|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Cytat:
![]()
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
o kurcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zadomowienie
|
oczywiście z końcem października
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
A liczyłam sobie teraz tygodnie i faktycznie.. jestem tydzien do przodu
![]() ![]()
#1685 |
Zakorzenienie
|
Madzia- straszne..własnie przed chwilą chłopaki z mojej jednostki pojechali na pożar domu
![]() Karolla- brawa ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zadomowienie
|
Hej Laski
![]() Gratuluje udanych wizyt i trzymam ![]() ![]() U nas dzisiaj straszna pogoda- typowo jesienna ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
Halwaya super, że z córcią wszystko ok
![]() I gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
i jaaaaaaaaaaaa
![]() ![]() czy mogę prosić jeszcze do kogoś telefon? Bo mam od Magdyef i Aerien a wiecie to różnie bywa nie każda jest zawsze na wizazu ![]() ![]() ![]()
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sukienka sliczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ---- karolla - odnośnie cesarki. To powiem szczerze - jak ktoś przytula kasę za to to zawsze będzie dla mnie mało wiarygodny. Nie znam żadnej żony ginekologa, żeby to zweryfikować. Położna która miała z nami wykład rodziła 2 razy naturalnie, a pewnie widziała więcej niż lekarze, bo lekarze wkraczają podobno jak się coś dzieje, czyli mają kontakt raczej z trudnymi porodami. Jakby było to lepsze dla dziecka to pewnie sama też by sobie załatwiła cesarkę. Zastanawiam się czy nie jest to na zasadzie: że to niby tajemnica, ale tak naprawdę nie jest to żadna tajemnica tylko myk, żeby zarabiać dodatkową kasę. Rozumiem, że ktoś się boi naturalnego porodu, strach go paraliżuje i chce sobie załatwić cesarkę. Nie atakuję w tym momencie Ciebie czy dziewczyn, które są na to zdecydowane, bo tak jak pisałam wcześniej niech każda robi jak podpowiada jej intuicja. Kiedyś byłam gabinecie stomatologicznym, gdzie namawiali mnie na wybielanie zębów, bo to takie bezpieczne. Moja obecna stomatolog twierdzi, że na chwilę obecną nie ma bezpiecznych środków, zawsze szkliwo będzie osłabione. Piszę to, bo przecież wybielanie nie jest za darmo, a niektórzy wciskają kity, nie zależy im na naszym zdrowiu byle zarobić kasę. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-09-07 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
dobra kochane zmykam bo trzeba się ogarnąc
![]() ![]()
#1694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- a i przytyłam niecałe 3kg (numLk miałam wyłączony) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
Też już zmykam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Rozeznanie
|
Jadę dzisiaj do mamy,więc wejdę dopiero wieczorem i ponadrabiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
łeeeeeeeee opuszczacie mnie
![]() ![]()
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarka ze szkoły rodzenia oparła się na badaniach (Instytut Matki i Dziecka) robionych na 30 000 kobiet. Powiedziała że poród naturalny jest 10 razy bardziej bezpieczny niż cc ( chodzi wyłącznie o cesarki na życzenie). Ryzyko jest przy każdym porodzie. Tylko inne są zagrożenia przy każdym z rodzajów porodów. W przypadku sn mogą to być urazy o jakich piszesz, a przy cc - np. problemy z płucami ( podczas sn w kanale rodnym w naturalny sposób jest wypychany płyn owodniowy z płuc). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Raczkowanie
|
Ale mi się zachciało spać
![]() I proszę nie straszyć mi tu porodami bo my z początku listy a do tego cc więc jeszcze wcześniej ![]() Chyba podejdę do sąsiadów zmierzyć ciśnienie, bo nie wiem czy mogę kawki się napić. Byłam na polowaniu ciuchoraju - teraz kupuję już większe rozmiary bo na 0-3 miesiąca to mam tyle że nie będę musiała prać tylko będę mogła brudne wyrzucać ![]() Cytat:
Ja też mam zamiar rodzić na Madalińskiego - tyle że u mnie będzie planowana cesarka. W które dni chodzisz do szkoły rodzenia? Bo my tam zaglądamy w poniedziałki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Zadomowienie
|
Zmykam kochane
![]() Nie wiem czy uda mi się jeszcze dziś tu zajrzeć bo nie wiem co tż wymyśli po lekarzu,może gdzieś pojedziemy ![]() Trzymajcie się i przynieście dobre wieści z wizyt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
http://ladygugu.pl/ patrzcie
![]() ![]() ![]() ta babka kupuje dzidzi kurteczki Calvin klein, ciuszki zara.... ja pierfdziu ![]() ![]() ![]()
#1702 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem
![]() a wieczorem w końcu przejeżdza TŻ ![]() ![]() ja już sama nie wiem co mysleć o porodzie - na dzien dziesiejszy jestem zdecydowanan na sn ale jakby sie okazało, że ułożenie jest nie takie i trzeba cc to chyba tez bym się nie obraziła... sama juz nie wiem, licze na to, że jakos to przezyje tak jak miliony kobiet ale to nie zmienia faktu, że jestem przerażona coraz bardziej |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
mmmm placki... ale dawno nie jadłam ;]
#1705 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za telefony
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1707 | |||||
Rozeznanie
|
Czekam w takim razie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja 92 ![]() Cytat:
Cytat:
Tak na prawdę tyle się mówi o tym, że cesarki są bee, ale zawsze ogólnikami, typu "To operacja- niesie ryzyko",a zachwala się poród naturalny- gdzie co chwilę słychać historie mrożące krew w żyłach, że dziecko okręciło się pępowiną, że tętno spadło, że połamali dziecku kości, że doszło do niedotlenienia. Do mnie przemawiają fakty, a nie ogólniki. CC to operacja za którą odpowiedzialność bierze lekarz od początku do końca, a przy sn łaskawie się zjawi jak zaczynają się komplikacje. Wiadomo, że nie każdy poród sn niesie ryzyko, ale sam fakt, że ono istnieje to dla mnie o wiele za dużo. Dlatego nie przekonuje mnie fakt, że ginowie zachwalają cc bo chcą dorobić. W klinice, gdzie chcę rodzić płaci się i za sn i za cc, więc nie uważam, żeby mnie ktoś naciągał. Tak czy siak nie znam żadnego przypadku, żeby w trakcie czy po cc coś nie tak działo się z dzieckiem (chodzi mi o komplikacje przy porodzie). Pewnie wy też nie słyszeliście nic poza tym, że "cesarka to wielka operacja, która niesie ryzyko" ![]()
![]() |
#1708 |
Raczkowanie
|
z tym zusem to wam powiem ze masakra;/ tez sie zaczynam bac zeby mnie nie skontrolowali, co prawda nie jestm na zwolnieniu od poczatku ciazy tylko dopiero od sierpnia ale mimo wszystko moga sie przyczepic bo oni tacy sa;/ nie raz czytalam ze przyłaza do domu i sprawdzaja. Ja dzis jade zawiezdz drugie zwolnienie do pracodawcy bo osttanio na wizycie tez dostałam, nie wyobrazam sobie dalej pracowac teraz w 7 miesiacu no maakra, ciezko kregosłup boli, brzuch boli i ajk tu pracowac nawet siedzac to jest niewygodnie strasznie i obciazenie kregosłupa.
Jesli chodzi o porod to ja zmoja ginka rozmawiam o cc, osttanio i powiedziała mi ze poki co malutka jest ulozona głowka do gory wiec przy takim ulozeniu bedzie na pewno cc, no i ja mma ogromna nadżere;/ i mówiła ze przy takiej nadzerce bezpieczniej bedzie urodzic przez c, bo jednak nadzera to stan zapalny i gojenie jest bardzo ciezkie, szczegolnie po porodzie naturalnym. Dlatego ja bym wolała cc, ale czy to mozna jakos załatwic czy nie to niestety nie wiem;( bo tego to nie pytałam no i czy za takie zaklepanie cc to sie cos płaci to ja tez nie mam pojecia., w kazdym razie jakos dziwnym trafem ludzie wszyscy ktorzy rodzili w tym szpitalu w którym ja chce rodzic, których znam oczywiscie mieli cesarkę a nie naturalny, wiec wierzyc mi sie nie chce ze kazda z tych osob miała wskazania do tego. Ja dzis robiłam obiadek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Będę mamusią!! Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() 12.01.2008 - nasz początek ![]() ![]() 28.07.2010- zaręczyny 16.07.2011- ![]() 28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki ![]() 29.11.2012- Nasz termin ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wyprawiłam już męża do pracy i teraz mogę rozpocząć swoje popołudnie ![]()
![]() |
#1710 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.