![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Jak kino jest w jakims centrum handlowym to kup w supermarkiecie moze takie małe marcheweczki już gotowe do pochrupania. na opakowaniu jest nawet napisane "zamiast chipsów" :P
#1712 |
Raczkowanie
|
Hmm... Białka smakują mi jeszcze bardziej same niż z żółtkami. A co mam zabrać jutro do szkoły bez wyrzutów sumienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
|
No właśnie się dziś rano okazało, że przez ostatnie 2 tygodnie schudłam 2 kg. a myślałam, że przytyłam. Miałam się nie ważych, bo "waga to zło", ale nie mogłam się powstrzymać. Możliwe, że to tylko wahanie i nic mi nie ubyło, bo fakt jest taki, że się tu prawie w ogóle nie ruszam. Tzn. ćwiczę codziennie ponad godzinę, ale poza tym to siedzę wiecznie przed laptopem, 1-2 razy w tygodniu skoczę po zakupy, tylko w weekendy pracuję (właśnie jestem w pracy
![]() Jak wrócę do domu to wszystko się zmieni- ruchu będę miała co niemiara i waga napewno mi spadnie ![]() ![]() Chciałabym stracić jeszcze 3 góra 4 kg. ![]()
#1714 |
Raczkowanie
|
Moje U ;]
Śniadanie I: 1,5 Tosta (3 kromki razowca, 2 plastry sera wędzonego, kawałek jajka, ogórka i rzodkiewki), mała brzoskwinia i jabłuszko + herbata zielona Śniadanie II: 500 ml budyniu czekoladowego, duuuży kawał ciasta rafaello, herbata zielona Obiad: 2 saszłyki z grilla, 15 winogron ciemnych, 3 ziemniaki Podwieczorek: kisiel brzoskwiniowy (250 ml) z 3 łyżkami musli Kolacja: 150 g wieśniaka light z łyżką konfitur wiśniowych light i 2 łyżkami słonecznika I jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
_____________ moja dzisiejsza redukcja 1. 30g płatków owsianych + łyżka otrębów pszennych na wodzie + 100g activii naturalnej + jakieś 40g tuńczyka + marchewka 2. omlet (2 białka, 2 łyżki otrębów owsianych i 1 pszennych, 50g chudego twarogu) + mnóstwo truskawek, nie mogłam się odciągnąć, z ponad pół kilo lekko poszło... 3. 100g piersi kurczaka + 2 łyżki activii nat + szpinak + przyprawy -> z piekarnika 4. wieśniak z orzechami włoskimi, łyżka siemienia do pogryzienia + pomidorek 5. chudy twaróg z marchewką |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Rozeznanie
|
P.
![]() Śniadanie: Trzy tosty - jeden w formie Cyklopa z Jeżycjady, tj. z jajkiem sadzonym i kropelką ketchupu, drugi z żółtym serem i szynką oraz pomidorem i szczypiorkiem, trzeci z my beloved konfiturą borówkową Jabłko II śniadanie: Banan i mandarynka zalane Danio Intenso kokosowym i jogurtem naturalnym, plus jeszcze orzeszki III śniadanie: Belriso jabłkowo-cynamonowy Obiad: Zupa-krem brokułowa z groszkiem ptysiowym Dwa kawałki rostbefu Kilka ziemniaków z masełkiem i koperkiem Sałatka z cykorii, sałaty, pomarańczy i rodzynek, z jogurtem naturalnym Deser: Kilka herbatników Lu Go! Kiwi Podwieczorek: Serek homo z wgniecionymi 3 sztukami pistacjowego Ferrero Rocher Kanapka z my beloved konfiturą borówkową ^^ Kawa z mlekiem Kolacja in progress: Lasagne bolognese - ciekawam jak mi wyjdzie ![]() A jako przystawka może sałatka z obiadu, bo się ostała była, choć taka pyszna ^^
#1717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki Gaia za pomysł ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1718 |
BAN stały
|
no wlasnie tez o tym myslalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
BAN stały
|
halo? czy ktos oceni moja proponowana diete???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Raczkowanie
|
Chciałabym ten chleb biały zastąpić razowym... ale cóż... nie da sie... :/ rodzice
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
BAN stały
|
zwykly bialy sos z proszku... dziekuje za porade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1725 |
Rozeznanie
|
Bbasiulka może wyjaśnij im zalety tego pieczywa? Poczytaj, o zawartości błonnika etc. Powiedz, że to wszystkim wyjdzie na zdrowie. (;
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Raczkowanie
|
imposing.... ale oni swoje ze : ,,tak jadłam w szpitalu".... a w szpitalu wiedzieli najlepiej.... :| i weź tu takich zrozum!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Raczkowanie
|
Moi rodzice też jedzą biały chleb chociaż ostatnio tato kupuje "razowy mieszany" z mąka żytni , przenna,... karmel... Więc ja sobie kupuje taki wieloziarnisty bez przennej wkładam do pojemniczka i jem go przez 3-4 dni;d (leży u mnie w pokoju)
I mam jeszcze taki jeden dylemat ![]() kupiłam sobie oliwe z oliwek (taka sama sytuacja jak z chlebkiem tylko dla mnie ![]() olej rzepakowy: tłuszcz - 91,7; tł. nasycony-6,8 jnn-57,3 wnn-27,3 oliwa z oliwek : tł : 91,3 ; nas-13 jnn-71,8 wnn-6,5 Jak to jest z tymi tłuszczami?? Które są lepsze?? Edytowane przez MartaS1992 Czas edycji: 2008-05-25 o 18:04 Powód: DOpisek o oleju...:D |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Rozeznanie
|
Moje U spondorowane dzisiaj przez literkę S- jak słodycze, które cały dzień za mną łaziły- aż je zawiozłam rowerem do lasu, wypuściłam i zostawiałam... nie dogoniły
![]() 1 owsianko-otrębianka na mleku z łychą homo, ziarnem słonecznika, marcheweczka, budyń- około 150 ml 2 wielka grahamka- jedna połowka z sałatą i szyneczka drobiową, druga z białym twarogiem, garść rzodkiewki, pomidor 3 ok. 60 gr ryżu brązowego, schaboszczak bez panierki- około 70 gr, tarta marchewka, sałata zielona, rzodkiewka przeyprawione pieprzem i serkiem homo naturalnym 4 serek straciatella 130 gr, 40 gr homo naturalnego, marchewka 5 krajzerka razowa z salatą i wędliną drobiową, serek wiejski light- pół na pół z babcią ![]() To jest moje U, prawie optymalne- tzn. okolo 1700 kalorii (dziś troszkę wiecej nawet), od jutra dodaje 100-200 kalorii (hmmmm.... już myślę, jak je dobrze spozytkować ![]() ![]()
#1730 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze U
![]() Śn: Sporo musli egzotycznego z jogurtem naturalnym około 200g (lepszy byłby serek, ale mialam straszną ochotę^^) + banan + rzodkiewka + Inka z dużą ilością mleka 3,5% 2Śn: Jabłko 'pieczone' z miodem i rodzynkami + rzodkiewki Ob: Omlet z 2białek i żółtka z mąką razową, odrobiną jog. nat + pomidor + kapusta pekińska + ogórek kiszony + ze 100g tuńczyka wsw + łyżeczka wiórków kokosowych polane 150g jog. nat i przyprawione ziołami prowansalskimi ![]() Podw: Łyżka stołowa orzechów włoskich (sama łupałam ![]() Kol: Tutaj zmieszam resztkę homo nat (30g?) z resztką jogurtu naturalnego (50g?:P) no i do tego dodam pewnie trochę twarogu, zjem sobie marchewkę i hm...na więcej nie mam pomysłu narazie ![]() Proooszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zadomowienie
|
Asilos to bardzo się cieszę
![]() A oto moje dzisiejsze R/U, widac w nim jeszcze pozostałości po R ale chce stopniowo wprowadzac różne rzeczy, zeby nagle nie przytyć :P Z powodu braków w lodówce dominuje biały serek ![]() S: ogromna owsianka: 25g płatkow ows. na wodzie, 80g sera chudego, 200g jabłka, 100ml maślanki, dużo cynamonu pomidor z oregano pół czerw. grapefruita kawa z odrobiną mleka S2: 2 kromki razowego grubo posmarowane jog. nat. a na to: 2 plasterki wedliny drob., 2 plastry pomidora, kilka ogorka, oregano O: 200g jabłka posiekanego w kostkę i podsmazonego na teflonie, 50g ryżu brąz. 120g chudego białego sera, troche ponad 100ml maślanki, duużo cynamonu marchewka P: 100g białego chudego sera, odrobinka miodu (na spróbowanie- nie jadłam go chyba z 1,5 roku :P) 10g pestek z dyni, niecały pomidor kawa z odrobiną mleka K: pierś z kurczaka got. z oregano duzy pomidor, pól zielonego ogórka, marchewka ok.1600kcal
A musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda Będę odchudzoną inżynierką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gaia Czas edycji: 2008-05-25 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Monochrome jak dla mnie to wymiatasz z tym P - świetne, tak trzymaj
![]()
#1734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Raczkowanie
|
To jak z tym 2 śniadaniem? To może być owoc np?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie moze, przeczytałaś choć jedną stronie z tego watku, na każdej jest pisane że owoc to nie posiłek i są podawane przykładowe (poprawione) II śniadania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Wtajemniczenie
|
Może być pod warunkiem, że zjesz do niego białko. Każdy posiłek na R powinien zawierać białko (kierując się zasadami ogólnie przyjętymi na tym forum).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zadomowienie
|
Piratko do szkoly wez kanapke z chleba razowego z serkiem homo, wiesniakiem lub chudą wędliną i jakimiś warzywkami.
jabłko tez moze wtedy być
#1740 |
Raczkowanie
|
Ok dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.