Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-07, 12:01   #1621
masija
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
chusteczki są zimne, nawet po ogrzaniu w rękach takie średnio ciepłe, więc syn płakał przy przewijaniu w szpitalu. w domu położyłam je na kaloryferze, ale nic to nie dało i od kolejnego przewijania już waciki zmoczone w bardzo ciepłej wodzie. szczerze to ja nie chciałabym "odświeżać" się chusteczkami, wolę zwykłą wodę.. chusteczki mają bardzo dużo chemii, a to + kremy + pielucha to już za dużo jak dla mnie.

nawał najczęściej ok 3-4 doby po porodzie, po cc może trochę później. ja nie miałam typowego nawału. objawia się nadmiarem pokarmu, twardymi, gorącymi i bolącymi piersiami.

połóg.. trudno powiedzieć na ile połóg na ile ogólnie nową sytuację, ale było mi ciężko ogarnąć siebie, dziecko, mieszkanie i nastrój szedł z tym w parze, taka sinusoida, raz dobrze, raz się martwiłam.
Dzięki
A jeśli chodzi o ból w połogu? Jest aż tak tragicznie?
Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
niezle, chociaz ja wiem, ze jak powstaly to juz nie znikna moga byc conajwyzej mniej widoczne... ale moznaby tego olejku wit.e dodac do migdalowego i uzywac do ciala. czy wieksze dawki wit.e w ciazy nie szkodza na nic? bo np wit.a nie nalezy przedawkowywac... a E?

no masija drogie toto jest, tubka malutka... ale jak pomyslec, ze to praktycznie czysta witamina e, to musi kosztowac...
No wiem..tylko dla mnie ta apteka podejrzanie wygląda więc raczej nie kupię
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Rzeczywiście drogi a to tylko 20ml
W Polsce nie ma nic podobnego ale jak znajdziesz to koniecznie napisz.
Ja rok temu szukalam w paru aptekach ale nic nie mieli.

A co do wacikow to ja miałam kolo przewijają miseczkę z woda i dolewalam trochę wrzątku z termosa i juz. Ciepła woda w miseczce waciki pod ręką.
Jasne. Mam fajne babki w aptece więc na pewno pomogą i podzwonią po hurtowniach

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 12:03   #1622
tassia
Zakorzenienie

A co do połogu to pamiętam ze mi się przydarzyło jakieś zakażenie zy cos.
Wysokie CRP i gorączka. Wiec skończył na antybiotyku

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 12:05   #1623
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
A co do nawału i połogu. Nawał chyba nie zawsze musi się pojawić, mi raz niemal rozsadziło cycki jak młody przespał ciągiem chyba 7 godz w nocy, oj ciężko było to rozmasować, ale powoli, powoli, potem jego przystawiłam i wróciło do normy.
Co do połogu to najgorsze dla mnie to krwawienie potężne, takie fuj. No ale delikatny prysznic dawał na chwilę poczuć się bardziej świeżo. No i do wycierania ręczniki papierowe, delikatne, czyste, dobrze wchłaniają wodę, wystarczy lekko przyłożyć. Połóg najbardziej kojarzy mi się właśnie z tym bałaganem z krwawieniem. Potem jeszcze czekałam aż mi się hemoroidy zmniejszą, bo wylazły okropne przy porodzie i bolałay bardziej niż szycie w kroczu :/ W szpitalu czułam się taka spięta jak szłam do łazienki z tą wielką podpachą (raz mi pokapało na podłogę), łazienka z grubymi drzwiami, nie słyszałam dobrze czy to mój mały czasem nie płacze, w domu wiadomo swobodniej, własna łazienka, nikt obcy nie patrzy, no nie trzeba tłumaczyć różnic
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja nawał miałam, całe szczęście, jak byłam już w domu, wyszłam w 5 dobie. Obudziłam się rano z mega wysoką gorączką, bolącymi okropnie piersiami i twardymi jak skała.

A jesli chodzi o połóg, to przechodziłam go całkiem nieźle.. Szybko przeszłam na podpaski takie zwykłe, boleć też długo nie bolało, z tym że mi zrobiło się takie tzw "dzikie mięsko' po nacięciu.. Zagoiło się po 3 tyg. dużo pomagało mi podmywanie tantum rosa
po 5tyg pamietam miałam swój 'pierwszy raz'

Szybko chyba, nie??

Czyli z tego wychodzi, że jak zawsze u każdej inaczej

Alkamor patrz co znalazłam-http://allegro.pl/lady-seksowna-pizama-do-karmienia-italianfashion-m-i4879405960.html

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-01-07 o 12:07
Stary 2015-01-07, 12:07   #1624
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Nawal pojawia się ok 3 dni po porodzie.
Cycki jak balony i masz wrażenie ze zaraz ci je rozerwie.
I wtedy najlepiej żeby dziecko jadło jak najwiecej albo laktatorem trochę dopuszczać plus okłady z cieplej wody
Niektórzy robią z kapusty.

I z ciekawostek. Argumentem niektórych kobiet za nie karmieniem jest piękny biust itp.
A tak naprawdę nawału nie da się uniknąć a to wtedy najczęściej wyskakują rozstepu i cycki flaczeja

U mnie nawały był chyba 4 dnia po CC

A co do połogu to jestem jieadekwatna bo miałam cc
Da się uniknać nawału moja znajoma od początku nie chciała karmić piersią i od razu po porodzie poprosiła o tabletki na "zabicie" laktacji, nie pamiętam jak się nazywają.
Ja typowego nawału nie miałam wcale

Poldzik połóg to nic przyjemnego, taki dłuuuuugi okres i okropny zapach u mnie krwawienia było mało i trwało jakoś tydzień, dwa, pod koniec już bardzo skąpe. Prysznic z podmywaniem brałam kilka razy dziennie teraz mam bidet to będzie łatwiej

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 12:08   #1625
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Chusteczki z biedry tez podobno maja nienajgorszy sklad.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tu o składach konkretnych chusteczek http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html
przed porodem jak szukałam do szpitala chusteczek to najlepsze były jakieś ze sklepów typu lidl, itp., żadne pampersowskie itp. z markowych chyba tylko któreś huggisy były ok.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Nie no jasne, że lepiej tyłek umyć. Ale jak takiego malucha przebierasz non stop.. jest trochę zachodu. Spróbuję tak zrobić ale chusteczki na pewno będę miała przy sobie
ja nie krytykuję, niech każdy robi jak jemu wygodnie, tylko nie przepadam za stwierdzeniami, że to dużo zachodu. bo ile czasu zajmuje pójście do łazienki po wodę? wg mnie mniej niż ogrzewanie w rękach każdej chusteczki, chuchanie na nią żeby nie była taka zimna a potem słuchanie niepotrzebnego płaczu dziecka.

_________

mignęło mi jeszcze gdzieś pytanie o podkłady jednorazowe a prześcieradełka na przewijak. używałam jednego i drugiego, tzn. zawsze miałam prześcieradełko na przewijaku żeby kłaść dziecko na materiale (a to wygodne bo wyprofilowane, nie zwija się) a nie zimnej ceracie, a na to miałam rossmannowskie/biedronkowe "jednorazówki". na początku sporo tego szło, bo a to dziecko siknęło, a to kupą się umazało. wygodne to i na wyjścia, żeby na czymś dziecko położyć do zmiany pieluchy, a nie komuś na łóżku czy na przewijaku na którym nie wiadomo co wcześniej było w galerii, w lecie i w wózku przewijałam, więc jakiś podkład zawsze miałam przy sobie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 12:14   #1626
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Szybko chyba, nie??

Czyli z tego wychodzi, że jak zawsze u każdej inaczej

Alkamor patrz co znalazłam-http://allegro.pl/lady-seksowna-pizama-do-karmienia-italianfashion-m-i4879405960.html
Nie mogłam się oprzeć Tzowi nie bolało, nie leciało nic, więc wykorzystałam Aleeee taaak ciasnooooo że uhuhuhuh

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Da się uniknać nawału moja znajoma od początku nie chciała karmić piersią i od razu po porodzie poprosiła o tabletki na "zabicie" laktacji, nie pamiętam jak się nazywają.
Ja typowego nawału nie miałam wcale

Poldzik połóg to nic przyjemnego, taki dłuuuuugi okres i okropny zapach u mnie krwawienia było mało i trwało jakoś tydzień, dwa, pod koniec już bardzo skąpe. Prysznic z podmywaniem brałam kilka razy dziennie teraz mam bidet to będzie łatwiej
O taak!
A do tego ja bałam zrobić się kupy

Cytat:
tu o składach konkretnych chusteczek http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html
przed porodem jak szukałam do szpitala chusteczek to najlepsze były jakieś ze sklepów typu lidl, itp., żadne pampersowskie itp. z markowych chyba tylko któreś huggisy były ok.

mignęło mi jeszcze gdzieś pytanie o podkłady jednorazowe a prześcieradełka na przewijak. używałam jednego i drugiego, tzn. zawsze miałam prześcieradełko na przewijaku żeby kłaść dziecko na materiale (a to wygodne bo wyprofilowane, nie zwija się) a nie zimnej ceracie, a na to miałam rossmannowskie/biedronkowe "jednorazówki". na początku sporo tego szło, bo a to dziecko siknęło, a to kupą się umazało. wygodne to i na wyjścia, żeby na czymś dziecko położyć do zmiany pieluchy, a nie komuś na łóżku czy na przewijaku na którym nie wiadomo co wcześniej było w galerii, w lecie i w wózku przewijałam, więc jakiś podkład zawsze miałam przy sobie.
U mnie najgorsze były pampersa chusteczki. najdłużej używałam nivea, te jasne, bo tylko po nich nie miała uczulenia. Po biedronkowych, rossmanowskich, lidlowych i innych od razu wychodziło uczulenie.

Mi takie podkłady przydawały sie własnie najbardziej na spacerach, w odwiedzinach itp.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 12:14   #1627
Princesika
Zakorzenienie

Tassia, a jak Twój ból brzucha?
Stary 2015-01-07, 12:15   #1628
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
A co do wacikow to ja miałam kolo przewijają miseczkę z woda i dolewalam trochę wrzątku z termosa i juz. Ciepła woda w miseczce waciki pod ręką.
fajne rozwiązanie

Cytat:
A jeśli chodzi o ból w połogu? Jest aż tak tragicznie?
miałam cc, więc na pewno inaczej niż po sn. rana długo mnie bolała/ciągnęła, sam fakt szwów, które wystają z rany przez 8 dób nie był komfortowy, bo ani to się ubrać normalnie (nawet już w domu), ani co. ciężko mi było się podnieść jeśli się położyłam, ale jak chodziłam to było ok. po zdjęciu szwów już dużo lepiej było. krwawienia jakiegoś strasznego nie miałam, raczej małe. w szpitalu codziennie dostawałam przeciwbólowe i dałam radę.
Stary 2015-01-07, 12:21   #1629
Princesika
Zakorzenienie

mnie ciągle pobolewa brzuch, tak jakby w okolicach pęcherza.
Nie wiem czy iść do ginekologa czy nie, nie chcę panikować
Stary 2015-01-07, 12:23   #1630
masija
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie krytykuję, niech każdy robi jak jemu wygodnie, tylko nie przepadam za stwierdzeniami, że to dużo zachodu. bo ile czasu zajmuje pójście do łazienki po wodę? wg mnie mniej niż ogrzewanie w rękach każdej chusteczki, chuchanie na nią żeby nie była taka zimna a potem słuchanie niepotrzebnego płaczu dziecka.

__
Dlatego ja napisałam, że spróbuję.
Każda będzie robiła jak jej lepiej i wygodniej

Cytat:
Nie mogłam się oprzeć Tzowi nie bolało, nie leciało nic, więc wykorzystałam Aleeee taaak ciasnooooo że uhuhuhuh

Taka chcica przychodzi po porodzie?

Mój się boi, że właśnie ciasno nie będzie tylko jeszcze tam zginie...

Cytat:
fajne rozwiązanie

miałam cc, więc na pewno inaczej niż po sn. rana długo mnie bolała/ciągnęła, sam fakt szwów, które wystają z rany przez 8 dób nie był komfortowy, bo ani to się ubrać normalnie (nawet już w domu), ani co. ciężko mi było się podnieść jeśli się położyłam, ale jak chodziłam to było ok. po zdjęciu szwów już dużo lepiej było. krwawienia jakiegoś strasznego nie miałam, raczej małe. w szpitalu codziennie dostawałam przeciwbólowe i dałam radę.
A później, w domu mogłaś brać coś przeciwbólowego?

Stary 2015-01-07, 12:25   #1631
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja napisałam, że spróbuję.
Każda będzie robiła jak jej lepiej i wygodniej

Taka chcica przychodzi po porodzie?

Mój się boi, że właśnie ciasno nie będzie tylko jeszcze tam zginie...

My mieliśmy zakaz przez połowę ciąży więęc jak już poszło to
Mój się śmiał do położnych żeby ciasno zaszyły, potem się śmiał że chyba posłuchały

Lena
Stary 2015-01-07, 12:26   #1632
gabisun
Zakorzenienie

Poczytałam o chusteczkach co wstawiła Monika i jestem w szoku nie wiedziałam, że pampers i nivea to taki shit w życiu bym już tym dziecka nie tknęła, będę teraz polować na te Huggiesy i z Netto
Huggies pamiętam miałam na początku, a potem to już rożnie Teraz będę bardziej świadomie kupować

Stary 2015-01-07, 12:29   #1633
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
w domu już nie potrzebowałam.
Stary 2015-01-07, 12:30   #1634
gabisun
Zakorzenienie

U nas też szybko było, bo jakoś 4 tygodnie po...mieliśmy 2 rocznicę ślubu

Stary 2015-01-07, 12:32   #1635
masija
Zakorzenienie

Cytat:
My mieliśmy zakaz przez połowę ciąży więęc jak już poszło to
Mój się śmiał do położnych żeby ciasno zaszyły, potem się śmiał że chyba posłuchały

Cytat:
Poczytałam o chusteczkach co wstawiła Monika i jestem w szoku nie wiedziałam, że pampers i nivea to taki shit w życiu bym już tym dziecka nie tknęła, będę teraz polować na te Huggiesy i z Netto
Huggies pamiętam miałam na początku, a potem to już rożnie Teraz będę bardziej świadomie kupować
U mnie nie ma Netto:/
Ale będę polowała na rossmannowskie, tami(?) jakoś tak

Stary 2015-01-07, 12:33   #1636
Princesika
Zakorzenienie

Jak ja się już nie mogę doczekać dzidzi
Stary 2015-01-07, 12:33   #1637
masija
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też szybko było, bo jakoś 4 tygodnie po...mieliśmy 2 rocznicę ślubu
Oo, to dobrze
Pocieszę tż'ta bo on się nastawia biedny, że przez pół roku będzie posucha, a ja wcale nie rozwiewam jego myśli (żeby mieć ewentualne alibi gdyby mi się nie chciało)

Stary 2015-01-07, 12:39   #1638
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Oo, to dobrze
Pocieszę tż'ta bo on się nastawia biedny, że przez pół roku będzie posucha, a ja wcale nie rozwiewam jego myśli (żeby mieć ewentualne alibi gdyby mi się nie chciało)
największa blokada jest w naszej głowie tam na dole się wszystko goi szybko jak na psie

Stary 2015-01-07, 13:09   #1639
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Jak ja się już nie mogę doczekać dzidzi
ja też

Cytat:
Oo, to dobrze
mój się nie nastawia, nie wierzy że od razu po p orodzie nie można

Cytat:
największa blokada jest w naszej głowie tam na dole się wszystko goi szybko jak na psie
mam nadzieję..
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 13:17   #1640
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć
Idę dziś do fryzjera Doczekać się nie mogę

Cytat:
A te waciki są drogie i ostre. Ja bym sobie tym oczu nie wytarla. Ja ich uzywalam tylko do pępka chyba.
.
Pisałam o gazikach. Można kupić w aptece w wielopaku i to jest groszowa sprawa. Ostre nie są- nasączałam je solą fizjologiczną

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
mój tak wypisuje zwolnienie od wizyty do wizyty... wolałabym już na jakis dłuższy okres, ale co zrobię jeszcze będę musiała kawałek teraz dojeżdżać żeby podrzucić je do pracy...
Na dłuzszy okres niż 4 tygodnie Ci nie wypisze wg mnie

Cytat:
Ja wysylam poczta
Ja też. Poleconym z potwierdzeniem odbioru.

Cytat:
Ja miałam prześcieradełko. Moze chodzi o to że dziec może obsiusiać przewijak i wtedy podkład do kosza. Ale mi sie chyba raz zdarzyło ubrudzić prześcieradełko na przewijaku. moze z chłopaczkami to częstsze
Ja mam ceratkowy przewijak. Niczego nigdy nigdy na niego nie nakładam. W razie wpadki po prostu myłam wodą, szmatką i zawsze było ok. To dla mnie zbędny wydatek te podkłady. Co innego do łóżeczka czy do łóżka jak się karmi piersią. Bo dziecku się może ulać np. U nas to często ratowało sytuację.

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, jakoś ostatnio nie mogę się tutaj wbić....
Byłam w poniedziałek na wizycie, na 100 % chłopak
Także kaja, możesz dopisać u mnie synka i USG połówkowe na 26 stycznia

U mnie w czwartek zaczyna się 20 tc a ja mam już +6 kg wszystko poszło w cyce i brzuch. Strach pomyśleć jak teraz zacznie waga rosnąć
gratulacje

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Ilonus gratuluję synka

teraz dla równowagi powinny ujawniać się dziewczynki- mam nadzieje, że ja będę w tej grupie
no ja troszkę liczę, że może u mnie jednak będzie córka. Może się dowiem w przyszły czwartek na 100%.

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny!

wreszcie po swietach...

kaja ja mam wizyte 30.01 a polowkowe 17.02 - mozesz mi wpisac?

co do wyprawki... ja mysle, ze przed porodem to kupimy wozek, lozeczko, komode,wanienke, ewentualnie przewijak + podstawowe ciuszki, posciel itd (to co zaleci szpital jako niezbedne) a reszte dokupimy w miare potrzeby.no i jakies pieluszki. w sklepach wszystko jest.. no jedynie nad laktatorem sie zastanawiam ale to tylko do odciagania w razie nawalu/zbyt twardych piersi.
dziewczyny czy ja jestem naiwna zakladajac ze:
- bede karmic piersia (i przez pierwsze miesiace tylko piersia bez odciagania i dawania z butli)
- bede myc woda + waciki lub bawelniane reczniczki (do wygotowywania potem) a ewentualne kremy i masci dokupie jesli beda problemy

to pierwsze dziecko i doswiadczenia zero ale im wiecej czytam tym bardziej sie przekonuje do takiego minimalistycznego, "naturalnego" podejscia... tym bardziej, ze naprawde, w razie czego moge wyslac meza do sklepu/apteki po potrzebne rzeczy.

umowilismy sie z mezem, ze po polowkowym usg zaczynamy myslec konkretnie nad zakupami (mamy nadzieje, ze bedziemy juz znali plec... jak nie to kupimy neutralne rzeczy)

ilonus gratuluje synka! tez bym chciala... i wszyscy mi mowia, ze na pewno chlopak! ale ja cos czuje, ze dziewczynka i z chinskiego kalendarza tez wychodzi dziewczynka, a jak wiadomo, chinczycy wiedza co mowia hehe
Ja bym jednak kupiła choć jedną butelkę i smoczek (tak zresztą zrobiłam). Już po tygodniu od porodu musiałam dziecko zostawić na 3-4 godziny i teściowa dała mu mój pokarm w butelce.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 13:18   #1641
pszczoua
Zakorzenienie

Melduję się po wizycie Bez wątpienia rośnie nam drugi syn i wagę ma już słuszną, bo 420 gram Wg lekarza wszystko ok, mały zdrowy, moja szyjka póki co ładnie trzyma (a bałam się po chorobie Julka czy się nie zmasakrowała od noszenia). Z racji że z twardnieniami brzucha się uspokoiło, mam pozwolenie zejść z dawki magnezu z 3x2 na 3x1 A na bolące spojenie doktorek powiedział, że tak się zdarza i nic nie poradzimy. Muszę wytrzymać do porodu
Stary 2015-01-07, 13:22   #1642
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć

Na dłuzszy okres niż 4 tygodnie Ci nie wypisze wg mnie

Ja też. Poleconym z potwierdzeniem odbioru.

noo ja teraz miałam na 5 tygodni bo tyle musiałam czekać do następnej wizyty

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Bez wątpienia rośnie nam drugi syn i wagę ma już słuszną, bo 420 gram Wg lekarza wszystko ok, mały zdrowy, moja szyjka póki co ładnie trzyma (a bałam się po chorobie Julka czy się nie zmasakrowała od noszenia). Z racji że z twardnieniami brzucha się uspokoiło, mam pozwolenie zejść z dawki magnezu z 3x2 na 3x1 A na bolące spojenie doktorek powiedział, że tak się zdarza i nic nie poradzimy. Muszę wytrzymać do porodu
super
Stary 2015-01-07, 13:23   #1643
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Super!!! Konkretny juz twój chłopczyk

Szkoda ze sroka nie napisała o chusteczkach tesco. Ale z tego co pamiętam to gdzieś w komenatzrach było i wyszły mega dobrze.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 13:24   #1644
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja prawie całą wyprawkę dla Blanki robiłam w neutralnych kolorkach. Nie kupowałam jedynie typowo chłopięcych i typowo dziewczęcych.
Ja też tak robiłam Tylko wkurza mnie, ze jak są wielopaki to zawsze jakaś sztuka musi się trafić z niebieskim lub różowym... No bardzo czesto w każdym razie.
Stary 2015-01-07, 13:24   #1645
industria
Zakorzenienie

dziewczyny- gratuluje synów! ale nam sie chłopaków naroiło na forum- coraz więcej ich

właśnie leci na ttv kossakowski- o porodzie sam też bedzie rodził. widziałam kiedyś ale tylko fragment ....lece patrzeć

edit:
obejrzałam.....ooofuck, ja cie ☠☠☠☠a ☠☠☠☠☠☠☠e, ja nie chce rodzić......... to jest jakaś masakra, albo dostane znieczulenie albo umre.......

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-01-07 o 13:42
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 13:26   #1646
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
właśnie leci na ttv kossakowski- o porodzie sam też bedzie rodził. widziałam kiedyś ale tylko fragment ....lece patrzeć

już sobie wyobrażam

coś boli mnie brzuszek....
Stary 2015-01-07, 13:29   #1647
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Obyś miała rację

Cytat:
ja też

mój się nie nastawia, nie wierzy że od razu po p orodzie nie można
Too się przekona
Cytat:
Super

Siedzę teraz i przeglądam strony gdzie można dostać jakieś próbki. Ale jakoś szału nie ma.
Pamiętam, że kiedyś siostrze zamawiałam ale nie pamiętam z jakiej firmy, na pewno ta z popularnych..niebieskie/granatowe opakowanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 13:32   #1648
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam ceratkowy przewijak. Niczego nigdy nigdy na niego nie nakładam. W razie wpadki po prostu myłam wodą, szmatką i zawsze było ok. To dla mnie zbędny wydatek te podkłady. Co innego do łóżeczka czy do łóżka jak się karmi piersią. Bo dziecku się może ulać np. U nas to często ratowało sytuację.

.
Ja też miałam ceratkowy przewijak ale jakoś zimno mi było kłaść bezpośrednio na ceratkę

Ja do łóżeczka kupuje takie prześcieradełko nieprzemakalne, ostatnio pani gadżet je reklamowała
No i do łóżka coś, w razie jakby mi np wody odeszły nocą

Cytat:

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Ja też tak robiłam Tylko wkurza mnie, ze jak są wielopaki to zawsze jakaś sztuka musi się trafić z niebieskim lub różowym... No bardzo czesto w każdym razie.
to fakt. znalazłam ostatnio sliczne turkusowo-szare. no ale jedna wyglądają na takie dziewczece typowo.. :/

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Na fejsie to widziałam

Cytat:
już sobie wyobrażam

coś boli mnie brzuszek....
cos Cię ostatnio pobolewa ten brzuszek.. moze łykaj magnez?

Lena
Stary 2015-01-07, 13:36   #1649
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Jak ciocia zadzwonila powiedziec tacie to zaniemowil a potem powiedzial " ja pojde teraz do toalety a Ty zadzwon za 10 min i powiedz mi to jeszcze raz " haha

Cytat:
I jeszcze chciałam się zapytać mamy-jak przechodziłyście połóg?
Najgorzej było w szpitalu- bolał obkurczanie macicy przy każdym karmieniu dziecka. No i mega ilości krwi i tych wszystkich odchodów- fuuj! Potem było coraz lepiej- coraz mniej tej krwi. Jakoś 2-3 tygodnie i było po wszystkim chyba u mnie.

Cytat:
Moja położna opowiadała mi taka historię która zdarzyła się w 2012 roku przy CC.
CC wykonywał lekarz prowadzący ciążę i po wyciągnięciu drugiego dziecka załamał się i powiedział ze idzie targac dyplom.

CC była pod narkoza i jak się pacjentka wybudziła to mówią jej ma pani synów - dwóch
Ona na to: wiem!
( miała juz jednego kilkuletniego)
A oni na to: nie dziś pani urodziła dwóch synów.
Do babki dotarło dopiero drugiego dnia.
o matko! W 2012 roku!Szok...

Cytat:

A co do połogu to jestem jieadekwatna bo miałam cc
eee tam, przecież czy sn czy cc każda rodząca przechodzi połóg (obkurczanie, oczyszczanie się macicy).
Stary 2015-01-07, 13:49   #1650
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Najgorzej było w szpitalu- bolał obkurczanie macicy przy każdym karmieniu dziecka. No i mega ilości krwi i tych wszystkich odchodów- fuuj! Potem było coraz lepiej- coraz mniej tej krwi. Jakoś 2-3 tygodnie i było po wszystkim chyba u mnie.

o matko! W 2012 roku!Szok...

eee tam, przecież czy sn czy cc każda rodząca przechodzi połóg (obkurczanie, oczyszczanie się macicy).
U mnie też było najgorzej w szpitalu.. skurcze, krew, do tego dyskomfort szpitala, ból przy kp. nooo ale z każdym dniem było coraz lepiej

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości