|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
czesc, u nas bez zmian oprócz traumy kapielowej od 2 dni
![]() Iwka moje dziecię je 6.30 150 ml kaszki na mleku 8.00 jakiś owoc lub do wyboru jajko, wędlina, ser ogórek, pomidor i takie tam zagrychy 10.30 190 g obiadku 12.00 jakiś owoc lub ciacha 16.00 190 g obiadku lub to co my jemy ( np. jeden duzy ziemniak plus mięsko ( głównie piers z kuraka) 17.30 jogurt 150g 18.45 150 ml kaszki na mleku w miedzyczasie pije około 250 - 300 ml picia i dojada chrupkami, ryzem preparowanym, ciastkami, generalnie buzia mu się nie zamyka... |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
A co to za trauma kąpielowa??
![]()
#1713 |
Zakorzenienie
|
przedwczoraj mielismy mały wypadek i Adrian pacnął bużka w wode i sie przestraszył
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
Oj, to Apusia może na razie myj na sucho kilka dni??
#1715 |
Zadomowienie
|
misiolinda zasnal oczywiscie bez cycka. jeju ale ile przy tym sie krecil i gadal i tak okolo 40 minut.no ale za to bez jednej lezki
![]() dziewczyny mam pytanie : ile mniej wiecej trwalo u was zanim laktacja sie zakonczyla? chyba juz o tym gdzies pisalyscie ale nie jestem pewna.no i mam piersi twarde jak kamienie odciagam tyle tylko zeby tak mocno nie bolaly, sa nadal twarde ale no wlasnie czy mam odciagac to mleko do miekkosci piersi czy chodzic z takimi twardymi? juz sama nie wiem. kilka spoznionych zdjec : 1. w puszczy noteckiej 08 sierpien 1 urodzinki i baloniki. 2. nadchodzi burza 3. zabawa w samolot 4.torcik byl pyszny 5. nad morzem
#1716 |
Wtajemniczenie
|
olunek - Domiś cudny
![]() ![]() kancia- a może wkładaj Apusia do pustej wanny z jego ulubionymi zabawkami żeby się przekonał,że tam nic złego go nie czeka, a póki co myjką tylko go traktuj. Myślę,że przez 3 dni z brudu nie padnie ![]() dzięki za schemaciki żywienia ![]()
#1717 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, w końcu mam chyba dobrą wiadomość: chyba mamy nianię
![]() ![]() Dzisiaj przyszła do nas, od razu wzięła Matiego na ręce, a on się jej dokładnie przyglądał ![]() ![]() ![]() Generalnie jestem zadowolona, od razu zaczęła wypytywać o to co Mati je i kiedy, kiedy i ile śpi, co lubi robić, powiedziała, ze bardzo lubi spacerować i ma koleżankę z małym dzieckiem, z którą chodzi codziennie na spacery, więc Mati codziennie będzie na pewno na powietrzu ![]() Ona ma 37 lat, ma 2 dzieci: 14 i 15 lat, chłopak i dziewczyna i ponoć jej dzieci są bardzo dobrze ułożone, dobrze się uczą , grzeczne, córka chodzi do szkoły muzycznej ... Oprócz tego ona rano przyjdzie po Matiego i go będzie sama brać do siebie, co jest dla mnie super, bo ja rano to jestem zakręcona i potrzebuję więcej czasu, żeby się przygotować do pracy ![]() W poniedziałek idziemy do niej na kawę, bo chcę zobaczyć jak mieszka i jakie ma warunki w domu (w sensie bezpieczeństwa dla dziecka ![]() ![]() ![]() A teraz wybaczcie, ale idę już spać , bo mi oczy zaczynają łzawić - taka jestem zmęczona ![]() Dobranoc kochane, jutro z wami popiszę więcej ![]() Acha, i proszę o dobre fluidy na spokojną nockę ![]() Pa ![]()
![]() |
#1718 |
Zadomowienie
|
iwka dziekuje
![]() ![]() kanciu co do kapieli mialam napisac to samo co iwka wiec tylko podpisze sie pod jej slowami. grunt to zebys ty byla spokojna to wkoncu maly tez sie uspokoi ![]() juleczko slodkich snow. i dobrej , spokojnej nocki ![]()
#1719 |
Zakorzenienie
|
Juleczko
![]() ![]() ![]() ![]()
#1720 |
Rozeznanie
|
no to zaczynam piątkową alkoholizację... dołączcie się
#1721 |
Zakorzenienie
|
Znana pijaczka - absolutnie nie anonimowa alkoholiczka melduje się na posterunku
![]() ![]()
![]() |
#1722 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja to czasem się zastanawiam, czy Maks za dużo nie je. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z tym, co podkreśliłam wytłuszczonym drukiem w Twojej wypowiedzi, to trudno powiedzieć, jak lepiej. ![]() Swoją droga, gdybym ja pilnowała jakiegos dzieciaczka u siebie w domu to też pewnie zawsze starałabym się cos w tym czasie zrobić, ... ![]() olunek, kciuków trzymania ciąg dalszy. ![]() A fotki śliczne!! Ta ostatnia na plaży- the best!! I Misiek ma takie ładne błękitne oczka, maksiowi już się zmieniły, choc na początku też miał takie. No i pogoda spaprała się na całego. ![]() ![]() A dziś moje dziecko zastałam na biurku!! na stojaka!! ![]() Wlazł na łóżko, potem na komodę, i wreszcie na biurko. normalnie nie można bez strsu spuścic go na 5 sekund z oczu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Rozeznanie
|
Barwa - dołączam się
![]() ![]() Olunek - Misio jest ![]() ![]() Juleczko - trzymam kciuki za nową nianie i "wyspaną" nockę ![]() ![]() Byliśmy dzisiaj na szczepieniu, a raczej przejechałysmy się do przychodni. Okazało się, że Emcia może być zaszczepiona 3 miesiące od tej wrednej ospy ![]() ![]() ![]() 7.30-8.00 - ok.230 ml mleka smakowego z kleikiem ryżowym 9.30-10.00 - kanapka lub serek(duży) ok. 12 - owoce, herbatniki, flipsy itp. ok. 13.30 - zupa(trzy nalewki ![]() ok. 15 - drugie danie ok.16.30 - 17 - owoce( najczęściej mainy lub winogrona) ok. 18 - kolacja ( jajecznica, parówka, kanapki,warzywa, serek) ok. 20.30 - 230 ml mleka z kleikiem Edit: właśnie odkryłam, że ktoś próbował się logować poprzez moje konto na allegro ![]()
22.12.2001 - Jagódka 14.07.2007 - Emilka Edytowane przez izuniak Czas edycji: 2008-09-12 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Pisałam, ze zajrzę, więc zaglądam ![]() Wszystko przeczytalam idę zaraz spać, bo o 6:00 pobudka ![]() izuniak niezłe rzeczy wyrwałaś ![]() Ja też lubię lumpki ![]() olunek trzymam kciukasy za owocne odstawienie ![]() I Misiek cud, miód i orzeszki ![]() kropka ![]() ![]() juleczko bardzo pozytywnie brzmi twój post o niani ![]() Myślę, że na początek poproś, aby oswoiła się ze wszystkim przy Matim, a potem sama zobaczysz - poznasz ją lepiej i moze zmienisz zdanie o ich chodzeniu do niej ![]() I fluidki za nocke ![]() lea umyłaś okna - no to muszę przyjechać sprawdzić ![]() Będziemy we wtorek - może być ![]() Wstaniemy z Hanią i ruszamy do was - napisz mi proszę na gg adres, bo gps-a wezmę co by nie zabłądzić ![]() joannah ![]() ![]() U nas żywienie wygląda tak: Po wstaniu ok 200ml mleka, potem na drudie śniadanko kanapeczki, jajecznica, parówki, czasem kaszka, potem ok 15:00 obiad, potem ok 18:00 deser i pred spaniem ok 22:00 ok 200ml mleka. W między czasie zje coś od nas, jakieś ciasteczka czy inne rzeczy i oczywiście herbatka w ciągu dnia, a w nocy nic nie pije i nic nie je ![]() Xantia ale historia z tuli-podunią ![]() Hania też ma mnóstwo zabawek, misiów, lalek, ale ma swoje dwie ulubione i koniec. Jak się do nich przyssa to się oderwać nie może i tuli, całuje, ogląda i gada do nich ![]() Dobra zmykam spać, bo za 5,5 godz pobudka ![]() Miłego weekendu i odezwę się w niedzielę ![]()
#1725 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny..
dzis sie wyspalam i jakas taka jestem szczesliwsza ![]() juleczko zgodze sie z Xantia ze zupelnie inaczej o tej nowej pani opowiadasz niz o tamtej. zobaczysz na miejscu, powiedz jej jak ty sobie myslisz o tym wszystkim (nawet o tym ze moze czegos nie dopilnowac jesli zajmie sie prasowaniem) ale trzymam kciuki aby wizja lokalna wypadla ok ![]() barwa ja tez wczoraj wieczorem piwkowalam bo sie musialam odstresowac ![]() izuniak ![]() ![]() ![]()
#1726 |
Wtajemniczenie
|
Oh yeah!!! Trzecia
![]() minisiu- to i Ty nocnym markiem jesteś ![]() Ponieważ wszystkie dzieciaczki na naszym wątku są już pełnoletnie to widzę,że zaniechałyśmy składanie życzeń. To teraz czekamy na pierwsze półtora roczku, tak? ![]() W oczekiwaniu na xantię ogarniam kwadrat, a Werka mi niby pomaga. To eksplorowanie świata przez moje dziecko jest dla mnie pracochłonne 1/ nie nadążam ze sprzątaniem po niej 2/ coraz trudniej mi przewidzieć gdzie wejdzie/wdrapie się/ wślizgnie, co zdejmie/wyciągnie/ znajdzie. Dzisiaj moimi wacikami kosemtycznymi /80sztuk/ umyła podłogę w łazience. Zimno, ale słonecznie- jak dla mnie może być. Miłego dnia kobitki.
#1727 |
Zadomowienie
|
Cześć laski
![]() ![]() Można powiedzieć że się wyspałam, bo mąż miał dyżur ![]() ![]() Teraz właśnie Mati zasnął, więc jakaś godzinka mam nadzieję luzu ![]() Dziękuję za kciuki i pozytywne fluidy i słowa ![]() Jak pójdę w poniedziałek do niani to wypytam ją jeszcze o wszystko, tzn. co zrobi z Matim jak będzie chciała obiad ugotować itp. O prasowaniu to jej mówiłam, że przy Matim nie można poprasować bo on włazi na deskę ![]() Kanciu, my też mieliśmy taką traumę z kąpielą ... Mati złapał namydloną rękę męża i wsadził ją sobie do oka ![]() ![]() ![]() A jak był jeszcze mniejszy to też nagle zaczął bać się kąpieli i myliśmy go wtedy na sucho na przewijaku - mokrą myjką namydloną odrobinkę. Będzie dobrze, tylko musi minąć troszkę czasu, aby Adrianek przekonał się że nic się nie dzieje ![]() Olunek, fajnie, że Misio tak dobrze znosi odstawienie ![]() ![]() Lea, oj ten twój wszędobylski synuś ![]() ![]() ![]() O, właśnie zadzwoniła moja mama że przyjdzie po Matiego i pójdzie z nim trochę na plac zabaw ![]() ![]() U mnie też słonecznie ale mroźno jakoś. Miłego dnia mamuśki ![]()
#1728 |
Wtajemniczenie
|
Juleczka brzmi fajnie, co o nowej niani pisałaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1729 |
Zadomowienie
|
ajanna, jej zależy żeby Matiego pilnować u siebie, bo jak już pisałam ma 2 dzieci, które szykuje do szkoły i jak wracają chce im obiad podać, (a tak na marginesie to obiad u niej zje Mati zawsze, bo ona gotuje codziennie obiad w domu dla dzieci), no a poza tym ten obiad musi zrobić.
Ja będę jej płacić grosze, bo umawiałam się z nią wcześniej na 500zł , ale jeśli się sprawdzi to dam jej 600zł za to że będzie go karmić nie moimi obiadami i że będzie go rano odbierać ![]() Ja myślę, że ona obiad to będzie gotować jak już Mati pójdzie na drzemkę, bo on jej nie da nic zrobić ![]() ![]() ![]() No zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać po kilku dniach... Mam tylko nadzieję, że się nie rozmyśli i że Mati nie pokaże się od złej strony ![]() ![]() A co do kamerki to też wczesniej o tym myślałam, albo o dyktafonie ![]() Po prostu będę musiała jej zaufać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1730 |
Wtajemniczenie
|
Olunek u mnie powrót do normalnych piersi po karmieniu trwał ok. msc-a. ale ja na początku stosowałam tylko szałwię, a potem jak dowiedziałam się te o mięcie i ricinus communis, to było lepiej
![]() ![]() moi chłopcy jedzą tak: - 7:30-8:30 300 ml mleka ryżowego/migdałowego itp. - 9:30-10:00 jogurt sojowy lub owoce z kaszką/kanapki z masłem migdałowym lub jakąś pastą - 12:30-13:30 zupka wielowarzywna/warzywa z kaszą (ten posiłek czasem "wypada" - wtedy następny jest większy) - 13:00-14:00 300 ml mleka - 15:00-16:00 2. danie - kaszka+warzywa (+dość często tofu/tempeh) - 18:30-19:30 któreś z powyższych stałych posiłków - 20:30 300 ml mleka w nocy j.w. - 1-2 x w międzyczasie jako przekąski dostają owoce świeże i suszone, podgryzają nasze jedzenie, ogórki małosolne, zdrowe pieczywko itp. i piją wodę Juleczko skoro tak, to myślę, że warto dać kobiecie szansę ![]()
ajanna, http://lb3f.lilypie.com/Ymgtp2.png http://by.lilypie.com/XkuJp2.png http://bobo-blog.glam.pl/ Edytowane przez ajanna Czas edycji: 2008-09-13 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Hej wróciliśmy z rynku
![]() ![]() Pola na spacerze z Babcią pięknie, ale chłodno! robię listę do ikea znajomi jadą i mam pustkę w głowie ![]() menu Poli (ciągle mam stres, że słabe jest i po chorobie bardzo nieregularne) 6:30 (około) mleko ostatnio 240 ml zagęszczone sinlac i czasem jeszzce poprawi pieczywem kukurydzianym ![]() 9:00-10:30 (zalęzy od dżemki) kawałki czegoś ode mnie ze śniadania ![]() 13:00 - 14:00 zupka z mięsem lub potrawka z mięsem albo rybką 14:30 - owocki jakie są dostępne sporo + chrupek lub płatki gryczane lub ryżowe do owców (to sie wymienia z tym daniem co jest ok 10 rano) 16:00 obiad z nami np ziemniak, brokuł, mięso, fasolka co tam jets jadalne ![]() 19:00 19:30 - mleko lub kaszka sinlac+ ryżowa ok 210 ml max międyczas podgryza pieczywo ryżowe lub kukurydziane zjada jakiś kawałek owoca od nas (+ chrupki jak sie jej uda dla kotów ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1732 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() masz wiadomość na gg. ja robię na masełku. ![]() Cytat:
ale , mam nadzieję, juleczko, ze wszystko bedzie ok. ![]() Ja umyłam resztę okien, jak by nie było we wtorem minisia wpadnie, to musi byc błysk. ![]() a nie wiem, jak długo Maks pośpi, bo odmówił jedzenia przed drzemką, i obawiam się , że z pustym brzuszkiem, to szybko będzie po drzemce. A na 17:00 wpadnie "hiszpańska" przyjaciółka z synem.- klachy, kawa, wiecie... ![]() a potem jeszcze taka jedna dziewczyna na korki z maty. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
![]() Dziękuję za miłe słowa o Mikołaju ![]() Olunek - Dominik jest fajniutkim przystojniaczkiem Coś nie mam kiedy pisać... Wieczorem padam już podczas usypiania Mikołaja. Zdecydowanie nie nadaję się na rane wstawanie. A w ogóle to ok. Mikołołaj włazi wszędzie, skrabie się na meble, fotele itd. Biega na całego. Wczoraj jak zasnął w samochodzie o 19, to przespał do 9 rano ![]() Ktoś pytał o schemat żywienia: 8.30 - kaszka 10.30 - kanapka 14-15 - obiad (normalny) 20.30 - mleko z kaszką W przerwach pije herbatę, sok, je chrupki, danonki, owoce. Czasami w przerwie między obiadem a kolacją zje kawałek chleba. Zaraz jedziemy do mojego chrześniaka. A jutro na zakupy. Chcę kupić jakieś ciuszki Mikołajowi, a przy okazji nam. Wczoraj kupiłam mu trampki do domu. Miłego dnia ![]()
#1734 |
Wtajemniczenie
|
muszę się Wam pochwalić - wpłaciłam zaliczkę na 2 tyg. AI w Ayia Napa na Cyprze - jedziemy 14. października
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a w ogóle, to kamień spadł mi z serca, bo myślałam, że jednak w tym roku nigdzie nie wyjedziemy ![]() BTW kupiłam to w TUI, bo ku mojemu zdumieniu miał cenę na ten konkretny hotel o 30% niższą niż inne biura podróży
#1735 |
Zakorzenienie
|
![]() U mnie netu wciąż brak ![]() U nas bez zmian, jedynie Daniel już pracuje. Ma teraz większe zlecenie, ale z reguły na 18 jest już w domu. Sylwia chodzi do szkoły bardzo chętnie, nauka jej się podoba, chętnie czyta i liczy. Klaudia tylko strasznie marudzi, jak nie ma Sylwii w domu. I wogóle zrobiła się skrzecząca. A ja wybrałam kierunek zarządzanie i marketing, a oprócz tego jeżdżę z Danielem na angielski. Przypomniałam sobie to co sie kiedyś już uczyłam i jakoś idzie. Kończę, bo lecę naszykować męzowi obiad i chyba napalę dziś w kominku, bo strasznie u nas zimno. Pa, pa ![]()
![]() |
#1736 |
Wtajemniczenie
|
Anula strasznie Ci zazdroszczę tej nauki
![]() ![]()
#1737 | ||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8985273]izuniak, ja chyba zgłosiłabym to obsłudze Allegro, i na wszelki wypadek koniecznie zmieniłabym hasło.
![]() Koniecznie!! Izuniak, a po czym poznać, że ktoś się próbował logować? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale miałyśmy dziś dzień!! Pełen wrażeń! Byłyśmy z Elis w Olsztynie, połaziłyśmy po sklepach i oczywiście zero kaloszków dla niej ![]() ![]() No ale główną atrakcją dnia była wizyta u cioci Iwki i Weroniczki! Muszę Wam powiedzieć, że Wierka mocno przybrała. Zrobiła się taka pełniejsza na buzi, w ogóle no kawał baby ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1738 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,
przepraszam ze sie wtracam w wasza rozmowe, ale chcialam zapytac czy Wy juz szczepicie (moze szczepilyscie) swoje maluszki na grype? Niestety musze swoja Paule poslac do zlobka i mam dylemat, bo sie boje ze jak cos przyniesie.. a taka grypa u dziecka wiadomo ze nic dobrego nie wrozy. Napiszcie prosze czy szczepicie i jaka szczepionka? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
spróbowałabys nie. ![]() Cytat:
gdzie te fotki?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Wtajemniczenie
|
Naily ja jak zwykle napiszę, że na nic nie szczepię
![]() Mam pytanie do dziewczyn, które były z dziećmi nad morzem, co oprócz oczywistych rzeczy - ciuchy, pieluchy itp. zabrać ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.