Mamusie sierpień 2014 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 21:05   #1621
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Na pewno zdam relację jak użyję Póki co mogę powiedzieć, że cudnie pachnie Jeśli lubisz takie pudrowe zapachy

I szkoda, że Ci przełożyli tą wizytę i tak późno zobaczysz dzidzię... A to nie będzie za późno jak na pierwsze usg? Nie myślałaś o zmianie lekarza?

ona powiedziala ze gdyby cos bylo nie tak to by zapisala mnie do innego ginekologa na zastepstwo ale ze jest wszystko dobrze to nic sie nie stanie bo na usg wszystko wyszlo dobrze i tyle

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:44   #1622
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Super

No ja po wizycie. U nas wszystko dobrze - dzidzia rośnie - ma już 5,28cm
Super!
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 22:16   #1623
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Ja jutro mam usg genetyczne i jak wszystko będzie OK to też może jutro powiemy moim rodzicom - w dzień dziadka akurat . Teściom powiedzieliśmy w niedzielę, bo kolejna okazja by była troszkę za późno .
To będzie też pierwszy wnuk/wnuczka zarówno dla Rodziców i jak Teściów
Fajnie, że tyle daliście radę utrzymać w tajemnicy ciąże. Ja inaczej sobie wyobrażałam poinformowanie rodziny o tej radosnej nowinie. Wyszło jak wyszło. Pierwsza wnuczka/wnuczek to prawdziwe oczko w głowie. Wiem coś o tym. Babcia i dziadek kochają nas wszystkie ( jest nas 7 wnuczek) ale Ja jestem pierwsza i mam zupełnie inny lepszy kontakt z dziadkami niż cała nasza gromadka.

Cytat:
Napisane przez Bonitonka Pokaż wiadomość
W pierwszej ciazy miałam robione usg bardzo często. Czasem nawet dwa razy w tyg jak leżałam w szpitalu. Dziecku to w żaden sposób nie zaszkodziło. Lepiej zrobić usg aniżeli sie stresowac, ze coś jest nie tak z maluszkiem.
Też uważam, że lepiej zrobić USG niż się stresować, ale moja teoria ma się nijak do tych co mają lekarze. Myślałam, że umrę ze strachu po jak musiałam czekać 3 dni na informację, że po krwotoku z dzidzią wszystko ok. Jak bym tylko mogła to poszła bym sama sobie zrobić to USG ….

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
mi chlopak przed chwila zrobil frytki
zjadlam z apetytem przynajmniej nie zasne z pustym brzuchem

a co do spania mam nadzieje ze znowu nie przysni mi sie cos glupiego, bo odkad dowiedzialam sie o ciazy to mam koszmary
Frytki?!!! O zgrozo takich frykasów wieczorem chce się najbardziej ;p
Koszmary…dręczą mnie tak często, że chyba zacznę pisać scenariusze do horrorów. Przed ciążą zresztą również. Teraz związane są z noworodkami i tym, że są wielkości 7daysa zazwyczaj bliźniaki, trojaczki które już potrafią rozmawiać ze mną i mają pretensje ze nie potrafię wyliczyć ile mleka potrzebują zjeść. Wczorajszy koszmar przebił wszystkie. Nie będę nawet o tym pisać. Oby się nie powtórzył więcej!!

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość
Hejka jaki ja miałam dzisiaj koszmar nie pamiętam w ogóle kiedy ostatnio mi się coś śniło A dziś to Tż obudził mnie w nocy bo ryczałam przez sen aż poduszkę miałam mokrą . Śniło mi się ze poszłam do łazienki siku i poroniłam krzyczałam i ryczałam ze nawet nie zobaczyłam dzidzi Ja nie chce takich snów
ja też ostatnio cierpię na bezsennosc nawet TŻ sie dziwi po co ja tak szybko wstaję i mogę przecież pospać dłużej co z tego jak ja nie mogę
Bezsenność plus koszmary? to witaj w klubie !! Mam nadzieję, że jak usłyszymy, że ciąża jest na tyle stabilna, że spać możemy spokojniej to i wtedy przyjdą lepsze sny a bezsenność minie zupełnie.

kasiuulad
własnie czekam na wypis, chociaz musiałam obiecac ze nie bede dzieciom obiadow gotowac... Mam lezec plackiem i tylko wizyty w wc dozwolone. Na koniec zrobiono mi usg, juz to dokładniejsze/genetyczne wiec super bo bałam sie ze bede musiała na szybko gdzies szukac zaraz po wyjsciu. Z dzidziusiem wszystko ok, tylko strasznie ruchliwa dzisiaj była no i krwiaka niby nie ma ale nie ciesze sie bo przy poprzednim wypisie tez nie było co oznacza ze w kadej chwili moze sie pojawic... Ale mam nadzieje ze bedxie dobrze. Jeszcze na koniec porozmawiałam z lekarzem ktory mnie tu prowadxił w spr przeniesienia sie do niego i o dziwo zaproponował gabinet na nfz a nie prywatnie i powiedział ze jak nie bedzie miejsc to gdzies mnie wcisnie

Gratulacje!!! Udało się zwalczyć dziada ale musimy uważać, bo jak widać jesteśmy podatne i lepiej dmuchać na zimne i oszczędzać się tyle ile tylko możemy. Jesteśmy weteranki szpitalne hah i następny raz trafimy już tylko na salę porodową.

Twin-maid
=asix86
Optymistka26
M_aria;
niki19
kamilast
UmiZum

Jeżeli którąś z Was pominęłam to przepraszam i również przesyłam : roza: tak bardzo mi miło, że jesteście i wspieracie.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-01-22 o 22:28
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 23:00   #1624
M_aria
Rozeznanie

Jeśli chodzi o mnie to boję się iść spać bo też męczą mnie strasznie głupie sny. Wczoraj śniło mi się że urodziłam dziewczynkę i byłam z nią i Tż przetrzymywana jako zakładniczka.. innym razem śniło mi się że maluję paznokcie mojej szwagierce której szczerze nie cierpię i normalnie nawet z nią nie rozmawiam.
Ciekawe co dziś będzie? Czasem zapamiętuje te sny choć w większości zapominam.
Słyszałam że w ciąży to zupełnie normalne że miewa się głupie sny, to podobno jeden z jej objawów

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Sprawdziłam swojego suwaczka i okazuje się że jutro kończę pierwszy trymestr
Stary 2014-01-23, 06:55   #1625
AgnesD
Rozeznanie

kasiulad I angelika-2014 super, ze jestescie juz w domkach I oby tak pozostalo dk porodow

m-aria juz konczysz 1 trymestr super I gratki

aisog1987 za udana wizyte

zaczarowanadlaniego kurcze dlugo na ta wizyte musisz czekac, pewnie sama bym nie dala rady pewnie na nastepnej wizycie pobiora ci krew I mocz na wyniki

Za chore dziewczyny oby w koncu wygraly z chorobskiem

I za cala reszte, ktora ominelam
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 07:05   #1626
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

NO i chyba nie wyzdrowieje do jutra a mam pierwsze badania

Czy powinnam z przeziębieniem iść do lekarza?

Edytowane przez Angels2708
Czas edycji: 2014-01-23 o 07:11
Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 07:18   #1627
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość

Ja bym poszla

A jakie badania bedziesz miec?
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 07:23   #1628
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dzisiaj według OM 12 tc Chociaż ja już tak nie liczę bo pewnie teraz jak pójdę do ginki to się okaże, że ciąża jest młodsza i mi przesunie TP Ostatnio jak byłam to był 10 tydzień a dzidzia miała dopiero 2,5cm...
Kupiłam dzisiaj olejek do kąpieli (ja będę go używać jako żel pod prysznic) i emulsję do ciała tą z Rossmana babydream fur mama Ślicznie pachną i mam nadzieję, że się sprawdzą bo już mnie strasznie skóra swędzi na brzuchu
Ja na początku też miałam o tydzień przesunęty ale w 10t sie wszystko wyrównało . Kurcze mnie tez skóra swędzi dosłownie wszędzie najgorzej jest wieczorem a się balsamuje
Cytat:
że wszystko jest dobrze .
Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o mnie to boję się iść spać bo też męczą mnie strasznie głupie sny. Wczoraj śniło mi się że urodziłam dziewczynkę i byłam z nią i Tż przetrzymywana jako zakładniczka.. innym razem śniło mi się że maluję paznokcie mojej szwagierce której szczerze nie cierpię i normalnie nawet z nią nie rozmawiam.
Ciekawe co dziś będzie? Czasem zapamiętuje te sny choć w większości zapominam.
Słyszałam że w ciąży to zupełnie normalne że miewa się głupie sny, to podobno jeden z jej objawów

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Sprawdziłam swojego suwaczka i okazuje się że jutro kończę pierwszy trymestr
już koniec I trymestru a rany jak ten czas leci ja jeszcze musze trochę poczekać
Cytat:
To zadzwoń do laboratorium i dowiedz się czy jeśli jesteś przeziębiona zrobią badania. Jeśli przeziębienie utrzymuje się dłużej to ja bym poszła
Stary 2014-01-23, 07:26   #1629
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Agnez to są pierwsze badania ciążowe ale racja dziś zadzwonie do położnej i zapytam.. nie chciałabym tego odkładać i tak już 2 tygodnie na to czekam ale cóż..

Też bym chciała już mnieć ten najważniejszy 1 trymestr za sobą a to dopiero 9 tydzień

Znajome co ciąże mają za sobą mówią że jak do tygodnia z herbatką i sokiem z cebuli nie przejdzie to mam biegnąć do lekarza.. no i obowiązkowo kołderka

Edytowane przez Angels2708
Czas edycji: 2014-01-23 o 07:28
Stary 2014-01-23, 07:41   #1630
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Agnez to są pierwsze badania ciążowe ale racja dziś zadzwonie do położnej i zapytam.. nie chciałabym tego odkładać i tak już 2 tygodnie na to czekam ale cóż..

Też bym chciała już mnieć ten najważniejszy 1 trymestr za sobą a to dopiero 9 tydzień

Znajome co ciąże mają za sobą mówią że jak do tygodnia z herbatką i sokiem z cebuli nie przejdzie to mam biegnąć do lekarza.. no i obowiązkowo kołderka

No chyba najlepsze rozwiazanie to tel.

Tez sie nie moge doczekac konca 1 trymestru

Walcz z chorobskiem, nie daj sie
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2014-01-23, 07:51   #1631
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Super

Super ,że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

mnie tez swedzi ale smaruje codziennie (balsamem brzuch + boczki i piersi Lekarka mówiła by smarować jeszcze uda. Postaram się tak robić w najbliższym czasie ale ja nie jestem przyzwyczajona do kremowania sie czy balsamowania. Jesli zużyje balsam w czasie krótszym niż rok to będzie sukces

ooo ponad 5 cm , rośnijcie zdrowo Odliczam czas kiedy będę miała genetyczne i zobaczę dzidzie po raz pierwszy
Mnie też swędzi skóra na brzuchu mimo ,że staram się smarować regularnie

A kiedy masz genetyczne ? Ja dopiero 4,02 i czekam z niecierpliwością

kasiuulad -super ,że już w domciu i krwiaka nie ma i oby się już nie pojawił

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 09:12   #1632
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Mi rodzinna dała skierowanie na morfologię, mocz, cukier i TSH. Powiedziała, że jako ogólny może mi dać tylko tyle, żeby było za darmo. Każde z tych badań w mojej przychodni nie kosztowało więcej niż 10 zł. Za całą resztę dałam 160. Kokosów na tym nie zaoszczędziłam
też pewnie za wiele nie zaoszczędzę, ale zawsze to coś :P będzie na opakowanie kwasu foliowego

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 09:28   #1633
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć. Rano, gdy wstałam, było -16 stopni teraz jest "tylko" -11

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny współczuję Wam tych kosztów, zgadzam się z naszą koleżanką (przepraszam nie zapamiętałam niku), że taniej byłoby wykupić abonamet w luxmedzie, enelmedzie itp. i mieć stała pewną opiekę bez kolejek.
Na pewno wyszło by taniej, ale co jak ma się prywatnie sprawdzonego i zaufanego lekarza, który nie pracuje w żadnej sieciowej przychodni

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja tam nie wierzę w takie teorie sama mam koleżankę która na początku bardzo wymiotowała i schudła a urodziła chłopaka
druga natomiast od samego początku czuła się dobrze i szybko zaczęła przybierać a wadze a ma dziewczynkę
Ja też w takie teorie nie wierzę

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Temat rzeka pewnie wałkować możnaby bez końca. Profesory się spierają to my pewnie prawdy nie dojdziemy. Ja wychodzę z założenia, że właśnie o to chodzi żeby chronić przed tymi rzadkimi powikłaniami. No bo która chce być tą 1 na 100 tyś której dziecko umrze ręka w górę? Ja chorowałam na zapalenie opon mózgowo-rdzeniowch po różyczce jak miałam 9 lat bo wtedy szczepiono tylko nastolatki. Przeżyłam, studia skończyłam a mogło być gorzej. Ja poza bólami głowy i karaluchami w szpitalu tragicznie nie wspominam ale dopiero teraz do mnie dociera co moi rodzice wtedy przeżyli. Po takich doświadczeniach jestem ostrożniejsza, czy nadmiernie to pewnie każdy oceni według swoich doświadczeń.
A szczepionki nie wszystkie są dożywotnie. Na pewno tężec powinno się co 10 lat odnawiać (taka mądra jestem ale sama się oczywiście nie zebrałam). Krztusiec chyba koło 5 lat. A z tymi wirusowymi to chyba jest tak że jak mamy wyszczepione jakieś 90% dzieci to nie ma komu roznosić to i dorośli nie chorują.
Masz rację, że temat szczepień można by wałkować bez końca. W końcu jednak każda z nas musi podjąć tę trudną decyzję na co się decyduje

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
własnie czekam na wypis, chociaz musiałam obiecac ze nie bede dzieciom obiadow gotowac... Mam lezec plackiem i tylko wizyty w wc dozwolone. Na koniec zrobiono mi usg, juz to dokładniejsze/genetyczne wiec super bo bałam sie ze bede musiała na szybko gdzies szukac zaraz po wyjsciu. Z dzidziusiem wszystko ok, tylko strasznie ruchliwa dzisiaj była no i krwiaka niby nie ma ale nie ciesze sie bo przy poprzednim wypisie tez nie było co oznacza ze w kadej chwili moze sie pojawic... Ale mam nadzieje ze bedxie dobrze. Jeszcze na koniec porozmawiałam z lekarzem ktory mnie tu prowadxił w spr przeniesienia sie do niego i o dziwo zaproponował gabinet na nfz a nie prywatnie i powiedział ze jak nie bedzie miejsc to gdzies mnie wcisnie
i pilnuj się w domu Kochana, żebyś następnym razem do szpitala trafiła dopiero na poród fajnie, że lekarz zaproponował Ci wizyty na NFZ

Cytat:
Jestem zakatarzona i w gardle aż mnie pali i suszy syropek z cebuli wystarczy?
Mój w aptece kupił syrop islandzki (dla dzieci) też go piję bo ból nie do wytrzymania
Zdrówka! Ja piłam dużo wody z miodem i cytryną (robioną wieczorem i odstaną przez noc), jadłam czosnek na kanapkach, robiłam inhalacje z soli fizjologicznej i nawilżałam nos woda morską.

Cytat:
Stary 2014-01-23, 10:00   #1634
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dzien dobry mamusie

Ja to jak zwykle zaczynam nie zaciekawie dzien, za kazdym razem jak sie budze rano to zle sie czuje

Nasze szczescie
Stary 2014-01-23, 10:33   #1635
kasiuulad
Raczkowanie

tak z ciekawosci stanełam dzis na wadze i jak na razie jestem na minusie ok 3 kg brzucha tez nie bardzo widac ale pewnie w domu wroci mi apetyt i szybko nadrobie bo w poprzednich ciazach szybko brzuch mi wywalało. Wczoraj wieczor i dzis leze a juz mam dosc, strasznie mnie dobija ze nic nie moge zrobic...
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:04   #1636
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
A kiedy masz genetyczne ? Ja dopiero 4,02 i czekam z niecierpliwością
będę u gina w sobotę to powie kiedy mam sie zapisac, pewnie za 2-3 tyg wiec bedzie polowa lutego Niecierpliwie czekam na "spotkanie" z tym maleństwem we mnie

Postanowiłam się dziś przemóc i iść do sklepu z rzeczami dla maluchów i przyszłych mam ale taki mróz że łóżka nie chce sie opuszczać. W dodatku się podziębiłam przez wietrzenie w domu po spaleniźnie... Jestem taaaaaka senna non stop i stało się -Usnęłam a mięsko się gotowało dalej. Smród w domu taki że spałam w czapce z otwartym oknem przy - 10 stopniach na dworze... Moja mama była u mnie i teraz kaszle jak gruźlik
Zdarzyło mi sie cos przypalic ale tyle dymu w zyciu nie widzialam. Myślałam że jest pożar w kuchni.
Tymczasem garnek nadal dobry, mieso przypalone od spodu tylko ale 2gi dzien wietrze i nic Do kuchni wejsc sie nie da jak zamkne okno. Wszystkie firanki z mieszkania, ubrania z przedpokoju, posciel - sa do prania tak śmierdzą. I jak sie pakowac? Jak gotowac? Nie wiem skąd wziąć siły na tą dodatkową robotę ech Moj kalafior zamiast mozgu robi sie malo zabawny

Jakby było mało dzwonił TŻ z informacją, że padła pompa od wspomagania kierownicy i nie berdzo może kierownicą ruszyć. Koszt wymiany bedzie wieeelki a w dodatku TŻ jest daaaaleko od domu. Martwie sie jak wroci, oby tylko bezpiecznie
Co jeszcze się zdarzy, nie wiem. Rączki mi opadły. I weź tu kobieto w ciąży się nie denerwuj. Myślę czy poprosić gina o zwolnienie na jeszcze tydzień bo jak usypiam non stop i się męczę byle czym to jak ja będę pracowała? Mam mętlik w głowie. Nie wiem co robić, poradźcie coś....
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:12   #1637
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
będę u gina w sobotę to powie kiedy mam sie zapisac, pewnie za 2-3 tyg wiec bedzie polowa lutego Niecierpliwie czekam na "spotkanie" z tym maleństwem we mnie

Postanowiłam się dziś przemóc i iść do sklepu z rzeczami dla maluchów i przyszłych mam ale taki mróz że łóżka nie chce sie opuszczać. W dodatku się podziębiłam przez wietrzenie w domu po spaleniźnie... Jestem taaaaaka senna non stop i stało się -Usnęłam a mięsko się gotowało dalej. Smród w domu taki że spałam w czapce z otwartym oknem przy - 10 stopniach na dworze... Moja mama była u mnie i teraz kaszle jak gruźlik
Zdarzyło mi sie cos przypalic ale tyle dymu w zyciu nie widzialam. Myślałam że jest pożar w kuchni.
Tymczasem garnek nadal dobry, mieso przypalone od spodu tylko ale 2gi dzien wietrze i nic Do kuchni wejsc sie nie da jak zamkne okno. Wszystkie firanki z mieszkania, ubrania z przedpokoju, posciel - sa do prania tak śmierdzą. I jak sie pakowac? Jak gotowac? Nie wiem skąd wziąć siły na tą dodatkową robotę ech Moj kalafior zamiast mozgu robi sie malo zabawny

Jakby było mało dzwonił TŻ z informacją, że padła pompa od wspomagania kierownicy i nie berdzo może kierownicą ruszyć. Koszt wymiany bedzie wieeelki a w dodatku TŻ jest daaaaleko od domu. Martwie sie jak wroci, oby tylko bezpiecznie
Co jeszcze się zdarzy, nie wiem. Rączki mi opadły. I weź tu kobieto w ciąży się nie denerwuj. Myślę czy poprosić gina o zwolnienie na jeszcze tydzień bo jak usypiam non stop i się męczę byle czym to jak ja będę pracowała? Mam mętlik w głowie. Nie wiem co robić, poradźcie coś....
o kurcze! ja też jestem bardzo senna, ale jak coś robię w kuchni to staram się bardzo pilnować i się nie kłaść, nie siadać. Musisz uważać na siebie jak czujesz, że nie dasz rady pracować to poproś o zwolnienie. Ja dziś mam kolejny kryzysowy dzień, siedzę w pracy i odliczam minuty do końca. Też nie wiem jak długo wytrzymam. Na razie jeszcze w pracy nie wiedzą o ciąży.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:13   #1638
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Kasiuulad ja tez o dziwo chudne z tydzien na tydzien, dziwnie sie czuje ale mamuska mnie wspiera ze to normalne i pozniej bedzie szlo wysoko w druga strone wiec mam sie cieszyc ze moge sie jeszcze ladnie schylic itd. Hihi

Stary 2014-01-23, 11:45   #1639
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:

KALAFIOR N awojowałaś kobietko. Dobrze, że skończyło się na praniu a nie buchnęło ogniem.
Czasem jakaś zła passa się uczepi ale głowa do góry...cieszmy się naszym błogosławionym stanem a cała reszta świata z problemami niech zostanie gdzieś za nami. Jeżeli nie czujesz się na siłach to korzystaj z możliwości pójścia na zwolnienie. Odpoczywaj.

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
o kurcze! ja też jestem bardzo senna, ale jak coś robię w kuchni to staram się bardzo pilnować i się nie kłaść, nie siadać. Musisz uważać na siebie jak czujesz, że nie dasz rady pracować to poproś o zwolnienie. Ja dziś mam kolejny kryzysowy dzień, siedzę w pracy i odliczam minuty do końca. Też nie wiem jak długo wytrzymam. Na razie jeszcze w pracy nie wiedzą o ciąży.
Oby czas minął szybciutko i wracaj do domku pod cieplutką kołderkę
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~
Skóra na lędźwiach swędzi O K R O P N I E !!!!!! Można oszaleć. Balsamuję się przynajmniej raz dziennie.
Mam straszne zaparcia. W szpitalu tylko się pogorszyło. Nie mogę się wypróżnić to też cały brzuch twardy i obolały. Przez to nie mam apetytu.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-01-23 o 11:57
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 11:53   #1640
UmiZumi
Rozeznanie

hej byłam dzisiaj w PUP podpisać się na liście przed końcem stażu. Nie chcieli zaświadczenia o ciąży, pani skserowała sobie przy mnie pierwszą stronę karty ciążowej - tam jest TP a na zaświadczeniu lekarz nie napisał (napisał, który tydzień ciąży - policzyć też można :P ) Nie było mnie pół dnia. Właśnie gotuję ogórkową, do tego schabowe z pieczarkami i serem (kładzione na mięsku), ziemniaki i sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką plus kompot z jabłek. Ot co!
Ogórkową robię pierwszy raz w życiu... Aż ślinka mi cieknie Mam nadzieję, że będzie dobra.
Po obiedzie zabiorę się za nadrabianie Waszych wiadomości

Edytowane przez UmiZumi
Czas edycji: 2014-01-23 o 11:55
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:17   #1641
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

zazdroszcze wam dziewczyny apetytu.
ja od rana wymiotuje.. a najgorsze jest to ze juz nie mam czym..

nie mam juz sily

Nasze szczescie
Stary 2014-01-23, 12:23   #1642
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

UmiZumi ale mi smaka narobiłaś tą ogórkową mmmmmmm
ja dziś udka z piekarnika i ziemniaczki a do tego suróweczka z marchwi i jabłka
Ja od wczoraj przeziębiona więc mdłości poszły na bok stąd te apetyty na wszystko co zobaczę lub przeczytam

Stary 2014-01-23, 12:32   #1643
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
tak z ciekawosci stanełam dzis na wadze i jak na razie jestem na minusie ok 3 kg brzucha tez nie bardzo widac ale pewnie w domu wroci mi apetyt i szybko nadrobie bo w poprzednich ciazach szybko brzuch mi wywalało. Wczoraj wieczor i dzis leze a juz mam dosc, strasznie mnie dobija ze nic nie moge zrobic...
Kochana prace domowe to ty odłóż na bok . Wiem ze łatwo mówić mnie też to wszystko na początku denerwowało ale już przywykłam że na razie idealnie posprzątane nie będzie . Jak masz na minusie kg to tylko powinnaś się cieszyć bo nie będziesz musiała ich później gubić
Cytat:

Jak czujesz sie nie na siłach to ja bym wzięła zwolnienie . Teraz masz odpoczywać tym bardziej ze jesteś tak senna . Dobrze ze mieszkania nie spaliłaś
Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

Skóra na lędźwiach swędzi O K R O P N I E !!!!!! Można oszaleć. Balsamuję się przynajmniej raz dziennie.
Mam straszne zaparcia. W szpitalu tylko się pogorszyło. Nie mogę się wypróżnić to też cały brzuch twardy i obolały. Przez to nie mam apetytu.
Witaj w klubie ja też mam straszne zaparcia i próbowałam już wszystkiego nawet parafina mi nie pomaga Mam nadzieje ze minie to jak zacznę jeść wszystko - pomalutku wracają smaki więc myśle że warzywa mi pomogą , bynajmniej zawsze tak było

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 12:43   #1644
papryczka160
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny mogę przyłączyć się do Was ?
Termin porodu mam na 29-07 ale jakoś bliżej mi do Was ;-) mamuś sierpniowych .
Mam 31 lat pierwszą ciąże poroniłam w marcu tamtego roku. Jestem w 13 tyg i 3 dniu ciąży więc I trym za Mną . Dlatego też odważyłam się dopiero teraz do Was odezwać .
Mam nadzieję, że przyjmiecie Mnie do Waszego grona !

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:50   #1645
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiuulad, oszczędzaj się! Może za jakiś czas nie będziesz musiała leżeć. Wytrzymaj jeszcze trochę

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Mam 31 lat pierwszą ciąże poroniłam w marcu tamtego roku. Jestem w 13 tyg i 3 dniu ciąży więc I trym za Mną . Dlatego też odważyłam się dopiero teraz do Was odezwać .
Witaj! zapraszamy. Ja wg terminu @ mam termin na 30.07
Stary 2014-01-23, 12:58   #1646
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Witaj. Właściwie to mój termin według usg też zmienił się i teraz mam taki jak TY
Stary 2014-01-23, 13:05   #1647
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Ja na twoim miejscu ciagnelabym zwolnienie bo w ciazy nie chodzi sie codziennie i najważniejszey teraz jest dzidzius i twoje samopoczucie wiec jeśli twoja praca nie daje ci satysfakcji i czujesz ze lepiej ci zrobi siedzenie w domu to masz do tego prawo......

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 13:24   #1648
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Witaj! zapraszamy. Ja wg terminu @ mam termin na 30.07
Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Witaj. Właściwie to mój termin według usg też zmienił się i teraz mam taki jak TY

bardzo dziękuję za przyjęcie

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 14:57   #1649
niki19
Zadomowienie

Ja właśnie wróciłam od moich rodziców namówiłam mamę żebyśmy zrobiły pierogi ruskie bo samej mi się nie chciało no i zrobiłyśmy chyba z 200 sztuk , i na koniec odechciało mi się nawet na nie patrzeć część przywiozłam do domu i sobie zamrożę może mi wróci kiedyś ochota

Cytat:
Witaj

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:15   #1650
kasiuulad
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Kasiuulad, oszczędzaj się! Może za jakiś czas nie będziesz musiała leżeć. Wytrzymaj jeszcze trochę
oszczedzam sie i totalnie nic nie robie wlasnie zarejestrowałam sie do tej przychodni i o dziwo na termin ktory chciałam, chociaz poczatkowo wolny termin był na pozniej ale jak wspomniałam ze pan dr leczył mnie w szpitalu to babka nie robiła problemu. Mam nadzieje ze lekarz bedzie rownie miły jak w szpitalu...

A co do wagi to wcale sie nie martwie ze chudne bo wiem ze wszystko nadrobie, w pierwszej ciazy przytyłam 18kg a w drugiej niewiele mniej a urodxiłam w 33tyg wiec byloby wiecej, chociaz teraz nauczona doswiadczeniem bede sie bardziej pilnowac bo im jestem starsza tym trudniej gubic nadmiar kg.
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości