d.pl/usgpolowkowe.php Może wiecie coś o tym miejscu?
Chyba się nie doczekam.
Patrzę na te Wasze piękne zdjęcia i ... ja też chcę!!!!

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Fasolka - cudne Aż mi się płakać zachciało
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 10:41   #1646
fasolka73
Rozeznanie

megi-megi super ten gabinet usg, widać profesjonalizm. Fajnie, że już masz 21 tydzień, będziesz widziała wszystko jak na dłoni, i minki Ci będzie robił (a) do kamery

A swoją drogą, to bardzo fajne te badania, można wszystko szybciej wykryć i ew. leczyć, albo przygotować siebie i dzidzię do leczenia, dobra ta technika

Czas edycji: 2009-09-23 o 10:53
Stary 2009-09-23, 10:44   #1647
mrowak
Zakorzenienie

Fasolka, super wieści A Twój grafik komp. to faktycznie musiał traumę tam przeżyć jak się tak bezwiednie naoglądał

Coś mi się dzisiaj spać chce, ale dzielnie siedzę i pracuję mimo, że za ścianą remoncik się rozwinął w korytarzu.

Pamiętacie to fajne łóżeczko, które chciałam ze Stanów sprowadzać, takie drewniane i rozkładane potem dla starszego dziecka??? Trzeba bardzo dokładnie przeczytać i obejrzeć wszystko odnośnie takich zakupów, bo nigdzie nie było napisane, nawet pół słowa o tym, że aby zrobić z niego to największe łóżko, takie już nawet dla 8-10 latka to trzeba osobno dokupić stelaż przedłużający. No i to właśnie jest odpowiedź na nurtujące mnie pytanie jak z tak małego łóżeczka zrobić takie, że ja bym się prawie wyspała na nim. No to już wiem Gdybym nie zajrzała na youtube i uważnie nie posłuchała reklamy sklepowej to bym się nieźle zdziwiła.
No i mam teraz zagwozdkę, bo tak: zdecydowani jesteśmy na łóżeczko drewniane, a idealnie byłoby gdyby nie wyjmowały się z niego tylko dwa szczebelki, jak to zwykle w polskich łóżeczkach chyba bywa, ale żeby potem można było je rozłożyć dla malucha kilkuletniego (takie 3 w 1). A to "hameykańskie" ma jeszcze dodatkowo opuszczany lekko przedni bok, żeby nie trzeba była noworodka wyciągać tak bardzo i nadwyrężać rodzicielskiego kręgosłupa. I teraz nie wiem czy coś takiego w Polsce dostanę??? Dziewczyny szczególnie z większych miast (Łódź, Warszawa, Poznań głównie) - kojarzycie jakieś dobre sklepy z meblami dziecięcymi gdzie jest większy wybór?

Jak nic fajnego nie znajdę to kto wie czy jednak nie połaszczymy się na to sprowadzane łóżeczko mimo wszystko- jak nas przyciśnie to albo potem kupimy ten dodatkowy stelaż, albo je sprzedamy. A udało nam się na wózku zaoszczędzić dzięki znajomym, to możemy trochę więcej kasy przeznaczyć na łóżeczko.

Pomocy, ratunku, help, nie wiem
Stary 2009-09-23, 11:03   #1648
asienka240
Rozeznanie

Fasolka niesamowite zdjecia!! a jakie ma dlugie nozki !! przez te zdjecia to juz nie moge sie doczekac az moje malenstwo zobacze... czekam juz tyle...w sumie miedzy wizytami bedzie 5 tygodni... pewnie niezle urosło... ahhh... ja tez juz chce...!!!!! ale bejbi piekne, az sie wzruszyłam.

Megi - ogladalam ta strone, te zdjecia sa.... niesamowite... naprawde... chcialabym juz tez zobaczyc tak moje malenstwo... o boze... cos pieknego...
Stary 2009-09-23, 11:16   #1649
Claire9
Raczkowanie

Megi-megi, Agatowa to bardzo dobre i profesjonalne miejsce. Pracuje tam dr Dangel, która jest specjalistką w tematach genetycznych.

Ja się wybieram do słynnego Roszkowskiego. Ponoć ma humory ale jest "guru"
Claire9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 11:36   #1650
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

No witam!!!!

Wróciłam z Łodzi z wesela było .. hmmm jak w filmie!!
Cudownie a jak sie wytanczyłam!!! Serio
Czesał mnie Chopak innej orientacji seksualnej ale taaaki słodki
W poniedziałek umówiłm sie do niego hna obcięcie i mam krótsze włosy i grzywke na bok ale nie bedzie zdjęć bo czuje sie jak wypluta z paszczy smoka.
Kiedys przy okazji Wam wkleje.

Chyba czuje sie dobrze poza tym że od dzis rana mam takie dziwne uczucie jakbym miałą mokro cały czas. Niby taka wydzielina ale wodnista bardziej.

Mam mega zaległosci w Avonie w domu w lodówce wszedzie... i brak siły i czasu po tym weselnym wyjazdowym wrześniu

Uciekam cos działac papoa

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości