Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 18:27   #1681
abz
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Jestem w 13 tc i dzidziolek ma 6,3 cm
Od dziś będę się już tylko cieszyć
Super

Cytat:
Napisane przez czekajaca na fasolke26 Pokaż wiadomość
Kurcze chce zapytać mojego gina czy na samo badanie ( po brzuchu) moze ze mna na wizytę wejść mój mąż. bo tak bardzo chciałabym, żeby zobaczył naszego aniołeczka i jak mu serduszko bije!!!! cholera obawiam si,ę, że gin moze mi odmówić. - normalnie jak mi odmówi to do zabijęęęęęęęęęęęęęęęęęę!! !!!:pal a:hehe
Możesz nawet nie pytać tylko powiedzieć, proszę zaczekać, zawołam męża Myślę, że w "naszych czasach" lekarze są przyzwyczajeni, ze mamusie razem z tatusiami przychodzą na usg.

Któraś z was wcześniej pisała, że usg w 12tc i połówkowe to nie robią na nfz. To chyba nie reguła, u mnie w przychodni robią normalnie.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 18:40   #1682
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Weronisia to dobrze ze wszystko wporzadku

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

wailiana2009 witaj i ja też jestem w 17 tyg a dokladnie 16 tydz i 4 dzien i termin porodu mam na 4 pazdziernika

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 18:51   #1683
enis84
Zakorzenienie

ja już jestem po USG, niestety nie dowiedziłam się co ma miedzy nóżkami bo się zasłonił i nie chciał pokazać, ale co najwazniejsze ma się świetnie waży 143 g i mierzy 10,26cm według USG ma 16 tygodni i 2 dni
miłam robione normalne USG ale na sam koniec mój lekarz pokazał mi obraz w 3d
mój mąż był ze mną pierwszy raz, także zachwycony, a mnie kamien spadł z serca
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 18:58   #1684
cellaris
Rozeznanie

Hej ja też po badaniu. Z dzidzią wszystko ok : fika, koziołkuje, serducho bije i wogóle dobrze wszystko. Ze mną też dobrze...łożysko się podnosi i wyniki lab dobre. Nic tylko się cieszyć Niestety maluch się pozasłaniał i nadal nie wiem czy lecieć już po te różowe kiecki dla niej czy nie No to teraz was sobie spokojnie poczytam i ponadrabiam
Stary 2010-04-22, 19:01   #1685
angelikaw
Zakorzenienie

Cześć Kochane
Próbuję nadrobić te kilka stron i ciężko mi to idzie

Właśnie wróciłam od koleżanki, która ma termin porodu za tydzień. Ale jej synek nie chce jeszcze za bardzo wyjść z brzuszka Dowiedziałam się też, że 2 koleżanki urodziły - jedna dziś, a druga 2 dni temu.
Ogólnie - same miłe wiadomosci

Cytat:
Napisane przez czekajaca na fasolke26 Pokaż wiadomość
Kurcze chce zapytać mojego gina czy na samo badanie ( po brzuchu) moze ze mna na wizytę wejść mój mąż. bo tak bardzo chciałabym, żeby zobaczył naszego aniołeczka i jak mu serduszko bije!!!! cholera obawiam si,ę, że gin moze mi odmówić. - normalnie jak mi odmówi to do zabijęęęęęęęęęęęęęęęęęę!! !!!:pal a:hehe
U nas to normalne, że ojciec wchodzi do gabinetu z mamusią.. Nie ma w tym nic złego. Mój mąż nie został wyproszony z gabinetu nawet na czas badania na fotelu. Na następną wizytę też idziemy razem.

waniliaania2009 - Witaj Ja mam termin na 22.09, ale jestem już w 19 tc (18 skończone) Więc zastanawiam się, gdzie u Ciebie tkwi błąd? Pomyłka w przybliżonej dacie porodu, czy tygodnie ciąży liczysz od dnia zapłodnienia?

A wózeczek wybrany to TAKO JumperX 3w1 za 1000zł. Producent z Częstochowy. Wózki mają bogate wyposażenie i same pozytywne opinie użytkowników.

Zuziczka - witaj
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:04   #1686
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Ja wróciłam od urologa. Faktycznie coś z wynikami nie jest tak ale obraz USG jest ok nic więcej zrobić się w ciąży nie da bo trzeba się dostać do pęcherza i coś tam pobrać czy zobaczyć a to najwcześniej po porodzie. Mam się nie martwić i dbać o siebie dużo pić. Aha przy okazji zobaczyłam dzidzie jak robił mi USG pęcherza A wziął tylko za wizytę 100 zł za USG mi darował kolejne 120 zł
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:05   #1687
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
mi wszyscy mówią ze bedzie chłopiec, a jak będzie to nie prawdą jest to że jeśli przytulasz się na dwa dni przed owulacją to na dziewczynke, bo my się tak przytulaliśmy dużo, dużo przed, i mnie tak intuicja mówi że będzie dziewczynka a wszyscy że chłopiec, mnie jest wszystko jedno, ale nie wiem czemu wszyscy się uparli na tego chłopca
moja intuicja już od tamtego pamiętnego dnia, gdy zaszłam w ciążę mówi mi, że będę miała synka. A wszyscy dookoła twierdzą, że dziewczynkę... Okaże się wkrótce
Stary 2010-04-22, 19:29   #1688
kotekk81
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

ja na moment przypomniec o swoim istnieniu i zaraz lece pod prysznic i do lozeczka wygrzewac sie bo chyba sie przeziebilam boli mnie gardlo, mam katar i lamie mnie w kosciach

bylam we wtorek i srode na tych badaniach smaku a wiec to byly badania na uniwersytecie i "badaja" smaki u kobiet w ciazy w I i III trymestrze, porownuja, takie badania statystyczne dostalam dnia pierwszego 39 probowek, ankiete i mialam "degustowac" smak i wpisywac moje odczucia na kartki i powiem Wam ze calkiem fajne to bylo i przy okazji "pomoglam" nauce hihihi

aaa no i jeszcze jedno...wczoraj moj malzonek zdal prawo jazdy (za pierwszym razem) i teraz nic nie robi tylko autka oglada a ja dopiero na testy na 10.05. jestem zapisana

ps. Moze Wy mi pomozecie. 09.05. bede swiadkiem na bierzmowaniu u kuzynki i mam pytanie, czy ja mam jej cos kupic??dac pieniadze?? Zupelnie nie wiem czy cos sie daje, bo z tego co pamietam to ja nic nie dostalam i jak bylam swiadkiem u mojego brata to jemu tez nic nie dalam. Pomozcie pliiisss

no a teraz zmykam pod prysznic bo znowu zaczyna mnie glowa bolec

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:31   #1689
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
ps. Moze Wy mi pomozecie. 09.05. bede swiadkiem na bierzmowaniu u kuzynki i mam pytanie, czy ja mam jej cos kupic??dac pieniadze?? Zupelnie nie wiem czy cos sie daje, bo z tego co pamietam to ja nic nie dostalam i jak bylam swiadkiem u mojego brata to jemu tez nic nie dalam. Pomozcie pliiisss
ja dostałam tylko jakąś figurkę z porcelany - na pamiątkę... Z tego, co wiem nie ma zwyczaju dawania prezentów z okazji bierzmowania.
Stary 2010-04-22, 19:36   #1690
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
moja intuicja już od tamtego pamiętnego dnia, gdy zaszłam w ciążę mówi mi, że będę miała synka. A wszyscy dookoła twierdzą, że dziewczynkę... Okaże się wkrótce
Z tą intuicją róznie bywa...ja byłam tak pewna dziewczynki jak nigdy niczego.... a będzie synek....
Ale trzymam kciuki zęby u Ciebie się sprawdziła

Dominis dzis chyba szaleju się najadł..... cały dzień biega o domu a ja za nim.... cięzko Go upilnować.... nauczył się wchodzić na krzesła i na kibelek i teraz wchodzi i spłukuje wode.... co by było gdyby spadł na płytki?? nie chce nawet myśleć...
Do tego bije wszystkich po głowie...niby dla zabawy, ale czasem jak trzaśnie to gwiazdki widzę
Rośnie mi mały rozbójnik, a w brzuszku drugi hihi
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:40   #1691
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Super

Możesz nawet nie pytać tylko powiedzieć, proszę zaczekać, zawołam męża Myślę, że w "naszych czasach" lekarze są przyzwyczajeni, ze mamusie razem z tatusiami przychodzą na usg.

Któraś z was wcześniej pisała, że usg w 12tc i połówkowe to nie robią na nfz. To chyba nie reguła, u mnie w przychodni robią normalnie.
ja miałam usg dopiero 1 raz w 12 tygodniu i w maju przy kolejnej wizycie będzie połówkowe, na nfz robią rzadziej -obowiązkowo raz w każdym trymestrze tzn. miedzy 11 a 13 tygodniem, potem połówkowe 18-22 tc i ostatnie w okolicach 30 albo 34 (niepamiętam dokładnie)
informacja sprawdzona - pytałam moja gin
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 20:07   #1692
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ja od mojej świadkowej na bierzmowaniu (a jednocześnie chrzestnej) dostałam złoty pierścionek- taki drobny, delikatny...ale to było daaaawno temu

Wczoraj moja koleżanka z pracy urodziła córę- prawie 2 tyg po terminie i skończyło się cesarką- chyba nie wszystko było ok, bo cesarka była pod narkozą. No ale dobrze, że z mamą i małą wszystko ok
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 20:20   #1693
kasienka1701
Zadomowienie

Weronisia kochana bardzo się cieszę,że twoje maleństwo zdrowe i pięknie rośnie.Teraz już się nie stresuj,tylko ciesz,że małe cudeńko sobie rośnie,a ta ostatnia fotka z rączką jest boska

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 20:40   #1694
kaska1980
Rozeznanie

Dziewczyny ja również już po usg. To było usg pomiarowe i wszystko w porządku i w normie wyniki. Nosek piękny, przeziorność w normie, ma rączki, nóżki, serduszko piękne i pięknie bije, żołądek i pęcherz są, zarys oczek również. Z główką wszsytko ok, dobrze wykształcona, mózg pięknie rozwinięty. Tak abyłam szczęsliwa że się spłakałam. No i pani doktor dojrzała co tam moja kruszynka ma iędzy nóżkami i otrzymałam piękne zdjęcie pisiorka!!!. Zatem będzie Kacperek. Pierwszy wnuk dla moich rodziców bo na razie same wnuczki mają. Kochane jutro umieszcze fotki bo dzis już uciekam do łożeczka tylko czy z wrażenia usnę hmmm. Aby wszsytko było tak dobrze jak dziś!!!

Trzymam kciuki za wszsytkie dziewczyny, które jeszcze są przed pierwszym usg pomiarowym. Wiem że to mały stresik ale zobaczycie wszystko będzie ok.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 20:40   #1695
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja wróciłam od urologa. Faktycznie coś z wynikami nie jest tak ale obraz USG jest ok nic więcej zrobić się w ciąży nie da bo trzeba się dostać do pęcherza i coś tam pobrać czy zobaczyć a to najwcześniej po porodzie. Mam się nie martwić i dbać o siebie dużo pić. Aha przy okazji zobaczyłam dzidzie jak robił mi USG pęcherza A wziął tylko za wizytę 100 zł za USG mi darował kolejne 120 zł
Najważniejsze, że nie zagraża dzieciątku i w obrazie usg wszystko jest ok. Z kaską też Ci się poszczęściło

cellaris, enis84, super, że wizyty się udały

Cytat:
zaraz lece pod prysznic
(...)
aaa no i jeszcze jedno...wczoraj moj malzonek zdal prawo jazdy (za pierwszym razem) i teraz nic nie robi tylko autka oglada
Po pierwsze - gratulacje dla męża
Po drugie - zazdroszczę prysznica U rodziców miałam tylko to, a teraz mam tylko wannę i tak mi się tęskni za kabiną prysznicową wypełnioną parą... Eh... Trzeba by przyśpieszyć remont łazienki
Po trzecie - jak prezent od świadka, raczej tylko coś symbolicznie. Raczej bym z kaską nie wyskakiwała. Zresztą, zależy od zwyczajów w regionie, a te się czasem bardzo różnią.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 20:56   #1696
majka59
Raczkowanie

Weronisa- zdiecie z raczka swietne

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

[QUOTE=kaska1980;18765697]Dziewczyny ja również już po usg. To było usg pomiarowe i wszystko w porządku i w normie wyniki. Nosek piękny, przeziorność w normie, ma rączki, nóżki, serduszko piękne i pięknie bije, żołądek i pęcherz są, zarys oczek również. Z główką wszsytko ok, dobrze wykształcona, mózg pięknie rozwinięty. Tak abyłam szczęsliwa że się spłakałam. No i pani doktor dojrzała co tam moja kruszynka ma iędzy nóżkami i otrzymałam piękne zdjęcie pisiorka!!!. Zatem będzie Kacperek. Pierwszy wnuk dla moich rodziców bo na razie same wnuczki mają. Kochane jutro umieszcze fotki bo dzis już uciekam do łożeczka tylko czy z wrażenia usnę hmmm. Aby wszsytko było tak dobrze jak dziś!!!

Gratuluje synka
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 22:11   #1697
szokoladka74
Raczkowanie

aaneczka1984- zobaczysz, trzecia będzie dziewuszka

Weronisia-baaaaardzo sie cieszę, trzymałam kciuki.
A ostatnie zdjęcie rozbroiło mnie totalnie- przesłodkie ! takie - " cześć mamo"

Zuziczka -witaj Bardzo wcześnie czułaś Dzidzię, to fajnie. Przynajmniej wiesz ,że dobrze się miewa

waniliaania- , napisz jeszcze cos więcej o sobie

Jaga1111 -jasne,że pamiętamy Jak na synka i córcię w jednym brzuszku, to jeszcze nie jest za duży, ale za to śliczny. Pękam z zazdrości,że od razu dwójka dzieci

enis84- dobre wiadomości zawsze są w cenie, a na różowe spódnisie musisz chyba jeszcze poczekać

cellaris najważniejsze,że fika, to sama radość.

Pomidorko, jak wyniki? Czy przeoczyłam coś

kaska1980- gratuluję Kacperka , bardzo się cieszę , kochana

Klarisko- jak to dobrze,że mąż już przy Tobie. Mam tylko nadzieję,że nie wdał się w mamusię "kontrolerkę"

Jutro idę na 4D na 17.00. Nie mogę się doczekać

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 23:07   #1698
NIKaP-n
BAN stały

O rany to musiała być poważna sprawa, skoro cc pod narkozą...

Z tego, co ja wiem, na bierzmowaniu daje się prezenty, tzn. tak jest u nas. Ja dostałam na pewno jakąś biżuterię od babć, kwiaty i kartki z życzeniami. Ale też nie robiłam żadnego przyjęcia, jeśli coś takiego ma miejsce, to sądzę, że wypada coś sprezentować.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 06:06   #1699
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja również już po usg. To było usg pomiarowe i wszystko w porządku i w normie wyniki. Nosek piękny, przeziorność w normie, ma rączki, nóżki, serduszko piękne i pięknie bije, żołądek i pęcherz są, zarys oczek również. Z główką wszsytko ok, dobrze wykształcona, mózg pięknie rozwinięty. Tak abyłam szczęsliwa że się spłakałam. No i pani doktor dojrzała co tam moja kruszynka ma iędzy nóżkami i otrzymałam piękne zdjęcie pisiorka!!!. Zatem będzie Kacperek. Pierwszy wnuk dla moich rodziców bo na razie same wnuczki mają. Kochane jutro umieszcze fotki bo dzis już uciekam do łożeczka tylko czy z wrażenia usnę hmmm. Aby wszsytko było tak dobrze jak dziś!!!

Trzymam kciuki za wszsytkie dziewczyny, które jeszcze są przed pierwszym usg pomiarowym. Wiem że to mały stresik ale zobaczycie wszystko będzie ok.
Gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
aaneczka1984- zobaczysz, trzecia będzie dziewuszka
oby..bo gdyby mi przyszło wcześnuej sześciu chłopców urodzic to bym chyba zgłupiała... a moja mama to juz napewno by nie była zadowolona z takiego przedszkola w domu hihi...

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

Z tego, co ja wiem, na bierzmowaniu daje się prezenty, tzn. tak jest u nas. Ja dostałam na pewno jakąś biżuterię od babć, kwiaty i kartki z życzeniami. Ale też nie robiłam żadnego przyjęcia, jeśli coś takiego ma miejsce, to sądzę, że wypada coś sprezentować.
Ja tez miałam cc pod pełna narkoza bo dosłownie w przeciagu kilku minut odkleiło się łozysko i zaczełam strasznie krwawić....
Strasznie mi było smutno że nie widziałam swojego maluszka zaraz po urodzeniu. Dopiero jak sie obudziłam przyszła położna i pogratulowała mi córy... wiecie jaki to był dla mnie szok?
byłam pewna chłopaka..... ale zarzaz sprawdziła dokładnie i przyniosła Dominisia

Co do prezentów na bierzmowanie, to nie mam pojęcia co się teraz daje...
mysle że jakis złoty łańcuszek byłby oki
można wygrawerować jeszcze date i napis np" pamiątka z bierzmowania"

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-04-23 o 06:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 06:56   #1700
ninaad
Wtajemniczenie

Jak dobrze, że już piątek- już nie mogę się doczekać, żeby wrócić do domu i się wyspać
Czuję się ostatnio jakaś taka jak balonik- nie wiem, może opuchnięta jestem trochę? No bo to raczej niemożliwe, żebym przytyła 2 kg w ciągu tygodnia- a nie jadłam jakoś dużo
Stary 2010-04-23, 07:05   #1701
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
ja miałam usg dopiero 1 raz w 12 tygodniu i w maju przy kolejnej wizycie będzie połówkowe, na nfz robią rzadziej -obowiązkowo raz w każdym trymestrze tzn. miedzy 11 a 13 tygodniem, potem połówkowe 18-22 tc i ostatnie w okolicach 30 albo 34 (niepamiętam dokładnie)
To chyba zależy od miejsca. Tam gdzie chodzę na NFZ (do poradni w szpitalu) usg mi pani robi na każdej wizycie a chodzę co miesiąc . Aczkolwiek prawa, że podają iż 3 usg w czasie ciąży wystarczy.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Jak dobrze, że już piątek- już nie mogę się doczekać, żeby wrócić do domu i się wyspać
Czuję się ostatnio jakaś taka jak balonik- nie wiem, może opuchnięta jestem trochę? No bo to raczej niemożliwe, żebym przytyła 2 kg w ciągu tygodnia- a nie jadłam jakoś dużo
Też się czasem tak czuję - jakbym się w głównej mierze składała z brzucha, który przecież jest jeszcze malutki
Stary 2010-04-23, 07:15   #1702
Ewcia811211
Raczkowanie

hejcia
waniliaania2009-ja tez 17t i termin 22.09
juz sie nie moge doczekac pn wizyty, czy bede miec usg? tak bym chciala.....
a z ta przeziernoscia to ja dotad nie mialam, ciekawe czy bede miec wogole a juz po 28 wiosenkach mam,hmm
buziaki
ide pracowac
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 07:46   #1703
elenka1
Rozeznanie

Dzień dobry

Pogoda coraz fajniejsza az chce sie zyc, a podobno na weekend majowy tez zapowiadaja ciepelko takze sezon grillowy na dobre sie rozpocznie

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

a jak wasze pępki??? mój bez zmian, wklesly i kazdy się dziwi bo podobno powinien sie ruszyc w gore a niedlugo nawet zaczac wystawac mysle ze nie ma reguly... moj pępcio bez zmian

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 07:48   #1704
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Ja tez jestem świadkiem na bierzmowaniu 18.05 i myślałam żeby kupić jakiś skromy prezent ale też mam problem co to może być...

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
a z ta przeziernoscia to ja dotad nie mialam, ciekawe czy bede miec wogole a juz po 28 wiosenkach mam,hmm
buziaki
ide pracowac
No ja już jesteś w 17tc to na przezierność jest a późno bo ją się robi chyba o ile pamiętam najpóźniej 13t5d

Kraków przywitał nam słoneczkiem wreszcie. Ja zaraz zmykam do warzywniaka bo kupiłam wczoraj botwinkę i chce zrobić zupkę botwinkową bo bardzo ją lubię z jajeczkiem
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 07:54   #1705
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
hejcia
waniliaania2009-ja tez 17t i termin 22.09
a ja jestem w 18 tc dokładnie 17 t i 3 dni i termin mam na 1 październik..
ale to termin z om...
a z usg to różnie...raz 28.09, a ostatnio 24.09
Stary 2010-04-23, 08:18   #1706
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Pogoda coraz fajniejsza az chce sie zyc, a podobno na weekend majowy tez zapowiadaja ciepelko takze sezon grillowy na dobre sie rozpocznie

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

a jak wasze pępki??? mój bez zmian, wklesly i kazdy się dziwi bo podobno powinien sie ruszyc w gore a niedlugo nawet zaczac wystawac mysle ze nie ma reguly... moj pępcio bez zmian
Dzien Dobry
w Poznaniu tez pogoda zapowiada sie fajna (wreszcie!). Weekend majowy juz zaplanowany Fasolka sie dotleni na calego na łące nad Odra.

Moj pepek ogolnie jest wklesly, ale jak sie duzo najem to sie splaszcza. Ogolnie troche mnie przeraza to, ze bedzie na zewnatrz nigdy nie lubilam sie jak sie go dotyka, a tak kazde ubranie bedzie mi go miziac.

Naczytalam sie wczoraj o wadach u dzieci kobiet z niedoczynnoscia tarczycy i wkrecilam sobie stres TSH mi ostatnio skoczylo i jestem na dawce 175

Eh, dobrze ze sloneczko za oknem swieci.
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 08:30   #1707
abz
Zakorzenienie

enis, cellaris, kaska za dobre wiadomości z usg. U Pomidorki na pewno też OK tylko coś sie nie chce odezwać....

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
U nas to normalne, że ojciec wchodzi do gabinetu z mamusią.. Nie ma w tym nic złego. Mój mąż nie został wyproszony z gabinetu nawet na czas badania na fotelu.
Mój by nie został przy badaniu na fotelu, był coprawda na usg dopochwowym ze mną, ale widoku jak inny facet mi "tam" zaglada to pewnie by nie zniósł.

IlonaN pewnie o cystoskopie chodziło, mojej siostrze też nie robia w ciąży. Dobrze, ze chociaż mniej zapłaciłaś

Cytat:
aaa no i jeszcze jedno...wczoraj moj malzonek zdal prawo jazdy (za pierwszym razem) i teraz nic nie robi tylko autka oglada a ja dopiero na testy na 10.05. jestem zapisana

ps. Moze Wy mi pomozecie. 09.05. bede swiadkiem na bierzmowaniu u kuzynki i mam pytanie, czy ja mam jej cos kupic??dac pieniadze??
To juz masz kierowcę, który cie zawiezie na porodówkę
U mnie na bierzmowanie nic sie nie dawało, na pewno bym sie nie kosztowała. Co najwyzej drobna pamiątka, kartka czy moze małe kwiatki.

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
Mozliwe, ze obowiazkowo 3, bo juz tu o tym pisałyśmy. Mój gin na ten temat nic nie mówił i do tej pory miałam usg na każdej wizycie.

Cytat:
buziaki
ide pracowac
teraz to juz za późno na przezierność, a moze gin ci mierzył na usg, ale nic nie mówił? Mój w sumie nic nie mówił tylko wpisywał w kartę wyniki, za to wcześniej zapowiadał co bedzie mierzył.

Cytat:
Mój jest jakby ciut większy i momentami jakby sie wypychał, ale w sumie zanim wyskoczy to jeszcze trochę czasu.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 08:46   #1708
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
mój jakiś tydzień, dwa temu zaczął się rozłazić i powoli wyłazić

No i zapomniałam wcześniej napisać, że mój maluch chyba daje o sobie wreszcie znać i od jakiegoś tygodnia czuję jak się wierci
Stary 2010-04-23, 08:54   #1709
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Hej dziewczynki
U mnie za oknem też słonko Wczoraj tak strasznie wiało, że czułam się jak by był październik
My na week majowy raczej nie mamy planów, tzn moj ma - jedzie do pracy do Gdyni na 1,5 tyg a ja w domku samiutka będe

Gratulacje dla dziewuszek, które wczoraj były na wizytach super, że wszystko jest ok- dzidziusie zdrowe

Dziewczynki jestem dzis w 20tc2d i od jakiegoś czasu strasznie bolą mnie znów piersi czasem nawet pieką.. to normalne?.. Myślałam, że może to od stanika, ale rano jak sie budze to tez mam takie dziwne uczucie... Nie wiem,, moze są za dużeBo naprawde mi urosły..przynajmniej 2 rozmiary
Stary 2010-04-23, 08:56   #1710
Weronisia
Zakorzenienie

Witam z samego rana

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Weronisia kochana bardzo się cieszę,że twoje maleństwo zdrowe i pięknie rośnie.Teraz już się nie stresuj,tylko ciesz,że małe cudeńko sobie rośnie,a ta ostatnia fotka z rączką jest boska
Cytat:
Weronisia to dobrze ze wszystko wporzadku[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Super
Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
Weronisa- zdiecie z raczka swietne
Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Weronisia-baaaaardzo sie cieszę, trzymałam kciuki.
A ostatnie zdjęcie rozbroiło mnie totalnie- przesłodkie ! takie - " cześć mamo"
Dzięki dziewczyny Ja też się bardzo, bardzo cieszę, że moje maleństwo ma się dobrze.
Cieszę się, że podoba Wam się zdjęcie z rączką Myślę, że jest wyjątkowe

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Nie wiem czy jak pod narkozą to jest zaraz poważna sprawa.
Ja też miałam pod narkozą, mimo że zażyczyłam sobie ZZO. Wiem tylko, że bardzo skoczyło mi ciśnienie i tylko dlatego zrobili mi narkozę.

Słuchajcie jestem w szoku! Od wczoraj czuję moje maleństwo! Jestem dopiero w 13 tc.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-04-23 o 08:57
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości