|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
- Henna Treatment Wax (ta w takiej tubce) (M)
- Kallos Latte - rozczesanie - Joanna mak i bawełna - żel Bielendy na mokre - dyfuzor rano odgniatanie. szału nie ma, ale tragicznie też nie jest...
|
|
|
#1712 |
|
Wtajemniczenie
|
24.01.2013 (mycie w ciągu dnia)
najpierw maska O: na zwilżone sprayem Bobini Mała Księżniczka włosy nałożona/wgnieciona mieszanka: 4 łyżki mojej resztki Pantene loki i fale w białym opakowaniu [akcja "denko"] + 2 łyżeczki oleju arganowego włosy w koczek, pod reklamówkę, trzymane ok. 2 godziny mycie spłukanie włosów ciepłą wodą, M: kubeczkowy mix: emulsja Gloria pół na pół z szamponem Alterra Papaja i Bambus (nowość - fajny edit: jednak mnie podrażnia ) - spienione z wodą, głównie na skalp, trochę masażu długościO: Garnier Fructis przeciw twardej wodzie (przeczesanie palcami) b/s: Joanna Naturia wrzosowa hojnie (ok. 3-4 łyżek) plunking ok. 20 min. styl: ok. 3 łyżek żelu czarnego Isana, utworzenie palcami przedziałka suszenie dyfuzorem ciepłym biegiem, na koniec utrwalenie zimny/ciepły głowa w dole, potem głównie z głową w pionie, na sam koniec wykończenie z głową w dół podpięcie przodu żabkami po około 0,5 h odgniecenie sucharków (niestety minimalnie wilgotnych) przez koszulkę (foto1 - chyba odkryłam maksymalny potencjał mojego skrętu), następnie rozczesanie delikatnie palcami (foto2) i wgniecenie w końce i długości ok. 2złotówki Garniera AiK rozsmarowanego na dłoniach (foto3) bardzo zadowolona ![]() 25.01 brak reanimacji, foto po czapce (foto4)reanimacja 26.01 - spray Bobini, ugniatanie, na lekko podeschnięte żel zielony Hegron, spray Bobini i ugniatanie (foto5) reanimacja 27.01 - spray Bobini, ugniatanie, sporo żelu zielonego Hegron, dyfuzor, odgniecenie przez koszulkę, wgniecenie odrobiny Garniera AiK (foto6 - od razu po reanimacji, foto7 - po całym dniu) 28.01 - luźny kucyk 29.01 - brak reanimacji, podpięcie (foto7) Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2013-02-26 o 19:10 |
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
O: oliwka BD extrasensitive na noc (maleńko) - masło shea, rosa canina, emulgator
M: szampon Bambino (łagodny, troszkę SLS) O: Bingo shea + artiste różowa na końce P: płukanka lniana foci brak ale ładnie się pokręciły końcówki suche po artiste, po Gliss Kur zółtym tego nie było PS: nizoral USA mi szkodzi |
|
|
|
|
#1714 |
|
Raczkowanie
|
- olej z pestek winogron + rycynowy na skalp
- Mrs Potters balsam aloesowy - Timotei Lśniący Blask - Joanna wrzosowa - żel Artiste plunking ok. 20 min.
When you lose, it's like you're starving. When you win, it's like you're starving, but you ate a little crumb. Edytowane przez pina258 Czas edycji: 2013-01-26 o 22:36 |
|
|
|
|
#1715 |
|
Raczkowanie
|
O- olej winogronowy na całą noc +jojoba na końcówki
M- hipp O- timotei organic delight wzbogacony jojobą b/s- Joanna Naturia miód i cytryna (jak zwykle )styl- Isana pomarańczowa Podpięcie spinkami, plunking odwrócony ok. 1 godzina, suszenie suszarką z dyfuzorem ze zmianą teperatury (mocno ciepłe, ale nie parzące skalpu--> letnie), ponowne podpięcie spinkami, odczekanie ok. 1 godziny i odgniecenie sucharków. |
|
|
|
|
#1716 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj
Balsam Isana z masłem Shea i kakaem nałożona na 1,5 h (prawie) czepek+ręcznik Mycie -Alterra Morela i Pszenica -Isanka Babassu O -Alverde Morelowa (prawie)30 min czepek+ręcznik Stylizacja -Joanna Len i Rumianek niewielka ilość (doslownie malutka kropelka) -Krem Nivea FC (malutka kropelka) odciskanie przez koszulke -Isanka balsam Maslo Shea maciupko na końcówki -żel Artiste fioletowy -||-(2x - raz na mokre i drugi na prawie suche w polaczeniu z wodą) Rozczesywać ich dziś praktycznie nie musiałam. Jedynie delikatnie palcami przy nakładaniu odżywki Alverde. Noi z przyzwyczajenia podczas nakładania Joaśki Len i Rumianek ![]() Jak na tą porę to jestem mega zadowolona ! Mam kłopot ze stylizacją moich włosów porą zimową od zawsze.
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2013-01-29 o 20:35 |
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
O: masło kakaowe na końce
M: AA z bisabololem (SLS) O: Bingo shea + Babuszka z drożdżami P: żel aloesowy kręcono i puchowo
|
|
|
|
|
#1718 |
|
Wtajemniczenie
|
30.01.2013 (mycie wieczorem)
O: na spłukane ciepłą wodą włosy Garnier AiK, rozplątanie palcami M: szampon Alterra Papaja i Bambus - kubeczkowo głównie na skalp, trochę masażu długości O: emulsja Gloria (przeczesanie palcami) b/s: Joanna Naturia wrzosowa+Joanna Naturia pokrzywowa (ok. 3-4 łyżek mixu) plunking ok. 20 min. styl: ok. 2,5 łyżek żelu czarnego Isana, utworzenie palcami przedziałka suszenie dyfuzorem naprzemiennie ciepłym i zimnym biegiem głowa w dole, potem głównie z głową w pionie, na sam koniec wykończenie z głową w dół sucharki (włosy suche w 85-90%) na foto1, dyfuzorowanie zajęło ponad 30 min... ![]() podpięcie przodu żabkami rano 31.01 odgniecenie sucharków przez koszulkę, wgniecenie w końce i długości ok. 50groszówki Garniera AiK rozsmarowanego na dłoniach (foto2) przyjemnie
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2013-01-31 o 13:04 |
|
|
|
|
#1719 |
|
Zadomowienie
|
01.02
Byłam u fryzjera parę dni temu ![]() olej lniany na 7h prawie m - Facelle d/s - Garnier Oleo b/s - Ziaja Czarna Rzepa stylizacja - żel Isana, turban, dyfuzor z takimi się obudziłam
|
|
|
|
|
#1720 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj
Balsam Isana z masłem shea (1h czepek + ręcznik) Mycie - Alterra Morela i Pszenica O- Alverde Migdał i Arganowy (30 min czepek + ręcznik) Stylizacja troszkę Joaśki Len i Rumianek żel Artiste fioletowy Dzisiaj Reanimacja Żel lniany + Joaśka Len i Rumianek P.S U mnie jest dziś wiaterek ;/ dlatego nie wielki wiaterek troche mi zepsul włosy a miałam piękne..Aha i przepraszam za jakość zdjęć |
|
|
|
|
#1721 |
|
Konto usunięte
|
Przyszłam się pochwalić, pierwszy raz jestem zadowolona z efektu po paru miesiącach od odkrycia, że nie mam prostych włosów
![]() -Na włosy zwilżone psikaczem (trochę oleju sezamowego i Joanny len + dużo wody) Bingo Spa shea + sok z aloesu+olej sezamowy na 4,5 godziny -Olejek łopianowy green pharmacy na skórę głowy na 40 minut -Mycie szampon Catzy przeciwłupieżowy -D/s AiK pod czepek na 15 minut -B/s odrobina AiK oraz Gliss Kur żółty psikacz -Isana pomarańczowa Efekt: włosy miękkie, lśniące, cuuudowne. P.s Zdjęcia są jakie są, jeszcze nie umiem robić sweet foci
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Przyczajenie
|
wczoraj wieczorem
na cała noc olej kokosowy+olej arganowy+ olejek babydream fur mama na włosy i na skalp rano - nałożenie na olej maski drożdzowej Babuszki Agafii, pod czepek i ręcznik na około godzinę - zmycie balsamem babydream fur mama - odzywka d/s: maska drożdżowa Babuszki Agafii - odciśnięte w koszulke - kozieradka na skalp, serum A+E Biovax na końce i odzywka b/s Z apteczki babuni balsam nawilżająco regenerujacy, znowu odcisniete w koszulkę - troszkę żelu mrozącego i Nivea flexible curls, a na to obficie żel lniany - plunking na okolo 2h -podsuszenie dyfuzorem, średni nawiew chłodnego powietrza do około 70% wysuszenia, reszta schniecie naturalne jest dobrze, ale bywalo lepiej, definicja jest, loki są, niestety jest też troche puchu i włosy sa nieco sztywne i szorstkie. Podejrzewam że nie służy im do końca albo żel mrożący albo lniany. Trzeba będzie to poobserwować
|
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Mycie: odżywka Hegron
d/s Alterra granat b/s joanna mleko i miód suszenie dyfuzorem jakoś nie ma czasu ostatnio na schnięcie naturalne, pokusiłam się bez żelu No i koniec sesji to poszaleję bardziej z pielęgnacją
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
myte w niedziele
szampin BD odżywka alterra balasam b"s miodowy żel artiste zdjęcia po 2 dniach od mycia |
|
|
|
|
#1725 |
|
Nindżopesz
|
Bede wkrotce testowac rozne duperele i porownywac
![]() Moj ostatni zestaw, ktory dosc dlugo stosowalam: - olejowanie itp. - brak - szampon Hipp - d/s Hydrator Joico na 5 min - b/s Joanna z miodem i cytryna - kilka kropli oleju winogronowego na dlugosc - ugniatanie, naturalne schniecie bez niczego Wlosy bardzo miekkie, sypkie i sliskie, pod spodem gdzieniegdzie wyprost, niektore wierzchnie krotsze pasma fruwaja (totez testowo odstawiam miodowa Joaske). Brak obciazenia, objetosc spoko jak na mnie, mniejszy puch niz przed Joico. |
|
|
|
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
Mój pierwszy post na tym wątku
![]() Zestaw wieczorno-poranny: -olej lniany na długość (obrzydliwie śmierdzi) i Jantar na skalp, na noc -odżywka Hegron na 30 minut rano -szampon BD, metodą kubeczkową, bo bałam się, że sama odżywka nie starczy do zmycia lnianego paskudztwa -Bingo z masłem shea na 30 minut podgrzewany -Joanna Z apteczki babuni z proteinami mleka b/s -Marion jedwab na końcówki -żel lniany do stylizacji, ugniatanie Zdjęcia 3 pierwsze są poranne, ostatnie po pracy i zmęczeniu wiatrem. |
|
|
|
|
#1727 |
|
Przyczajenie
|
Przed myciem maseczka własnej roboty: żółtko, trochę oleju rycynowego wymieszanego z resztką SESA, do tego lniany glut żeby dodać konsystencji. Czas trzymania kilka godzin, nawet nie ogarniam ile.
Mycie: szampon Bambino różowy (ma trochę SLS, bałam się że Babydream nie da rady zmyć skorupy jajecznej jaka zrobiła się na włosach). Odżywka d/s: na skalp Isana różowa, na długość Joanna jajeczna (niezgodna z CG). Spłukanie ostatnie zimną płukanką octową (trochę octu jabłkowego z Rossmana w dużej ilości wody). Odciśnięcie włosów w ręcznik z mikrofibry, następnie masa żelu lnianego na całość, a na same końce trochę kremu do rąk zielonego z Biedronki. Długie odgniatanie. Plunking jakieś pół godziny. Kolejne odgniatanie i suszenie naturalne. Zdjęcie 1. przedstawia suche włosy z jakimi poszłam spać, są totalnie usztywnione żelem więc nie wygląda to dobrze. Na drugim zdjęciu to co zostało ze skrętu na drugi dzień, po nocy, pobycie na uczelni. |
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Na noc:
Apis - Żurawinowa Witalność Olej z pestek winogrona Rano: Mycie - szampon BD D/s - Garnier AiK b/s - Joanna mleko i miód (dopiero rozczesane) Stylizator - żel mrożący Suszone dyfuzorem Efekt - włoski mam dziś ślicznie skręcone, mięciusie i milusie
|
|
|
#1729 |
|
Nindżopesz
|
Niestety bad hair day czyli miejscowy wyprost i przeciazenie.
- olej winogronowy + zel lniany - szampon Hipp - d/s Hydrator Joico na 10 min - b/s Joanna z pokrzywa - kilka kropli oleju winogronowego na dlugosc - ugniatanie, naturalne schniecie bez niczego Wlosy puszyste ale nie spuszone, miekkie, pod spodem wyprost. Joaska pokrzywowa lepiej mi podchodzi ale chyba przegielam z czasem olejowania. |
|
|
|
|
#1730 |
|
Przyczajenie
|
Najpierw na całą noc maseczka własnej roboty: troszkę oleju z pestek winogron, troszkę miodu, kilka kropel cytryny, sporo gluta lnianego, trochę kremu zielonego z Biedronki. Całość porządnie zmieszana do jednolitej konsystencji.
Mycie pierwsze szamponem Babydream, a drugie samą różową odżywką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...z-spulung.html + porządny masaż skalpu. Na to grzech wobec CG, ale w ramach Akcji Denko (nie mogę patrzeć na te stosy kosmetyków walających się po łazience): https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nditioner.html Syoss odżywka d/s. Płukanka octowa na koniec. Tym razem odgniatanie zaczęłam już od początku, jeszcze na zupełnie mokrych włosach, odgniatając w ten sposób nadmiar wody. Na to mix żelu lnianego i po raz pierwszy żelu czarno-pomarańczowego Isany. I kolejna zmiana - zamiast klasycznego plunkingu zrobiłam jakby podwieszenie włosów z tyłu - głową w pionie, tak że długość włosów jest podwieszona jak w hamaku, na wysokości karku. Nie wiem jak to się profesjonalnie zwie. A potem dosuszanie suszarką niestety, ale delikatnym podmuchem i trzymając pasma sharmonijkowane w dłoni, więc niby zgodnie ze sztuką. Efekt - włosy się jakoś słabo usztywniły, skręt jakiś taki nijaki, a przede wszystkim włosy na długości strasznie suche Zwłaszcza na drugi dzień, odezwało się w nich dawne sianko, które myślałam że już w niepamięć pójdzie... Nie wiem gdzie jest błąd, może nie służy im żel Isany, może przez suszenie, może coś innego.
Edytowane przez Zelmyra Czas edycji: 2013-02-07 o 17:58 |
|
|
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
cześć!
widzę że tu same fotki z efektami ale nie wiem gdzie o tym napisać... jestem początkująca i nie wiem jak pielęgnować włosy z łupieżem + wypadają garściami... ktoś miał podobny problem? wszystkie szampony do wypadających/z łupieżem zawierają SLS-y itp. i nici z loków. |
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=661657&page=95
Zapraszam tutaj w imieniu założycielki wątku
|
|
#1733 |
|
Nindżopesz
|
Znowu testy.
- olej winogronowy + zel lniany - szampon Hipp - d/s maska NaturVital Aloe Vera na 15 min - b/s Joanna z pokrzywa - kilka kropli oleju winogronowego na dlugosc - ugniatanie, naturalne schniecie bez niczego Wlosy puszyste ale tez spuszone, miejscowy wyprost, ciezko sie ukladaly, troche szorstkie w dotyku. Jakby nieswieze ogolnie. Bede jeszcze testowac NaturVital ale to raczej nie dla mnie maska. Bez sensu z tymi zdjeciami, zawsze wygladam tak samo
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Raczkowanie
|
Włosy ścięte z długości do talii 8 lutego.
Zdjęcia włosów po pracy i spaniu. Mycie: skalp: szampon care&go z Biedronki włosy: Mrs. Potter's balsam aloes Odżywianie: na godzinę maska Gloria + Isana Babbasu B/S: Joanna Mak Brak stylizacji
|
|
|
#1735 |
|
Nindżopesz
|
- na caly dzien i noc olej z orzechow wloskich
- na godzine przed myciem maska NaturVital pod czepek - mycie Hippem - na 5 min ponownie NV - Joanna z porzywa, kilka kropli oleju i ugniatanie Wkurza mnie to NV ale nie mam chwilowo nic innego. Wlosy jakies dziwne i wymeczone, niby spuszone ale po wyschnieciu wygladaja calkiem ok i objetosc ujdzie. Po oleju wloskim chyba faktycznie skret jest nieco lepszy. EDIT: po calkowitym wyschnieciu (na fotkach w trakcie) wlosy sa bardzo mrrr Mieciutenkie, duza objetosc, lekkie, nawilzone. Zestaw do dalszych testow.Zdominuje watek. Dzisiaj: - na dzien i noc olej z orzechow wloskich - balsam BDfM - Garnier Oleo na 5 min - Joanna pokrzywowa - zel lniany, nawijanie, ugniatanie i takie tam Efekt bardzo mi sie podoba chociaz zel byl irytujacy w obsludze bo cos nie moglam ugniesc wysmarowanych nim klaczysk. Nie ma puchu, fale miesiste i sprezyste, jest lekki blysk i wygladzenie (dwie ostatnie fotki z dzisiaj). Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2013-02-17 o 16:50 |
|
|
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
Światło i zdjęcia ble, ale może coś widać.
Mycie: Balsam z aloesem Mrs. Potters Odżywka d/s: maska Alterra z granatem Odżywka b/s: Joanna Naturia miód i cytryna Styling: żel Isana, harmonijkowanie, koszulkowanie, dyfuzor. I podpinanie widoczne na focie. Rzadko jest i ble.
|
|
|
#1737 |
|
Wtajemniczenie
|
17.02.
kozieradka w skalp maseczka z czystego białka jaja kurzego + wax pilomax aloes(bez sls) wymieszany z żółtkiem(emolienty). M: Scandic Banana mask O d/s: bioetika I O b/s i stylizacja: żel lniany+ organix maroccan argan oil w końcówki Efekt? Stóg siana, za mało emolientów do ilości protein Wieczór: Olejowanie miksem olej awokado, woda i isana babassu(chlip, ostatnie opakowanie) 18.02 Olej Khadi w skalp M: Equilibria szampon O d/s: RBA maska drożdżowa O b/s: Isana z babassu W: kozieradka w skalp S: żel lniany+ organix maroccan argan oil w końcówki Efekt uwieczniony na zdjęciach choć aparat bardzo się buntuje robiąc zdjęcia czerwieni. Starałam się jak najwierniej oddać kondycję włosów. Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2013-02-18 o 23:34 |
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
LadyMadalena, czy to jest toner? Rozjaśniasz włosy przed tą czerwienią?
(Ciągle mi się marzy inny kolor i chyba szukam potwierdzenia, że można mieć i przeróżne kolory na głowie, i zdrowe włosy...) |
|
|
|
|
#1739 |
|
Raczkowanie
|
W piątek zrobiłam na włosach niewielkie rozjaśnianie, małe ombre
jeśli te blond końcówki będą wyglądać na zniszczone - obetnędzisiaj mycie: skalp: szampon care&go z Biedronki reszta: Joanna, Z apteczki babuni, Balsam nawilż.-regener. odżywianie d/s: na godzinę pod folię i ręcznik Garnier AiK + Isana Liquid Silk odżywianie b/s: Joanna Mak stylizacja: żel lniany, ale niestety na prawie suche włosy dlatego gorszy efekt
|
|
|
#1740 |
|
Nindżopesz
|
Kombinacje:
- na noc olej z orzechow wloskich, zel lniany i pantenol - przed myciem na godzine dowalilam miodu - mycie balsamem BDfM - na chwile Garnier Oleo - b/s Joanna pokrzywowa - odrobina oleju i zel lniany Normalnie czuje sie jak ksiezniczka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

) - spienione z wodą, głównie na skalp, trochę masażu długości
(foto4)
)
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zwłaszcza na drugi dzień, odezwało się w nich dawne sianko, które myślałam że już w niepamięć pójdzie... Nie wiem gdzie jest błąd, może nie służy im żel Isany, może przez suszenie, może coś innego.