|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Z tego co piszesz wygląda jakby Sara miała wiecznie skoka Takie mam skojarzenie,bo Gabryśka się wierci w nocy i budzi tylko jak ma włąsnie skoka... No albo jakby jej coś ciągle nie pasowało,ale co,skoro już tyle rzeczy sprawdziłaś/wymieniłaś itd... Jeszcze tylko przychodzi mi do głowy karmienie,bo pisałaś,że nie karmisz na żądanie. Może to jest przyczyną? Może chce jej się pić w nocy lub jeść?
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cynamonku, brawa dla naszego bohatera za przybieranie na wadze.
I oby to nie był gronkowiec w tym serduszku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Baloniku
W nocy przy każdej pobudce najpierw Tule i bujam, jak sie uspokaja to odkladam, jak nie daje cyca bez względu o której jadła poprzednio. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, nie nadrabiam, ale postaram sie byc juz na biezaco bo TZ wyjechal
Dzis bylismy u lekarza i bilans krotki: Marysia - lewostronne zapalenie oskrzeli Aleks - katar idzie do gardla prosto, nie przez nos, przez co kaszel okropny i cieszyc sie ze nie zeszlo na oskrzela ![]() Marysia antybiotyk i kilka specyfikow, a Aleks leki zapobiegawcze - jestem lacznie lzejsza o 200 zl i zla jak osa. Z dobrych wiesci - pani dr zachwycona Aleksem aaa i najwazniejsze- mam piekne dzieci - po mamusi Uwaga dla en grzyb i wilgoc prowadzi u dzieci do chorob ukladu oddechowego. niestety moja Marysia przez to ze u nas wilgoc jest, leczy sie w poradni pulmonologicznej "na wieczny katar" plus bilans miedzy 1-2 rokiem zycia przynajmniej raz w miesiacu zapalenie oskrzeli lub pluc i antybiotyk, a bywalo ze i dwa razy w miesiacu (nie musze mowic o kosztach leczenia i zastrzykach raz w miesiacu), wiec dobra rada - nie musisz, nie mieszkaj z Tomaszkiem tam. A teraz uciekam spac.
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Odłożylam, spi obok mnie w łóżku.
Lecę spać. Dobranoc Mamuski Alem happy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nadal nie śpię:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
Rocky, poczytuje, ale jakos nie moge sie wbic
Wspilczuje problemow z azs. Powiem, ze przechodze to samo, z ta tylko roznica, ze tu do wszystkiego musze dochodzic sama, bo lekarze nic nie powiedza. Rowniez stosuje diete i powiem, ze to nie jest latwe, zwlaszcza przy wegetarianizmie, juz mam mysli odnosnie kurczaka, bo boje sie o niedozywianie Edka. W dodatku widze, ze Edziu sporo schudl i to mnie martwi. W poniedzialek sprawdze wage i raczej przeloze szczepienia o jakies dwa tygodnie. Wysypka u nas lepiej, ale do czystej buzki droga daleka, no i niestety na nozkach mamy sporo plam. Tak bardzo sie martwie o Edzia :/ Postaram sie jutro/pojutrze znow udac sie do rodzinnego i prosic o skierowanie na badania lub wizyte u specjalisty, zobaczymy co na to rodzinny. Zycze Laurce powodzenia w walce z suchoscia skory Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
I karmienie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Adasia za wage. Mysle sobie, ze skoro tak ladnie przybiera, to moze z serduszkiem wszystko jest dobrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
I ryk
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:38 ---------- Poprzedni post napisano o 03:29 ---------- Wzięłam karmie na siedzaco teraz, trochę sie uspokoiła. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 03:38 ---------- Zasnela, polozylam ja do koszyka. Zobaczymy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1661 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrocilam na pole bitwy. Tz dal jej mm o 1, juz byl wrzask o cycka :banghead:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#1662 |
|
Zadomowienie
|
U nas II karmienie.
Domcia, Karolajn, wdpolczuje nocki Ciekawa jestem co Waszym dziewczynom dolega, ze tak nie spia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
U nas znow placz I cyc
|
|
|
#1664 |
|
Konto usunięte
|
U mnie drugie, pierwsze bylo o 23.30. Dziewczyny współczuję Wam tych brzsennych nocy...
Cynamonki trzymam kciuki zeby to nie było to i brawo za wagę, teraz Adaś pięknie nadrobi.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
O 5 pierwsze.
Moze na troche dziecko mi wrocilo? Wczoraj wredna wybudzilam na kapiel bo zasnal. Chyba drugi raz tak robie odkad sie urodzil. A mnie dalej hlowa bardzo boli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie bez poprawy jakby kto pytal haha
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
No to 3cidzień zkolei moje męczarni.od północy prawie. Niw śpię
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-11-14 o 06:20 |
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powinnam sie uczyć od Ciebie pogody ducha U mnie dzien do bani A miało byc miło.Daj tesciowej palca to weźmie cała rękę. Czemu one nie moga docenić chęci,ze daje jej szanse? Nie! Qurwa ona musi prędzej czy pózniej swoje 5gr wsadzić i sie wymadrzac Mam pyt.czy jak dziecko spi na boczku to czy musi miec poduszkę pod głowa bo mu sie kręgosłup skrzywi i zrobi sie napięcie??? Czy moze ktos wrzucić do klubu przepis jak zrobic słoiczki z dyni ![]() ![]() ![]() Poszłam kupić słoiki i cena mnie zabiła wiec poszłam i kupiłam słoiczki dzieciowe jakiejś firmy No name same bananowe, zawartość zezarlam i mam słoiczki ![]() Wiecie, ze u mnie pierwszym sloiczkiem jaki można podać jest zielony groszek i nawet cukinia. Będziecie podawać te warzywa dzieciom? Cynamonowa- dla Adasia za wagę.Mam nadzieje, ze to jednak nic groźnego w tym serduszku ![]() Trzymajcie sie
|
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas drugie ale przy 1szym bylam zbyt zaspana zeby wpasc....
Adasu trzymaj sie nam i tyj grzecznie...wez wyglon tego gronkowca i uciekajcie z mamusia.jak najdalwj z tego szpitala Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Kiedy się skończą te koszmarne noce Pierwsza pobudka była już o 22 ![]() O 6 stwierdził, że jednak butelka mu nie odpowiada i dostał kaszkę, która nie bardzo mu smakowała, ale dzioba otwierał. A żeby lepiej mu szło to dodałam przetarte jabłuszko. Zjadł i poszedł spać. I o to mamy nowy dzień, sam na sam ze swoim Kochanym Nicponiem
|
|
|
|
#1672 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() pochwal się zdjęciem Cytat:
Cytat:
dla mężaOblukałam Cię na fb Pochodzisz z okolic mojego Tż A już myślałam, że nikogo na wizażu nie ma kto by mieszkał tak blisko [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43706304]Nadrobilam po łepkach, wiec wybaczcie ![]() My po wizycie, tak jak uwazalam Leonsio ma skaze bialkowa.. Tak wiec odstawiam wszelki nabial, kozi tez, wszelkie konserwanty itp. Smaruje buziaka kremem i podaje zyrtec.. Charcze biedaczek przy tym strasznie mam nadzieje ze po tych zmianach charczenie mu przejdzie bo ewidentnie gdziec ma podrazniona sluzowke. Trzymajcie kciuki pls za szybka poprawe! Generalnie nie ma tego zlego - jestem na diecie bez slodyczy i nabialu od tygodnia i schudlam 1,5 kg [/QUOTE] Biedny Leoś, Za wagę ![]() Cytat:
Wczoraj jak już nie chciał mleka to dałam mu pół słoiczka, nie zdarzyłam nabierać na łyżkę bo już buźkę otwierał ![]() Cytat:
piękna waga. A w serduszku na pewno to nie to |
|||||||||
|
|
|
#1673 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co my mamy zrobić? ?
Serio chcialabym zeby ktos mi zabral dziecko na jedna noc.. Nawet mm nie przedluza jej spania.. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
O a u nas pobudka. Oczy jak 5 zloty i kupsko i koniec spania. Witamy nowy dzień.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Kooocur No czys ty zwariowała z taka wiadomościa tutaj do nas przychodzisz. To tak jakby na cmentarz z mydelkiem fa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Karolajn No ja też. Mówię do tz moze twoja mama mogła by przyjechać na noc, a o na to a po co i tak musisz wstawać do karmienia. Zabić to mało. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
My zaczęliśmy dzień o 6:30, jak na nas to baaardzo wcześnie. Ale nie narzekam bo Maja spała od 19:30 do 6:30. Ile można spać
![]() A mnie brzuch boli i leje sie ze mnie jak ostatnio Do 3 w nocy czytałam bloga mamy małego Filipka z guzem mózgu. Ryczałam czytając, maluszek jest taki dzielny ![]() Jeszcze bardziej doceniam że mam zdrowe dziecko i nie narzekam
Edytowane przez misiaczka555 Czas edycji: 2013-11-14 o 07:48 |
|
|
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dwa dni temu zabiłabym za godzinę snu... coś ala wooombe poskutkowało Domi opisz swój cały dzien....
|
||
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Mm to nie jest rozwiązanie. Ja za to myślałam, że jak dodam kaszkę do mleka to Franek pośpi dłużej. A on śpi krócej.
|
|
|
|
#1678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas tez pobudka moja o 5, bo musialam lezec i trzymac smoka. Dodatkowo mam cale lozko zazygane Jezu za co Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie Ją brzuszek boli. Co nowego jadła? |
|
|
|
|
#1680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nawet nie moge jej z kims zostawic zeby pospac..Wysłane z mojego GT-I9300
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.

Z tego co piszesz wygląda jakby Sara miała wiecznie skoka
Takie mam skojarzenie,bo Gabryśka się wierci w nocy i budzi tylko jak ma włąsnie skoka... No albo jakby jej coś ciągle nie pasowało,ale co,skoro już tyle rzeczy sprawdziłaś/wymieniłaś itd... Jeszcze tylko przychodzi mi do głowy karmienie,bo pisałaś,że nie karmisz na żądanie. Może to jest przyczyną? Może chce jej się pić w nocy lub jeść?

aaa i najwazniejsze- mam piekne dzieci - po mamusi
12.06.2010

W dwa dni przytyl 150gramow! :thumbup:
dla Adasia za wage. Mysle sobie, ze skoro tak ladnie przybiera, to moze z serduszkiem wszystko jest dobrze 
A miało byc miło.

mam nadzieje ze się kiedyś ogarne i popisze trochę...
Pochodzisz z okolic mojego Tż