Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-21, 15:27   #1711
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D

Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
Filtrowałam sie w zeszłe wakacje, teraz juz jakos przestałam, ale mam leki od dermatologa to musze. Tylko najlpierw musze zamówić filtr z internetu bo mądra jestem i zapasów nie zrobiłam po lecie
O, a co masz od dermy?
Ja się zastanawiam, gdze tu wcisnąć Acnederm, bo robię peeling migdałowy, 2 dni nawilżam, potem lecę kremem Galanea, też z kwasami, chciałabym zużyć kilka próbek Effaclaru K, co mi zostały i jeszcze ten Acne - pół tubki...

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
No, bez odrobiny ryku się nie obejdzie ale jak lula to super
Ech, znowu słyszę mlaski znaczy Pazuryr wstaje...
Cytat:

Może najpierw przejdę się po drogeriach i zobaczę czy tam nie ma jakichś sypkich cieni na wypróbowanie a potem się zobaczy
Najbardziej bym chciała jakiś fiolet i coś czarnego
Czarny tez mogę Ci zamówić, znalazłam taki za 8 zł z gratisowwą wysyłką
Cytat:

Muszę się pospieszyć bo zamierzam powoli rezygnować z tych tabsów od dermatologa a jak przestanę je brać to pewnie znowu zacznę się "przetłuszczać" jak wcześniej - jak mi będzie brakowało suchych palców kiedy dotykam swojego czoła i tych trzymających się na powiece a nie zbrylających cieni

A na allegro przeglądałam te:
http://www.allegro.pl/item915833168_..._sloiczek.html
Ja stosuję bazę i już nic się nie zbryla, naprawdę polecam
A takich cieni jak z aukcji to szukaj na stoiskach bazarowych, u mnie pełno tego w mieście

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 15:37   #1712
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Oooooo nieeeee

Cytat:
Pomyślę

Cytat:
A takich cieni jak z aukcji to szukaj na stoiskach bazarowych, u mnie pełno tego w mieście
Ja też nie nakładałam cienia na "gołą" powiekę ale moje powieki strasznie szybko robią się tłuste i w załamaniu tworzą taką "ładną" zbryloną kreseczkę
Tzn teraz na razie nie bo dzięki tym tabsom powieki mam suche ale jak przestane brać to wszystko wróci do normy

A powiem Ci, że ja u siebie takich cieni nigdzie nie widziałam
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 16:05   #1713
'Estelle'

Cytat:
Oooooo nieeeee

Pomyślę

Ja też nie nakładałam cienia na "gołą" powiekę ale moje powieki strasznie szybko robią się tłuste i w załamaniu tworzą taką "ładną" zbryloną kreseczkę
Tzn teraz na razie nie bo dzięki tym tabsom powieki mam suche ale jak przestane brać to wszystko wróci do normy

A powiem Ci, że ja u siebie takich cieni nigdzie nie widziałam
No jeszcze udało się na trochę uspokoić, TŻ pilnuje, ale coraz głośniejsze kwęki się wydobywają i chyba trzeba będzie ją wstać

Mi też właśnie się cienie w załamaniu zbierały, postanowiłam więc sprawdzić co to za cudo ta baza i od razu inaczej

Co do cieni - poszukaj na takich stoiskach z tanimi kosmetykami, podróbkami perfum, na bazarach. Może w zimie nie jest dobry sezon, ale bliżej wiosny, jak ciepłe dni nastaną, będzie więcej

W załączniku czarne o których pisałam

Stary 2010-02-21, 16:09   #1714
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
O, a co masz od dermy?
Ja się zastanawiam, gdze tu wcisnąć Acnederm, bo robię peeling migdałowy, 2 dni nawilżam, potem lecę kremem Galanea, też z kwasami, chciałabym zużyć kilka próbek Effaclaru K, co mi zostały i jeszcze ten Acne - pół tubki...

Nawet nie wiem jak to sie nazywa, bo jeszcze nie wykupiłam. W każdym bądz razie cos na recepte z retinoidami.
niby nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 16:12   #1715
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
No jeszcze udało się na trochę uspokoić, TŻ pilnuje, ale coraz głośniejsze kwęki się wydobywają i chyba trzeba będzie ją wstać

Mi też właśnie się cienie w załamaniu zbierały, postanowiłam więc sprawdzić co to za cudo ta baza i od razu inaczej

Co do cieni - poszukaj na takich stoiskach z tanimi kosmetykami, podróbkami perfum, na bazarach. Może w zimie nie jest dobry sezon, ale bliżej wiosny, jak ciepłe dni nastaną, będzie więcej

W załączniku czarne o których pisałam
Śliczny czarny cień, idealny dla mnie
A jakiej bazy używasz?

U mnie jest tylko jeden taki bazar, w niedzielę, strasznie dawno tam nie byłam, ale właśnie nie mogę sobie przypomnieć, żebym widziała tam jakieś sypkie cienie
Zobaczę jutro w Naturze czy coś takiego tam znajdę
Stary 2010-02-21, 16:39   #1716
'Estelle'

Cytat:
Nawet nie wiem jak to sie nazywa, bo jeszcze nie wykupiłam. W każdym bądz razie cos na recepte z retinoidami.
Łooo, ostro
Cytat:
Śliczny czarny cień, idealny dla mnie
A jakiej bazy używasz?

U mnie jest tylko jeden taki bazar, w niedzielę, strasznie dawno tam nie byłam, ale właśnie nie mogę sobie przypomnieć, żebym widziała tam jakieś sypkie cienie
Zobaczę jutro w Naturze czy coś takiego tam znajdę
Mam bazę Joko
W Naturze pewnie dostaniesz My Secret z sypkich, ale słaby wybór odcieni
A jak zechcesz ten czarny, to wiesz co robić

Stary 2010-02-21, 16:49   #1717
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Łooo, ostro

Mam bazę Joko
Mam nadzieje, ze mi twarzy nie zeżre
Stary 2010-02-21, 17:16   #1718
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Mam bazę Joko
Chyba nigdzie u siebie kosmetyków tej firmy nie widziałam
Obejrzę sobie te cienie My Secret, może znajdę coś ciekawego na początek a jak nie to się do Ciebie zgłoszę - bądź tego pewna

Ale zonk! TŻ nie słyszał kiedy ojciec do niego dzwonił i nagle słyszymy klucz w drzwiach - matka! A pamiętacie chyba jaki ona ma do mnie stosunek. TŻ do niej wyszedł, mnie się łapy trzęsły kiedy na szybko wyłączałam komputer i pakowałam go do torby - nie żebym się specjalnie nią przejmowała, przez tyle lat ile to trwa zdążyłam się przyzwyczaić i nie liczę, że to się kiedykolwiek zmieni - chciałam po prostu uniknąć nieprzyjemnej scysji. TŻ podał mi szybko płaszcz i buty i wyszliśmy, ale mieliśmy przeczucie, że i tak wiedziała. TŻ mnie odwiózł, wrócił do domu i dzwonił przed chwilą, że rozmawiał z ojcem i że widziała - zresztą to były cud gdyby nie zauważyła kobiecego płaszcza i butów, które nie należą do niej Wydaje mi się też, że miała satysfakcję z tego, że tak cichcem wychodziliśmy, żeby tylko ona nie zauważyła - ale ja się nie przejmuję, niech ma tę satysfakcję jeśli potrzebuje jej do dobrego samopoczucia. Nie chciałabym tylko, żeby wyżywała się na ojcu TŻ'a za to, że o wszystkim wiedział.
Chociaż mogło być gorzej - mogła wrócić jak byśmy byli w trakcie numerku
Stary 2010-02-21, 17:22   #1719
'Estelle'

Ło, Aga, co za historia
To teraz się przez Plusa internetujesz?

Stary 2010-02-21, 19:34   #1720
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dociekaj

Ja też nie umiem gotować, tzn. może i coś tam umiem, ale nie lubię i brak mi talentu do bawienia się w przepisy, smakowanie, przyprawianie i takie tam.
TŻ lubi, to niech robi i jeszcze ma z tego przyjemność

A moja mama gotuje chudo
Lubię jeździć na do niej obiadki

Gdzie się szlajasz
to w przyszłsoci muszę szukac TŻ, który umie i lubi gotowac bezmięsnie Jest taki?

gdzie szaleje? raczej gdzie się wymęczyłam...
u rodziny i to u tej o której kiedys pisałam, ze jej nie lubię, to była męczarnia z tego wszystkiegob aż mi tam łzy poleciały, moze i to egoistyczne z mojej strony, ale tak strasznie źle się tam czuje, ze nie wytrzymałam...

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Witam z Krainy Mgłą Zasnutej !

Mrelkaaa - wczoraj dotarła do mnie przesyłka . Nie dałam znać wczoraj - przepraszam. Około 9-tej "padła" mi Neostrada. Naprawę przewidywali na sześć godzin. A potem to "padłam" ja : TV mnie skutecznie uśpiła, no i niskie ciśnienie. Wieczorem z wielką trudnością zwlekłam się z łoża, coby "dzieciakom" jeść dać i "padłam" ponownie. Duża buźka i dziękuję . Jeszcze nie próbowałam z przyczyn j.w.

O, o takich "z różnej mąki" to ja nic nie wiem. Napisz coś więcej.
Znam jedynie makarony z tzw. mąki razowej i te kolorowane.

Nie każdy olej to ZUO, ale rzeczywiście przesadzanie to tylko w ogrodnictwie jest dobre. Ja do dzisiaj nie potrafię np. przyrządzić ryby w piekarniku w folii. Niby teoretycznie to proste jak budowa cepa, ale w moim wykonaniu to zawsze niewypał kulinarny. Też smażę na oleju.

To fajnie ! A nie mówiłam, że "jeden lubi ogórki, inny organisty córki". Jeśli ten rilastil Ci odpowiada - zainteresuj się kosmetykami z firmy BANDI.

Korzystając z tego, że internet działa zagłębiam się w jego czeluść w poszukiwaniu masełek do ciała z Farmony. Podobno - rewelacja.
Miała już któraś z Was ?! Ja tam jakieś miałam, ale nie pamiętam czy akurat z Farmony.

Pozdrawiam.
jak przetestujesz to daj znąc
tylko nie przesadź
pomyśl sobie, ze np ta smieszna ilośc podkładu powinna Ci wsytarczyc na około 10 użyć
primer koalinu to akurat mało usypałam, bo to była reszta z sampla
(ale primera to 1-2 cieniutkie warstwy)
a cieni to możesz ile chcesz

nie przestraszyłas się tego, ze napisałam Twoją miescowosc przez "ch" a potem na "h" poprawiałam? ale wstyd

co do pudru bambusowego to muszę wyprobowac, ale nie chcę znowu zamawiac i płacić za wysyłkę głupiego pudru bambusowego;/
narazie u mnie najlepiej jako primer sprawdza się puder ryżowy
za to krzemionka mnie zbyt wysusza

Edytowane przez Mirelkaaa
Czas edycji: 2010-02-21 o 19:37
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 19:52   #1721
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
to w przyszłsoci muszę szukac TŻ, który umie i lubi gotowac bezmięsnie Jest taki?

gdzie szaleje? raczej gdzie się wymęczyłam...
u rodziny i to u tej o której kiedys pisałam, ze jej nie lubię, to była męczarnia z tego wszystkiegob aż mi tam łzy poleciały, moze i to egoistyczne z mojej strony, ale tak strasznie źle się tam czuje, ze nie wytrzymałam...

jak przetestujesz to daj znąc
tylko nie przesadź
pomyśl sobie, ze np ta smieszna ilośc podkładu powinna Ci wsytarczyc na około 10 użyć
primer koalinu to akurat mało usypałam, bo to była reszta z sampla
(ale primera to 1-2 cieniutkie warstwy)
a cieni to możesz ile chcesz

nie przestraszyłas się tego, ze napisałam Twoją miescowosc przez "ch" a potem na "h" poprawiałam? ale wstyd

co do pudru bambusowego to muszę wyprobowac, ale nie chcę znowu zamawiac i płacić za wysyłkę głupiego pudru bambusowego;/
Jak tylko dostane to prześle Ci próbke z tym, ze ja mam z jedwabiem, ale to chyba nie problem? zreszta to chyba i tak przychodzi osobno i się dopiero miesza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 19:59   #1722
Mirelkaaa
Zakorzenienie

kochana dziękuję bardzo, ale znowu nie opłaca Ci się płacić mi za wysyłkę pudru bambusowego
Stary 2010-02-21, 20:09   #1723
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
kochana dziękuję bardzo, ale znowu nie opłaca Ci się płacić mi za wysyłkę pudru bambusowego
Daj spokój, 3zł nie zbiednieje na znaczek Zresztą z Tobą też się umawiałam na jakies próbki, Ty miałaś sobie odsypac odemnie golden faira o ile dobrze pamietam, no ale w koncu go nie zamówiłam przeciez
Stary 2010-02-21, 21:52   #1724
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ło, Aga, co za historia
To teraz się przez Plusa internetujesz?
Tylko na chwilę weszłam, żeby nie było, że bez pożegnania uciekłam
Z Plusa strasznie szybko mi kasę zżera, szczególnie kiedy wchodzę na wizaż - takie uroki kolorowych stron z mnóstwem danych

Teraz chce mi się z tego śmiać chociaż kiedy próbowałam się wymknąć nie było mi do śmiechu, nie wiem jak by to wyglądało gdyby ona wparowała do pokoju - bo to, że wiedziała, że jestem, jest pewne - nie tylko płaszcz i buty, jeszcze 2 brudne talerze i 2 kubki w kuchni - mieliśmy pozmywać przed wyjściem ale nie wyszło
TŻ pisał mi, że jego ojciec miał niezły ubaw, cały czas śmieje się pod nosem

Napaliłam się na jakieś nowe cienie i jutro wybieram się na zakupy - jeśli nie znajdę nic ciekawego to się do Ciebie uśmiechnę
Stary 2010-02-22, 03:09   #1725
Heroldin
Zakorzenienie

Rozpoczynamy nowy tydzień !

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
ano ja tak mam wlasnie z olejami, co na twarz nie naloze to juz pieczenie, swedzenie i burak!
Na mnie też właśnie tak wszystkie przetestowane do tej pory oleje działają. W tym tygodniu robię zamówienie w ZSK i zamówię ten śliwkowy. Może on dobrze zadziała.

Cytat:
najpierw zadzwonili do niej ze sklepu, że wysyłają towar a potem kurier się z nią kontaktował i się z nią umawiał, upewniał się jeszcze czy będzie mogła być w domu o tej i o tej, wtedy i wtedy i odebrać towar

"Moi" kurierzy wszyscy {!} tak właśnie robią. Ostatnio to nawet jeden z nich na własnych barkach targał jedzenie dla zwierzaków, bo podjechać nie zdołał. Chyba ze dwa razy obracał i to pod górkę.

Cytat:
tylko pytanie czy będę potrafiła się tym ustrojstwem malować
Ja - mimo licznych ćwiczeń - nie potrafię. Zawsze zasypię sobie dodatkowo pół twarzy.

Cytat:
Mam bazę Joko
Właśnie znalazłam tę bazę na Allegro. Dwa rodzaje : jedna za około 10,oo złotych, druga - za 21,oo złotych. Której używasz ?!

Cytat:
Wydaje mi się też, że miała satysfakcję z tego, że tak cichcem wychodziliśmy
Ale dziwaczna sprawa. Przecież Wy już jesteście na finiszu wicia wspólnego gniazdka. To znaczy, że wszyscy wiedzą o waszym związku. To o co chodzi ?! Nie możesz odwiedzać swojego partnera ?! Czy znowu o to, że zżerasz komputerem prąd ?!

Spróbowałam "domowo" minerałków. Tak jak przypuszczałam - formuła nie dla mnie. Zbyt wielkim sucholcem jestem dla suchych pudrów. Muszę jednak mieć podkłady kremowe. Zauważyłam to już około dwa lata temu. Nawet w szafce stoi prawie całe ogromne pudło pudru sypkiego Chanel. Stoi i się przeterminowało, bo właśnie przy okazji zauważyłam : do 18 miesięcy po otwarciu.
To moje choróbsko tak mnie wysuszyło ... Też od około dwóch lat zauważyłam, że żadne perfumy - nawet największe kilery - używane bezpośrednio na skórę nie pachną. Nic nie pomaga.
Cienie też użyłam . Bez bazy. Nie "zrolowały się", ale po około trzech godzinach całkowicie zniknęły z powiek. Odłożyłam do szuflady. Kupię bazę i spróbuję raz jeszcze.
Trafiłam na Allegro maskę algową, niebieską z Bielendy i peeling enzymatyczny firmy Janssen. Może któraś z Was próbowała ?!

Mirelkaaa - tym "ch" nie przejmuj się ! Mnie się też to zdarza. To "h" w nazwie jakoś w mowie miękko brzmi. To dlatego.

Pozdrawiam
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 08:05   #1726
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

heloł...
długo mnie nie było..Ale 3 lutego urodziam..Zosia miałą 54cm i 2990g.
Przez 2 tyg byłam u teściów by odpocząć a dopiero dziś wróciłam do siebie do domku

2 tyg mnie nie było a w wciąż jak widzę ..o minerałach Prawie jak z "modą na sukces" ... Znalazłam idealny podkład i do tego mineralny ..dla siebie ..A to nie takie proste bo bladzioch ze mnie nieprzeciętny. MINERALNY PODKŁAD ASTOR... kolor 001
I nie mówić mi tu że to pseudo minerał bo nic mnie to nie obchodzi..
Super na buzi się rozprowadza, idealnie się dopasowuje..No podpasował mi jak nigdy

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 08:23   #1727
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Daj spokój, 3zł nie zbiednieje na znaczek Zresztą z Tobą też się umawiałam na jakies próbki, Ty miałaś sobie odsypac odemnie golden faira o ile dobrze pamietam, no ale w koncu go nie zamówiłam przeciez
nie musisz mi wysyłac, bo organizatorka naszego zamóienia odsypie mi na próbę przy wysyłce
ale dziękuję bardzo

Cytat:
Rozpoczynamy nowy tydzień !

Na mnie też właśnie tak wszystkie przetestowane do tej pory oleje działają. W tym tygodniu robię zamówienie w ZSK i zamówię ten śliwkowy. Może on dobrze zadziała.

"Moi" kurierzy wszyscy {!} tak właśnie robią. Ostatnio to nawet jeden z nich na własnych barkach targał jedzenie dla zwierzaków, bo podjechać nie zdołał. Chyba ze dwa razy obracał i to pod górkę.

Ja - mimo licznych ćwiczeń - nie potrafię. Zawsze zasypię sobie dodatkowo pół twarzy.

Właśnie znalazłam tę bazę na Allegro. Dwa rodzaje : jedna za około 10,oo złotych, druga - za 21,oo złotych. Której używasz ?!

Ale dziwaczna sprawa. Przecież Wy już jesteście na finiszu wicia wspólnego gniazdka. To znaczy, że wszyscy wiedzą o waszym związku. To o co chodzi ?! Nie możesz odwiedzać swojego partnera ?! Czy znowu o to, że zżerasz komputerem prąd ?!

Spróbowałam "domowo" minerałków. Tak jak przypuszczałam - formuła nie dla mnie. Zbyt wielkim sucholcem jestem dla suchych pudrów. Muszę jednak mieć podkłady kremowe. Zauważyłam to już około dwa lata temu. Nawet w szafce stoi prawie całe ogromne pudło pudru sypkiego Chanel. Stoi i się przeterminowało, bo właśnie przy okazji zauważyłam : do 18 miesięcy po otwarciu.
To moje choróbsko tak mnie wysuszyło ... Też od około dwóch lat zauważyłam, że żadne perfumy - nawet największe kilery - używane bezpośrednio na skórę nie pachną. Nic nie pomaga.
Cienie też użyłam . Bez bazy. Nie "zrolowały się", ale po około trzech godzinach całkowicie zniknęły z powiek. Odłożyłam do szuflady. Kupię bazę i spróbuję raz jeszcze.
Trafiłam na Allegro maskę algową, niebieską z Bielendy i peeling enzymatyczny firmy Janssen. Może któraś z Was próbowała ?!

Mirelkaaa - tym "ch" nie przejmuj się ! Mnie się też to zdarza. To "h" w nazwie jakoś w mowie miękko brzmi. To dlatego.

Pozdrawiam
no to dobrze, że Ci wysłałam te próbki i się nie pakowałaś w zamówienia, mnie też przeuszają minerałki, ale lepsze one niż tradycyjna kolorówka szkoda..

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
heloł...
Przez 2 tyg byłam u teściów by odpocząć a dopiero dziś wróciłam do siebie do domku

2 tyg mnie nie było a w wciąż jak widzę ..o minerałach Prawie jak z "modą na sukces" ... Znalazłam idealny podkład i do tego mineralny ..dla siebie ..A to nie takie proste bo bladzioch ze mnie nieprzeciętny. MINERALNY PODKŁAD ASTOR... kolor 001
Super na buzi się rozprowadza, idealnie się dopasowuje..No podpasował mi jak nigdy
Witaj
gratuluję
to nie powiem, że pseudao
minerałki=moda na sukces, ale za to jaka fajna

Czas edycji: 2010-02-22 o 11:30
Stary 2010-02-22, 10:57   #1728
Mirelkaaa
Zakorzenienie

tak sobie teraz myślę czy kupic hula hop o którym mówiła Asia
http://allegro.pl/item920878766_kolo...ace_promo.html

czy może ten
http://allegro.pl/item917012814_kolo...e_prezent.html
Stary 2010-02-22, 11:16   #1729
'Estelle'

Cytat:
Mirelko Kochana, napisz jaka powinna być kolejność przy robieniu pełnego makijażu mineralnego? Bo ja się gubię w tym i nie wiem za Chiny Ludowe
Czego używać jako primeru można?

Cytat:

Napaliłam się na jakieś nowe cienie i jutro wybieram się na zakupy - jeśli nie znajdę nic ciekawego to się do Ciebie uśmiechnę
No, byle ładnie i szeroko
Cytat:

Mam tę tanszą, już zamówiłam i leci do Ciebie
Maski i peelingu nie znam

Cytat:
heloł...
Gratulacje
Jak było ?
Pokaż nam Swoją Królewnę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 11:29   #1730
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mirelko Kochana, napisz jaka powinna być kolejność przy robieniu pełnego makijażu mineralnego? Bo ja się gubię w tym i nie wiem za Chiny Ludowe
Czego używać jako primeru można?

Mam tę tanszą, już zamówiłam i leci do Ciebie
Maski i peelingu nie znam

Gratulacje
Jak było ?
Pokaż nam Swoją Królewnę
1.primer to moze to moze byc cos z mazideł/ryż/puder bambusowy/krzemionka albo koalin dostępny w EDM (wyślę Ci próbke) moga to byc tez primery innych firm mineralnych, ja nadal szukam tego najlepszego
2.korektor np pod oczy, na jakies przbarwienia mint (kto jakich uzywa)
3.podkład
4.korektor punktowo
5.puder wykanczający to mogą byc mazidła albo juz gotowy
6.róż

napisałam w jakiej kolejnosci ja się maluję, ktos moze kłasc wczesniej albo pózniej punktowo korektor i np nie uzywac różu/pudru wykanczającego..
no i cieniami to jak kto woli

Czas edycji: 2010-02-22 o 11:32
Stary 2010-02-22, 11:47   #1731
'Estelle'

Cytat:
1.primer to moze to moze byc cos z mazideł/ryż/puder bambusowy/krzemionka albo koalin dostępny w EDM (wyślę Ci próbke) moga to byc tez primery innych firm mineralnych, ja nadal szukam tego najlepszego
2.korektor np pod oczy, na jakies przbarwienia mint (kto jakich uzywa)
3.podkład
4.korektor punktowo
5.puder wykanczający to mogą byc mazidła albo juz gotowy
6.róż

napisałam w jakiej kolejnosci ja się maluję, ktos moze kłasc wczesniej albo pózniej punktowo korektor i np nie uzywac różu/pudru wykanczającego..
no i cieniami to jak kto woli
Ooo, dzięki
Jeszcze pomolestuję Cię trochę
Minerały można kłaść na podkłady płynne? [muszę zużyć BB Creamy ]
I co będzie najlepsze do absorbowania sebum?

Stary 2010-02-22, 12:20   #1732
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, dzięki
Jeszcze pomolestuję Cię trochę
Minerały można kłaść na podkłady płynne? [muszę zużyć BB Creamy ]
I co będzie najlepsze do absorbowania sebum?
raczej mozna, moja mama tak robi z pudrem wykanczającym
ale to też zalezy czy minerały polubią się z Twoim podkładem, spróbujesz i zobaczysz
z sebum sobie sama nie radzę
tak jak pisałam wazny jest primer, ale jaki Ci podpasuje to metoda prób i błędów mi narazie najlepiej pasuje puder ryżowy, ale to i tak nie jest to świecę się jak cholera, dlatego teraz leci do mnie podkład w formule matte i dziewczyny mówią, ze ładnie matowi frakcja sojowa(jako puder wykaczający), ale to muszę sobie kupic no i jako primera muszę wypróbowac ten puder bambusowy
Stary 2010-02-22, 15:23   #1733
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko pozazdrościć
Nie wiem czy nie zrażę się co kupowania przez internet, może jeszcze kiedyś zaryzykuję, ale mam nadzieję, że wtedy trafie na lepszego kuriera.

Cytat:
Nie musisz mi mówić, sama dobrze wiem jakie to jest dziwaczne, nie wiem czy pamiętasz jak kiedyś opisywałam całą sytuację z matką mojego TŻ'a - to trwa już ok 8 lat, odkąd stwierdziła, że nie jestem odpowiednią partnerką dla jej syna - i mniej więcej tyle lat temu widziałam ją po raz ostatni Paranoja, prawda? Sytuacja jest totalnie niedorzeczna ale dzieje się tak nie z mojej winy, tak że już dawno przestałam się tym przejmować. Przyjdzie na nasz ślub to dobrze, nie przyjdzie to też dobrze - tylko TŻ'a będzie mi trochę szkoda, w końcu to jego matka.

Cytat:
heloł...
Moje gratulacje

Cytat:

Chyba uśmiechnę się w sprawie tej bazy bo u mnie nigdzie nie ma, chyba, że są jeszcze jakieś bazy pod cienie, ale nie mam zielonego pojęcia jeśli chodzi o firmy.

Kupiłam 3 cienie My Secret 2 matowe - czarny (bo łatwiej mi się nim robi kreski niż kredką) i granatowy. I jeden sypki - ciemnozielony - nigdy wcześniej nie malowałam się takim cieniem i nie wiedziałam czy będzie mi w nim dobrze (kupiłam go na zasadzie "jak mi będzie nieładnie to najwyżej stracę 5zł, tak samo z tym granatowym ) ale po powrocie do domu się umalowałam i mogę stwierdzić, że jest mi ładnie Granatowego jeszcze nie próbowałam, zobaczę jutro
Ale faktycznie, mogliby mieć trochę większy wybór jeśli chodzi o kolory, szukałam czegoś ciemniejszego i jedynie ten ciemnozielony wpadł mi w oko, wszystkie są jakieś takie jasne i nijakie
Stary 2010-02-22, 15:47   #1734
'Estelle'

Cytat:
Tylko na chwilę weszłam, żeby nie było, że bez pożegnania uciekłam
Z Plusa strasznie szybko mi kasę zżera, szczególnie kiedy wchodzę na wizaż - takie uroki kolorowych stron z mnóstwem danych
Odnośnie tego - ustaw Sobie w przeglądarce wyświetlanie bez obrazków, od razu odciąży łącze i mniej zeżre
Cytat:
[I][COLOR=Purple]
Chyba uśmiechnę się w sprawie tej bazy bo u mnie nigdzie nie ma, chyba, że są jeszcze jakieś bazy pod cienie, ale nie mam zielonego pojęcia jeśli chodzi o firmy.
Ja zamówiłam z Allegro - Joko, tania i dobra, u mnie się sprawdziła

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
raczej mozna, moja mama tak robi z pudrem wykanczającym
ale to też zalezy czy minerały polubią się z Twoim podkładem, spróbujesz i zobaczysz
Dzięki
Ja to na razie jestem taka "mONdra", że naładam BB Cream a potem jeszcze podkład mineralny bo nie mam pudru wykańczającego
I nie mam pomysłu, co zrobić z moim dawnym pudrem w kamieniu.
Chyba w zimie jeszcze go poużywam, a jak będzie cieplej, to przejdę całkowicie na minerały i będę Cię męczyć dalej

Stary 2010-02-22, 15:54   #1735
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Odnośnie tego - ustaw Sobie w przeglądarce wyświetlanie bez obrazków, od razu odciąży łącze i mniej zeżre

Ja zamówiłam z Allegro - Joko, tania i dobra, u mnie się sprawdziła

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Dzięki
Ja to na razie jestem taka "mONdra", że naładam BB Cream a potem jeszcze podkład mineralny bo nie mam pudru wykańczającego
I nie mam pomysłu, co zrobić z moim dawnym pudrem w kamieniu.
Chyba w zimie jeszcze go poużywam, a jak będzie cieplej, to przejdę całkowicie na minerały i będę Cię męczyć dalej
to możesz nakładać na bb cream zwykły puder w kamieniu bo po co Ci podkład na podkład? albo podkład mineralny i na to puder w kamieniu
Stary 2010-02-22, 16:08   #1736
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
nie musisz mi wysyłac, bo organizatorka naszego zamóienia odsypie mi na próbę przy wysyłce
ale dziękuję bardzo

no to dobrze, że Ci wysłałam te próbki i się nie pakowałaś w zamówienia, mnie też przeuszają minerałki, ale lepsze one niż tradycyjna kolorówka szkoda..

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Witaj
gratuluję
to nie powiem, że pseudao
minerałki=moda na sukces, ale za to jaka fajna
No spoko Nie to nie

Cytat:
tak sobie teraz myślę czy kupic hula hop o którym mówiła Asia
http://allegro.pl/item920878766_kolo...ace_promo.html

czy może ten
http://allegro.pl/item917012814_kolo...e_prezent.html
Ja bym brała ten drugi, też sie nad nim zastanawiam, ale troche mi słabo jak sobie pomysle ze to coś miałoby mi sie wbijać w brzuch No ale czego się nie robi...

Cytat:
heloł...

Gratuluje
Stary 2010-02-22, 16:34   #1737
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No spoko Nie to nie

Ja bym brała ten drugi, też sie nad nim zastanawiam, ale troche mi słabo jak sobie pomysle ze to coś miałoby mi sie wbijać w brzuch No ale czego się nie robi...

Gratuluje

zgłupieć można z tymi hula hopami

a w ogóle mam ferie a siedzę w domu chora, jutro do lekarza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 16:43   #1738
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:

zgłupieć można z tymi hula hopami

a w ogóle mam ferie a siedzę w domu chora, jutro do lekarza
Zawsze tak jest ze jak sie ma ferie to jest sie chorym. Ja też byłam, a jak do szkoły trzeba chodzic to zawsze jestem zdrowa nawet jak mnie przewieje, przemarzne itd
Stary 2010-02-22, 18:37   #1739
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze tak jest ze jak sie ma ferie to jest sie chorym. Ja też byłam, a jak do szkoły trzeba chodzic to zawsze jestem zdrowa nawet jak mnie przewieje, przemarzne itd
to było zbyt piękne żebym tej zimy się nie rozhorowała
dzisiaj w nocy wyobrazałam sobie bronzer EDM i tak mnie mdliło, tak mi było niedobrze na jego widok, ze obiecałam sobie, ze go nigdy nie kupię, bo jest obrzydliwy-dzisiaj go zamówiłam

miałam straszną ochotę na cos słodkiego, jak zjadłam to stwierdziłam, ze to obrzydlistwo
potem stwierdziłam, ze chcę pizze, a pół godizny pózniej, ze za nic bym pizzy nie zjadła

schizy jakieś mam
Stary 2010-02-22, 19:43   #1740
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
to było zbyt piękne żebym tej zimy się nie rozhorowała
dzisiaj w nocy wyobrazałam sobie bronzer EDM i tak mnie mdliło, tak mi było niedobrze na jego widok, ze obiecałam sobie, ze go nigdy nie kupię, bo jest obrzydliwy-dzisiaj go zamówiłam

miałam straszną ochotę na cos słodkiego, jak zjadłam to stwierdziłam, ze to obrzydlistwo
potem stwierdziłam, ze chcę pizze, a pół godizny pózniej, ze za nic bym pizzy nie zjadła

schizy jakieś mam
Ciąża
A jak tam nasze zamówienie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości