|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
Proszę bardzo
Płucz gardło, zaś do rana cała sala ma być rozśpiewana zapewniają o tym młodzi nasza wódka nie zaszkodzi Czyś stary czyś młody kieliszek swój chwyć za Młodą Parę czas toast pić! Niechaj trunków nie zabraknie w tę dzisiejszą, piękną noc, a za zdrowie Młodej Pary niech toastów rozbrzmi moc Młoda Para dziś częstuje trunków jest na stołach moc Pijmy wiec za zdrowie Młodych Poprzez całą piękną noc Już od wieków jest wiadomo, że by miłość Młodych trwała każdy musi wypić toast gdy częstuje Młoda Para. Wszyscy w dniu dzisiejszym czujemy się młodzi więc wódka weselna nikomu nie szkodzi. Niechaj wszyscy Goście na zdrowie dziś piją, ... i ... niech nam sto lat żyją! ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Tańcz gdy grają, pij gdy leją to jest najwłaściwszy rejon! Młoda Para jest tu też, najpierw za nią toast wznieś! Drodzy Goście! Pijcie śmiało! Niech alkohol dziś się leje. Jak będziecie mieli mało, to Pan Młody Wam doleje! Niech kieliszki głośno brzęczą, bo to dźwięk dla ucha miły. Gdy się goście tańcem zmęczą, trunek im przywróci siły. X Y długo nosił w sercu, stanęli więc dzisiaj na ślubnym kobiercu, wraz z nimi przy suto zastawionych stołach zasiadła zaś nasza gromadka wesoła by wódką weselną wypić zdrowie młodych: "Niech żyją nam w szczęściu aż po Złote Gody" Niechaj, kto wzdycha do zbytków, Jest coś droższego od złota. Nie żądamy wiekich pożytków, Niech żyje miłość i cnota! Tu myśli nasze mieszamy W napoju, który pijemy, I dwoje ludzi składamy, Bo jedną duszą żyjemy. To u nas pierwsza przewaga, Kochać się, to pierwsza rada, Przyjaźnią wszystko się wzmaga, Niezgodą wszystko upada. Niech kłótnia szuka swej zguby! Niech ręka z ręką się łączy, To są miłości śluby, Które śmierć chyba zakończy. Jesteś Brachu na weselu pij więc zdrowo Przyjacielu, chciałbym Ciebie jednak prosić, bym nie musiał Cię wynosić. |
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
1) Czyś jest młody, czyś jest stary, Pij za zdrowie Młodej Pary, Lecz pamiętaj: Aby pić Pełnoletni musisz być! 2)NOWOŻEŃCY pięknie proszą Niech toasty wszyscy wznoszą, i za szczęście Młodych piją, za ich radość i za miłość! 3)"Szumigłówka" dziś to sprawi, że się każdy dobrze bawi. Płuczcie gardła aż do rana, sala ma być rozśpiewana. Zapewniają o tym MŁODZI, "Szumigłówka" - nie zaszkodzi. 4) Pijcie Drodzy Przyjaciele Wszakże mamy tu wesele Zdrowie Młodych szybko wznoście No i bawcie się radośnie !!!!! 5)Niech dzwonią kielichy niech dzwonią puchary na zdrowie i szczęście dla Młodej Pary! 6)Niech dzwonią kielichy niech dzwonią puchary na zdrowie i szczęście dla Młodej Pary! 7)Niech wszyscy Goscie na zdrowie dzis pija, a Niech 100 lat zyja !!!!Sylwia i Mateusz 8) Ta butelka ma zadanie rozspiewani, goscie mili!!!dzis istotne niesłychanie, bo ma sprawic byscie byli
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja płacę za tort (70-80 osób) 250zł, za angielski tort wyszłoby jakieś 350zł.
|
|
#1684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo duży wybór... I obeszłam tylko hale D Bo reszty nie zdążyłam ![]() Szukałam takich bucików: http://bucikowo.pl/p/pl/125/girl15+white.html http://bucikowo.pl/p/pl/1066/wd+moma10+white.html I znalazłam Tyle, że.. żółte Ale były takie wygodne.. więc muszę się wybrać jeszcze raz.. Tylko tym razem poświęcić caaały dzień
|
|
#1685 | |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() Cytat:
jak bedzie gotowa to sie pochwale..![]() wogole juz mamy kilkanascie zaproszen rozwiezionych, i od kwietnia zaczyna staz( wreszcie.. ) w salonie kosmetycznym 3majcie kciuki zeby dobrze mi poszlo pierwszego dnia
|
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny....
okres mi się spóźnia.
Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2009-03-27 o 14:58 |
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za drogo! to jaki on duży będzie? ile kg? ( u nas na 60 osób były 3 torty, ale 2 wystarczyłyby w zupełności)
|
|
|
#1688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem ile kg ale obliczone jest chyba akurat na 60 osób. Tez mi się wydaje drogo. Mam nadzieje, że przekonam ja żeby swój przynieść.
|
|
|
|
|
#1690 |
|
Raczkowanie
|
Cenowo też nie jest źle
na pewno jest dużo taniej niż w centrach handlowych a i sprzedawcy są tam bardzo mili i z chęcią pomagają Zwłaszcza taki starszy pan a wybór jest ogromny Tak samo rzecz się przedstawia z ubraniami
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1692 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
fajnie, że wkleiłaś zdjecie całej sukni, bo ja mam tylko takie ucięte niestetyCytat:
![]() Cytat:
Za to ty zgrzeszyłabyś nie śpiewając dla męża czy gości![]() raczej nie, nie udzielałam sie nigdy w tym wątku ![]() Cytat:
![]() oj... długo już? |
||||
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Dużo juz ci sie spóznił?? Mi też sie spoznia ale czuje juz piersi i zła chodze wiec pewnie przybedzie. Moze sie denerwujesz albo jestes zmeczona, czy może sama wiesz ze powod spoznienia jest inny??
Cytat:
Wogóle witam nowe PMki podczytuje ale nie mam czasu sie udzielac. Dzis kupiłam garnitur na komunie chrzesnicy doradzcie mi jakie dodatki do niego prosze bo nie mam na reszte pomysłu, głownie chodzi mi o bluzke bo nie wiem jaką . Garnitur jest szary z brazowa nitką tworzaca krateczke. torebke biore kopertówke czarna ze srebrna klamerka buty baleriny na 3cm obcasiku czarne, tylko ta bluzka kłopot nie chce typowej koszuli myslalam o czyms ze stójka ale tu w irlandii wszystko takie pstrokate ciezko cokolwiek dobrac a na allegro znalazłam taka bluzke. Macie może jakies pomysły??
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2009-03-27 o 16:15 |
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() za rowne 3 miesiace bedziemy juz w kosciele ![]() agnes fajny garniturek.zaraz pomysle nad dodatkami
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-03-27 o 16:23 Powód: dopisek |
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam trochę stresu i liczę na to, że to z tego powodu... |
|
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane, ale u mnie ulewa. Gdzie ta wiosna??? Znalazłam buciki firmy zalbut które mi sie podobały i klapa bo sa za bardzo wyciete przody a ja mam szcupłą stope, musze szukac dalej.
Bradzo mi sie spodobały sukienki typu bombka, tak sobie mysle czy może sobie uszyc taka na poprawiny. tylko nasuwa sie pytanie jaki kolor? doradzice coś? Magialena - spokojnie mi raz ze stresu okres sie spóźnił 30 dni ![]() Baja, azis - ja tez już sie nie moge doczekac kiedy poslubie zetne sie an króciutko... juz bym chciała...
|
|
|
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
Magialena mi z nerwów spóźnił się kiedyś 2 tyg. także to jeszcze o nuczym nie świadczy poczekaj jeszcze z tydzień, a potem możesz zrobić test tak dla pewności.
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie stresuj się, może za bardzo przeżywasz i to dlatego. A zawsze masz regularnie czy zdarza się spóźnić? Ja w swoim życiu może ze 3 razy miałam okres na czas. |
|
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam Wam się pochwalić, że wczoraj kupiliśmy gajerek.Tak stalowy, ciemny grafit, z delikatnym połyskiem.
Kamizelki i całej reszty nie kupiliśmy bo był mały wybór, ale najważniejsze, że gajerek jest
|
#1701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze ze gajerek jest reszta to kosmetyka wazna ale to juz dodatki |
|
|
|
|
#1703 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja suknia też ma koronkowy fartuszek. Będę mieć do niej bolerko gładkie satynowe, tylko z przodu delikatnie obszyte koronką. Welon będzie gładki, tzn bez żadnego obszycia, tylko kryształki na całości. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem zszokowana tym jak Cię ta baba potraktowała. Najlepiej znajdź jakąś krawcową, która się tego podejmie, bo to przeciez nie jest ekstremalny wyczyn, tylko trzeba się troszkę na tym znać. Cytat:
Cytat:
Wczoraj zamawialiśmy tort i nam kobitka policzyła 100g tortu na osobę + 1 kg w zapasie. Wesele mamy na ok 80 osób, więc tort będzie ważył 9kg. Za całość, łącznie z wypożyczeniem stelaża i przystrojeniem tortu żywymi kwiatami płacimy 405 zł. Tort będzie się składał z trzech placków, każdy w innym smaku ![]() W ogóle mamy za sobą bardzo pracowity tydzień jak chodzi o organizację ślubu. Prawie skończyliśmy już zapraszanie, został nam tylko chrzestny tż na jutro i dwóch kolegów, do jednego idziemy we wtorek a do drugiego wysyłamy pocztą. Byliśmy też na kursie tańca, właściwie to na indywidualnej lekcji. Poszliśmy głównie ze względu na tż, bo ja umiem tańczyć, a on nie bardzo. Jak próbowałam go nauczyć w ubiegłym roku to nam nie szło, bo on mnie nie chciał słuchać. Wczoraj instruktorka stwierdziła, że będą z nas ludzie i wystarczy jeszcze tylko jedna lekcja pod koniec kwietnia Bedziemy tańczyć klasyczne 2na1, ale nie chcieliśmy nic bardziej skomplikowanego, bo dla tż to i tak jest dużo. Nawet nieźle mu wczoraj szło, ale musimy i tak poćwiczyć w domu, żeby ten podstawowy krok z obrotami tż miał opanowany perfekcyjnie. Do tej pory byliśmy zadowoleni z reakcji zapraszanych osób na wesele. Wczoraj jednak zrobiło nam sie trochę przykro. Odwiedziliśmy wczoraj żonę przyjaciela mojego tż (zaproszenie daliśmy już wcześniej, ale nie okreslili się od razu) i tż spytał, że rozumie, że przyjda na wesele. A ona, że nie wiedzą do końca, ale się postarają, bo chodzi o to, że ich córka ma przygotowania do komunii rocznicowej, która być może wypadnie dzień po naszym ślubie i wtedy oni by musieli z nią iść na te przygotowania i nie mogliby przyjść na wesele. Poczuliśmy się jakby ktoś nam strzelił w twarz Bo tż jest na każde jego zawołanie, a oni robią problem. Sory ale dla mnie taki powód to nie powód. Dzisiaj tż ma się spotkać bezpośrednio z kolegą, zobaczymy co mu powie.
|
|||||||
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o przygotowania do komunii, to w niektórych parafiach księża bardzo wszystkiego pilnują, i może obecność rodziców w tych przygotowaniach jest obowiązkowa? Nie możesz wymagać, że rzucą wszystko, komunię dziecka i przyjdą na wasze wesele...
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymbardziej ze to nie komunia własciwa tylko rocznicowa nawet nie we wszystkich parafiach cos takiego jest. Dziewczyny żadna z was mi nie pomoze jaka bluzke do mojego gajerka?? Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2009-03-27 o 19:01 |
|
|
|
|
#1706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak byś się czuła, gdyby ktoś tak bliski Tobie wymyślił sobie taki powód. Gwarantuję, że nie byłoby Ci wesoło. Cytat:
Ta bluzeczka, która wkleiłaś jest bardzo fajna i myślę, że mogłaby pasować. Może ewentualnie jakaś kremowa też byłaby całkiem niezła. Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2009-03-27 o 19:15 |
||
|
|
|
#1707 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powiem Ci, że wiem co czujesz. Bo właśnie się dowiedziałam, że moje dwie kuzyki i kuzyn nie przyjdą na ślub. I to nie z ważnch powodów - bo idą do pracy, bo jadą na wycieczkę... I niewiele brakuje żeby moja bratowa nie przyszła... tak więc nie jest mi wesoło.
|
|
#1710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
koszula też już jest.. kamizalke wybraliśmy wczoraj i jutro chcieliśmy po nią jechać, ale TŻ zapomniał wziąść z domu do mnie marynarki z garnituru bo pani powiedziała, żeby przyść z koszulą i właśnie najlepiej marynarką... no więc jutro nie pójdziemy ale może w niedziele.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

Będziemy to teraz modyfikować.
Jak wróce jutro napisze co i jak
Ale były takie wygodne.. więc muszę się wybrać jeszcze raz.. Tylko tym razem poświęcić caaały dzień