|
|
#1651 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Politechnika Rzeszowska :)
zmniejszyli limit na fir do 60 osob ;( niesprawiedliwe!
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiście! żegnaj kierunku..
|
|
#1653 |
|
Rozeznanie
|
Boże! To oszustwo, jak tak można? Najpierw było wyraźnie napisane, ze przyjmą 150 osób, a teraz 60?! Wyłudzili tylko pieniądze od ludzi, żeby jak najwięcej zyskać, bo nie oszukujmy się, że to oblegany kierunek.
To nieuczciwe! I gdzie ja teraz mam szansę się dostać? Liczyłam ,ze dostanę sie w 2 turze, a teraz? Zapłaciłam tylko za politechnike ;/ Jestem wściekła
|
|
#1654 |
|
Przyczajenie
|
to fakt że miały być jakieś cięcia ale to jest już przesada
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
Odwoluje do mojego postu poniżej.
Edytowane przez aa77 Czas edycji: 2012-07-09 o 08:28 |
|
|
|
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
Dajann
Masz rację Słyszałam też o wielkim przesiewie na 1 roku, ale myślę, że to by mnie ominęło :P Rejestrowałam się też na Politechnice Świętokrzyskiej i zastanawiam się, którą wybrać w razie gdybym się dostała na obie, a niestety nie znam nikogo osobiście po żadnej z nich żeby porównać
Edytowane przez Sunny93 Czas edycji: 2012-07-06 o 14:44 |
|
|
|
|
#1657 |
|
Rozeznanie
|
ciekawe na ilu kierunkach jeszcze zrobią cięcia
na zarządzaniu miało być 300 miejsc, jest 180. daniel169 nie pisało bo było o tym wspominane gdzieś na forach dotyczących politechniki |
|
|
|
|
#1658 |
|
Przyczajenie
|
na stosunkach było 120 jest 30 :/ zmniejszyli limity chyba na całym wydziale zarządzania
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny,tez sie wybieram na Politechnike Rz,tylko jeszcze nie wiem na co
![]() Chcialam na inzynierie chemiczna i procesowa,ale widze ze ona nie jest kierunkiem zamawianym,a bardzo mi zalezy na stypendium,bo bez niego nie pojde na dzienne... Ewentualnie technologia chemiczna,ale to mi sie mniej podoba.Jezeli sie nie uda to ide na zaoczne,w sumie od poczatku mialam taki zamiar,ale np na budownictwo. |
|
|
|
|
#1660 |
|
Rozeznanie
|
Ehh.. czyli raczej nie mam szans z moimi 310 punkcikami?
![]() A w razie czego można pisać podania o przeniesienie? Z tego co czytałam dużo osób pisało, że spokojnie można się przenieść, ale moja koleżanka w tamtym roku pisała jakoś we wrześniu z zarządzania na fir i jej odrzucili. I nie wiem co myśleć, czy jest sens w ogóle... Albo odwołanie, czy coś? Myślę też nad j.angielskim w NKJO , myślicie, że jak zrobię tam licencjat to mam szansę później gdzieś się dostać na magisterkę na rachunkowość ? ? ? (Już nawet się nie martwię o to czy bym sobie poradziła, bo załóżmy że dodatkowo oprócz tego ang bym poszła do szkoły policealnej na rachunkowość, ale czy w ogóle po licencjacie z takiej dziedziny miałabym szansę na mgr na rachunkowosc??? Słyszałam już o takich dziwnych licencjacko-magisterskich wariacjach ze zmianą specjalizacji o 180stopni, ale pewnie ciężko by się było tak dostać... )
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1662 |
|
Rozeznanie
|
Do tych wszystkich którzy chcieli iść na fir - będziecie próbowali na zaoczne w takim razie, czy inny kierunek, jakaś logistyka czy jeszcze coś innego ?
|
|
#1663 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie próbuje jak się nie dostane, złożyłam do Krakowa na kilka uczelni.
nie stać mnie na zaoczne. Na FiR mam 344 pkt, ale to raczej za mało. ;/
|
|
|
|
|
#1664 |
|
Przyczajenie
|
Ja próbuję dostać się na matematykę. Zobaczymy jak to będzie, bo fizyka poszła mi bardzo kiepsko, a jest mnożona razy 4. Nie mogę też nigdzie znaleźć informacji o progach w tamtym roku.
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
progi są podane na oficjalnym forum PRz, trzeba się najpierw zarejestrować
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Przyczajenie
|
Ekhmmm... Studiowalam, przez cale 5 miesięcy
Miałam próbować jeszcze raz, ale nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki.Dziewczyny, jednoczę się z wami w niezadowoleniu z powodu obcięcia limitów na FiR. Z tego co wiem to wiele osób po FiR-rze drugi kierunek wybiera logistykę i będą mi robić konkurencję. Boże, chyba skończę na informatyce... |
|
|
|
|
#1667 |
|
Przyczajenie
|
Orientujecie się dziewczyny jak to jest z tymi zdjęciami? Ja dałam zdjęcie w wersji elektornicznej takie które miałam w dowodzie bo mi zostalo jakies to zeskanowalam a do fotografa planuje się wybrać nieco pózniej, czy Jak będę składać papiery to mogę im dostarczyć inne zdjęcia niż to co mam w rejestracji?
|
|
|
|
|
#1668 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
mamy takie same przedmioty i tylko chemia jest troszeczke okrojona bo mniej godzin
|
|
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drogie Panie, ważcie słowa! Jeżeli nie wiecie jakie sa powody obcięcia limitów, nie interesujecie się polityką, nie czytacie prasy itd. to lepiej się nie wypowiadajcie. Jak powszechnie wiadomo - obcięcie limitów na wybranych uczelniach publicznych nie jest wymysłem uczelni, ale MNiSW. Publiczne posądzanie politechniki o oszustwa i wyłudzanie od kandydatów pieniędzy jest już naprawdę - delikatnie mówiąc - przesadą. Jeżeli ktoś chce zrezygnować, zapraszamy. Proszę przyjść z dowodem wpłaty, opieczętujemy go, usuniemy Was z bazy i pieniążki od ręki wybierzecie w kasie. Jest to możliwe do chwili zamknięcia rejestracji, macie wiec jeszcze sporo czasu. |
|
|
|
|
|
#1670 |
|
Raczkowanie
|
Muszę zgodzić się z przedmowczynia powyżej, znalazłam artykuł i to nie jest wina politechnika, zwracam honor. Zainteresowanych proszę o przeczytanie artykułu : http://m.rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1...e_ciasno_.html
Sama nie wiedziałam o limitach MNiSW, przykro mi z tego powodu i z tego co napisałam nie znając faktów. Dostałam się na uczelnie do Krakowa i tam podejmę studia. Wszystkim życzę powodzenia w dalszej rekrutacji. Edytowane przez aa77 Czas edycji: 2012-07-09 o 08:48 |
|
|
|
|
#1671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też gdzieś na rachunkowość?A jeszcze co do FiRu na Politechnice, mam takie małe pytanko do kogoś, kto już studiuje na tym kierunnku - myślicie, że w trybie zaocznym byłoby łatwiej niż w dziennym? Trochę mnie przeraża matematyka... czy jest na bardzo zaawansowanym poziomie? Zawsze wolałam się uczyć przedmiotów humanistycznych i języków, ale z 2 strony jak się przykładałam do matmy to jakoś szło, sama nie wiem... I czy po tym kierunku ma się uprawnienia księgowej, wie ktoś może jak to wygląda?
|
|
|
#1672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do zwrotu pieniędzy, mam niezły kawałek do Rzeszowa, więc bez sensu byłaby podróż po to tylko żeby zwróciło mi się za bilety i sądzę też, że wiele innych osób z tego powodu się na to nie zdecyduje.
Edytowane przez netka00130 Czas edycji: 2012-07-09 o 14:52 |
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
miałam świetną kobietę od matematyki - tłumaczyła wszystko krok po kroku, więc jak na zajęcia się chodziło to nie było z niczym problemu . Jedyną przeszkodą były wykłady o 7
|
|
|
|
|
|
#1674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1675 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję.
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
Czekam jeszcze na wyniki AGH i Politechniki Krakowskiej.
Edytowane przez aa77 Czas edycji: 2012-07-09 o 16:53 |
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Rozeznanie
|
izka moim zdaniem powinnaś dać jednakowe zdjęcia i tu i tam, najlepiej wybierz się do fotografa w najbliższym czasie i zrób sobie, albo po prostu dorób odbitki tego zdjęcia z dowodu o którym wspominałaś.
|
|
|
|
|
#1677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jestem tylko człowiekiem, każdemu się zdarza zdenerwować i zestresować. Nic co ludzkie nie jest nam obce i nawet dorosłym zdarza się popełnić błędy... Swoja drogą. Znalazłam inną uczelnię, która prowadziła jeszcze rekrutację. Mam nadzieję, że tam się dostanę
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie tylko jako wykładowca, ale też jako człowiek ;DJak ktoś się będzie systematycznie uczył to zda bez problemu ( mówię po własnym przykładzie- trochę sobie olałam i później było trochę "wesoło" ale dałam radę )
|
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę wszystkim powodzenia i trzymam kciuki za wyniki rekrutacji
![]() Do zobaczenia w październiku drogie Wizażanki
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy są do przetrwania dla typowej humanistki nie lubiącej przedmiotów ścisłych? Bardziej by mnie interesowała specjalność "samodzielny księgowy'' niż finanse... I jak wygląda podział na te specjalności, co jeśli jest za dużo chętnych na jedną z nich, a na drugą za mało? I która cieszy się większą popularnością wśród studentów? EDIT: Aaaaa i jeszcze jedno Myślicie, że zostaną niebawem uruchomione studia magisterskie na tym kierunku?
Edytowane przez magdaxxx Czas edycji: 2012-07-10 o 20:18 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

rzeczywiście! żegnaj kierunku..