tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-03, 21:48   #1711
_nietoperek_
Raczkowanie

GG do _nietoperek_
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to, ze ja nie zmieniałam tabletek tylko zaczęłam brać swoje pierwsze i wzięłam na swoim przykładzie, nawet nie przeczytałam w ulotce jak się przechodzi z jednych na drugie bo zwyczajnie mnie to nie dotyczy, ot i tyle
radziłam bo chciałam pomóc a tu zaraz nagonka
No dobra, może mnie trochę poniosło ale bez urazy . Mam dziś bardzo zły dzień ehh...
Stary 2009-05-03, 22:09   #1712
valercia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez valercia Pokaż wiadomość
plamien narazie zadnych nie mam i mam nadzieje ze sie nie pojawia (no chyba ze przy takich tabletkach sa w standardzie... )
no i sobie jak na złość wykrakałam... bo sie oczywiscie pojawiły dzis...

no ale dobra, to taka moja mała prywatna wstawka między wasze dialogi, więc już się uciszam...
valercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 07:35   #1713
rivaana
Przyczajenie

Hej Dziewczyny pamiętajcie, że nowe tabletki antykoncepcyjne zawsze bierze się w pierwszym dniu okresu, czy to są pierwsze tabsy czy kolejne.Trzeba pamiętać o tym, że każde tabletki mają inną skład hormonalny i przepraszam jak kogoś obrażę, ale jeżeli bierzemy cały czas te same to przerwy są takie jak zaleca producent, a jeżeli zmieniamy to zawsze w pierwszym dniu okresu, kto tak nie robi to chyba chce zajść w ciąże albo ma patałachy gin. Pozdrawiam w majowy poranek
rivaana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 10:14   #1714
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez rivaana Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny pamiętajcie, że nowe tabletki antykoncepcyjne zawsze bierze się w pierwszym dniu okresu, czy to są pierwsze tabsy czy kolejne.Trzeba pamiętać o tym, że każde tabletki mają inną skład hormonalny i przepraszam jak kogoś obrażę, ale jeżeli bierzemy cały czas te same to przerwy są takie jak zaleca producent, a jeżeli zmieniamy to zawsze w pierwszym dniu okresu, kto tak nie robi to chyba chce zajść w ciąże albo ma patałachy gin. Pozdrawiam w majowy poranek
absolutnie się nie zgadzam!!!!!, przeszłam z innych tabletek i wzięłam 1 po siedmiodniowej przerwie, tak zreszta tez pisze w ulotce, a moja ginka raczej patałachem nie jest, zresztą jak poczytasz na forum to nie tylko mnie jednej tak zalecono brac
Stary 2009-05-04, 10:45   #1715
_nietoperek_
Raczkowanie

GG do _nietoperek_

Dokładnie... Sama to wcześniej pisałam.
Stary 2009-05-04, 11:10   #1716
PaniJajko
Przyczajenie

witam.
biorę yaz od miesiąca i w związku z tym mam do Was dwa pytania:
1. wraz z rozpoczęciem brania tabletek rzuciłam palenie, bo jak mi wiadomo, może to spowodować zwiększone ryzyko wystąpienia zakrzepicy. ale czy papierosy mają jakikolwiek wpływ na skuteczność leków antykoncepcyjnych?
2. jak to jest z paleniem sporadycznie, raz na jakiś czas fajki wodnej? również nie można sobie na to pozwolić?

z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
PaniJajko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:14   #1717
misty82
Zadomowienie

hej
dzieki za odpowiedzichoć bardzo rózne
W sirode powinnam wziąśc po przerwie kolejna tabse novynette,a zamierzam wziąść Yaz,teraz mam okres, ale stosuje sie jednak do tego co pisze w ksiązecce którą dostałam od ginki,jest to książeczka do Yaz'u i tam cytuje
"Zmiana innego doustnego złożonego preparatu antykoncepcyjnego(inna pigułka ).Należy rozpocząć przyjmowanie Yaz nastepnego dnia po zakonczeniu przerwy w stosowaniu poprzednich tabletek.
Wywnioskowałam z tego, chyba dobrze,że właśnie jak któras z Was pisała,nowe tabletki zaczynam 8 dnia.A w pierwszy dzien okresu to zaczynałam,owszem ale novynette które były moimi pierwszymi pigułkami.
Mam tez nadzieje,ze z ta skutecznością bedzie ok (czyli od pierwszej ) bo weekend z TZ planuje ,wiec...

19.IX.2009 Nasz dzień
misty82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 13:10   #1718
agusiagent
Przyczajenie

A ja mam takie pytanie: otóż dostałam okres w sobotę a nie miałam przy sobie tabletek, bo mój narzeczony zapomniał mi je dowieźć do rodziców
dopiero dziś mogę wziąć 1 tabletkę. Są to moje pierwsze w życiu tabletki. Na ulotce napisane jest że można wziąć od 2 do 5 dnia okresu, i zabezpieczać się dodatkowo przez 7 dni ale ja zastanawiam się czy czy wasi gin. coś mówili na ten temat? Bo nie wiem czy brać, czy czekać do następnego okresu, a tego bym nie chciała

Czy to nie wielka rzecz, znaczyć dla kogoś wszystko?
agusiagent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 13:43   #1719
rivaana
Przyczajenie

Nikogo nie chciałam obrazić, ale teoria brania w pierwszym dniu okresu to nie tylko moja tylko wielu ginekologów...nie po to robi się siedmiodniową przerwę, żeby się potem zabezpieczać, wtedy chyba nie ma sensu antykoncepcyjnego, pozdrawiam
rivaana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 14:00   #1720
agatajankowska
Raczkowanie

A ja się tak zastanawiam, co oznacza stwierdzenie, które znalazłam w ulotce "przyjmuje się jedną tabletkę każdego dnia, MNIEJ WIĘCEJ o tej samej porze". Czy to oznacza, że jednego dnia mogę wziąć tabletkę np. o 9 a drugiego o 10, albo 11? Czy ktoś się orientuje jaka jest granica, aby antykoncepcja była zachowana? Wiem, że niekóre dziewczyny ustawiają sobie przypomnienia w telefonie i biorą tabletki co do minuty, ja jednak wolałabym tego nie robić, bo nie zawsze jestem w dobrej sytuacji żeby akurat wyciągać tabletki.
agatajankowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 14:28   #1721
misty82
Zadomowienie

Cytat:
Nikogo nie chciałam obrazić, ale teoria brania w pierwszym dniu okresu to nie tylko moja tylko wielu ginekologów...nie po to robi się siedmiodniową przerwę, żeby się potem zabezpieczać, wtedy chyba nie ma sensu antykoncepcyjnego, pozdrawiam
No to dziwne to wszystko,skoro zdanie ginekologów jest tak rózne w kwestii tabletek,które sami przepisują, a to co znalazłam na stronie www.24plus4.pl

Kiedy rozpocząć stosowanie tabletek 24+4?

Jeżeli w poprzednim miesiącu nie korzystałaś z antykoncepcji hormonalnej, pierwszą tabletkę 24+4 należy przyjąć w pierwszym dniu cyklu, czyli w pierwszym dniu krwawienia miesiączkowego.

Działanie antykoncepcyjne i ochrona przed ciążą rozpoczyna się wraz z przyjęciem pierwszej tabletki 24+4 w pierwszym dniu cyklu. Najlepiej przyjmować tabletki o stałej porze dnia, ponieważ zmniejsza to ryzyko pominięcia tabletki. Dlatego pamiętaj, by przyjmować tabletki 24+4 codziennie, mniej więcej o tej samej porze.
Kiedy rozpocząć przyjmowanie tabletek 24+4, jeśli dotychczas stosowałam inne pigułki?

Przejście z innych dwuskładnikowych tabletek antykoncepcyjnych, wkładki wewnątrzmacicznej lub plastrów antykoncepcyjnych

Jeśli wcześniej przyjmowałaś inne dwuskładnikowe tabletki antykoncepcyjne, rozpocznij zażywanie tabletek 24+4 w tym samym dniu, w którym zaczęłabyś nowe opakowanie poprzedniego środka antykoncepcyjnego.

Agatajankowska - ja biore tez " mniej wiecej" czyli prawidłowo o 21j,ale czesto 20.30, 21.30 czy czasem nawet po 22 czy 23 jak sobie zapomne,ale to chyba nie wpływa jakos znacząco bo pisze,ze do 12 godzin nie ma problemu,ale jesli ktos pilnuje sie co do minuty to chyba tym lepiej

19.IX.2009 Nasz dzień
misty82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 15:06   #1722
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Chyba koleżanko nie masz racji. Juz zostało wyjaśnione, jak zazywa się tabletki po przejściu z innych. I rarczej w ciąże nikt nie zaszedł. To, że jacys lekarze mogą tak zalecic (jak podajesz) to inna sprawa. Myśle, że to też jest prawidłowe. Ale na pewno jesli ktoś przechodzi z innych tabletek, to po przerwie sie nie musi zabezpieczac, skąd ten pomysł?
Czytanie ze zrozumieniem się kłania i ulotka
Cytat:
Napisane przez agatajankowska Pokaż wiadomość
A ja się tak zastanawiam, co oznacza stwierdzenie, które znalazłam w ulotce "przyjmuje się jedną tabletkę każdego dnia, MNIEJ WIĘCEJ o tej samej porze". Czy to oznacza, że jednego dnia mogę wziąć tabletkę np. o 9 a drugiego o 10, albo 11? Czy ktoś się orientuje jaka jest granica, aby antykoncepcja była zachowana? Wiem, że niekóre dziewczyny ustawiają sobie przypomnienia w telefonie i biorą tabletki co do minuty, ja jednak wolałabym tego nie robić, bo nie zawsze jestem w dobrej sytuacji żeby akurat wyciągać tabletki.
Najlepiej wyznaczyc sobie jakaś pore brania i godzine. Nie mówie, że zawsze trzeba się ściśle jej trzymac co do minuty, ale przynajmniej starac się brac regularnie Ja mam alarm, ale nigdy nie biorę co do minuty. Czasem pół godziny przed, czasem pół godziny później. Zdarzały się 2h spóźnienia, ale to rzadkosc. Po prostu trzymam się tej pory dnia, tej godziny. Myśle, że takie wahania niewielkie do 2h nie mają znaczenia.
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 15:49   #1723
LAPIEL
Zakorzenienie

Witam was wszystkie

mam pytanie

biore yaz drugi miesiac , dzisiaj ostatnia rozowa tabletke wezme i poki co nie dostalam okresu w ogole , plamien tez zero odkad zaczelam brac te tabletki ....czuje sie fatalnie i jestem coraz bardziej nerwowa

po pierwszym opakowaniu jak nie dostalam okresu zrobilam w panice test ciazowy - byl ujemny ....nie wiem czy ma sens robic go po raz drugi ?????
A moze warto jeszcze kilka dni na niego zaczekac ????...moze nie ma co panikowac ....

Prosze napiszcie czy ktores z was tez tak sie zdarzylo bo juz cala w nerwach jestem ....
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 16:18   #1724
klaudynka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LAPIEL Pokaż wiadomość
Witam was wszystkie

mam pytanie

biore yaz drugi miesiac , dzisiaj ostatnia rozowa tabletke wezme i poki co nie dostalam okresu w ogole , plamien tez zero odkad zaczelam brac te tabletki ....czuje sie fatalnie i jestem coraz bardziej nerwowa

po pierwszym opakowaniu jak nie dostalam okresu zrobilam w panice test ciazowy - byl ujemny ....nie wiem czy ma sens robic go po raz drugi ?????
A moze warto jeszcze kilka dni na niego zaczekac ????...moze nie ma co panikowac ....

Prosze napiszcie czy ktores z was tez tak sie zdarzylo bo juz cala w nerwach jestem ....
Lapiel, przeczytaj uważnie wątek, ta kwestia była już wielokrotnie wyjaśniana i jeśli przyjmowałaś tabletki regularnie, nie wystąpiła ciężka biegunka lub wymioty to ryzyko ciąży jest praktycznie zerowe. A w celu przeczytania doświadczeń innych Wizażanek, którym okres po YAZIE nie wystąpił odsyłam kilka stron wcześniej

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 16:57   #1725
ania0502
Przyczajenie

Witam Was
Jestem na pierwszy opakowaniu YAZu, dziś wieczorem wezmę 4 tabletkę. Jeszcze wczoraj wszystko było ok, ale dziś tragedia nie jestem w stanie niczego zrobić, chce mi się spać, płakać, a jedyne co mi przychodzi do głowy to "Panie Boże spraw żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce" muszę zrobić sporo rzeczy, w tym posprzątać, ale nie mam ani siły ani ochoty czy Wy też tak macie/miałyście??? wypiłam kawę, której nigdy nie piję i tigera i zero jakiejkolwiek reakcji, nadal śpię z otwartymi oczami jak tak dalej pójdzie to nie będę tego brała wiosna piękna za oknem a tu taki humor
ania0502 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 16:57   #1726
LAPIEL
Zakorzenienie

dziekuje ci bardzo kaludynko , oczywiscie zanim napisalam to probowalam wyczytac to i owo na stronach wczesniejszych i jedynie co mi sie udalo znalezc to ,ze ktoras nie dostala okresu po pierwszym opakowaniu a na poczatku drugiego ....moj przypadek jest nieco inny bo ja juz drugie opakowanie koncze i wciaz okresu brak dlatego pytam ....chyba po to jest to forum ,zeby sobie pomagac prawda
pozdrawiam serdecznie
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 18:19   #1727
dianapa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania0502 Pokaż wiadomość
Witam Was
Jestem na pierwszy opakowaniu YAZu, dziś wieczorem wezmę 4 tabletkę. Jeszcze wczoraj wszystko było ok, ale dziś tragedia nie jestem w stanie niczego zrobić, chce mi się spać, płakać, a jedyne co mi przychodzi do głowy to "Panie Boże spraw żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce" muszę zrobić sporo rzeczy, w tym posprzątać, ale nie mam ani siły ani ochoty czy Wy też tak macie/miałyście??? wypiłam kawę, której nigdy nie piję i tigera i zero jakiejkolwiek reakcji, nadal śpię z otwartymi oczami jak tak dalej pójdzie to nie będę tego brała wiosna piękna za oknem a tu taki humor
tez tak miałam jak zaczełam brac pierwsze tabletki, tylko, ze przy novynette. Przez pierwszy miesiac miałam takie doła, ze wystarczyło, zeby mi ktos powiedział, ze jestem głupia <na żarty> a ja potrafiłam wybuchnac płaczem < z niczego>. Zdawałam sobie sprawe z tego, ze moje reakcje sa głupie, ale nie dałam rady tego zahamowac... Po pierwszym miesiacu jednak wszystko sie skonczyło a było to takie dokuczliwe, ze juz miałam zrezygnowac z tabletek! i juz po ok roku stosowania nie widzę zadnych efektów ubocznych. Na podsatwie obserwacji zauwazyłam tez, ze jezeli biore tabletki o dokładnie tej godzinie co trzeba to wszystko jest super Jak zapomne i przeciagnie sie to o np. 2 h to czasami zaczyna mnie bolec głowa i nogi. Niestety zmieniłam ostatnio lekarza ginekologa i on kazał mi zmienic tabletki na Yaz. Mam pewne obawy, bo skoro przy novynette czułam sie super to po co zmieniac na co innego? W czym jest lepszy Yaz? Problem jest jeszcze w tym, ze biore novynette bez 7 dniowej przerwy, dzieki temu nie miałam juz od dawna okresu < i czujer sie z tym super> ale mój nowy gin powiedział, ze mu sie to nie podoba i zastanawiałam sie przez chwile czy mozna by było zrobic teraz nagle przerwe i kontynuowac dalej novynette, tylko tym razem z przerwami. Jak myślicie? I ponawiam pytanie: w czym Yaz jest lepszy od Novynette? bo nie rozumiem tej zmiany a zapomniałam zapytac gin....

i jeszcze jedno: bola was nogi przy zazywaniu tabletek? bo ostatnio sie tak zastanawiam czy to nie od anty....

dziewczyny a ile płacicie za Yaz? Nie wiecie gdzie go mozna tanio kupic w Rzeszowie? bo dzisiaj zapłaciłam prawie 49 zł :/

Edytowane przez dianapa
Czas edycji: 2009-05-04 o 18:22
dianapa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 18:31   #1728
agata2905
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dianapa Pokaż wiadomość
tez tak miałam jak zaczełam brac pierwsze tabletki, tylko, ze przy novynette. Przez pierwszy miesiac miałam takie doła, ze wystarczyło, zeby mi ktos powiedział, ze jestem głupia <na żarty> a ja potrafiłam wybuchnac płaczem < z niczego>. Zdawałam sobie sprawe z tego, ze moje reakcje sa głupie, ale nie dałam rady tego zahamowac... Po pierwszym miesiacu jednak wszystko sie skonczyło a było to takie dokuczliwe, ze juz miałam zrezygnowac z tabletek! i juz po ok roku stosowania nie widzę zadnych efektów ubocznych. Na podsatwie obserwacji zauwazyłam tez, ze jezeli biore tabletki o dokładnie tej godzinie co trzeba to wszystko jest super Jak zapomne i przeciagnie sie to o np. 2 h to czasami zaczyna mnie bolec głowa i nogi. Niestety zmieniłam ostatnio lekarza ginekologa i on kazał mi zmienic tabletki na Yaz. Mam pewne obawy, bo skoro przy novynette czułam sie super to po co zmieniac na co innego? W czym jest lepszy Yaz? Problem jest jeszcze w tym, ze biore novynette bez 7 dniowej przerwy, dzieki temu nie miałam juz od dawna okresu < i czujer sie z tym super> ale mój nowy gin powiedział, ze mu sie to nie podoba i zastanawiałam sie przez chwile czy mozna by było zrobic teraz nagle przerwe i kontynuowac dalej novynette, tylko tym razem z przerwami. Jak myślicie? I ponawiam pytanie: w czym Yaz jest lepszy od Novynette? bo nie rozumiem tej zmiany a zapomniałam zapytac gin....

i jeszcze jedno: bola was nogi przy zazywaniu tabletek? bo ostatnio sie tak zastanawiam czy to nie od anty....

dziewczyny a ile płacicie za Yaz? Nie wiecie gdzie go mozna tanio kupic w Rzeszowie? bo dzisiaj zapłaciłam prawie 49 zł :/

co do cen Yazu to jest specjalny wątek -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ght=yaz&page=2 warto poczytac i ewentualnie zapytac.

Jesli chodzi o różnicę między Yazem a Novynette to chyba ,,nowoczesność" o ile tak to można nazważ, Yaz jest nowszy więcbezpieczniejszy (ponoć).
a btw: to zacznij robić przerwy z odstawienia, bo Twój organizm zwariuje.

pozdrawiam serdecznie
agata2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 18:40   #1729
dianapa
Raczkowanie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

a nie wiecie gdzie w Rzeszowie można je tanio kupic? ja dzisiaj zapłaciłam za nie 49 zł !!! ((

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 18:52   #1730
dianapa
Raczkowanie

dziękuję za odpowiedz
a co do przerw - miałam podejrzenie o pewna dolegliwosc i moja gin powiedziała, ze w takich wypadkach stosuje sie anty w systemie ciaglym....
Stary 2009-05-04, 20:50   #1731
agata2905
Raczkowanie

ok pewnie wiedziała co robi (miejmy nadzieje!)
pozdrawiam!
agata2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 21:26   #1732
ania0502
Przyczajenie

a teraz płacz co chwilę z byle powodu
słyszałam, że hormony działają albo na ciało albo na psychikę, tzn skutki uboczne, nie wiem czy wolę bóle głowy czy wahania nastroju i spać, ciągle chce się spać
ania0502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 22:55   #1733
dianapa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania0502 Pokaż wiadomość
a teraz płacz co chwilę z byle powodu
słyszałam, że hormony działają albo na ciało albo na psychikę, tzn skutki uboczne, nie wiem czy wolę bóle głowy czy wahania nastroju i spać, ciągle chce się spać
wiem co czujesz, miałam to samo
ale tak jak pisałam wyzej, przeszło mi w drugim miesiacu i juz nie miałam wiecej zadnych dolegliwosci zwiazanych z anty....
mam nadzieje, ze i Tobie przejdzie!!! trzymam kciuki!!!
Stary 2009-05-05, 07:04   #1734
September08k
Przyczajenie

Dziewczyny wiecie gdzie można kupić najtaniej Yaz w Kielcach???
September08k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 07:28   #1735
oomarysia
Przyczajenie

GG do oomarysia

kurcze dziewczyny troche mnie wystraszylyscie z tym zabezpieczeniem od momentu wziecia pierwszej tabletki w czasie poczatku okresu;/

ja wzielam pierwsza w momencie wystapienia plamienia i juz teoretycznie skonczylam 1-opak. jestem na 2 bialej tabl.
i co;/ teraz niby nie jestem zabezpieczona;/
oomarysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 08:07   #1736
olka0207
Przyczajenie

Dziś kolejny dzień brania Yazu - jestem na 4 różowej tabletce z 2-go blistra.
Okres dostałam po 3 tabletce placebo, trwał on równe 4 dni - krwawienie było normalne - ani zbyt obfite ani zbyt skąpe ponadto praktycznie nie bolał mnie brzuch ani przed ani w trakcie okresu.

Ogólnie po tabletkach czuję się dobrze i praktycznie nie zaobserwowałam dających się we znaki skutków ubocznych

Pozdrawiam
olka0207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 08:23   #1737
klaudynka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez September08k Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie gdzie można kupić najtaniej Yaz w Kielcach???
Zapraszamy do innego wątku(o cenach YAZ w aptekach różnych miast). Na poprzedniej stronie powinien być link do tego wątku

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 09:14   #1738
_nietoperek_
Raczkowanie

GG do _nietoperek_

Cytat:
Napisane przez oomarysia Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny troche mnie wystraszylyscie z tym zabezpieczeniem od momentu wziecia pierwszej tabletki w czasie poczatku okresu;/

ja wzielam pierwsza w momencie wystapienia plamienia i juz teoretycznie skonczylam 1-opak. jestem na 2 bialej tabl.
i co;/ teraz niby nie jestem zabezpieczona;/
Jeśli twój okres się zaczyna od plamienia to dobrze wzięłaś, bo mozna je uznać za początek okresu.
Stary 2009-05-05, 11:14   #1739
rapifen
Zakorzenienie

czy to że aktywnych tabletek jest 24 znaczy że są bardziej skuteczne?:<
rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 12:11   #1740
Sharllote
Raczkowanie

hejka dziewczyny mam jedno pytanie . Wczoraj skończył mi się blister z "YAZ" dziś poszłam do apteki z receptą na YAZ a dostałam Yasmin . Jest miedzy nimi jakaś róznica ,pomijając ze Yasmin ma 21 tabletek. BO jednak różnią sie opakowaniem itp. wiec nie wiem czy dobrze mi w aptece dali ...
Sharllote jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości