|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
A gdzie foty????
#1682 |
Zakorzenienie
|
Ha! Fot nie ma bo gadałyśmy latając za Polą po mieszkaniu. Nie było czasu na foty :P
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
![]()
hehe passionfruit ma racje co do jednego, ze POla jest kombinatorek (mam nadzieję, że sie nie przeraziła oczy tak czy owak ma wielkie - ale powtarzałam jej, że przecięte dzieci az tak nie są hiper aktywne
![]() ![]() ![]() badrzo nam było miło Cię gościć, Pola dziekuje zą sliczego misia i dogorywa z tatą ![]() Xantia uzależnienie od poduszki szok a są na to jakies lekarstwa ![]() joannah ![]()
![]() |
#1684 |
Zadomowienie
|
witajcie dziewczyny!
dzis zasypianie to jeden wielki placz!ale od poczatku. postanowilam jednak oddstawic sie od miska a piers zabieram ze soba ![]() ![]() ![]() co do mycia zebow ja misiowi myje na zmiane zwykla i elektryczna z colgate. ( 19zl chyba kosztowala) a co do pasty to dentysta powiedzial ze ona akurat tu nie jest wazna az tak, wazne jest aby zetrzec "mechanicznie" bakterie. mozna myc woda i to tez bedzie ok.a jak pasta to odrobinke wcisnac miedzy wlosie gleboko my mamy paste z chiccko truskawkowa.a jezeli chodzi o lapisowanie chyba ajanna pytala o ile sie nie myle, to lapisuje sie jak jest juz szkliwo uszkodzone a mis szkliwo ma cale tylko przebarwienie i narazie wytarczylo samo fluorowanie. xantia ja chce misiowi kupic jakas przytulanke do spania ale po twoim opisie chyba kupie dwie takie same ![]() ![]() dziekuje dziewczeta za wsparcie i w ogole za wszystko ![]() ![]() ![]() jutro idziemy kupic kaloszki ![]() ![]()
#1685 |
Wtajemniczenie
|
Olunek ja właśnie lapisowałam Igorkowi ząbka i opowiadałam o tym
![]() a co do mycia zębów, to ja też mam problem ![]() ![]() ![]() ![]()
#1686 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Fajnie, że się spotkałyście, ale wielka szkoda, że fotek nie ma. Właśnie minisiu, jak nasze spotkanie? bo nie wiem, czy umyć okna, czy darować sobie. ![]() Xantia, Alusia jest nieziemska z tą swoją podusią. ![]() ![]() olunek, trzymam mocno kciuki za powodzenie Twojej akcji i za silną wolę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8966691]
Fajnie, że się spotkałyście, ale wielka szkoda, że fotek nie ma. [/quote] A wiecie co, ja to się po raz pierwszy w życiu spotkałam z kims poznanym na necie. A mój TŻ smiał się, że normalne laski to sobie facetów na portalach randkowych wyrywają, a nie koleżanki na babskim forum ![]()
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie to już jest dużo!! [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8966691]Xantia, Alusia jest nieziemska z tą swoją podusią. ![]() ![]() No wiem, wyrodna jestem, ale taka już moja natura ![]() ![]()
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
![]()
hhehe Pola zaklepana ale ona chyba monogamistką nie będzie
![]() uściski nocne ![]()
![]() |
#1690 |
Wtajemniczenie
|
passion i patrilla- super ,że się spotkałyście w realu
![]() olunek- no to słowo się rzekło, 3mam kciuki za odstawienie bardzo mocno i buziaczki od nas ![]() lea- co do albumu to kto jak kto, ale TY /załóżcielka albumowego wątku - no fakt w innym temacie/ pownnaś przodować u nas. My mamy póki co dwa takie dopracowane. Jeden to taka książeczka mój pierwszy rok ze zdjęciami z USG, pierwszymi świętami, itp. A drugi klasyczny też od narodzin do pierwszego roku. I jak ktoś nas odwiedza to oglądanie albumów jest obowiązkowym punktem programu ![]() Dziewczyny chciałam polecić krem Nivea s.o.s. dla dzieci na problemy ze skórą np. odparzenia pieluszkowe. REWLACYJNY , jeśli ktoś nie zna. O niebo lepszy niż sudocrem. Moja Werka robi często kupki i mimo, że przewijam ja po 7-8 razy na dobę miała ostre zaczrwienienia - po tym kremie spokój. Idę spać. Spokojnej nocki życzę.
#1691 |
Zakorzenienie
|
czesc pisze do was doprowadzona do bialej goraczki kropka.
robonicy odwalali fuszerke mam pianke wystajaca z dziur, niczym nie zakryta, niezasilikonowane miejsca a nawet dziure przez ktora bedzie lecieic woda.. jutro maja przyjsc wprawic jedna szybe to ja im liste dam czego jeszcze nie skonczyli. kuuuu**************wa
#1692 |
Zakorzenienie
|
Melduję się z pracy, klasycznie już
![]() Kropka - takie sprawy to normalka ![]()
#1693 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() U nas znów nocka w plecy ![]()
#1694 |
Zadomowienie
|
witajcie,
ja troche wykonczona ale szczerze mowiac byly gorsze nocki ![]() mis zasnal po godzinie potem w nocy budzil sie ze 4 razy za pierwszymi 2 chodzil po lozku, plakal, krecil sie strasznie ale do cycka nie chcial. a potem to budzil sie na chwilke pomialczal i zasypial w najrozniejszych pozach typu nogi na poduszce. zauwazylam ze teraz zasypia na brzuszku i jak glaszcze go po pleckach.obudzil sie o 6.20 pojechalismy szybko do urzedu pracy i jak wrocilismy to tez zasnal bez cycka i to juz standardowo w 20 minut. no to pierwsze koty za ploty. ![]() ![]() ![]() xantia no tak nie pomyslalam o tym ze tak sie nie da z ta masotka. szkoda chcialabym zeby mis mial jakos ulubiona zabawke ale nie on najchetniej tuli mame, psa, kota ...choc moze to i dobrze bo potem jak juz bedzie starszy to mama pojdzie w odstawke ![]() juleczka ![]() kropka nie przejmuj sie tak bardzo tylko zwroc im uwage ![]() ![]() ![]() dzieki dziewczyny za kciukasy ![]()
#1695 |
Wtajemniczenie
|
Poranny meldunek z Olsztyna
![]() kropka- niestety xantia ma rację- fuszerki budowlane to nadal w naszym kraju normalka. Współczuje, bo potem trudno znaleźć majstra, który będzie chciał błędy po kimś poprawiać- a uwierz mi- wiem co piszę. olunek- czy to pierwsza nocka beż cycusia? Jeśli tak to chyba można zaliczyć do udanych mimo pobudek, bo obyło się bez karmienia piersią juleczko- ![]() U nas też nocka z tych gorszych, ale bez przesady... 2. pobudki z płaczem aż braliśmy Werkę na ręce, ale natychmiast zasypiała. Ma ciepłą główkę i zieloną kupkę- chyba zęby. W Olsztynie dzisiaj b. zimno ubrałam Werci po domu rajtki już i długi rękawek. Czekam na nianię żeby wybyć do miasta, ale łeb mnie boli ... kurka.
#1696 |
Zakorzenienie
|
czesc.. nie moglam spac w nocy taka bylam zla..
dzis ma przyjsc boss (przed robotnikami) i chce sobie z nim porozmawiac. specjalnie bez robotnikow bo nie chce sluchac wymowek. niech on to zalatwi.. co do nocki to taka sobie ale to przez ten 10ty zabek co sie powoli przebija
#1697 |
Zakorzenienie
|
Kropka walcz dzielnie
![]() iwka2002 Pola tez dzis w długich galotach i na długi rękaw szczerze nie wiem jak ja ubierać na spacery nie chcę przedobrzyć ani jej wyziębić nadal sprawdzam kark, bo raczki po mamie ma zimne niemal zawsze ![]() olunek gratuluję Wam postępów odstawieniowych ![]()
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
dzis nie przyjda bo zamowili szybe mniejsza niz okno i czekaja na wieksza ale za to byl szef popatrzyl po balkonie i zapytal o ktorej brygada wczoraj wyszla. jak mu odpowiedzialam to zapytal co oni w takim razie robili
![]() powiedzialam mu ze zamiast profesjonalnej roboty ich firma gwarantuje nieterminowosc nieslownosc i nierzetelnosc.. bylo mu glupio i jutro juz maja przyjsc o 8:00 rano
#1699 |
Zadomowienie
|
kropka to mi przypomina nasz remont centrlnego. ekipa do bani w ogole nie wiedzieli za co sie zabrac i moj tz musial stac przy nich i im pomagac. spozniali sie nalogowo, a raz przylapalam ich na piciu piwa przed wejsciem do nas i nie otworzylam drzwi, za to cyknelam kilka fotek z okna jak pija. zadzwonilam do szefa ich i przedstawilam sytuacje no i wyszlo na to ze zaplacilismy im tylko za materialy ktore byly na fakturze a za robocizne nie. sam szef nam to zaproponowal jak mu powiedzialam ze oczekuje rabatu .
![]() iwka tak to byla pierwsza noc bez cyca a teraz juz druga dzemka tez bez cyca i nawet misio ladnie zasypia...jakgdyby nigdy nic ![]() ![]() patrilla mis tez wiecznie lodowate raczki ma -po mnie ![]()
#1700 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A taki album pamiątkowy też mam z Anny Geddes, "Moje pierwsze pięć lat". ![]() kochana, złość piękności szkodzi. ![]() gdybym tylko umiała, juleczko, to z chęcią bym pomogła, a tak przesyłam tylko całuski. ![]() Olunek, widzisz jak super Wam idzie!! Życzę dalszych sukcesów w pożegnaniu cycucha. ![]() Teraz wróciłam od kuzynki, była kawka, klachy, spacer, plac zabaw. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Rozeznanie
|
Ja jużp o pracy i do niedzieli obiecałam sobie nie zaglądać do papierów, ale nie wiem czy mi się uda, bo w pn muszę wszystko oddać. boli mnie gardło i boję się że coś mnie bierze, co łyknąć? oscillococillum? idę szukać.
Olunek ![]() A Patrilla ![]() ![]()
#1702 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Wtajemniczenie
|
No to wróciłam z zakupów i jestem w mega szoku jeśli chodzi o ceny ubranek dziecięcych
![]() ![]() ![]() ![]() Nigdzie nie mogę znaleźć książeczek z Teletubisiami, w Empiku były owszem, ale angielskojęzyczne wersje, a takie moje dziecko już ma dzięki uprzejmośći cioci z Londynu ![]() ![]() I teraz najlepsze: jak się napatrzyłam w dziecięcych sklepach na mamy z noworodkami lub takimi tycimi maluszkami to zachciało mi się drugego dzidziusia ![]() ![]() ![]() xantia- mam na jutro kawę pomarańczową ![]()
![]() |
#1704 |
Konto usunięte
|
tak, iwka, ceny dziecięcych ubranek są powalające.
![]() dlatego tym bardziej się cieszę, że tak dużo ubranek mam po dzieciach znajomych, a kupuję coś tylko wtedy gdy bardzo mi się spodoba. ![]() Ale brzydko na dworze się zrobiło, norma bo umyłam okna. ![]() ...jesień nadchodzi wielkimi krokami... |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
Nie przeczytałąm jeszcze waszych postów od wczoraj, bo nie mam czasu - wróciłam z zakupów, właśnie skończyłam pakowanie, zaraz wychodzę do pracy, a jutro po 6:00 ruszamy na Słowację
![]() Jak wrócę z pracy to jeszcze zajrzę do was - papa ![]()
#1706 |
Rozeznanie
|
Lea - ja też myję okna, ale z przerwami. Moja asystentka plącze mi się pod nogami i domaga się uwagi. Teraz próbuję ją uśpić, ale coś mi nie idzie
![]() U nas też tradycja - jak w domu myjemy okna to na drugi dzien leje i się robią pięęękne zacieki ![]() Barwa - odłóż to wszystko w ch.... ę. Robota nie zając, nie ucieknie ![]() Iwka - masz rację z tymi cenami ![]() ![]() ![]() 1 - płaszczyk George dla Emci 2 - bolerko Next dla Jaguli 3 - bluza Adidas dla mnie ![]()
#1707 |
Wtajemniczenie
|
izuniak- świetne ubranka, zazdraszam- jak to mówi xantia, oj zazdraszam
![]() U mnie okna też się proszą żeby się nimi zająć. A co dozacieków to u mnie też już klasyka. W ogóle stare okna z drewnianymi ramami jakieś lepsze szkło miały , bo nie było tak zacieków widać/ zaobserwowałam u rodziców w domu/. anulka- a co u Eve??? tak długo się nie odzywa ![]() A jeszcze dziewczynki jak znajdziecie chwilkę wrzućcie mi proszę ramowy grafik żywienia Waszych dzieci-o jakich porach i mniej więcej co /Zastanawiam się czy Weronka nie je za mało/.
#1708 |
Zakorzenienie
|
witajcie
szczepiłam dzisiaj Wikusię na memingokoki zapłąciłam 140zł szzepionka nazywała się neisvac c ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Raczkowanie
|
Nareszcie weekend
![]() iwka nsasze żywienie: 7.3-8 2 kanapeczki z serkiem białym, wedliną, czasem parówka, pomidorek itp. 10.30-11.30 kaszka manna z jabłkiem, malinkami lub innymi owocami. Straswznie fajne jedzonko, które mam z przepisów mojej mamy co nas serwowała ![]() 14-15 obiadek w postaci zupki z mieskiem 17- deserek lub kanapeczki ewentulanie owoce itp 19- 180 mleka 4-6 150 mleka no i niesttey picie w nocy, ale na zasadzie zeby go uśpić i spał dalej. CHoć ostatnio jest cieżko bo wstaje o 4-5 ![]() izuniak ciuszki super ![]() lea ale się dzis napracowałas, u mnie dzis tez okna były na tapecie ale tylko 1 ![]() olunek ciesze się ze tak łatwo idzie, oby dalje tez tak było ![]() Ja dzis miała troche czasu dla siebie, fryzjer zaliczny, solarka też troche zakupów al jutro wesele ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zmykam się dalje pięknić, póki mogę bo TZ na karate więc czas na zielone masecdzki na buzię MIŁEGO WEICZRKU KOCHANE ![]()
#1710 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8972610]Teraz wróciłam od kuzynki, była kawka, klachy, spacer, plac zabaw. ![]() No nareszcie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8974115]...jesień nadchodzi wielkimi krokami...[/quote] Za szybkimi zdecydowanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
9.00 - 10.00 - ze 2 kanapeczki z wędlinką, serkiem lub 2 jajka lub 2 parówki, 12.00 - 13.00 - zupka, pierwsze danie (czasami na pierwsze danie jest drugie danie, ale to się gumką myszką wytrze ![]() 14.30 - 15.00 - drugie danie 16.30 - 17.00 - podwieczorek, głównie kanapki lub obiad mamy ![]() 18.30 - 19.00 - butla (kaszka manna) W tak zwanym międzyczasie owoce w zasadzie bez ograniczeń i wszystkie jakie się nawiną no i picie też. Ostatnio dałam Elis Kinder Bueno na podwieczorek ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.