|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Ja Wam kiedyś na grupie wrzuciłam link do notki gdzie mój mąż właśnie odpowiadał na pytania Ciąża z perspektywy mężczyzny. Tam wszystko napisałam. Mój jest na tak ale jak mu powiedziałam że może w wodzie chce rodzić to mnie skwitowal Coś Ty wymyśliła. Znając Ciebie i tak urodzisz normalnie
Jesu jaka pogoda. Ale. Zrobiłam postęp z rana. Edytowalam filmik na kanał, zjadłam śniadanie, byłam na krótkim spacerze a teraz się biorę za sprzatanie bo o 12:30 muszę młoda odebrać.
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhh Mietowka jak mozesz nam to robic
![]() mam takiego lenia ze jeszcze w pizamie leze i najechetniej tak bym dzis została taaak bardzo nie chce mi sie isc do sklepu a musze obiad zrobic bo miecho sie inaczej zepsuje
|
|
|
|
#1624 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Ależ Ci zazdroszczę, uwielbiam nasze morze |
|||
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
Mietowka, ty okrutnico! 😝 u mnie dalej mgła i 10 stopni. Ale muszę się zebrać. Kuźwa, cały czas siedzę w domu, a za każdym razem wyciągam awizo ze skrzynki i ostatnio codziennie dymam na pocztę i oczywiście stoję w kolejce
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak obudzilam sie o 3 w nocy to nie spałam do 6. Ti juz chyba bezsenność...ale zasnelam potem i do 10 spalam
To juz organizm przestawia sie na nocne wstawanie. Normalnie kiedyś nie wybobrazalam sobie mnie z dzieckiem bo bylam takim spiochem, nie bylo mowy o nocnych podubkach czy o problemach ze snem a teraz budze sie w srodku nocy jak bym przespala cała noc i pelna energii. Łóżko, materac, materyck dla dziecka, szafkę pod tv, stolik z krzesłami do kuchni i taki mały bialy dostawny stolik pod laptop, mam nadzeeje, że bedzie praktyczny. Po za tym nakupowalam naczyń, akcesoriow kuchennych, doniczek, czego ja tam nie wziełam W koncu nowy dom a my malo co mamy ;-) Fajnie tak robic zakupy, jeszcze lepiej bedzie sie wprowadzić do takiego domu. Już nie mogę się doczekać, mam też stres, zę tak wszystko na ostatnią chwilę ale całe szczeście zdążymy sie trochę ogranąc przed narodzinami małej ;-) Dziewczyny powodzenia na wizytach! ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
panele tez polozone, tz dzisiaj albo jutro pomaluje pokoj. Jednak nie robimy sypialni. Bedziemy wszyscy z dzieckiem w jej pokoiku, jest większy i tam wejdzie lozko, lozeczko, przewijak i komody. A w naszej planowanej sypialni tez czekamy na szafe wnekową ale bez niej mozemy sie wprowadzać. Aaaa jeszcze schody trzeba zrobić.ale mamy juz przygotowane drewniane stopnie. Tz mowil ze tydzien i powinien sie wyrobic ze wszystkimi. Oczywiscie zostaly nam male kosmetyczne sprawy ale tz sie tym zajmie. Musimy jeszcze umówić sie na pierwsze uruchomienie pieca i podbicie gwarancji
|
|
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zrób porządek z tym listonoszem a jakże!
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1628 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek!
![]() Zbieram się zaraz na wizytę i podglądanie mojego brzdąca Cytat:
![]() A moja fryzjerka na fryzury weselne itp. też prosi o wzięcie wsuwek, moje włosy potrzebują ok. 40 żeby się trzymać ale ja chodzę do takiego małego saloniku to może dlatego...Cytat:
![]() Ładny brzusio ![]() Mietowka - a gdzie jesteś? Faaaajnie masz
Edytowane przez Anettt87 Czas edycji: 2016-09-27 o 12:01 |
||
|
|
|
#1629 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam pytać odnośnie makijażu, ostatnio mnie babka malowała na ślub i wyszło jej bez problemu i zastanawiam się, czy to kwestia użytych kosmetyków, czy umiejętności czy jeszcze czegoś innego... Jak ja się maluję, to na nosie na czubku mogę nałożyć i 50 warstw, ale mi się wyciera. Jakoś nie wiem jakby w pory mi wchodziło czy co, ale mam zawsze na nosie wytarte. Malowałam już tyloma technikami i wszystkimi podkładami jakie mam i efekt ten sam. A babka mnie pomalowała i nos miałam normalnie pomalowany jak reszta twarzy. Od czego to zależy? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tam pozwoliłam tż zadecydować, ale nie wyobrażam sobie, żeby podjął decyzję, że nie chce przy mnie być. Przysięgaliśmy sobie, że będziemy przy sobie w trudnych chwilach i wypada słowa dotrzymać. Tż wychodził tylko na igłę w kręgosłupie na prośbę anestezjologa, i później jak rodziłam łożysko ale nie specjalnie, po prostu nie chciał przy mnie płakać i musiał wyjść na chwilę, w tym czasie wyszło łożysko i lekarka mnie zszyła i wrócił. I nic mu się nie stało, krwi się napatrzył cały pobyt w szpitalu bo straciłam jej dużo i brałam Bromergon i przy prysznicu cały czas przy mnie był mimo że wylatywało ze mnie wszystko. I jakoś się udało mieć drugie dziecko i chcemy mieć ich więcej oboje, więc na seksie to nie rzutuje wcale, w ogóle nie wiem jak miałoby rzutować to dla mnie niepojęte. Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niech z tą świadomością się dopiero zastanawia ![]() Cytat:
Toć moje morze prania w salonie wygląda całkiem podobnie ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie popieram zmuszania do obecności przy porodzie ale obecny powinien być, zawsze może wyjść. Niewyobrazam sobie, zeby tz mnie nie wspierał w takiej sytuacji. Kto jak nie nie on ? Jego sama obecność działa na mnie kojąco. My z tz nawet za dlugo nie dyskutowalismy o porodzie. Spytałąm sie czy chce byc obecny i powiedzial, ze tak, chcialam ciagnac temat zeby trohe go przygotować do tematu, ale powiedzial, zebym nie straszyła, a on chce byc przy mnie. Jak jest u was w szpitalu z widzeniami? Bo mnie zastanawia co bedzie jak zaczne rodzić w nocy? W nocy nie ma widzeń ale co z kobieta ktora ma skurcze i rodzi i chce miec przy sobie partnera? Poród może zaczac sie o 20 a skonczyć rano o 10, co z osobą facetem/mezem takiej kobiety? Lezy sie w tej pierwszej fazie razem z inna pacjentką na sali czy jak? Nie chcialabym zaczac rodzic w nocy i musiec prze te bole przechodzic sama. Bardziej potrzebuje mojego przy sobie przy silnych skurczach niz w samej koncowce porodu. Ponoc ta ostatnia faza to juz ulga a najgorsze są nasilające sie akurcze przez kilka/kilkanascie godzin. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele zalezy od kosmetykow,od tego jak przygotuje twarz do makijazu i czym go wykonczy. Makijaze okolicznosciowe maja inne prawa, sa to ciezsze kosmetyki, mgielki by sie trzymaly, pudry itp. Tez duzo daje rozna aplikacja. U mnie np po opryszczce jesli nie wklepie podkladu to u mnie tez schodzi a wczesniej moglam innym sposobem podklad nakladac. Teraz jedynie wchodzi wklepanie palcami, nie gabeczki, nie pedzel a palce. Probowalas pudrowac nos?
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Anettt w Gdyni
Właśnie odebrałam paczkę ze smyka Tż dzisiaj nie ma na noc więc już się nie mogę doczekać zupki chińskiej :-D |
|
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
Byłam w biedronce i została tylko jedna piłka. Mała jest :/ tzn lepsze to niż nic, ale zdecydowanie dla niższych osób. A sama nie jestem hiper wysoka (171). Jak siadam na niej to nogi w kolanach mam zgięte bardziej niż kąt prosty i średnio to wygodne. Napompowalam na maksa, a i tak moim zdaniem jest miękka.
Sent from my iPhone |
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Pojdę dzisiaj zobaczyc te pilke. W Netto też mają być.
W niemieckim lidlu znowu beda piekne ubranka dla dziecka ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Dziewczyny leżaczek dla dziecka jest niby od 0+ a czy na pewno to jest dobre dla noworodka? Bo na płasko to ono nie leży... |
|
|
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niby są 0+, alem zależy czy mają wkładkę dla noworodka, nasza FP nie miała i wkładałam Lilce wkładkę z fotelika
|
||
|
|
|
#1637 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to jeszcze te formalności pozostaje mi przeanalizować, ale to może rzeczywiście jakoś w pracy się dowiem. Raczej nie wrócę wcześniej niż po roku, bo ktoś inny musiał by się wtedy naszym skarbem zaopiekować, dłużej też nie zamierzam być na zwolnieniu. Trzeba jednak do ludzi wrócić i się jakoś ogarnąćCytat:
i nawet były w ciąży i gdzie ta cudowna więź się podziała.Cytat:
Cytat:
![]() Nie musicie mieć wszystkiego na tip top przy wprowadzaniu się. My też po wprowadzeniu się czekaliśmy na niektóre meble np w kuchni nie mieliśmy stołu ani krzeseł na spokojnie wszystko ogarniecie nie ma się co stresować, skoro tż mówi że zdąży to trzeba mu wierzyć ![]() Cytat:
Cytat:
To takie samo twierdzenie jak to, że cesarka to nie poród, albo jak kobieta nie karmi kp to jest wyrodną matką. Tak to natura wymyśliła, że to kobieta jest w ciąży i rodzi dziecko i siłą rzeczy będzie tym bardziej obciążona choćby tż na głowie stawał. |
||||||
|
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkładki tam nie ma, zwykly leżaczek bez bajerów. W takim leżaczku jak dlugo może dziecko leżeć ?
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Bluesberry chyba mnie dzisiaj nie lubisz...? ;-)
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to chyba od gina dostal maz takie zwolnienie. dobrze mowie? czy to szpital wystawia czy kto? jak jest taka mozliwosc to na bank bedziemy brac wybierzemy wszystko do cna, a co! ![]() eee, na pewno zimno i wieje |
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
my od rana załatwialismy masę spraw...kciuki za wizyty!!Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli rodzice razem ustalają jak wolą to ok, ale mi bardziej chodziło o takie głaskanie tż po główkach bo biedny będzie miał traumę itd no bez jaj.. Kusisz za bardzo ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- O ! i od razu się człowiekowi na sercu lepiej robi |
||
|
|
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1646 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja rodzilam wlasnie w nocy. przyjechalismy przed polnoca, urodzilam o 4.30. Przez caly czas maz byl ze mna. i na ktg, i w wannie, i przy porodzie. potem, po, jak mnie juz zawiezli na gore to kazalam mu jechac do domu, odespac troche i dopiero przyjechac. Kuby i tak przy mnie nie bylo, ja tylko lezalam wiec w niczym by mi nie pomogl. Boze, nigdy nie zapomne tego stanu jak lezalam na tym lozku. ze to juz po, ze dalam rade, ze juz Kuba jest po drugiej stronie - taka ulga fizyczna i psychiczna, wrecz duma. nie nawet ciezko to odpisac ![]() a jak przyjechal to wlasnie pomogl mi sie umyc, ogarnac itd. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
ja tez jak jesczze mialam dluuuugie hery i chodzilam na weselne czesania to ze swoimi wsuwkami ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
jestesmy we dwie na polu bitwy Cytat:
a potemw razie czego moze uda ci sie kupic jakis uniwersalny palak z zabawkami. jak wymyslili bambusowe i muslinowe pieluszki to takie paląki tez na pewno sa dobra, ide robic obiad
|
||||
|
|
|
#1649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie no każdy robi jak uważa, ale cackanie się z facetem bo biedny krew zobaczy albo traumę mieć będzie to dla mnie robienie pipek z facetów. Kobiety mają większą szansę na traumę po porodzie, zależnie od bólu, od tego jak się nią w szpitalu zajmują... To nie facet jest najważniejszy. Co innego jak kobieta go nie chce na porodówce bo będzie np przeszkadzał albo woli nie wiem, z doulą, z mamą (co dla mnie osobiście jest dziwne, no ale to tylko moje zdanie, ja chcę przywitać nasze dziecko wspólnie, bo jest nasze i powinniśmy oboje jak jest możliwość być przy tym i tu się z tż zgadzamy).Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Tż naczytal się dzisiaj czegoś o "dokonaniach" dr. Chazana i zaraz z nim oszaleje...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

taaak bardzo nie chce mi sie isc do sklepu a musze obiad zrobic bo miecho sie inaczej zepsuje
zdjęłam pranie z suszarki i aż mi się w głowie kręci i serce wali jak szalone 

Wkładki tam nie ma, zwykly leżaczek bez bajerów. W takim leżaczku jak dlugo może dziecko leżeć ?