![]() |
#1681 |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część II
Moja niedotykalska kotka została zaszczepiona, nawet nie miauknęła przy zastrzyku, ale warczała przy mierzeniu temperatury
![]() ![]()
#1682 |
Zakorzenienie
|
Nasz artysta dzisiaj zrzucil dzbanek z kompotem, w kompocie byly czeresnie i chyba sie poczestowal bo znalazlam rozwalone po calej kuchni i niektore ponadgryzane ale znalazlam tez sama pestke
![]() ![]() i pare najnowszych fotek artysty, w szufladzie, w talerzach...
#1683 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wiem że temat karm suchych się przewijał nie raz, ale ja mam znowu pytanie... Do tych które karmią koty karmami (suchymi) bezzbożowymi. Chciałabym koty na takowe przestawić, ale... nie mogę przekonać TŻta. Twierdzi, że jak będziemy kupować tak drogą karmę to pójdziemy z torbami. Ja mu tłumaczę, że koty będą potrzebowały mniejszej ilości, żeby się najeść, a on znowu swoje. Byłabym wdzięczna za informację jaką karmę dajecie, jakiej pojemności i na ile starcza. Może go w końcu przekonam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ile kot zje zależy od tego ile waży i jakie ma potrzeby... mój waży ok 4,2 kg i zjada ok 2,5 kg karmy miesięcznie ![]() może przemówi do niego argument, że kupy po niej są twarde i mniej śmierdzą? ![]() poza tym wiadomo, że różne są koty, jedne jadą na Whiskasie i nic nie jest, ale ja wolę nie ryzykować problemów z kotem i związanych z tym kosztów leczenia, które mogą być naprawdę duże ![]() a może po prostu mieszajcie mu tą tańszą z tą droższą? a czym karmisz teraz?
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2011-01-14 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Strawberko, wiem jakie konsekwencje może mieć dawanie kotu byle czego, przechodziłam przez to z jednym kotem i za wszelką cenę chciałabym tego uniknąć teraz, kiedy sama jestem odpowiedzialna za swoje zwierzaki... Niestety TŻ jest z rodziny w której z jednej strony niby traktuje się zwierzę jak członka rodziny, ale z drugiej niezbyt przykłada się wagę do tego co zwierzak je i nawet ze zwykłą wizytą u weterynarza się zwleka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Wtajemniczenie
|
A ile płacicie za tę Purinę?
Dość tania jest Feline Porta 21 Sensible coś tam, ale chyba teraz nigdzie jej nie ma, była w zooplusie i animalii. Mojej kici bardzo smakowało. Skoro nie macie kasy to może na razie jakaś średnia karma ze zbożami, ale lepsza od Puriny? Purina Pro Plan jest chyba ok, ale wg mnie droga. Ta karma pewnie nie zaszkodzi, ale na starość widać niedobory np. po sierści, no i może być problem, gdy w czasie choroby, będzie potrzebować czegoś bardziej odżywczego. A co było z poprzednim zwierzakiem?
![]() |
#1687 |
Raczkowanie
|
My z Benderem dziś już 4 dzień jeżdzimy do weta. Dostaje kroplówkę i antybiotyki. Nic nie je i nie chce pić, ma biegunkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Którą konkretnie kupujesz? Pytam, bo chętnie porównałabym ceny vs. Acana... przy dużych opakowaniach pewnie będzie to niewielka różnica. Nie ma sensu kupować opakowań małych do kg (no chyba, że do wypróbowania) bo wychodzą niekorzystnie cenowo
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopoki nie zacznie sam jesc i pic to kroplowka niezbedna bo inaczej ... wiadomo, a co vet mowi? mozesz sprobowac go karmic sama? (strzykawka) daj znac po wizycie
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kotka o której pisałam miała chore nerki, nie pamiętam teraz dokładnie co jej było bo to ładne parę lat temu... Ale chodzenia z nią na kroplówki nigdy nie zapomnę... Prawie rok walczyłyśmy o nią ale nerki miała tak zniszczone, że nie dało się jej uratować... A co jadła? Kitekaty i Whiskasy, a do tego codziennie gotowana ryba. Z kolei mama ma znajomą, która swoje koty karmi też rybą i karmami whiskasopodobnymi i koty wiecznie chorują, głównie na żołądek... Ja nie twierdzę absolutnie, że to jedyna przyczyna chorób, zwłaszcza że to dachowce przygarnięte "z ulicy", ale wydaje mi się, że karmiąc je inaczej można by w dużej mierze temu zapobiec... Edytowane przez lipcowa87 Czas edycji: 2011-01-14 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Temperature raz mu zmierzyła, miał 39. Mam nadzieję, że jutro się poprawi. Ciężko patrzec jak z radosnego kociaka zmienił się w małe kościste zombie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie pisalas i przepraszam ze nie pamietam ale skad go masz? Byl bez robakow jak wzielas czy juz taki trafil do Ciebie?
![]() |
#1696 |
Raczkowanie
|
Kociak jest z Kotkowa, grupa ludzi, którzy przygarniają kotki, opiekują się nimi i szukają dla nich domów.
Wzieliśmy go jak miał 8 tygodni, był wcześniej, w Kotkowie odrobaczany 2x, ale widać miał w sobie dużo tego robactwa i nie wybili do końca. Pojadł odrobinę jogurtu wieczorem tzn zlizywał z nosa, który mu nim smarowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mufka skacze na blat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
często właśnie wspomina się, że przy Whiskasie i Kitekacie koty mają problemy żołądkowe, bo tam jest masa wypełniaczy i środków, które pęcznieją w układzie pokarmowym... ![]() ![]() ![]() jak mnie wkurza ta reklama Whiskasa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj byliśmy na ostatnim zastrzyku...
Odrobaczenie za 10 dni, a potem po tygodniu szczepienie... Tylko, że wyjeżdżamy na koniec stycznia i chyba zrobimy to po powrocie... Ile u Was kosztuje szczepienie i odrobaczenie? bo u mnie odpowiednio 7zł i 50 zł.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zadomowienie
|
U mnie szczepionka (tricat) kosztuje 60zł a odrobaczanie tyle co tabletka, nie pamiętam dokładnie ale kilka zł.
#1702 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny
podczytuję Was codziennie, mogę się przyłączyć z kicią? ![]() ![]() To nasza Emma/Emi - wielka pieszczocha ![]() ![]() Spacja, zdróweczka życzę Twojemu kociaczkowi! ![]()
#1703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spacja, właśnie doczytałam jakie masz przejścia z kotkiem, biedny, trzymam kciuki za powrót do zdrówka ![]() A moja szara panna stwierdziła, że jednak będzie trochę drzemać w "domku" polarkowym, jakiś czas temu stał nietknięty więc wylądował w piwnicy. Dziś przyniosłam go sprawdzić, czy się zainteresuje i w nim właśnie siedzi ![]()
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasza Emi przespała dziś prawie cały dzień ponieważ bylismy poza domem i tak jak zostawialiśmy ją śpiącą na fotelu tak ją zastaliśmy ![]() ![]()
![]() |
#1705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z naszym Benderem już lepiej, dziś dostał ostatnią porcję antybiotyku, zaczął trochę jeść. Wraca do żywych nareszcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Musze wam się pożalić o tuż moja kotka 8 letnia budzi nas od trzech dni drapiąc w meble, lustro. Mam już dość co wieczór robię barykadę z koców, aby nie miała dostępu a i tak znajdzie jakąś szczelinę aby drapać i nas budzić. ![]() Bawić się w ciągu dnia, to ona tez nie ma ochoty zaszczyci mnie lub mysz tylko spojrzeniem i na drugi boczek się przewróci. Nie wiem co jej kupić do jedzenia.Jest okropnie wybredna, kupuje jej puszeczki sryseczki a ona tylko sosik wyliże. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Obiecuję więcej fotek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | ||
Raróg
|
Cytat:
Moj wandal za tydzien dostaje druga porcje tabletki, na szczescie obylo sie bez problemow, tylko byl zamulony troche.
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() płacicie 16 zł za 800 gram Puriny, czyli kilogram wychodzi 20 zł. TOTW 113 zł za 6,8kg co w przeliczeniu na kilogram daje 16,62 zł. Taniej od Puriny a i bez zbóż ![]() Mnie na kota ok 3,5kg starcza taki worek na 4 miesiące. Co do budzenia to ja niestety co weekend mam to samo, w tygodniu kicia jest przywyczajona, że wstaję o 7 to w weekend od ok 7:30 siedzi koło mojej głowy i... mruczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Rozeznanie
|
Jak ja się cieszę, że moje koty nie sa natrętne pod względem budzenia. One przychodza jak usłyszą że nie śpimy.
![]() Oglądnijcie koniecznie filmik o kocie Simonie. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q Mam pytanko odnośnie karmy TOTW. Chciałabym przeskoczyć na tą karmę. Tylko co szukam po sklepach internetowych to nie ma ich na stanie... Agusiajnw stosujesz tą karmę? Gdzie kupujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.