|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dobrze się już znamy i wciąż wspólnie odchudzamy...część V
Maliś o ja wiem, co to znaczy, jak kasa idzie na mieszkanie. U mnie to 500zł na miesiąc (dobrze, że jest na 4 w mieszkaniu, bo jakbym miała płacić połowę, to bym się zabiła). No do tego studia za semestr 2850. Dobrze, że tata mi połowę oddal. Chociaż powiem, że w sumie sporo zarabiam teraz i bardzo mnie to cieszy. Odkładam kasę na konto oszczędnościowe - na wkład na mieszkanie. Za półtora roku musimy coś z przyszłym mężem kupić dla siebie.
![]() Oj a co Ty takie rzeczy kupujesz do jedzenia, że pieniążków nie masz? Choć powiem, że na jedzenie to idzie dużo. Blondi o matko, do spa!!!!!!! ![]() O mieszkanie chcesz Blondi kupić. Tego też zazdroszczę. W Wawie za metr kw. trzeba zapłacić od 6 tysięcy wzwyż. Ale te 6 to na zadupiu. A np. tam, gdzie pracujemy, dojeżdżam godzinę do pracy to cena za metr kwadratowy to ponad 7 tysięcy ![]() ![]() I Blondi sądzę, że Twój szef to już widzi, jaki Ty pracuś jesteś. A chwilunię. Twój TŻ to pracuje z Tobą?
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
no rozumiem Blondasku, skoro widzisz w tym więcj plusów niż minusów
![]() ![]() a byłam na swoim 2 lata, jakoś z rachunkami i wszystkim dawałam radę ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() W tym roku też odkładałam po trochu na konto, a teraz nie bardzo będzie z czego odłożyć ![]() na kosmetyki sporo mi idzie, chociaż i tak się ograniczam, na ciuchy istatnio nic, bo już mówiłam, że nie mam z tego frajdy, może jak schudnę to trochę się zmieni ![]() A do tej pory jadłam głownie to, co było w domu, teraz wszystko musze sama sobie kupić właściwie, więc rozumiesz, że jednak idzie więcej---a do tego zdrowe rzeczy wcale nie są tanie---mięso, ryby, sery, oliwa z oliwek, jakaś kawa itd. itp ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
Maliś a w ogóle sorki, bo nie pamiętam, gdzie Ty mieszkasz?
Sama mieszkałaś w mieszkaniu? Oj wiem, jedzenie jest drogie. Ryby szczególnie. Masakra jakaś. Powiem tak, że u Nas, to głównie ja zaopatruję lodówkę i mieszkanie w chemię. Więc mi więcej idzie. Nie chcę komentować tego.
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2010-11-11 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 | ||||
Podróżniczka
|
Ja już pranie ręczne zrobiłam, jedno z pralki wywiesiłam...w pokoju posprzatane i ogarnieta kuchnia i zupka zrobiona
![]() Cytat:
![]() Oj Ty pracusiu ![]() Dasz fotki ze Słowacji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=dziuba85;23176325]Maliś o ja wiem, co to znaczy, jak kasa idzie na mieszkanie. U mnie to 500zł na miesiąc (dobrze, że jest na 4 w mieszkaniu, bo jakbym miała płacić połowę, to bym się zabiła). No do tego studia za semestr 2850. Dobrze, że tata mi połowę oddal. Chociaż powiem, że w sumie sporo zarabiam teraz i bardzo mnie to cieszy. Odkładam kasę na konto oszczędnościowe - na wkład na mieszkanie. Za półtora roku musimy coś z przyszłym mężem kupić dla siebie. ![]() Oj a co Ty takie rzeczy kupujesz do jedzenia, że pieniążków nie masz? Choć powiem, że na jedzenie to idzie dużo. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mieszkam w Zamościu, teraz z rodziną, ale jak jestem na diecie nie mogę zapchać głodu chlebem itd...więc, muszę własne zakupy jedzeniowe robić...kosemtyczne tak samo, chyba tylko mydła używam wspólnie z rodziną ![]() ale mieszkałam prawie 2 lata w poznaniu, raz dzieliłam pokój, a 2 razy byłam sama w pokoju ![]() ![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2010-11-11 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Moniś u mnie pokój wychodzi 1050 zł ale na Nas dwoje. Choć mieszkam w samym centrum Wawy. A chciałabym mieszkać poza centrum, i płacić mniej za większe i ładniejsze. Fakt byłoby to jakieś 50-100zł mniej, ale dobre i to. I do pracy bliżej bym miała.
Tak, właśnie o taka głupotę mi chodzi z solarium ![]() Ja też już sprzątnęłam, zrobiłam pranie, wykąpałam się. A teraz leżę z lapem na nogach ![]() Maliś dokłada się... Tylko mnie i tak trochę więcej kasy na to idzie. Bo On do sklepów nie chodzi. A jak pójdzie, to rzadko. ![]() ![]() Które mi przeszkadzają ![]() A lubelskie, moje województwo. Zamość - byłam. Ładny. Co sądzicie? http://moda.allegro.pl/amisu-damska-...311639695.html
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2010-11-11 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
Dziubku, ja bym mu co miesiąc rozliczenie robiła
![]() nie ma co się denerwować na niego, ale trzeba z nim pogadać ![]()
![]() |
![]() |
#1718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mieszkania tak chcę kupić 2 pokojowe razem z Tż...zobaczymy jak będzie, liczę się z kosztem 150 tysięcy za samo mieszkanie do wyremontowania i 50 tysięcy na remoont...zobaczymy jaki kredyt bym dosała bo nie mam aż tylu pieniążków...z połowę niecałą bym może miała... ![]() No w Warszawie to są straszne koszta...współczuję naprawdę... Co do mojej pracy no mam nadzieję,że zauważył już dawno ale teraz to już dodatkowo prawda ![]() Tak mój Tz pracuje ze mną na jednej zmianie, tylko że on już pracuje 3 lata i jest dawno po stażu, w sumie to jemu zawdzięczam większość mojej wiedzy itd...wszystkiego mnie nauczył nawet jak byłam jeszcze w związku zupełnie bezinteresowanie i chyba to mnie najbardziej w nim ujęło... ![]() Cytat:
[QUOTE=moniczorek;23176718]Ja już pranie ręczne zrobiłam, jedno z pralki wywiesiłam...w pokoju posprzatane i ogarnieta kuchnia i zupka zrobiona ![]() Jedno solarium nie jest równe drugiemu...trzeba na moc i ilosci lamp patrzec ![]() Oj Ty pracusiu ![]() Dasz fotki ze Słowacji ![]() Aaaa rozumiem to o taki lęk chodzi ![]() Pewnie ![]() Jak się nie będę wstydziła pokazać takich fotek to pokaże, aczkolwiek wolę zdecydowanie pokazywać się w ubraniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 | ||
Podróżniczka
|
Cytat:
Jesli chodzi o TZ to niestety tak jest ... z biegiem czasu mija to zauroczenie, klapeczki z oczu spadaja i zaczyna sie dostrzegac wiecej wad tej drugiej osoby ![]() [QUOTE=Blondyna20;23177526]Powiem tak...planuję spa...bo wiem,że tam jest ![]() Co do mieszkania tak chcę kupić 2 pokojowe razem z Tż...zobaczymy jak będzie, liczę się z kosztem 150 tysięcy za samo mieszkanie do wyremontowania i 50 tysięcy na remoont...zobaczymy jaki kredyt bym dosała bo nie mam aż tylu pieniążków...z połowę niecałą bym może miała... ![]() No w Warszawie to są straszne koszta...współczuję naprawdę... Co do mojej pracy no mam nadzieję,że zauważył już dawno ale teraz to już dodatkowo prawda ![]() Tak mój Tz pracuje ze mną na jednej zmianie, tylko że on już pracuje 3 lata i jest dawno po stażu, w sumie to jemu zawdzięczam większość mojej wiedzy itd...wszystkiego mnie nauczył nawet jak byłam jeszcze w związku zupełnie bezinteresowanie i chyba to mnie najbardziej w nim ujęło... ![]() Wszystko kosztuje, ale jak widać to wiesz już jak to jest własnie płacić rachunki. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Coś się chyba cytowanie pierniczy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
Moniś chyba się na serio pierniczy cytowanie
![]() Oj mi tak klapki spadają, co jakiś czas... I po prostu jestem rozdrażniona, to wraca, jak bumerang. Nie wiem, czemu. Może dlatego, że ostatnio chcę trochę od życia więcej. Mówię o tym TŻowi a On nic. Jacy Ci faceci są teraz. Ale nie mam co narzekać. Ciesze się, że mnie kocha i jestem dla Niego taka ważna. No i to, że zawsze mi wszystko mówi. A co do mieszkania. No eee, po znajomości je dorwałam:P Przez ciotkę. Normalnie takie mieszkanie w centrum, to kosztuje około 300zł więcej. A jaki metraż ma Wasze mieszkanie? Ile Twoj pokój a ich?
![]() |
#1721 |
Wtajemniczenie
|
no cóż pozostaje mi tylko powiedzieć że nieraz warto mieszkać w takich zadupiach jak ja, bo jak czytam ile płacicie za wynajmowane mieszkania, pokoje to aż w to nie wierze, masakryczne ceny !!! nie wiadomo ile trzeba zarabiać aby te wszystkie wydatki pokryć, choć wiadomo że wypłaty nie sa porównywalne z tymi co są u nas.ciesze się że udało mi się z tym mieszkaniem co teraz mieszkam, za same opłaty.nieraz naprawdę warto zapukać do drzwi banku i wziąć kredyt na kupno mieszkania, i płacić ratę która zazwyczaj jest mniejsza niż żądane opłaty za wynajem, ale jest sie na swoim, .
CHCE CZUĆ SIĘ DOBRZE PATRZĄC NA SIEBIE, I CHCE ABY PATRZONO NA MNIE I WIDZIANO ATRAKCYJNĄ KOBIETE ![]() ![]() a ja czekam, i czekam na niego ![]() Edytowane przez mona2007 Czas edycji: 2010-11-11 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
Ale:
1. Trzeba mieć umowę o pracę na czas nieokreślony 2. Na umowie tyle, ile się dostaje a nie 1000zł a reszta koperta 3. Kogoś z kim można wziąć kredyt - większa szansa na większy kredyt 4. Nie mieszkać w Wawie ![]()
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiecie co zrobiłam dzisiaj? włożyłam niezakręconą butelkę z wodą do torby, a potem biegłam na autobus....w torbie masakra ![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2010-11-11 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie nie mogę, ale chcę. Więc sie uda! A co miałaś w torbie?
![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
oj tam różne takie---telefon-ale był w kieszonce, więc nie ucierpiał, ale zalałam pendrive'a, legitymację, na szczęście dość szybko się zorientowałam
![]()
![]() |
![]() |
#1727 |
Podróżniczka
|
Hej dziubaski
![]() Niektórzy mają długi weekend ,a ja już w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Hello!!!
Ja mam długi weekend ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
![]() |
#1730 |
Wtajemniczenie
|
hura uda mi sie dzisiaj wyrwac z domu i idę na imieniny :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moni ja tez dzisiaj pracowałam i nie mam długiego wekendu ale to i dobrze , zmęczona jestem strasznie, są kiepskie warunki pogodowe i źle się jeździ , zaraz obiadek wyszykuje, i wezme się za siebie, kąpiel ,depilacja itd itd. ![]() a jeśli chodzi o kredyty to fakt teraz jest trudniej niż kiedyś, choć jak ja z byłym tż kupowaliśmy mieszkanie też na kredyt, to gdyby nie moi teściowie jako żyranci tez nie mieli byśmy szans na kredyt, a tak to dostaliśmy bez żadnego ale. no ale tak się zaczęło i ciągle czułam że musze być im za to wdzięczna, bo gdyby nie oni to nie mielibyśmy gdzie mieszkać. a ja nie nawidze być komuś za coś wdzięczna, i tak mam do dziś. dlatego ciesze sie że się uwolniłam od tego wszystkiego, choć nadal mam prawo do połowy tego mieszkania bo widnieje na akcie notarialnym mimo iż nie byliśmy małżeństwem .pomieszana ta sprawa. !!! nie zrzekłam się swojej własności bo wkońcu mamy dzieci i jak nie ja to one kiedys z tego skorzystają. ok uciekam , miłego wekendu życze. DO TESS ![]() tess mam nadzieje że zaglądasz do nas czasami i mam do ciebie prośbę odezwij się ,chyba że naprawde niechcesz ani nie potrzebujesz, najwyraźniej bardzo cie rozdraźniło to iż powiedzieliśmy co myślimy i z tego pomodu zamilkłaś , brak jest tu ciebie , wiec jeśli masz ochote to napisz pare słów od czasu do czasu., serdecznie cie pozdrawiam !!!
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Hej Doktorku!
![]() Mona to życzę udanej zabawy ![]() ![]() My z Tżem piwkujemy sobie. Aj chcialabym wyjść w jakimś babskim towarzystwie na imprezkę. Moje zakupy dzisiejsze ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=571 Jestem zakupoholiczką... ![]() Siostrze kupiłam bardzo fajny komin za 59zł na urodzinki ![]() ![]() Oooo taka: http://moto.allegro.pl/kuchnia-smoby...309201903.html
![]() |
#1732 |
Wtajemniczenie
|
Dziubuś fajnie udało mi się pogadać z mamą i dorwać puder z nowej limitowanki essence
![]()
![]() |
#1733 |
Wtajemniczenie
|
hej hej melduje się z bólem głowy ale to norma po takiej imprezie
![]() ![]() ![]() dziuba zakupy widze udane, ja wczoraj tez zaszalałam i kupiłam sobie torebke dałam za nią 65zł, od razu jak ja zobaczyłam to wiedziałam że musi być moja ![]() oprócz tego udało mi sie upolować na lumpach spodnie bardzo fajnie leżą na mnie a że sa czarne to jeszcze wyszczuplają !!! poluje na kurtke dla siebie, ale przerażają mnie te ceny , musze mieć przynjamniej z 200zl aby sobie kupić taką jak ja chce, ceny kosmiczne .
CHCE CZUĆ SIĘ DOBRZE PATRZĄC NA SIEBIE, I CHCE ABY PATRZONO NA MNIE I WIDZIANO ATRAKCYJNĄ KOBIETE ![]() ![]() a ja czekam, i czekam na niego ![]() Edytowane przez mona2007 Czas edycji: 2010-11-13 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1734 |
Podróżniczka
|
Hej Wam, hej Moni
![]() Ja dopiero wstałam ![]() Ja w tym miesiacu musze przycisnac pasa...bo tatoo zrobilam, bratu na szkole pozyczylam, zaliczke za Sywestra w górach dałam i mi zostalo na życie 200 zł ![]() A Wy tu widze szalejecie ![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2010-11-13 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
hej laseczki
![]() jeszcze tydzień diety nie minął, a ja już schudłam 2,9 kilo ![]() jestem zadowolona ![]() tylko jakoś tego nei czuję po sobie, brzuch mi wywala od tych warzyw (fasolka, papryka surowa) i wyglądam jakbym w ciąży była ![]() Dziubku zakupy super ![]() -śweterek śliczny (szkoda, że nie dla mine ![]() -buty, juz chyba pokazywałaś ![]() -torba jest cudowna ![]() -ta na zakupy śmieszniasta ![]() -komplecik dla chrześnicy ![]() ![]() Moniś oj to pospałaś, ale miałaś ciężką noc, to nie ma się co dziwić ![]() Monu no teraz to coś porządniejzego kupić to drożyzna, ceny nie na polską rzeczywistość :x
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2010-11-13 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Podróżniczka
|
Mali...gratulacje
![]() ![]() Ja się ostatnio zapuszczam troche ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja znowu po zakupach ![]() Mali!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Jak Ty kobieto to robisz??? AŻ 3 kg!!! Ja ledwo 1kg mi tygodniowo zleci a potem i tak wraca ![]() Co robisz??? Może podzielisz się troszkę to i ja skorzystam. A dziekuję za pochwalę zakupów. Ta torebka to od dwóch tygodni była oglądana przeze mnie kilka razy na dzień, aż w końcu się zdecydowałam ![]() Moniś no to nieźle o 13 wstać:P Mnie męczy wstawanie po 9 a co dopiero, jakbym miała wstać po 13... Mona jak imprezka??? Wybawiłaś się trochę??? Kupiłam sobie spodnie jeansowe. ALE.... muszę chyba przestać szaleć w sklepach... Jeszcze tylko kupię sobie bluzkę zwykłą pod spód i ok. No i czekam do przecen, czyli do 27grudna ![]() ![]() Już wymyśliłam TŻowi co chcę pod poduszkę ![]() ![]() A pod choinkę zegarek:P ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Podróżniczka
|
Dziubol
![]() te branzoletki są tanie...gorzej z tymi zawieszkami. Moja wspollokatorka ma..i np ostatnio za trupią czache dała w yes'ie chyba 139 zł ![]() No a wymagania co do prezentów masz ![]() A co to pod poduszke i pod choinke...a jak to tak...u mnie sie tylko jeden prezent dostaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz jestem na SB, korzystam głównie z książki, robię sobie to, co umiem, zero słodyczy! makaronu, ryżu, chleba, owoców póki co ![]() a reszta pycha, orzechy ![]() http://radkowiecki.is.evil.pl/dieta.html jak chcesz to poczytaj, ale nie korzystałam z tych przepisów co tutaj są, raczej sama robię co mi do głowy przyjdzie ![]() p.s. dieta jest droga :x a tak poza tym, to czemu Ty jeszcze chcesz chudnąc, nie rozumiem tego :x
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2010-11-13 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Mali każde zdrowe odzywianie ( takie , w którym nie mozesz sie napakować badziewiem ...ziemniorami, chlebem czy bułami) skupiajace sie głownie na białku, rybach, miesku, warzywach, zdrowych tluszczach i węglowodanach zlozonych niestety kosztuje. Nie tylko diety. Takie życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.