|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
![]() Pamiętam wałkowanie tego tematu na starym wątku ![]() U nad jest siusia i do kompletu dojdzie pewnie siurek czy coś w tym rodzaju ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mała aktualizacja - wizytę będę miała 11.10 a wcześniej kontrolę w szpitalu 7.10. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zjesz coś słodkiego i będziesz miała swoją własną mini imprezkę w brzuszku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
Dziś wizytujemy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Jak piszecie o tych macierzyńskich, to Wam strasznie zazdroszczę. Mi się tu należa aż 3 miesiące płatne chyba 80% a potem mam do dyspozycji 6 płatnych aż 30% ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Wtajemniczenie
|
hejo
kciuki za wizyty ![]() ![]() u mnie się mówiło cipcia ![]() ![]() w ogole to bije rekordy snu, ponad 10h z 3 przerwami na siku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Zakorzenienie
|
Jeszcze wieczorem o 20 spotkanie w przedszkolu
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
![]() Mam jedynie mały plan, jak nie uda mi się karmić UU to pójdę chociaż 2 popołudnia do pracy. O ile będę miała na to siłę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Też macie tak, że z rana tak do godzin popołudniowych macie powera i energię a przyjdzie tak godz 16-17 i jak flak? Mnie ostatnio mąż kilka razy na kino wieczorem namawiał i ja w dzień bez problemu się godzilam, cieszyłam a przyszło popołudnie i czas żeby się szykować a mnie się nawet z kanapy wstać nie chce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki za wizyty dziewczyny!😀 Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noc z nawilżaczem spoko, jak dla mnie dużo lepiej ![]() Kupiliśmy ten http://hbpolska.pl/uh1021bl-nawilzacz-ultradzwiekowy/ No to od czwartku wracam do pracy! :-D Pielęgniarka w rejestracji zdziwiona, lekarz zdziwiony. Szkoda że nie mogłam ich min nagrać ;-) Dziewczyny kciuki za wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | ||||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi się kojarzył urlop rodzicielski, potem jakiś dodatkowy i macierzyński, ale wiem też że zmiany były chyba na początku roku. Musze jednak ten kodeks pracy poczytać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ale jak idziesz na rok to naprawdę nie masz czym się przejmować bo i tak masz całe 52 tygodnie za 80%, więc wszelkie wyliczenia odpadają, papiery wypełniasz raz na początku. W trakcie rodzicielskiego można też ewentualnie zrezygnować z kontynuowania. Czyli hipotetycznie mówisz że idziesz na rok, dostajesz 80%, a po 8 miesiącach stwierdzasz że jednak musisz wrócić do pracy bo coś tam. I wtedy trzeba złożyć jakieś tam pismo i się dostaje wyrównanie. No ale to mocno hipotetycznie, bo jeszcze nie znam nikogo kto by wrócił wcześniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do pogrubionego - przegiecie ani w jedna ani w druga strone nie jest dobre moim zdaniem. wg mnie to powinna byc tylko i wylacznie decyzja faceta. to ze ktos mial po tym traume (mowa oczywiscie o tatuskach, ktorzy uczestniczyli w porodzie) nie znaczy ze twoj tez bedzie ja mial. i na odwrot - to ze u twojego brata bylo tak niebiansko nie oznacza ze u wszsytkich pozostalych tatusiow tez tak bedzie. moj byl, chwala mu za to ale ja sie tylko zapytalam. nie naciskalam ani w jedna ani w druga strone, to byla tylko i wylacznie jego decyzja. a wiez z dzieckiem mozna i tak naprawde wypracowywuje sie i podtrzymuje (!!!) sie ja 24/h a nie , ze osiaga sie ja poprzez kangurowanie, pepowine itd ![]() ![]() takze, nie ma co uogolniac - niech chlopina sam podejmie decyzje bez sluchania "doradcow" bo czasem tylko mozna pogorszyc sytuacje takimi dobrymi radami, jednymi i drugimi... ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
kciuki!!!! ja pierdziele, co za godzina!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2016-09-27 o 08:57 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Zadomowienie
|
mój TŻ na początku był na NIE, co do uczestniczenia w porodzie, ale zauważył w SR że jednak teraz narodziny to sprawa obojga rodziców i bez namowy zaczął wszystkim ogłaszać że będzie - ale nie będzie przecinał pępowiny - ja go nawet do tego nie namawiam, jak widziałam na filmach jak ona wygląda i podobno ciężko to przeciąć bo to bardziej przypomina twardą linę/rurę to mu się nie dziwię i nie podejmuję tematu
![]() ![]() właśnie w tym tygodniu ogarniam temat jakiejś prywatnej położnej i się nawet przez przypadek okazało że sąsiadka pode mną jest położną ale w innym szpitalu i teraz jest na macierzyńskim ale śmiałam się że jak zacznę rodzić to do niej wpadnę :P trzymam kciuki za wizyty! ja dzisiaj też podglądam Malutką, ale dopiero późnym wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Zakorzenienie
|
nooo, jest mega roznica
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Zakorzenienie
|
Jestem nie do zycia.. zasnęłam gdzieś ok 3 nad ranem i za chwilę Lila się obudzila, później budzik tz i tak dosypialam po parę minut. Czuje się jak flak
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |
Zadomowienie
|
mój na początku nie był przekonany i się wahał, ale ostatecznie chce być. Jeśli zdecyduje się wyjść w trakcie (albo ja tak zdecyduję
![]() Ale też jestem zdania, że nic na siłę. Jeśli by nie chciał, a ja bym go przymusiła to i tak nie byłby dla mnie pomocą. Znając życie siedziałby jakiś skwaszony, a ja musiałabym go jeszcze zabawiać. Więc moim zdaniem jeśli partner nie chce, to lepiej nie zmuszać i tyle, bo będzie się trzeba nim zajmować, a nie sobą. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jejku, ja to jestem taki antytalent papierowo-biurowy ze glowa mala ![]() ![]() a pisalyscie o opiece... to jest co innego jak te 2 tyg tacierzynskiego tak? czy to to samo? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
Co do obecności tz przy porodzie. Mój był. Bardzo mi to pomogło, nie byłam tyle godzin sama i był moim łącznikiem z położnymi.
Ramiona miał zgryzione i podrapane ale przeżył ![]() Podczas cc niestety nie mógł być obecny, ale był z Małą podczas badania, ważenia itd. Z jednej strony jestem zdania, że nie można nikogo do niczego zmuszać. Ale z drugiej no cholerę on tez w tym "palce: ![]() ![]() ![]() W końcu na dobre i na złe ![]() A kiedy kobieta będzie potrzebowała większego wsparcia jak nie podczas rodzenia wspólnego dziecka ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
Dajcie spokój bo czuje się jakaś innsza przez Was :-P
Tż się śmieje że medal powinnam dostać :-D Tż chce być przy porodzie, zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praniu. Jednak nie mam zamiaru go do niczego zmusić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My w związku z działalnością tacierzyńskiego nie bierzemy i jedyną opcją jest właśnie ta opieka. Dla osoby na umowie o pracę są jeszcze 2 dni okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1618 |
Zadomowienie
|
Mój też póki co twierdzi że będzie ze mną. I znając go nie sądzę żeby się wycofał. I z jednej strony uważam że nic na siłę i gdyby powiedział kategorycznie nie to pewnie bym go nie namawiał - chociaż byłoby mi przykro. A z drugiej strony tak jak mówi Blue - to w połowie jego sprawka, ja będę mega cierpieć, a tż co - miałby sobie w tym czasie wyluzowany oglądać serial w domku na kanapie? Jakoś to dla mnie nie bardzo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Kurde, zapowiadali na dzisiaj piękną pogodę a do tej pory jest taka mgła, że nic nie widać 😣 muszę wyjść z domu, ale przez to tak mi się nie chce... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
To ja Was trochę powkurzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Zadomowienie
|
Miętówka - ale relaksik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.