|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
link na priv, zdjecia dodaje sie codziennie, sa komentarze i takie tam. to po facebooku i myspace jedna z najwiekszych takich stron Cytat:
a inna pani mi mowi ze pani doktor juz wyszla, trzeba bylo wczesniej... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1712 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Szamanka spokojnie
Dziecko wyczuwa Twój niepokój i nerwy i tylko się jeszcze bardziej nakręca. Wiem, że czasem jest ciężko, ale to na pewno tylko chwilowe. Nie jesteś wyrodną matką wychodząc na chwile z pokoju. Lepiej niech popłacze samo, niż jakbyś miała się nad nim denerwować. Trzymam za Was kciuki, żeby się uspokoiło i wrócił uśmiech na Wasze buzie
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
A my już po spacerku. Dzisiaj zaszalałam i tylko godzinę chodziłyśmy. Jakoś mi się straaasznie dłużyło. Teraz mam troszkę wyrzutów sumienia, że tak krótko.....
Szamanka - spokojnie, w końcu się uspokoi. A tak jak pisała drama dziecko wyczuwa twoje nerwy. Będzie dobrze, a jak się uspokoi to proponuję dłuuugą kąpiel w bąbelkach. |
|
|
|
#1718 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oj to ja sie zglaszam po lineczka,chetnie obejrze Zuzie Cytat:
moj mlody np nie zasnie w dzien dopoki nie wlacze mu kolysanek,a sa swietne,czasem nawet 1 szy utwor juz usypia mi dziecko czasem do konca plyty Cytat:
Cytat:
a my jutro wyruszamy do londka po paszport dla mlodego,oj nie wiem jak to bedzie ale moje dziecko juz zaczyna sie rozgladac nie tylko spac,a najbardziej lubi sprzet fotograficzny
|
|
|
#1719 |
|
Zadomowienie
|
sorki za post pod postem
dodam,ja tez usunelam linka z podpisu do bloga ale jak ktoras chce to dam na priv
|
|
#1720 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wcale Ci sie nie dziwie, ze jestes zdenerwowana i wogole jak mala placze a po szczepieniu wcale niem usi byc gorzej ![]() mala moze po prostu spac caly czas u mnie tak bylo po pierwszym szczepieniu, budzila sie tylko na jedzenie, a potem od razu w kimono ![]() Cytat:
Cytat:
Ale sie dzis nalazilam na spacerze, normalnei padam ze zmeczenia |
|||||
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() dopiero udało mi się przeczytać co naskrobałyście pod moją nieobecność i było tego tak dużo że nie pamiętam teraz kto co pisał fajnie że zostaniemy jednak na wizazu bo powiem Wam że już się do niego bardzo przyzwyczaiłam i byłoby mi smutno go opuszczać! musimy jednak być bardzo ostrożne!bardzo dziękuję za zaproszenie do przyjaciół dzisiaj miałam sporo sprzątania po weekendzie ale już mieszkanko błyszczy a i nie mogę powiedzieć ale moje chłopaki świetnie dali rade u mnie dzisiaj jest super pogoda nie ma wiatru i tak jakoś wiosennie więc spacerowałam z małym 2 godziny i ciągle spotykałam kogoś znajomego więc nawet się wygadałam na tym spacerze od razu jakaś taka bardziej energiczna się zrobiłam po takiej dawce powietrza już nie mogę się doczekać latachciałam Wam bardzo podziękować że pisałyście o tej wodzie koperkowej kupiłam już małemu i jestem bardzo zadowolona dzisiaj mieliśmy znowu ogromniastą kupę mały robi ją raz na 4 dni ale nie wiem gdzie on to mieści używamy jeszcze pampków 2 nic nie wyciekło ale jak otworzyłam pieluchę to cale szczęście że leżał na podkładzie jednorazowym bo nie wiem co by to było i oczywiście trzeba było szybko myć pupę a jaki był z siebie zadowolony )))
|
|
|
|
#1722 |
|
Rozeznanie
|
[quote=katakumba;10665464]fotolog to strona ogolnoswiatowa z jakby zdjeciowymi blogami
link na priv, zdjecia dodaje sie codziennie, sa komentarze i takie tam. to po facebooku i myspace jedna z najwiekszych takich stron To ja też mogę popodziwiać Polę?
|
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ja nie które zdjecia z tego wątku moglam usunąć a nie ktore nie... po prostu nie wszystkie swoje wiadomości moge edytowac
to samo dotyczy zamkniętych wątków..ja uwazam ze zdjęcia sa moją wlasnością i ja decyduje kiedy wklejam i usuwam.. mialam chęć to wkleilam a teraz mam chęć usunąć.. i pisanie ze moglam się wcześniej zastanowić jest bez sensu.. bo kazdy ma prawo zmienić zdanie Cytat:
i pol godziny przed wyjściem przestala ryczeć..i po wizycie byla juz spokojna ![]() ale calkiem serio moze ją coś boli..napewno by nie zaszkodzilo jak lekarz albo chociaz polozna by ja zbadali..a moze coś pomoże?? o i mi lekarz powiedzial ze jak dziecko ma sucho i jest najedzone a wzeszczy można mu podać czopek VIBRUCOL bez recepty w aptece.. moze spróbuj? na nasza mala pomaga choć rzadko uzywamy.. |
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jestem wściekła na całą sytuacje, ale ze mnie durna pała, ze wklejałam zdjęcia swojego dziecka. |
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
usuwanie zdjęć podobno niszczy forum.. nie wnikam jak ale oki.. (byla mowa o tym w regulaminie który przyjmowalysmy do wiadomośći logująć się)
od akcji z wrześniówkami w ogole nie ma opcji edytuj - zauważyłyście? ja poprosiłam moderatora o usunięcie zdjęć igi.. moze mi pomoże na co liczę za glupote się placi... piszemy tu długo i to naturalne ze chcemy sie ze sobą dzielić postępami naszych maluchów ale bedzie trzeba wymyślić inny sposób jak np galeria dla przyjaciół w profilu.. tak aby i my i moderatorzy byli zadowoleni i zeby nie skńczylo sie jak u wrześniówek dyscyplinarnym zamknięciem wątku bo chyba nikt tego nie chce
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=306354
tu torszke zlosliwiec troszke wyjasnienia ![]() zamkneli im ten watek? o rety |
|
|
|
#1727 |
|
Rozeznanie
|
Ale się porobiło u wrześniówek. Na końcu wątku rzeczywiście zrobiło się nieprzyjemnie. Z jednej strony im się nie dziwię bo sama jestem mamą ale z drugiej strony przecież pisały na FORUM i każdy mógł to czytać i się udzielać. Zaczęło się od jakiegoś wariata a na końcu miały pretensje do innych dziewczyn, że to czytają i się wtrącają
. Przecież podobnie jest z nami, to jest nasz wątek ale inne dzieczyny też to czytają i się udzielają. One same u nas też pisały. Szkoda ich wątku bo wiele można było się od nich nauczyć i dowiedzieć.Katakumba dzięki za link
|
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
widziecie ale to tak czy siak jest ten fotolog portalem o wiele wiekszym niz wizaz.pl. a jednak umieszczam tam zdjecia, kiedys to byl jedyny sposb zebym mogla pokazywac mojej mamie codzienne moje zycie w anglii.
ale jak nie zapominam to podpisuje zdjecia, oczywiscie dzis zapomnialam. ale tez nie umieszczam zdjec poli np w kapieli ale tez nie daje sie zwariowac |
|
|
|
#1730 |
|
Rozeznanie
|
scorpioniec - u nas jakiś czas temu były takie kupki, jakbyś płątków owianych tam wsypała, ale też nie wiem co to znaczy
szamanka82 - nie jesteś jedyna. Na pewno jesteś dobrą Matką tylko chwilowo masz jakiegoś doła. Jak moja mała płacze, to tłumaczę sobie, że ona nie robi tego specjalnie i że na pewno coś ją boli lub coś jej przeszkadza, ale wiem, że gdyby długo płakała, to płakałabym razem z nią. Na pewno gdybym czuła się bezsilna i nie mogła jej uspokoić to bym płakała. To minie, a jak znów by Cię dopadło, to pamiętaj - nie jesteś jedyna |
|
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
Nie zaglądałam wczoraj ale widze że sie narobiło. Moje dziecko łapie jakieś przeziebienie i marudzi cały dzień mam nadzieje że mu przejdzie
![]() PaulaSzyszka ciesze sie że woda koperkowa pomaga Igorkowi u mnie dalej sprawdza sie w 100% |
|
|
|
#1732 |
|
Raczkowanie
|
Lisey, link poszedł na priva, czekam na rewanż
Katakumba, twojego fotologa tez bym chętnie obejrzała Dzięki Dziewczynki za wszystkie słowa pocieszenia ![]() Kurcze ale się porobiło z tymi wrześniówkami, ale zgadzam się że zdjęcia są własnością osoby, która je zamieszcza i powinnyście mieć możliwość ich usunięcia |
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
szmanka, widzisz mysmy pole od poczatku uczyli ze nie lecimy na kazde zawolanie. a jesli juz, to w moemencie w ktorym sie uspokaja zostaje odlozona nazad
wiem, trzeba miec duuuuzo samozaparcia, jednej nocy wstawalam 35 razy... boze, myslalam ze wykituje. ale 2 noce pod rzad i jest spokoj teraz jej folguje, bo nie ma taty, pewnie teskni dzieciorek nasz za swoim tatulkiem, a tu jeszcze 3 tyg z jedej strony super byc u mamy, pamietacie jak plakalam ze mama tylko na tydzien przyleciala. a teraz... jest w porzadku, jest super, mame mam naprawde rewelacja, ale swoj dom to swoj dom no i seksu mnie sie chce okrutnie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1734 |
|
Raczkowanie
|
Chyba jestem jełop musze uwazniej poczytac watek to my juz nie możemy dodawać ani usuwać zdjęć?
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie, niebawem bedzie przywrocona opcja edycji postow
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do edycji, pare postow wyzej podalam linka gdzie zlosliwiec wyjasnil dlaczego nie ma edycji na mamie z klasa |
|
|
|
|
#1737 |
|
Raczkowanie
|
Juz czytałam wrześniówki i rozumiem ....
|
|
|
|
#1738 |
|
Raczkowanie
|
czytałam wrześniówki i juz rozumiem...
|
|
|
|
#1739 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze ale sie porobilo...
![]() Joana porod straszny ale wierze ze maluszek nadrabia kazdym dniem i powoli zapominasz o bolu. Glowa do gory na pewno wszystko bedzie dobrze. Xandra malutka urocza Widze ze niektore z was maja probleby z anemia. Ponoc kiwi jest bardzo dobre na anemie, tylko niestety dla mam butelkowych ![]() Co do kolek to kilka mam mowilo mi ze u ich maluszkow kolki nasilily sie po wit. D3 i powiem wam ze jak odstawilam D3 to kolek nie ma. No ale ja karmie butelkka wiec moge sobie na to pozwolic bo w pokarmie i tak jest ta wit. No chociaz pediatra mowila zeby dawac, bo maluszki teraz szybko rosna i jakies tam niedobory moga wystapic. Dlatego daje jej od czasu do czasu ![]() Zrobilismy malej usg bioderek i wyszlo wszytko ok i juz nie wiem co mamy robic.Dzisiaj bylismy z mala w poradni okulistycznej. Nasza sluzba zdrowia to jakas porazna na maksa. Do rejestracji z takimi maluchami idzie sie bez kolejki, ale oczywiscie musielismy sie nasluchac ze inni stoja juz dlugo...Ale i tam ma to gdzies hehe. No i zamiast wydzielic godziny dla dzieciaczkow to przymowali nas na zmiane ze starszymi, ktorzy kichali i krychali na kazdym kroku. Do tego przekrzykiwali sie o miejsce w kolejce itd. Mala dala popis i darla sie chyba z pol godziny az w koncu zasnela jak aniolek Na cale szczescie mamy to juz za soba.Trzymajcie sie mamuski |
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nie wiem... moja mala spi dzis jak zazrznieta - budzi sie na jedzenie, jaks godzinke, poltore pogada, posmieje sie, i idzie dalej spac... cos polskie, slaskie powietrze ja uspyia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

A potem wielkie bekniecie i juz spi
link na priv, 
Jak ja sie ciesze, ze tu nie ma zdjec mojego dziecka... Swoja droga zdjecia sa NASZA wlasnoscia a nie portalu... 

,ale fakt szkoda by mi było wizażu.

to samo dotyczy zamkniętych wątków..