|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy przegrałaś życie? | |||
| Przegrałam |
|
85 | 72,03% |
| Tak |
|
33 | 27,97% |
| Głosujący: 118. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Wredny kotecek
|
Dot.: Jestem stara i przegrałam życie
Cytat:
Nie każdy ma potrzebę wyjazdów/wakacji itd, a poza tym jedno drugiego przecież nie wyklucza
|
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
.
|
Cytat:
ja mam o tyle trudniej, że moich studiów nie ma zaocznie, a mam mały poślizg
|
|
|
#1683 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Moi rodzice kupują sobie co chcą, często zmieniają meble bo mamie szybko się nudzą a mi i tak czasem pomagają. Nigdy niczego nie wymagałam, nie prosiłam o pieniądze na swoje zachcianki, wręcz przeciwnie - staram się odmawiać ale czasem mam guzik do gadania bo mama bez mojej wiedzy kupuje mi różne rzeczy, to nie wiem powinnam chyba się tym rzucać, strzelać focha czy coś Bo wg was jak rodzice coś dorosłemu dziecku kupią to już na pewno suchy chleb jedzą Przestańcie sypiać ogólnikami i wrzucać wszystkich do jednego wora. Żeby nie było potępiam wymuszanie na rodzicach pomocy "bo mi się należy", ale jeśli rodzice mogą i CHCĄ to nie wiem w czym macie problem... |
|
|
|
|
|
#1684 |
|
Konto usunięte
|
Nie rozumiem powyższej dyskusji. Jesteśmy w wątku "Jestem stara i przegrałam życie". Dla niektórych jakąś formą przegrania życia będzie korzystanie z pomocy finansowej rodziców po 25 roku życia, dla innych nie możność skończenia studiów, znalezienia pracy, chłopaka, kupienia kota.
![]() A tu nagle się okazuje, że branie pieniędzy od rodziców to jakaś gorsza forma przegrania życia niż np. problem ze znalezieniem pracy?
|
|
|
|
|
#1685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sama tylko w tym miesiącu na mieszkanie i rachunki (doliczając bilet miesieczny + telefon) zapłaciłam 1100zł. Do tego środki czystości, kosmetyki, jedzenie. Nie ma szans, żebym się utrzymała z 1300zł ![]() Koleżanki zarabiają u mnie w pracy na zaleceniu po 1700zł, studiują zaocznie -w większości przypadków rodzice/dziadkowie fundują im studia bo ich nie stać na opłacenie tego. Warszawa jest droga - i tak jak pisałam, 5-6 lat temu spokojnie można się było utrzymać za 1200zł, teraz to średnio realne, chyba że ktoś będzie mieszkał w 3 osobowym pokoju w najgorszych warunkach i jadł chleb i parówki, no to wtedy się zgodzę
|
|
|
#1686 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dziwnie sie czuje.... jestem rodzicem
Przegralam zycie dzisiaj bo tak mi dobrze dzisiaj, ze dobrze mi tak
|
|
|
#1687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak btw. to jeśli ktoś sobie wychował dziecka, które nic nie robi i tylko wyciąga rękę po pieniądze, szantażując rodziców emocjonalnie, to ja bym się poważnie zastanowiła, co jednak rodzice zrobili nie tak jak powinni byli. Nikt nie rodzi się roszczeniowy. A jak jest z natury leniwy, to rodzice powinni tak wychować, żeby delikwent czuł się w obowiązku wykonywać przynajmniej jakieś minimum pracy. Rozpieszczenie dziecka to też porażka wychowawcza i ma swoje konsekwencje. Rodzice muszą być ich świadomi, zabierając się za wychowanie potomka, a nie po 25 latach nagle zauważyć, że nie nauczyli dziecka radzenia sobie. Bo wtedy konsekwencje ich błędów ponosi dorosłe dziecko, chociaż wina nie leży po jego stronie (rodzice rozpieszczający są często nadopiekuńczy i izolują dziecko od otoczenia). Zresztą sorry, ale prawie wszystkie w tym wątku albo nie mamy pracy albo mamy słabą i źle płatną. ktoś nas w takim razie utrzymuje, wiec nie wiem nad czym tu się pastwić.
|
|
|
#1688 |
|
Naczelna Nastolatka
|
dlaczego od razu pastwić? każdy ma swoje zdanie. Moje jest takie, że od pewnego wieku ludzie powinni przynajmniej próbować utrzymywać się samodzielnie.
|
|
#1689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko tego nikt raczej nie neguje
|
|
|
#1690 | |
|
.
|
Cytat:
zgadzam się
|
|
|
#1691 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety, w warszawie nawet na obrzezach jest drogo - sama mieszkam, a do centrum mam godzine :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1692 | |
|
Wtajemniczenie
|
skazana na bluesa, nie ma cudów. W warszawie 1500 zł na łeb to konieczność. Poniżej tego to już naprawdę biedowanie. A już jak jest konieczność skorzystania z usług to w ogóle zaczyna się dramat, bo ceny są tutaj porażające miejscami i zupełnie nieuzasadnione.
Pokojów za 700 zł w Warszawie jest mało. Akademik jest za ok. 500 zł, ale nie wszyscy dostają. Moja koleżanka teraz szuka i miejsce w pokoju dwuosobowym na Służewie (czyli daleko od centrum, blok w głębi osiedla, czyli do samego metra z 15 minut, co daje ok. 45 minut do centrum) to około 900 złotych. W czerwcu większy ruch, więc można coś taniej znaleźć, ale generalnie mieszkania w Warszawie są KOSZMARNIE drogie, co zresztą powinno moim zdaniem zostać ukrócone, bo mieszkanie jest prawem, a nie tylko towarem. ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie próbuję coś znaleźć, a czasu jeszcze trochę mam, ale potrzebuję lokum w W-wie na 2 tygodnie na przełomie września i października... Sama nie wiem czego szukać i gdzie...
|
|
#1694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami ktoś wyjeżdża itp i wstawia ogłoszenie, że podnajmie pokój, sporo jest takich przyjezdnych na tydzień-dwa i generalnie da sie znaleźć ale trzeba szukać, dzwonić, pytać - gumtree króluje.
|
|
|
#1695 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() Możesz np wybrać tatuatora, którego styl Ci odpowiada i iść do niego, zrobi Ci projekt. Ci godni artyści zazwyczaj są bardzo chętni na autorskie projekty
|
|
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety.
Mnie najbardziej przygnębia to, że niektórzy myślą i mówią, że jak student to nie potrzebuje luksusów i wystarczy mu zatęchły pokój o wielkości 6m^2, a w mieszkaniu jako dodatkowi mieszkańcy - karaluchy i prusaki, mile widziani. W końcu mieszkanie studenckie, a student nie człowiek, nie potrzeba mu normalnych warunków do mieszkania. I takie luksusy, to za bagatela 600zł plus rachunki.
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak serio, to takie gadanie też mnie doprowadza do szału. I jeszcze propozycje typu: no można mieszkać w pokoju trzyosobowym/ wynajmować mieszkanie z X innych ludzi. Może dziwna jestem, ale moim zdaniem dorosłej kobiecie należy się takie minimum prywatności jak własny pokój. Nie mówię duży, ale taki żeby było łóżko, biurko i szafa i jakakolwiek prywatność. Mam też wrażenie, że ludzie którzy wynajmują (nie wszyscy oczywiście, bo ja na moją wynajmującą nie mogę ani jednego złego słowa powiedzieć - jest młoda, bardzo sympatyczna, nie kontroluje nas) w ogóle nie rozumieją, że właściciel ma obowiązek zapewnić jako takie warunki mieszkania. Niektórzy zapominają nawet o bezpieczeństwie, bo wynajmują mieszkania z niesprawnymi instalacjami i nie przewidują, że coś się komuś może przecież stać. nie mówiąc o rozwalających się meblach, starych dywanach, syfiaszczych łazienkach.
|
|
|
#1699 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w poprzednim mieszkaniu miałam zapleśniałą lodówkę, którą musiałam sama umyć, a w kuchni pod zlewem pełno niedopałków po papierochach.
Kuchenka z lat 70 bodajże, która była "chlubą" właścicieli... to nic, że strzelało z niej ogniem i raz się koleżanka poparzyła... no ale hej, jesteśmy studentami, co my chcemy za cenę 600zł od osoby! zawsze można zamieszkać na kupie w 10 osób i mieć taniej. Mieszkanie w 2 i 3 osoby w pokoju jest naprawdę skomplikowane. Co jak ktoś się w jakiś sposób wstydzi (oł je, jest loserem, wstydzi się innych
|
|
#1700 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja pierdziele - ćwicze, zdrowo sie odżywiam i dalej mam problem z zasypianiem ja sie chyba wykończe |
|
|
|
|
|
#1701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poproś lekarza o hydroksyzynę. To łagodny lek. Nie budzisz się zmęczona. Ja też mam dramat ze snem. Kładę się ok. 2/ 3 rano. czasem nawet o 5. wstaję o 8.20. Dziewczyny, weszłam na stronę mojego LO. Ci ludzie mają całe życie przed sobą, przyszłość, studia. Straszna nostalgia mnie wzięła. U mnie już pozamiatane, wszystko przegrałam. Strasznie mi się smutno zrobiło, szczególnie, że w LO byłam naczelnym nerdem i poniekąd szkolną gwiazdą, wszyscy wróżyli mi świetlaną przyszłość. A ja wracam niedługo z ukochanej Warszawy do grajdołu znanego jako Białystok i będę tam jakąś sekretarką albo protokolantką.
|
|
|
#1702 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak jeszcze z miesiąc tak bd sie meczyc to sobie skombinuje hydroksyzyne. Czasem w takim grajdole znajdzie się lepiej opłacalna robotę niż w metropolii. W dodatku bywa że przypomni się jakiś stary kolega, który od ostatniego widzenia sporo się zmienił, zmężniał i wyprzystojniał... Tak, taka wróżę ci przyszłość, zobaczysz nie bd tak źle !! |
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kolegów to ja nie miałam nigdy. Zresztą ja nie mam potrzeby być w zwiazku. Do 25 roku życia mi się nie ujawniła, więc już pewnie się nie ujawni.
|
|
|
#1704 |
|
Szalony Kapelusznik
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44706398]Nie rozumiem powyższej dyskusji. Jesteśmy w wątku "Jestem stara i przegrałam życie". Dla niektórych jakąś formą przegrania życia będzie korzystanie z pomocy finansowej rodziców po 25 roku życia, dla innych nie możność skończenia studiów, znalezienia pracy, chłopaka, kupienia kota.
![]() A tu nagle się okazuje, że branie pieniędzy od rodziców to jakaś gorsza forma przegrania życia niż np. problem ze znalezieniem pracy? [/QUOTE]Tu nie chodzi o kłótnie czym dla kogoś jest przegrana. Tu chodzi o ten swoisty klimat bycia przegranym, ktory wyraża już sonda na 1 stronie |
|
|
|
|
#1705 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1706 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam 4 koleżanki (po 2 w każdym pokoju), pomiędzy ich pokojami był jeszcze jeden - w którym też były 2 dziewczyny - i jedna z nich zamykała drugiej przed nosem drzwi, zostawiała kluczyk w drzwiach i uprawiała sobie seks ![]() A o której ćwiczysz? Bo ja jak wieczorami ćwiczyłam to zawsze miałam problem z zaśnięciem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz rozwinąć? Bo chyba nie rozumiem.
|
|
#1708 |
|
Wtajemniczenie
|
Farisss, ja w Warszawie nie byłam na żadnej imprezie przez 5 lat studiów. Na piwie nad Wisłą jeden jedyny raz. I od roku, od kiedy zaczęłam pracę, pokochałam Warszawę jeszcze bardziej. Jasne, jest szara, jest często zniszczona i zaniedbana, ale jest w niej coś takiego, czego nie ma w żadnym innym mieście jakie znam. No i ja bardzo lubię architekturę Warszawy - pomieszanie socrealizmu, klasycyzmu i modernizmu. Nie przepadam za to za Pragą. Znaczy lubię Pl. Hallera, uwielbiam Saską kępę, ale okolice Targowej, Inżynierskiej w ogóle mnie nie kręcą. Śródmieście i Ochota rulezzz.
|
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj ja też tej części Pragi nie lubię...
Generalnie wolę bardziej zielony Żoliborz czy Bielany albo Bemowo i część Woli Kiedyś mieszkałam na Mokotowie... ale jakos tak snobistycznie tam było ![]() Są części Warszawy urokliwe i fajne, trzeba umieć szukać, ale i tak ogólnie jestem zmęczona tym miastem. Gdybym tylko miała własne mieszkanie, w takim Gdańsku/Wrocławiu/Rzeszowie/Poznaniu/jakiejś fajnej miejscowości nadmorskiej to ja chęęęęętnie
|
|
#1710 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ćwicze rano,więc musi być jakiś inny powód. Może dlatego,że lubie sobie pojeść na noc ![]() Piękna dziś sobota,choć mroźna. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

Nie każdy ma potrzebę wyjazdów/wakacji itd, a poza tym jedno drugiego przecież nie wyklucza

Przestańcie sypiać ogólnikami i wrzucać wszystkich do jednego wora.