|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Była wizytacja, Odstawiaja mi leki mówiąc, że mogę rodzić. Liczę na wyjście w piątek, ale ponieważ codziennie słyszę co innego to aż tak się nie nastawiam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Witam się po kilku dniach przerwy
![]() Nadrobiłam wszystko ale już nie cytuję. Lotso, Libra - trzymam za Was kciuki ! ![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt ![]() Ja o 13 mam dziś trzecie badanie prenatalne, jestem bardzo podekscytowana! Ostatni raz zobaczę małą w tak dobrym obrazie jeszcze po drugiej stronie brzucha :P Oby wszystko było w porządku ![]() ![]() Dziewczyny, wiem że bezpośrednio ale w naszym wypadku i sytuacji to już nie ma znaczenia - czy wszystkie decydujecie się na lewatywę? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Raczkowanie
|
Hej.
Ja to tak mysle, ze jak zaraz ktoras nagle urodzi to to pojdzie juz szybko, worek sie rozwiaze ![]() Poza tym u mnie zimno, sezon grzewczy nie ruszył jeszcze.. Pranie nie zechce schnac.. Oblecialam juz miasto i drobne zakupy. I znow sobie nic nie kupilam bo moje krocze protestuje.. Mialam dzis skończyć sprzatanie. Jeszcze jedno okno zostalo. Skrocili nam o godzine pobyt w zerowce. Wiec ten czas do 14 szybko ucieka.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1684 |
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje , że więcej chłopaków się rodzi
![]() Wczoraj miałam ciężki dzień . Coraz trudniej ubrać mi siebie samą , a co dopiero młodego, który zwiewa i zawsze robi coś super ważnego jak chcę go zebrać do wyjścia . Mówiłam Wam , że nie lubię być w ciąży ? Czuję się wtedy taka niepełnosprawna. Wczoraj przyszedl otulacz bambusowy i jest cudowny 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam na allie właśnie 😅
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zadomowienie
|
Aphrael wspolczuje. Moj pierworodny robil mi takie jazdy w nocy.dlugoooo..
Akinomo kciuki za wizyte. Buzn pocieszajaco- to z drugim synem brzuch opadl mi w 32tyg tak ze jak siedzialam to brzuch siedzial mi na udach i nie moglam ich zlaczyc😀😀a urodzilam dopiero w 38. A niepocieszajaco z pierwszym synem opadl mi brzuch w 35 i urodzilam w 36. Dzisiaj zauwazylam ze brzuch siedzi mi na udach i ich juz nie zlacze.do tego mam wrazenie ze zaraz mialabym zniesc strusie jajo😀.bo juz siedze na tej glowie i faktycznie jak wlozylam palec to jest coraz nizej ![]() Kolezanka mi napisala ze teraz w ciazy miala skurcze przez 3tyg. Zaczynala sie akcja- jechali- w szpitalu cisza i tak od 37go tyg do 40.a to jej druga ciaza wiec rozpoznala porodowe.i dopiero za tym ostatnim razem podali jej oksy zeby juz poszlo ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Od przyszlego tygodnia zaczynamy juz serie skonczonych 37tygodni!!!!!!!😍😍😍😍😍😍mus imy kupic pikolo na te okazje! |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze mam już te skurcze coraz częściej. Luteinę odstawiłam w niedziele, czy to możliwe, że już organizm zauważa jej brak i stąd się zwiększa częstotliwość?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zadomowienie
|
Ja dalej nie bede narzekać, lubię być w ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zadomowienie
|
Byc moze Migi bo u mnie dupek czy luteina tez hamowaly. Ja tez juz odstawilam.a jutro odstawiam moja konska dawke magnezu. Skurcze czesto.ale dzisiaj przepowiadacze niebolesne.musze sie przespac bo czuje ze przez jakis czas juz nie pospie😀😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem jak to jest z tą lewatywą ale ja bym chciała. Podejrzewam, że podczas porodu nie będę miała czasu zastanawiać się nad tym co mi tam wycieka czy wychodzi, ale jednak w głowie może coś siedzieć ![]() Cytat:
A ja wróciłam z wykładu u pani położnej o której wam pisałam i jestem niesamowicie zadowolona. Kobieta cudowna, empatyczna, pozytywna i przesympatyczna. Dziś opowiadała o laktacji i problemach w tym okresie, zrobiłam kilka stron notatek. Dostałam kilka książeczek/ulotek, dwie butelki do karmienia w ramach paczek dla uczestniczek, smoka uspokajającego lovi, sudocrem i jakieś próbki. Pokazywała laktator, polecała też sama od siebie jakie uważa że się sprawdzają. Rewelacja, żałuję że nie trafiłam tam wcześniej, mam nadzieję że uda mi się jeszcze kilka tematów zaliczyć, zwłaszcza poród. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
nibyżona
|
Lynn tak do kitu ze ciagle nie wiesz na czym stoisz
![]() Ja jak będzie można to lewatywe chce, zawsze to większe zabezpieczenie. ![]() Ja tam skurcze też mam codziennie, wiem że teraz już mogą być i się nie skupiam na nich ![]() Koło 14 mój kurier z pościelą dla Tymka ![]()
#1693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie zarówno przy pierwszym, jak i drugim porodem organizm sam się oczyścil. Skurcze skutecznie wszystko załatwily. A z tego co się orentuje to teraz raczej już nie praktykują lewatywy, chyba, że na życzenie pacjentki. Na szczęście szpital mam po drodze z przedszkola, więc i tak tamtędy przejezdzalam. Gdyby mój gin miał dzisiaj dyżur to by mnie nawet upchnela w kolejke na ktg, a że w środy ma wolne to muszę stawić sie jutro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
To mnie denerwuje, że codziennie co innego mówią, już nawet zauważyłam, który lekarz chce trzymać a który wypuścić. Co do jednego są przynajmniej zgodni, że już nie będą zatrzymać porodu,jzkby co.
Ja lewatywe chce - wolę oczyszczenie w kontrolowanych warunkach. Zaznaczyłam to w planie porodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Rozeznanie
|
Nam na sr położna mówiła, że jak sie zaczną skurcze co 10 min to przed wyjazdem do szpitala zrobić lewatywe w domu.. bo więcej komfortu a w szpitalu czasem właśnie nie robią.. wspomniała ze czasem 2 warto zrobić 😜
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
A o czopkach glicerynowych słyszalyscie? One też ponoc oczyszczaja.
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
nibyżona
|
Cytat:
![]() Ale piękna pogoda się nam zrobiła, wylazlam na spacer i właśnie łapie słonko ![]()
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
Migi tez zamowilam na allie cod podobnego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Rozeznanie
|
Migi super to jest.Mozesz to jakoś podlinkowac?😊
Już wiem, co to zgaga😢To od czego mam zacząć? Od Rennie? Wiem, że pisałyscie o tym dużo, ale póki mnie nie dotyczyło to nie starałam się zapamiętać nazw ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Babyplay Surwish Słodkie Infant Baby Zabawki Aktywny Spiral Bed http://s.aliexpress.com/QbANRNNZ (from AliExpress Android) Jeżeli chodzi o zgagę to gaviscon i maalox. Dla mnie bardziej skuteczne maalox, aczkolwiek teraz już nic nie działa 😂 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jednak z dzisiejszych zakupów stanikowych klapa 😑 atopowe się dziś tak rozkręciło, że mogę zapomnieć o wyjściu gdziekolwiek 😐 no zesz k.. 😠 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też mam wrażenie, że zaraz trzeba będzie zmieniać na wątek wrześniowy ![]() ![]() ![]() Lotso Ty to jesteś hardcorem, ja już na 100% bym jechała na IP z takimi objawami. No ale doświadczenie też chyba robi swoje, przy trzecim dziecku to widzę luzik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli Gaviscon, dzięki dziewczyny. No coraz ciekawiej u mnie w tej końcówce... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
Kojarzycie może co z wyprawki opłaca się kupić w aptece słonecznej? Jest w szpitalu, więc mogłabym się wybrac na shopping
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do lewatywy to u mnie nikt nie zaproponował i zrobiłam 2 na wc jak tylko zaczęły się skurcze parte. Prawdę mówiąc zupełnie nie miałam do tego głowy. Cytat:
Cytat:
O taki: http://samiboo.com/pl/p/Otulacz-piel...igmentowa/2800 Jest milusi w dotyku ![]() A powiedz mi jako odbiorcę wpisujesz siebie? Zastanawiam się co by wpisać tak przyszłościowo, bo przecież rzeczy idą ponad miesiąc i chciałabym by tż mógł je odebrać jak ja np. nie będę mogła. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Rozeznanie
|
To jak tak mówicie z tym obnizeniem to spoko. Faktycznej i nie ma co panikowac. Skurczy nic.
Lotso Ty nas nakrecasz:P W ogóle mam wrazenenie,że nasz wątek jest ze wszystkim do przodu. Pamiętam jak my już pranie,wyprawka, a niektóre wrześniowki spokojnie bez niczego. Akinom0 czekamy na wiadomości, po.Dobre oczywiście ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Katka dawaj naklejki:P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Alla i chyba jeszcze trochę. ale raczej Cię nie dogonię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Libra jak już 2 kg to spoko myślę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Taaaa, czyli jak kiedys był jeden chłopak na 10 dziewczyn to teraz będzie odwrotnie. Ula lalal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Maartikrk ja się decyduje na lewatywę, raczej zalecają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Migifigi fajny ten wężyk ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Rozeznanie
|
U mnie nic się nie dzieje. Nie wiem co to skurcz. Nie licząc twardnienia brzucha. Mi nie spieszno. Ja dobrze przechodzę ciążę. Gorzej połog.
Jakiś taki jesienny marazm mam. Dobrze, że żadna z was jeszcze nie rodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 |
Rozeznanie
|
Lotso, tym paluszkiem to mnie przerazasz. Ja się boję tam dotknąć, a co dopiero grzebać. Choć jak ostatnio mi ginekolozka robiła badanie, to dwa dni krwawilam. Ale ostrzefla,że mogę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Tak lotso nie dosc,że nakręca nasz wątek czy już rodzi to jeszcze nie wiemy co rodzi:P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Wtajemniczenie
|
Jakieś 90% rzeczy mam i tak wrzucane do skrzynki a jak się nie mieści to przynosi mi listonosz do drzwi 😊 ale to co musiałam odebrać na poczcie to właśnie wpisuje męża i mąż odbierał. Tak najlepiej, no bo my raczej ciężko z niemowlakiem po poczcie ganiać 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
Little hope u nas pobyt w zerówce od 8 do 12.35 więc ogóle krótko,ledwo obiad zrobię i odsapniesz i trzeba jechać.
Maartikrk mi przy pierwszym porodzie sn dsli czopka żeby sobie zaaplikować i mnie "wyczyscilo" Dziewczyny do cc biora na golaska?i jeszcze pytanie wstydliwe: mam wlosy na piersiach dosyć sporo jak to się ma do karmienua co z tym zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.