![]() |
#1711 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
Wyczytałam to na forum gazety wyborczej, pije ja 3 razy dziennie ale mleko jeszcze mi cieknie.
Cytat:
Niestety ma rację , my dzisiaj byliśmy u neurologa, bo pediatra zauważyła, że mały ma zaciśnięte piąstki, podejrzewała napięcie mięśniowe, ale było to miesiąc temu i mały się zmienił. Ogólnie z małym oki tylko lekko ma asymetrię z lewej strony właśnie z tej racji, że łóżeczku patrzy się na nas w lewo, na łóżku to samo, na rękach też. Teraz zwracam na to bardziej uwagę, wcześniej tylko patrzyłam jak śpi i czesto go kładłam na prawy bok. No i zaleciła częste kładzenie małego na brzuszek, to nic, że nie lubi ale musi ćwiczyc podnoszenie główki. Cytat:
Z tego co wiem nie można mieszać mleka 1 z 2. Jak sie wprowadza następne to nowe jako najpierw jedno karmienie a potem stopniowo 2 , potem 3 i tak dalej. A propos wprowadzania nowych pokarmów to tu jest fajny tekst, żeby wprowadzać wtedy gdy widzimy, że dziecko sie nie najada i chce czegoś wiecej niż mleko. Kiedyś widziałam fajny przykład jak siostrzenica mojego męża piszczała na widok marchewki tak ją chciała zjeść. http://www.nutricia.com.pl/klub_pier...nowe%20pokarmy
![]() |
#1712 |
Raczkowanie
|
A nie zmieniły się zalecenia, żeby mleko następne wprowadzać w 6 m-cu?
Jeśli chodzi o wprowadzanie nowych pokarmów, to ja też bym czekala, no ale pomyślcie. Jeśli mam każdy nową rzecz wprowadzać przez 2 tyg to ile składników moje dziecko będzie jadło za kilka miesięcy. Zanim my przebrniemy przez pokarmy jednoskładnikowe, to dzieci niealergiczne, którym się nowości wprowadza od 6 m-ca już dawno będą normalne zupki jeść. Marchewka, ziemniak, jabłuszko, brokuły... To już się 2 m-ce robią |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Wtajemniczenie
|
Podobnie jak Ray nie rozumiem tego pośpiechu z wprowadzaniem nowych pokarmów. Przecież dziecko będzie miało całe życie na poznawanie nowych smaków
![]()
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
co do tego mleka AR... to wg mnie ejst bezbnadziejne, jest tak geste ze mala nie umiala go pic, cala sie spocila i nic nie wyciumkala... moze trzebabylo jej dac wiekszy smopczek... ale calkeim odstawilam to mleko... a ulewa jakos mniej teraz... ostatnio zaniepokoilo mnie to cco znalazlam na pieluszce tetrowej podczas odbijania, bbo czasem jak beknie to wypluje taka gesta sline... nie wiem jak to opisac... taki jakby gesty sluz z troche mleka przetrawionego... nie ma tego duzo, ale dziwne to jest...
a moja mala zaczela wydawac nowe dzwieki ![]() wczoraj wydoila mi tak cyce przez ca;y dzioen, ze juz nic nie mialam pod wieczor, nawet jak sciskalam to nie lecialo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Raczkowanie
|
Gosiaczek mojej też się ulewalo takim śluzem z mlekiem, okazało się, że jej witamina d w kropelkach nie służy. Jak zmieniłyśmy na tabletki to przeszło
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Raczkowanie
|
My wczoraj byłyśmy na szczepionce-drugiej, Majka była dzielna, zapłakała tylko w momencie wstrzykiwania. Dostałyśmy skierowanie do neurologa dzwoniłam wczoraj do przychodni i najbliższy termin na sierpień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ten tetrisal kupiłam na własną rękę ale pokazałam naszemu lekarzowi i powiedział ze tym sie krzywdy dziecku nie zrobi mozna uzywac po kilka razy dziennie -jak tylko zajdzie potrzeba.
![]() |
#1719 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny te które wracacie do pracy po macierzyńskim, macie już nianie dla swoich dzieci? Czy przygotowujecie się i dzieci w jakiś szczególny sposób do rozstania na te kilka godzin? Ile płaci się w Waszych miejscowościach niani?
Mnie czeka powrót do pracy pod koniec września. Na szczęście siostra mojego męża zgodziła się opiekować Małym przynajmniej na początek. Ale na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie rozstania na tyle godzin. Będę w pracy siedziała i myślała co się dzieje z moim maleństwem, mimo że będzie w dobrych rękach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
wit D w tabletkach? nie slyszalam jeszcze o tym... dziecku sie daje taka tabletk? jk ? rozkrusza i do mleka?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Wtajemniczenie
|
mnie tez czeka powrót do pracy juz we wrześniu i jakoś sobie nie potrafie wyobraźić jak to bedzie bez małej, przeciez teraz jesteśmy razem non stop. Wiem że bedzie w dobrych rekach, bedzie ją pilnowała mama, ale mimo wszystko boje sie jak to bedzie. wczoraj rozmawiając o tym z męzem aż sie poryczałam. z dojazdami to w domu nie bedzie mnie prawie 10 godz. - to strasznie długo....
próbuje robic zapasy swojego mleczka, bo majka tylko to pije, i jakoś mi nie idzie. Mam herbatke na laktacje ale ona średnio pomaga, próbowałm odciągac juz kilka razy po karmieniu (mała jadła z jednej piersi) z dwuch piersi odciagnełam ale ledwo udąło mi sie uciułać 30ml. Wydaje mi sie ze laktacja juz mi sie unormowała i mam tyle mleka ile wystarcza małej. Dziewczyny napiszcie jak dajecie sobie z tym rade.
#1722 |
Raczkowanie
|
Rozpuszcza się na łyżeczce, w mleku albo w wodzie. Kropelki są na oleju i to czasem szkodzi. A tabletki nazywają się vigantoletten i są oczywiście na recepte
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
Dziwny dzis poranek miałam z Malutka. Jadła wczoraj o 21, potem obudziłąm sie o 3 w nocy na jedzenie,a rano dopiero o 8 i nie chciała za nic chwycic cyca
![]() ![]() ![]() Wczoraj testowałm moja teorie z jedzeniem,czyli jak ja kalorycznie zjem to i mleko jest kaloryczne i chyba cos w tym jest.Malenka jadła co 3 h, po piec minut za kazdym razem i juz była najedzona ![]() Dominikowa nie zamartwiaj sie ![]() Na zatrzymanie laktacji słyszałm,że dobra jes mięta.O szałwi nic nie słyszałam na ten temat |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mała migotka byłaś u księdza chrzest załatwiać?? i jak poszło??
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
dziewsczyny co myslicie o takim nosidelku>? nadaje sie dla bobasa ktory ma skonczone 3 m-ce? bo jak hcce isc do sklepu to nie chce mi sie wozjka targac...
http://www.allegro.pl/item386300427_...rzedawca_.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Raczkowanie
|
Ramię Ci odpadnie, ja mam chuste na jedno ramie i po pół godzinie zdycham. A ile wazy Twoja Hania? Ale w sumie na krótkie wyjścia jest ok.
Teraz zamówiłam sobie wiązaną i dzisiaj ma przyjść, już sie nie mogę doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/item390895387_...lu_nowosc.html
taką czerwoną. Wygodnie jest chyba (w sumie zalezy od dziecka. jaki lubi być noszone w pionie to odpada), ale ta co dałaś linka faktycznie gruba więc może być gorąco. Ja mam zwykłą kieszonke z chusta.pl i jest ok. Jak chcesz to moge Ci pozyczyć moją to sobie zobaczysz czy ci pasuje. a to my w kieszonce |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Raczkowanie
|
A jak przyjdzie moja cudowna, wyczekana wiązanka to zdam relacje czy to wiązanie jest mpocno wkurzające
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powiedz mi dlaczego zmieniasz ta na wiązaną????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Raczkowanie
|
Zmieniam bo w tej jest ciężar dziecka na jednym ramieniu i ja wysiadam po prostu, poza tym w wiązanej jest więcej pozycji. Myślę troche pod kątem wyjazdu nad morze, długie spacery po plaży...
![]() No rozmiarem 5 nie dysponuje, ale mam 2 i 3 jakby co. Dziecko się wsadza bardzo łatwo. Możesz rozłożyć chuste i położyć na niej dziecko i dopiero założyć, albo najpierw włożyć a potem wsunąć małą. Tylko nie pamiętam czy szybko paczki idą, zamawiałam jeszcze w ciąży i mi sie nie spieszyło ![]() Tylko się nie zrażaj jak Hani się na [początku nie będzie podobalo, większość dzieci tak ma (bo nie ma swobody ruchu), ale jak już zobaczy jak się można fajnie rozglądać to polubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Raczkowanie
|
Nie ma sprawy, jak przyjdzie listonosz to sie na niego rzuce
![]() A ja zamówiłam nie tą na kółkach tylko wiązaną, wyżej dałam linka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Raczkowanie
|
A kieszonki mam dwie bo szanowny tatuś też dźwiga
![]() Robią dla panów specjalnie chusty moro, jakoś mu blady róż nie pasował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ola ostatnio wydaje tylko jeden odgłos:"grhh", przy czym to "r" jest takie gardłowe. Zapomniała swoje wcześiejsze odgłosy, czy co? takfajnie gugała, a teraz tylko ciągle to "grhh". Ale upał! Ja mam termometr zewnętrzny w słońcu i ma on skalę 52 stopnie, to dzisiaj zabrakło na nim skali!!! Mam do was pytanie dziewczyny: czy w takie upały wychodzicie na spacerki, czy w ogołe nie? Jeśli tak, to o jakich godzinach wychodzicie? Ja dzisiaj wyszłam z Olą o 9:30 i byłyśmy tylko godzinę i 15 minut, bo gdy zmieniła mnie na spacerze moja teściowa a ja wróciłam do domu, to Ola obudziła się i strasznie rozpłakała, więc wrociłyśmy. Może teraz jeszcze z nią wyjdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Raczkowanie
|
Też się zastanawiam nad tymi spacerami. Ja wysłałam męża na godzinke koło 9. Myślałam żeby iść jeszcze teraz, ale mój termomet pokazuje 34 stopnie w cieniu i chyba nie pójdę
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj siedzę w domu
![]()
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
kokochana alez ty młodziutko wyglądasz
![]() w takie upały siedzą w domu, no chybą,że pod wieczor , koło 20 wychodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ! Cytat:
kokochana, moja kolkowa przyszla. mialam cwiczyc wkladanie malej, ale w ten upal wole jej nie meczyc. juz sie nie moge doczekac kiedy jej uzyje! ![]() a jestem teraz u rodzicow. moja mala wczorajsza podroz (350km) dzielnie zniosla, ale oczywiscie o spaniu cala droge nie bylo mowy! jak pisalam, ona malo spi, ale moi znajomi wszyscy uwazaja, ze dzieci zawsze w aucie spia. no coz, moja corcia twardo czuwala! mielismy zatem przerwe na karmienie. dopiero jak sie zrobilo ciemno, czyli godzine przed celem podrozy zasnela! (o 23.30) za to potem po wyjeciu z fotelika chwile musialam ja uspokajac i zasnela na szczescie dosc szybko i spala do 5-ej! wykonczyla ja chyba jednak ta podroz i nadmiar wrazen, hehe. a upal jest rzeczywiscie niemozliwy! ponoc jutro juz ma byc chlodniej. oby! za to w koncu sie zwazylam. przez te 3 miesiace (mina dokladnie w sobote) schudlam 16 kg ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.