![]() |
#1711 | |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
![]()
![]() |
#1712 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no ale dobra, to taka moja mała prywatna wstawka między wasze dialogi, więc już się uciszam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1715 |
Raczkowanie
|
Dokładnie... Sama to wcześniej pisałam.
#1716 |
Przyczajenie
|
witam.
biorę yaz od miesiąca i w związku z tym mam do Was dwa pytania: 1. wraz z rozpoczęciem brania tabletek rzuciłam palenie, bo jak mi wiadomo, może to spowodować zwiększone ryzyko wystąpienia zakrzepicy. ale czy papierosy mają jakikolwiek wpływ na skuteczność leków antykoncepcyjnych? 2. jak to jest z paleniem sporadycznie, raz na jakiś czas fajki wodnej? również nie można sobie na to pozwolić? z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
hej
![]() dzieki za odpowiedzi ![]() ![]() ![]() W sirode powinnam wziąśc po przerwie kolejna tabse novynette,a zamierzam wziąść Yaz,teraz mam okres, ale stosuje sie jednak do tego co pisze w ksiązecce którą dostałam od ginki,jest to książeczka do Yaz'u i tam cytuje "Zmiana innego doustnego złożonego preparatu antykoncepcyjnego(inna pigułka ).Należy rozpocząć przyjmowanie Yaz nastepnego dnia po zakonczeniu przerwy w stosowaniu poprzednich tabletek. Wywnioskowałam z tego, chyba dobrze,że właśnie jak któras z Was pisała,nowe tabletki zaczynam 8 dnia.A w pierwszy dzien okresu to zaczynałam,owszem ale novynette które były moimi pierwszymi pigułkami. Mam tez nadzieje,ze z ta skutecznością bedzie ok (czyli od pierwszej ) bo weekend z TZ planuje ,wiec... ![]() ![]()
#1718 |
Przyczajenie
|
A ja mam takie pytanie: otóż dostałam okres w sobotę a nie miałam przy sobie tabletek, bo mój narzeczony zapomniał mi je dowieźć do rodziców
![]() dopiero dziś mogę wziąć 1 tabletkę. Są to moje pierwsze w życiu tabletki. Na ulotce napisane jest że można wziąć od 2 do 5 dnia okresu, i zabezpieczać się dodatkowo przez 7 dni ale ja zastanawiam się czy czy wasi gin. coś mówili na ten temat? Bo nie wiem czy brać, czy czekać do następnego okresu, a tego bym nie chciała ![]()
#1719 |
Przyczajenie
|
Nikogo nie chciałam obrazić, ale teoria brania w pierwszym dniu okresu to nie tylko moja tylko wielu ginekologów...nie po to robi się siedmiodniową przerwę, żeby się potem zabezpieczać, wtedy chyba nie ma sensu antykoncepcyjnego, pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
A ja się tak zastanawiam, co oznacza stwierdzenie, które znalazłam w ulotce "przyjmuje się jedną tabletkę każdego dnia, MNIEJ WIĘCEJ o tej samej porze". Czy to oznacza, że jednego dnia mogę wziąć tabletkę np. o 9 a drugiego o 10, albo 11? Czy ktoś się orientuje jaka jest granica, aby antykoncepcja była zachowana? Wiem, że niekóre dziewczyny ustawiają sobie przypomnienia w telefonie i biorą tabletki co do minuty, ja jednak wolałabym tego nie robić, bo nie zawsze jestem w dobrej sytuacji żeby akurat wyciągać tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy rozpocząć stosowanie tabletek 24+4? Jeżeli w poprzednim miesiącu nie korzystałaś z antykoncepcji hormonalnej, pierwszą tabletkę 24+4 należy przyjąć w pierwszym dniu cyklu, czyli w pierwszym dniu krwawienia miesiączkowego. Działanie antykoncepcyjne i ochrona przed ciążą rozpoczyna się wraz z przyjęciem pierwszej tabletki 24+4 w pierwszym dniu cyklu. Najlepiej przyjmować tabletki o stałej porze dnia, ponieważ zmniejsza to ryzyko pominięcia tabletki. Dlatego pamiętaj, by przyjmować tabletki 24+4 codziennie, mniej więcej o tej samej porze. Kiedy rozpocząć przyjmowanie tabletek 24+4, jeśli dotychczas stosowałam inne pigułki? Przejście z innych dwuskładnikowych tabletek antykoncepcyjnych, wkładki wewnątrzmacicznej lub plastrów antykoncepcyjnych Jeśli wcześniej przyjmowałaś inne dwuskładnikowe tabletki antykoncepcyjne, rozpocznij zażywanie tabletek 24+4 w tym samym dniu, w którym zaczęłabyś nowe opakowanie poprzedniego środka antykoncepcyjnego. Agatajankowska - ja biore tez " mniej wiecej" ![]() ![]()
![]() |
#1722 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytanie ze zrozumieniem się kłania i ulotka ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
Witam was wszystkie
![]() mam pytanie biore yaz drugi miesiac , dzisiaj ostatnia rozowa tabletke wezme i poki co nie dostalam okresu w ogole , plamien tez zero odkad zaczelam brac te tabletki ....czuje sie fatalnie i jestem coraz bardziej nerwowa po pierwszym opakowaniu jak nie dostalam okresu zrobilam w panice test ciazowy - byl ujemny ....nie wiem czy ma sens robic go po raz drugi ????? A moze warto jeszcze kilka dni na niego zaczekac ????...moze nie ma co panikowac .... Prosze napiszcie czy ktores z was tez tak sie zdarzylo bo juz cala w nerwach jestem .... |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1725 |
Przyczajenie
|
Witam Was
Jestem na pierwszy opakowaniu YAZu, dziś wieczorem wezmę 4 tabletkę. Jeszcze wczoraj wszystko było ok, ale dziś tragedia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
dziekuje ci bardzo kaludynko , oczywiscie zanim napisalam to probowalam wyczytac to i owo na stronach wczesniejszych i jedynie co mi sie udalo znalezc to ,ze ktoras nie dostala okresu po pierwszym opakowaniu a na poczatku drugiego ....moj przypadek jest nieco inny bo ja juz drugie opakowanie koncze i wciaz okresu brak dlatego pytam ....chyba po to jest to forum ,zeby sobie pomagac prawda
![]() pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() i jeszcze jedno: bola was nogi przy zazywaniu tabletek? bo ostatnio sie tak zastanawiam czy to nie od anty.... dziewczyny a ile płacicie za Yaz? Nie wiecie gdzie go mozna tanio kupic w Rzeszowie? bo dzisiaj zapłaciłam prawie 49 zł :/ Edytowane przez dianapa Czas edycji: 2009-05-04 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do cen Yazu to jest specjalny wątek -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ght=yaz&page=2 warto poczytac i ewentualnie zapytac. Jesli chodzi o różnicę między Yazem a Novynette to chyba ,,nowoczesność" o ile tak to można nazważ, Yaz jest nowszy więcbezpieczniejszy (ponoć). a btw: to zacznij robić przerwy z odstawienia, bo Twój organizm zwariuje. pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Raczkowanie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
a nie wiecie gdzie w Rzeszowie można je tanio kupic? ja dzisiaj zapłaciłam za nie 49 zł !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Raczkowanie
|
dziękuję za odpowiedz
![]() a co do przerw - miałam podejrzenie o pewna dolegliwosc i moja gin powiedziała, ze w takich wypadkach stosuje sie anty w systemie ciaglym.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Raczkowanie
|
ok
![]() ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Przyczajenie
|
a teraz płacz co chwilę z byle powodu
![]() słyszałam, że hormony działają albo na ciało albo na psychikę, tzn skutki uboczne, nie wiem czy wolę bóle głowy czy wahania nastroju ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale tak jak pisałam wyzej, przeszło mi w drugim miesiacu i juz nie miałam wiecej zadnych dolegliwosci zwiazanych z anty.... mam nadzieje, ze i Tobie przejdzie!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny wiecie gdzie można kupić najtaniej Yaz w Kielcach???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Przyczajenie
|
kurcze dziewczyny troche mnie wystraszylyscie z tym zabezpieczeniem od momentu wziecia pierwszej tabletki w czasie poczatku okresu;/
ja wzielam pierwsza w momencie wystapienia plamienia i juz teoretycznie skonczylam 1-opak. jestem na 2 bialej tabl. i co;/ teraz niby nie jestem zabezpieczona;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Przyczajenie
|
Dziś kolejny dzień brania Yazu - jestem na 4 różowej tabletce z 2-go blistra.
Okres dostałam po 3 tabletce placebo, trwał on równe 4 dni - krwawienie było normalne - ani zbyt obfite ani zbyt skąpe ![]() Ogólnie po tabletkach czuję się dobrze i praktycznie nie zaobserwowałam dających się we znaki skutków ubocznych ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Rozeznanie
|
Zapraszamy do innego wątku(o cenach YAZ w aptekach różnych miast). Na poprzedniej stronie powinien być link do tego wątku
#1738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
czy to że aktywnych tabletek jest 24 znaczy że są bardziej skuteczne?:<
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
hejka dziewczyny mam jedno pytanie . Wczoraj skończył mi się blister z "YAZ" dziś poszłam do apteki z receptą na YAZ a dostałam Yasmin . Jest miedzy nimi jakaś róznica ,pomijając ze Yasmin ma 21 tabletek. BO jednak różnią sie opakowaniem itp. wiec nie wiem czy dobrze mi w aptece dali ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.