|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
Cytat:
![]() A z salą chyba nie ma co kombinować. My zmieniliśmy, ale tylko dlatego, że właściciel tej drugiej sali jest ten sam i ta nowa sala jest dużo ładniejsza, a i tak sporo z tym wszystkim kłopotów, bo musieliśmy już 2 razy jechać na tą nową salę, wszystkich gości musimy powiadomić o zmianie (na razie około połowa gości wie). ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() O widzę, że sezon spowiedziowy rozpoczęty... ![]() My chyba w piątek pójdziemy, bo jest pierwszy piątek miesiąca i liczymy, że będzie taśmowa robota ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Świetny pomysł z tymi winietkami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie wczoraj TŻ namówił, żebym założyła ślubne butki jak szliśmy do kościoła ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2010-06-28 o 11:53 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłam do domu o 2.30 nad ranem, położyłam się po 3, wstałam i lecę na 12 na regulację brwi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Wtajemniczenie
|
#1625 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() my dalej zapraszamy, ale myślę ze w następny weekend będzie juz finito ![]() ![]() ![]() ciekawe jak tam sobotnie żonki i jak tam Kubusewa w podróży poślubnej ![]() ja dziś leniuchuję w domu i piorę prawie wszystko co mi wpadnie w ręce ![]()
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
Ale mi się niechce uczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Rozeznanie
|
wlasnie o matko
![]() teraz juz rowne 2 miesiace. Wczoraj bylismy zawiesc zaproszenie do cgrzestnego tz. I tak sie moj A rozgadal ze wyjechalismy dopiero o 21 a bylismy jeszcze umowieni ze znajomymi jego z pracy... na 20 ![]() wiec wkoncu zdzwonilismy ze nie damy rady. I jeszcze przyszly weekend nam zostal i mam nadzieje ze juz koniec na zapraszanie. Bo teraz nam zostalo zapraszanie tak dalej takie wyjazdowe i mi sie nie chcee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...26tbs%3Disch:1
![]() Martoolka, 3mam kciuki ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-06-28 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Konto usunięte
|
W końcu odebrałam nowe okularki
![]() ![]() Muszę poprawić moją magisterkę - ale niewiele, bo kilka zdań - i potem zacznie się szukanie pracy i szukanie mieszkania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | |
Wtajemniczenie
|
dziekuje
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1633 |
Konto usunięte
|
My do pierwszej spowiedzi poszliśmy w Wielki Piątek. Były tłumy, staliśmy strasznie długo, ale poszło ekspresowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Hehhe, no chyba tak ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-06-28 o 11:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanko do Was. Ile dajecie za tort? Bo jak nam wczoraj pani cene podała to
![]() To już go wole sama upiec zwykły tort i tylko figurke ślubną na góre dać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Pamiętacie mnie jeszcze? ![]() To tak jak mnie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym została nam jeszcze 1 nauka z trzech do odbębnienia i też poszlibyśmy w piątek. No i jeździmy z zaproszeniami, jak na razie to nie wiadomo tylko czy 1 koleżanka będzie. Zostało nam jeszcze tylko 11 zaproszeń do rozdania i to głównie TŻta kolegom i naszym braciom ![]() Tydzień temu mieliśmy wesele kolegi i byłam na próbnej fryzurze, pierwszy raz u tej fryzjerki. Pani bardzo miła, zrobiła mi śliczny fryz, doradziła, pytała o sukienkę, no i mówiła, ze mam bardzo dobre do czesania wlosy no i są bardzo grube i zdrowe, ale loki odpadają bo są tez ciężkie i nie utrzymałyby się. No i zapłaciłam tylko 80 zł a nie jak u tego chama co zapisana byłam wcześniej- 150-200zł. Fryz do obejrzenia w moim albumie, dla przyjaciół oczywiście ![]() Poza tym właśnie byłam na spotkaniu z dziewczyną, która ma ślub tego dnia co my, rozmawiałyśmy o dekoracji kościoła. No i jest tak jak sie spodziewałam- wzięła najdroższą florystke u nas w mieście, bo widać nie zależy jej na kasie. W sumie chciałybyśmy to samo jeżeli chodzi o wystrój, no ale powiedziałam, ze mogę się dołożyć połowę, jeżeli to będzie w kwocie 1200zł (czyli cena porównywalna do mojej dekoratorki), ale więcej nie chciałabym dopłacać.(wyszloby po 600) A ona nie chce mojej, bo wszystko zamawia u tamtej i to jej teściowej znajoma. My mamy ślub pierwsi, no i nie wiem co zrobić. Jeśli to byłoby w takiej cenie, to mogę sie zgodzic, no ale co jeśli potem powie, ze kosztowało więcej? Albo ona będzie chciała wiecej tej dekoracji? powiedzieć, ze ja daję tylko 600?A jak mi nie ubiorą wszystkiego na mój ślub wtedy... No już sama nie wiem. Dziewczyna niby powiedziała, ze w tej cenie będzie, no ale jak ona wymyśla jakieś cuda, bo teściowie za wszystko płacą i nie zależy im, to może być drożej. Kurde no... Moja pani z kwiaciarni też jest znajomą i powiedziała, że 1000-1200zł max. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
dzis 40 dni! ![]()
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-06-28 o 12:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do dekoracji to ![]() ![]() Dziwnie z tymi tortami, bo nam babka powiedziała, że na 60 osób też trzeba 3 warstwy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Strasznie droga ta Wasza dekoracja. Moja kwiaciarka zaproponowała nam opcję kompletniej dekoracji za 600 zł, a okazało się, że oprócz nas ślubują w sobotę jeszcze 3 inne pary, a w piątek dwie, więc zapłacimy maksymalnie po 100 zł. Tyle, że jedna dziewczyna z piątku ma jakąś inną propozycję, ale też nie chcą niczego drogiego, więc myślę, że się dogadamy, tylko musimy się jakoś umówić na spotkanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi dekoratorka wyceniła dekorację kościoła na 700 zł i jest to wszystko co sobie wymysliłam, ale jak dla mnie to i tak drogo, ale wkońcu ... Co do tortu to my płacimy 38 zł za kg, taki kg tortu jest na 10 osób, będziemy mieli 90 kg, 4 piętra, w tyg jedziemy uzgodnic dekoracje tortu i smak ![]() Aaa i zapomniałabym byłam na przymiarce, ale czegos takiego sie nie spodziewałam. Było straszne zamieszanie i dużo osób, i wśród tego wszystkiego jakies dziewczyny z Niemiec, które wykłócały sie o rabat. Ale mniejsza o to, czekamy na swoja kolej, obserwuje... a jedna dziewczyna, druga ... a one przymierzają cos dziwnego, tzn suknie bez koronki, falbanki, czegokolwiek, sam biały materiał z fiszbinami, kształtem przypominający suknie, mysle sobie a one co?oszalały? a za chwile sie okazało, że moja tak samo wygląda, potem sie szpileczkami dopasowywuje i odbiera całkiem gotową, moja będzie na 09.07 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, strasznie u nas wszystko drogie. Jak tu z Wami piszę, to zawsze mamy wszystko najdroższe, a to mała mieścina, a ceny warszawskie! to samo z fryzjerem, u którego się poprzednio zapisałam i wypisałam
![]() ![]()
#1642 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do sukni to ja też tak miałam ostatnio na przymiarce, ale mnie babka wcześniej uprzedziła, że tak to będzie wyglądać. Na razie mierzyłam sam "szkielet" też bez koronki i nawet nie podwinięty materiał - było widać jak jest postrzępiony od nożyczek ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
BAN stały
|
Hej
![]() Jestem tylko na chwilke,więc wybaczcie że nie cytuje. ![]() ![]() Dopiero wróciłam od fryzjera. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ze spraw ślubnych to zapisałam się do fryzjera na czesanie w dniu slubu,do kosmetyczki na makijaż ślubny i manikiure ![]() Noi zmykam na obiad,a po obiedzie jedziemy zamówić obrączki i wódke weselną ![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-06-28 o 13:25 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A z suknią to było śmiechu, praktycznie to mogłam wyjść w szkielecie bo ładnie leżał, ale wiecie co... do wesela muszę schudnąć bo suknie lezy idealnie ale o jedzeniu na weselu mogę zapomnieć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Luskap apropos dekoracji to pogadaj z kościelnym, lub z kimś kto dekoruje kosciół, my nie mielismy co prawda dekoracji ławek, ale dekoracja kosztowała nas 50zł (kosiclena bierze 50zł za przygotowanie kosicola) a i może ktos ze znajomych mogłby wam ubrac koscioł-jesli wam zależy bardzo ![]() ![]() 2 kosze mielismy po bokach plus ta dekoracja na środku
![]() |
#1646 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale jak widzę ze niektórzy maja takie pomysły, albo wymagania i sprzeczki z innymi parami (bo ludzie sa bardzo rózni) to może i lepiej ![]()
![]() |
#1647 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zrób fotki fryzurki i po powrocie koniecznie nam pokaż ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() U nas nie wolno materiałami krzeseł ani ławek przykrywać. Będziemy mieć tylko na filarach za ołtarzem kwiaty, przed ołtarzem taką szeroką wiązankę (coś takiego jak Gospella wkleiła) i przy ambonie (nie tej księdza, tylko u nas jest taka dodatkowa dla lektora w wersji mini, nie wiem jak to opisać, ale na niej będziemy właśni podpisywać papiery). Do tego co druga ławka będzie udekorowana kwiatkiem ze wstążką i jeśli proboszcz będzie mieć dobry humor, to może nam pozwoli po kwiatku do naszych krzeseł z tyłu przyczepić ![]() A tak w ogóle, to zapomniałam Wam napisać, że oglądaliśmy film ze ślubu z naszego kościoła i dobrze, że go obejrzeliśmy, bo się okazało, że u nas się papiery podpisuje zaraz po wejściu do kościoła i to w dodatku właśnie przy tej mini-ambonie. Przysięgę się składa na schodach przed ołtarzem, a na końcu mszy Młodzi i świadkowie dostają krzyż do pocałowania ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do całej ceremoni to my mamy przyjść tydz przed ślubem i ksiądz zabierze Nas do kościoła i dokładnie wszystko opowie ![]() łłłłłłoooooo matko 19 dni ![]() Edytowane przez 83mika Czas edycji: 2010-06-28 o 14:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
BAN stały
|
Dziękje Martuś za gratko oklaski.
![]() ![]() ![]() Do potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też mamy przyjść tydzień przed ślubem, ale nie wiem co będziemy robić na tej wizycie... pewnie też instrukcję obsługi dostaniemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.