![]() |
#1681 |
Przyczajenie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Cześć dziewczyny, jestem zupełnie nowa w temacie, ale dopisuję się by samej dopingować się do dbania o moje - o dziwo najwyraźniej - kręcone włosy.
Do tej pory dbałam o nie w ten sposób: - mniej więcej raz w tygodniu olejowanie na noc. Najczęściej olej rycynowy, jojoba, jakiś z resztek inny (stosuję OCM więc się zawsze jakieś oleje po łazience pałętają) i do tego miksu kilka kropel olejku SESA - mycie co 2-3 dzień (powinnam co 2, ale z lenistwa rzadziej) prostymi szamponami ziołowymi typu Barwa - odżywki d/s najchętniej Syoss (różne rodzaje) Efekty: włosy w sumie niby proste, ale tak naprawdę kręcące się przy czole (nie cięrpię tych loczków przy czole, brr) i wywijające na końcach, poza tym suche i puszące się. Wystarczyło że dawno nie olejowałam, albo nie zastosowałam odżywki d/s i już wyglądały tragicznie. Trafiłam na forum dla zakręconych na wizażu i pomyślałam, że spróbuję tej pielęgnacji CG, może nawet uda mi się uzyskać na tych włosach jakieś sensowne fale. Jak byłam mała włosy dość mocno mi się kręciły, ale na żadne loki nie liczyłam, miałam nadzieję że choć lekkie fale się pojawią. Tak wyglądał pierwszy mój dzień pielęgnacji inspirowanej CG: - umycie włosów odżywką Isana Seidenglanz Spulung - spłukanie głową w dół, na to odżywka d/s Syoss Nutrition Oil Care i czesanie palcami (ta odżywka nie jest CG, ale chcę ją wykończyć już, potem przerzucę się już tylko na polecane) - spłukanie głową w dół, zimna woda (nie cierpię tego, ale niech będzie) - osuszenie lekkie ręcznikiem z mikrofibry, w końcówki wtarty krem zielony z Biedronki - pierwszy raz w życiu plopping, siedzenie z głową w turbanie ok. godziny - po zdjęciu szok! Że miałam fale to mało powiedziane, to były już praktycznie loki, kompletnie się nie spodziewałam takiego efektu! Włosy kręciły się już od samych nasad, a te durne loczki przy czole pierwszy raz w sumie fajnie się komponowały z resztą fryzury! Poszłam spać z włosami przerzuconymi przez poduszkę, rano efekt już troszkę przyklapnięty, a potem szłam na uczelnię gdzie wielokrotnie łapałam włosy gumką w kok, więc się sporo rozprostowały. Poniższe zdjęcia są robione 24h po eksperymencie, widać że włosy sporo się wyprostowały, ale fale się zachowały: Dziś powtórka z całego rytuału + po raz pierwszy spróbuję dołożyć żel lniany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 |
Wtajemniczenie
|
Jak obiecalam
![]() Na noc Skalp - Elfa Green Pharmacy olejek lopianowy ze skrzypem polnym na dlugosc (ostatki Alterry zakonczone ![]() zaplecione w luzny warkocz Dzisiaj Mycie - Szampon Joanna pokrzywowy (chwilke pozostawiona na 2 minuty) 2 delikatniejsze mycie Alterra Morela i pszenica odzywka Alterra Morela i pszenica (trzymana prawie godzine pod czepkiem zwinietym w recznik) Po splukaniu : Odzywka b/s Joaśka Len i Rumianek( po rozczesaniu grzebieniem delikatnie odciskam przez koszulke) Niewielka ilosc Nivea FC Zel Artiste fioletowy i tu rowniez odciskam ale przez druga koszulke ![]() I efekty pokazuja ponizsze zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1683 |
Zadomowienie
|
Pierwsza moja wiadomość w tym wątku, ale też po pierwszym udanym myciu odżywką
![]() 11 stycznia: Oczyszczenie włosów i skalpu Joanną Naturią z pokrzywą i zieloną herbatą (sls) Odżywienie Garnier AiK (cg) Koszulkowanie 13 stycznia Mycie: mrs. Potters balsam z aloesem (cg) - metodą kubeczkową Odżywianie: Garnier AiK (cg) Stylizacja: podsuszenie dyfuzorem, odrobina pomarańczowego żelu Isany (cg) i koszulkowanie Jeszcze nie mam odżywki b/s, ale to się zmieni :P W załączniku porównanie wczorajszych i dzisiejszych włosów.
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
No to wrzucam
![]() mycie dziś rano: szampon Barwa skrzyp d/s Garnier AiK b/s Joanna mleko i miód Olejowanie dopiero od poniedziałku będzie lub wtorku, jak na razie nie miałam kiedy podlecieć za olejkiem. Odżywkuję się tak z tydzień i widać różnicę nawilżone i fajne miękkie, ale wierzchem mało pokręcone ![]() ![]() Jakość zdjęć co najmniej mierna, wybaczcie takie światło taki sprzęt :/
![]() |
#1685 |
Wtajemniczenie
|
14 styczeń
Mycie- Alterra Morela i Pszenica Odżywka- Garnier Oleo Repair (prawie 40 min trzymana) Po spłukaniu Odżywka b/s - Joaśka Len i Rumianek żel Artiste z efektów jestem zadowolona. Nie dodawalam dziś FC. Jakos chcialam zobaczyc jaki bedzie efekt bez niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Próbuję, kombinuję i na razie wariactwo, nie podkręcają się wierzchem tak jakbym tego chciała
![]() Mycie odżywka pokrzywowa z Green Pharmacy d/s Garnier AiK b/s Joanna mleko i miód żel jakiś bezfirmowy, ale mam dziś już siemię zaraz będzie gotowanie
![]() |
#1687 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
zdjęcia są bardzo słabej jakości ale widać że żelu za mało poszło, odżywka pokrzywowa nadaje sie do mycia? Eloe pomyliłam przecież wątki ![]() ![]() Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2013-01-15 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1689 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj jest zło na mej głowie.
Mycie: balsam Mrs Potters z aloesem Odżywka d/s: Garnier AiK wewnętrznie jak zwykle: Revalid Moje włosy mają dość Garniera - rozprostowane strąki. Zdjęć nie wrzucam, bo nie ma czego :P
![]() |
#1690 |
Zadomowienie
|
Musiałam znowu umyć głowę, bo po wczorajszym było delikatnie mówiąc źle.
Mycie: balsam Mrs. Potters z aloesem Odżywka d/s: Alterra z granatem Nadal brak b/s. Stylizacja dyfuzorem do końca. Jest lepiej. Nie perfekcyjnie, ale lepiej niż po Garnier AiK ostatnio. Skręt zwłaszcza na końcach i przy twarzy się poprawił w związku z czym zapuszczanie moich włosów pewnie potrwa wieczność przy lepszej pielęgnacji :P
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
na noc olejek alterra,
mycie mrs potters z aloesem, kallos mleczny z olejkiem, b/s joanna naturia z pokrzywą i zieloną herbatą, psikadełko z keratyną własnej produkcji, zel mrożący, suszenie z dyfuzorem: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1692 |
Raczkowanie
|
Olejowanie- Alterra migdał&papaja +kokosowy z mazideł=> na noc
Mycie- hipp d/s- Awokado Treatment Wax=>3 minutki b/s- Joanna Naturia miód i cytryna styl- żel lniany dyfuzor, pierwszy raz z głową w dół. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Wtajemniczenie
|
17.01 (mycie w ciągu dnia)
O: na zwilżone sprayem Bobini Mała Księżniczka włosy nałożony/wgnieciony krem Isana kakaowy włosy w koczek i pod siatkę na ok. 1 godz. mycie spłukanie włosów ciepłą wodą, M: kubeczkowy mix: szampon Joanna Naturia pokrzywa i zielona herbata hojnie, kapka szamponu Liliputz hipoalerg. - spienione z wodą szamponetkowanie ![]() na osuszone ręcznikiem włosy nałożony mix 2 szamponetki Joanna 014 aromatyczne cappuccino + 1 szamponetka Marion 62 ciemny blond + ok. 1 łyżki emulsji Gloria spienione na włosach, pod siatkę i ręcznik na 45min. splukanie dokładne ciepłą wodą b/s: Joanna Naturia wrzos plunking ok. 1 godz. styl: ok. 3 łyżki żelu czarno-pomarańczowego Isana suszenie dyfuzorem ciepłym biegiem najpierw z głową w dole, przez większość czasu z głową w pionie, na sam koniec wykończenie z głową w dół dodatkowy nabytek - grzywka ![]() po całkowitym wyschnięciu odgniecenie sucharków przez koszulkę(efekt na foto1 - zadowolona ![]() 18.01, 19.01, 20.01, 21.01 - warkocz francuski reanimacja 22.01 - spryskanie sprayem Bobini do wilgotności, wgniecenie pół garści zielonego żelu Hegron w całość wlosów i odrobiny czarnej Isany w końce, dyfuzor, doschnięcie, odgniecenie przez koszulkę, upięcie reanimacja 23.01 - spryskanie lakierem związanych włosów wokół twarzy, podparowanie pod prysznicem, spryskanie sprayem Bobini długości włosów, ugniecenie, rozczesanie wokół twarzy, upięcie Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2013-01-25 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj olejowanie, a dziś fryzjer i cieniowanie, pozbyłam się dziadostwa
![]() ![]() Ogólnie już mi się kondycja poprawiła, cudu może na głowie nie ma, ale czuję się pięknie, bo włosy zdrowsze ![]()
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
bardzo minimum
![]() M: szampon Anthyllis O: Bingo shea na kilka minut P: płukanka lniana odgniatanie, zwykły turban ręcznikiem a jednak się kręcą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1696 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj
Mycie - szampon Alterra Morela i Pszenica O - odżywka Farmona Herbal Care Lniana Po spłukaniu Tak jak zwykle Joaśka Len i rumianek (koszulkowanie) Później moj najkochańszy żel Artiste fioletowy (koszulkowanie) i gdy włosy są 50/50 to drugi raz nalozylam na ręce nie wielka ilosc Joaśki roztarlam w rękach i żel i tak na wlosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Mod-Śnieżynka
|
w tygodniu
![]() M barwa O bingo z zieloną glinką+łyżeczka oleju kokosowego efavit+ 5k. elastyny+5 k. keratyny przeczesanie z odżywką palcami, spłukanie Z joanna niebieska odciśnięcie kilka razy wody, zawinięcie w turban S joanna żel elastyczny dyfuzor, odgniecenie prawie suchych woskiem tigi i suszenie dalej (w większości bez dyfuzora, ale bez rozwiewania włosów suszarką) Spać ![]() Zdjęcia w szlafroku zaraz po wysuszeniu, w bluzce w kwiatki po całym dniu i kapturze (włosy dotykam, bawię się) Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2013-01-19 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Zadomowienie
|
19.01
na 3 h - serum olejowe ( wg przepisu z bloga Anwen, dałam lniany, Kalos, wodę) m - Kallos d/s - Ziaja z jojoba b/s - Ziaja z ceramidami, rozczesane grzebieniem zawinięcie w turban na 5 min żel mrożący i resztki żelu z Czarna rzepa chyba dyfuzor drobne loczki ![]() zdjęcia 1-3 rano przed wyjściem do kościoła, 4-6 teraz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
Zadomowienie
|
19.01.13
Mycie: balsam z aloesem Mrs. Potters - metoda kubeczkowa Odżywianie: odżywka Alterra Granat i aloes Stylizacja: odżywka b/s Joanna Naturia Len i Rumianek, mozolne harmonijkowanie i koszulkowanie, żel Isana, harmonijkowanie i dyfuzor. Lubić ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Mycie: szampon Joanna miód cytryna
D/s Alterra granat B/s wiernie Joanna mleko i miód, ułatwia czesanie nic nie wyrwałam Posuszone dyfuzorem, trochę zwykłego żelu znów suszenie (lniany muszę zacząć gotować lepszy będzie raczej)
"W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa-nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość!!" Edytowane przez wicherek1989 Czas edycji: 2013-01-20 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Zadomowienie
|
Mycie (jak zawsze kubeczkowo): mrs. Potters balsam z aloesem
Odżywianie: Alterra Granat i Aloes (cg) Styling: b/s Joanna Naturia Len i Rumianek (cg), harmonijkowanie, koszulkowanie, żel Isana, harmonijkowanie z koszulką, dyfuzor.
Przed chorym perfekcjonizmem chroni mnie zdrowa doza lenistwa ![]() Edytowane przez Aziddee Czas edycji: 2013-01-21 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Zadomowienie
|
niedziela:
-olej GP ze skrzypem włosy +skalp ok. 4h -Facelle kubeczkowo -Timotei moc i blask odżywka -Joanna mak i bawełna -rozczesanie -żel Bielendy na osuszone koszulką włosy -plunking -dyfuzor rano odgniatanie. I zdjęcie z fleszem, drugie bez. ![]()
Wymienię się książkami ![]() Edytowane przez karolinga Czas edycji: 2013-01-22 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
Wtajemniczenie
|
O: olejek Sesa na skalp i długość - 4 h
M: szampon Green Pharmacy z nagietkiem O: maska Bingo masło shea i 5 alg - 15 min odżywka b/s: Joanna z lnem i rumiankiem harmonijkowanie i odgniatanie stylizacja: Isana pomarańczowa - ugniatanie podpięcie podsuszenie chłodnim nawiewem z dyfuzorem rano tylko reanimacja wodą (dodam, że kończę I cykl kuracji Jantarem, jeszcze jutro i przerwa) Zadowolona jestem bardzo, ale tylko z boków. Tył się rozpadł - chyba będzie potrzebne podcięcie, bo zarówno Joaśkę, jak i Isanę nakładałam równomiernie (kolejność zdjęć nie jest przypadkowa ![]()
![]() |
#1704 |
Wielka Pani ;)
|
bardzo minimum
![]() mycie joaśka miodowo cytrynowa b/s jak wyżej żel bielenda z rzepą dyfuzor
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
Coraz lepiej jeśli chodzi o odżywienie włosów fajne w dotyku coraz bardziej
![]() umyłam barwą (ale od dziś próbuję odżywki Hegron) dałam garniera AiK potem joannę mleko i miód, wyschły same, a rano spryskałam sprayem do kręconych włosów, ugniotłam i można wyjść do ludzi ![]()
![]() |
#1706 |
Raczkowanie
|
22.01.2013
O- miód+jajko+odżywka timotei organic delight M-hipp O-TOŁPA b/s- Joanna Naturia miód i cytryna bez stylizacji, podpięte spinkami u nasady, plunking odwrócony pół godziny, schnięcie naturalne (zdjęcie: 1,2) -bardzo byłam zadowolona (mini ruloniki przy twarzy i od spodu, kilka fajnie zakręconych pasm) 23.01.2013 O-Isana body creme masło shea&kakao M-hipp O-TOŁPA b/s- Joanna Naturia miód i cytryna styl- Isana czarna z pomarańczowym podpięte spinkami u nasady, plunking odwrócony 1 godzina, suszenie z dyfuzorem ciepłym nawiewem (zdjęcie 3,4)- spuszone, ale tył dobrze się skręcił, brak wyraźnie rozprostowanych partii, z którymi miałam problem przy suszeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
23.01.2013
ODŻYWIANIE: olej lniany ![]() MYCIE: babydream (nic lepszego nie mogę znaleźć) D/S1+ROZCZESYWANIE: latte kokos ![]() D/S2: pro salon profesional chantal - zarąbiste to to.. ![]() B/S: joaśka żółta STYLIZACJA: jakiś żel + pianka isana
![]() |
#1708 |
Zadomowienie
|
23.01.13
Mycie: Mrs Potters balsam z aloesem Odżywianie: Alterra Granat i Aloes (cg) Styling: Joanna Naturia odżywka b/s z pokrzywą i zieloną herbatą, koszulkowanie, harmonijkowanie, żel Isana, harmonijkowanie z koszulką, dyfuzor. Wniosek: Zielona Joaśka chyba mi nie służy, włosy są jakby bardziej zbite. Dziś Warkocz ![]()
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Olej ze słodkich migdałów na 3,5h jakoś
Potem umyłam odżywką Hegron Dałam Alterrę granat do spłukania na 4 minuty Potem troszkę joanny mleko i miód b/s Wyschnięcie naturalne bez czesania i spać Rano: Marion płyn psikacz do kręconych włosów i ugniecenie i zdjęcia ![]()
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
Na noc:
-w skalp olejek Khadi -na długość odżywka Garnier AiK i na to olej z pestek winogrona Rano: -mycie szamponem BD -d/s AiK -b/s Joanna miód i mleko -stylizacja Joanna-żel mrożący + kropla Joanny miód i mleko -lekko wilgotne dosuszone dyfuzorem W ciągu dnia: -w skalp novoxidyl zdjęcia słabej jakości (szczyt zdolności mojego kalkulatora) po całym dniu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.