![]() |
#1711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Aha i mogę prosić o dopisanie mnie do listy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zadomowienie
|
emzeta sliczne dzieciatko, a jakie duze ! Fajnie siedzi na tym pierwszym zdjeciu. Oj ale ja bym chciala moje zobaczyc, stesknilam sie. Zastanawiam sie nad kupnem stetoskopu, moje bratowa (pielegniarka jest) miala i mowi, ze sobie sluchala serduszka... Ja tez tak chce. Moze sie da gdzies pozyczyc...
Anvi - tak jak emzeta mowi, mialas to badanie na zespol Downa. Ja wlasnie dostalam wyniki badania krwi na zespol Downa (robili mi USG i pobierali krew 1,5 tygodnia temu) i wyniki bardzo dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Rozeznanie
|
[quote=spicegirl;8872775] a poza tym wydaje mi sie, ze taki bol, z ktorego cos wynika (i to cos wspanialego) to sama (no moze nie sama, przesadzilam )przyjemnosc. Przeczytalam ten artykul i jeszcze bardziej sie utwierdzilam w przekonaniu, ze da sie przezyc. [quote] zaręczam da się przeżyć
![]()
#1714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() też ci życzę udanych wakacji trzeba wygrzac brzuszek ![]()
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, lista jest na pierwszej stronie i tam będę ją aktualizowała, link w moim podpisie w razie czego. Jeśli ktoś chce znaleźć się na liście proszę wysyłać wszystkie potrzebne dane na PW do mnie.
#1716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Wtajemniczenie
|
spicegirl śliczny, i (jak to jedna z nas już kiedyś napisała) rasowy brzuszek ciążowy;]
emzeta normalnie cudowny dzidziuś;]bardzo wyraźne masz te zdjęcia usg...u mnie tak dokładnie nie było widać, tzn na ekranie spoko ale później na zdjęciu to tak średio... a wiesz już moze co będzie? chłopczyk/dziewczynka?
#1718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile mialy te faldy? Jesli ponizej 2.5 mm to wszystko powinno byc wporzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Wtajemniczenie
|
Cztery strony
![]() ![]() No więc tak bruszki śliczne, wszystkie trzy i zdjęcie bobaska Emzeta tez śliczne i nie mów, że sie nie ustawiło dzieciątko, skoro piękny profil widać ![]() Bardzo mądre dziecko ![]() Ja dzisiaj dostalam wezwanie na kolejne badanie, mam nadzieje, że tym razem 12 fiolek nie będą chcieli pobierać..... mam spotkanie z lekarzem, który bedzie prowadzil moją ciążę, więc na bank krew też pobiorą po raz kolejny.... ale fajnie, bo wiem, że USG będa robić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
dziś do naszego domu trafił nowy lokator, mały szczeniak Amstaffa. Póki co jest spokojny i grzeczny, cały czas śpi. Oj będzie troszkę pracy żeby go nauczyć nie załatwiać się w domu i w ogóle. Mam zajęcie na czas ciąży hehe
![]()
#1721 |
Zadomowienie
|
Anvi, no u mnie twierdza ze to usg to do 11-14 tygodnia ale ono wlasnie polega na zmierzeniu ilosci plynu tam pod karkiem jakby, jesli masz kartke z wynikiem usg to powinno byc na niej NT i ile mm (nuchal translucency), krew natomiast mozna pobrac miedzy 10-18 tygodniem do tego badania.
Dziekuje za pochwaly dziecka, mi sie wydawalo ze te zdjecia sa niewyrazne... a plci nie znam, to dopiero 12 tydzien... ![]() Agatha c dzieki za zyczenia, no ja wlasnie musze sie pozegnac na 10 dni i troche wyspac na podroz, a wy piszcie, zebym miala co czytac i zycze wszystkim samego zdrowka i zeby fasolki sie dobrze rozwijaly (choc na moje to ciezko mi juz mowic fasolka, bo juz jak maly alien wyglada) A jeszcze sie przyznam, ze po rozmowie z mezem oficjalnie zaczelam zakupy dla dziecka (maz mnie zmusil) i posiadam juz 5 par skarpetek i 3 spioszki albo pajacyki, te ze stopkami i dlugim rekawem, pokaze dzjecia po wakacjach! Niech wam brzuszki ladnie rosna! |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sliczny brzusio Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wy jeszcze spicie ![]() ![]() kliknac cos ![]() plis |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam wszystkie mamusie
![]() ![]() ![]() ![]()
#1724 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
witam nowe mamusie
![]() ![]()
#1726 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie Mamusie, dołączam do szczęśliwych
![]() ![]() ![]() Mój brzuszek też nie jest jeszcze typowo ciążowy, mam małą oponkę z przodu, ale już widzę, że zaczyna się powolutku zaokrąglać ![]() Wczoraj byłam na usg, sprawdzili wszystko, co trzeba, kość nosową itd no i wszystko jest w porządku, serduszko bije i mały/a jest dość ruchliwy/a ![]() ![]() Piszcie co u Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Wtajemniczenie
|
faktycznie coś cichutko....ja to strasznie zapracowana jestem, ale minute wolnego znalazlam;]
zaraz mam audyt...brrr aż strach pomyśleć;] witamy serdecznie Raspberry ![]()
#1728 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było, bo pochlonely mnie sprawy remontowo-przeprowadzkowe. I nie mam netu na mieszkaniu ![]() Byłam na usg w 13tc2d (prywatnie, bo w szpitalu terminy wypadaly na po 15tc a to za pozno na karczek i nosek).Swietnie było. Sliweczka rosnie jak szalona, widzialam jak sie rusza i nie moglam wykrztusic ani slowa z przejecia, tylko sie glupio usmichalam. Moj maz byl ze mna.Jedyne co mnie zaniepokoilo to ksmowka, ktora sie wprawdzie nie odkleja, ale z jednej strony dochodzi do ujscia... mam to kontrolowac,ale po 16tc jak macica zacznie rosnac na potege to moze sie przesunie do gory. Pod koniec badania spytalam jakiej wielkosci jest moja macica- okazalo sie ze tylko 10 cm w wymiarze podluznym i ze chowa sie jeszcze za spojeniem lonowym (bo jest jeszcze pochylona do przodu na dodatek). I brzuszka na razie ciazowego nie ma- choc cos sie uwypukla. Przed ciaza mialam usg w kwietniu i wtedy trzon macicy mial 5,5cm (norma). Dziecko jest w macicy, podobnie jak wody plodowe, wiec to nie one powoduja powstawanie brzuszka. Moj maz twierdzi, ze kobiety w ciazy po pierwsze maja wzdecia, a po drugie podswiadomie przestaja "trzymac" napiecie brzucha. Cos w tym chyba jest. Ja mam troche brzucha, ktory wyglada jak tluszcz i w sumie przytylam 2kg w ciagu ostatniego mca i czuje sie potwornie grubo... Na dodatek zabronili mi isc na joge dla ciezarnych, bo maja dziwczyne na patologii ciazy, ktora wlasnie joge cwiczyla (troche mnie postraszyli).hehe jakby mnie zobaczyli co ja nosilam podczas przeprowadzki... bylam raz na basenie , ale po 45 min crowla i zabki naprzemian bylam wynudzona jak mops. trudno, zostaja spacerki. a dzis to mam juz zupelnie pecha: wylala mi sie woda z odkreconego kaloryfera na panele (kapala po kropelce chyba przez pol nocy) i ktos nam zdemolowal skrzynke na listy... czuje sie jak Klapouchy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam kochane za ciepłe przyjęcie mnie do waszego grona
![]() Czy Wy tez jesteście takie zmęczone? Ja od 2 tygodni nie mogę zwlec się z łóżka wcześniej niż o 10 rano ![]()
#1730 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
![]() ![]() A ja tak spanikowałam tym wynikiem z toksoplazmozy ze dostawałam juz schizy dzisiaj, nie wytrzymałam i poszlam do lekarza rodzinnego z wynikiem posiedzialam w kolejce 40 min i co ???? pani doktor oznajmiła ze nie potrafi odczytac tego wyniku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zanka a Ty masz siłę żeby za pieskiem latać? ja pamiętam jak kupiliśmy maluszka to mieliśmy go wszyscy dość. Był straszny, piszczał nocami, załatwiał się gdzie chciał bo to przekora straszna była. Chyba ze trzy miesiące zajęło nam nauczenie go robić wszystko na podwórku. A w tym stanie to sprzątanie po nim kupek może być uciążliwe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1733 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja w pracy dzis sie dowiedzialam ze moja superwizorka (taka młoda dziewczyna) jest w ciazy (2 tyg. dluzej niz ja!!) Najdziwniejsze jest to, ze na poczatku roku tez obie bylysmy w ciazy w tym samym czasie i obie stracilysmy...a teraz znow razem ![]() ![]() ![]() ![]() Witam nowe mamy!! ![]() A gdzie alkamor? Na wakacjach? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
A ja nie mialam zadnego problemu ze snem ! Przed ciaza to bym spała na okragło.... to chyba przez prace a teraz od kiedy jestem na L4 czyli od 6 tyg ciazy ide spac pozno a wstaje wczas max spie do 9 ale przewaznie wstaje o 8 a w dzien tez mi sie spac nie chce..... kawy wogole nie pije i nigdy nie piłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1736 |
Zadomowienie
|
Witaj raspberry! Gratulacje
![]() Wiecie co, jakas dziwna jestem w tej ciazy. Pierwszy trymestr bylam oczywiscie bardzo spiaca (ja cale zycie jestem spiaca, spie po ok. 4 godziny w nocy, bo siedze do pozna, no a potem jestem spiaca). Teraz, w drugim trymestrze, nie moge zasnac dlugo, wszystko mi przeszkadza. W ogole wiele rzeczy, ktore wczesniej uwielbialam, mnie denerwuje. Znana zawsze bylam z tego, ze caly czas slucham muzyki, zawsze sluchawki w uszach, w domu muzyka, w pracy tez po cichutku mi gralo cos, a od czerwca nie moge wytrzymac. Gust muzyczny mi sie nie zmienil od ok. 3 roku zycia, wiec watpie, zeby mi sie teraz znudzila nagle . Nigdy nie mialam problemu z zasnieciem, nawet przy stole mi sie zdarzalo, na siedzaco, a teraz meza przeganiam, wszystko musi wylaczac, nawet klimatyzacje, dzwieki mnie strasznie irytuja. Czy ktoras z was tez tak ma? Wiem, ze to nic takiego, i sa powazniejsze dolegliwosci w ciazy, no ale kuuuurcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
ja wlasnie tez zmienilam kosmetyki, od dawna szampony mam tylko 'organic' (bez dodatkow chemii, same naturalne skladniki), a teraz dorzucilam jeszcze kosmetyki do twarzy bezzapachowe, bezalkoholowe.
W sumie nie wydaje mi sie, zeby mialy szkodliwy wplyw na dziecko, tylko po prostu skora jest wrazliwsza i latwiej ja podrazniaja zapachy itp. Slyszalam tylko, ze powinno sie uwazac z kosmetykami uzywanymi na calej skorze (samoopalacze, balsamy, itp), no bo automatycznie stosuje sie wieksza ilosc no i wtedy moze przeniknac do krwi i do dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
No ten kremik i żel są hypoalergiczne,bezzapacho we,więc mam nadzieje że nie mają wpływu na dzidziusia. ehh, ide spać bo miałam ciężki dzień,miłej nocki,dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
Spicegirl to wszystko hormony
![]() Ja na razie jestem na etapie spania zawsze i wszędzie, ale mam nadzieje że niedługo i mnie sie zmieni. Przez to zmęczenie mam straszne we wszystkim zaległości, a w grudniu czeka mnie poważny egzamin i dobrze by było żebym się już wzięła za naukę. A ja dziś kończę 12 tydzień czyli zaczynam ostatni tydzień z 1 pierwszego trymestru. Może będzie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.