![]() |
#1711 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XLI
Cytat:
![]() do mnie znowu odezwal sie byly. z pytaniem czy mi nie pomoc w pewnej kwestii, swoja droga to chodzi o blaha rzecz, wiec nie rozumiem po co ta wiadomosc. oczywiscie napisalam mu juz zeby wiecej sie ze mna nie kontaktowal. i wprost wytlumaczylam ze mi to utrudnia zycie. chyba dotarlo. ![]() ale az mnie wzielo na zyciowe rozkminy. ja jak zerwalam z poprzednim bylym to juz sie nie odzywalam do niego bo i po co. i zastanawiam sie po co ludzie odzywaja sie do eks jezeli sami zakonczyli zwiazek - pomijam kwestie kiedy trzeba, jak np ja kiedy musielismy ogarnac sprawy mieszkania i bez kontaktu sie nie dalo, pomijam tez patologie gdzie ktos potem wypisuje pretensje. po co niby w dobrej wierze odzywac sie do bylego partnera, po co pytac co slychac, bo wiem ze niektorzy tez tak robia. i dotyczy to obu plci. tak jakby ludzie byli egoistami - przeciez w wiekszosci przypadkow osoba zostawiona cierpi, a taki kontakt to dla niej tylko dobijanie. nie wierze tez, ze osoba porzucajaca moze miec potem az takie wyrzuty sumienia, ze probuje sie "usprawiedliwiac" piszac cos milego. nigdy tego nie zrozumiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
No mój ex też chciał ze mną utrzymywac kontakt, po przyjacielsku. Ta, już to widzę. Szczęście, że nic mnie z nim nie łączy. Wczoraj przyjechał do mojej mamy oddać jakąś resztkę rzeczy. Zapytała go, czy teraz jest szczęśliwy, a on, że nie narzeka. Błagam...
Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
Karmelli, dlaczego go po prostu nie zablokujesz? Zamiast roztrząsać motywy jego zachowania, zabierz mu możliwość burzenia Twojego spokoju
Tinker, a co miał powiedzieć na tak zadane pytanie od jeszcze teściowej? Że rozpacza, że tragedia, czy ze super? Totalnie niepotrzebnie zadane pytanie, przy którym żadna odpowiedź nie byłaby odebrana jako satysfakcjonująca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że po prostu chciałam mieć dom i rodzinę, chciałam wziąć jeden ślub na całe życie. Teraz wewnętrznie czuje ze moje życie się skończyło. Zostało moje ciało, taka skorupka. Wewnątrz jestem martwa. Pusta. Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
natomiast wlasnie zauwazylam ze on mnie z znajomych fb usunal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do reszty - to widać ze wszystkich Twoich postów, że byłaś bardzo zafiksowana na posiadanie własnej rodziny i na wzięcie ślubu. Sporego wysiłku wymaga poprzestawianie sobie w głowie, że ślub: a) nie jest lekiem na całe zło świata b) nie jest lekiem na uratowanie kiepskiego związku c) nie świadczy o tym, że człowiekowi się udało w życiu, a ludzie bez ślubu to przegrywy Z pomocą terapeuty, jeśli będziesz szczera, sama powoli dostrzeżesz, jak kruche były fundamenty Twojego małżeństwa i jak bardzo toksyczny to był związek Całe swoje życie podporządkowałas facetowi, związkowi, statusowi mężatki. A związek to nie jest coś, co nas definiuje. To zaledwie element naszego życia, obok przyjaciół, rodziny, pracy, pasji, zainteresowań, itp itd. Poza tym sporo pomaga uświadomienie sobie, że ludzie nie są nasza własnością i mają prawo odejść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Jeśli prosisz gościa, żeby do ciebie nie pisał, a on to ma w dvpie i pisze nadal, to serio zablokowanie nie jest dziecinada Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak widac dotarlo i usunal mnie ze znajomych. pewnie tel tez zablokowal ale nie bede tego sprawdzac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Co do odpowiedzi byłego na pytanie matki - nie widzę w niej absolutnie nic złego, co miałby jej powiedzieć? Dla mnie idealna wymijająca odpowiedź na głupie pytanie byłej teściowej, sama bym odpowiedziała tak samo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to założenie o byciu razem "na zawsze", czy to w związku, czy w przyjaźni, jest szkodliwe. Bo ludzie są wolni, a relacje są dynamiczne i na przestrzeni czasu mamy prawo odejść. Nie świadczy to też o tym, że skoro facet odchodzi, to na pewno nigdy nie kochał. Wiele razy spotkałam się, nawet tu na wizażu, z twierdzeniem "nie martw się, skoro odeszdl, to nie kochał, bo jakby kochał, to byłby z tobą do grobowej deski". No nie. Może w którymś momencie życia kochał i chciał być ze mną, a po czasie już nie chce - ma do tego prawo i to nie znaczy, że wcześniej uczucia nie było. Ja zdecydowanie wyleczyłam się z myślenia o "tym jedynym". A co pytania mamy Tinker, to myślę tak samo - nie chciałam tak dosadnie pisać, ale tak, też uważam, że to pytanie było po prostu głupie. Plus zupełnie niepotrzebnie zdawanie z tego relacji Tinker Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
a ja jak idiotka znow przezywam
przemowcie mi do rozsadku. nie wiem jak sie uporac. to juz 6 tygodni. kupa czasu. facet sobie zyje szczesliwy swoim zyciem. a ja sie zadreczam. co za porazka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiesz tak na dobrą sprawę co się u niego dzieje. Nie siedzisz w jego głowie, poza tym po co sobie tym zaprzątasz głowę. Warto się w tym momencie skupić na sobie i na procesie leczenia swojej psychiki. Jeszcze będzie pięknie, zobaczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
skupiam sie na sobie i mysle o tym, ze nie mam w zyciu duzo zwiazkow na koncie, nigdy nie mialam powodzenia. ale to bardziej z tego wzgledu ze jestem spokojna, raczej introwertyczną (nie do przesady) osobą, co ex jeszcze mi doglebnie na koniec wpoil jakoby bylo to zle. i w zwiazku z moja przeszloscia po prostu wiem, ze szybko nastepnego zwiazku nie bedzie. a do 40 juz blizej niz dalej i to tez sprawia ze jest ciezej, nie ma sie co oszukiwac i czarowac. jak widze rady w stylu ze trzeba pobyc troche samemu, polubic samotnosc itp to az sie plakac chce. bo ja wiekszosc zycia tak spedzilam i o wiele lepsze jest zycie we dwojke - dla mnie bylo po prostu fajniejsze. doskonale radze sobie sama od lat i wiecej juz nie chce. nikt mi nie powie ze zycie w pojedynke jest super - niestety mam porownanie. ciezko mi jest tez dlatego, ze powod rozstania byl taki nijaki - to nie to. i na sile wymyslenie kilku powodow, zeby wine rozstania zrzucic na mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
6 tygodni to mało. Pomyśl sobie, czy za rok będziesz tak samo intensywnie o nim myśleć, co teraz. Otóż nie. Za rok, dwa lata, złapiesz się na tym, że on Cię już nic nie obchodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym każdy dochodzi do siebie w swoim tempie, nie przyspieszysz niektórych procesów ale na pewno możesz sobie oszczędzić niepotrzebnych 'wrażen' blokując tego pana. Bo to wcale nie jest oznaka niedojrzałości a zwykłe zadbanie o własny komfort psychiczny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
edit: wybaczcie to jeczenie, ale mam dzisiaj straszny zjazd, jakiego dawno nie mialam przez ten czas ![]() Edytowane przez karamelli Czas edycji: 2022-07-09 o 12:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1726 |
Zadomowienie
|
Nie mówię o wcześniejszych sytuacjach, tylko o tym, że teraz go nie blokujesz tłumacząc, że to dla Ciebie dziecinada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 |
Raczkowanie
|
wiem ze juz sie nie odezwie po tym co mu napisalam, znam go. obstawiam tez ze zablokowal moj nr
Edytowane przez karamelli Czas edycji: 2022-07-09 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 |
Zadomowienie
|
Niby go znasz, a jednak byłaś zaskoczona, że się odezwał. Bo przecież wiedzial, że to dla Ciebie trudne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam wielki zjazd.
Ledwo zipie psychicznie. Ledwo wiąże koniec z końcem (nie chodzi o pieniądze, tylko kondycje psychiczną). Na rozprawę muszę iść sama, nawet nie mam kogo poprosić o wsparcie. Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 |
🦄
|
To takie wydarzenie, że każdy by miał zjazd. Musisz to przeżyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zresztą to już nie o to chodzi czy napisze czy też nie i czy będzie chciał wrócić. Chodzi o Twoje myślenie i życie nadzieją na to, dlatego nie będziesz go blokować bo to by oznaczało całkowite odcięcie i koniec na co chyba nie jesteś gotowa jak widać. Krzywdzisz siebie tym. Kurczowo się trzymając tej nadziei. Zapewniam Cię, całkowite odcięcie to najlepsze co możesz dla siebie zrobić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 | |
🦄
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I możliwe, że tak będzie tyle, że z innych pobudek niż wielka miłość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.