Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-24, 09:20   #1681
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

wiolek
za nowy zestaw zaplacilabym duuuuuuo wiecej, a tu jest juz tez spiworek
niezawsze
baaaardzo podoba mi sie twoja rozpiska kilogramowa, ide zatem po kawe i snikersa

dziewczyny, dajcie sobie spokoj z ta waga, ja uwazam ze przy moim wzroscie 164 i 53kg moge przytyc 12-14kg. to naprawde mozna zrzucic. tylko trzeba caly czas dbac o skore!!!!
Stary 2010-05-24, 09:22   #1682
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
niezawsze to pocieszające, do tłuszczu jeszcze kilka kilogramów hehe. A ty z jakiej firmy masz termometr?
ten http://www.topcomsklep.pl/product-po...ROWY-5W1-.html

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 09:31   #1683
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Niestety - pierwszy strzał trafny Nie wiem czemu nadal za nim tęsknie... - Mam nadzieję, że mała nie będzie do niego mocno podobna - byłaby pewnie śliczna, ale...
Tak myślałam... Tęsknisz za nim bo coś Cię z nim łączyło, jakieś uczucie było. Nie pojawiła się nienawiść, niechęć, obrzydzenie- z tego co wiem- i dlatego czasem to wraca w snach.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A mnie nie jest głupio. Też mam niezłe fantazje. Często w sytuacjach, w których nie odważyłabym się uczestniczyć. Z osobami, które w życiu są dla mnie "aseksualne" lub z osobami wręcz przeze mnie nielubianymi.

A czasem z wieloma osobami, czasem z byłymi. Czasem widzę we śnie, jak mój Ł. to robi z innymi kobietami. Boli mnie to, gdy się budzę, ale wiem, że nigdy by mi tego nie zrobił. Ani ja jemu.

Sen, to tylko sen. Na szczęście.
Ja też jestem zdania, że sen to tylko sen. Jasne, czasami jest odzwierciedleniem naszych marzeń, czy trosk, ale myślę, że nie warto się nad tym dłużej zastanawiać.

Dzień dobry.
U mnie znów pochmurno i chyba zaraz zacznie padać.
Nic mi się nie chce...
Stary 2010-05-24, 09:35   #1684
niezawsze
Zakorzenienie

Lazurka tez mi sie nic nie chce :/ jem kanapeczke w lozeczku wlasnie, tz nie poszedl do pracy chyba sie wykapie i pojde z piesem, porobilabym cos fajnego tylko co

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 09:38   #1685
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Kurde zaczęło lać, a ja wstałam to ładnie słoneczko świeciło. Idę sprzątać, miłego dnia
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 09:39   #1686
hd2005
Zakorzenienie

pisałyście o rozstępach to sie cała wysmarowałam

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 09:45   #1687
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Lazurka tez mi sie nic nie chce :/ jem kanapeczke w lozeczku wlasnie, tz nie poszedl do pracy chyba sie wykapie i pojde z piesem, porobilabym cos fajnego tylko co
Ja zjadłam przed chwilą śniadanie- bułeczka z ziarenkami z serkiem kozim
Muszę ogarnąć pokój, bo teraz jak coś leży krzywo to mnie wkurza... gdzie ta bałaganiara?

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Hihihi... działa autosugestia. Ja też się wczoraj wieczorem wysmarowałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 09:47   #1688
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:

ja czekam na pieniazki i w przyszlym tygodniu zamawiam reszte rzeczy
Stary 2010-05-24, 09:50   #1689
bajka1807
Zakorzenienie

Dzien doberek

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a ja czekam na kuriera z wanienka i karuzela. ciekawe o ktorej przyjedzie. juz sie nie moge doczekac
a jaka karuzelke w koncu zamowilas ? ja w koncu dorwalam sie do swojej, zlozylam ja i jak puscilam te melodyjki to powiem szczerze ze jak bede musiala tego sluchac to umre... strasznie dzialaja na mnie te kolysanki, bynajmniej nie uspokajajaco
a ja czekam az przywioza mi pralke w sumie kupilam inna niz zakladalam, ale maja byc dopiero po 15 wiec trzeba sie ogarnac i jechac do wydzialu komunikacji i w koncu zmienic prawo jazdy bo jak mnie znowu policja zlapie to bedzie słabo.

no i niestety nad morzem tez pogoda paskudna. nic mi sie przez weekend nie chcialo, a juz mam goracy pret przy tylku zeby wziasc sie w koncu do roboty konkretnie
pocieszona jestem tylko faktem, ze wszystko dla mlodej jest juz przygotowane, poprane, poprasowane, ulozone w szufladach, czekam jeszcze tylko na lozeczko az przyjdzie i gotowe mam tylko wyrzuty ze nie kiwnelam przy tym palcem :/ u siebie w mieszkaniu (jak sie w koncu wyremontuje) musze postawic tylko wyrko bo chyba pierwszy miesiac po porodzie zostaje u rodzicow.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 09:56   #1690
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Dzien doberek
a jaka karuzelke w koncu zamowilas ? ja w koncu dorwalam sie do swojej, zlozylam ja i jak puscilam te melodyjki to powiem szczerze ze jak bede musiala tego sluchac to umre... strasznie dzialaja na mnie te kolysanki, bynajmniej nie uspokajajaco
taka

http://allegro.pl/item1036963365_fis...uper_cena.html
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 10:02   #1691
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Dzień dobry!!!
Ale ja dziś wypluta jestem, spać mi się chce strasznie, nie wiem dlaczego ale ostatnio bardzo źle sypiam, ciągle się budzę , wszystko mnie boli jak przewracam sie z boku na bok jakby mnie ktoś skopał, plecy, brzuch jakaś cała obolała jestem.Nogi mnie rwą, jak stara babcia sie czuję
Dziękuje dziewczyny za kciuki za dzisiejszą wizytę-mam na 16:15! no i za pocieszenie że mój M szybko wróci, choć dzwonił dzis i mówił że prawdopodobnie przewiozą ich z Wrocławia do Głogowa bo teraz tam będzie potrzebna pomoc Uciekam rozwiesić pranie, pogoda w miarę więc na razie dam je na balkon.

Mam pytanko, jak się nie mylę któraś z Was kupiła ten kocyk z Lidla, chciałam sie dowiedzieć czy fajny bo nie wiem czy się opłaci jechać?
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 10:05   #1692
aniaa22
Zakorzenienie

ja mam ten kocyk i jak dla mnie jest naprawde fajny. taki grubszy i milusi
Stary 2010-05-24, 10:05   #1693
itakasia
Zakorzenienie

aniaa
pieknie wyglada ta karuzela
Stary 2010-05-24, 10:06   #1694
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
fajniutka, kolorowa mam nadzieje ze ciebie kolysanki nie beda doprowadzac do szalu
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 10:07   #1695
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Odnośnie rozstępów, załamałam się dziś rano, wzięłam sobie lusterko żeby sie ogolić przed wizytą tu i tam a tu szok w dole brzucha ogromny potrójny, czerwony rozstęp a smaruję się codziennie, wcześniej go nie widziałam bo brzuch mi zasłaniał.A tak się cieszyłam bo w pierwszej ciąży mi na brzuchu nie wyszły
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 10:08   #1696
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Kurcze nie mam pomysłu na prezent dla mamy
Ja też nie mam dla mojej chyba jej kupię po prostu jej ulubione winko i serce z piernika bo pierniczki lubi a na dzień mamy u nas są fajne z napisami kocham cie mamo etc...perfumy i kosmetyki ma zapas na dwa lata co najmniej
vette slicznie , brzuszek rośnie...tylko brzuszek
a ja słyszałam że wkladki z belli są super
podkłady już mam dla mnie i dla małego
itakasia super
ania moja mam w lidlu kupiła mi bodziaki i śpiworek
zdaj relacje jaki ten termometr ok bo chcialam baby ono ale co by nie mowic ten jest polowe tanszy prawie
lilka to malutko przytyłaś ...ja w szkole sie tak wierce ..ostatnio nawet koleś z fizykoterapii przerwał swoje wywody i zapytał czy kopie
i powiedział że jak nie przestanie to go wyprosi
kashha za terapie
niezawsze moje piersi to co najmniej +2 kg
jusdan za wizyte
co do rozstepów ja narazie nie mam ale myślę że to kwestia czasu co by nie mówić to już + 16 :cool
Dziś 33tc1dzien...musze iść po oliwkę bo starczy mi jeszcze na jeden raz....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-24 o 10:10
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 10:12   #1697
aniaa22
Zakorzenienie

papeteria termometr tak jak pisalam temperature mierzy od razu i pokazuje na takich buzkach czy jest w porzadku. jak dla mnie jest ok
Stary 2010-05-24, 10:19   #1698
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dodzwoniłam się do mojego ginka.
Jutro na 19 wizyta.
Pytałam o ten wynik po obciążeniu glukozą i czy mam zrobić 75g a on powiedział, że nie, że da mi skierowanie do poradni chorób cukrzycowych i oni będą dalej decydować
Boję się...
Moja babcia miała taką normalną cukrzycę...
Stary 2010-05-24, 10:27   #1699
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Jutro na 19 wizyta.
Pytałam o ten wynik po obciążeniu glukozą i czy mam zrobić 75g a on powiedział, że nie, że da mi skierowanie do poradni chorób cukrzycowych i oni będą dalej decydować
Boję się...
dobrze ze wreszcie sie dodzwonilas. ale dziwne ze nie robi ci 75g. moze to lepiej ze da ci to skierowanie bo tam na pewno sie znaja na rzeczy. nie ma co sie martwic na zapas. bedzie dobrze kochana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 10:31   #1700
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
dobrze ze wreszcie sie dodzwonilas. ale dziwne ze nie robi ci 75g. moze to lepiej ze da ci to skierowanie bo tam na pewno sie znaja na rzeczy. nie ma co sie martwic na zapas. bedzie dobrze kochana
Dopóki się nie dodzwoniłam to nie było takiego strachu, ale on to powiedział z taką powagą w głosie i niepokojem...
Jak widzę coś słodkiego to mnie aż trzęsie żeby to zjeść...
Stary 2010-05-24, 10:51   #1701
kashha
Zadomowienie

Jusdan pierwsze co zrobiłąm to oglądłam brzuch "od spodu" ale narazie nic nie ma

Papateria dzięki

Zbieram się, mam nadzieję, że padać nie będzie... do popołudnia, no chyba że zabawię w centrum dłużej, ale to zależy od tego czy adwokat dziś będzie

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 10:56   #1702
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

My juz zaczynamy 27 tydzien z 6 kg na plusie, 92 cm w brzuszku.
Malenstwo wazy juz prawie 1 kg.
Odrazu wiedziała, że to Twój brzuch! Już jak widze te nogi... jakby się dało to bym ci je ukradła i dokręciła sobie a moje na śmietnik
Pięknie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Odnośnie rozstępów, załamałam się dziś rano, wzięłam sobie lusterko żeby sie ogolić przed wizytą tu i tam a tu szok w dole brzucha ogromny potrójny, czerwony rozstęp a smaruję się codziennie, wcześniej go nie widziałam bo brzuch mi zasłaniał.A tak się cieszyłam bo w pierwszej ciąży mi na brzuchu nie wyszły
No ja własnie też się cieszyłam, że nie mam rozstępów dopóki nie spojrzałam pod brzuch lusterkiem teraz z nimi walczę.. od chyba 2 dni smaruję fissanem - jest klejący jak maść i po nim czuję ciepełko grzejące.. i jakbym się miodem wysmarowała ale wydaje mi się, że jakby zbledły i robią się płytsze... a może to tylko wrażenie... choć nie wydaje mi się żeby mi się wydawało
Cytat:
Jutro na 19 wizyta.
Boję się...
Wiesz co... ja bym zrobiła na własną rękę to obciążenie 75g gdyby wyszło źle to wtedy bym udała się tam gdzie kieruje cię twój gin.
Bo w tej poradni to napewno cię podźgają jak szaleni albo odrazu dadzą glukometr i się sama będziesz musiała kłuć tydzień kilka razy dziennie by kontrolować stan cukru.. A może nie ma takiej potrzeby wcale. Zanim będziesz na wizycie u gina po to skierowanie to może zrób ten test z 75g glukozy, wtedy mu na wizycie powiesz jakie masz wyniki i może da spokój a jak będzie coś źle to ci wypisze skierowanie, które i tak miałabyś dostać.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Ja dziś już koczowałam pod Lidlem
Ludzie się rzucili jak za komuny po papier xD
Udało mi się wywalczyć termometr, okrycie kąpielowe z myjką, dwie grające zabawki pluszowe i skarpeteczki bo miałam ich mało
Ale dokulać się ciężko było jak tłum napierał i te staruchy wypruły przodem, nie mogłam ich dogonić i bałam się że rozkradną wszystko

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 11:11   #1703
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Pytanko do was dziewczyny tak trochę poza tematem - macie już jakieś pomysły na prezenty dla mam? Nie wiem, co swojej kupić - kwiaty nie dojadą
My już kupiłyśmy z siostrą. Ale nie kupujcie takich prezentów jak my :P. Kupiłyśmy telewizor. W starym już głowy uciekały, tak się rozstrajał. A tyle lat rok w rok go nastrajać to już lepiej nowy kupić. No i kupiłyśmy. Na raty, ale zawsze. Mama była na nas bardzo zła .

Cytat:
Ja zjadłam przed chwilą śniadanie- bułeczka z ziarenkami z serkiem kozim
Muszę ogarnąć pokój, bo teraz jak coś leży krzywo to mnie wkurza... gdzie ta bałaganiara?
Bałaganiara została za oknem, bo czas gniazdo wić .

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
niezawsze moje piersi to co najmniej +2 kg
Moje raczej też więcej. Pół kilo, to one przytyły chyba w pierwszych 6 tygodniach :P.

Cytat:
Jutro na 19 wizyta.
Boję się...
Po pierwsze- trzeba zrobić obciążenie 75, bo 50 jest niemiarodajna.
Mój od razu kazał 75g zrobić, żeby nie kłuć dwa razy.
A po drugie- jak się nauczysz dobrze odżywiać, to nawet insulina nie będzie konieczna. I uwierz mi- można jeść smacznie, zdrowo i przy okazji się najadać

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

I dlatego nie lubię chodzić do Lidla na promocje- zwykle już nic nie ma jak przyjdę :P.

Byłam na glukozie. Zaraz po wypiciu myślałam, że oddam. Fuj.
Za słodko jak dla mnie. A potem siedziałam 2h z tyłkiem i czekałam. Zanudziłam się i jeszcze bardziej chce mi się spać, więc się zbieram.

Teraz już po śniadaniu i czas na drzemkę. Dziecku bardziej się glukoza podobała, niż mnie, bo takiego wariactwa w brzuchu już dawno nie było .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 11:22   #1704
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Popijam wlasnie kawusie, TZ sobie smacznie spi, za oknem pogoda nijaka...no ale coz...musze do sklepu po bulki isc A po tem do babci
jak Ty to robisz, że tak wcześnie wstajesz?? ja dziś o 11.30 wstałam

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
My juz zaczynamy 27 tydzien z 6 kg na plusie, 92 cm w brzuszku.
Malenstwo wazy juz prawie 1 kg.
pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Na inflanckiej tez juz mozna przez szpital zalatwic 1200zl to kosztuje, wczesniej takiej mozliwosci nie bylo i pod stolem sie umawialo :/
ooo to ja nie wiedziałam... na stronie nic nie ma, może dowiem się na SR

Cytat:
Udało mi się wywalczyć termometr, okrycie kąpielowe z myjką, dwie grające zabawki pluszowe i skarpeteczki bo miałam ich mało
Ale dokulać się ciężko było jak tłum napierał i te staruchy wypruły przodem, nie mogłam ich dogonić i bałam się że rozkradną wszystko

a ja wstałam dopiero o 11.30 dziś zjadłam serek waniliowy na śniadanko ale zaraz zrobię sobie jakąś kanapeczkę

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

niezawsze pocieszające jest to co napisałaś o kg w ciąży ja dziś +9kg, wiadomo, że dzidzia jeszcze co najmniej 2kg przybierze ale oznacza to tylko tyle, że będę miała do zrzucenia tylko 2-3kg chyba, że się roztyję na samą końcówkę hehe
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 11:42   #1705
Xawmeli
Rozeznanie

witam mamusie i ich słodkie brzusie.....ja wciąż u rodziców--bo remontów końca nie wida....może do piątku eh.....
co za pogoda nie wiem....
jade od lidla
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 11:42   #1706
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Po pierwsze- trzeba zrobić obciążenie 75, bo 50 jest niemiarodajna.
Mój od razu kazał 75g zrobić, żeby nie kłuć dwa razy.
A po drugie- jak się nauczysz dobrze odżywiać, to nawet insulina nie będzie konieczna. I uwierz mi- można jeść smacznie, zdrowo i przy okazji się najadać
No ja zapytałam go czy zrobić to obciążenie 75g, to powiedział, że nie, że jak przy 50g wychodzi powyżej normy to znaczy, że coś jest nie tak i trzeba to skonsultować ze specjalistą. Co lekarz to inaczej.
Poszłabym jutro rano na tą glukozę ale nie mam dwóch godzin żeby tak siedzieć. Muszę rano jechać na uczelnię...

Mam jeszcze takie pytanie: czy któraś z Was ma problem z wrastającymi włosami na nogach?
Stary 2010-05-24, 11:44   #1707
vette
Zadomowienie

Bylam chwilke na moich praktyka, kazali mi isc do domu jak im opowiedzialam co robilam przez weekend. Jak tak dalej pojdzie to zalicze 6 miesiecy praktyk a baaaaardzo sie balam, ze moge ich nie dokonczyc, tym samym dupa z mojego ksztalcenia.

Nooooo i kupilam pol kg truskawek i oczywiscie juz zjadlam
w okresie karmienia podobno zabronione

niezawsze, ,itakasia, hd2005, roztrzepaniec, Lilka, wiolek , papeteria, Siala Bala, Ola

itakasia rewelacyjna okazja! nie dosc, ze na gwarancji to jeszcze taki mega zestaw a kolor widzialam na zywo, jesli przesliczny

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Mama dzwoniła, że była w Lidlu i kupiła kocyk, ręczniczek z kapturkiem i skarpetki Mówiła, że ludzie wykupują jak szaleni bo fajne rzeczy..
Ok, przekonalas mnie, jade zobaczyc te cuda

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ja myślę, że po porodze poprowadzisz wątek o wracaniu do dawnej figury
Z przyjemnoscia poprowadze

Cytat:

Ja tez od kilku dni smaruje sie wieeeeecej.

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za kciuki za dzisiejszą wizytę-mam na 16:15!

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-05-24 o 11:47
vette jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 11:49   #1708
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
No ja zapytałam go czy zrobić to obciążenie 75g, to powiedział, że nie, że jak przy 50g wychodzi powyżej normy to znaczy, że coś jest nie tak i trzeba to skonsultować ze specjalistą. Co lekarz to inaczej.
Poszłabym jutro rano na tą glukozę ale nie mam dwóch godzin żeby tak siedzieć. Muszę rano jechać na uczelnię...

Mam jeszcze takie pytanie: czy któraś z Was ma problem z wrastającymi włosami na nogach?
Powiem ci, że mój gin mówił, że 50g nie jest miarodajne, rację mają ci lekarze co odrazu kierują na 75g. Mój też by mnie na to skierował odrazu ale glukozę miałam zlecaną przez poprzedniego gina jeszcze.

A co do wrastających włosków to przed ciążą zdarzyły się jakieś pojedyncze przypadki ale wystarczyło że podrapałam paznokciem albo trochę pocisnęłam i włosek wyłaził spod skóry.
A teraz już mam 3 czerwone kropki na jednej nodze i dwie na drugiej!
Te 3 sa już stare ale dalej czerwone i nawet szorowanie gąbka nie pomaga by to jakoś zlikwidować. Co prawda nie boli i nie podchodzi żadną ropą, nic się nie dzieje ale plama czerwona została.

Wogóle zauważyłam, że teraz każde zadrapanie jakoś gorzej mi się goi i krew leci znacznie dłużej.. nie wiem czy jest rozrzedzona czy jaki jest tego powód :/ Może jakiś problem z krzepliwością mam wyjdzie na badaniach na krzepliwość.. przed porodem się je robi obowiązkowo.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 12:02   #1709
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Powiem ci, że mój gin mówił, że 50g nie jest miarodajne, rację mają ci lekarze co odrazu kierują na 75g. Mój też by mnie na to skierował odrazu ale glukozę miałam zlecaną przez poprzedniego gina jeszcze.

A co do wrastających włosków to przed ciążą zdarzyły się jakieś pojedyncze przypadki ale wystarczyło że podrapałam paznokciem albo trochę pocisnęłam i włosek wyłaził spod skóry.
A teraz już mam 3 czerwone kropki na jednej nodze i dwie na drugiej!
Te 3 sa już stare ale dalej czerwone i nawet szorowanie gąbka nie pomaga by to jakoś zlikwidować. Co prawda nie boli i nie podchodzi żadną ropą, nic się nie dzieje ale plama czerwona została.

Wogóle zauważyłam, że teraz każde zadrapanie jakoś gorzej mi się goi i krew leci znacznie dłużej.. nie wiem czy jest rozrzedzona czy jaki jest tego powód :/ Może jakiś problem z krzepliwością mam wyjdzie na badaniach na krzepliwość.. przed porodem się je robi obowiązkowo.
No ja właśnie mam takie 3 czy 4 kropki na jednej nodze.
Ale żadne szorowanie ani wyciskanie nie pomaga.. jak już to pęseta ale wtedy robią się strupki... i następne włoski wrastają w to samo miejsce...
Denerwuje mnie to.
Stary 2010-05-24, 12:05   #1710
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Mama przyniosła mi zakupy z Lidla, śliczny ten kocyk (mam żółty) i niebieskie okrycie kąpielowe i skarpeteczki. Dobrze, że ja sama tam nie poszłam bo pewnie wszystko bym chciała.
lazurowa a ile masz tej glukozy, że musisz iść do poradni cukrzycowej?
papeteria też miałam ochotę na śpiowrek, ale dostałam w spadku 2 tylko, że takie malutkie, najwyżej później dokupię tylko szkoda, że już nie będzie w Lidlu.
Ja mam jutro wizytę u gin i usg, ciekawe co powie na moje wyniki. W moczu mi się pojawiły ciała ketonowe i leukocyty i śluz nie wiem za bardzo co to znaczy, no i ta chol...erna glukoza 151mg
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości