|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: O włosy nadal dbamy, jeszcze trochę gadamy i nową część zakładamy- część XXXIV
Cytat:
Śliczne!Od końca marca przyspieszam przyrost maścią końską i będę wcierać cały kwiecień, chyba że wcześniej maść mi się skończy ![]() Zaczęłam też pić pokrzywę i włączę do tego regularnie drożdże. Widziałam w Hebe maski i szampony Perfect Me. Maski tylko 200 ml za ponad 8 zł (dużo bardziej opłaca się kupić w Biedrze) i te w saszetkach po 1,49. Kupiłam sobie saszetkę różowej, dzisiaj nałożyłam po myciu na 30 min pod folię i ręcznik, i teraz schnę. Ciekawe, co z tego będzie
|
|
|
|
|
|
#1652 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: O włosy nadal dbamy, jeszcze trochę gadamy i nową część zakładamy- część XXXIV
matko i córko, nie poznałam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Też planuję zacząć coś wcierać, ale nie mam pomysłu co
Wypadają ostatnio dość mocno, wszyscy narzekają, że wszędzie moje włosy. Coś muszę z tym zrobić!
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od dwóch miesięcy pije CP, skrzypokrzywe, wcieram jantar i powiem Wam, że wiosenne wypadanie mnie ominęło
i przyrost jest zadowalający, na dzień dzisiejszy 60cm jeszcze niecałe pół roku do ślubu, chciałabym żeby w tym czasie jeszcze 10cm śmigły
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Rozeznanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;58403316]
dla mnie ta różowa jest bardzo fajna [/QUOTE]Mnie spuszyła :/ |
|
|
|
|
#1656 |
|
Rozeznanie
|
Ja od dzisiaj wracam do Jantaru
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Konto usunięte
|
A mnie kusi Redical
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja caly czas wcieram Farmone w psikaczu, albo wode brzozowa z Isany. Wlosy rosną w miare spoko, nie wypadaja i jest OK. Mam nadzieje, ze wiosenne wypadanie mnie ominie.
|
|
|
#1659 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Dziękuję!
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;58403316]matko i córko, nie poznałam [/QUOTE]Dziękuję, ostatnio chyba też razem zapuszczałyśmy? ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1660 | |
|
Konto usunięte
|
hej
Cytat:
tak ![]() Mnie też jak na ten moment omija wypadnie, ale
|
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;58611366] I postanowiłam, że jak będę miała większy odrost to robię się na blond po całości
[/QUOTE]Mnie też kusi blond po całości i zaszaleje ale dopiero w październiku Szczególnie, że w moim mieście zagościła fryzjerka, która jest na prawdę dobra w te klocki ![]() Za tydzień jedziemy z TŻetem na weekend do Zakopanego Pochwalę się Wam, że pracę magisterską mam już skończoną I ja też się przyłączam do Waszego zapuszczania ![]() Byłam w weekend w Super Pharmie, przy zakupach za 35zł serum z bielendy korygujące z kwasem było za 9.99, grzechem byłoby nie zrobić takich zakupów, akurat za 35zł był krem effaclar duo +
Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2016-04-08 o 11:59 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Łaaa
![]() Ja swój... zgubiłam myślalam, że mam w domu, ale nie mogę znaleźć ![]() Cytat:
![]() Przypominam o kremach z filtrem przy kwasach! ale SPF50
|
|
|
#1663 | |
|
Spaceroholiczka
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;58611366]tak
[/QUOTE]Ja zmieniłam plany i będę wcierać Jantar oraz myć szamponem Alpecin (uwielbiam go!). A blond na całości mi się marzy, ale martwią mnie odrosty. Cytat:
Używam teraz Acne-leku, matującej Ziaji SPF50 razem z anty i nie mogę się nacieszyć skórą (nie tylko na twarzy). Nie błyszczę się, żadnych przebarwień, zmian, lekki przesusz, ale ja zawsze okresowo miałam sucharki/liszaje na twarzy ![]() Zaliczyłam spotkanie z Marteczką
|
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obrona pewnie bedzie dopiero w lipcu ![]() Caly czas uzywam filtra 50+ ostatnio siostra zauwazyla, ze na moim kremie pisze 50+ i wszystkim rozgadala, ze uzywam kremu dla babci ![]() Jak szminki? Mazialas sie juz? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2016-04-08 o 22:44 |
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam się wziąć za ogarnianie cery, a teraz muszę się wziąć za ogarnianie kręgosłupa. W poniedziałek miałam wypadek samochodowy, facet z całą prędkością wjechał mi w tył samochodu. A ja mam uszkodzony kręgosłup szyjny.
Coś z włosami też bym zrobiła. Może sama kupie jakąś farbę i podziałam w domu. Moja praca mgr leży i nawet nie kwiczy, bo nie mam kiedy do tego usiąść. Dzisiaj jadę na uczelnie, ale jutro robię sobie wolne, bo muszę odpocząć po tygodniu wrażeń i mam nadzieję, że wtedy się za to wezmę. Dodatkowo środę nam do 13 wolna, więc też coś wypoce z siebie. Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia jak to wszystko ma wyglądać, bo mam beznadziejnego promotora.
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Daj znac jak wrazenia
![]() Cytat:
Moj promotor tez do bani, wg go na uczelni nie ma, przez pierwszy semestr widzialam sie z nim 2 razy, przez ten ani razu. Zdaje sie na intuicje, pisze tak jak mi sie podoba i na szczescie zatwierdzil wszystko bez najmniejszych problemow. Jak sie go o cos pytalam to nic nigdy nie wiedzial. Mowi mi ze zmienil by cos w tym zdaniu to sie go pytam co, a on mowi ze nie wie i mam sie zastanowic sama. Albo jak pokazalam mu hipoteze te stwierdzil ze mu cos w niej nie pasuje i rowniez nie powiedzial co. Na nastepne seminarium wkurzylam sie i nic nie zmienilam w tej hipotezie, popatrzyl na nia i co? Jaka cudowna hipoteza, podoba mi sie, no fenomenalna jest : :Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2016-04-09 o 11:24 |
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Wtajemniczenie
|
Kav jak zmiana
![]() Moje ostatnio sprawują się całkiem, całkiem, ale niestety wypadanie jest. Przyznaje się jednak, że nic nie zrobiłam by mu zapobiec, ba! nawet teraz nic nie robie Co do magisterki... Ja nadal nie wiem jak mam zrobić opracowanie badań Wróbelku - jak się czujesz?
|
|
#1669 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Kav dzisiaj nałożyłam olej musztardowy+rozmarynowy na skalp, a hennare na długość Wróbelku mam nadzieje, że czujesz lepiej Byłam u fryzjera, skróciłam grzywkę i wyglądam jak człowiek Wysłane przez gołębia
|
|
|
|
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
Noszę kolnierz ortopedyczny, trochę boli, ale da sie przeżyć. Przynajmniej dzieci sie mnie boją i jest cicho na lekcjach. Za 2 tygodnie mam wizytę u ortopedy. Wtedy dowiem się więcej, bo na razie mam zalecenie od lekarza z SORu, ze kolnierz mam nosić i tylko na noc zdejmować. Myślę, że miałam dużo szczęścia, bo mogłam się mocno połamać.
|
|
|
#1671 |
|
Wtajemniczenie
|
wróbelku, dobrze że nic poważniejszego się nie stało. Trzymam kciuki za powrót do zdrowia
![]() Widziałam tutaj baardzo ładne włosy! Gratsy, Kav Moje włosy za to są zaniedbywane na rzecz twarzy. To zajmuje mniej czasu
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Konto usunięte
|
O włosy nadal dbamy, jeszcze trochę gadamy i nową część zakładamy- część XXXIV
Scar wzywam Cię na wątek- byłam na meczu, gdzie grał Andrzej i zrobiłam mu zdjęcie z bliska, jak chcesz to pisz do mnie na pw
Wysłane przez gołębia
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;58687121]Scar wzywam Cię na wątek- byłam na meczu, gdzie grał Andrzej i zrobiłam mu zdjęcie z bliska, jak chcesz to pisz do mnie na pw
Wysłane przez gołębia [/QUOTE]![]() wróbelku mam nadzieję, że szybko wrócisz do zdrowia i psychicznego i fizycznego!
|
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
Psychicznie wszystko jest OK. Ważne żeby z kręgosłupem było wszystko dobrze.
|
|
|
#1675 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Używałam dziś 23 - wamp Wszyscy to mówią ![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;58667746]Kav dzisiaj nałożyłam olej musztardowy+rozmarynowy na skalp, a hennare na długość Byłam u fryzjera, skróciłam grzywkę i wyglądam jak człowiek [/QUOTE]Mam w planach jutro coś sobie pacnąć na włosie, dziś nie miałam czasu, tak jak nie mam czasy podciąć swojej grzywki... Dziękuję! [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;58687121]Scar wzywam Cię na wątek- byłam na meczu, gdzie grał Andrzej i zrobiłam mu zdjęcie z bliska, jak chcesz to pisz do mnie na pw Poczyniłam dziś zakupy! Kupiłam sobie wcierkę Joanny (taką biało-czerwoną), tropikalny Batiste - są na promo w Rossmannie, saszetkę Biovaxa z cynamonem i henną oraz saszetkę zielonej maseczki z Biedronki
|
|
|
|
|
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tak to w załączniku pokazałam Ci jak ja to opracowałam, musisz każde jedno pytanie tak zrobić ![]() Cytat:
![]() też mam tą wcierkę jak tylko skończę jantar to ja testuję
Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2016-04-09 o 22:58 |
||
|
|
|
|
#1677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i z tym czasem mam największy problem bo są tam minuty, sekundy i setne sekundy i nie wiem jak mam z tego zrobić średnią ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- M4rt3czk4_92 widzę, że mamy tematy zbliżone do siebie
|
|
|
#1678 | |
|
Konto usunięte
|
Hej, hej!
Powoli szukam pracy. Jeszcze do mnie nie dotarło, że zostałam zwolniona. Staram się cały czas mieć jakieś zajęcie. Zaczęłam ćwiczyć z Chodakowską, kombinuje z przepisami i czytam książki. ![]() W przyszłym tygodniu wybieram się na strzyżenie i farbowanie do fryzjera. ![]() A za dwa tygodnie idę na wesele. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tą ziaje dajesz pod makijaż? Dzięki poradzie Kas zaopatrzyłam się w serum z bielendy i przedwczoraj nabyłam właśnie ziaje SPF50 też zamierzam zabrać się za twarz w końcu Najlepszą metodą na moje włosy jest? Nie cackanie się z nimi pierwszy raz od nie pamiętnych czasów (wcześniej po myciu od razu suszarka) wgniotłam trochę pianki i oto co powstało wieczorem i jak się prezentowało pod koniec następnego dnia Też mnie kusi jakaś włosowa rewolucja ale z drugiej strony boje się totalnego niewypału
|
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Śliczne!

i przyrost jest zadowalający, na dzień dzisiejszy 60cm

ale SPF50