|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Dzień Dobry
Z jakich niekapków piją wasze pociechy? Wczoraj oglądałam program na temat trudności z tzw. odcięciem pępowiny to już podobno teraz można się zorientować czy mamy będą miały z tym "problem" po sposobie mówienia o dziecku nie mówimy np.dziecko je mleczko tylko jemy mleczko, mamy ząbka zamiast ma ząbka zasypiamy o tej i o tej godzinie, mam nadzieję że zrozumiale napisałam bo drugą ręką asekuruje mała bo znowu jest akcja raczkowanie aaaaaaaa cdn
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Dzien dobry!
Sebus dzis miał meczaca noc...co jakis czas sie budzil z płaczem ![]() ![]() Madzik ![]() ![]() ![]() Nam tez wystaja nózki z fotelika, ale mamy do 13 kg wiec jeszcze troszke sie pomeczymy w starym, ale ogladamy i myslimy juz nad nowym ![]() Kamyk zdrówka zycze ![]() Pola ja tak jak Kamyk maksymalnie rozcienczam ![]() ![]() Aldii dziekujemy za wiesci od Malinki. Pozdrawiamy równiez ![]() Karola ![]() ![]() ![]() A co do smoczka Sebus tez go uwielbia i nie chce mu go jeszcze odbierac...tak koło roku zrobimy odwyk ![]() ![]() Własnie mi sie cos przypomnialo...kiedys jak siedzialam w przychodni( badac w ciazy) przyszła mama z dzieckiem, to dziecko na oko tak z 4 lata, była zima, mróz, mała była bardzo opatulona, rozebrala sie i co zobaczyłam...smoczka w buzi ![]() ![]() Idziemy zaraz na spacerek i załatwic kilka spraw, pogoda nawet ładna ![]() Miłego dnia!
#1713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
cos oszukujesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda ze nie uda sie wam spotkanie z Malinka no i mam nadzieje ze sie uporaja z autkiem szybko ja daje nierozcienczony soczek raz dziennie po obiadku. Moj nie je az tyle owocow co np Kamyka Paulinka. on zjada ok pol sloiczka dziennie. tak wiec ten soczek w niczym mu nie zaszkodzi Krzys spi wiec ide skladac pranie i wieszac nastepne. mam tyle prania ze nie moge sie z nim ogarnac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
My mamy TT explora, od 4 miesiecy
![]()
#1715 |
Zadomowienie
|
my tez go mamy ale Krzys nie umie z nigo pic, gryzie go
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Kamyk zdrowka
![]() Bardotka moja uczy sie z TT,takiego http://boboland.pl/pl,product,515246...wy,150,ml.html No to my mamy pepowine ![]() Blonde ![]() Gosbaj a przyjrzalas sie po nalesnikach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mysle, ze nie ma co sie kurczowo trzymac schematow. moja tez nie pije 4 razy , pije czesciej a mniejsze porcje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://www.bangla.babyonline.pl/karm...zory-p2099.htm mam jeszcze TT jakis, ale abyt skomplikowany mi sie wydawal i ciezko sie pije z niego. _____________ snilo mi sie, ze wchodze do domu a Tz na stole z inna panna, ze niby sie dogadalismy, ze w te dni kiedy ja nie moge, to ona bedzie mnie zastepowac ![]() ![]()
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2010-08-19 o 10:06 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zadomowienie
|
aldii ja mam normalnie a jak zjem to masakra i brzuch jak w6m-cu ciazy.cos te auta nam sie psuja nad morzem
![]() ![]() kamyk zdrówka bardotka moja pije a aventu ale rzadko jej daje Adzia sie tak zajada chrupkami zjada 6 na raz,tzn jest przy 6tym. ![]() no tak... wróciła madzik to i sa ciekawe sny
![]() ![]() Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-08-19 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do @ to ja jeszcze nie mam i wcale mi się nie spieszy.. choć ostatnio mnie coś brzuch pobolewa więc może coś tam się zaczyna dziać ![]() A co do snu to w dzień łącznie od1h do3h, a w nocy ok10-11h, czyli tyle samo co u Ciebie ![]() karola nie wstydź się tylko pisz ![]() madzik witamy ![]() Bardotka my mamy niekapek NUK, Filip pije z niego ale średnio mu idzie zdecydowanie lepiej z butelki.. Co do odcięcia pępowiny i sposobu mówienia to ja mówię raz tak raz tak.... głównie per Filip, Panie Filipie i zwracamy się jak do każdego innego członka rodziny ale czasem mówię "choć pójdziemy spać..." Pola ja w ogóle nie daję soczków, tylko słabą herbatkę albo wodę Dobra lece prasować i się pakować ![]()
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
Ustaliłyśmy z koleżanką, że jak mi się nie pogorszy, to się spotkamy na dworze i potem jej mąż pójdzie z dzieciakami na spacer, a my sobie poklachamy
![]() Bardzo chciałabym ich zobaczyć... Co ja sobie mogę zaserwować na przeziębienie? Oprócz herbatki z sokiem malinowym i miodem... Wczoraj jak wstałam z łóżka, to mnie zatoki strasznie bolały, a dzisiaj tylko mam mega katar i gardło mnie boli...
#1721 | ||||
Zadomowienie
|
Witajcie! Szymek dzis znowu po pobudce o 4 i jedzonku nie spal do 6
![]() ![]() ![]() pola, bardotka, karola, elcia, aldii, filka, zebra, gosbaj, youyou, shamanaika, blonde_hair, Ya ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajna bryka ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 | |
Zadomowienie
|
Na dwa razy, za duzo grafiki
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() karola ![]() madzik witamy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My tez mamy tego Nuka, jest super ![]() Kamyk duuuzo zdrowka ![]() ![]()
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=1-KVNthLaW8 haha padłam
jeśli było wybaczcie ![]()
![]() |
#1724 |
Raczkowanie
|
czesc kobietki
![]() najlepsze życzenia dla Adasia Karoli za 7 m-cy ![]() ![]() Kamyczku życze dużo zdrówka ![]() Bardotka my mamy kubek z lovi ale średnio idzie jej picie z niego, raczej słuzy do zabawy Co do snu, to moja do śpiochów nie nalezy...niestety:brzydal : w nocy spi zwykle od. 20:30 do 6 rano wiec ok. 9,5 h potem w dzien łacznie ok. 2 h wiec ok. 11,5 gora 12 h na dobe ktoś pytał o soczki. - ja daje rozcieńczony z wodą tak pól na pół, zamiennie ze słabą herbatką Wczoraj mialam alarm od mamy ze blanka odmówiła obiadku, a to dlatego ze kupilam jej jakis duży słoik ( mały przestał wystarczać)nie z gerbera tylko z bobovity coś z owocową nutą. Pluła i się wściekała - w sumie mysle ze dlatego ze to był 1 obiadek od 6 m-ca kt. jadła i miał grudki, którymi sie dławiła.. dotychczas miałam zapas tych od 5-ego m-ca i te jej podchodzily.. apropo słoiczków to w niektórych sklepach sa znów promocje na gerberki wklejam linka z wykazem promocji http://www.nestle.pl/gerber/ trzeba wejsc w ten festival niskich cen bo cos nie da się dokladniej skopiowac...;/ pozatym moje dziecię sprawia wrażenie że za mamą nie teskni... ![]() ![]() jakoś szybko i łatwo sie przystosowała do tego ze zajmuje się nia teraz babcia mimo, że wczesniej byłam tylko i wyłącznie ja , czasem weekendowo tata... wcale mnie to nie cieszy... raczej mi smutno...buuuuu |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1726 |
Rozeznanie
|
Ciszej laski gadajta, bo ja w pracy jestem i tu Was po kryjomu podglądam
![]() Dzięki za życzenia dla Adaśka. Chyba sobie z chłopakiem wypiję szampanka za te 7 miechów z nami. Ja kupiłam butelkę treningową Lovi, żeby przystosować Adacha to niekapków. Póki co używa go głównie do gryzienia dziąsełkami, bo ten lejek jest taki gumowy. Bydgoszczanka i pozostałe oponiarki - najlepsze i najefektywniejsze ćwiczenia na brzuch to 6 Weidera. Sprawdziłam na sobie i dwa lata temu jechałam na wakacje z pięknym damskim kaloryferkiem. Na razie trenuję. Wyderka - nie przejmuj się, mam tak samo. Jak wczoraj wróciłam z pracy to poszedł do mnie na ręce, był chwilę i zaraz chciał wracać do babci. Aż żem rzekła w złości: p....ę tę robotę!
Edytowane przez karola_sz Czas edycji: 2010-08-19 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
My pijemy soczki pół na pół z wodą
![]() Niekapek mamy TT i pił z niego ładnie-ale odkąd zęby wyłarza to się tylko wścieka przy nim i już traktuje jak gryzak. Mały zaczął dłużej się bawić... tak 3 h i dopiero drzemka. Choć wczoraj 4 h nie spał przed kąpielą. Elcia współczuje! Malinka również pozdrawiamy ![]() Kamyk powrotu do zdrowia! |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
haha no niezły jest i jeszcze jak ręka pokazuje no umarłam normalnie :d
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
kurcze ja czytam, pozniej musze isc a jak wracam to juz nie wiem co chciaam odpisac
![]() kamyk zdrowia ![]() madzik witaj ![]() karola sz, wyderka ![]() ![]() Tomek nie pije soczków, pije herbatkę hippa jabłko melisa, co do niekapka to mamy TT na poczatku udawało mu sie pic a teraz nie umie i tylko się wscieka ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-19 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ja mam to samo:/ wczoraj wróciłam z pracy, mały spał-obudził się po 30 minut-słyszę ginga coś w łóżku, więc podchodzę..oczekiwałam promiennego uśmiechu a co zastałam-poważną minę, marszczenie brwi i w ogóle wyraz twarzy "co ona ode mnie chce"-dodam,że podeszłam z bananem na twarzy
![]() ![]() ----- aha-w poniedziałek przeżyłam szok....Tż przyjechał po mnie do pracy z Emilkiem-Emilek był na tylnym siedzeniu-ozahamował pod same moje nogi i na moich oczach nosidełko razem z Emilkiem wywróciło się do góry nogami-w taki sposób,że Emi był głową w dół w stronę dywaników na których się nogi trzyma!!w szoku wpadłam do auta, na szczęście Emi był zapięty i nie zsunął się na podłogę tylko tak zawisnął-nie płakał ani nic...wręcz przeciwnie, jak go podniosłam to się śmiał...eh.....pas był dobrze założony-nie mam pojęcia czemu tak się stało ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-08-19 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do drugiego jezyka to moj malz jest narodowosci tureckiej i mowi do malego po turecku, a ja po polsku. My ze soba rozmawiamy po angielsku wiec maly chcac nie chcac pewnie tez cos zlapie. Mam doswiadczenie w opiekowaniu sie dwujezycznymi dziecmi i bylam pod wielkim wrazeniem kiedy dwulatek pelnymi zdaniami mowil zarowno po angielsku (mama Amerykanka) i po szwedzku (tata Szwed). Warto zaczynac bardzo wczesnie bo dzieci lapia szybko i z duza latwoscia Cytat:
Hahahahahahahhaha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Madziulka - Szymek mnie rozwala z tymi umiejetnosciami. Zdjecia cudne!!! Wojtek naprawde ma oko do tego fotografowania, choc widze Ty tez piekne fotki trzasnelas. Trzymam kciuki, zeby anemia szybko minela. Moj Olek w ogole nie mial badan pod tym katem ![]() W ogole to sie martwie bo maly jak spi to strasznie ciezko mu sie oddycha i tak jakby chrapie... Czyszcze mu nosek i odsysam co moge, ale on dalej tak chrapie. Klatka piersiowa bardzo mocno mu pracuje.. ![]() Dzisiaj wyjatkowo po tej koszmarnej nocy spal ze mna od 8:12 - 9:42 a potem druga drzemke sam w wozeczku od 11:42 do 13:10. Jestem w szoku bo normalnie to tak 40min i to wszystko. Nie moge go nauczyc samodzielnego zasypiania.... ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Castilia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
Wyskoczę jak Filip z konopi, ale poradźcie którą zabawkę z FP lub innej firmy wybrać, taką grającą, jeżdżącą itd. ? Muszę coś kupić, bo już mu się znudziły misie, grzechotki itd. teraz zabawka musi uciekać, grać, świecić
![]()
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
tez nie rozumiem
![]() Sebus wkoncu zasnał ![]() ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-08-19 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |||
Zakorzenienie
|
hehe, ale ja pływać nie umiem i tak zawsze na dno idę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ooo matko, dobrze, że nic się małemu nie stało.
![]() |
#1738 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a to Krzys przylapany na czytaniu mamusi wizazu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
Ya ja cyckowa mama i dalej okresu nie mam
![]() ![]() bardotka moja nie pije, ale chcę jej kupić właśnie. Moja mama na ten pomysł zareagowała "Już będzie piła z niekapka?? Przecież ona taka malutka jeszcze jest..." ![]() ![]() strippi padłam ![]() ![]() ![]() patinka jakim cudem? Dobrze, że się mu nic nie stało... castilia a może poprostu twardo zasypia i dlatego tak chrapie? kancia haha ![]() ![]() gosbaj no co, tez by sobie chciał poczytać ![]() U nas dalszy ciąg tragicznych nocy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- A i się pochwalić zapomniałam: przewracamy się z brzuszka na plecy ![]()
Amelia ![]() ![]() Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2010-08-20 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Rozeznanie
|
Droga bydgoszczanko - blisko siebie mieszkamy, będziemy razem ćwiczyć. Rozłożymy maty na kładce i jechane.
Poniżej przedstawiam Wam zdjęcie jak to Adam masakruje puzzle piankowe. Ich funkcja jako maty dobiegła końca ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.