|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
ufff już Was prawie nadrobiłam
fioleciasto trzymaj sie!! i gratuluję 4 z egzaminu ![]() Little brown nie przejmuj się tą kobietą, niektórzy ludzie tak mają, pewnie nie spodobało jej się to że nie będziesz mogła już uczyć jej dzieci, więc tak sobie bez sensu powiedziała o tych zarobkach... ludzie czasmi mówią jakieś dziwne, niesprawdzone rzeczy i nawet nie zdają sobie sprawy jak to może kogoś dotknąć i zdołować. Ciesz się że tak szybko znalazłaś pracę, będziesz miała stały dopływ gotówki, a może nawet uda Ci się jeszcze mieć kilka dodatkowych lekcji Tym bardziej, że to praca związana z Twoim kierunkiem i będziesz mogła zobaczyć jak to wszystko wygląda od środka i zdobyć jakieś doświadczenie, znajomości itp. Ja też pracowałam przez 3 miesiące jako sekretarka w szkole językowej i też niestety zarabiałam bardzo mało, jak opłaciłam studia, dojazdy i sieciówkę to zostawało mi 50 zł... więc to chyba normalne na tym stanowisku. Ewelajna140 pewnie, że warto!! Tym bardziej, że jest bezpłatna, nigdy nie wiadomo kiedy może Ci się przydać ![]() Honey7 ja też bezrobotna... ale ciągle szukam, wczoraj też wysłałam cv może się odezwą... |
|
|
|
#1622 | |
|
Zadomowienie
|
Już dwie szczęśliwe posiadaczki nowej pracy - super!
sama wysłałam już ok. setki CV/LM i niestety nie jest kolorowo, od października byłam tylko na 2 rozmowach (które jak widać nic nie dały). O tyle mam dobrze, że mam już pracę... ale właśnie szukam tej "pierwszej" zgodnej z zainteresowaniami i kierunkiem studiów nawet jeżeli to będzie umowa zlecenie (a nie o pracę), nawet jeżeli to będzie pół etatu, nawet jeżeli będę miała mniejszą stawkę niż teraz - to biorę grunt to robić to, co się lubi albo budować doświadczenie na tym, co jest choć trochę związane z przyszłą, wymarzoną pracą Nie bądźmy wybredne ![]() Cytat:
nigdy nie byłam orłem w tego typu obliczeniach, więc takie unowocześnienia się przydają
|
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli o mnie chodzi - to tak w duuużym skrócie - będę prowadzić salon mebli kuchennych, przygotowywać projekty, wyceny i tak dalej. Cytat:
A co do bycia niewymagającą... to masz rację, nie można od razu oczekiwać kokosów i nie wiadomo jak wielkiego komfortu. Ale nie można też skazywać siebie na nie wiadomo jak wielkie niewygody z tytułu zdobywania cennego doświadczenia... dlatego właśnie zwolniłam się z poprzedniej firmy. No - ale miałam ogromnie dużo szczęścia znajdując nową pracę właściwie po tygodniu - i z tego co na razie widzę mam szansę całkiem fajnie się tu rozgościć - o ile się dobrze spiszę i nic nie zawalę ![]() Inwestowanie w siebie, dodatkowe kursy, wszystkie nieprzespane noce spędzone nad "rozgryzaniem" programów - faktycznie mi się opłaciły ![]() ![]() A wszyscy mi się na uczelni dziwili, gdy zapisałam się na kurs za który musiałam zapłacić 800zł. Prawda jest taka, że właśnie on pomógł mi znaleźć rok temu pracę w biurze ![]() Najważniejsze to widzieć przed sobą konkretny cel, nie dać się komukolwiek zniechęcić i... mieć bardzo dużo odwagi. |
||
|
|
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Coma_ świetny blog! i bardzo motywujący
|
|
|
|
#1625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1626 |
|
Raczkowanie
|
beoneself, pierwszy dzień w pracy jak najbardziej pozytywnie. Chociaż zostałam wrzucana od razu na głęboką wodę
. Praca jak najbardziej mi się podoba, tylko, że muszę to wszystko jakoś ogarnąć, a nie jest tego mało. Wczoraj miałam okazję porozmawiać z lektorką- Amerykanką z NY ![]() Do moich obowiązków należy też przyjmowanie wpłat itd więc to jest chyba najbardziej odpowiedzialna czynność, bo muszę wprowadzać dane do komputera, wystawiać fakturki i trzymać kasę w kasetce. Udało mi się zostawić jeszcze 3-4 osoby na korki więc we dwa dni w tygodniu po pracy jadę jeszcze nauczać. Dziś jestem totalnie do niczego...Położyłam się po północy i fatalnie spałam. Miało na to wpływ pewnie to że o 20 wypiłam kawę no i oczywiście pierwszy dzień w pracy. Ktoś pytał na wątku czy studiuję dziennie. Tak i przyznam się szczerze, że jakby ktoś kilka lat temu powiedział mi że będzie tak, że będę jednocześnie studiować dwa kierunki dziennie, pisać magisterkę, pracować na pół etatu i jeszcze mieć 4 uczniów na korepetycje to pomyślałabym, że upadł na głowę![]() Zobaczymy jak dalej się to wszystko ułoży. Na pewno będę musiała przeorganizować swoje weekendy, które i tak spędzam z Tż bo to jedyny czas kiedy możemy się widzieć. Beoneself widzę, że też masz odpowiedzialną pracę i mam nadzieję, że cały czas będziesz zadowolona.
|
|
#1627 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny
Ja dalej chora, ale pamiętacie jak pisałam, że chyba 5 nie będzie ? Hahaha, jako jedyna z całego roku dostałam 5 I to pisząc z goraczka 38 stopni :P Wczo0raj z chirurgii też pisałam z taka goraczką i co? Też 5 Takim oto sposobem skonczyłam sesję V semestru z ocenami: 3,5 ; 4,5; 4,5; 4,5 ; 4;5; 5; 5; 5; Udało się, a teraz mogę dalej chorować (już 6 dzień ) Buziaki dziewczyny i dzięki za motywację Jak tylko wyzdrowieję to czekają na mnie dwie książki Lauren conrad po angielsku do przeczytania. A teraz slucham Harry'ego Pottera w oryginale ![]() Coma_ jeszcze raz dzięki za namiary na Lang-8 na blogu, swietnie się bawię (i uczę)
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
chryja_bez_ryja no to gratuluje ;D i szybciutko zdrowiej ;**
Little brown podziwiam Cię, ja bym nie dała rady przy dwóch kierunkach, magisterce, pracy i do tego korepetycjach, kiedy Ty znajdujesz czas dla najbliższych ?
|
#1629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
ja dzisiaj muszę ogarnąć swoją sypialnię i swoje ciuchy przede wszystkim. Postawiłam sobie ambitny cel pozapisywania wszystkich ubrań jakie mam, aby się bardziej orientować w tym co mam( tym bardziej, że nie mam ubrań w jednym miejscu) Coś czuję, że dużo roboty z tym będzie, mam nadzieję, że się nie zniechęcę. Cytat:
![]() Znalezienie nowej pracy po tygodniu-gratulacje ![]() a co to za kurs, który Ci tak pomógł? Cytat:
Powodzenia życzę !
|
||
|
|
|
#1630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje!! super oceny ![]() a ja dziś mam OSTATNI (!) egzamin ! )) plan na dziś : - pouczyć się jeszcze do egzaminu - napisać go - iść na imprezę z kumpelami z roku !!
Edytowane przez janee90 Czas edycji: 2011-02-04 o 11:20 |
|
|
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
witam! przejrzalam bardzo pobieznie wątek, i podoba mi się ta swoista grupa wsparcia, pozwolicie że dołaczę
??
|
#1632 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja już jestem w końcu w domu i zaczynam ferie |
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skończyłam wczoraj sesję i wreszcie mogę wrócić do mojego planu nauki, na Lang-8 też dziś zajrzę - nauka uzależnia ![]() Harry Potter jako listening jest świetny (jeżeli ktoś go wcześniej czytał)
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
pozycja77 witamy w grupie wsparcia
a moje plany są następujące: zacząć czytać książkę- zrobione niemiecki - 1 dział już za mną zacząć kurs informatyczny - 1 wykład znów przejrzeć oferty pracy obejrzeć brzydule i prosto w serce pomalować paznokcie zrobić maseczke i wyregulować brwi (jutro dzień z TŻtem więc trzeba ładnie wyglądać ) no ja o Lang-8 jeszcze nie słyszałam ^^
|
#1636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Honey, widzę ze szukasz pracy, możesz polecić jakieś fajne strony?? przeglądam wciąż pracuj, ale dawno nie znalazłam tam fajnego ogłoszenia ja przejrzę jeszcze matematykę, a potem biegnę na spotkanie ze znajomymi ze starej pracy
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
pozycja no ja szukam na pracuj infopraca i gazeta.praca oraz na stronie swojego miasta chociaż tam mało ogłoszeń jest
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() ja sie dzis biorę za siebie tzn -sprzątam w pokoju i w salonie, i w kuchni i łazience i ogólnie dom. -nauka ang. - słówka co najmniej 20 -nauka espanol - -----||------------ -przeczytac 2 książki, przynajmniej trochę -poćwiczyć -nadrobić zaległości w nauce (notatkach) to chyba tyle. ;d miłego dnia kochane! |
|
|
|
#1639 | |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny!
janee90 i jak egzamin?Cytat:
Ale może dziś
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś już byłam na zakupach. Plan na resztę dnia:
- sprzątanie - porządki w szafie - przeczytać gazetę - balety ![]() Powinnam zacząć następny rozdział magisterki ale to sie raczej dziś nie uda
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zdałam dzisiaj ostatni egzamin w sesji...
Jestem normalnie kozakiem, sama jestem w ciężkim szoku, że to wszystko ogarnęłam!!!
|
|
|
|
#1643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam niestety w tym semestrze jedną poprawkę ale pięć egzaminów zaliczyłam więc i tak nie jest najgorzej![]() Tymczasem dzisiaj spędziłam kilka godzin przygotowując wystawę fotograficzną mojego brata, przejechałam 6 km na rowerku stacjonarnym, przerobiłam wszystkie słówka i teraz siedzę nad gramatyką a za chwilę przyjdzie TŻ to sobie trochę poleniuchuję...
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak czytam wasze posty to aż mnie nabiera ochota, żeby zrobić "coś"
Zawsze brak mi motywacji i super pomysły i tak kończą się na niczym Ale widzę że będzie miał mnie kto mobilizować do pracy!!!Mogę się przyłączyć? |
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
a ja jak zwykle prawie nic nie zrobilam ;]
tylko posprzatalam wlasciwie... no coz. mialam mały kryzys ktory odebrał mi resztki sił. |
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
Trochę zaniedbałam się w pisaniu tutaj, ale na pewno się poprawię
|
|
|
|
#1647 | |
|
Raczkowanie
|
dziś robiłam małe podsumowanie moich noworocznych postanowień -
jeden cel zrealizowany - nauka i podejście do wszystkich egzaminów, nie mam jeszcze wyników z dwóch, wtedy okaże się czy zrealizuje się też mój drugi cel , a więc zdanie wszystkiego za pierwszym podejściem mój plan na ferie - tylko tydzień ![]() - nacieszyć się TŻetem, bo potem znów rzadko będziemy się widzieć.. - nacieszyć się znajomymi, a w szczególności przyjaciółką i przyjacielem, którzy studiują w innych miastach niż ja - nadrobić zaległości jeżeli chodzi o filmy - dziś zaczęłam ![]() - iść na zakupyyy a jutro zajmę się nic nie robieniem i spotkam się z TŻ ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
tzn ? coś się stało ? |
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Zaczęły mi się ferie! Mam dzisiaj wolną niedzielę i wolny następny weekend, szaleństwo |
|
|
|
#1649 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

i gratuluję 4 z egzaminu 

sama wysłałam już ok. setki CV/LM i niestety nie jest kolorowo, od października byłam tylko na 2 rozmowach (które jak widać nic nie dały). O tyle mam dobrze, że mam już pracę... ale właśnie szukam tej "pierwszej" zgodnej z zainteresowaniami i kierunkiem studiów
nawet jeżeli to będzie umowa zlecenie (a nie o pracę), nawet jeżeli to będzie pół etatu, nawet jeżeli będę miała mniejszą stawkę niż teraz - to biorę 

) Buziaki dziewczyny i dzięki za motywację 

??

ale pięć egzaminów zaliczyłam więc i tak nie jest najgorzej