|
|
#1681 |
|
Przyczajenie
|
ja polecam pastę do zębów Vademecum express white 10 firmy Schwarzkopf&Henkel
udało się :P a jak macie żółte zęby na zdjęciach to się nie przejmujcie :P komputer to wybieli :P
If you wanna be with me Baby there's a price to pay I'm a genie in a bottle You gotta rub me the right way If you wanna be with me I can make your wish come true You gotta make a big impression I gotta like what you do.
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Cytat:
Tak moje zabki z natury były takie zółte od zawsze taka kość podobno i myslałam ze nic z tym sie nie da zrobic no ale nie wszystko starcone na szczescie trzeba na to wydac troche kaski ale efekt napewno bedzie sama teraz jeszcze nie skonczyłam wybielania a efekt taki jak na zdjeciach super jestem zadowolona i nic a nic nie załuje że sie zdecydowałam. Wiec jesli jestes skłonna wydac na taki zabieg około 500zl moze wiecej ja tyle zapłaciłam i miec białe zabki to polecam i pozdrawiam jesli masz jeszcze jakies pytania odpowiem
|
|
|
|
|
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
w lodowce w lodowce
|
|
#1684 |
|
Przyczajenie
|
A nie zauważyła któraś z pań moze czy te ząbki zaraz po wybielaniu sa super białe ale już po tygodniu troszkę żółkną?
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję ślicznie za odpowiedź Migotka81
??? Czy z czasem ząbki żółkną i zabieg trzeba będzie powtarzać co jakiś czas ??? Jeśli mogłabyś mi odpowiedzieć byłabym Ci baaaaardzo wdzięczna !!!Pozdrawiam i z góry dziękuję |
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po drugie : picie w dużych ilościach kawy, herbaty, soków, czerwonego wina powoduje, że kolor się zmienia, ale napewno nie wróci do koloru wyjściowego przed wybielaniem pio trzecie : trzeba dbać o higienę jamy ustnej i używac pasty wybielającej a przynajmniej usuwającej osad
|
|
|
#1687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jesli z czasem Ci troszke zmieni sie odcien zawsze mozesz powtórzyć zabieg zostaja Ci przeciesz nakładki wystarczy dokupic tylko żel i to juz nie jest taki duży koszt bo pewno jedna strzykawka starczy i moga byc znow bielutkie a jak nie żel to podobno piaskowanie również sporo daje aby odświeżyć kolor![]() Cytat:
|
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1688 |
|
Rozeznanie
|
hej hej po wybielaniu NIE WOLNO uzywazć past wybielajacych skad ci to przyszlo do glowy chcesz calkowicie zniszczyc sobie szkliwo, poprzez wybielanie szkliwo traci okolo 40% swoich zwiazkow ,z ktorego jest zbudowane tak wiec juz samo wybielanie wystarczy, a pasta wybielajaca po wybielaniu bron Boże tylko i wylacznie tzw.biala dieta i z tym sie zgodze a jesli chodzi o paste to albo sensodyne albo elmex zielony
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
tak teraz sie zastanowilam i wiecie to to wasze zeby i mozecie robic z nimi co cchcecie wiadomo a moje rady byly z punktu widzenia dentysty chociaz wiem ze zawsze znajdzie sie mądrzejszy laik no cóż pozdrawiam all
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
No tak co do tej pasty wybielajacej to troche gafe strzeliłam hmmm wiem rowniez ze nie powinno sie jej uzywac dzieki za przypomnienie ivoclar pozdrowionka
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od stomatologa też nie dostałam zakazu ( z wyjątkiem okresu wybielania żelem), każda pasta ma w swoim składzie mniej lub więcej środków ściernych,
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś wybielilam zeby i dentystka kazała mi uzywać pasty wybielającej. Teraz juz sama nie wiem co mam robic ponieważ mam z powodu chorób żołądka słabiutkie szkliwo i teraz po zabiegu cierpie strasznie mimo srodków przeciwbólowych. Sam zabieg był już bolesny. Dentystka stwierdziła że pasta której używam jest idealna ( Elgydium wybielająca) i mam ja stosować terz przez 3 msc + płyn a po tym czasie paste typu Elmex lub Sensodyna. Dziewczyny co Wy o tym myślicie? Bardzo prosze Was o opinie. |
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Rozeznanie
|
no to sama sobie dałas odpowiedż widzisz jak cierpisz ,a paste wybielajaca mozna stosowac ale dopiero po okolo 3miesiacach od wybielania celem utrzymania efektu .jezeli mialas zrobione nakladki do wybielania i jesli masz taka nadwrazliwoss to naloz do tych nakladek paste do zebow sensodyne lub elmex sensitive plus zielony i jak nawiecej noś a nawet śpij a niektorzy dentyści to nie maja zielonego pojecia o wybielaniu acha dodam że sama jestem dentystka żeby nie było ewentualnie mlekiem popłucz sobie powinno przynieść ulgę
|
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje za odpowiedz. Nakładek nie mam bo wybielałam metodą Beyond, ból jest okropny
Dodam że dentystka kazała mi szorować je mimo bólu chyba bym zemdlała... Odcien wyjsciowy mialam D2 teraz nawet nie wiem jaki bo juz nie sluchalam bo tak mnie bolalo ale faktycznie sa bielsze. Bede myla tylko elmexem i sensodyna pozniej a wybielajaca tak jak piszesz pozniej.
|
|
|
|
|
#1695 |
|
Rozeznanie
|
ja tez w swojej praktyce stosowałam te metode ale wlasnie pacjenci skarzyli sie na silna nadwrazliwosc dlatego juz jej nie praktykuje po prostu niekore metody sa przereklamowane ale niektorzy o tym nie wiedza no coż....
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
no to bardzo źle świadczy o dentystach, bo zamiast dbać o zdrowie pacjentów, wybierają zarobek na nich
Edytowane przez blush Czas edycji: 2007-11-15 o 21:13 |
|
|
|
|
#1697 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1699 |
|
Rozeznanie
|
po co ja konczylam medycyne stomatologie chcialam tylko pomoc a tu ot podziekowanie i zdecydowanie pozjadalam wszystkie rozumy masz racje pozdrawiam jednak zawsze sie znajdzie ktos madrzejszy ale czy ten ktos aby ma rację ale juz mnie to nie interesuje dobre rady sie skonczyły
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
Obrazić się najłatwiej.
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Rozeznanie
|
to nie jest obrazanie sie ,za długo zyje na tym świecie żeby byle jak wypowiedz mnie obraziła,, tylko dzieci sie obrażaja, to były moje rady i tylko rady i nie każdy musi z nich korzystac, a to że nie podobaja ci sie moje wypowiedzi to juz twoja sprawa; pozdrawiam
|
|
#1702 | |
|
Przyczajenie
|
Właśnie!
Po to jest ten wątek, aby specjaliści, osoby takie jak ivoclar, doświadczone, posiadające dużą wiedzę w tym temacie, pomagali i doradzali, i jak napisała wcześniej ivoclar, to były tylko i wyłącznie Jej dobre rady i ja nigdzie nie zauważyłam w żadej wypowiedzi, żeby było napisane, że "tak trzeba", więc nie rozumiem tego co napisala karola. Wiadomo, ile specjalistów - tyle rad, każdy udziela porad z własnego doświadczenia i nie należy tu nikogo krytykować w ten sposób: Cytat:
Ja też mam pytanie do ivoclar. Mam zamiar wybielić sobie ząbki, jest jeden problem, otóż mam korone porcelanową na górnej jedynce, wiem, że wypełnienia i korony nie ulegają zmianie koloru i że trzeba bedzie je wymienić. Chciałabym sie dowiedziec jak wygląda zdjęcie korony, tzn w jaki sposob to sie odbywa i czy to może wpłynąć w jakiś sposob niekorzystnie na ten sztyft ktory jest w korzeniu. Dodam, że korzeń mialam częściowo zepsuty i obawiam sie, że ta wymiana może jakoś zaszkodzić. A może jest jakiś sposób, żeby nie wymieniać tej korony, tylko na nią coś nałożyć? Bardzo proszę o odpowiedź. |
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam tylko dodac ze podzielam zdanie Pigi27 mi bardzo pomogły rady ivoclar i uwazam ze ta cała wymiana zdan jaka miała miejsce była zbyteczna.
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Rozeznanie
|
bardzo dziękuję za te słowa dziewczyny i masz racje Migotka ta wymiana zdan była zupełnie niepotrzebna było minęło a Pigi odnosnie /////////////twojego przypadku najprosciej byłoby zrobić nakładki do wybielania i preparat do wybielania nakladac na te zęby ktore chcessz wybielac za wyjatkiem tej korony po prostu omijasz ten ząb i nie nakładasz tam wybielacza zapewniam cie ze nic sie nie stanie ,ale musisz tak wybielic pozostałe zęby zeby nie były jasniejsze jak korona ,jeżeli natomiast chcesz wymienic korone to taki zabieg zdjecia jest bardzo prosty i jesli wykona go dentysta najlepiej protetyk na pewno nic sie nie stanie(służa do tego odpwiednie zbijaki)tylko jak sama powiedzialas nie wiesz w jakim stanie jest korzeń,wiec moja rada byłaby taka żeby najpierw zrobic zdjecie rtg tego zęba i zobaczyc co tam sie dzieje niech dentysta obejrzy te fotke i zadecydujecie razem co dalej robic, ale jak mowie to jest ta druga opcja.mysle ze jezeli korona w miare dobrze sie trzyma i ty jestes zadowolona to nie ma co sie bawic w jej wymiane,ale dla pewnosci mozesz zrobic tylko zdj koszt okolo 15zl pozdrawiam
|
|
#1705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1706 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje ivoclar za odpowiedź. Korone bede musiała wymienić bo teraz mam idealnie dopasowaną do koloru zębów, więc po wybieleniu bedzie to konieczne, ale skoro samo zdjęcie korony nie jest takie skomplikowane jak pisałaś, to się uspokoiłam. Korzeń przed założeniem korony był naprawiany, nie miałam nigdy problemów z tym zębem, więc myśle, że wszystko powinno być OK. Dzięki raz jeszcze i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Rozeznanie
|
tez pozdrawiam serdecznie dobrze będzie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1708 |
|
Rozeznanie
|
mi dentysta odradzil plukania mlekiem, wrecz zdziwil go ten pomysl
w ogole jestem zawiedziona efektami wybielania, wszyscy mowia ze zebow zoltych nie mialam i roznicy nie widza. Ja roznice widze ale faktycznie nie duza, sa biale ale nie wystarczajaco. To nie jest tak ze wymyslam po prostu moglaby byc duzo lepiej. Tyle bolu mnie kosztowalo ( pomijam juz pieniadze)... Jednak przyznam szczerze ze zrobilabym to jeszcze raz bo przynajmniej sa bielsze. Mam pytanie do Was dziewczyny, czy skoro to nie bylo moje pierwsze wybielanie i wedlug dentystki bielsze juz nie bede to jedyna opcja to nakladki? czy ktoras z Was zna metode na uzyskanie spektakulrnej bieli? |
|
|
|
|
#1709 |
|
Raczkowanie
|
Ivoclar czy jest gdzies w w necie jak wygląda skala vita? Tzn tak pi razy oko zęby jak wyglądają w poszczególnych kategoriach? Ja wiem, ze to wogóle nie jest to samo bo przekłamanie obiektywu i ekranu ale chciałabym zobaczyć taką skale po kolei
|
|
|
|
|
#1710 |
|
Rozeznanie
|
wiesz co prawde mowiac nigdy nie szukalam w necie kolornika Vitowskiego znalazlam tylko to ale to tylko sklep gdzie mozna kupic
http://www.e-plomba.pl/produkt.php?id=478&p= tak na marginesie to wiekszosc dentystow posiada w swoich gabinetach specjalne kolorniki dla pacjentow spytaj moze twoj taki ma (papierowy kolornik Vita)pzdr
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.

udało się :P a jak macie żółte zęby na zdjęciach to się nie przejmujcie :P komputer to wybieli :P
If you wanna be with me
Baby there's a price to pay 

... A widzę, że Tobie ślicznie wybielały
super jestem zadowolona i nic a nic nie załuje że sie zdecydowałam. Wiec jesli jestes skłonna wydac na taki zabieg około 500zl moze wiecej ja tyle zapłaciłam i miec białe zabki to polecam i pozdrawiam jesli masz jeszcze jakies pytania odpowiem
??? Czy z czasem ząbki żółkną i zabieg trzeba będzie powtarzać co jakiś czas
chyba bym zemdlała... Odcien wyjsciowy mialam D2 teraz nawet nie wiem jaki bo juz nie sluchalam bo tak mnie bolalo ale faktycznie sa bielsze. Bede myla tylko elmexem i sensodyna pozniej a wybielajaca tak jak piszesz pozniej.