![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
![]() Aniu jak samopoczucie? Kiedy obchód? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1683 |
Zadomowienie
|
Aniu będzie dobrze. Ja znam przypadek podobny jak Twój, ale 20 tc założenie pessara i ciąża bliźniacza. Donoszone do końca, bez problemów. Trzymam kciuki!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1684 |
Wtajemniczenie
|
Aniu olbrzymie kciuki, doczytałam teraz. Bardzo dobrze, że pojechałaś sprawdzić. Będzie na pewno dobrze wszystko ❤️
Dziewczyny a wszystko jedno które tantum verde? Spray czy tabletki? Mam w tabletkach akurat w domu. Dziękuję za pomoc! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1686 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania to kciuki za usg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1688 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1689 |
Konto usunięte
|
Czy mogłybyście dodać wasze zakupy apteczne? Bo nie mogę tego znaleźć, a myślę czego mi jeszcze brakuje..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tez znam mnóstwo przypadkow skaracajacej sie mega szybko szyjki a ostatecznie porod byl po terminie😀 czego i Tobie zycze😀 Btw twoj post troche mnie zestresowal. Ta moja szyjka, tez bardzo podejrzana. Tzn kazdy lekarz mowi co innego i juz sama nie wiem kogo sluchac. Nie mam żadnych boli, nic mi nie dolega dlatego liczę, ze jest ok tym bardziej, ze planujemy niebawem kilkudniowy wypad na drugi koniec Polski a wiadomo, ze taka dluga podróż może być męcząca. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale, se to juz sie pakowac? 😱 Ja poza ubrankami to nic nie mam a kupic planowalam dopiero w lipcu. Nie straszcie dziewczyny bo przede mna jeszcze wyjazd, remont sypialni, nasz budzet tego nie dwignie😋 Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Zadomowienie
|
Dziendoberek! Witam sie z paskudnym humorem
![]() Nie wyrabiam, z niczym. nawet z forum. Mielismy zarezerwowany urlop na tydzien (od2go do 9go) ale wracamy 3 dni wczesniej bo w domu rozpiernicz a ma przyjechac moja siostar z USA z 3 innymi osobami. Z Tz ciagle sie klocimy,szkoda gadac Cytat:
Pewnie zalezy od dziecka. Ja mam obawy glownie o jezyk, bardzo chcialabym zeby moja coreczka mowila po polsku. Ania, nie martw sie, dobrze ze zdecydowalas sie jechac do szpitala. Twoja mama zostala z corcia? Bylam wczoraj na tej szkole rodzenia, nie jestem zachwycona ale opowiem wam troszke co tam bylo: przede wszystkim dali nam liste spotkan i chyba nawet polowy nie zalicze bo musialabym sie zwolnic z pracy. Wkurza mnie to totalnie. Wczoraj z wywalonym jezykiem bez obiadu lecialam na to spotkanie, co chwile chcialo mi sie sikac ale inne dziewczyny nie wychodzily takze bylo mi glupio. Bylo nas ok. 22 przyszlych mam, kazda musiala sie przedstawic i cos o sobie opowiedziec. Oprocz mnie same wloszki, srednia wieku 33 lata, tylka jedna oczekuje drugiego dziecka, pozostale to pierowrodki. Imiona, ktore nadaja to m.in: Aida, Margherita, Alice, Valeria i Davide, Filippo, Yolen(czy jakos tak), Tommaso. Jedna dziewczyna przy przedstawianiu, rozplakala sie bo twierdzi, ze jak mowi o ciazy to sie wzrusza, inna powiedziala, ze ona by mogla byc w ciazy 1,5 roku bo teraz wszyscy kolo niej skacza, takze ciekawe czasem posluchac. Ja gdy mowie publicznie zawsze jestem ostrozna zeby nie walnac jakiegos byka jezykowego, ale i tak po akcencie poznac ze jestem obcokrajowcem. Czasem pytania zadawane byly totalnie glupkowate, np. A mi caly czas sie dziecko w brzuchu rusza, to dobrze czy zle? Jesli mam byc szczera to wiecej dowiedzialam sie z naszego watku niz z tych zajec, mam nadzieje ze kolejne beda ciekawsze. Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2018-05-17 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Rozeznanie
|
Ania - slyszna decyzja :-* jesteście teraz pod opieka, przebadaja Cie do góry do dołu i wrócisz do córeczki
![]() dużo zdrówka dla Was ! mala - mi sprawdzał aż dwa razy. chyba dziś mu powiem zeby to zrobił jak sam sie nie będzie wyrywal:P królewna - tantum verde w tabletkach ![]() ![]() ja mam dziś wizytę ![]() emcia,chloestic - powodzenia ! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo kosmetyki to można smsem napisać i też spakuje albo kupi ostatecznie. Mi głównie o ciuszki chodzi. Bo niby to ojciec jest, ale pajac i śpiochy to jedno dla niego ![]() Tak samo fajny patent miałam, jak przyjechał mnie odebrać i małego to w nosidle mialam przygotowane rzeczy ma wyjscie dla mnie i dla Tomka. Tak żeby nie latał po szafie i szukał. Teraz też tak zrobię. Wpakuje mu kiecke jakaś i się nie będę stresować że wychodze byle jak ![]() ![]() Ja w sumie też mam 4latka w domu, ale go nie dźwigam. Jakoś przyjął do wiadomosci że nie mogę. Skubany waży 18kg.. Ale ostatnio przydzwigalam karmę dla psa, aż 5 kg. Fakt że ze sklepu do samochodu i samochodem na podwórko. Ale to już skrajne kg. 3 kg cukru czy mąki to spoko. Tak samo jak 3l płynu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, ze po porodzie potrzebowałam pilnie laktatora zeby pobudzic laktacje, bo mlody ciagle spal i nie byl zainteresowany jedzeniem. Maz jechal na predce, kupil pierwszy lepszy( mlja kuzynka mu doradzila, ale nke byl to taki jak ja chcialam) przeplacajac przy tym sporo. Z innymi rzeczami bylo podobnie, mam nadzieję, ze teraz uda mi się uniknac tych zakupow na szybko po porodzie bo jednak cos okazalo się niezbędne ![]() Moj to straszne chuchro, niedlugo bedzie mial juz 4,5 roku a wazy niecale 16 ![]() Tez staram się go nie dzwigac, wie i rozumie, ze nie mogę. Ale np z wanny musze go wyjac i przetransportowac zeby sie ubral na lozku, no i czasem sama nie moge się powstrzymac zeby go wziac na ręce i wyprzytulac ![]() ![]() Boszzzz tak sie zarzekalam, ze przy drugim dziecku to wszystko z rozsądkiem, tylko to co potrzebne i co? Ciuchow mam juz 2 ogromne wory rozm 50-68, a jak tylko zobaczylam na stronie hm promocje 3 za 2 na ubranka dzieciece to kolejne 3 zamowienia zrobilam. Do tego 2 czekają na odbior w smyku. Znowu oszalalam na punkcie tych slodkkch malych ciuszkow�� A potem kasy na apteczne rzeczy brak :p Przy okazji, dziewczyny zaglebialyacie sie juz w temat lakatorow? Planujecie kupic? Macie już jakis wybrany? Mi poprzednio maz kupil avent, taki zwykly nie elekteyczny. Ale ja sie z tym dziadostwem umeczylam ![]() Dlatego teraz chcialabym eleteyczny, ale licze sie z tym ze znow moze nam sie udac wiec nie wiem czy chce wydawac tak duze pieniadze na niego :/ Edytowane przez tezewe Czas edycji: 2018-05-17 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aniu - współczuję Ci bardzo tej szyjki, dziewczyny już wszystko napisały, nie będę się powtarzać. Dobrze, że poszłaś na ip. Jesteśmy z Tobą i powodzenia! Edytowane przez aga_89_4 Czas edycji: 2018-05-17 o 09:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj tak, te małe rzeczy są słodkie ![]() ![]() Miałam zamiar dziś po lumpach polatac w mieście, ale zaczęło lać jak jasna chol.... A za 30 min. Mam kosmetyczke 300 m od domu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie. Krzywa wyszła w porządku. Mam za to trochę anemie, na co dostałam żelazo. Właśnie myślę, czy je wykupić i brać czy czekać na wizytę u swojego gina w pon...
Mam też skierowanie na combsa, ale trochę mają rozbieżność lekarze co do terminu podania szczepionki...ale jest światełko w tunelu. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja też chuchro, nie całe 16 kg, więc może te styczniowe dzieciaczki tak mają ![]() Ja się nie pieszcze ze sobą za bardzo. Jak mam zrobić zakupy to je robię. Zgrzewy wody nie targam, ale pojedyńczo już tak. Mojego męża wiecznie nie ma, jakbym na niego liczyła to nic bym nie zrobiła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1699 |
Nawiedzona PeMa
|
Czesc dziewczyny.
Ania trzymam za was kciuki a maly ms grzecznie siedziec do sierpnia w brzuchu ![]() Jest mnie mniej ostatnio ale padl mi dysk w laptopie a z telefonu nie lubie pisac. Mam nadzieje ze szybko uda sie cos z tym zrobic i bede z wami na czasie. Jak ktos ma cos do do dodania w pierwszym poście to piszcie mi na prywatna bo po kilku dniach nieobecnosci na watku raczej sie do tego nie dokopie. Sent from my LG-K350 using Wizaz Forum mobile app
#1700 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Raczkowanie
|
Ania, trzymam kciuki za szybkie wyjście ze szpitala!
Mnie ostatnio znajomy pytał kiedy rodzę, to nie wierzył, że TP przypada na połowę sierpnia, myślał, że w czerwcu. ![]() Co do mężów, słyszałam o przypadku, gdzie mąż na prośbę żony o przywiezienie gaci na wyjście ze szpitala, przywiózł jej stringi ![]() Ja poprzednio popakowałam ciuszki dla małej w torebki i nakleiłam naklejki z rozmiarem, przykazałam zabrać 56 i 62, w razie czego, zabrał tylko 56 oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
limonka84
|
Cześć dziewczyny!
![]() Ania - bardzo dobrze, że pojechałaś do szpitala! Trzymam kciuki za szybki powrót do domu. Powodzenia na dzisiejszych wizytach! ![]() Sylwia - dobrze, że krzywa wyszła ok, ja się stresuję tym moim cukrem na czczo, bo znowu miałam za wysoki. Co do żelaza, to brałam w drugim trymestrze tardyferon i świetnie unormował mi wyniki. Teraz już nie biorę, a morfologię mam super. Lekarka w szpitalu mówiła że natka pietruszki dodawana do posiłków działa cuda i bardzo na nią namawiała wszystkie ciężarne z niedoborem żelaza. Tezewe - ja też się zastanawiam nad laktatorem, myślę że zainwestuję w elektryczny. Tylko pytanie czy kupić już teraz czy o porodzie? Wśród znajomych, które pytałam, wszystkim przydał się już w szpitalu i tatusiowie biegli do apteki. Cytat:
Andzia - pisałaś wcześniej o placuszkach owsianych, jak je robisz? ![]() Bambi - u nas zajęcia w szkole rodzenia trwały prawie 4 godziny więc sporo tematów zostało poruszonych. Może z kolejnych zajęć będziesz bardziej zadowolona. U nas było 8 par, z czego 6 spodziewa się synków, a tylko 2 córeczki. Zaskoczeni byliśmy z tż ,że mimo że zajęcia odbywają się w naszym mieście to byliśmy jedyną parą stąd, pozostałe dojechały z innych miast, odległych nawet o 80 czy 50 km. Fiolla - a podjęłaś już decyzję co do szpitala, w którym będziesz rodzić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw, na swoim blogu Hafija ma też tabelkę ze szczegółowymi instrukcjami przechowywania, mrożenia i odgrzewania pokarmu, bardzo przydatne, bo to prawie alchemia ![]() Dziś wieczorem wizytuję, trzymajcie kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Raczkowanie
|
Tak, rodziłam wcześniej w szpitalu Raszei i jeśli nie wystąpią żadne niepokojące objawy, to będzie mój pierwszy wybór. Jeśli stamtąd mnie odeślą (nie będzie miejsc czy coś), to jadę na Polną. W razie jakichkolwiek komplikacji w ciąży też Polna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to ciekawe, u nas na zajeciach byla zdecydowana, nokautujaca przewaga dziewczynek - chyba ok 70%, az sie zdziwilam. U nas zrobili tylko dla mam (w niektorych tylko spotkaniach moga uczestniczyc ojcowie), w sumie trudno byloby wszystkich pomiescic. Byla taka krotka wstepna pogadanka, ze w czasie porodu trzeba puscic wszelkie hamulce, poddac sie bolowi i temu co sie dzieje i pozwolic dzidziusiowi wyjsc na swiat. I ze to taki akt zwierzecy. Wedlug poloznej bardzo dobrze radza sobie z porodami kobiet z Afryki, ktore hamulcow nie maja tak jak my europejki i czasem jest tak ze poloza sie na podlodze i urodza w kilka minut bo dla nich to naturalne... mnie to jakos bardziej przerazilo niz pomoglo.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam z poprzedniej ciąży laktator lovi ten dwufazowo, co prawda nie przydał mi się, ale zostawilam na wszelki wypadek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1707 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
od wczoraj wieczorem mam jakieś podejrzane skurcze. Jakby braxtona, ale pobolewa mnie przy nich brzuch. Jak leże to jest spoko, jak pochodze to się pojawiają. Dobrze, że jutro wizyta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1708 | |
limonka84
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Rozeznanie
|
Dodałam swoją prezentację do klubu. Aż mi głupio że dopiero teraz, ale jak pracowałam nie odpalałam prawie w ogóle komputera.
U mnie laktatora średnio się przydał. Miałam Avent ręczny i nie do końca chyba go umiałam obsługiwać, ale na elektryczny szkoda mi kasy. Nie planuję długich wyjść bez dziecka w tych pierwszych miesiącach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1710 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.