|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
czesc dukaneczki
wczoraj mnie tu nie bylo wieczorem, mialam strasznie ciezki dzien! myslalam ze zwariuje! ale tak na skroty: bylam pewna ze waga pokaze + upieklam sernik wczoraj i zrobilam na to polewe i lepiej nie mowic ile zjadlam i o ktorej godzinie oprocz tego wypilam drinka dzisiaj ostatni dzien pw wiec mysle nad dobrym obiadkiem, chyba zrobie kurczaka z kapusta robila ktoras?a waga pokazala dzisiaj -0,1 ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- boszka - mysle ze mozliwe - to woda! zobaczysz co bedzie jak dostaniesz! ewamik - dobry pomysl ja mam maszyne ale szyc nie umiem przynajmniej nie bedziesz miala problemu z nowymi ciuchami bo stare zmniejszysz poza tym to wydaje mi sie ze ten kto tej diety nie stosuje ciezko mu uwiezyc ze mozna tak ladnie leciec w dol! wiec dla wszystkich niedowiarkow(dla Twojej siostry takze) najlepszym dowodem jestesmy my
|
|
#1712 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Myślę że 3 kg to chyba za dużo pewnie waga Ci szwankuje chyba że masz skłonność do obrzęków
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
tez tak moze byc jak masz na baterie to je wyciagnij i zwaz sie na nowo! a co wczoraj jadlas?
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- ewamik a Ty sie kochana w koncu zwaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ogolnie to ja tez duzo rzeczy mroze, zawsze jak cos jest bardziej pracochlonne to robie wiecej i mroze
|
|
|
#1716 |
|
Raczkowanie
|
Zważę się zważę tylko nie mam gdzie- a swojej wagi jeszcze nie mam
.A poza tym mam 2 dzień @ to jeszcze ze 2 dni coby mi woda odeszła ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- A zauważyłyście ile z nas ma @ w tym samym czasie jakbyśmy się zsynchronizowały
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
czy moglaby ktoras mnie
pogonic do roboty!!!! bo mam dzisiaj w planie posprzatac dom na blysk!!! i umyc okna (a troche ich mam ) a tak mi sie nie chce!!!!!!!!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1718 | |
|
Raczkowanie
|
wyciągłam baterie i jednak 2,5kg więcej niestety, wczoraj pozwoliłam sobie na pare kawałków murzynka -nie dukanowskiego-kawałek pizzzy i zupe ogórkową ze śmietana<byłam u rodziny a byłam głodna jak fix i zjadłam co mi podali> a w czwartek zjadłam pare placków ziemniaczanych bo nie mogłam się opanować i po nich waga poszła ponad 2 kg mogę się założyć, wogóle przed @ chodze cały czas głodna i jem co popadnie i to pewnie temu, niech już się zacznie i szybko skończy ta @ wredna wtedy waga znów spadnie, narazie postaram się nie ważyć pare dni żeby sie nie załamywać, a dzisiaj zrobie jakąś sałatkę na podjadanie popołudniowe muszę się jakoś zmobilizować, jakoś w I etapie lepiej mi szło,a teraz co chwile sie łamie i boje się że któregoś dnia rzucę diete i wszystkie kg wrócą z nawiązką
![]() chciała bym wytrzymać do 15 kwietnia a potem chyba zaczne etap III coraz bardziej brakuje mi owoców i chlebka, albo chociaż grachamka pracuje w sklepie i baaaaaaaardzo mnie kusitak wogóle to wekeendy są dla mnie najgorsze z jedzeniem zwłaszcza wieczory ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- tylko mnie nie zlinczujcie za to "żarcie" zrobiłam dziś za kare 200 brzuszków, a jutro pójde na siłownie o ile @ nie będzie, trzeba odpokutować, miłej niedzieli
|
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Zadomowienie
|
boszka latwo mowic
wczoraj do 6 bylam w pracy wiec dzisiaj moge sobie odpoczac jak wszystko zrobie
|
|
#1720 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wątróbkę najlepiej sparzać kilka razy, bo innaczej pasztet wyszedłby bardzo wątrobkowy w zapachu i smaku nawet jeżeli wątróbki byłoby mało w porównaniu do reszty skladnikówCytat:
![]() Cytat:
niedziela palmowa a tej sprzątać się zechciało---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- boszka no to już wiemy że to nie tylko wina @ sama sobie odpowiedziałaś czemu wzrosło
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2010-03-28 o 10:24 |
|||
|
|
|
|
#1721 |
|
Raczkowanie
|
Boszka nie łam się bo będą
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1722 |
|
Rozeznanie
|
a ja zaczęłam pisanie od komentowania Waszych postów i zapomniałam o sobie... Waga na dzisiaj -0,4 kg
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2010-03-28 o 10:41 |
|
|
|
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
U mnie też dzisiaj na minusie -0,6 w końcu bo juz miałam dość tego zastoju, aż odrazu mam lepszy humor i taką chęć do zycia i do działania Gallowy- masz racje, jakbym się wzieła dzisiaj za mycie okien, to moje sąsiadki (prawie same stare babcie) chyba by mnie zlinczowały
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny, znów wracam z zajęć i pierwsze co, wpadam na wizaż
Boszka ja powinnam dziś dostać okres, brzuch mnie boli okropnie, jestem wzdęta fuj i mam 2kg więcej nie grzesząc więc luz nie martw się, wszystko jak przyszło tak zleci, spokojnie Nawet nie mam pomysłu na obiad dziś... Chyba jakiegoś kuraka wyciągnę z zamrażarki, tymczasem lecę do łóżka, bo spałam raptem 4 godziny przez tę zmianę czasu
|
|
#1725 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane ranne ptaszki. Wygląda na to że tylko ja spałam dzisiaj do 10tej nowego czasu. Powód? Z premedytacją nie przestawiłam wczoraj zegarków aby się wyspać
bo w tygodniu się nie da niestety.Dzisiaj dobiłam do równego 107 kg Oczywiście wszystkim bardzo bardzo spadków gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
nigdy. A w ogóle to daj przepis, bo na początku diety jak zrobiłam pasztet to wylądował w koszu - niezjadliwe to to było.Cytat:
![]() Cytat:
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-03-28 o 11:56 |
||||
|
|
|
|
#1726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, w takim razie miłej pracy![]() dzięki wszystkim za miłe słowa tak apropo elskede ja nie mam żadnych objawów że ma być @ więc pewnie sie spózni i będe taka nadęta chodziła ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- tak wogóle to gratuluje wszystkim spadków
|
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
boszka1987 a jak u Ciebie z wizytami w toalecie, że się tak wyrażę? Może dawno nie byłaś i stąd ten wzdęty brzuszek?
|
|
#1728 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Panie!
Postanowiłam napisac,bo potrzebuje porady,a jestem na diecie od 11 lutego więc bardzo blisko Waszego startu ![]() zaczynając ważyłam 86 kg (w pół roku przytyłam 13 kg przez hormony na niedoczynność tarczycy) teraz minął ponad miesiąc i ważę 79kg. Od dwóch tygodni mam wielki problem z ruszeniem się wagi,nie wiem czym to jest spowodowane bo odżywiam się zgodnie z dietą. Czy mogę liczyć na jakąś pomoc i przyjęcie mnie do Waszego grona? |
|
|
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
adatkaa jasne, że tak
![]() Ponoć takie przestoje są normalne. Zdarzają się każdemu w trakcie diety, że niby to związane z tym, że organizm się przyzwyczaja i trochę te chudnięcie zwalnia, ale ponoć jak się to przetrwa to potem znów leci w dół. Przyczyną może też być spowolnienie metabolizmu - jak u Ciebie z tym jest?
|
|
#1730 |
|
Przyczajenie
|
hmm.. nie mam za dobrej przemiany materii,jeszcze z tą dietą to już w ogóle ani się załatwić nie mogłam ani nic.. ale kupuję sobie activie naturalną albo ze śliwką i daje rade
czytałam że można jeść chleb orkiszowy albo waze z 3zbożami,mama ostatnio mi kupiła chleb razowy i myślę że to może przez to waga stoi bo wczoraj przeczytałam że to w 3fazie utrwalającej można go jeść. Jak już tak długo ta waga się nie zmienia to mam ochote czasem zrezygnować bo niemożliwe jest żebym osiągnęła wymarzoną wage
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
Czesc kochane!!!
Kurcze ja przez ta zmiane czasu tez sie nie wyspalam ![]() ![]() .Dziewczyny moja waga stoi od 3 tygodni ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam także pytanie, ale moje przy Twoim pytaniu to pikuś. A chciałam się zapytać, czy to jest normalne gdy jest 1 dzień @ to waga wzrasta o 0,5kg lub więcej ? Także ja Ci Kochana nie pomogę, bo ja jeszcze jestem za świerzą Dukanką |
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Wtajemniczenie
|
Do adatkaa: Nie rezygnuj! Serio, waga napewno ruszy w dół. Wiesz co ja naczytałam się sporo o activii i ona ponoć nic nie daje. Przeprowadzali ostatnio jakieś badania i chyba nawet ma być jakiś pozew do sądu, że oszukują konsumentów mówiąc, że ona ma jakieś tam właściwości polepszające trawienie a tak naprawdę ani w składzie nie ma niczego takiego ani nie daje żadnych efektów. Nie pamiętam już gdzie ten artykuł znalazłam, ale ponoć to pic na wodę. Ja piję już czwarty dzień ocet jabłkowy- dwie łyżki na pół szklanki wody rano na czczo i wieczorem przed snem, I jest o niebo lepiej! A miałam też już niezłe problemy z wypróżnianiem, waga stała w miejscu lub nawet szła w górę i ciągle miałam brzuch jak balon. Najpierw brałam tabletki które mi polecił pan z apteki - Radirex i mi pomogły. No ale wiadomo nie chciałam się faszerować długo jakimiś lekami i sięgnęłam po ten ocet i on serio pomaga. Gdzieś czytałam, że tu chodzi o zachowanie równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie. Wszelkie białka zakwaszają nam organizm i dla prawidłowej przemiany materii potrzeba czegoś co odkwasza, co ma odczyn zasadowy. Taki jest właśnie między innymi ten ocet jabłkowy. Można też kupić w aptece taki proszek zasadowy, który ponoć też pomaga. Może to o to chodzi? Popróbuj może czegoś z tych rzeczy, może coś pomogą? Nie poddawaj się. Pomyśl, że tyle już czasu dałaś radę - chcesz to zaprzepaścić? Wiem coś o tym, bo sama przerwałam dietę przez jeden wyjazd, na którym się obżerałam i teraz bardzo żałuję, bo już pewnie miałam bym wymarzoną wagę osiągniętą. Ale trwam dalej. W święta na bank trochę pogrzeszę, ale po świętach wracam na ścisłą fazę II. Pomyśl jak super będziesz wyglądała w wakacje!
Ja ciągle sobie to powtarzam
|
|
#1734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Adatka i Vandros Co do waszych zastojów to bądźcie cierpliwe, ja ostatnio miałam taki 2tygodniowy (a zdarzają się ponoć nawet takie trwające miesiąc) i waga mi ruszyła i to jak. Tak że cierpliwie, spokojnie dukajcie a waga z pewnością spadnie. Vandros nie rób uderzeniówki, tylko na P staraj się nie jeść produktów z listy dozwolonych, a jak najwięcej białek.
|
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
A no i ważne jest też ponoć jakiego rodzaju białka się je. Szybciej ponoć chudnie się na wszelkich chudych mięskach, rybach itp niż na nabiale. Może warto zwiększyć ilość tych pierwszych a zmniejszyć trochę te jogurty, serki itp?
|
|
#1736 |
|
Raczkowanie
|
Zabciu mnie przed @ waga podskoczyla 2 kg a trzeciego dnia @ wrocila do stanu sprzed wiec sie nei przejmuj.
Mwgi dzieki za odp. Jeszcze sie trzymam i tlumacze sobie zastoj tym ze jestem na tydzien przed @ ale kurcze zastoj robi mi sie na wlasnie tak na tydzien przed a nie na trzy... skoro mowisz ze zdarzaja sie nawet miesieczne no to moze i tak jest... Poki co zblizaja sie swieta, jade do mamy a tam nie bedzie dukanowych pysznosci ![]() ![]() ![]() moze jak skubne jakies miesko czy ciasto to sie ruszy...
|
|
|
|
|
#1737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
nie skubaj ciasta, tylko albo weź ze sobą nasze jedzonko, albo u mamy zrób dla siebie pyszności, sernik, galaretkę z drobiu - prosta, szybka i smaczna, i inne smakołyki sobie stwórz.
|
|
|
#1738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tak własnie w tym roku zrobię Dzięki ogromne za pocieszenie |
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak miałam zastój 2 tygodniowy to jeszcze na plus mi wskoczyło ok. 1,5kg, a jak się ruszyło to i plus i dodatkowe prawie 2 kg zleciało, my walczymy o utratę kilogramów, a nasz organizm ich broni, nawet Dukan w książce pisał że takie zastoje i wzrosty są częste i żeby cierpliwie czekać.
|
|
#1740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny !! Zapewne gdyby nie Wy dawno już bym się poddała Dziękuje jeszcze raz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

oprocz tego wypilam drinka

możliwe żeby przed @ waga poszła aż tak w góre, załamka
pogonic do roboty!!!! bo mam dzisiaj w planie posprzatac dom na blysk!!! i umyc okna (a troche ich mam

Wtedy będę Wam się żalić i marudzić

nie martw się, wszystko jak przyszło tak zleci, spokojnie
Chyba jakiegoś kuraka wyciągnę z zamrażarki, tymczasem lecę do łóżka, bo spałam raptem 4 godziny przez tę zmianę czasu
nigdy. A w ogóle to daj przepis, bo na początku diety jak zrobiłam pasztet to wylądował w koszu - niezjadliwe to to było.