|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
|
|||
| Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
|
1 | 1,59% |
| Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
|
33 | 52,38% |
| Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
|
1 | 1,59% |
| Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
|
0 | 0% |
| Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
|
3 | 4,76% |
| Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
|
0 | 0% |
| Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
|
23 | 36,51% |
| Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
|
0 | 0% |
| Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
|
2 | 3,17% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Dziewczyny, tak Was czytam jak to wychodzicie z dzieciakami na 1,5 godziny, ale Wy je wozicie jeszcze w gondoli czy w spacerówce już? Ja wychodze z moja Małą raz, dwa razy na 20 minut bo boję się, że jej buźka zmarznie, ale może jestem w błedzie??? O której godzinie tak najlepiej wyjść żeby było najcieplej?
|
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewunia, my na 1,5 godziny raczej nie wychodzimy - przeważnie 45min, do godziny. Właśnie się wybieramy, chyba właśnie w południe jest najlepiej, trochę słońca czasem jest
![]() A na buźkę nakładaj krem na mróz |
|
|
|
#1624 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Ale mi dziwnie. Wywiozłam Hanię do babci żeby się przyzwyczajała. Jakoś tak mi tu pusto. ![]() Z racji wolnego wyskoczyłam na lumpki. ![]() Tylko teraz muszę to jakoś zgrabnie połączyć. Gaabi, Ty chyba kiedyś próbowałaś ten pled robić? Może jakieś wskazówki? ![]() Ewunia my wychodzimy max na godzinkę jak jest np. -5. Mi już pultysie wtedy zamarzają. Za każdym razem obowiązkowo krem ochronny na buzię Hani i moją. Jeszcze muszę w dobrą pomadkę dla siebie zainwestować. NIVEA średnio daje radę.
|
#1625 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja to najchętniej siedziałabym w domu do wiosny
![]() ale chyba czas wyjść z domu już wiem jak wy ubieracie dzieci.. ciekawe czy ja dobrze ubiorę... niby każdy mi doradza cieplej i jak gdzieś jesteśmy to patrzą krzywo jak maluszek bez rajstopek a w samych spodenkach jest, ale ja wiem najlepiej kiedy jest ciepło a kiedy nie... bo każdy ocenia na zasadzie - to małe dziecko jest więc jest mu zimniej czas wrócić do ćwiczeń z Ewą, wcisnęłam się w spodnie z przed ciąży i zapięłam, pominę szczegóły jak to wyglądało Krystianek obraca się z brzuszka na plecki.. ale odwrotnie nie chce, leżąc na brzuchu próbuje raczkować samymi nogami
|
|
|
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
którą będzie lepsza pomóżcie http://allegro.pl/hustawki-hustawka-...828791124.html czy ta http://allegro.pl/2w1-hustawki-husta...839041867.html
|
#1627 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Widzę, że to ja najcieplej ubieram dziecko i chodzę na długie zimowe spacery dziś 1,5h. Wychodzę przed 10 rano.---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
a które konkretnie cwiczenia robisz? bo ja zaczęłam skalpel, cwiczylam w niedzielę i dopiero dziś mi wyszły zakwasy... a może to od spacerów? bo pchac wózek po śniegu to nie lada wyczyn ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() Mi osobiście bardziej podobają się te w pierwszym linku
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-12-11 o 14:06 |
|||
|
|
|
#1628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie ok 1h lub 1,5 zależy jak wyjdziemy.. i idę po ciepłe rękawiczki żeby mi dłonie nie zamarzały ![]() też ćwiczę skalpel ciężko mi szło, teraz miałam z 2-3 tyg przerwy i może jeszcze dziś się ogarnę i poćwiczę
|
|
|
|
|
#1629 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
edit: Haha, siedzę u Kaja na podłodze z laptopem, on się bawi, a tu z nienacka raczek, raczek i rzucił się na laptopa i wysłał posta, którego jeszcze nie skończyłam
![]() edit2: Ok, dopisałam o wózku i diecie, można czytać już w całości ![]() Dziękuję ponownie za wszystkie życzenia zdrowia My na spacery chodzimy nie krócej niż na godzinę Jak już uporamy się z ubieraniem i wyjdziemy z klatki, to mogę powiedzieć chyba, że nawet bardzo mu się podoba, bo siedzi (tzn. półleży ) na tych spacerach ostatnio cichutko jak trusia i się rozgląda tylko My wychodzimy różnie w granichach 12-16, bo on ciągle nie może mi się uregulować ze spaniem Czasem zaśnie o 11 i budzi się po 10 min, a czasem śpi 2h, ale to rzadko... Czasem dopiero o 13 usypia Najpóźniej wychodzimy o 16, jak nie zbierzemy się wcześniej. Już się przyzwyczaił do spacerów po ciemku i nie prostestuje Co do ubierania, tzn. ilości ubrań powtórzę jak mantrę - trzeba sprawdzać kark , że po powrocie ze spaceru sprawdzam też czasem czy stopki, nogi (tzn. uda), ręce ma ciepłe. Nie potrafię podać jednego sposobu, w jaki Kaja ubieram, bo inaczej ubieram go np. przy 0 st. i słońcu, a inaczej przy -5 i lekkim wiaterku. Zawsze najpierw sprawdzam termometr, patrzę przez okno, czy jest wiatr, słońce, decyduję, co ja ubiorę, (czy np. bluzkę z krótkim, czy długim rękawem, czy grubszy, czy cieńszy swetr) i potem przygotowuję dla Kaja zwykle kierując się zasadą warstwę więcej tak samo na nogi, jak i na górę. Tzn. kiedy sobie zakładam rajstopy pod spodnie, to on ma rajstopy, spodnie (najczęściej dresowe) i kombinezon, a kiedy idę bez rajstop, to on ma tylko spodnie lub tylko rajstopy i kombinezon itd. Mam już obaczajone też, jaka grubość ubrań mniej więcej mu pasuje, że na stopki potrzebuje dodatkowych grubych skarpetek, itp. Po prostu na początku mrozów po spacerach sprawdzałam go dokładniej, jaki jest ciepły w różnych częściach ciała i teraz wiem, co mu pasuje. No to się rozpisałam ale po prostu uważam, że nie ma prostego rozwiązania "załóż to, to i to", tylko trzeba sprawdzić, co danemu dziecku pasuje, więc nie powiem, że któraś z Was ubiera za cienko/za grubo i nie martwcie się tym, że ubieracie inaczej niż reszta, tylko sprawdzajcie, czy dzieciaczki są ciepłe i zadowolone ![]() Cytat:
Przecież picie z dorosłego kubka, to taaaka trudna sztuka Fajnie, że Antonio pije wodę i ziółka i że ćwiczycie picie z kubka, za kilka miesięcy na pewno zauważysz efekty Ja mam generalnie takie założenie, że około roku chciałabym definitywnie pożegnać picie przez smoczek (jeśli nie uda się wcześniej) i przez niekapki (jeśli w ogóle będziemy używać, Maks nie chciał), żeby dzieć po roku pił z kubka lub przez rurkę. Nie trzeba wtedy martwić się o noszenie poza domem zawsze przy sobie specjalnej butelki, bo inaczej nie potrafi...Uspokajacza mam nadzieję pożegnać w okolicach 8-10 mies. Wtedy naturalnie zmniejsza się potrzeba ssania dla uspokojenia, pozostaje tylko jako zaspokajanie głodu. Maksiu sam odrzucił smoka w tym wieku (dwa wieczory z rzędu usilnie go wypluwał przy usypianiu, więc schowałam i więcej już nie dałam), więc mam nadzieję, że młodszy brat pójdzie w jego ślady Więc jakoś nie wiążę picia przez smoka z uspokajaczem...Tak, takie kojarzę zalecenia, że dla rozwoju mowy i pewnie dla zgryzu też po roku dziecko nie powinno już pić przez smoczek. Chyba bym została przy doidy, chociaż na wiosnę, jak trzeba będzie jakieś piciu na spacery brać , to może Wam się jakiś rodzaj butelki z dzióbkiem/rurką przydać. Ale to niekoniecznie musi być niekapek, są też różne "kapki", po prostu z dzióbkami. Z niekapków wydaje mi się, że niektórym dzieciom trudno jest pić, bo trzeba dość mocno zassać.Cytat:
Tylko ja nie potrafię krótko ![]() Zadała nam lekarka sporo pytań, co Maks jada. Zaczęła od tego, co pije... Odpowiedziałam, że żadnych kolorowych napojów, od czasu do czasu soki, sporadycznie tata da parę łyków coli (tż jest nałogowcem więc i Maks chce pić, ja na szczęście daję dobry przykład z wodą ), najczęściej pije wodę (do szkoły zawsze dostaje butelkę z wodą) lub herbatę. Zapytała, ile słodzi. Nie więcej niż łyżeczkę. Powiedziała, że to wszystko w porządku.Następnie słodycze, przekąski, domowe ciasta... Jada tylko w sb i nd, raczej niedużo. Domowe ciasta piekę rzadko, czasem kilka razy w miesiącu, a czasem przez kilka miesięcy nic nie upiekę. To też powiedziała, że może być. Jogurty... Jadł Maks na okrągło, nie pozwalałam więcej niż 1 dziennie, ale codziennie jakiś był, oczywiście smakowy. Mamy zrezygnować zupełnie! Jeść za to naturalne z wkrojonymi owocami (jabłko, gruszka, nawet banan) albo orzechami, itp. Jako przekąski mogą też być galaretki, kisiele. Tak samo całkowicie zrezygnować z białego pieczywa na korzyść ciemnego. Kolejny nasz problem, Maks nie rzadko jadł drugi obiad... Jeden w szkole, a drugi jakąś z nami popołudniu. Niby mniejszą porcję niż normalnie, nie jadł potem kolacji, tylko owoca, ale jednak... Ale jak dziecko prosi, to jak mu odmówić No ale, z tego też kategorycznie mamy zrezygnować. Jak chce jeść po południu, to jak najbardziej, ale sałatki ![]() Pytała właśnie, czy lubi warzywa. Odpowiedziałam, że nawet dość lubi, więc sałatki czy surowe warzywa do chrupania też będą bardzo dobre jako przekąski. Pytała o żółty ser. Maks nie lubi i nie jada, więc tu nie było uwag. Pytała o biały, lubi i jada, więc dobrze. Co do obiadów jeszcze, standard, zrezygnować ze smażonego, a panierka to już największe zło... Starałam się unikać do tej pory, ale też tż jest wielbicielem kotlecików i rybki w panierce, więc i Maks takie chciał Najlepiej pieczone, gotowane...To chyba wszystko. Właściwie to po prostu zdrowsze odżywianie się Jak mi się coś jeszcze przypomni, to napiszę.Cytat:
Powiem tyle, że w ciąży chorowałam na wózek Peg Perego Pliko Switch, najlepiej w wersji Easy Drive - z pełną rączką, a składany jak parasolka. Pomyślany w najdrobniejszym szczególe, dla mnie wózek niemal idealny. Jedynie gdyby chcieć go dla noworodka z gondolą, to możnaby się przyczepić do amortyzacji, ale przy naszych dzieciach nie jest to już tak ważne. Co do wagi - są lżejsze wózki, ale ten też jest akceptowalny - 9,7 kg i to bez ściemy To na pewno całkowita waga, a nie sam stelaż czy coś takiego, macałam sama i podnosiłam ten wózek wiele razy A co do tych szczegółów to tak: wpinanie spacerówki przodem i tyłem,, rozkładana zupełnie na płaściusieńko, duża buda, fajnie składana, w osłonce na nogi, miejsce na ręce dla dziecka, uchwyt na kubek i nawet taka duperelka, jak pętelka w budce na powieszenie zabawki, po złożeniu sam stoi, itd, nie pamiętam już wszystkiego. Ja rozważałam zakup używanego, bo nowy jest za drogi dla mnie, ale też mało używanych jest, bo to model z 2012 r. (ten Easy Drive), zreszta używane też niemało kosztują. Wreszcie zdecydowałam się, ryzyk fizyk, na Hauck Malibu, zawsze to nowy i z gwarancją. Ta marka miewa u nas opinię marketowych badziewnych wózków, ale właśnie w marketach bywają sprzedawane ich podstawowe tanie modele. Na razie używamy go sporadycznie jako stelaż do fotelika (krótkie zakupy czy przejście z samochodu do przychodni), a na spacery jeździmy czołgiem ![]() Nasza Dasti kupiła ten Peg Perego, ale nie wiem, czy Easy Drive, czy z dwoma rączkami, więc jak byś była ciekawa opinii użytkownika, to może napisz do niej. Cytat:
Ja nawet nie liczę na to, że Maks spadnie z wagi... Raczej na to, że będzie wolniej przybierał, a rósł dalej w tym samym tempie albo może przez jakiś czas nic nie przytyje, a podrośnie trochę. Od wiosny np. przybyło mu 2 albo 3 kg, nie pamiętam dokładnie i on w tym tempie cały czas ![]() Hehe, to rozpisałam się wreszcie dużo po swojemu
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-12-11 o 14:55 |
||||
|
|
|
#1630 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy ze spaceru, byliśmy przy okazji na poczcie, bo ostatnio listonosz zostawił awizo, kupiłam Małemu body pomocnika Mikołaja. Nie wiecie może gdzie można kupić taką mikołajową czapeczkę dla niego?
Muszę jeszcze wieczorem, jak M wróci podjechać do rossmana, po krem dla Adasia na mróz, bo miałam szczere chęci kupić ostatnio, byłam w jednym rossmanie i puste półki, dzisiaj pojadę do innego. Póki co smaruję go innym kremem, ale nie wiem czy go odpowiednio chroni. Dzisiaj skończył Mały pół roczku, kochany Maluszek mój Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-12-11 o 16:53 |
|
|
|
#1632 |
|
Raczkowanie
|
Podczytuję Was drogie Mamusie od już bardzo dawna
![]() ![]() ![]() I przyznam,że z niektórych porad dotyczących ciąży i dzieci skorzystałam i po cichu czytam nadal.Po prostu wolę Was czytać,zresztą moje dzieciątko jest bardzo absorbujące i ja sama od rana do wieczora Nim się wyłącznie zajmuję. Przedstawię się skromnie: mam na imię Iza i mam synka Albercika,który skończył właśnie 6 miesiąc.Mam nadzieję,że w przypływie wolnego czasu dołączę się do Was i co nieco napiszę.
|
|
|
|
#1633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój syn ma też taką huśtawkę dostał nie dawno tyle że starszy model i bardzo lubi w niej siedzieć i się huśtać. jeśli mogę coś doradzić to ja wybrałabym tą z oparciem rozkładanym do leżenia. Mojemu jak dziadek go huśtał to już dwa razy prawie się kimnęło niestety nie mam rozkładanej a by się przydała. Ta druga która pokazałaś 2w1 jest bodajże rozkładana do pozycji leżącej ja jak bym miała wybierać to wybrałabym taką właśnie.
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno znajdziesz chwilę żeby cokolwiek napisać, tylko czasem trzeba uważać co się pisze i umiejętnie dobierać słowa, ale to pewnie zauważyłaś A czemu sama się zajmujesz swoim synkiem? |
|
|
|
|
#1635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą często Cie widziałam że nas podczytujesz
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1636 |
|
Rozeznanie
|
A zapomniałam Wam się pochwalić
że zaczęliśmy zapoznawać Staśka z toaletą kupiliśmy taką nakładkę na sedes i raz już udało się nam z kupą. Także mam nadzieje że to dobry początek
|
|
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie zamierzam się bawić w łapanie kupy, nie mam na to ani czasu, ani chęci. Wg mnie dziecko jest gotowe na korzystanie z toalety dopiero jak samo zacznie komunikować swoje potrzeby fizjologiczne. Choć wiem że niektóre mamy już noworodki sadzają na nocniku, ciekawe czy wtedy dzieciaki szybciej załapują o co chodzi z nocnikiem? |
|
|
|
|
#1638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Znam przypadki, kiedy fizjologia tego typu u dzieci uaktywnia się w wieku 2-3 lat, albo i nawet później. Jeżeli wyrażasz ochotę wymieniać obsrane pieluchy do tego czasu to Twoja wola. Uważam, że do niektórych nawyków i czynności trzeba dzieci powoli przyzwyczajać. Ale to wolny kraj... Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-12-11 o 20:14 |
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytając różne materiały też raczej piszą w tym tonie np. http://www.mamazone.pl/artykuly/male...na-nocnik.aspx czy http://www.edziecko.pl/male_dziecko/...8,1323743.html |
|
|
|
|
#1640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
hm... a propos nocnika, to wiadomo każdy ma inne zdanie na ten temat
![]() ja się ostatnio śmieję, że jak tylko Krystianek zacznie siedzieć to zapoznam go z nocnikiem ale to dlatego, że robi troszkę kupki i marudzi trochę, a resztę robi jak go przewijam i nocnik by mi ułatwił sprawę - bo nie łapałabym tego w papier
|
|
|
|
#1642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obsrane pieluchy będę wymieniała tak długo, jak będzie potrzeba. Też będę sadzała dzieciaka na nocnik, to normalna kolej rzeczy i naprawdę nie mam nic przeciwko. |
|
|
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
A pewnie, że róbcie jak chcecie. Ja tam nie zamierzam sadzać na nocnik tak wcześnie, bo dziecko i tak nie panuje nad zwieraczami a tym bardziej nie zasygnalizuje mi co chce i kiedy chce.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Effily no ciekawe jak to będzie. Jestem ciekawa czy takie sadzanie rzeczywiście wpływa na szybsze wołanie. Oby! W takim razie powodzenia!
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, to jak mi Mała daje popalić to szok!!! Od kiedy zaczęła chodzić na czworakach do przodu wszędzie jej pełno!!! Zasuwa tak szybko, że nie moge odwrócić sie nawet na chwilę. A to zabiera się za miski psa, a to zapoznaje sie z drzwiami wylizując je całe no bo przecież wcześniej tak daleko było, a to wali głową we wszystko co tylko mija, no po prostu szaleństwo!!!
Powiedzcie mi czy macie jakieś ochraniacze na ostre krawędzie np. szafki??? Możecie coś polecić??? Macie tez może jakieś ładne eleganckie pojemniki na zabawki? Chciałabym jakoś ogarnąć ten plac zabaw w salonie. Mała jest bardzo ruchliwa i w łóżeczku też robi rozpierduche!!! Kopie w szczebelki, wyrywa ochraniacze, ściąga prześcieradło. Jak widzę te jej stópki między szczebelkami to aż mi się słabo robi. Juz raz miałyśmy ciężkie przeżycie z nóżką między szczeblami więc może Wy macie takie ochraniacze, które są takie....wysokie od materaca do końca łóżeczka bo innych to ona nie może mieć. Po dzisiejszym dniu jestem padnięta!!! Może jak zacznie chodzić będzie łatwiej Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-12-11 o 21:37 |
|
|
|
#1646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wierzę, że masz urwanie głowy ale tak świetnie to napisałaś że padłam ze śmiechu ![]() Moja jeszcze nie raczkuje, ale burdel robi za wszystkich, gdzie ją nie położyć. Coś mi się wydaję, że będzie to samo u mnie. Normalnie żywe srebro! Długi ochraniacz, na całe łóżeczko jest z Feretti, tyle że drogie toto. http://allegro.pl/feretti-quartetto-...841652075.html http://allegro.pl/feretti-quartetto-...841652042.html Ale pościel jest naprawdę fajna, mam dwie wersje krótkie. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Tyle że nie wiem czy Twoje srebro i z tym sobie nie poradzi. Moja ciągnie boki że ledwo wiązania wytrzymują Ale jest gruby i dosyć wysoki |
|
|
|
|
#1647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet nie myślała że moje dziecko będzie takie bystre ale to też dzięki babci bo to ona dużo go nauczyła potrafi zrobić papa, wie gdzie światełko jest ,zapalić , gdzie ma swoja Bozie a ostatnio pokazuje jaki ma kaszelek.To w większości mojej mamy zasługa jak to ona mówi z dzieckiem trzeba dużo rozmawiać i to u niego się chyba sprawdza. |
|
|
|
|
#1648 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki wreszcie mam naprawionego kompa, chociaż przed chwilą znów się wyłączył
Paulinka śpi, wszystko u nas dobrze, tylko tż jest na delegacji do piątku lub soboty. Pracuję sobie dorywczo w mojej pracy, 1-2-3 dni w tyg. Idę jak mnie potrzebują, tak to można pracować Ale otworzyli w pobliżu biedronkę, więc nie wiem jak długo będę miała pracę. Cytat:
Cudowny Cytat:
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
|
|
|
#1649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak,tak zauważyłam,że po prostu wiele tematów TU oprócz oczywiście wychowywania dzieci poruszacie ![]() ![]() Takie jest ciekawe życie![]() Odnośnie zajmowania się synkiem-napisałam,że w zasadzie sama się nim zajmuję,ale mam męża,który mi oczywiście bardzo pomaga,ale niestety cały czas jest w pracy od rana do nocy-proza życia.Na teściów nie liczę,ani na rodziców. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

Gratuluję Ci figury i zazdroszczę, że jesteś taka szczuplutka 

dziś 1,5h. Wychodzę przed 10 rano.

Czasem zaśnie o 11 i budzi się po 10 min, a czasem śpi 2h, ale to rzadko... Czasem dopiero o 13 usypia
Najpóźniej wychodzimy o 16, jak nie zbierzemy się wcześniej. Już się przyzwyczaił do spacerów po ciemku i nie prostestuje
więc i Maks chce pić, ja na szczęście daję dobry przykład z wodą 

Ale ja mieszkam w małej miejscowości. Dobrze czasami mieć teściową.