|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
ona powiedziala ze gdyby cos bylo nie tak to by zapisala mnie do innego ginekologa na zastepstwo ale ze jest wszystko dobrze to nic sie nie stanie bo na usg wszystko wyszlo dobrze i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Koszmary…dręczą mnie tak często, że chyba zacznę pisać scenariusze do horrorów. Przed ciążą zresztą również. Teraz związane są z noworodkami i tym, że są wielkości 7daysa zazwyczaj bliźniaki, trojaczki które już potrafią rozmawiać ze mną i mają pretensje ze nie potrafię wyliczyć ile mleka potrzebują zjeść. Wczorajszy koszmar przebił wszystkie. Nie będę nawet o tym pisać. Oby się nie powtórzył więcej!! Cytat:
kasiuulad własnie czekam na wypis, chociaz musiałam obiecac ze nie bede dzieciom obiadow gotowac... Mam lezec plackiem i tylko wizyty w wc dozwolone. Na koniec zrobiono mi usg, juz to dokładniejsze/genetyczne wiec super bo bałam sie ze bede musiała na szybko gdzies szukac zaraz po wyjsciu. Z dzidziusiem wszystko ok, tylko strasznie ruchliwa dzisiaj była no i krwiaka niby nie ma ale nie ciesze sie bo przy poprzednim wypisie tez nie było co oznacza ze w kadej chwili moze sie pojawic... Ale mam nadzieje ze bedxie dobrze. Jeszcze na koniec porozmawiałam z lekarzem ktory mnie tu prowadxił w spr przeniesienia sie do niego i o dziwo zaproponował gabinet na nfz a nie prywatnie i powiedział ze jak nie bedzie miejsc to gdzies mnie wcisnie Gratulacje!!! Udało się zwalczyć dziada ale musimy uważać, bo jak widać jesteśmy podatne i lepiej dmuchać na zimne i oszczędzać się tyle ile tylko możemy. Jesteśmy weteranki szpitalne hah i następny raz trafimy już tylko na salę porodową. Twin-maid ![]() ![]() =asix86 ![]() ![]() Optymistka26 ![]() ![]() M_aria; ![]() ![]() niki19 ![]() ![]() kamilast ![]() ![]() UmiZum ![]() ![]() Jeżeli którąś z Was pominęłam to przepraszam i również przesyłam ![]() ![]() ![]() ![]()
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-01-22 o 22:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o mnie to boję się iść spać bo też męczą mnie strasznie głupie sny. Wczoraj śniło mi się że urodziłam dziewczynkę i byłam z nią i Tż przetrzymywana jako zakładniczka.. innym razem śniło mi się że maluję paznokcie mojej szwagierce której szczerze nie cierpię i normalnie nawet z nią nie rozmawiam.
Ciekawe co dziś będzie? Czasem zapamiętuje te sny choć w większości zapominam. Słyszałam że w ciąży to zupełnie normalne że miewa się głupie sny, to podobno jeden z jej objawów ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Sprawdziłam swojego suwaczka i okazuje się że jutro kończę pierwszy trymestr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Rozeznanie
|
kasiulad I angelika-2014 super, ze jestescie juz w domkach I oby tak pozostalo dk porodow
![]() m-aria juz konczysz 1 trymestr super I gratki ![]() aisog1987 za udana wizyte ![]() zaczarowanadlaniego kurcze dlugo na ta wizyte musisz czekac, pewnie sama bym nie dala rady ![]() ![]() Za chore dziewczyny oby w koncu wygraly z chorobskiem ![]() I za cala reszte, ktora ominelam ![]()
#1626 |
Zadomowienie
|
NO i chyba nie wyzdrowieje do jutra
![]() ![]() Czy powinnam z przeziębieniem iść do lekarza?
![]() Edytowane przez Angels2708 Czas edycji: 2014-01-23 o 07:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym poszla ![]() A jakie badania bedziesz miec?
![]() |
#1628 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1629 |
Zadomowienie
|
Agnez to są pierwsze badania ciążowe
![]() Też bym chciała już mnieć ten najważniejszy 1 trymestr za sobą a to dopiero 9 tydzień ![]() Znajome co ciąże mają za sobą mówią że jak do tygodnia z herbatką i sokiem z cebuli nie przejdzie to mam biegnąć do lekarza.. no i obowiązkowo kołderka ![]()
![]() Edytowane przez Angels2708 Czas edycji: 2014-01-23 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba najlepsze rozwiazanie to tel. ![]() Tez sie nie moge doczekac konca 1 trymestru ![]() Walcz z chorobskiem, nie daj sie ![]()
![]() |
#1631 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kiedy masz genetyczne ? Ja dopiero 4,02 i czekam z niecierpliwością ![]() kasiuulad -super ,że już w domciu i krwiaka nie ma i oby się już nie pojawił ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1633 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć. Rano, gdy wstałam, było -16 stopni
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1634 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
![]() Ja to jak zwykle zaczynam nie zaciekawie dzien, za kazdym razem jak sie budze rano to zle sie czuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Raczkowanie
|
tak z ciekawosci stanełam dzis na wadze i jak na razie jestem na minusie ok 3 kg brzucha tez nie bardzo widac ale pewnie w domu wroci mi apetyt i szybko nadrobie bo w poprzednich ciazach szybko brzuch mi wywalało. Wczoraj wieczor i dzis leze a juz mam dosc, strasznie mnie dobija ze nic nie moge zrobic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Zadomowienie
|
będę u gina w sobotę to powie kiedy mam sie zapisac, pewnie za 2-3 tyg wiec bedzie polowa lutego Niecierpliwie czekam na "spotkanie" z tym maleństwem we mnie
![]() Postanowiłam się dziś przemóc i iść do sklepu z rzeczami dla maluchów i przyszłych mam ale taki mróz że łóżka nie chce sie opuszczać. W dodatku się podziębiłam przez wietrzenie w domu po spaleniźnie... ![]() ![]() ![]() Zdarzyło mi sie cos przypalic ale tyle dymu w zyciu nie widzialam. Myślałam że jest pożar w kuchni. Tymczasem garnek nadal dobry, mieso przypalone od spodu tylko ale 2gi dzien wietrze i nic ![]() ![]() ![]() ![]() Jakby było mało dzwonił TŻ z informacją, że padła pompa od wspomagania kierownicy i nie berdzo może kierownicą ruszyć. Koszt wymiany bedzie wieeelki a w dodatku TŻ jest daaaaleko od domu. Martwie sie jak wroci, oby tylko bezpiecznie ![]() Co jeszcze się zdarzy, nie wiem. Rączki mi opadły. I weź tu kobieto w ciąży się nie denerwuj. Myślę czy poprosić gina o zwolnienie na jeszcze tydzień bo jak usypiam non stop i się męczę byle czym to jak ja będę pracowała? Mam mętlik w głowie. Nie wiem co robić, poradźcie coś.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1638 |
Zadomowienie
|
Kasiuulad ja tez o dziwo chudne z tydzien na tydzien, dziwnie sie czuje ale mamuska mnie wspiera ze to normalne i pozniej bedzie szlo wysoko w druga strone wiec mam sie cieszyc ze moge sie jeszcze ladnie schylic itd. Hihi
![]() |
#1639 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czasem jakaś zła passa się uczepi ale głowa do góry...cieszmy się naszym błogosławionym stanem a cała reszta świata z problemami niech zostanie gdzieś za nami. Jeżeli nie czujesz się na siłach to korzystaj z możliwości pójścia na zwolnienie. Odpoczywaj. Cytat:
![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~ Skóra na lędźwiach swędzi O K R O P N I E !!!!!! Można oszaleć. Balsamuję się przynajmniej raz dziennie. Mam straszne zaparcia. W szpitalu tylko się pogorszyło. Nie mogę się wypróżnić to też cały brzuch twardy i obolały. Przez to nie mam apetytu.
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-01-23 o 11:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Rozeznanie
|
hej
![]() Ogórkową robię pierwszy raz w życiu... Aż ślinka mi cieknie ![]() Po obiedzie zabiorę się za nadrabianie Waszych wiadomości ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-01-23 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
zazdroszcze wam dziewczyny apetytu.
ja od rana wymiotuje.. a najgorsze jest to ze juz nie mam czym.. nie mam juz sily ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Zadomowienie
|
UmiZumi ale mi smaka narobiłaś tą ogórkową mmmmmmm
ja dziś udka z piekarnika i ziemniaczki a do tego suróweczka z marchwi i jabłka ![]() Ja od wczoraj przeziębiona więc mdłości poszły na bok stąd te apetyty na wszystko co zobaczę lub przeczytam ![]()
![]() |
#1643 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny mogę przyłączyć się do Was ?
Termin porodu mam na 29-07 ale jakoś bliżej mi do Was ;-) mamuś sierpniowych . Mam 31 lat pierwszą ciąże poroniłam w marcu tamtego roku. Jestem w 13 tyg i 3 dniu ciąży więc I trym za Mną . Dlatego też odważyłam się dopiero teraz do Was odezwać . Mam nadzieję, że przyjmiecie Mnie do Waszego grona !
#1645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1646 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1649 | |
Zadomowienie
|
Ja właśnie wróciłam od moich rodziców namówiłam mamę żebyśmy zrobiły pierogi ruskie bo samej mi się nie chciało
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do wagi to wcale sie nie martwie ze chudne bo wiem ze wszystko nadrobie, w pierwszej ciazy przytyłam 18kg a w drugiej niewiele mniej a urodxiłam w 33tyg wiec byloby wiecej, chociaz teraz nauczona doswiadczeniem bede sie bardziej pilnowac bo im jestem starsza tym trudniej gubic nadmiar kg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.