|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Nie nie, nie boli GO brzuszek
![]() Ale na pytanie co nowego jedliśmy - to brzoskwinie, po której ma wysypkę, ale bączki puszczał więc na pewno mu nie zaszkodziła ![]() Cytat:
Ja tam wybieram się do pediatry, niech go przebada kompleksowo i mi coś doradzi. Przecież on bardziej zna się na takich dzieciaczkach niż ja i pewnie miał podobne przypadki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Matko czemu te dzieci nie moga byc normalne? Z wiekiem coraz gorzej Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
Szukam prezentu dla chrześniaków. Miałam doczynienia z 5-6 latkami na co dzień a mam problem z prezentem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
Karolajn, a moze rzeczywiscie podrzuc Ja komus dobremu. Ja wiem, ze to polsrodek, ale choc troche sie zregenerujesz.
Domi, nie pytaj Tz tylko sciagaj tesciowa. Ty musisz pospac. moze trzeba Sare przebadac, moze cos Ja niepokoi, boli, ze potrzebuje bezpiecznych Twoich ramion? |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
Karo, Domu a Wy spicie przy zapalonym świetle? Jeżeli tak,to może tu leży przyczyna?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już tak ładnie mieliśmy wszystko poukładane, był spokojniejszy. Czuje się jak przy kp, kiedy to Franek albo wisiał na cycu albo w ogóle go nie chciał przez cały dzień. Tylko tym razem gardzi butlą. A ja wymiękam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
karolajn
no u mnie tez w nocy sie ulalo malej, a o 5 byla kupa. od 6 lezy pod karuzela, gada cos ale o spaniu nie ma mowy. te nasze córki to sobie nagrabią, jak będę stare to im oddamy to z nawiązką |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja bym nie dawala oliwy, kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zakladam Lilo polarek albo kurteczkę na body + pajacyk i w gondoli nakrywam kolderka tylko. A jesli idziemy z nosidelkiem, to dbam o cieple stopki (skarpetunie, pajacyk i welniane buciki albo kombinezon ze stópkami) i wkladamy jakies spodenki na pajacyk - no chyba, ze wlasnie w tym misiowym kombinezonie pomykamy. W domu od dzis jej ubieram sweterek na body z pajacem, bo w naszej sypialni mily chlodek, zeby sie dobrze spalo. I odkad zaczely sie zimnice - ma zawsze skarpetunie pod pajacykiem. A na noc Lilo (standardowo w body i pajacu) zakokoniona w azurowym bawelnianym kocyku (Diora ![]() W domu mamy okolo 20 stopni, w sypialni raczej mniej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A toś sobie pospała rzeczywiście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdybys nie karmila, to energy drinki plus mocna kawa... Zart ofkozzz, nie polecam niedosypiania permanentnego, wtedy czlowiek zaczyna wygladac jak Oliath: szara buzia, podsinione oczy, sucha skora, polowa normalnej ilosci wlosow, w tym o polowe wiecej siwych niz normalnie, wystajace zebra i obojczyki, zapadniete policzki... no jak postac z Tima Burtona - i to bez charakteryzacji! ![]() NO TO ŻEM POCYTOWAŁA pierwszy raz od dawien dawna. Ide chrom szlifowac i naprawiac w miejscu, ktore uprzejma bylam przytulic do swojej roboczej koszuli wczoraj przy transporcie ze strychu do salonu ![]()
![]() |
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
ja w pokoju mam zgaszone swiatlo, tylko w lazience mam zapalone swiatlo, tak ze delikatnie jest widoczne w pokoju gdzie jestem z dzieckiem. tak zebym widziala ja w nocy i zebym sutkiem trafila do buzi
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-11-14 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
:d
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tym problem, ze ona spi. Tylko tak sie wierci ze sie rozbudza, czasem jak dam smoka to jest ok, ale z reguły musi byc cycek albo butla. Woda nie pomaga, noszenie tez nie bo jest w☠☠☠☠iona ze ja budze Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
Ty juz zabki zaliczasz
![]() piszesz, ze juz wszystko poukladane bylo. mnie szlag trafia bo ja od poniedzialku probuje wszystko poukladac a w weekend Tz mi to rozwala, i od pon znowu to samo. moj Tz uwaza ze takiemu malemu dziecku sie nie wprowadza takiego "rygoru" jak rytualy nazywa. walcze o to i nokogo to nie interesuje ze to ja pozniej z rozklekotanym dzieckiem zostaje pracujac jeszcze, ogarniajac dom, i inne sprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
Tak sie nie ciesz, bunt nastolatka idzie na ogol rownolegle do pierwszych milosci, alko i fajek
![]() ![]()
#1698 |
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() ostatnio nas mało bo mala znowu problem z brzuszkiem. w nocy sajgon a w dzien spi jak niedzwiedz. wczoraj rekord 10.30 - 16. 30 i to trzeba ja było budzic bo ciemno sie i zimno na dworzu zrobiło. ![]() po drugim szczepieniu . mala wcale nie plakala troche pisnela i zaraz do cycka i jestesmy lzejsi o ponad 400 zł. we wtorek nefrolog i znowu kasa poleci. Bianka wazy 5100 i ma 60 . i jest peniej najdrobniejszym dzieciaczkiem na watku ![]() i wczoraj skonczylismy 3 miesiace ![]() no i witamy sie przy kawce. Jaskierka przepraszam bo nie nadrobiłam jak wysypka? Domi jak Sara? |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam to mialo byc do karolajn ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tżci potrafią namącić. Całe szczęście mój jest za mną. Cytat:
![]() Ale ja ogólnie grzeczna byłam, więc może pójdzie w moje ślady ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak sobie słodko siedzi, jak Jej dobrze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Wtajemniczenie
|
Kocur- właśnie oprócz cycka nic. Ja tez nie jadlam nic nowego. Z resztą za długo to trwa..
Probowalam z podawaniem marchewki, bez, z manna i bez niej, z melisa i bez. Ciągle w nocy chce jesc i teraz to wyzyguje Wysłane z mojego GT-I9300
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nad reszta pracuje i poniewaz cel uswieca srodki to posluguje sie juz placzem, mega fochem, za troche kolacji po powrocie z pracy nie bedzie ![]() najgorsze ze Antek nie pomaga mamusi bo ostatnio jak zostal z tata to byl taki grzeczniutku albo Tz sciemnia ze przez ponad 2 h dziecko nie buntowalo sie ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- KARolajn, pamiętasz kiedy to się wszystko zaczęło? Czy coś się wtedy zmieniło w Waszym otoczeniu... nie wiem, może przemeblowanie łóżeczka, zapachy, coś nowego w Waszej diecie? Może głupie pytanie zadałam, ale może przyczyna jest tak prosta, że ciężko ją zauważyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Wtajemniczenie
|
CYNOMONKU
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#1706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
![]() mozemy tak co noc sie zmieniac, raz j nie spie, raz karolajn ![]() koocur Nasz Pan Dnia wygląda mniej więcej tak: 6.00- pobudka burzą w pieluszce 6.30- play time pod karuzelą, sara czasem do 40 minut sama lezy 7.00- karmienie i krótka drzemka na rękach ( 30 minut snu) 8.00- zabawa samodzielna na macie, w bujaczku(czesto musze brac na rece bo placze) 9.00- karmienie 10.00- zabawa z mamą albo tatą i drzemka na rękach (1 godzine potrafi spac) 11.00- karmienie 11.30- play time na rączkac 14.00- karmienie i spacer do 3 godzin dziennie 16.30- karmienie 17.00- play time 19.00- toaleta wieczorna 19.30- karmienie i do 6 rano horror nocy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz będzie drzemka to spróbuje foto sterzelic ![]() Cytat:
![]() Dajesz jakies kropelki? Debridat?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Wtajemniczenie
|
KAROLAJN może weź ją na jedną noc do siebie,? Ja bym Ci wzięła żebyś odpoczela
![]() ONA ja kupuje klocki LEGO bo taki prezent chce chrzesniak Tżta. Dziękuję za odpowiedź co do ubrania. Moje dziecko mnie zdziwiło. Spalo od 22:30, obudziłam się o 5:09 przerażona patrze a On śpi. Obudziłam Go na butle i spał dalej aż do teraz ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#1710 |
Zakorzenienie
|
własnie sara zasnela mi na raczkach. jest 7:35 (nie spi od 3:30 w nocy)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.