Starania o dziecko - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 21:20   #1711
Czarniawa228
Rozeznanie

Dot.: Starania o dziecko

Hej dziewczynki...ja tak na szybko, czytam wszystko dokładnie i szczerze współczuję, wierzę, że będzie lepiej... bo musi być lepiej. Wszystko ma swój czas.. i musi upłynąć. Złe dni odejdą w zapomnienie ...i wyjdzie słońce. Na pewno!!

Pozdrawiam wszystkie smutaski

U mnie początek horroru Teściowa przesłała na mail artykuł:

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-.../0,102006.html

Super czyli już zaczyna się podgadywanie
A ja mam to gdzieś i robię sobie tattoo na karku Podoba mi się ten diabełek: http://swiat-obrazkow.pl/obrazek-wzo...-5456-248.html

Dobrej i spokojnej nocy Wam życzę.

jestem mamą..

Edytowane przez Czarniawa228
Czas edycji: 2010-01-21 o 21:25
Czarniawa228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 08:43   #1712
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Kochana ja mysle dokladnie tak samo jak ty, zobaczysz los nam wynagrodzi trzymam za ciebie kciuki, ciesz sie zyciem jak sama piszesz, spelniaj marzenia, zaplanuj wakacje w Egipcie i ciesz sie nimi, nie mysl o tym co bedzie, zyj chwila, ciesz sie kazda mala przyjemnoscia**

Ja dzis bylam u lekarza, kochany byl, pocieszal mnie, poplakalam sie bo byl taki mily i jakos wszystko ze mnie zeszlo. mam jeszcze niestety krew w macicy, wiec moge jeszcze krwawic, ale jak bede krwawila zbyt dlugo mam do niego przyjsc bezposrednio, powiedzial, ze jesli zajde w ciaze drugi raz to bedzie czesciej USG w 7-8 tygodniu, 10-11 stym dla sprawdzenia.

Jednak masz racje, praca mi nie pomaga, szybko sie ciagle jeszcze mecze po tym wszystkim, koszmary senne nie pozwalaja sie wysypiac, wiec tylko jestem ciagle zla na siebie. musze wystopowac.

A do gazet pisuje architektonicznych glownie, choc nie tylko , design tez wchodzi w gre, choc do polskiej gazety w Norwegii pisalam doslownie o wszystkim, nawet o rajdzie)) pisanie to moja pasja. wiec zazwyczaj siedze w pracy a popoludniami i weekendami robie reaserch zdjecia i pisuje artykuly. Taki ze mnie pracoholik

Kochana ja tez tak mam placze w najmniej oczekiwanych momentach, ale coraz latwiej jest mi o tym mowic, jak ktos znajomy porusza ten temat to zaczynam mowic o tym bez lez, wiec moze sie uda, co prawda ja raczej nie placze przy ludziach, potem dusze sie w samotnosci z moimi lzami, ale mam nadzieje, ze to wszystko przejdzie szybko, musi. w koncu jestesmy mlode i wszystko jeszcze przed nami prawda?

Gratulacje i trzymam kciuki za dzialania. I dziekuje za pocieszenie

Jak twoj maz mogl powiedziec ze to twoja wina?!??! oczywiscie ze sie denerwujesz, nie ma w tym nic dziwnego, ale nie mozna sie obwiniac, ani ty jego ani on ciebie, to nieludzkie!!

A mialam wam jeszcze napisac ze lekaarz mi powiedziel, ze wyniki krwi mialam dobre, ze to napewno byl blad chromosomow, zebym sie nie zamartwiala, i jesli tylko dostane normalnie meisiaczke moge zaczac starania juz od razu w tym cyklu, ale powiedzial, ze najwazniejsze zeby czuc sie lepiej psychicznie i odczekac jeszcze miesiac moze dwa, zeby glowa sie zregenerowala, zeby nie bylo paniki, zeby ylo na spokojnie, z pelna gotowoscia. Byl przemily, naprawde. dlatego te lzy. Ze wreszcie jakis lekarz mnie wysluchal i zrozumial.

Pozdrawiam
Ciesze sie że już jest lepiej i że prowadzi Cie dobry lekarz, w Polsce trafic na dobrego gina graniczy z cudem, ja w ciągu 6lat zmieniałam lekarza 5 razy...
Swoją drogą ja tez miałam wszystkie badania dobre także lekarz powiedział że to tez musiał być błąd chromosomowy

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:04   #1713
berti
Raczkowanie

Hej Kobitki,

Ja nadal mam świetny humor i głęboko wierzę, że wszystkim nam się uda Anulka, Kalinkap i inne dziewczyny - będzie dobrze

Edzia, z pracy niestety wyszła d...a ale może to i dobrze bo w tym projekcie było dużo wyjazdów za granicę zaplanowanych. A jak tu się starać, a później ewentualnie w ciąży ciągle jeździć na 2-3 miesiące bez TŻta za granicę. PS. z tym kupowaniem rurek miałam tak samo, szok

Czarniawa, może ten artykuł od teściowej to bardziej taki znak, że chcą wam pomóc... że się przejmują? Przecież chyba wiedzą, że masz kłopoty z tarczycą...może warto porozmawiać z Teściową (jeżeli ją lubisz oczywiście)
My zawsze mówimy całej rodzinie wprost co i jak i później przynajmniej nie ma niedomówień, polecam ten sposób. Mój TŻ ma żylaki powrózka nasiennego i obawialiśmy się, że może mieć kłopoty z chłopakami, cała rodzina wiedziała, że będzie sobie badał, wiedziała o wynikach itd. Co prawda byli trochę zszokowani, że tak bez skrępowania o tym mówimy ale wiecie....my oboje studiowaliśmy biologię więc wzięli to za odchył zawodowy pewnie
berti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:31   #1714
Czarniawa228
Rozeznanie

Hej kochane już piątek!!!!

Berti u mnie nie jest tak źle jak zostało odczytane Horror , bo kurka staramy się krótko,a tu działa rodzina wystawia..
Teściową mam mądrą i oczytaną babkę to niech trochę się powysila dla synowej Uprzedziłam ją o tarczycy więc szuka rozwiązań i rad i chwała jej za to

Ja też wierzę, że nam i Wam się w końcu uda bo na każdą przyjdzie w końcu czas.. ja zupełnie się odcięłam. Byłam dzisiaj u świetnego fryzjera .. no cud miód i orzeszki- olśnił mnie strzyżeniem i ceną 70zł I co najlepsze obciął mi połowę włosów i zaproponował grzywkę nie zgodziłam się bo dzisiaj konferencja i trochę się bałam radykalnej zmiany.. nigdy grzywy nie miałam ale chyba dam się przekonać

Wyjeżdżam dzisiaj na trzy dni do Wawy więc do niedzieli mnie nie będzie.. trzymajcie się dzielnie, walczcie z chandrą i nie dajcie się zimie!!!

jestem mamą..

Stary 2010-01-22, 12:50   #1715
asiaczek82
Rozeznanie

Czerniawa fajną masz teściową moja mi leki zapodaje:}(pracuje w aptece) i co raz jakies podrzuca

Miłego wyjazdy życze

Berti nie ma ma tego złego co by na dobre nei wyszło

Kurcze z tymi rurkami i ja tak miałam a myślałam ze tylko ja jestem na tyle kopnięta ze nie chce sobie kupic bo a nuż widelec ciąza...

Anula chyba ta sytuacja nas przerasta i chyba daltego tak powiedział... tak czy siak do psychologa sie wybieram ... bo musze zkasultować to w jaki sposób ma powiedziec 6 latkowi ze jego tata nei jest jego biologicznym tatą ... bo 16 lutego skaładm wniosek do sadu o pozbawienie ojca biologicznego praw rodzicielskich.... czeka mnie cięzkie pól roku....znów ten człowiek sie pojawi w mim życiu echhhh.....koszmar powróci wracając do psychologa to tez porozmawiam o tym problemie z nia... moze coś doradzi

wiecie co idziemy z małzem na bal odstkowy i odziwo nei sami znajomi tez podłapali pomysł i juz nas jest 16 osób chętnych taka studniówka po latach

Dobry lekarz to postawa ale to juz pisłąm wczesniej. Ja mam takiego moge mu ufac w 99 %

pamela a co to oznacza ?? tak naprwde?? z ekażda ciaza tak bedzie wyglądac ??da sie to leczyć ??albo zapobiec??

Edytowane przez asiaczek82
Czas edycji: 2010-01-22 o 13:00
asiaczek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 20:12   #1716
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki!

U mnie masakra-kupa roboty a sieć nam padła!!!Już myślałam, że mnie odwołają z urlopu ale ufffff,,,jest jest jest!!!!

Bolą mnie jajniki okropnie a to 9dc no nie wiem co to za ból może to ten castagnus rozwalił mi pierwszy cykl bo czytałam, że często rozwala ten pierwszy a później się reguluje ładnie. Niech tam zajrzą bo naprawdę nawala jak głupie jakieś.

Serduszkowa jest szansa żebyś mi napisał jaką TŻ ma morfologie i według jakiej normy?

Czerniawa wiesz co ja całe życie miałam długie kędziory-taka dzidzia z loczkamiaaaa po ślubie objechałam się trochę za ucho na pazia podstrzyżonego z ukosa leciutko i rewelka czuję się znakomicie chociaż TŻ lubił tą moją miotłe. A mi tak lekko i frywolnie

Berti no to dupa...myślałam, że tak milczysz bo zajęta jesteś nową robotą.

Asiaczek matko jakie Ty masz poważne dylematy. Kurcze nie mam pojęcia jak to można wyjaśnić dziecku...

Dziewczynki wyczytałam, że za poronienia często odpowiada facet-jeśli nasienie ma wadę genetyczną lub wadę budowy to dojdzie prawdopodobnie do poronienia wczesnego,pustego jaja itp...Prześwietlamy często siebie a warto mieć to też na uwadze np przy poronieniach. Może komuś się to przyda bo mnie się przydało

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”

Edytowane przez EdziaO
Czas edycji: 2010-01-22 o 20:14
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 07:46   #1717
asiaczek82
Rozeznanie

No niesety musze ponieść konsekwencje błędów... najbradziej szkoda jest mi tomka który tez będzie cierpiałchociaż mam nadzieje ze jednak nie....ze tamten da sobie spokój i nie będzie robił problemów w zamian za obnizenie alimentów....zobaczymy

Dzisiaj sobota jupi .... zaraz biore sie za sprzątanie i gotowanie dzisiaj ma zamiar zrobic brauni zupe krem z groszku i pieczone piersi kurczaka z ziemniaczkami i szpinakiem

no lece buziaki

Stary 2010-01-23, 15:18   #1718
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek82 Pokaż wiadomość
Czerniawa fajną masz teściową moja mi leki zapodaje:}(pracuje w aptece) i co raz jakies podrzuca

Miłego wyjazdy życze

Berti nie ma ma tego złego co by na dobre nei wyszło

Kurcze z tymi rurkami i ja tak miałam a myślałam ze tylko ja jestem na tyle kopnięta ze nie chce sobie kupic bo a nuż widelec ciąza...

Anula chyba ta sytuacja nas przerasta i chyba daltego tak powiedział... tak czy siak do psychologa sie wybieram ... bo musze zkasultować to w jaki sposób ma powiedziec 6 latkowi ze jego tata nei jest jego biologicznym tatą ... bo 16 lutego skaładm wniosek do sadu o pozbawienie ojca biologicznego praw rodzicielskich.... czeka mnie cięzkie pól roku....znów ten człowiek sie pojawi w mim życiu echhhh.....koszmar powróci wracając do psychologa to tez porozmawiam o tym problemie z nia... moze coś doradzi

wiecie co idziemy z małzem na bal odstkowy i odziwo nei sami znajomi tez podłapali pomysł i juz nas jest 16 osób chętnych taka studniówka po latach

Dobry lekarz to postawa ale to juz pisłąm wczesniej. Ja mam takiego moge mu ufac w 99 %

pamela a co to oznacza ?? tak naprwde?? z ekażda ciaza tak bedzie wyglądac ??da sie to leczyć ??albo zapobiec??
Tego sie nie leczy ani nie zapobiega, za wiekszosc poronien odpowiadaja wady genetyczne plodu jesli bedzie slaby to organizm tak czy siak sie go pozbedzie i nie mamy na to wplywu. Ale ja jestem pozytywnie nastawiona i wierze ze nastepna ciaza zakonczy sie dla mnie szczesliwie

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 07:50   #1719
asiaczek82
Rozeznanie

Hej Słonka
Jak przysżłam dzisiaj do pracy to wyglądąłam jak mrożonka Mam już dość troszke tych mrozów mogło by być koło 5-6 topni na minusie ale nie aż tak

i generlanie mam jakiś kryzys ... bawie sie w misia który zpada w sen zimowy .. wczoraj zasnełam o 20 wtałam o 6 a siedzie i dalej sie mi buzi drze...

Pamela dzięki za info Zbieranie informacji to zaczyna byc moją pasją w tej dziedzinie

Stary 2010-01-25, 14:47   #1720
Myszolekk
Raczkowanie

Witajcie!
odebrałam dziś wynik histopatologiczny, rozpoznanie:
tkanek zarodkowych w badanym materiale nie stwierdzono.
I tak oto zaczęłam tydzień
ehhh, chyba mam depresje zimową, a kryzys z m trwa nadal i nie zanosi się na poprawę
Myszolekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 15:27   #1721
berti
Raczkowanie

Cześć Kobitki,

Edziu, Asiaczku - z pracą to właśnie wg mnie tak jest, nie ma tego złego co by na dobre....Na razie bardzo jestem zajęta niestety starą pracą Dzisiaj też byłam mrożonką rano chociaż udało mi się odpalić samochód no ale zanim sie nagrzał...

Czarniawa, dobra nowa fryzura to u mnie zawsze działa cuda od razu mam lepszy humorek

Serduszkowata - fajnie że chłopaki męża w dobrym stanie, takie badanie to podstawa szybko od razu wiadomo, że ten aspekt jest ok. Edzia, a Wy badaliście chłopaków, czy dopiero się przymierzacie?

Myszolku nie smutkaj się, będzie dobrze, a histopato miałaś robione po poronieniu, tak?
berti jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-25, 17:37   #1722
asiaczek82
Rozeznanie

Myszolku co to oznacza??

Stary 2010-01-26, 09:22   #1723
Czarniawa228
Rozeznanie

Hej dziewczyny..już wróciłam

Widzę, że zima daje się we znaki.. ja zamarzam i mam tego mroziska po dziurki w nosie
Na miejscu komórek też bym siedziała w ciepłym pęcherzyku i ani rusz Nie mówiąc o plemnikach, które zapewne zaczęły się cofać

Mam zamiar wysłać męża na plemniki

Myszolek
albo ja nie rozumiem albo Twój wynik jest jak najbardziej na plus Rozmawiałaś z lekarzem?? Z mojej wiedzy wiem, że takie badanie robi się aby zbadać wyciętą tkankę i wykluczyć nowotwór

jestem mamą..

Stary 2010-01-26, 14:10   #1724
Myszolekk
Raczkowanie

To już moje 2 poronienie i za każdym razem dają do badania histopatologicznego. Teraz jestem w pracy. Jak wrócę do domu, to sprawdzę 1 wyniki histopat.
Dziewczyny nie mam pojęcia czy to dobrze czy źle, szperałam w necie, ale nic szczególnego nie znalazłam.
Do lekarza pójdę jak tylko dostane wyniki na kardiolipiny... minęły 3 tyg. i cisza

Z tego zimna to mi się nie chce wystawiać nosa na zewnątrz
a muszę jechać do księgarni po książkę dla teściów pt. "Antyrak. Nowy styl życia" moja teściowa choruje na nowotwór
Stary 2010-01-26, 14:28   #1725
asiaczek82
Rozeznanie

Bo na moje oko to oznacza ze było to puste jajo płodowe... czyli ze to co pobrali do badania to nie był zarodek tylko "otoczka" niewiem czy dobrze roumiem....

Stary 2010-01-26, 15:52   #1726
Myszolekk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek82 Pokaż wiadomość
Bo na moje oko to oznacza ze było to puste jajo płodowe... czyli ze to co pobrali do badania to nie był zarodek tylko "otoczka" niewiem czy dobrze roumiem....
Dokładnie Asiaczku, takie mam rozpoznanie

Znalazłam stare badanie, tam jest napisane residua placentaria (resztki łożyska).
I niech teraz mój lekarz się głowi co dalej... bo ja już sobie odpuszczam.

Edytowane przez Myszolekk
Czas edycji: 2010-01-26 o 15:54
Stary 2010-01-27, 14:56   #1727
asiaczek82
Rozeznanie

Myszolku przykro mi następnym razem bedzie szysko ok zobaczysz

Laski co taka cisza??? wszyskie chyaba sexują sie pokątach:brzydal :

U mnie 20 dzień cyklu do okresu jakies 8 dni mzoe nie przyjdzie sie zobaczy sie przekona

Stary 2010-01-27, 16:35   #1728
kalinkap13
Rozeznanie

halo halo

faktycznie tu jakas cisza
nie pisalam ostatnio bo jakos zajeta bylam przenoszeniem daty slubu na pazdziernik tego roku. i udalo sie umowa z fotografem i orkiestra zmieniona, z kamerzysta podpisana nowa, a sala tez zaklepana, tylko umowe musimy podpisacno i w koncu do ksiedza sie wybrac..bo od zeszlego tyg o tym mowimy a jeszcze nie poszlismy..
na szczescie udalo nam sie tez troche cene "shandlowac"-u orkiestry i fotografama sie tego gadanego i w sumie 600 zl do przodu

a poza tym...jak nie mam jakiegos zajecia to sa znowu te mysli i placz..nie potrafie przestac o tym myslec ostatnio robilam porzadki i znalazlam moje tesciki ciazowe-z 2 kreseczkami...i poplakalm sie jak male dziecko..

no ale powolutku i tak jest lepiej niz bylo. trzyma mnie tylko mysl ze za jakis czas znowu bedziemy mogli wznowic staranka i tym razem bede pod stala opieka tylko jednego lekarza.i chce zrobic do tego czasu wsyzstkie badania...

a co u Was dziewczyny??

Myszolku nastepnym razem musi byc dobrze musimy w to wierzyc...przesylam pozytywne fluidki a dlugo czekalas na wyniki hispat.? ja pewnie za tydzien zobacze czy juz sa (to beda juz 3 tyg od zabiegu )

asiaczek trzymam MOCNO kciuki zeby @ nie przyszla. a sio!!!!

Edzia, Czarniawa, berti, anula co u Was??

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:25   #1729
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
halo halo

faktycznie tu jakas cisza
nie pisalam ostatnio bo jakos zajeta bylam przenoszeniem daty slubu na pazdziernik tego roku. i udalo sie umowa z fotografem i orkiestra zmieniona, z kamerzysta podpisana nowa, a sala tez zaklepana, tylko umowe musimy podpisacno i w koncu do ksiedza sie wybrac..bo od zeszlego tyg o tym mowimy a jeszcze nie poszlismy..
na szczescie udalo nam sie tez troche cene "shandlowac"-u orkiestry i fotografama sie tego gadanego i w sumie 600 zl do przodu

a poza tym...jak nie mam jakiegos zajecia to sa znowu te mysli i placz..nie potrafie przestac o tym myslec ostatnio robilam porzadki i znalazlam moje tesciki ciazowe-z 2 kreseczkami...i poplakalm sie jak male dziecko..

no ale powolutku i tak jest lepiej niz bylo. trzyma mnie tylko mysl ze za jakis czas znowu bedziemy mogli wznowic staranka i tym razem bede pod stala opieka tylko jednego lekarza.i chce zrobic do tego czasu wsyzstkie badania...

a co u Was dziewczyny??

Myszolku nastepnym razem musi byc dobrze musimy w to wierzyc...przesylam pozytywne fluidki a dlugo czekalas na wyniki hispat.? ja pewnie za tydzien zobacze czy juz sa (to beda juz 3 tyg od zabiegu )

asiaczek trzymam MOCNO kciuki zeby @ nie przyszla. a sio!!!!

Edzia, Czarniawa, berti, anula co u Was??
Przykro mi, i wiem co czujesz bo sama przez to przeszłam

a w ogóle to cześć Wszystkim
Mam nadzieję,że mogę się tu zadomowić??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 18:45   #1730
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Przykro mi, i wiem co czujesz bo sama przez to przeszłam

a w ogóle to cześć Wszystkim
Mam nadzieję,że mogę się tu zadomowić??
witaja no pewnie ze mozesz sie zadomowic
a ze sie tak spytam.. jak u Ciebie wygladala "ta" sytuacja?? w ktorym tyg ciazy?

Stary 2010-01-27, 19:27   #1731
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
witaja no pewnie ze mozesz sie zadomowic
a ze sie tak spytam.. jak u Ciebie wygladala "ta" sytuacja?? w ktorym tyg ciazy?
wg @ był to 9 tc,a wg płodu 5tc...
Ciężko mi było nawet bardzo...

Coś mi się zdaje,że mniej więcej w tym samym czasie byłyśmy w ciąży...
Stary 2010-01-27, 19:42   #1732
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć laseczki!Wpadłam się tylko przywitać

Jestem jeszcze w jednym kawałku,nogi nie połamane-znaczy się jest dobrze. Pogoda idealna jak dotąd i śmigamy sobie z górki na pazurki

14 dc-zobaczymy...ale moja nadzieja to już wicie śpi sobie głęboko i spokojnie...

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco!

Stary 2010-01-28, 09:41   #1733
Czarniawa228
Rozeznanie

Hej dziewczyny ..
Witaj bella przykro mi, że Cię to spotkało.. A w jakim wieku jesteś jeżeli mogę spytać?

Kalinka bardzo się cieszę, że ze ślubem do przodu i zaczynasz wychodzić na prostą.. masz rację -zajmuj się czymś na okrągło, znajduj zajęcia i walcz ze złymi myślami.. ze smutkiem i przygnębieniem..Teraz czas na dobrą passę
Trzeba iść do przodu.. silna z Ciebie osóbka i świetnie dajesz sobie z tym wszystkim radę. A jak duże weselicho planujecie?? Sukienka wybrana??

Asiaczek trzymam kciuki !!
Edzia pozdrawiam również i obyś ze śmigania wróciła z kinder niespodzianką czekam z niecierpliwością..

O matko dopiero zobaczyłam, że u mnie już 29dc i czekam na @.. wiem, że przyjdzie bo rano jajniczki tańczyły walca, a teraz pobolewa podbrzusze więc randka murowana
Przykro mi stwierdzić ale w moim przypadku sex co dwa dni do 20 dc a potem co trzy ... nic nie zmienił.. niestety nie mam szczęścia i bez interwencji lekarza się nie obejdzie..
Myślę o inseminacji bo stres działa na mnie demobilizująco

jestem mamą..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 10:24   #1734
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Czarniawa228 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ..
Witaj bella przykro mi, że Cię to spotkało.. A w jakim wieku jesteś jeżeli mogę spytać?

Kalinka bardzo się cieszę, że ze ślubem do przodu i zaczynasz wychodzić na prostą.. masz rację -zajmuj się czymś na okrągło, znajduj zajęcia i walcz ze złymi myślami.. ze smutkiem i przygnębieniem..Teraz czas na dobrą passę
Trzeba iść do przodu.. silna z Ciebie osóbka i świetnie dajesz sobie z tym wszystkim radę. A jak duże weselicho planujecie?? Sukienka wybrana??

Edzia pozdrawiam również i obyś ze śmigania wróciła z kinder niespodzianką czekam z niecierpliwością..

O matko dopiero zobaczyłam, że u mnie już 29dc i czekam na @.. wiem, że przyjdzie bo rano jajniczki tańczyły walca, a teraz pobolewa podbrzusze więc randka murowana
Przykro mi stwierdzić ale w moim przypadku sex co dwa dni do 20 dc a potem co trzy ... nic nie zmienił.. niestety nie mam szczęścia i bez interwencji lekarza się nie obejdzie..

a 21
Stary 2010-01-28, 11:42   #1735
Czarniawa228
Rozeznanie

Cytat:
a 21
I znowu poczułam się 29- letnią staruchą

jestem mamą..

Stary 2010-01-28, 18:37   #1736
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki!Pogoda u nas gorsza ale nadal jesteśmy cali

Nieskromnie zauważę że w tym tygodniu stuknęło mi 27 latek

Czarniawa to może pomyślimy razem?Ja już nie potrafię tak żyć!nienawidzę tego wszystkiego tych testów,temperatur,śluzów, hormonów,owulacji,sex-u co dwa dni jak na receptę!Niech mi zmajstrują to dziecko i niech świat(i sex) wróci do normy!!!Bo to jest cholernie wszystko popaprane...
Ja tak nie umiem a inaczej też nie umiem...

Od następnego cyklu chyba poczynię kroki ku inseminacji nr 1...Najpierw rozpoznanie tematu...

Stary 2010-01-28, 21:51   #1737
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
wg @ był to 9 tc,a wg płodu 5tc...
Ciężko mi było nawet bardzo...

Coś mi się zdaje,że mniej więcej w tym samym czasie byłyśmy w ciąży...
wiem jak moglo Ci byc ciezko sama przez to przeszlam i do dzisiejszego dnia nie jest do konca dobrze... caly czas placze po katach..i chyba sama sie nakrecam ze teraz bylabym pod koniec 12tc, ze pewnie brzuszek lada dzien byloby widac,ze bylabym taaak szczesliwa etc..ehh
a skonczylo sie poronieniem czy ciaza martwa? przepraszam ze tak pytam..jak nie chcesz nie musisz odp

Cytat:
Napisane przez Czarniawa228 Pokaż wiadomość

no chociaz cos idzie dobrze..z tym slubem.ale poki co o tej zmianie wiedza tylko rodzice moi i tzta, tzta rodzenstwo,moja przyjaciolka no i Wy nikomu wiecej nie mowimy na razie..nawet mojemu rodzenstwu.nie chce znowu zapeszac.i nie chce znowu zazdrosci osob trzecich i gadek..wiec sie wstrzymujemy z mowieniem.
staram sie walczyc ze zlymi myslami i smutkiem ale niekiedy jest to silniejsze ode mnie..rana sie pewnie za jakis czas zagoi ale blizna zostanie do konca zycia..

a wesele na jakies 150 osob a sukienka..jeszcze nie wybrana bo za szybko to wszystko sie dziejetak mialam czas do czerwca 2011 a teraz?hihi. ale powoli szukam po internecie i poki co spodobalo mi sie kilka modeli

a u Ciebie kochana jak tam?? mam nadzieje ze ta @ wredota nie przylazla, zaraz ja ja tam odgoniegrunt to myslec pozytywnie..

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!Pogoda u nas gorsza ale nadal jesteśmy cali

Nieskromnie zauważę że w tym tygodniu stuknęło mi 27 latek

Czarniawa to może pomyślimy razem?Ja już nie potrafię tak żyć!nienawidzę tego wszystkiego tych testów,temperatur,śluzów, hormonów,owulacji,sex-u co dwa dni jak na receptę!Niech mi zmajstrują to dziecko i niech świat(i sex) wróci do normy!!!Bo to jest cholernie wszystko popaprane...
Ja tak nie umiem a inaczej też nie umiem...

Od następnego cyklu chyba poczynię kroki ku inseminacji nr 1...Najpierw rozpoznanie tematu...
Edzia kiedy dokladnie te 27 latek Ci stuknelo...? jak cos przeoczylam to STO LAT,STO LAT!! spelnienia marzen a przede wszystkim tego,zebys w koncu ujrzala na tesciku piekne dwie grube kreski:kc iuki: no i ja tam trzymam kciuki zebys wrocila z kinder niespodzianka-jak to powiedziala Czarniawa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 07:41   #1738
asiaczek82
Rozeznanie

bella przykro mi witam wśród nas na naszym wizzarkowym spokojnym wątku

kalinka super ze juz udało wam sie wszysko pozałatwiać

czerniawa edzia to co pażdziernikówki czy razem podgodzimy do indeminacji :brzyda l:

ja dzisiaj zauwazyłamz e musze kupic dupka biore wyjmuje recepte z zapsów bezdatowych i tak se pomysłam kupowac nie kupowac bromka na następnym cykl ale roządek i przeczucia podpowiedziały zeby wziaść recepte i wykupić

Chyba faktycznie moje nastawieni ejst fatalne wmówiłam chyba sobie ze sie nie uda naturalnie i ze trzeb mi psychologa dobrze ze mam wizyte 3 lutego

W pracy mam już spokoniej

bunia berti anula a gdzie Was wywiało????

Stary 2010-01-29, 08:53   #1739
Czarniawa228
Rozeznanie

Hallo dziewczyny!!

Edzia stary babiszonie STO LAT, Po pierwsze zdrówka, po drugie dzidziusia ,po trzecie czego tylko sobie zapragniesz
Masz rację... na myśl o skrupulatnym przestrzeganiu wykresu, sprawdzaniu majtek, kochaniu się wtedy kiedy muszę, a nie wtedy kiedy mam ochotę doprowadza mnie do szaleństwa i MAM MDŁOŚCI!!! Pierwsza sprawa rozeznajemy się w temacie i rozgryzamy nieścisłości Ja poczynię pierwsze kroki na wizycie u gina ale to dopiero 8 marca więc mam czas na pilną naukę i zaznajomienie się z tematem na tyle żeby nie zostać spławioną bądź zaskoczoną
To mamy cel!!!!!!!!!!!!!!

Kalinka każda z nas z czymś walczy, nie mówię, że jest to na równi ani sprawiedliwe ale tak to już jest... ja nie mogę zajść ,a Ty możesz ale za to z tragicznym i bolesnym skutkiem... nie możemy się poddawać tylko podnosić się i iść dalej.. pamiętajmy, że to my jesteśmy płcią silniejszą i bardziej wytrzymałą Wierzę, że razem damy radę i po to właśnie tutaj jesteśmy!!
Mojee wesele było na 100 w pięknej Osadzie Danków na Mazurach.. Było cudownie, że wspominam ten czas z rozrzewnieniem ,a najchętniej cofnęłabym czas
Sukienkę wypożyczyłam i byłam bardzo zadowolona z wyboru.
Pokazuj te swoje kreacje doradzimy

Asiaczek to przyłączasz się do nas?? Zapomnijmy o tych piep.....regułach, które doprowadzają nas do obłędu tylko pomyślmy o pójściu na skróty

Berti, Anula i reszta dziewczyn .. zasypało Was??

jestem mamą..

Stary 2010-01-29, 09:02   #1740
asiaczek82
Rozeznanie

Ja już dwano jestem po tamtej stronie:/ tylko u mnie leki wyznaczaja cykl :/ tempke mietzyć musze zeby wiedzieć kiedy mam wziaś leki
nie rozumiem jednego dalczego piewsze pyk myk i było a teraz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości