|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Rozeznanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
puk
pierwsza w sobotni poranek podrinkowały w nocy, a teraz śpią waga dziś wróciła (bez 0,1) do stanu z ubiegłej soboty tydzień temu -5,8 wczoraj -4,7 dziś -5,7 dziś ostro się trzymam dukania i pomyślę poważnie o świętach - jakby tu sobie pomóc jakąś sałatkę zrobię i zabiorę w gości jutro znowu na basenik, ale ja kocham moje aqua energia nowa miłego dniaa ![]() ![]()
z Dukanem był0 88,6kg -10,4kg teraz 98,2.......... czyli znowu przegrałam Edytowane przez agamagda Czas edycji: 2010-03-27 o 06:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 |
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Witam Was Kochane Dukanki
![]() dzisiaj waga pokazała mi -0,1g ![]() A na święta chce zrobić pasztet, pierniczka, pewnie muffinki i serniczek ![]() ![]() ![]() Fajnie mi się ułożyło ponieważ za tydzien w święta, mam faze PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1683 |
Zadomowienie
|
witam wszystkich
![]() u mnie dzisiaj stoi w miejscu, ale ciesze sie z tego bo pw mam a zazwyczaj szla do gory albo stala w miejscu, pewno jutro pojdzie ale nie martwie sie ![]() ![]() megi ja gofry robilam pierwszy raz w zyciu! podobnie jak nalesniki, 2 jajka - bialka na piane, troszke proszku, skrobi, slodzika i tyle na oko sypalam, na koniec do tej resztki wbilam jeszcze jedno jajko i dodalam zmielonych otrebow owsianych, tez dobre ![]() zabciu mi tezpw wypada ![]() a cisnienie to mam bardzo male, ostatnio jak mierzylam to bylo chyba 90 na 55! ale to po mamie bo ona tez takie niskie ma ![]()
![]() |
#1684 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() no to dzisiaj zabieram się z mycie okien, ale mi się nie chce że szok ![]() Dzisiaj czuję się jakaś wzdęta, dawno nie było porcelanki, chyba na noc wezmę te tabletki Radirex znowu haniula fajnie że napisałaś tyle przepisów, ja zauważyłam że jak się nie odchudzałam to bardzo dbałam o cerę (kosmetyki samoróbki z Mazideł, kwasy itp.), a teraz jak skupiłam się na diecie, to buźka poszła lekko w odstawkę tylko podstawowa pielęgnacja(kremy i peeling czasami) Czy to nie może iść wszystko w parze, jakoś muszę się zmotywować ![]() I też tak myślę by pójść kilka razy na solarkę, od razu czuję się taka ładniejsza i szczuplejsza i bardziej chętna eksponować ciałko przed TŻ, ja wytrzymuję tylko 10 min jednorazowo,bo jak pisałam nie lubię gorąca ![]() megi super że wyniki ok, ja planuję zrobić po 2 -2,5miesiącach dietowania bo pomyślałam że za wcześnie by coś się złego jeszcze działo w organiźmie, no i często to wiadomo lekarze nie lubią dawać skierowania ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- jak już kiedyś pisałam że moja mama zaczęla dietę razem z nami, na początku schudła 4kg a potem zastój na 2,5 tygodnia !!! Dopiero wczoraj ruszyła waga i kg w dół.Dodam że ona nie grzeszy, leci czysto dukanowo.Tak więc dla tych co stoi waga przykład że jednak w końcu musi ruszyć ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- karadko właśnie zobaczyłam zaproszenie-miło mi bardzo ![]()
![]() |
#1685 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,zaczynałam z wami 15 lutego ale uciekłam po tygodniu(cała ja) najlepiej sie czuje na diecie 1000kcal tak jak pisałam wcześniej,gratuluje tym co zrzuciły kilogramy,ja stosuje teraz diete 1000kcal ale z zachowaniem zasad diety dukanowskiej tzn najwiecej nabiału i ryb a zero chleba,makaronu zas ziemniaki w sladowych ilosciach np jadam zupe ale staram sie aby ziemniaki do niej nie wpadły;P schudłam 5 kg,było 68 jest 63,dzis nawet waga pokazała rano 62,9 i co dziwne jestem przed okresem,juz sie ciesze jak po mi woda z organizmu ucieknie i stane na wage ;D pozdrawiam wszystkie dukanki;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
U mnie to już uzależnienie, robię sobie kubek kawy i siadam przed kompem sprawdzić co u was J, u mnie dzisiaj porażka za oknem jesień wróciła, a wczoraj tak pięknie było. W ogóle mam doła ![]() ![]() Karadka- gofry, świetny pomysł , chyba sobie zaraz je zrobie na śniadanko Gallowy- ja tez mam takie fazy albo używam wszystko- zwłaszcza jak kupie sobie jakiś nowy kosmetyk a potem po kilku dniach mi przechodzi, ale jak ostatnio zobaczyłam swoje zmarszczki pod oczami (strasznie schudłam na twarzy) i luźną skórę na ciele to się wziełam za siebie, bo nie chce za szczupłą sylwetka zapłacić zmarszczkami i obwisłą skórą A co do ciśnienia to ja też mam zawsze bardzo niskie, nawet do porodu miałam 110/60 ( położna się pytała czy ja w ogóle żyje) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 | |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny,coś ponuro dzisiaj, jutro zmieniamy czas-wiosna jednym słowem
![]() Haniula-dzięki za przepisy przydadzą się muszę powalczyć z tym cellulitem na udziskach ![]() Powiem wam,że tak jak nie grzeszę to na drinka mam ochotę ![]() ![]() Święta dla mnie to będzie prawdziwe wyzwanie-wyjeżdzam ze znajomymi na Mazury 4 dni zmagań ![]() galoway-jak wyszedł Ci pasztet bo mam na niego ochotę Jeszcze jedno-zastanawiam się nad chlebem ale wszyscy mielą otręby i wydaje mi się,że to jest zabronione bo przecież zmielone otręby to -mąka.Tylko w całości są całkowicie wydalane przez organizm(pisze o tym Dukan)co o tym sądzicie? Pozdrawiam was wszystkie ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() No właśnie z chudnięciem trzeba uważać bo może to źle wyglądać -na twarzy, ja mam problem z cyckami,chudną mi najszybciej i powiem Wam,że nie wygląda to najlepiej. Edytowane przez domino166 Czas edycji: 2010-03-27 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Rozeznanie
|
Domino dzięki za pocieszenie
![]() a o swoich michałkach już nawet nie pisze bo w biustonoszu to tylko poduszki już mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1689 |
Raczkowanie
|
Czesc kochane Dukaneczki
![]() ![]() Kurcze u mnei tez jesienna pogoda za oknem, a jak za oknem jesien to i w serduszku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnei zastoj jesli chodzi o wage ![]() ![]() A co do cisnienia to ja chcialabym miec takei jak wy... ja mam najwyzej 80/ 50 (czasem wiecej czasem mniej ale srednio). jak sie mocno mocno zdenerwuje to skacze do 100/60 moze 70. I nie wiem skad takie cisnienie, hormonki w normie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1690 |
Wtajemniczenie
|
hej
To znów ja :P Chciałam się tylko z wami podzielić tym co postanowiłam. Nie wiem do końca jak to nazwać, bo nie jest to ani II faza ani III ani IV, raczej taki mix wszystkiego, który sama wymyśliłam. Postawiłam sobie kilka założeń, zamierzam się ich trzymać i zobaczyć jak to będzie z wagą. Jak nie będzie spadać, to może wtedy wrócę do ścisłej fazy II. Narazie nie chciałam szoku dla organizmu z tym powrotem do samych białek po tym obżarstwie, gdzie wiem, że na horyzoncie już święta i podczas nich pewnie też zdarzy mi się zgrzeszyć, więc byłoby to bez sensu, tak co chwila wracać i odpuszczać. Do rzeczy, oto moja lista postanowień na najbliższy czas: 1) min 2 dni w tygodniu czystych protein 2) codziennie 3łyżki otrębów 3) kolacja zawsze czysto białkowa 4) max 2 kromki ciemnego chleba na dzień 5) max 1 owoc dziennie 6) warzywa - nieograniczone No to mniej więcej o to chodzi. Do tego dużo wody, zero słodzonych napojów, starać się pić kefir co najmniej 1 dziennie. AAA no i od 3 dni piję ocet jabłkowy - rano (na czczo) i wieczorem. A tak poza tymi dwoma dniami czystych protein w pozostałe dni generalnie też mam zamiar starać się jeść w miarę dietetycznie i białkowo, ale dopuszczam jakieś grzeszki tu. No i to chyba ta główna różnica. Co o tym myślicie? A propos tego octu jabłkowego to napiszę od siebie, że u mnie jak narazie działa super na przemianę materii! Żałuję, że nie sięgnęłam po niego wcześniej.
![]() |
#1691 |
Rozeznanie
|
Karadka- jak to zrobiłaś, że gofry nie przykleiły Ci się do gofrownicy?
Bo mi strasznie się poprzyklejały i wszytko musiałam zeskrobywać, ale wlałam to ciasto na patelnie w formie małych placuszków i wyszły świetne racuszki A ciasto zrobiłam tak: -niecała szklanka mleka 0% -4 łyzki otręb owsianych (2 zmieliłam) -2 jajka(białka osobno ubiłam) -2-3 łyżki mleka w proszku -1łyżka skrobi kukurydzianej ja dodałam jeszcze 2 łyżki koktajlu waniliowego ( z diety cambridge) bo wydawało i się za rzadkie polecam racuszki popijam mlekiem, ale można polać nutella albo posypać słodzikiem w proszku super śniadanko |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 |
Zadomowienie
|
grewana mysle ze ok - lepiej tak niz masz robic II faze a potem grzeszyc to nie m sie co meczyc
![]() haniula moze temu ze to calkiem nowa gofrownica , a myslalam juz ze mozna sprobowac ciasto z serem bialym zrobic??? takie gofry serowe polane nutelka... pycha!!!! maribelka fajnie ze dalas znac co u Ciebie i trzymaj sie cieplutko ![]() ja siedze w pracy .. . i tak mi sie nie chce... okropnie.....
![]() |
#1693 |
Raczkowanie
|
karadka-biedaku,praca w sobotę to nie najlepszy pomysł,na pocieszenie ja też dzisiaj pracuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() robiłam dzis serowe kopytka, całe sie mi rozlaly w garnku, i poszły do zlewu, napiszcie jak je robiłyście że wam wyszły? tak wogóle 3 raz pisze tą wiadomość od nowa bo za każdym razem coś nacisłam i się skasowało, mało że taka wkurzona dziś chodzę bo @ się zbliża to jeszcze ten komp złośliwość rzeczy martwych ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- to ja jestem nastepna tez siedze w pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Rozeznanie
|
domino wypowiem się ja jako wnuczka piekarza(dziadek miał swój młyn)
![]() grewana trzymam za Ciebie kciuki, daj znać jak ci idzie ![]() mirabelka fajna ta Twoja dieta,tylko te liczenie kalorii by mnie rozwaliło,trzymam kciuki i daj znać jak idzie ![]() U mnie też zauważyłam ostatnio że chyba z cyca zeszło, bo jakieś takie obwisłe ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- boszka ja od pasa w dół to owszem smaruję i peelinguję ale zapominam o twarzy ![]()
![]() |
#1696 |
Raczkowanie
|
galloway-dzięki za informację.Nie miałam o tym pojęcia.W tej sytuacji robię chleb na święta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Rozeznanie
|
pamiętaj tylko żeby wątróbkę drobiową do pasztetu sparzać i tą wodę wylać a nie gotować razem z innym mięsem
![]() |
#1698 |
Wtajemniczenie
|
karadka, galloway dzięki
![]() ![]() A co myślicie o tym occie jabłkowym? Coś kojarzę, że Ty galloway kiedyś o nim pisałaś, że go stosowałaś? Jeśli tak to czemu przestałaś? Nie dał efektów?
![]() |
#1699 |
Raczkowanie
|
galloway-tak zrobię ,skopiowałam Twój przepis i wszystko wiem
![]() Dziewczyny nie mogę znaleźć w necie tego przepisu na chleb z mielonymi otrębami,jak wam wpadnie w oko wklejcie link na forum-będę wdzięczna ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Lecę do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A i ja też właśnie wstawiłam pasztet do piekarnika ale tak zajełam się doprawianiem, że zapomniałam o jajkach - pewnie nic mi z tego pasztetu nie wyjdzie wyślijcie mi parę kopniaków bo tak mi sięnie chce wziąść za sprzątanie że szok!!!! Edytowane przez haniula1803 Czas edycji: 2010-03-27 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- haniula to przybij piątkę co do sprzątania bo to tak jak ja, umyłam okno ale deszcz zaczął padać i mam wymówkę by resztę umyć w poniedziałek, ale oprócz okien jest kupa innego sprzątania a siedzę przed komputerem ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- znalazłam taką stronkę, i jest trochę dukanowych przepisów ale najbardziej podobają mi się zdięcia, piękne co? http://czympachnieuzakow.blox.pl/tag...ta-Dukana.html i jeszcze takie przepisy http://dukan.bloog.pl/kat,692214,index.html
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2010-03-27 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane Dukanki
Nie chcę wyjść na chwalipiętę ale dzisiaj myślałam że wagę ucałuję z rana. Na minusie -0,7, Czyli już mam -6,8 kg mniej siebie. Boję się tylko że tak ładnie ruszyło, i zaraz mi się zastój na miesiąc zrobi ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja wczoraj jednak tylko jednego drinka wypiłam, bo szkoda żeby alkohol miał zaprzepaścić moje starania o chudszą d....ę ![]() karadka zawsze musi być pierwszy raz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1703 |
Wtajemniczenie
|
Ależ ja nigdy Was nie opuściłam. Cały czas jestem z wami, tyle że przydarzyło mi się 'małe' potknięcie. Super, że mamy to forum, bo bez niego pewnie już bym się złamała i rzuciła tę dietę w chole.rę
![]() Dziś kupiłam sobie pierwszy raz te surimi. Bałam się strasznie (nie wiem czemu:P) czy mi posmakuje i w ogóle. Ale jest pyszne! ![]()
![]() |
#1704 |
Rozeznanie
|
Hej Kochane
![]() Właśnie wróciłam z zajęć, padam na pyszczek, ogarnęłam tylko, co napisałyście, ale nawet nie potrafię się do nikogo jakoś odnieść, bo fatalnie się czuję, nie dość, że jestem śpiąca, to jeszcze jutro powinnam dostać okres i mnie muli okropnie ![]() karadko zrobiłam wczoraj nutelkę - o jaaaa jakie to słodkie jest, za dużo słodzika wrzuciłam, to na bank, następnym razem będę smakować zanim skończę miksować ![]() Doszłam do wniosku, że chyba nie przerwę Dukana na święta, przecież wszystko ma jakieś substytuty, można zrobić jakieś pyszne jedzonko, jedynie, co mi pozostało to wysilić się i znaleźć tą skrobię i ułożyć menu na te dwa dni (ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu z tymi moimi obiecankami). Póki co zapowiada się rodzinna impreza mojej generacji w jednym z pubów, tany tany, więc zapowiadam z góry, że zgrzeszę alkoholem na bank ![]() Udanej niedzieli ![]()
![]() |
#1705 | |
Rozeznanie
|
Megiii superr spadek, gratulacje
Cytat:
waga w sobotę zawsze w dół może powinnam codziennie na aqua? ![]() psychicznie się nastawiam na święta, powiedzmy na 90-95% DUKANOWE
![]() |
![]() |
#1706 |
Rozeznanie
|
witam wieczorową porą
![]() ![]() agamagda- gratuluje, super spadek ![]() Ja chciałam tylko powiedzieć, ze mi paszten niestety nie smakował, chyba za dużo dałam wątróbek a za mało kuraka bo taki całkiem wątróbkowy był, ale zawiozłam go tacie i prawie nic z niego nie zostało, więc przynajmniej się nie zmarnował ![]() zazdroszcze wszystkim tym co już poczyniły jakieś przygotowania do świąt, bo ja nie zrobiłam jeszcze nic, a dzisiaj zamiast sprzątać pojechałam do koleżanki na kawuchę ![]() Edytowane przez haniula1803 Czas edycji: 2010-03-27 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
haniula no właśnie też się zastanawiam co takie pustki
![]() gdzieś poniosło dziewczyny ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 |
Rozeznanie
|
Albo odpoczywają po przed świątecznych porządkach, albo imprezują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Raczkowanie
|
Witam kochane
![]() Wczoraj byłam u siostry która nie widziała mnie 2 tygodnie-dodam że ona się też się odchudza chociaż ona ma tylko z 5 kg do zrzucenia-i na mój widok powiedziała "ty świnio"- podobno bardzo schudłam i to było z zazdrości ![]() A propos płaszcza pamiętacie że nie mogłam nic ładnego kupić w moim rozmiarze namiotowym i jak zwykle skończyło się tym że kupiłam materiał i sobie uszyłam.Jak przejrzałam szafę to z 50 % ubrań to wyrób własny.Są z tego 2 plusy 1 nikt nie ma takiej samej rzeczy jak ja 2 przeważnie koszt to 1/3 ceny w sklepie-np płaszcz kosztował mnie 48 zł ze wszystkimi dodatkami ![]() Jak mnie syn nauczy wstawiać zdjęcia to Wam pokażę jaki wyszedł Gratuluję wszystkim spadków ![]() ![]()
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
witam w niedzielny poranek
![]() mój humor się dzisiaj zepsuł gdy stanęłam na wagę i zobaczyłam 3 kg więcej!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.