|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Cytat:
u mnie w domu to jakby wszyscy sie zmowili czy cos. jak sie odchudzam to jakby na zlosc mama gotuje moje ulubione dania, daje slodycze itp ;/
![]() |
#1652 |
Zakorzenienie
|
Hehehe skąd ja to znam. Mi mój TŻ podstawia zawsze michę frytek albo zamawia moją ulubioną pizzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to normalne, nikt się nie zmówił tylko nam się tak wydaje.. jakbyśmy jadły normalnie to wtedy nie zauważyłabyś pewnie tego batonika a viris tej pizzy ale gdy się mało je to szlag trafia gdy sie widzi takie smakolyki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
Kasiu w kiążeczce mojej nie ma oliwek, dziwne..
Ale znalazłam na strone przepisy na I fazę, gdzie są zastosowane oliwki ![]() Zreszta tak sobie myślę, że przeciez oliwa z oliwek jest na tej diecie wskazana ![]() Przykład: Kolacja: Dwa plasterki wędliny, rzodkiewki, salata lodowa, cebulka jesli ktoś lubi, oliwki, pomidor. Wszystko zmieszać w półmisku i gotowe. Vadi złotko, w ksiązeczce przewodniku nic nie ma o kefirze, ale znalazłam cos takiego na jednej ze stron o diecie, wklejam: ETAP I To najtrudniejszy i najbardziej rygorystyczny etap. Zmiana sposobu odżywiania się jest niejako szokiem dla organizmu. W I etapie diety plaż południowych możemy spożywać trzy posiłki dziennie i dwie przekąski. Produkty zakazane to: - chleb, makarony, płatki kukurydziane, ryż - kefir, mleko, jogurty, tłuste sery, masło - marchew, buraki, ziemniaki, kukurydza, owoce, - alkohol (pod każdą postacią), kawa, napoje z dodatkiem kofeiny, wszelkie słodkie napoje, i oczywiście wszelkiego rodzaju słodkości. Produkty wskazane to: - chude białe sery, serek tofu, chde mięso (gotowane najlepiej), chude wędliny - ryby, jaja, orzechy (15 pistacji dziennie, nie więcej), kakao, oliwa z oliwek - rośliny strączkowe, seler, ogórek, cukinia, sałata, kapusta, brokuły, szpinak, pomidory. Dwa tygodnie takiej diety, czyli bez mąki i cukru normuje poziom cukru we krwi. Konsekwencje tego sa dla nas dobrczynne, przede wszystkim spada ochota na cukier, chudniemy a nasz brzuch staje się płaski. W I etapie tej diety mozna spaść z wagi nawet do 6,5 kilograma. Oto ta stronka: http://www.dieta-odchudzanie.pl/dieta-south-beach.html Na innej stronie napisane jest Produkty mleczne: mleko (0 - 1%), chude mleko sojowe (do 4 gramów tłuszczu na porcję), maślankę (0 - 1%), jogurt naturalny ( 0 -1%) - nalezy ograniczyć do 2 porcji dziennie. Źródło: http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/...tpage&Itemid=1 Ja myślę, że mozna sobie pozwolić na ten kefir 0%, ale nie przesadzać z nim. Ja tak bym zrobiła ![]()
![]() |
#1655 |
*sportaddict*
|
Dzięki, Kulbitku, tak myślałam, że w sumie skoro nie ma cukru i jest 0% to sie nie rózni od jogurtu 0% (w kwestii pasowania do zasad SB), ale właśnie w limicie 2 porcji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
Nie chodzi o to że zamawia, on podstawia mi ją pod nos i mówi, no zjedz, przecież to Twoja ulubiona. Robi frytki - chcesz, spróbuj jakie chrupiące itp. To że on sobie coś tam je to mnie nie rusza. A w zasadzie nawet to że mi pod nos podstawia - nie działa na mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
Mnie kiedyś też ruszało. Ale jakoś na SB zrobiłam się na to wytrzymała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Zadomowienie
|
dzis mialam ochote na pizze i frytki tez bym zjadla. o dziwo mama gotowala ziemniaki a ja powiedzialam ze nie chce. on chyba bierze to moje odchudzanie w przymruzeniem oka
aaa i wytrzymam do wigilii w wigilie bede delikatnie pozwalala sobie na smakolyki w po swietach znow pojde na pierwsza faze bo pewnie mi przybedzie kg.
#1660 |
Zakorzenienie
|
No ja po świętach planuję też znowu I fazę. Ciekawe czy się zapasę w święta. Może być ciężko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale odnosze wrazenie, ze zupelnie nic mi nie spada waga ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 |
Zadomowienie
|
ja wam powiem tak, ze w sumie na wadze niby leci ale ja na ciele nic nie czuje i nie widze [byc moze dlatego ze mam okres]
#1663 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj zjadłąm tylko makrelkę i później zaczełąm grać na kompie i zapomniałam zjeść
![]() ![]()
#1664 |
Rozeznanie
|
U mnie konczy sie jutro 1 faza,jakis rewelacyjnych efektow nie widze,po ciuchach widze,ze troche mi ubylo,spodnie sa luzniejsze ale jeszcze nie spadaja no i caly czas daze by sie w jedne wcisnac. Wagowo dzis sprawdzalam to bylo jakies 2.5 kg mniej ale to bylo po sniadaniu i po wielgachnym kubku herbaty to moze te 3kg na minusie jest. Moze temu mi wolno idzie,ze ja przed SB nie jadlam az tak źle by te 2 tygosdnie byly szokiem dla organizmu. Postanowilam 1 faze trzymac do swiat i po swietach. Na swieta porobie wiekszosc potraw pod SB, choc marzy mi sie kurcze na swieta kromka swiezego razowca z zoltym serem:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2, 5 kilo.. to nie za dużo, jestem troszkę rozczarowana, myślałam, że więcej sie chudnie ![]() może po prostu jesteś szczupła? u mnie jak spadnie 2,5 kilo to pewnie w ogole tego nie bedzie widać ![]() a ja sama patrze, ze nic sie u mnie nie rusza, a to czwarty dzien trzymam sie zasad z ksiazki i przepisow z ksiazki kucharskiej, np. jutro zjem zielone curry z kurcvzaka, podobno to na pierwsza faze, ale juz sama nie wiem to juz teraz kompletnie sie zalamalam a moze te dziewczyny, ktore schudly jadly tylko np, gotowanego kurczaka , jogurty 0%, salata i nic wiecej? ale ja chyb a tak bym nie mogla ![]() jestem zrozpaczona przeczytalam wlasnie wpis elfee, widze,ze nie jestem osamotniona ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Raczkowanie
|
mialam sie nie wypowiadac,ale z sentymentu was czytam
![]() ja widze tylko ze jak trzymam sie mniej wiecej zasad, to mam fajnie plasciutki brzuszek, a na tym mi zalezy ![]() antygona007 bedzie dobrze, tylko sie nie poddawaj!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
*sportaddict*
|
A ja wreszcie zaczęłam chudnąć
![]() ![]() ![]() ![]() Już tylko kg został do zgubienia do Świąt i Sylwestra ![]() Antygono, ja tez już się załamywałam, bo efektów było zero przez kilka dni, tez sie zastanawiałam co robię nie tak i nagle bach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Raczkowanie
|
dziękuję wam za pocieszenie
![]() naprawde ![]() dzis kupie wage, zobacze czy cos zrzucilam ![]() ale co najwazniejsze- powoli wyczuwam zmiane jesli chodzi o brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Rozeznanie
|
Antygona nie przejmuj sie tak moim postem, wiadomo,ze to jest sprawa indywidualna. To jest moje 3 już podejscie, gdzies slyszalam ze ponoc trzeba robic przerwe miedzy tymi podejsciami a ja nie pamietam bym cos takiego robila. Moze po prostu mi jest trudniej schudnac, i tak sie ciesze ze mam spodnie luzniejsze a nie opiete a dwa nie poddaje sie i dalej dietkuje. Poza tym ja wczesniej nie jadlam fastfoodow, nie znam smaku śmietany itp. Jedyne "grzechy",że tak powiem to było ciemne pieczywo na śniadanie, na obiad ziemniaki badz kasza z jakims miesem(czasem w sosie z mąki), kolacja białkowa i do tego owoce, soki i no i coś słodkiego w ciągu dnia się zdarzało.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
Antygona szczerze powiedziawszy to Twoje posty robią na mnie bardzo niemiłe wrażenie. Czy czytałaś wątki o SB? Czy czytałaś jadłospisy dziewczyn które chudły bardzo dużo na diecie? Poczekaj cierpliwie na efekty które są sprawa INDYWIDUALNĄ.
A nie rycz na zaś. Ja się żegnam. Życzę wesołych Świąt. Cierpliwości do diety i zadowalających efektów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
Zakorzenienie
|
Przerwa świąteczna
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Raczkowanie
|
[quote=Viris;6048758]Antygona szczerze powiedziawszy to Twoje posty robią na mnie bardzo niemiłe wrażenie. Czy czytałaś wątki o SB? Czy czytałaś jadłospisy dziewczyn które chudły bardzo dużo na diecie? Poczekaj cierpliwie na efekty które są sprawa INDYWIDUALNĄ.
A nie rycz na zaś. Oczywiscie,ze czytalam wiele o tej diecie, przeciez w innym wypadku w ogole bym jej nie zaczela. NIe sugeruje sie do konca przepisami dziewczyn z internetu, poniewaz one glownie, CHOC NIE ZAWSZE, jedza non stop serek wiejski, salate i gotowanego kurczaka............a ksiazka kucharska autora DIETY ZAWIERA RONZE, ZUPELNIE INNE PRZEPISY... STARAM SIE WLSANIE Z NICH KORZYSTAC może efekty wymagaja czasu |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Rozeznanie
|
Antygona skad ty masz te przepisy z netu na gotowane tylko potrawy? Ja sobie zeszyt zalozylam z przepisami sciagnietymi z netu i kurcze nie mam ani jednej potrawy tam na obiad do ugotowania wszystko sie smazy albo pichci w piekarniku. No za wyjatkiem zup
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez korzystam z wymyslnych przepisow, z ksiazki, dlatego martwilam sie, ze to moze miec wplyw na to,ze waga stoi... ale juz lepiej dzisiaj, widze lekki zmainy w okolicy brzucha |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 |
Zadomowienie
|
ja jestem zalamana. a niby szlo tak dobrze. waga stoi, brzuch sterczy tylko kolega mnie pociesza ze strasznie spadlam bo nie wisi mi juz brzuch. tylko ze ja nie widze roznicy!!!!
![]()
#1679 |
Rozeznanie
|
Może to taki chwilowy zastój, a dwa skoro kolega widzi to może faktycznie coś się zmnieniło, nawet po cicuchach nie widzisz? Ja tez w sumie spodziewałam się lepszejszych efektów,ale trzymam sie dalej, może mój organizm po tylu latach prób odchudzania zwolnił swe obroty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. No niestety, u wiecznie się odchudzających organizm tak łatwo nie oddaje tych kilogramów nadprogramowych jak u osób, które nie odchudzały się wcześniej. Wiem, bo jestem w tej pierwszej grupie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.