Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-19, 23:52   #1681
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
ale jak gratis
Nie dociekaj

Cytat:
ja i gotowanie to 2 zupełnie rózne rzeczy,d latego zazwyczaj z makaronu robię zapiekanke szpinakową, albo spaghetti z pomidorami a raz na pół roku dodam biały ser, raz dodałam soczewice, ale mi nie smakowało
Ja też nie umiem gotować, tzn. może i coś tam umiem, ale nie lubię i brak mi talentu do bawienia się w przepisy, smakowanie, przyprawianie i takie tam.
TŻ lubi, to niech robi i jeszcze ma z tego przyjemność
Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
No ja własnie też nie, chociaż czasem sie zdarzy. Ale wszystko tluszczem ocieka Dzisiaj zrobiła mi rybe w cieście, na patelni jeszcze sporo tłuszczu zostalo to ja wole nie myślec ile go jest w tej rybie ale nie zjadłam, bo mówiłam już żeby przestała mi gotować
A moja mama gotuje chudo
Lubię jeździć na do niej obiadki
Cytat:
dobra dobra mnie w weekend nie bedzie, bo wyjeżdzam
żeby wątek nie umarł
Gdzie się szlajasz

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 05:05   #1682
Heroldin
Zakorzenienie

Witam z Krainy Mgłą Zasnutej !

Mrelkaaa - wczoraj dotarła do mnie przesyłka . Nie dałam znać wczoraj - przepraszam. Około 9-tej "padła" mi Neostrada. Naprawę przewidywali na sześć godzin. A potem to "padłam" ja : TV mnie skutecznie uśpiła, no i niskie ciśnienie. Wieczorem z wielką trudnością zwlekłam się z łoża, coby "dzieciakom" jeść dać i "padłam" ponownie. Duża buźka i dziękuję . Jeszcze nie próbowałam z przyczyn j.w.

Cytat:
bo wszystkie to tylko pełne ziarno różnych firm i o różnych kształtach, a chodzi o makarony z różnej mąki
O, o takich "z różnej mąki" to ja nic nie wiem. Napisz coś więcej.
Znam jedynie makarony z tzw. mąki razowej i te kolorowane.

Cytat:
moja mama gotuje tak normalnie czyli jak coś smaży na patelni to koniecznie połowa musi być wypełniona olejem
Nie każdy olej to ZUO, ale rzeczywiście przesadzanie to tylko w ogrodnictwie jest dobre. Ja do dzisiaj nie potrafię np. przyrządzić ryby w piekarniku w folii. Niby teoretycznie to proste jak budowa cepa, ale w moim wykonaniu to zawsze niewypał kulinarny. Też smażę na oleju.

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
u mnie ten rilastil w fazie testow, narazie nie narzekam, nie ma skutkow ubocznych poza swieceniem lekkim
To fajnie ! A nie mówiłam, że "jeden lubi ogórki, inny organisty córki". Jeśli ten rilastil Ci odpowiada - zainteresuj się kosmetykami z firmy BANDI.

Korzystając z tego, że internet działa zagłębiam się w jego czeluść w poszukiwaniu masełek do ciała z Farmony. Podobno - rewelacja.
Miała już któraś z Was ?! Ja tam jakieś miałam, ale nie pamiętam czy akurat z Farmony.

Pozdrawiam.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 09:30   #1683
Finlora
Zakorzenienie

Hej

Urlop! Urlop!

Cytat:
hello
moj tata czesto zamawial sprzet agd przez net, i z tego co wiem to nigdy nie bylo zadnych problemow, a taniej, wiadomo
meblowanie mieszkanka, zazdroszcze...
Hej
Sprzęt dostarczyli wczoraj i muszę powiedzieć, że nie wszystko poszło tak jak myślelismy Po pierwsze kurier zadzwonił do TŻ'a, że za godzinę będzie w mieście - więc TŻ biegiem do banku bo wiadomo, że 4 tysięcy się przy sobie nie nosi. Potem ledwo wystawili sprzęt z samochodu koleś odjechał, nawet nie poczekał aż TŻ wniesie sprzęt i sprawdzi czy z nim wszystko w porządku, nie mówiąc już o jakiejkolwiek pomocy przy wniesieniu - oczywiście nie za darmo. Przez to, że facet zadzwonił godzinę przed dostawą TŻ nie zdążył zorganizować nikogo do pomocy, dobrze, że akurat domofony zakładali więc poprosił jednego z tych facetów o pomoc przy wniesieniu. Nie było kiedy nawet jeszcze tego sprzętu obejrzeć, będziemy mogli to zrobić dopiero jutro, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku, że nie jest nigdzie porysowany, zdarty, uszkodzony itd.

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Na to liczę
O ile Pazuryr da mi posiedzieć
I ja mam taką nadzieję, bo to, że sporo czasu w tej galerii spędzę to pewne Tzn góra 4 dziennie bo tyle działa bateria a nie da się tam nigdzie podpiąć z zasilaczem

Już od razu zapowiadam, żeby nie było, że nie mówiłam - jutro rodzice TŻ'a wybywają do córki więc znowu się u niego pointernetuję Nie wiem jeszcze dokładnie o której ale dam jeszcze znać

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Życzę wspaniałej uczty duchowej ! Kto gra upiora ?
Dzięki Powiem Ci, że nie wiem, tzn na pewno nie Aleksander i chyba nie ten co rok temu, jakiś trzeci. Ale w sumie to chyba dobrze - jednego słyszałam rok temu, Aleksandra się nasłuchałam na płycie ze ścieżką dźwiękową więc teraz można posłuchać trzeciego

A co do masełek z Farmony - ja mam Karmel & Cynamon - pachnie tak, że mam ochotę je zjeść
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 11:31   #1684
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:

Mrelkaaa - wczoraj dotarła do mnie przesyłka . Nie dałam znać wczoraj - przepraszam. Około 9-tej "padła" mi Neostrada. Naprawę przewidywali na sześć godzin. A potem to "padłam" ja : TV mnie skutecznie uśpiła, no i niskie ciśnienie. Wieczorem z wielką trudnością zwlekłam się z łoża, coby "dzieciakom" jeść dać i "padłam" ponownie. Duża buźka i dziękuję . Jeszcze nie próbowałam z przyczyn j.w.

O, o takich "z różnej mąki" to ja nic nie wiem. Napisz coś więcej.
Znam jedynie makarony z tzw. mąki razowej i te kolorowane.

Nie każdy olej to ZUO, ale rzeczywiście przesadzanie to tylko w ogrodnictwie jest dobre. Ja do dzisiaj nie potrafię np. przyrządzić ryby w piekarniku w folii. Niby teoretycznie to proste jak budowa cepa, ale w moim wykonaniu to zawsze niewypał kulinarny. Też smażę na oleju.

To fajnie ! A nie mówiłam, że "jeden lubi ogórki, inny organisty córki". Jeśli ten rilastil Ci odpowiada - zainteresuj się kosmetykami z firmy BANDI.

Korzystając z tego, że internet działa zagłębiam się w jego czeluść w poszukiwaniu masełek do ciała z Farmony. Podobno - rewelacja.
Miała już któraś z Was ?! Ja tam jakieś miałam, ale nie pamiętam czy akurat z Farmony.

Pozdrawiam.
Wiem, ze olej roślinny nie taki straszny, ale jeśli jest go aż tyle to dla mnie przesada Ja rybę robie zazwyczaj na parze, albo obtaczam w jajku, otrębach i smaże na patelni teflonowej bez tłuszczu, ale wtedy te otręby często się przypalają, albo ryba sie rozwala

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Hej

Urlop! Urlop!

Hej
Sprzęt dostarczyli wczoraj i muszę powiedzieć, że nie wszystko poszło tak jak myślelismy Po pierwsze kurier zadzwonił do TŻ'a, że za godzinę będzie w mieście - więc TŻ biegiem do banku bo wiadomo, że 4 tysięcy się przy sobie nie nosi. Potem ledwo wystawili sprzęt z samochodu koleś odjechał, nawet nie poczekał aż TŻ wniesie sprzęt i sprawdzi czy z nim wszystko w porządku, nie mówiąc już o jakiejkolwiek pomocy przy wniesieniu - oczywiście nie za darmo. Przez to, że facet zadzwonił godzinę przed dostawą TŻ nie zdążył zorganizować nikogo do pomocy, dobrze, że akurat domofony zakładali więc poprosił jednego z tych facetów o pomoc przy wniesieniu. Nie było kiedy nawet jeszcze tego sprzętu obejrzeć, będziemy mogli to zrobić dopiero jutro, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku, że nie jest nigdzie porysowany, zdarty, uszkodzony itd.

I ja mam taką nadzieję, bo to, że sporo czasu w tej galerii spędzę to pewne Tzn góra 4 dziennie bo tyle działa bateria a nie da się tam nigdzie podpiąć z zasilaczem

Już od razu zapowiadam, żeby nie było, że nie mówiłam - jutro rodzice TŻ'a wybywają do córki więc znowu się u niego pointernetuję Nie wiem jeszcze dokładnie o której ale dam jeszcze znać

Dzięki Powiem Ci, że nie wiem, tzn na pewno nie Aleksander i chyba nie ten co rok temu, jakiś trzeci. Ale w sumie to chyba dobrze - jednego słyszałam rok temu, Aleksandra się nasłuchałam na płycie ze ścieżką dźwiękową więc teraz można posłuchać trzeciego

A co do masełek z Farmony - ja mam Karmel & Cynamon - pachnie tak, że mam ochotę je zjeść
To jak Aga ma uropl wątek na pewno nie umrze
niby nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 15:50   #1685
blonndee
Wtajemniczenie

dzindybry
ale pogoda... fajnie, ze cieplo, ale ten sniego to moglby szybciej w diably isc
Cytat:

melduje, ze pod warszawa mleczno rowniez

dzis podejscie nr 3 (tego na noc nie licze), musze przyznac, ze jestem w szoku, nalozylam, nic sie nie dzialo, baa... mama mnie zobaczyla i pyta sie co ja taka biala jestem jak nie ja, a w moim przypadku to mega komplement poza 'filmikiem' i tym okropnym zapachem zgnilej skoszonej trawy krem mnie coraz bardziej zaskakuje, po cichu mam nadzieje, ze moze kwc? nic to, testy trwaja dalej
nie slyszalam o tej firmie, gdzie znalezc mozna i w jakich cenach? zaraz pewnie pogooglam!

a tak wlasnie sobie pomyslalam, jako iz twoja cera na wszystko na opak reaguje... moze masz uczulenie na jakis skladnik typowy dla kremow na naczynka?

Cytat:
no to buc, teoretycznie mieliscie prawo zarzadac otwarcia przesylki przed podpisaniem kwitku, ze odebraliscie, bo w takim razie facet zachowal sie no conajmniej nieodpowiedzialnie:confus ed:
ja pamietam jak pralke tak kupilam, nie dosc ze zmusilam zeby mi kurierzy do mieszkania doniesli (na szczescie na parterze mieszkam) to jeszcze na ladne oczka i zaproszenie na herbatke to mi ja otworzyli i pokazali jak podlaczyc

ale sobie dzis dogodzilam... w takiej sieciowce herbaciano-kawowej, 5 o'clock chyba zaopatrzylam sie w herbatki rozniaste, i jakas fajna nugatowa kawe sypana dodatkowo mialam deal z bratem tz ze mu na studia prace z historii sztuki napisalam a on mi w zamian sciaga wszystkie sezony sexu w wielkim miescie z napisami, wiec zgadnijcie co dzis bede robic
Stary 2010-02-20, 16:14   #1686
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
dzindybry
ale pogoda... fajnie, ze cieplo, ale ten sniego to moglby szybciej w diably isc

melduje, ze pod warszawa mleczno rowniez

dzis podejscie nr 3 (tego na noc nie licze), musze przyznac, ze jestem w szoku, nalozylam, nic sie nie dzialo, baa... mama mnie zobaczyla i pyta sie co ja taka biala jestem jak nie ja, a w moim przypadku to mega komplement poza 'filmikiem' i tym okropnym zapachem zgnilej skoszonej trawy krem mnie coraz bardziej zaskakuje, po cichu mam nadzieje, ze moze kwc? nic to, testy trwaja dalej
nie slyszalam o tej firmie, gdzie znalezc mozna i w jakich cenach? zaraz pewnie pogooglam!

a tak wlasnie sobie pomyslalam, jako iz twoja cera na wszystko na opak reaguje... moze masz uczulenie na jakis skladnik typowy dla kremow na naczynka?

no to buc, teoretycznie mieliscie prawo zarzadac otwarcia przesylki przed podpisaniem kwitku, ze odebraliscie, bo w takim razie facet zachowal sie no conajmniej nieodpowiedzialnie:confus ed:
ja pamietam jak pralke tak kupilam, nie dosc ze zmusilam zeby mi kurierzy do mieszkania doniesli (na szczescie na parterze mieszkam) to jeszcze na ladne oczka i zaproszenie na herbatke to mi ja otworzyli i pokazali jak podlaczyc

ale sobie dzis dogodzilam... w takiej sieciowce herbaciano-kawowej, 5 o'clock chyba zaopatrzylam sie w herbatki rozniaste, i jakas fajna nugatowa kawe sypana dodatkowo mialam deal z bratem tz ze mu na studia prace z historii sztuki napisalam a on mi w zamian sciaga wszystkie sezony sexu w wielkim miescie z napisami, wiec zgadnijcie co dzis bede robic
Cześć
U mnie kiedyś panowie przywiezli meble w środku nocy, no bo jechali z nimi juz z jakiegos innego miasta to przy okazji przywiezli do nas, co będą dwa razy jezdzic

Zamówiłam dzisiaj puder bambusowy z jedwabiem z BU do minerałków i przy okazji olejek pomarańczowy do mycia Mialam ochote jeszcze na peeling ananasowy i jakiś hydrolat, ale szkoda mi juz kasy tyle wydawać, innym razem spróbuje
Stary 2010-02-20, 21:23   #1687
'Estelle'

Cytat:
Ja miałam masło waniliowe Joanny, które uwielbiałam
Ono było naprawdę jak masło, a raczej jak smakowita maślana masa do tortu . Fajnie łagodziło, po tym, jak się podczas nurkowania spiekłam , tylko TŻ strasznie nie lubił mnie nim smarować bo mu z bardzo naturalne masło przypominało

Na te Farmońskie owocowe czaję się od długiego czasu, ale ja ogólnie mało używam kosmetyków do ciała , obecnie męczę się z mleczkiem kokoswoym Ziai, a w zapasie krem anansowy Joanny

Cytat:
Hej

No, jak Pazuryr da, to będę.
Ból polega na tym, że ostatnio coś mało daje

Cytat:
Tzn. Damian Aleksander z Idola?

Cytat:
Zamówiłam dzisiaj puder bambusowy z jedwabiem z BU do minerałków i przy okazji olejek pomarańczowy do mycia Mialam ochote jeszcze na peeling ananasowy i jakiś hydrolat, ale szkoda mi juz kasy tyle wydawać, innym razem spróbuje
Chce mi się tego pudru, ale z uwagi na nadmiar minerałów chyba nie miałabym kiedy go używać
Do czego go będziesz używać?

Stary 2010-02-20, 21:36   #1688
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam masło waniliowe Joanny, które uwielbiałam
Ono było naprawdę jak masło, a raczej jak smakowita maślana masa do tortu . Fajnie łagodziło, po tym, jak się podczas nurkowania spiekłam , tylko TŻ strasznie nie lubił mnie nim smarować bo mu z bardzo naturalne masło przypominało

Na te Farmońskie owocowe czaję się od długiego czasu, ale ja ogólnie mało używam kosmetyków do ciała , obecnie męczę się z mleczkiem kokoswoym Ziai, a w zapasie krem anansowy Joanny

Chce mi się tego pudru, ale z uwagi na nadmiar minerałów chyba nie miałabym kiedy go używać
Do czego go będziesz używać?
Właśnie do minerałów Tzn na filtr, żeby oddzielić go od podkładu i jako baze, żeby pochłaniał sebum i może na minerały też, jako puder wykończeniowy, zobacze najpierw co lepiej się bedzie spisywać - czy ten puder czy podkład w formule matte na wykończenie.
Stary 2010-02-20, 21:57   #1689
blonndee
Wtajemniczenie

a powiedzcie mi, coz to znow za uzadzenie ten puder, pokazac poproszee
Stary 2010-02-20, 22:03   #1690
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedzcie mi, coz to znow za uzadzenie ten puder, pokazac poproszee
http://www.biochemiaurody.com/sklep/...amboosilk.html
Stary 2010-02-20, 23:32   #1691
blonndee
Wtajemniczenie

ehh, poleglam! zamowilam podobny puder, z owsem dodatkowo... no i jeszcze mleczko jedwabne z keratyna, do wloskow(co by sie osamotnione nie czuly!)...
kusicielki!!
Stary 2010-02-21, 04:50   #1692
Heroldin
Zakorzenienie

Witam !

Cytat:
Coś do naczynek z BANDI kupowałam u "mojej" kosmetyczki. Inne panie były podobno zadowolone. Mnie podrażnił. Miałam jakieś dwa kosmetyki - ale : nie pamiętam już jakie. Mam tzw. pamięć selektywną = co niepotrzebne - wyrzucam automatycznie Kosmetyki tej firmy mają jednak dobre opinie. BANDI ma swoją stronę w internecie - o ile pamiętam i w Warszawie jest główny salon firmowy. Poszukaj.

A z tym uczuleniem - masz świętą rację ! Np.: moja twarz już na sam widok czegoś z kasztanowcem warczy i ucieka gdzie pieprz rośnie. A przecież kasztanowiec to podstawa pielęgnacji naczynkowej cery. Za to idealnie służą mi maski z alg morskich. Robię je u kosmetyczki. Próbowałam tych z BU, bo chciałam zaoszczędzić. Tragiczne !

Cytat:
Moja pielęgnacja ciała wygląda trochę inaczej : kupię kosmetyk, odstawię do szafki lub nawet postawię przy łóżku, coby "pod ręką" był, posmaruję raz z postanowieniem, że regularnie używać będę i po dwóch- trzech- tygodniach stwierdzam : nie działa. Tylko, że już "drugiego razu" nawet nie było . Teraz kuszą mnie właśnie te Tuit-Fruti. Spojrzałam na opakowanie i wydaje mi się, że kiedyś coś takiego pałętało mi się po domu. We wtorek do miasta - to się w stacjonarnych cenach zorientuję. Ciekawa jestem, czy poza zapachem mają te masełka inne zalety.
A jaki zapach w Twojej opinii najlepszy ?!

Cytat:
Tzn na filtr, żeby oddzielić go od podkładu i jako baze, żeby pochłaniał sebum i może na minerały też, jako puder wykończeniowy, zobacze najpierw co lepiej się bedzie spisywać - czy ten puder czy podkład w formule matte na wykończenie.
Nie za dużo tego wszystkiego ?!

Cytat:
i jeszcze mleczko jedwabne z keratyna, do wloskow
Daj znać jak użyjesz. Robiłam psikadło : keratyna, mleczka, proteiny. Keratyna fajnie usztywniała włosy, wizualnie powiększała się ich ilość.
Mnie teraz bardzo kusi olejek śliwkowy. Podobnież jakieś panaceum na naczynkową cerę. Jeszcze nie miałam. Jak już pisałam : moja twarz nie polubiła się z olejkami {poza tymi do mycia}. Ale ten śliwkowy podobno jest "lekki" i cuda czyni. Jak nie spróbuję - będę żałować. Nadchodzi czas nowego zamówienia na ZSK, to przy okazji wezmę. Na Mazidłach nie zamawiam. Zamówiłam raz i skutecznie odstraszyły mnie od tego sklepu opakowania.
Iza, jak już robisz zamówienie, zamów hydrolat z zielonej herbaty. Jako jedyny bardzo mi pomaga. Wizażowy hit : kocanka - podrażnia.

Szczęśliwa jestem, że odwilż odbywa się w wolnym tempie. Jednak mądrzy ludzie mówią : nie chwal dnia przed zachodem słońca. Na dzisiaj zapowiadają deszczyk i może być tragicznie. Też mam nadzieję, że zima pójdzie już precz.
Wczoraj pobuszowałam w internecie w poszukiwaniu kaloszy, takich bardziej wyjściowych {jakby kalosze mogły być : wyjściowe }. Po raz któryś już z rzędu doszłam do wniosku, że jestem raczej zdrowo w tyle za dzisiejszą rzeczywistością. Czy wiecie, że są kalosze, które kosztują ponad 1.000 złotych ?! Takie za ponad 300,00 - to już normalka. Rany boskie !

Pozdrawiam !
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 09:15   #1693
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
ehh, poleglam! zamowilam podobny puder, z owsem dodatkowo... no i jeszcze mleczko jedwabne z keratyna, do wloskow(co by sie osamotnione nie czuly!)...
kusicielki!!
Polecamy się na przyszłość

Cytat:
Witam !

Coś do naczynek z BANDI kupowałam u "mojej" kosmetyczki. Inne panie były podobno zadowolone. Mnie podrażnił. Miałam jakieś dwa kosmetyki - ale : nie pamiętam już jakie. Mam tzw. pamięć selektywną = co niepotrzebne - wyrzucam automatycznie Kosmetyki tej firmy mają jednak dobre opinie. BANDI ma swoją stronę w internecie - o ile pamiętam i w Warszawie jest główny salon firmowy. Poszukaj.

A z tym uczuleniem - masz świętą rację ! Np.: moja twarz już na sam widok czegoś z kasztanowcem warczy i ucieka gdzie pieprz rośnie. A przecież kasztanowiec to podstawa pielęgnacji naczynkowej cery. Za to idealnie służą mi maski z alg morskich. Robię je u kosmetyczki. Próbowałam tych z BU, bo chciałam zaoszczędzić. Tragiczne !

Moja pielęgnacja ciała wygląda trochę inaczej : kupię kosmetyk, odstawię do szafki lub nawet postawię przy łóżku, coby "pod ręką" był, posmaruję raz z postanowieniem, że regularnie używać będę i po dwóch- trzech- tygodniach stwierdzam : nie działa. Tylko, że już "drugiego razu" nawet nie było . Teraz kuszą mnie właśnie te Tuit-Fruti. Spojrzałam na opakowanie i wydaje mi się, że kiedyś coś takiego pałętało mi się po domu. We wtorek do miasta - to się w stacjonarnych cenach zorientuję. Ciekawa jestem, czy poza zapachem mają te masełka inne zalety.

Nie za dużo tego wszystkiego ?!

Daj znać jak użyjesz. Robiłam psikadło : keratyna, mleczka, proteiny. Keratyna fajnie usztywniała włosy, wizualnie powiększała się ich ilość.
Mnie teraz bardzo kusi olejek śliwkowy. Podobnież jakieś panaceum na naczynkową cerę. Jeszcze nie miałam. Jak już pisałam : moja twarz nie polubiła się z olejkami {poza tymi do mycia}. Ale ten śliwkowy podobno jest "lekki" i cuda czyni. Jak nie spróbuję - będę żałować. Nadchodzi czas nowego zamówienia na ZSK, to przy okazji wezmę. Na Mazidłach nie zamawiam. Zamówiłam raz i skutecznie odstraszyły mnie od tego sklepu opakowania.
Iza, jak już robisz zamówienie, zamów hydrolat z zielonej herbaty. Jako jedyny bardzo mi pomaga. Wizażowy hit : kocanka - podrażnia.

Szczęśliwa jestem, że odwilż odbywa się w wolnym tempie. Jednak mądrzy ludzie mówią : nie chwal dnia przed zachodem słońca. Na dzisiaj zapowiadają deszczyk i może być tragicznie. Też mam nadzieję, że zima pójdzie już precz.
Wczoraj pobuszowałam w internecie w poszukiwaniu kaloszy, takich bardziej wyjściowych {jakby kalosze mogły być : wyjściowe }. Po raz któryś już z rzędu doszłam do wniosku, że jestem raczej zdrowo w tyle za dzisiejszą rzeczywistością. Czy wiecie, że są kalosze, które kosztują ponad 1.000 złotych ?! Takie za ponad 300,00 - to już normalka. Rany boskie !

Pozdrawiam !
No nie wiem, spróbuje i zobacze W każdym razie filtr musi być i puder też, bo ten mój podkład się strasznie świeci Wiem, ze sporo osób tak robi, myślę ze to kwestia wprawy, zeby nałozyc odpowiednia ilosc, bo wiadomo, ze przy minerałach panuje zasada - im mniej tym lepiej
Stary 2010-02-21, 10:21   #1694
Lanessa
Zadomowienie

Cześć dziewczyny Ostatnio słucham RnB i mi kanarki do Omariona i Neyo lubią śpiewać
Nie było mnie, bo byłam zajęta uprawianiem sportu zawodowo:
Loguję się na facebooka. Patrzę, czy ON jest online....?
Nie, nie ma, no to log out.
30 min...
Loguję się na facebooka i patrzę czy może teraz..?
Nieee, nie ma jeszcze.
30 min.
I tak do skutku

Kasia
Bo my się robimy na Europę Kalosze za tysiąc złotych... Toż to szkoda w takich wyjść

Aga!
Cześć, urlopowiczko!
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:00   #1695
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ostatnio słucham RnB i mi kanarki do Omariona i Neyo lubią śpiewać
30 min...
Nieee, nie ma jeszcze.
30 min.
I tak do skutku

Kasia
Bo my się robimy na Europę Kalosze za tysiąc złotych... Toż to szkoda w takich wyjść

Aga! Cześć, urlopowiczko!
Najlepiej siedzieć cały dzien i sie nie wylogowywac
Stary 2010-02-21, 12:13   #1696
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Najlepiej siedzieć cały dzien i sie nie wylogowywac
Wtedy wyjdę na desperatkę bez życia Dobrze, że potem jadę do miasta i nie mogę się zalogować do facebooka xD
Stary 2010-02-21, 12:16   #1697
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Wtedy wyjdę na desperatkę bez życia Dobrze, że potem jadę do miasta i nie mogę się zalogować do facebooka xD
No moze akurat masz wolną niedziele
Stary 2010-02-21, 12:26   #1698
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
No moze akurat masz wolną niedziele
Albo cały tydzień
Stary 2010-02-21, 12:54   #1699
Finlora
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
To jak Aga ma urop wątek na pewno nie umrze

Cytat:
Wiem, że buc, zastanawiam się czy jakiejś opinii na stronie sklepu nie wysmarować
Niestety nie każdy ma takie szczęście jak Ty - nie wydaje mi się, żeby TŻ mógł czarować dostawcę na "piękne oczy", no chyba że dostawca byłby gejem bo TŻ ma ładne oczęta

Cytat:
Mam nadzieję, że się uda

Cytat:
Tak, dokładnie ten sam. On jest podobno najlepszym Upiorem, ale mnie sie osobiście bardziej podoba ten drugi

Cytat:
Aga! Cześć, urlopowiczko!
Hej
Stary 2010-02-21, 13:05   #1700
'Estelle'

Cześć Aga
Co mię tu nie dajesz znaku, że jesteś
Na szczęście chwilowo się udało; chwilowo, bo pewnie Pazuryr zaraz wstanie bo w dzień ma raczej krótkie drzemki. Ale dobre i to.

Biorę się za odpisywanie po postach

Stary 2010-02-21, 13:07   #1701
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Aga
Co mię tu nie dajesz znaku, że jesteś
Na szczęście chwilowo się udało; chwilowo, bo pewnie Pazuryr zaraz wstanie bo w dzień ma raczej krótkie drzemki. Ale dobre i to.

Biorę się za odpisywanie po postach
No już właśnie miałam wysyłać Ci smsa ale weszłam na wizaż i patrzę, że jesteś
Życzymy córci jak najdłuższej drzemki, sasasa
Stary 2010-02-21, 13:18   #1702
'Estelle'

Cytat:
Z Farmony to nie wiem, bo nie miałam. Pewnie skusiłabym się na kiwi, albo na mus brzoskwiniowo-coś tam.
A od Joanny, wiadomo - ANANAS
Kocham wszystko co ananasowe pod każdą postacią

Cytat:
No nie wiem, spróbuje i zobacze W każdym razie filtr musi być i puder też, bo ten mój podkład się strasznie świeci Wiem, ze sporo osób tak robi, myślę ze to kwestia wprawy, zeby nałozyc odpowiednia ilosc, bo wiadomo, ze przy minerałach panuje zasada - im mniej tym lepiej
A filtru używasz na co dzień?
Ja, gdyby nie fakt, że się kwaszę, to chętnie bym sobie odpuściła
Nie jestem wielką fanką filtrów
Cytat:
30 min...
Nieee, nie ma jeszcze.
30 min.
I tak do skutku
Zdradź nam może coś więcej o tym ONYM

Cytat:
Wiem, że buc, zastanawiam się czy jakiejś opinii na stronie sklepu nie wysmarować
Niestety nie każdy ma takie szczęście jak Ty - nie wydaje mi się, żeby TŻ mógł czarować dostawcę na "piękne oczy", no chyba że dostawca byłby gejem bo TŻ ma ładne oczęta
Ale de facto to nie wina sklepu, tylko firmy kurierskiej.
Zresztą powiedzieć muszę, że najczęściej z dostawą to jest tak, że nie wnoszą do domu, już się parę razy z tym spotkałam

A jak mojej mamie stłukli kilka sztuk z zastawy stołowej, to mimo, że przesyłka była ubezpieczona, to i tak odrzucili reklamację
Wycwanili się, że podpisujesz tak naprawdę odbiór paczki w nienaruszonym stanie, czyli... opakowania, a nie zawartości

Cytat:
Tak, dokładnie ten sam. On jest podobno najlepszym Upiorem, ale mnie sie osobiście bardziej podoba ten drugi
A ja lubię Aleksandra, chętnie bym zobaczyła coś z nim w roli głównej

No i ZONK
Ktoś tu się obudził i mlaska pieluchę
Zaraz na spacer trza wyprowadzić, bo pogoda nawet słoneczna

Stary 2010-02-21, 13:27   #1703
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Zresztą powiedzieć muszę, że najczęściej z dostawą to jest tak, że nie wnoszą do domu, już się parę razy z tym spotkałam
Ja wiem, że z reguły nie wnoszą ale mógłby chociaż poczekać aż TŻ się z tym upora, sprawdzi czy wszystko jest ok i dopiero pojechać - a on odjechał jak tylko wystawili sprzęt

Cytat:
Ja też go nawet lubię ale nasłuchałam się go na płycie ze ścieżką dźwiękową i uważam, że jest dobry - więc fajnie jest też dla odmiany posłuchać kogoś innego
A tak w ogóle - byłam na Upiorze po raz drugi i kurde, robi tak samo ogromne wrażenie jak za pierwszym razem A tym razem siedzieliśmy w 7 rzędzie czyli praktycznie pod samą sceną, bliziutko bardzo i super było zobaczyć to wszystko z bliska - bilety w tych rzędach kosztowały 85zł...

I dodatkowa atrakcja - po skończonym spektaklu, kiedy jeszcze wszyscy aktorzy byli na scenie, na scenę wyszedł jakiś koleś i oświadczył się swojej dziewczynie
Z jednej strony fajny pomysł ale ja nie wiem czy bym chciała w taki sposób, przy tylu obcych ludziach

Cytat:
No i ZONK
Ooooo, szkoda
Ja tu będę jeszcze parę godzin więc jak by znów usnęła to przybywaj

A pogoda dziś faktycznie ładna, oby jak najdłużej
Stary 2010-02-21, 13:36   #1704
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:

poszukam poszukam! tym bardziej, ze do warszawy akurat chwilowo mam blisko
cos sie ostatnio bardziej na pielegnacje buzki skupilam, niz na wlosach...
ano ja tak mam wlasnie z olejami, co na twarz nie naloze to juz pieczenie, swedzenie i burak!

Cytat:
dam, sama jestem ciekawa tej BU, nie mialam jeszcze okazji nic stamtad kupowac (coz, przerwa od wizazu byla...) takze puder i psikadlo zamowilam na probe. szkoda ze wczesniej nie wiedzialam, myslalam nad jakims hydrolatem, ale w koncu stwierdzilam, ze ciezko chwilowo z finansami wiec wzielam tym razem tylko dwie pozycje. nastepnym razem

Cytat:
30 min...
Nieee, nie ma jeszcze.
30 min.
I tak do skutku
ooo, to namiary na fejsa poprosze, ostatnio mam na punkcie tego hopla, konkretnie: na hodowaniu ziemniakow:cojest :

Aguś-szkoda, ze ciebie w domu nie bylo, kobiecie to zawsze latwiej pod tym katem ale zgodze sie z Asia, to zdecydowanie wina kuriera i przy obsmarowywaniu sklepu to bym to dodala

ale dzis slonce, koty szaleja!
Stary 2010-02-21, 13:54   #1705
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś-szkoda, ze ciebie w domu nie bylo, kobiecie to zawsze latwiej pod tym katem ale zgodze sie z Asia, to zdecydowanie wina kuriera i przy obsmarowywaniu sklepu to bym to dodala
Ja byłam akurat w pracy więc nic nie mogłam zdziałać. Wiem, że to wina kuriera ale sklep chyba wie z kim współpracuje Koleżanka też zamawiała AGD przez internet i odbyło się to zupełnie inaczej - najpierw zadzwonili do niej ze sklepu, że wysyłają towar a potem kurier się z nią kontaktował i się z nią umawiał, upewniał się jeszcze czy będzie mogła być w domu o tej i o tej, wtedy i wtedy i odebrać towar a nie coś takiego jak u nas
Stary 2010-02-21, 14:49   #1706
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:

No więc, to kolega z klasy. Przekochany jest i bystrzak i mój ideał...
A co najlepsze, moje uczucie zdaje się być odwzajemnione! I tak się docieramy, coraz więcej kontaktu, coraz częściej piszemy, coraz więcej planujemy razem (
-Oo, jak tam będziesz szła, to daj znać, przyłączę się i pójdziemy razem
albo
-Polska jest piękna, zatoka pucka, musisz to zobaczyc
-TAK! Jedziemy tam na windsurfing )

Miłego spacerku
Cytat:
ale dzis slonce, koty szaleja!
Jakie słońce?
Stary 2010-02-21, 14:52   #1707
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie słońce?
Jest, jest słońce, duuużo słońca U mnie świeci tak mocno, że jak jechałam z TŻ'em samochodem to tak raziło, że praktycznie nic nie widziałam
Tylko ja się zastanawiam co będzie na ulicach jak te zwały śniegu zaczną topnieć

Właśnie przeglądam na allegro cienie sypkie i nabieram na nie coraz większej ochoty, szczególnie na te przeróżne odcienie fioletu... tylko pytanie czy będę potrafiła się tym ustrojstwem malować

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2010-02-21 o 15:34
Stary 2010-02-21, 15:59   #1708
'Estelle'

Cytat:

Właśnie przeglądam na allegro cienie sypkie i nabieram na nie coraz większej ochoty, szczególnie na te przeróżne odcienie fioletu... tylko pytanie czy będę potrafiła się tym ustrojstwem malować
Jestem z powrotem, ale nie wiem na jak długo
Był spacer, potem rodzice wpadli na chwilkę, no a potem lulu okraszone odrobiną ryku , ale tylk odrobiną

Aga, jak masz ochotę na fiolet, to ja proponuję stąd:
http://shop.ebay.pl/gracewolf2008/m....&_trksid=p4340
Aukcje pojedyńczych odcieni dotyczą 2 opakowań, a ja też na fiolety się czaję
A malowania szybko się nauczysz , wbrew pozorom to całkiem łatwa sprawa. Ja też miałam takie wątpliwości, ale spróbowałam i jest git

Stary 2010-02-21, 16:05   #1709
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Albo cały tydzień
No to już gorzej

Cytat:
Z Farmony to nie wiem, bo nie miałam. Pewnie skusiłabym się na kiwi, albo na mus brzoskwiniowo-coś tam.
A od Joanny, wiadomo - ANANAS
Kocham wszystko co ananasowe pod każdą postacią

A filtru używasz na co dzień?
Ja, gdyby nie fakt, że się kwaszę, to chętnie bym sobie odpuściła
Nie jestem wielką fanką filtrów

A jak mojej mamie stłukli kilka sztuk z zastawy stołowej, to mimo, że przesyłka była ubezpieczona, to i tak odrzucili reklamację
Wycwanili się, że podpisujesz tak naprawdę odbiór paczki w nienaruszonym stanie, czyli... opakowania, a nie zawartości

No i ZONK
Filtrowałam sie w zeszłe wakacje, teraz juz jakos przestałam, ale mam leki od dermatologa to musze. Tylko najlpierw musze zamówić filtr z internetu bo mądra jestem i zapasów nie zrobiłam po lecie

Lanessa zrobiłam dzisiaj te kotlety z ciecierzycy i są pyszne Mozesz podać jeszcze jakieś inne przepisy na cos dobrego
Stary 2010-02-21, 16:08   #1710
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem z powrotem, ale nie wiem na jak długo
Był spacer, potem rodzice wpadli na chwilkę, no a potem lulu okraszone odrobiną ryku , ale tylk odrobiną

Aga, jak masz ochotę na fiolet, to ja proponuję stąd:
http://shop.ebay.pl/gracewolf2008/m....&_trksid=p4340
Aukcje pojedyńczych odcieni dotyczą 2 opakowań, a ja też na fiolety się czaję
A malowania szybko się nauczysz , wbrew pozorom to całkiem łatwa sprawa. Ja też miałam takie wątpliwości, ale spróbowałam i jest git
No, bez odrobiny ryku się nie obejdzie ale jak lula to super

Może najpierw przejdę się po drogeriach i zobaczę czy tam nie ma jakichś sypkich cieni na wypróbowanie a potem się zobaczy
Najbardziej bym chciała jakiś fiolet i coś czarnego
Muszę się pospieszyć bo zamierzam powoli rezygnować z tych tabsów od dermatologa a jak przestanę je brać to pewnie znowu zacznę się "przetłuszczać" jak wcześniej - jak mi będzie brakowało suchych palców kiedy dotykam swojego czoła i tych trzymających się na powiece a nie zbrylających cieni

A na allegro przeglądałam te:
http://www.allegro.pl/item915833168_..._sloiczek.html

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2010-02-21 o 16:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości