![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() Nie ma znaczenia na co są przepisane: prawidłowo zażywane uregulują okres, ale również będą zabezpieczać Cię przed ciążą. Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2009-06-18 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja swój pierwszy raz przeżyłam dosyć nie dawno.. nie bolało aż tak co mnie cieszyło nie było krwawienia.. teraz sex sprawia mi ogromna przyjemnosc.. ;] jesli boisz sie zajsc w ciaze albo bolu czyli nie jestes do konca gotowa..
A jesli chodzi o ten śluz jest całkiem normalny a dla Twojego partnera jest to calkiem "rajcujące" ;] ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- A co do tych tabletek.. ja rowniez mam zeby zmiejszyc bolu podczas miesiaczki.. ale one rowniez sa zabezpieczeniem przed ciaża w koncu to sa tabletki antykoncepcyjne.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Przyczajenie
|
a ja jeszcze mam pierwszy raz przed sobą, ale z moim TŻ-tem (również prawiczek) jesteśmy właśnie na etapie: 'poznawanie swoich ciał' i mamy zamiar z tym pierwszym razem jeszcze troszeczkę poczekać (a raczej tak długo jak uda nam się kontrolować, a nawet teraz mamy z tym niekiedy problemy ^^').
szczerze mówiąc wcale nie obawiam się bólu ani krwi, bo wiem, że mój chłopak kocha mnie tak bardzo, że taka błahostka nie zepsuje nam tej chwili. zostaje jednak ta obawa przed ciążą, a wiem, że jeśli chodzi o antykoncepcje to mamy możliwość skorzystania tylko z gumek i globulek, niestety. ale cóż, bywa. pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że w ciążę nie zajdę. a tak btw to mój pierwszy post na tym forum. obym się tu zadomowiła ![]() Edytowane przez yum Czas edycji: 2009-06-18 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Przyczajenie
|
Prezerwatywy w gruncie rzeczy sa dobrym zabezpieczeniem ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Prezerwatywy są dobrym zabezpieczeniem, jeśli akurat nie zawiodą. Dlatego pomysł z globulką jest dobry. Ja jeszcze niedawno też myślałam tylko o tym... lekarka mnie nastraszyła. Jednak poszłam jeszcze do 3 innych lekarzy (no bo skoro jestem zdrowa nie mam obciążeń genetycznych nie łykam leków to dlaczego on powiedziała, że tabsy i hormony tylko mi zaszkodzą, i najlepiej o dzieci starać się teraz bo potem mogę mieć problemy
![]() Wracając do prezerwatyw. Dobre ale.... wskaźnik pearla to 1-14 na 100 kobiet. Dla mnie to bardzo dużo:/ I ja i Tż jesteśmy początkujący... stres może wszystko zepsuć, wiec chcemy go sobie oszczędzić. Wiec od następnego miesiąca łykam tabletki. Będę się czuła spokojniejsza. Skoro ten sam wskaźnik nie dobija nawet do 1. Czasami się zastanawiam czemóż oj czemóż człowiek nie może sobie włanczać płodności kiedy chce ![]() ![]() ![]() Tak sobie marze ![]()
#1687 |
Przyczajenie
|
Fakt...ja wlasnie tabletki tez biore ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego powiedz proszę, że Ci sie tak niefortunnie powiedziało ![]()
![]() |
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem się dziwić, że mamy pokolenie wtórnych analfabetów. Błagam, WŁĄCZAĆ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1692 |
Przyczajenie
|
nigdy nie zapomnę pierwszego razu! mój pierwszy i jak do tej pory ostatni chłopak jest o 4 lata starszy i zupełnie tego nie planowaliśmy na ten dzień i jakoś przypadkowo miał ze sobą gumki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź, na pewno dam się im wygoić, a jeśli chodzi o te pogrubione to właśnie tak jak mówisz- jakoś mi się tak powiedziało. Chodziło mi przede wszystkim o to ,że mając pewność w zabezpieczeniu zajmujesz się tym czym powinnaś a nie myśleniem czy np. dobrze załozył lub czy aby na pewno nie pęknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam bardzo za błąd. Na 900 napisanych postów robię ich niewiele, jestem dyslektykiem, ale pracuje nad sobą i korzystam z wyszukiwarki poprawiającej błędy. Jednak czasami kiedy chce szybko skończyć posta i gdzieś iść nie chce mi się czytać długiego posta jeszcze raz by znaleźć błędy. Jeśli Tobie nigdy i nigdzie nie zdarza się pomylić to gratuluję. I obu nam na zdrowie wyjdzie, jeśli Ty na następny raz ominiesz jedyne niepoprawne słowo w długim poście, a ja nie będę się musiała zdenerwować czytając to. I tak zapewne moja dysleksja, z którą staram się walczyć sprowadza mnie do roli analfabety. Zapewne studiowanie prawa i laureat z olimpiady historycznej tego nie zmienią. Nie mówię, że nie zdarza mi się poprawiać. Zdarza, kiedy przez błędy wiadomość jest nieskładna i nielogiczna, albo kiedy po prostu są to orty... powalające (np żaba przez rz) nagromadzone mnogo w wiadomości. I nawet wtedy robię to delikatniej od Ciebie.
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
zagubiona, wybacz, ale ten błąd mnie naprawdę drażni
![]() Następnym razem będę delikatniejsza. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Wtajemniczenie
|
Mój pierwszy raz, niestety, był podyktowany chwilą. Wtedy myślałam, że jestem potwornie zakochana, teraz wiem, że po prostu chciałam to mieć za sobą, a jeszcze dzieckiem będąc postanowiłam, że tylko z miłości, więc tę miłość sobie wmówiłam
![]() Pod względem fizycznym było potwornie - bolało tak, że aż się rozpłakałam i paznokciami rozorałam memu ówczesnemu panu całe plecy. Krwawiłam też bardzo mocno. Plus dla niego, że w pewnym momencie przerwał i powiedział, że koniec, nie jest w stanie mi tego zrobić (chociaż ja bardzo nalegałam). Pod tym względem zachował się bardzo fair i chyba tylko z tego powodu następnego dnia rano namówiłam go, żeby jednak dokończył. Oczywiście tym razem już nie dałam po sobie znać, że mnie tak bardzo boli (a zresztą bolało juz odrobinkę mniej). Pod względem psychicznym zaś było tak, jak marzyłam - czule, z poczuciem bezpieczeństwa i zaufaniem. Problem zaczął się dopiero później, kiedy nagle przestał się oddzywać, nie odbierał telefonów, nie odpisywał na smsy. Spotkaliśmy się jeszcze parę razy, ale był oschły i już wiedziałam, że po prostu dałam się wykorzystać. Najgorsze jest to, że do tej pory się widujemy, mamy jedno towarzystwo (łączy nas wspólne hobby) i zazwyczaj co tydzien muszę go znosić. Na dodatek, aby nie robić wyłomu w drużynie, muszę robić dobrą minę do złej gry i udawac, że wszystko w porządku. Ogólnie tego pierwszego razu nie żałuję, mimo wszystko. Miałam dziewiętnaście lat (jeszcze rok od tego czasu nie minął ![]() Są plusy sytuacji - teraz czekam na swój pierwszy raz z mężczyzną, który, mam nadzieję, będzie mój już na zawsze, i cieszy mnie, że nie będę przeżywać tego horroru co wtedy, tylko będę mogła czerpać z naszego zbliżenia samą przyjemność ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Przyczajenie
|
Aivilo- nie martw się, to zachowanie świadczy tylko o nim. A Swój pierwszy raz zapamiętasz z tym facetem, który będzie wymarzony i na zawsze, bo tak na prawde z każdym partnerem jest kiedys pierwszy raz i to od nas zależy, z którym zapamiętamy jako nasz pierwszy. Kobitki pamiętajcie to od nas zależy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1699 |
Przyczajenie
|
Tak. Zauważyłam, że wiekszość mężczyzn nosi gumki zawsze przy sobie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam was kobitkii ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Pewnie dla tego, że jak wspomnialaś zrobiłam to z mężczyzną którego kochałam i którego nadal kocham. Jest moim całym światem... Przez miłość do niego nie czułam nawet bólu, choc wiem, że był straszny ![]() Pozdrawiam gorąco ;* ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
... i najlepiej o dzieci starać się teraz bo potem mogę mieć problemy ![]() No tu troche przesadziła, ale w sumie to teraz coraz mniej kobiet może mieć dzieci, właśnie z powodu wszechobecnych dodatkowych hormonów (nie tylko w formie tabletek ale też zawartych w żywności jedzonej na codzień). Do krajów wysoko rozwiniętych nawet wysyła się specjalistów od naturalnego planownia rodziny i to bynajmniej nie dlatego by nauczyc kobiety jak mają robic by nie zajsc w ciąże, lecz jak przywrócić płodność tym, które od pokoleń przyjmując hormony płodność utraciły. Byłam u 3 innych lekarzy. Zachwalanych na forach... nie stwierdzili ŻADNYCH nieprawidłowości... Masakra. Więcej do tej babki nie pójdę. Wracając do prezerwatyw. Dobre ale.... wskaźnik pearla to 1-14 na 100 kobiet. Dla mnie to bardzo dużo:/ I ja i Tż jesteśmy początkujący... stres może wszystko zepsuć, wiec chcemy go sobie oszczędzić. Wiec od następnego miesiąca łykam tabletki. Będę się czuła spokojniejsza. Skoro ten sam wskaźnik nie dobija nawet do 1. Tu akurat przyznaje racje tabletki zapewniaja spokój, choć 100% pewności też nie dają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
postanowiłam ja również opowiedzieć o swoim pierwszym razie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie co- cieszę się że TZ był prawiczkiem wtedy. Myśl że miał już inna kobietę, może nie tyle przeszkadzałaby mi ale zawsze myslałbym, ze miał już inna kobietę. Pozdrawiam wszystkie wizażanki |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Przyczajenie
|
Miałam 18 lat i byłam cholernie zakochana. Mój ówczesny luby był starszy o 6 lat, miał spore łóżkowe doświadczenie (do dzisiaj się zastanawiam co on we mnie widział? a co najgorsze- jeśli nie widział nic, to czemu trwał przy mnie przez 11 miesięcy?). Poszłam z nim do łóżka po 7 miesiącach znajomości, przespałam się z nim z MIŁOŚCI. Bolało, krwi sporo nie było. Zrobiliśmy to jeszcze kilka razy w ciągu następnych czterech miesięcy po czym bezpardonowo mnie zostawił.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tych hormonów i dzieci. To raczej kwestia tego, że kobiety później chcą mieć dzieci a 1 dziecko dobrze urodzić przed 30. I to nie hormonów wina a natury. Tego, że za późno ktoś się na to 1 dziecko zdecydował. Jasne, że wszystko ma więcej chemii w sobie, ale zmienił się system życia więc pojawiły się nowe związane z nim problemy. A hormony... nie zabiją płodności przecież... Na płodność składa się wiele czynników takich jak wiek czy predyspozycje genetyczne. Co do tabletek tak to nie 100%. Jednak najskuteczniejsza metoda. Wolę zdać się na 3-4 lata na tabletki niż ryzykować.
![]() |
#1705 |
Przyczajenie
|
cześc chyba tez opowiem o moim pierwszym razie bo wyobrazalam go sobie troszke naczej .;p jestesmy ze soba od 1,5 roku i dopiero niedawno sie na to zdecydowalam nie bylo zaplanowane chociaz kazde z nas sie domyslalo co sie stanie bo nocowal u mnie ;p bylo romantycznie i duzo czulosci ale to nie bylo takie spontaniczne jak powninno byc..bylo troche tak jak by ksiazkowe jesli wiecie o co chodzi <zadne z nas nie mialo doswiadczenia>.;p ..troszke bolalo i krwi tez nie bylo duzo ale niestety on nie mogl dojsc do konca <nadal sie zastanawiam czy mu sie podobalo > a p-ozniej jak sie bardziej staral ..poprostu nic nie wyszlo ..xD ..nie wytrwal ..on mowi ze mu sie bardzo podobalo ale ja sie martwie czy napewno jesli tak sie stalo ..ja niestety nie czulam jakiejs wiekszej przyjemnosci .ale ciesze sie ze to z nim bo go bardzo kocham ;p jednak pierwszy raz nie byl moim najlepszym przezyciem ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chłopak nie doszedł bo pewnie nie chciał szybko skończyć, żeby Cię nie zawieść no i wyszło jak wyszło. Jeśli by się to nagminnie powtarzało to niech zrezygnuje z masturbacji, bo możliwe, że jest przyzwyczajony do innej stymulacji. Co do Ciebie hmm... Twoje rozczarowanie bierze się z samego stosunku czy gry wstępnej też? Bo np. ja mam swój 1 raz przed sobą... ale wiem, że jego początek będzie niczym innym jak pettingiem i pieszczotami z teraz. I nie byłabym rozczarowana ![]() ![]() Podsumowując praktyka czyni mistrza, nikt się Bogiem seksu nie urodziła, a kobieta podobno musi się nauczyć przyjemności. Cierpliwości i dużo miłości ![]()
![]() |
#1707 |
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie.. za ktorym razem sex sprawial wam przyjemnosc ?;>
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mój pierwszy raz
Witam
![]() Mój pierwszy raz był taki że byłam z chłopakiem a raczej z obecnym partnerem ![]() Hm... kochaliśmy się po 7 miesiącach od naszej znajomości ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
za drugim. za pierwszym z nerwów nic nie poczułam
![]()
![]() |
#1710 |
Rozeznanie
|
Ja tez za drugim... Pierwszy raz tak samo nic nie czułam, może ze stresu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.