|
|
#1681 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Cytat:
W promocji do słonka dołączyli dziś jakiegoś dziwnego ptasiora, co siedzi w lesie i wydaje dżwięki. Dziwne takie, ale ciekawe. Zaraz idę go posłuchać. Jak się okaże, że znajdę kwiatka , to zrobię mu zdjęcie i podzielę się z Wami
|
|
|
|
|
#1682 |
|
Rozeznanie
|
I oto, co nam już powoli w trawie piszczy:
Jedno mi nie wyszło, ale to są listki na czarnym bzie |
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę, po prostu muszę się z Wami podzielić dobrym nastrojem i radością.
I od razu zaznaczam, ze nie namawiam Was w żadnym razie na wpłaty. Tylko tak po ludzku chcę napisać o tym co mnie cieszy. Pamietacie chyba, że udzielam się w watku pomocy misji w Zambii? Wpadliśmy na pomysł, żeby zorganizowac dla dzieci w Swięta zabawę i zbieramy fundusze na jedzenie. Teraz w Zambii jest pora sucha i ludzie nie co dzień mają co jeść. Siostra Józefa wszystko na miejscu organizuje a my zbieramy. Jak i na co, to można poczytac tu:http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=178052. I wiecie co? Mamy juz 460 złotych! Od rana taki mam z tego powodu dobry nastrój, że nawet sobie nie wyobrażacie! Tak się cieszę, że te dzieciaki będą miały radosne Swieta! I mój Maxon też! Serdecznie i radosnie Was wszystkie pozdrawiam i życze dobrego nastroju
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
I ja sie podziele przyjemnym zdarzeniem.
Dzis bylam na rozmowie z szefem (coroczna ocena pracownika),pochwalil ,i dostalam punkty,a co za tym idzie,podwyzke,nie kokosy,ale zawsze!!! Z rok wydusze z niego znowu pare punktow! zeby byla rownowaga,godzine pozniej wyrznelam sie stopa w regal(metalowy),ktory ktos glupio postawil,rozdarlam sie ,zaklelam szpetnie,zazadalam zabrania gruchota,szef powiedzial,ze tez sie dzis malo o niego nie wylozyl,regal przesunelismy. Przyszlam do domu,pilates,prysznic, i czekam na staruszka. pogoda byla piekna,ale zamiast cwierkania ptaszkow siedzialam w pracy i musialam sluchac gdakania babek w pracy.Dlaczego ja nie moge mic osobnego pomieszczenia,dlaczego,dl aczego?Nie znosze trzepania ozorem w trakcie pracy,a moje kolezanki jak nakrecone...Ech,zycie...
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, Babygio! Podwyżka, gratulacje!
|
|
|
|
#1686 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnej nocy Moje Drogie.
Babygia dzięki za takie miłe słowa,,,aż się zawstydziłam,,,,GRatuluje uznania w pracy to ważne czuć,,,że ktos nas docenia,,,, St.Pani wątek się rozkreca,,,,widzisz spełniły się twoje wizazowe marzenia.
Edytowane przez Toogra Czas edycji: 2008-03-02 o 17:43 |
|
|
|
#1687 |
|
Zadomowienie
|
Pozdrawiam wszystkich wiosennie.
Babygia gratulacje. Idącym wcześnie do łózka życze kolorowych snów. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry Wieczór Wszystkim!
Zajrzałam na moment w ślad za Robótką żeby się przywitać i zaraz wracam na 50+ i do swoich dzierganek. Poziomka 61 czy my mieszkamy w tym samym kraju? Na mazurach dopiero przebiśniegi kwitną a u Ciebie już zupełnie zielono i kolorowo Toogro Ależ to wspaniały bukiet , zupełnie taki sam jaki stoi na moim biurku obok komputera i oczy moje cieszy. Starsza pani pozdrawiam serdecznie i zapraszam na pogaduszki na sąsiedni wątek Życzę miłego wieczoru i wszystkim idącym do łóżeczka kolorowych snów! |
|
|
|
#1689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kota, Poziomko - moje Szkociki bardzo dziękują za miłe słowa
Cytat:
![]() Cytat:
ja spłukałam się w tym miesiącu na potrzebujące psiuty Cytat:
![]() Szpiegu - bardzo się cieszę, że dołączyłaś!!! WSZYSTKIE PANIE SERDECZNIE POZDRAWIAM I ŻYCZĘ PIĘKNYCH SNÓW |
|||
|
|
|
#1690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(choć kto wie, jak tam w Prusach? ) mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam, bo ja też z mazur rodemcarolinascotties Robisz bardzo ładne zdjęcia Poziomko... mam nadzieję, ze to dopiero początek wiosennego albumu Dziękuję Jeśli tylko będziecie chciały, to mogę słać Wam najnowsze wiosenne donosy ze wsi Podziękuj Szkotom
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój osobisty Szkocik - Uszko - własnie odgryzła nogę swojemu ukochanemu krokodylowi...no coz..pozostaje mi wziąć igłę i nitkę- w przeciwnym razie z krokodyla wypadną białe...włochate flaczki Danusiu |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1692 |
|
Rozeznanie
|
A ja sobie w końcu przypomniałam co wypada, i po raz pierwszy oficjalnie mówię (piszę
) Wam wszystkim:Dobranoc |
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki,kochane,Caro,ja tez niettrunkowa,ale wirtualnie sobie chlapne,a co(tylko nie rano,bo jak nabombana wpadne do pracy to mi zaraz punkty odbierze).
Sciskam Was i lece,Poziomka,fajne zdjatka robisz,ja tez czasem trzasne troche,lubie robic jak znajde jakies dziwnosci,moze mam zadatki na paparazzi? Caro,moja kocica odgryzla swojej swince ogon,i nim sie bawi,a swintuch lezy.Ej,zwierzyna..... Buzka
|
#1695 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Proszę o jeszcze.Chociaż namiastkę wakacyjnych klimatów. Cytat:
Cytat:
Pół godziny dzisiaj wertowałam wątek (a może to na innym) bo kołacze mi się po głowie,że Któraś z Was napisała,ze też ma blisko do lasku bemowskiego.Proszę niech się jeszcze raz ujawni. A teraz
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Mieszkam kawałek za Nowym Dworem Mazowieckim, więc gdybyś miała ochotę łyknąć prawdziwego powietrza i wsi, to daj znać. To nie grzecznościowe sformułowanie, bo bardzo lubimy gości, szczególne takich, z którymi łapiemy wspólne niteczki, a tak chyba jest w Twoim przypadku. Zresztą myślałam o tym, żeby zaprosić parę wizażanek na, nomen omen poziomki, tylko że do tego jeszcze daleko. Ale w takim razie może będzie jakies Święto Kwitnącej Jabłoni?? Co do "nadmiaru wiosny", to skrzętnie wykorzystałam każdy maleńki spłachetek zieleni (na razie są tylko takie placyki)
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Zadomowienie
|
Poziomko lubię wieś i jak uda mnie sie wyjechać, to uwielbiam chodzić po łące, polach.Natomiast tu w mieście nie cierpię spacerów,wolę usiąść z jakąś robótką.Może to dlatego też,że w parku często brak ławek, wszystkie zajęte,przez stałych bywalców - emerytów.A jak siedzisz przy nich to zaraz próbują cię wyspowiadać co, gdzie z kim i kiedy.Nie mam ochoty na takie pogawędki z obcymi.Park jest raczej mały ,więc jak przyjedzie wnusia to okrążę go kilka razy w kółko idąc z nią na spacer.Natomiast do lasu jest ode mnie dość daleko i na moje nogi to zbyt daleko.Czasami pójdę na taki daleki spacerek z moją przyjaciółką - ona uwielbia dalekie trasy.Chociaż sama jestem już emerytką i wydawałoby się, że mam dużo czasu - to tak nie jest.
Mam wiele innych zajęcć + wnusie ,która przychodzi po lekcjach do mnie. Oderabia zadania i idzie na następne zajęcia. Edytowane przez robótka Czas edycji: 2007-03-15 o 13:45 |
|
|
|
#1698 |
|
Zadomowienie
|
Luba już wiem za co Cię tak lubię.A Ty wiesz?
Poziomko mam rodzinę w Płońsku i kedyś ,zanim zbudowano nową trasę, przejeżdżało się koło Nowego Dworu.Nie zawadziłam czasem o Ciebie pędząc bez opamiętania z v=60 km/h swoim wspaniałym trabantem ? To była dopiero maszyna. Robótko Ty to jesteś tytan pracy.Aż mi wstyd jak pomyślę o moim nieróbstwie.Wnuki daleko, dzieci na swoim,ciągle zaganiane.Najwyżej na niedzielny obiad ich zmuszę (krokietami,zapiekanką z ziemniaków lub zupą grzybową) aby wpadły.A czasu i tak ciągle nie mam.W piątek kupuję gazetę telewizyjną i jak co tydzień mówię zaskoczona: o Boże,znowu piątek. Ps.Luba,nie napisalaś nam jak zakończyły się pertraktacje z Mamą.Pewnie jednak nie przyjechała skoro Ty się wybierasz na święta.Całą Rodziną jedziecie? Cieszysz się?Z powodów o których kiedyś rozmawiałyśmy ciekawa jestem czy mieszkać będziesz u Siostry czy w domu Rodziców
Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-03-15 o 19:23 Powód: ps |
|
|
|
#1699 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane Sąsiadeczki
Bardzo miłego wieczorku wszystkim Paniom życzę
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
puk, puk, jest tu kto? NI MA...
|
|
|
|
#1701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na wsi mieszkam od 11 lat i jest to moje miejsce. Z wyboru, a nie splotu życiowych perypetii, czy konieczności.Jak masz rodzinę w Płońsku, to jesteś już skazana A trabant.... Ho, ho! Ciekawe, czym jeżdzisz teraz. I czy udał się dzisiejszy wypad do lasu. Ja chyba przeholowałam z wiosenką, leżę dziś w wyrku, mam jakieś dreszcze, jakieś cóś drapie w gardziołko (może to chroniczny niedobór alkoholu we krwi ) Moje Słońce goni mnie sprzed komputera.....Eh, ciężkie jest życie kobiety wiejskiej Buziaki! |
|
|
|
|
#1702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma to jednak jak wieś. Moim, podreślam moim zdaniem, miasto nie jest dla ludzi. Dobrze się tam czasem wybrać do kina, teatru, knajpki, ale żyć... przerabiałam,nie wrócę. A to, że nie masz czasu będąc na emeryturze, świadczy tylko o tym, że wciąż jesteś młoda i czegoś Ci się chce. |
|
|
|
|
#1703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero dzisiaj obejrzałam zdjęcia Twoich piesków. Przeeeśliczne. Staram się nie oglądac takich zdjęć, kiedy moja córcia jest na nogach, bo ona chetnie zagląda mi przez ramię i na widok Twoich piesków chybaby zwariowała. A my niestety pieska nie mozemy mieć, bo mój syn jest uczulony na sierść... To jest straszna tragedia mojej córki i mojego męża, bo oni bardzo chcieliby miec psa. Ja też, ale ja staram się o tym nie mysleć, a oni widzę, że ciągle marzą... Cytat:
A ja się domyslam, za co...![]() Jasne, że mamy nie udało się namówić. Niestety to chora, to ją cos bolało, to za daleko... Tyle tylko, ze sie nawisiałam na telefonie i nic z tego Ale podejrzewam, ze ona ma taki plan, zeby pojechac z nami autem, jak bedziemy wracać ze Swiat ![]() I powiem Ci, ze sie cieszę, że jedziemy do Polski, jedziemy wszyscy i do mojej siostry ukochanej. Strasznie sie za nia stęskniłam a ona za mna i juz nie mozemy się doczekać spotkania. Własnie jestem w trakcie szału zakupowego, bo wszystkim kupuje prezenty Moje dzieci i siostrzenice juz sie umawiaja co będa robić, moja przyjacióka z rodziną tez sie szykuja na nasz przyjazd... Będzie fajnie ![]() Poziomko,ja tez mieszkam na wsi. Tylko nie w lesie a pod lasem Bardzo mi się to podoba i nie mamy zamiaru się przeprowadzać. Masz rację, że miasto jest fajne, ale od czasu do czasu...U nas wiosna juz w pełni, ja tylko biegam i zabijam komary. Krokusy juz przekwitły, drzewa zielone, ciepło tak, ze już widuje ludzi w tshirtach. Babygia, gratulacje! Teraz jest fajny czas, premie, podwyżki... robótko, Ty to strasznie pracowita jesteś, a z tego co czytam to wnusia chyba w Ciebie sie wdała? Toogra, co sie dzieje?! Jak Ci sie żyje w nowych warunkach w pracy? Może to nie tak najgorzej miec towarzystwo w pokoju? Wszystkim życze dobrej nocy, albo dobrego dnia, bo pewnie przeczytacie to jutro...
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytałam jeszcze w nocy,bo przygotowałam wnusi kąpiel i poszła spać, a ja czekałam, aż synowa wróci.Teraz jestem zmęczona , ale w swoim żywiole. Nie wiem za kim wnusia przejęła zdolności robótkowe, bo synowa też troszkę umie, tylko nie ma czasu.Woli iść do koleżanki niż np dokończyć daaaaaaaaawno zaczęty sweterek.Poczytuję coście napisały i robię zajączka.
Miłych snów. |
|
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że jestem dziś pierwsza.Miłego dnia.
|
|
|
|
#1706 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam dziś
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do zwierzaków, to nie chcę sugerować, że mój kot jest nieprawosprawiedliwomyśln y , ale jak dorwał w łapeczki kaczora, to odgryzł mu łapy i dziób . A tak wogóle to pogoda dziś trochę siadła, a ja bym chciała słoneczkoKarolinko, obejrzałam spokojniej Twój wątek, szkociaki muszą być odjazdowe. A poza tym zobaczyłam fajną laseczkę
|
|||
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bawaria (śmiem twierdzić) jest troche inna niż reszta Niemiec. Weselsza, bardziej przyjazna i ... no nie wiem, taka bardziej swojska.
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Babygia, gratuluje.
Carolina, ja tu z doskoku, wstydze sie bom maloletnia ;P Wczoraj przegladalam psie forum, i bardzo zniesmaczona jestem pewna pania Ela Z. Fu. Normalnie scyzoryk mi sie w szufladzie otwiera... Przedostatni raz bylam na tym forum wlasnie jak zalozyli watek o tej suni, juz wtedy cos smierdzialo :-S Jakos po maluchach na allegro nie potrafilam im zaufac. Najgorsze ze teraz ciezko bedzie komukolwiek zaufac. Każda nowa osoba z ich okolicy bedzie podejrzewana o jakies kontakty z nimi... ![]() Starsza Pani, nick dlatego że lubie tą bajke Bardzo Najbardziej wlasnie lubilam Szpiega i jego "Carramba!"
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1710 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Czym jeżdże?Myśmy rodzina czerpiąca przez cale życie zawodowe zyski z budżetówki. Cokolwiek uda nam sie zaoszczedzić wydajemy na zagraniczne wycieczki.Póki jeszcze wiek pozwala co roku wyjezdżamy zobaczyć kawałek świata.W związku z tym ani mercedesy,ani audia sie nami nie interesują.A skoro one nami nie to my wzajemnie.Szczyt luksusu ,który osiągnęliśmy to Seicento,z którego nawiasem mówiąc jesteśmy bardzo zadowoleni.Na dwie osoby świetne autko. W lesie było tak sobie bo trochę zimno.Ale upieklismy kiełbaske,zerwaliśmy troche gałązek.No i Mama odetchnęła wreszcie świeżym powietrzem. Cytat:
Chcesz się może ze mną zamienić?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

, to zrobię mu zdjęcie i podzielę się z Wami

) mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam, bo ja też z mazur rodem
, ale jak dorwał w łapeczki kaczora, to odgryzł mu łapy i dziób
. A tak wogóle to pogoda dziś trochę siadła, a ja bym chciała słoneczko