|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() Więc przez te pierwsze powolne 1,5 km nie złamałam tej mojej 50-tki ![]() ![]() Pierwsze 1,5 km biegł baloniarz z tempem 6.10 W tym samym dniu co Szamotuły jest jeszcze półmaraton w Bydgoszczy , jeszcze dzisiaj zapisy 50 zł ![]() Ja ten bieg w Szamotułach obiecałam synkowi i będę biegła z wózkiem
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Madzia, masz jakiś specjalny wózek do biegania?
![]()
#1683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja najlepszy czas miałam 49:10 a teraz jakoś nawet nie mogę się do niego zbliżyć, teraz tylko 50:57, ale jeszcze resztka przeziębienia mnie trzyma także nie nastawiałam się jakoś super ![]() A koleś nieźle się pomylił. Praktycznie masz prawie że minutę w plecy ![]() jaki masz rozmiar męskich leginsów? Bo widzę, że teraz zaczyna sie rozmiarówka od dużych rozmiarów, a przyznam się, że męskie bardziej mi się podobają, bo maja więcej odblasków i 2 kieszenie zamiast 1 ![]() Edytowane przez katia84 Czas edycji: 2013-10-07 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zadomowienie
|
Sie witam po przerwie. Maraton zaliczony w wielkim stylu w niedziele
![]() Dzis pierwszy trening po.
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Ja też witam po przewie. Ale nie w bieganiu, dyrdam cały czas.
![]() Cytat:
GRATULACJE! A coś więcej? A też się pochwalę wyczynem. W niedziele biegłam 8k po lesie, na lokalnej osiedlowej imprezie (ale trasa hardkor normalnie, mi oczko zbielało na jednym podbiegu mało nie wypadło z wrażenia) I wyczyn nie lada - max 200 metrów po starcie, jeszcze truchtem bo było wąsko i dużo ludzi, na prostej drodze, wykopyrnęłam się o własne buty jak długa. ![]() Normalnie , wrodzony talent do biegania ze mnie aż bije. Dobrze że się wcześnie za bieganie nie wzięłam jak miałam tych lat 20 czy 30ci, teraz to sobie chociaż mogę tłumaczyć, ze stara jestem, to co chcieć. ![]()
![]() |
#1687 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cava, mowisz hardkor z podbiegami. Czek aut dis: http://www.queretaromaraton.com/uplo...IMETRIA42K.jpg
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
co tu tak cicho? nikt nie biega?
![]()
#1689 |
Raczkowanie
|
Ja biegam
![]() Wczoraj po raz pierwszy biegłam w zawodach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dzisiaj 8 km
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przy większości startów wiem że mogłam lepiej. Ale wychodzę z założenia że nie biegam w trupa ![]() Teraz mam taki system że dopiero ostatni kilometr przyspieszam solidnie, wtedy na mecie mam satysfakcję i ładny finisz ![]() ![]() Teraz w niedzielę biegłam w Szamotułach, to po przekroczeniu mety okazało sie że są tylko puste kubeczki, bo woda się skończyła, ale był ból :/ Ja biegam, ale ostatnio nie trenuję ![]()
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2013-10-22 o 07:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do wody to wspólczuję. To było moje wielkie marzenie jak wbiegłam na metę ![]() też biegnę 11 listopada ;-) z nadzieją na mniej niż 50 min ;p [1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;4337963 7]hej to świetny wynik, ja najwięcej ile pobiegłam to ponad 8km ![]() Dzięki ![]() ![]() ![]() Edytowane przez walk_on_air Czas edycji: 2013-10-23 o 06:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
U mnie w mieście na 11 listopada jest tylko 4,5 km, ale w innym niedaleko gdzie się też zapisałam jest bieg Niepodległości 3 listopada i właśnie 10 km, to trzymam kciuki, ja też lecę na życiówkę
![]()
![]() |
#1695 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
[1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;4340640 1]ja się teraz staram przełamać 30min na 5km
![]() Jak dobrze przepracujesz zimę to na wiosne będzie dobry start w 10-tce. Na szybkość dobrze robią interwały. Na początek 1 m wolno, 0,5 min szybko.
![]() |
#1697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję i również życze powodzenia! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny powiedzcie mi jak u Was jest z bieganiem podczas @? Dzisiaj byłam na biegu na 7 km. Biegam od kilku miesięcy, jednak jest to dystans jak najbardziej w zasięgu moich możliwości. Jednak dzisiaj niesamowicie się przy nim umeczylam. Bieg ukonczylam, ale nie dal mi on żadnej satysfakcji. Jedynie wku.rw, że tak fatalnie mi poszło, a stać mnie na więcej. Spadek formy, czy po prostu podczas @ czasami zdarza się gorszy dzień? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1700 |
Zadomowienie
|
Mandragorrka: kwestia wprawy, ja przebieglam i zawodu 26 km i maraton na okresie.
#1701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bieganie to jest ostatnia rzecz jaką mam ochotę robić podczas @, ale dla porównania - nie mam problemu z ćwiczeniami siłowymi.
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
tekila, niestety, nie zauważyłam takiej prawidłowości
![]() ![]() (teraz okresu nie miałam prawie 2 lata, od tygodnia miałam totalną niechęć do wszystkiego, nie biegałam, wszystko na nie - dzisiaj dostałam @ ![]() ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-10-26 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zadomowienie
|
Co masz na mysli przez 'reagowanie na wysilek'?
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokręciłam. chodziło jej o to, że im ktoś dłużej ćwiczy, tym lepiej znosi @, a w końcu zaprzestaje odczuwać albo w niewielkim stopniu odczuwa ból brzucha w trakcie.
![]() |
#1705 |
Przyczajenie
|
pogoda sprzyja więc dzisiaj i ja zacząłem biegać, 30 minut truchtem powoli, zobaczymy co jutro będzie
![]()
#1706 |
Zakorzenienie
|
Hej, dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Mam nadzieję, że z upływem czasu i lepszym wytrenowaniem @ nie będzie mi przeszkadzać
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny od miesiąca biegam około 4 razy w tygodniu, zaczęłam stopniowo, 10 minut biegu, 5 minut marszu, 10 minut biegu, 5 minut marszu. Pierwsze 2 tygodnie było świetnie, zwiększałam powoli dystans biegania, skracając marsz do 3 minut pomiędzy tymi 10 minutami biegu. Niestety na początku 3 tygodnia łydki zaczęły mnie bardzo boleć. A dokładnie mięśnie piszczelowe. Dochodziło do tego że wychodziłam pobiegać, ale nawet nie byłam w stanie przebiec 10 minut i sam marsz sprawiał mi wielki ból, co powodowało, że wracałam do domu zła i obolała.
Odczekałam kilka dni i znów spróbowałam pobiegać było w miare ok, choć ból łydek dalej występował tylko dużo mniejszy, ale przebiegłam zamierzony dystans. Niestety teraz tak mam, że jednego dnia łydki nie bolą i mogę biegać bez problemu a kolejnego nie dam rady przebiec wiecej niż połowę dystansu i często wracam marszem bo ból nie pozwala biec. Co mam zrobić by te łydki nie bolały? Zależy mi na tym by biegać dalej, bo polubiłam bieganie i zauważyłam że o wiele lepiej się czuje po bieganiu - oczywiście gdy mnie łydki nie bolą.
![]() |
#1708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio znalazłam ćwiczenia na mięśnie piszczelowe i robię je codziennie od czasu pierwszego bólu. Muszę przyznać, ze trochę pomagają ale tylko trochę. Teraz staram się biegać i gdy boli zawracam do domu gdzie wykonuje ćwiczenia interwałowe w domu.
![]() |
#1710 |
Przyczajenie
|
![]()
Chce zaczac biegac i chce sie was zapytac czy któraś z was biega, czy jest zadowolona z efektow i jak dlugo musiala na nie czekac. Planuje biegac 30 min codziennie. Chcialabym zostac przy swoich dawnych nawykach zywieniowych, czyli 5 posiłków dziennie, regularnie co 3 godz. Jem wszystko, oczywiscie w odpowiedniej ilosci, chodzi mi o to ze sie nie przejadam. Wiec jak dziewczyny? Podzielcie sie swoim doswiadczeniem, wiedza i radą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.