Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.IX - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 11:12   #1681
LyraPotter
Zadomowienie

GG do LyraPotter
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Miałam to samo, na szczęście jedna osoba mnie uświadomiła że otworzyć w nowej karcie można poprzez naciśnięcie na myszce kółeczka do przewijania i teraz stosuję tę metodę.
W życiu bym nie wpadła na coś takiego
Cytat:
Napisane przez giginthesky Pokaż wiadomość
U mnie tez się poprzestawiały paski. ten pasek z otwartymi rownocześnie kartami podskoczył do góry, ale udało mi się go przesunąć tam, gdzie był przedtem. wejdź w Widok/paski narzędzi i odkliknij "Karty na górze"
Ooo, dzięki, już myślałam,że będę musiała przez miesiąc się męczyć zanim wreszcie się przestawię na nowy wygląd
LyraPotter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 11:19   #1682
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

oo to jak już przy kartach jesteśmy to i ja mam przecież problem:
Jak wciskam (w firefoxie) ten plusik do otwierania karty to sie nie chce otworzyć, i tak samo jak wciskam Plik-nowa karta, to też nic. Dopiero muszę z jakieś strony wcisnąć "otwórz odnośnik w nowej karcie" żeby mi się nowa karta otworzyła. Wie któraś co na to poradzić?
Stary 2011-05-08, 11:22   #1683
moniuleczka
Zakorzenienie

chciałabym kupić sobie nowy aparat, do robienia zdjęć takich zwykłych (z przyjaciółmi, podróże, imprezy okolicznościowe, na codzien itp.) i chciałam zapytać czy ktoś z Was ma

APARAT FUJI FINEPIX S2500 HD?
i może coś o nim powiedzieć, czy jest dobry?

na allegro dużo osób go kupuje, jest stosunkowo niedrogi (około 600zł), przykładowa aukcja z opisem aparatu
http://allegro.pl/aparat-fuji-finepi...587204812.html
nie znam się za bardzo na parametrach, stąd moje pytanie czy warto?

pytałam na wątku fotograficznym ale od wczoraj nikt nie odpowiedział

moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 11:46   #1684
201604200942
Konto usunięte

Jak zrobić taki myk, by "mój komputer" ( w sensie te dyski) były wyświetlane po najechaniu np na prawy bok monitora? Wiecie o co mi chodzi?
Wiem jak zrobić, by znikał ten dolny pasek zadań, a nie wiem jak mam zrobić, by pojawiała się i znikała zawartość mojego komputera po najechaniu na prawy bok komputera (zamiast klikania dwa razy na "mój komputer")
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:04   #1685
Brook
Zakorzenienie

ok mam pytanie a nie mam kogo spytac
w ktorym odcinku Must be the music odpadla Olivia Anna Livki
ogladalam wszystkie ale nie pamietam kiedy odpadla- nie zauwayzlam tego:/

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:13   #1686
cremova
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Jak się nazywają spodnie na gumkę, nie leginsy, tylko takie normalne spodnie, prawie jak jeansy ?
zapewne chodzi o tregginsy

cremova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:13   #1687
million thoughts
BAN stały

Kilka pytań na temat soczewek (bo nie chce mi się przeglądać całego wątku o soczewkach - leniwiec wtargnął do mojego ciała )
1. Czy pierwsze soczewki wymagają kontroli u okulisty?
2. Jaki jest "średni" koszt miesięcznych soczewek?
3. Czy podczas zakładania soczewek nie wydłubię sobie oka, mając długie paznokcie?
million thoughts jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 13:15   #1688
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
ok mam pytanie a nie mam kogo spytac
w ktorym odcinku Must be the music odpadla Olivia Anna Livki
ogladalam wszystkie ale nie pamietam kiedy odpadla- nie zauwayzlam tego:/
odpadła jakoś 3-4 odcinki temu. Tzn. nie dostała się do finału
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:24   #1689
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez million thoughts Pokaż wiadomość
Kilka pytań na temat soczewek (bo nie chce mi się przeglądać całego wątku o soczewkach - leniwiec wtargnął do mojego ciała )
3. Czy podczas zakładania soczewek nie wydłubię sobie oka, mając długie paznokcie?
1. Tak, musisz iść na wizytę w celu dobrania soczewek.
2. Ja kupuję zaopatrzenie na pół roku i płacę za to ~150zł czyli 150/6=25zł, ale z tego co wiem np. soczewki dla astygmatyków są droższe. Plus do tego płyn do soczewek, duża butla jakieś 45zł, nie rzadziej niż co 3 miesiące (bo tyle może stać otwarty płyn, ja dokładnie nie liczę co ile kupuję, po prostu jak się kończy to idę do sklepu)
3. Trzeba się nauczyć, ja miałam kiedyś paznokcie żelowe na jakieś 2 tygodnie i było tak śmiesznie, ale dało się założyć i ściągnąć
Stary 2011-05-08, 13:32   #1690
million thoughts
BAN stały

Bardzo dziękuję!
million thoughts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:34   #1691
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
Jak wciskam (w firefoxie) ten plusik do otwierania karty to sie nie chce otworzyć, i tak samo jak wciskam Plik-nowa karta, to też nic. Dopiero muszę z jakieś strony wcisnąć "otwórz odnośnik w nowej karcie" żeby mi się nowa karta otworzyła. Wie któraś co na to poradzić?

Miałam ten sam problem i niestety nic nie wymyśliłam, bo przerzuciłam się na Google Chrome Zainstaluj Mozille na nowo, to zwykle rozwiązuje większość problemów.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 13:36   #1692
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
1. Tak, musisz iść na wizytę w celu dobrania soczewek.
2. Ja kupuję zaopatrzenie na pół roku i płacę za to ~150zł czyli 150/6=25zł, ale z tego co wiem np. soczewki dla astygmatyków są droższe. Plus do tego płyn do soczewek, duża butla jakieś 45zł, nie rzadziej niż co 3 miesiące (bo tyle może stać otwarty płyn, ja dokładnie nie liczę co ile kupuję, po prostu jak się kończy to idę do sklepu)
3. Trzeba się nauczyć, ja miałam kiedyś paznokcie żelowe na jakieś 2 tygodnie i było tak śmiesznie, ale dało się założyć i ściągnąć
Na moim płynie jest napisane, że należy zużyć do 6 miesięcy od otwarcia i rzeczywiście zdarzało mi się mieć jedną butelkę przez taki okres czasu i nic się nie stało
A co do paznokci to wydaje mi się, że należy uważać, żeby ściągać i zakładać soczewkę opuszkiem palca, ja tak zawsze robię i nie odczuwam różnicy między krótkimi a długimi paznokciami.
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:39   #1693
LyraPotter
Zadomowienie

GG do LyraPotter

Czy ktoś wie jak to się fachowo nazywa? Tzn. wiem,że to segregator,ale czy jakiegoś specjalnego rodzaju? Żeby pani w papierniczym wiedziała o co mi chodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Segregator-na-dokumenty-Lola-zielony.jpg (26,7 KB, 6 załadowań)
Stary 2011-05-08, 13:42   #1694
201605011933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez million thoughts Pokaż wiadomość
1. Tak
2. To zależy, ja soczewki kupuję na Allegro, kiedyś nosiłam o2 optix za 9zł sztuka, teraz noszę horien za 5-6zł i nie widzę różnicy. Czyli soczewki ok. 15zł miesięcznie + płyn zazwyczaj kupuję na długi okres czasu - ciężko tak wyliczyć, ale myślę że ok. 20zł miesięcznie.
3. Generalnie nie, bo soczewkę zakłada się i zdejmuje się opuszką palca, ale na początku możesz mieć problemy z zakładaniem i paznokciem rozedrzeć soczewkę. Chociaż to też nie jest reguła - ja przy pierwszym założeniu soczewek wstałam pół godziny wcześniej, bo naczytałam się na necie, że ludzie mają z tym problemy, a założyłam je w sekundę
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:02   #1695
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
A ctrl + T próbowałaś?
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 14:07   #1696
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniuleczka Pokaż wiadomość
chciałabym kupić sobie nowy aparat, do robienia zdjęć takich zwykłych (z przyjaciółmi, podróże, imprezy okolicznościowe, na codzien itp.) i chciałam zapytać czy ktoś z Was ma

APARAT FUJI FINEPIX S2500 HD?
i może coś o nim powiedzieć, czy jest dobry?

na allegro dużo osób go kupuje, jest stosunkowo niedrogi (około 600zł), przykładowa aukcja z opisem aparatu
http://allegro.pl/aparat-fuji-finepi...587204812.html
nie znam się za bardzo na parametrach, stąd moje pytanie czy warto?

pytałam na wątku fotograficznym ale od wczoraj nikt nie odpowiedział
Ja mam podobny model, bo s2000hd i jestem z niego zadowolona, zwłaszcza jeżeli nie umiesz jeszcze robić bardzo dobrych zdjęć, ale masz ambicje żeby robić bardziej 'artystyczne' zdjęcia niż 'u cioci na imieninach'. to ten aparat będzie ok, bo to nie jest cyfrówka, ale też nie lustrzanka, tylko hybryda.
Natomiast ja teraz wolałabym już lustrzankę, no ale cóż, trzeba będzie pomyśleć o zmianie

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2011-05-08 o 14:08
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 15:09   #1697
Lavi92
Zakorzenienie

Czy używanie pomadek z filtrem jest równie ważne co używanie filtrów na twarz i ciało?
Stary 2011-05-08, 16:18   #1698
moniuleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja mam podobny model, bo s2000hd i jestem z niego zadowolona, zwłaszcza jeżeli nie umiesz jeszcze robić bardzo dobrych zdjęć, ale masz ambicje żeby robić bardziej 'artystyczne' zdjęcia niż 'u cioci na imieninach'. to ten aparat będzie ok, bo to nie jest cyfrówka, ale też nie lustrzanka, tylko hybryda.
Natomiast ja teraz wolałabym już lustrzankę, no ale cóż, trzeba będzie pomyśleć o zmianie
dziękuję za opinię, czasem marzy mi się właśnie tak jak napisałaś robienie ambitniejszych zdjęć, ale na lustrzankę za ponad 1000zł obecnie nie mogę sobie pozwolić.
a aparat robi dobre zdjęcia np. w pomieszczeniach lub wieczorem jak robi się ciemno? bo w moich poprzednich aparatach (zwykłe cyfrówki) zdjęcia robione w takich warunkach nie wychodziły zbyt rewelacyjnie.

może ktoś jeszcze się wypowie na temat tego aparatu - przypomnę chodzi mi o
FUJI FINEPIX S2500 HD.

moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 16:27   #1699
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
jak wykryć, czy ma się alergię na pomarańcze? ostatnio dużo ich jadłam i dostałam pokrzywki na wewnętrznej stronie przedramion, ale chciałabym się upewnić że to wina alergii...
To moze byc od pomaranczy. Ja mialam wlasnie kiedys uczulenie na cytrusy i mi wyskakiwalo ale tez nie zawsze. Wiadomo kiedys jak mloda bylam drapałam, teraz wyskakuje mi na szyi Wlasnie wczoraj piłam herbate z cytryna i dzis juz uczulenie... A dopiero co je wyleczylam po ostatnich prawdpodobnie pomidorach (pewnie mocno pryskane były).

A testy nie zawsze wyjdą, ja robiłam chyba na wszystko co do jedzenia i nie wykazały kompletnie nic, a po kakao , czekoladzie , cytrusach wyskakiwało momentalnie.

A ja mam takie pytanie do posiadaczy konta w banku ING, czy naprawde wszystko jest darmowe ? Chce zmienic wlasnie bank a innych raczej w poblizu nie mam, tylko to moje nieszczesne PKO co "żre jak za zboże"
Niech mi ktos powie za co sie placi w takim razie w ING , potrzebuje zwyklego konta żebym mogla spokojnie przelewy odbierać zza granicy , nie koniecznie w obcej walucie. Chociaz to tez by bylo dobre bo wiadomo ze w bankach mają inną cene waluty.

Może mi ktos cos poradzić ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 16:43   #1700
Dotka90
Zakorzenienie

moniuleczka - generalnie polecam zaopatrzyć się w statyw, bo aparat nawet przy kiepskim świetle robi niezłe zdjęcia (przy dobrych ustawieniach), ale wystarczy malutki ruch dłonią i zdjęcie nie wyjdzie. Natomiast przy statywie nie mam takich problemów, ostatnio nawet robiłam sesje w opuszczonej hali, gdzie światło było naprawdę kiepskie, ale miałam statyw i zdjęcia wyszły naprawdę fajnie.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:30   #1701
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NothingElse Pokaż wiadomość
mam troche nieprzyjemne pytanie.
jakis czas temu,z miesiac jak nie wiecej, powiedzmy ' zmiazdzylam' sobie paznokiec na duzym placu u lewej stopy. na poczatku nie bolal,pozniej zaczal robic sie fioletowy i przez jakis czas odczuwalam bol gdy go dotknelam albo cos. i pomiedzy plytka paznokcia a palcem sie zrobila sie taka przerwa.myslalam,ze odrosnie,wiec probowalam go obciac. i teraz nic nie boli,a paznokiec bez zmian. co z tym zrobic?do lekarza?
odrośnie, u mnie trwało to jakieś 14miesięcy bo cały paznokieć musiał urosnąć o swoją długość

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Jak się nazywają spodnie na gumkę, nie leginsy, tylko takie normalne spodnie, prawie jak jeansy ?
jegginsy
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:00   #1702
famka89
Zadomowienie

Idę jutro na badania do lekarza medycyny pracy (przyjmuje się do pracy i skierowali mnie na nie) natomiast kończy mi się okres. I co mam zrobić jeśli będę musiała oddać próbkę moczu? Oddać czy nie. Wiem ,że to głupie pytanie ale nie wiem
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:10   #1703
nicRu
maszyna, nie człowiek

Moczu nie mozna oddac jak ma się okres, z tego co wiem. Przynajmniej ja do zwyklych badan nie moglam tak kombinowac.

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 20:22   #1704
NothingElse
Rozeznanie

bardzo dziekuje za odpowiedzi, w takim razie musze sie uzbroic w cierpliwosc
Stary 2011-05-08, 20:34   #1705
n a d i a
Raczkowanie

Chemia:/

Z góry przepraszam za nudne pytanie. Właściwie zadanie. Wiem, że jest banalnie proste, ale siedzę nad tym już godzinę i nie potrafię tego rozkminić
Pomóżcie
Stosunek masy chromu to masy tlenu w tlenku wynosi 13:12. Ustal wzór tlenku.
Aha. Masy molowe podaję: chrom - 52g, tlen - 16g
Nie chodzi mi o samą odpowiedź, bo tę znam (ma wyjść CrO3) ale o to, jak to należy rozwiązać. Równaniem jakimś?

Edytowane przez n a d i a
Czas edycji: 2011-05-08 o 20:35
n a d i a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:37   #1706
andaluzjanka
Przyczajenie

Dot.: Chemia:/

a jaka jest masa atomowa Cr a jaka O? Tam pewnei bedzie odpowiedź
andaluzjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:27   #1707
nadi-a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n a d i a Pokaż wiadomość
Z góry przepraszam za nudne pytanie. Właściwie zadanie. Wiem, że jest banalnie proste, ale siedzę nad tym już godzinę i nie potrafię tego rozkminić
Pomóżcie
Stosunek masy chromu to masy tlenu w tlenku wynosi 13:12. Ustal wzór tlenku.
Aha. Masy molowe podaję: chrom - 52g, tlen - 16g
Nie chodzi mi o samą odpowiedź, bo tę znam (ma wyjść CrO3) ale o to, jak to należy rozwiązać. Równaniem jakimś?
13/52g : 12/16g = 0,25 : 0,75 czyli 1:3

ja bym tak zrobiła, ale ręki sobie nie dam uciąć
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie"

narzeczona
nadi-a jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 21:34   #1708
LyraPotter
Zadomowienie

GG do LyraPotter

Cytat:
Napisane przez nadi-a Pokaż wiadomość

też bym tak zrobiła,ale chemii nie miałam od 3 lat
Stary 2011-05-08, 21:49   #1709
n a d i a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadi-a Pokaż wiadomość

Dziękuję
Mój zlasowany mózg by sam do tego nie doszedł

n a d i a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 22:13   #1710
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
A ctrl + T próbowałaś?
no właśnie spróbowałam i nic
Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Miałam ten sam problem i niestety nic nie wymyśliłam, bo przerzuciłam się na Google Chrome Zainstaluj Mozille na nowo, to zwykle rozwiązuje większość problemów.
kurde miałam nadzieję, że będzie dało się tego uniknąć

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości