Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 18:06   #1681
Sensuel
Wtajemniczenie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez _Ya Pokaż wiadomość
Piszecie o okresie, ja cały czas nie mam. Ostatni okres miałam 28 kwietnia 2009 Kiedy piersiowe mamy kiedy pojawił się u Was pierwszy okres? Ja wiem, ze jak regularnie karmię piersią, to nie ma, ale tak długo?
No to masz przestarzałe ino odnośnie karmienia piersią i okresu.Bo ja Dennisa karmiłam tylko piersią,a pierwszy okres dostałam po 2 miesiącach od porodu
Mleko wtedy zmienia smak i dziecko może się krzywić,ale nie należy przestawać podawania piersi.
Ptem miesiąc nie miałam i zaczęłam brać Azalię.Nie mam do tej pory.Ale,że mi się już kończy a nie karmię to już nie będę brała jej.Może coś innego .
Chociaż to ostatnio na sex to wcale czasu nie ma .TŻ nocki robi,a ja w dzień mam swoją robotę w domu.

Dennis już pije z kubeczka zamiast wodę z butelki.
Stary 2010-08-18, 19:42   #1682
shamanaika
Raczkowanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

m

Edytowane przez shamanaika
Czas edycji: 2010-08-31 o 09:19
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 19:42   #1683
youyou
Zakorzenienie

Madziulka wysłałam Ci priva

super fotki, Szymek rozwija się błyskawicznie

aldii ale dzień!! brawa za ząbek, tate i 7 m-cy:cmok :
Filip od chrzestnej dostał m.in. właśnie taki srebrny bucik do łańcuszka, w który wkłada się pierwszy ząbek. Dopiero jak go dostałam dowiedziałam się że jest taki zwyczaj

gosbaj Filip kaszki zjada rano na śniadanko, nakupiłam mu tych bezcukrowych Holle, ale jakoś niespecjalnie mu wchodzą, za to najbardziej smakują mleczno-ryżowe Bobovity.

Co do smoków to my nie używamy, więc jeden problem mniej no ale za to sam nie potrafi zasnąć

My dziś odebraliśmy paszport Filipa i kupiłam nową spacerówkę Bo ta Mutsy mnie wpienia

W końcu zdecydowałam się na taką którą w necie skreślałam... Kupiliśmy pomarańczową Emmaljungę Scooter W necie wygląda tak sobie ale na żywo zdecydowanie ładniej. Genialnie się prowadzi, miękka, porządne duuuuże siedzisko, pokrowiec na nóżki. nie wygląda może tak designersko jak Mutsy ale mały będzie miał lux warunki Rewelka, będzie okazja wypróbowac na wyjeździe
o taka:
http://www.pramsrus.com/images/emmal...scooter2.0.jpg

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2010-08-18 o 20:24
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 19:52   #1684
Kancia
Zakorzenienie

shamanika a ile tej gorączki mieliscie bo jak wysypka to na 3 dniówke mi to wygląda

aldii ale sie Lu rozkręciła
Stary 2010-08-18, 19:58   #1685
aldii
Zakorzenienie

Gosbaj
Lu jak jest glodna to tak smiesznie wysuwa jezyczek
Sensuel wow a teraz pisz jak tego dokonalas.A jak Oskar i jego odpampersianie ?
Shamanaika u nas alergia jest glownie n apleckach,ale na brzuszko tez sie zdarzylo.A taka natychmiastowa to na skroniach
Moze to zle samopoczucie,to z powodu zabkow wlasnie?
Youyou
U nas na chrzciny daje sie wlasnie srebrne grzechotki i lyzeczki
Czekam na fotki z uzytkowania spacerowki.A ja sie nadal nie zdecydowalam

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Kancia i teraz nawija jak nakrecona moze teraz przyjdzie czas na raczkowanie...
Stary 2010-08-18, 20:10   #1686
zebra666
Zakorzenienie

Madziulka piękne fotki i synuś zdolny!

Aldii gratuluję ząbka

Madzik witaj

A my mamy drugą dolna jedynkę fajnie ją maca języczkiem hehe

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:27   #1687
blonde_hair
Zakorzenienie

Hej!

Ale naskrobalyscie

Ja dzis nieprzytomna, bo po nocce, ale nie była najgorsza- spalam łacznie w ciagu dnia ok 3 godz i teraz juz padam

Elcia o matko maskara...dobrze, ze nic sie nie stało

Gosbaj ja daje kaszke raz łyzeczka a raz dziennie z butelki do piciaSebus lubi bobovity

Aldii, Zebra za zabka. U nas nadal nic

Youyou za spacerówke. Pochwal sie fotkami, bo nawet niewiem jak ona wyglada

Madzik witaj! Mam nadzieje,z e pobyt w Pl sie udał i wypoczelyscie. Czekamy na fotki

Pysia, Kanciaza koment.

Madziulka piekne fotki

Shamanaika my tez dostalismy smoczka z grawerem, ale na narodziny od dziadkowDobrze, ze z Olusie lepiej

Bardotka dzieki za jadłospisPrzyda sie

Ja chyba zaraz wskakuje do łoza, bo juz mi sie oczy zamykaja. Sebus juz spi, a o 22 tatus go nakarmi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 20:28   #1688
aldii
Zakorzenienie

Zebcia no i za 2 zebolka.U nas chyba tez niedlugo bedzie,bo mala dalej marudna
Stary 2010-08-18, 20:30   #1689
shamanaika
Raczkowanie

o

Edytowane przez shamanaika
Czas edycji: 2010-08-31 o 09:19
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:31   #1690
aldii
Zakorzenienie

Blonde
Stary 2010-08-18, 20:39   #1691
zebra666
Zakorzenienie

Aldii mój po pierwszym ząbku marudził ale chyba dlatego, że jednak dziąsełko tak na świerzo to go nie gilało jeść nie bardzo chciał i znowu dostawął papki całkiwite... i cuż dzisiaj znowu się zaczęło...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 20:39   #1692
gosbaj
Zadomowienie

Aldii u nas 2 zabek wyszedl po 2 dniach od pierwszego
YouYou za spacerowke
Blonde no wlasnie ja tez tak chcialam ze rano dam mu lyzeczka a na noc do butelki. No i w butelce zje(tylko 1,5lyzki daje na 210ml) ale lyzeczka to za nic nei chce, placze, zaciska buzie i odpycha mi reke

to moze jeszcze sprobuje z kaszka z Bobovity i jak ta tez mu nie podejdzie to wtedy odpuszcze.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:48   #1693
_Ya
Zadomowienie

Bardotka no i była akcja czopek. Nie będę pisać szczegółów, ale razem płakaliśmy. Od dziś nie je ryżu i codziennie będzie jadł 3 kilo śliwek lub jabłek, czy chce czy nie
A ja takie porządki zrobiłam 2-3 tygodnie po porodzie. Tak wysprzątałam łazienkę i szafę, że nie wiem w czym do pracy pójdę Teraz wiem, że na depresji nie robi się porządków

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Przy starszym dziecku dostałam po 7 miesiącach
Teraz jeszcze też nie mam, ale dopiero 4 miesiące za nami....i wcale na @ nie czekam
Ja też nie narzekam, ale wszystkie znajome spacerowe już mają i myślałam, ze coś nie tak ze mną

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Mial tez robiony bilans miedzy 7-9 miesiacem. Wazy 8950 i ma 72 cm
Mialam wstawic zdjecia z poprzedniego weekendu, wiec najpierw ze spdacerku do parku
Ale duży chłop, do tego bardzo przystojny

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
ja tez jeszcze nie mam. Liwia ma juz 7,5 m, diete rozszerzylysmy jak miala 5,5m. i ani widu, ani slychu. ogolnie nie narzekam
wracajac do ochraniaczy, aj sie dziewczyny z wami zgadzam, one dopiero teraz sa potrzebne, tylko ze mnie nastraszyli tymi etykietami, a ja faktycznie zauwazylam, ze Liwia sie po nich wspina. ale mimo to je trzymam w lozeczku, bo juz pare razy tak grzmotla glowa w szczeble, ze sie wystraszylam. w ogole to ja je mam inaczej przywiazane, na tych dlugich bokach, bo tak mi sie bardziej sprawdza... a na polskich ochraniaczach nie ma takich ostrzezen?
U nas też ochraniacze teraz zdają egzamin. Mały tłucze się jak zły i zaczął przez sen wędrować po łóżeczku, ale nie wpadłabym na to, że można się po nich wspinać

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ja mam taki problem, wsadzam mu smoczka i od pewnego czasu jest lepiej, czasami ssie ale nie tak jak kiedys.
U nas smoczek to jest zabawka. Jak mu wciskam to się rozbudza zaczyna oglądać, bawić się itd. Na razie walczę i wyciągam jak przyuważę, ale o 2 w nocy ciężko walczyć

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
a odn Tż-tów przypomniało mi sie jak wczoraj tż ubrał Ade do babci,ja szłam na masaż a tż do teściowej i on ja ubierał,założył 2rózne skarpetki jak to zobaczyłam na dole już to myślałam że zdechne ze smiechu a on nie widział róznicy i stwierdził że sie czepiam.oj czuje co to by było jakby tatuś był w domku zamiast mamusi

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Dzisiaj mamy dzien wielkich przemian 7 urodzinki,pierwsze tata, pozniej bylo dada,daj i inne twory ,no i mamy 1 zabka tym razem pediatra miala racje z ta gorka
No i z tej okazji babcia kupila Lu srebrny smoczek,do ktorego pozniej wklada sie pierwszego zabka Pokaze go wam jutro,bo dzis jest jeszcze u grawera
za pierwszy ząbek i tatę Nasz miał tydzień gadania mamamama, teraz przestał. Nie wiem dokładnie czy to było mama czy am am

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny wiec mu odpuszcze ta kaszke. albo bede tylko dodawala 1,5 lyzki do mleka rano i na noc bo tak zjada. tylko ze mam jeszcze 2 op kaszek bo kupilam kiedys przy jakies promocji. no ale sa nie otwarte wiec moga lezec. mi nie chodzilo o to zeby go bardziej nasycic tylko zeby jadl lyzeczka.
U nas też kaszka nie idzie. Na razie robiłam na swoim mleku. Raz przez przypadek chyba zjadł trochę łyżką, a tak to pluje dalej niż widzi.
Dziś prze prowadziłam dochodzenie w sprawie kurczaka i indyka z gerbera i kurczak też mechanicznie oddzielany

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
No to masz przestarzałe ino odnośnie karmienia piersią i okresu.Bo ja Dennisa karmiłam tylko piersią,a pierwszy okres dostałam po 2 miesiącach od porodu
Mleko wtedy zmienia smak i dziecko może się krzywić,ale nie należy przestawać podawania piersi.
Ptem miesiąc nie miałam i zaczęłam brać Azalię.Nie mam do tej pory.Ale,że mi się już kończy a nie karmię to już nie będę brała jej.Może coś innego .
Chociaż to ostatnio na sex to wcale czasu nie ma .TŻ nocki robi,a ja w dzień mam swoją robotę w domu.

Dennis już pije z kubeczka zamiast wodę z butelki.
No to mam bardzo przestarzałe dane
Ja czekam na ten okres, bo ciekawa jestem czy będzie tak jak przed ciążą. Mocno się męczyłam i wszyscy mi mówili, że po dziecku wszystko się ułoży, zobaczymy
Ja walczyłam, żeby kubeczkiem pił, ale po 2 tygodniach się poddałam. Teraz pije z niekapka TT, ale tez musi mieć wenę. Rozpuściłam go tym cyckiem. Butelki, smoczki mu śmierdzą

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
W końcu zdecydowałam się na taką którą w necie skreślałam... Kupiliśmy pomarańczową Emmaljungę Scooter W necie wygląda tak sobie ale na żywo zdecydowanie ładniej. Genialnie się prowadzi, miękka, porządne duuuuże siedzisko, pokrowiec na nóżki. nie wygląda może tak designersko jak Mutsy ale mały będzie miał lux warunki Rewelka, będzie okazja wypróbowac na wyjeździe
o taka:
http://www.pramsrus.com/images/emmal...scooter2.0.jpg
Gratuluje nowego auta Nasza spacerówka też ładnie nie wygląda, ale jest wygodna dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:56   #1694
blonde_hair
Zakorzenienie

Aldii tez mamy takiego smoczka srebrnego, gdzie sie trzymam pierszego zabkai mamy wygrawerowane imie, data urodz, waga i godz poroduŚwietna pamiatka

Youyou ładny wozek
Stary 2010-08-18, 21:02   #1695
pola25
Zakorzenienie

Youyou a jaki model mutsego masz?

Zebcia gratuluję ząbka

U nas ząbek się przebił. ale jeszcze nie wyszedł całkowicie.ile to może trwać,az bedzie go całego widać?

a jeszcze co do okresu, to czytałam że kobieta dostanie wtedy gdy organizm będzie gotowy na następną ciążę.np moja kumpela dostała po 9mies., inna po 2 latach

ile Wasze Dzieciaki śpią na dobę??Mój już coraz mniej-12-13h
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:07   #1696
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Youyou a jaki model mutsego masz?

Zebcia gratuluję ząbka

U nas ząbek się przebił. ale jeszcze nie wyszedł całkowicie.ile to może trwać,az bedzie go całego widać?

a jeszcze co do okresu, to czytałam że kobieta dostanie wtedy gdy organizm będzie gotowy na następną ciążę.np moja kumpela dostała po 9mies., inna po 2 latach

mój ma ok 10 godz snu nocnego i 2 razy po ok 2 godz w ciagu dnia. Czyli tak ok. 14 godz na dobe
Stary 2010-08-18, 21:13   #1697
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
mój ma ok 10 godz snu nocnego i 2 razy po ok 2 godz w ciagu dnia. Czyli tak ok. 14 godz na dobe
to całkiem sporo.

a czy konieczne jest rozcieńczanie soków?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:14   #1698
zebra666
Zakorzenienie

Pola u nas też ok 14 h wyjdzie w sumie. A ząbek jak nam się przebił pierwszy 13tego tak widać, że już sporo większy od tego co dzisiaj wyszedł.

Stary 2010-08-18, 21:16   #1699
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:

Krzys ma 10h snu nocnego i w dzien 3 razy po ok 1,5h czyli wychodzi ok 15h

zmykam spac, do jutra
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 21:20   #1700
karola_sz
Rozeznanie

Mam nadzieję Kochane, że nie wszystkie jeszcze śpicie, bo ja dopiero mam chwilę czasu.

Po pierwsze primo chciałabym przesłać dla youyou, kalki, aldii, madziulki za miłe słowa. No, niestety teraz już więcej pewnie nic nie napiszę, bo ponieważ się będę wstydziła . Skromna dziewczyna jestem, niezwyczajna pochwał.
(O!!! dr House się zaczął, jakbym zaczęła pisać bzdury, to przepraszać, bo jednym okiem piszę, drugim oglądam)

Teraz sprawozdanie i komentarze:
kalka - przesyłam wirtualne podpaski, tudzież tampony; cieszę się, że dołączyłaś do grona okresówek
bydgoszczanka - to ja się nie dziwię, że Ty masz taką figurę, jak ciągle na Wazie jedziesz; jutro zaczynam chrupać te suchary - też chcę być szczupła. A TŻ - no całkiem niezły jest, tylko taki trochę szczupły jak "nasza szkapa" - ale ja go nie zajeżdżam, on tak ma. Jak znajdę jakieś zdjęcie to wkleję - sama ocenisz podobieństwo dzieciaków
youyou - bryka pierwsza klasa
madziulka - Szymuś śliczne bobo
Kancia - i jak obiad? Ty to masz dzieciaki; przysyłam swoje na kurs gotowania; słono płacę
elcia - okropne z tym wypadkiem; szczęście w nieszczęściu, że nic się im nie stało
filka - grunt, że te skarpetki założył; może zapoczątkuje nowe trendy
aldii - za zębola; mi już ręce opadają - podobno jedno dziecko na ileś tam nie ma zawiązków zębów - no i teraz tak podejrzliwie patrzę na mojego Adam; czyżby? (zawiązki włosów ma - się przyjrzałam)

Adam uwielbia smoka, a ja nie robię z tego problemu. Moja pierworodna też lubiła, przyszedł czas, że z niego zrezygnowała, ząbki ma proste, a Adaś ma silny odruch ssania, zaczął nawet ssać paluchy (moje też próbował) - to wolę już tego smoka. No i jak zaczyna za dużo jojczyć - wkładam zatyczkę do buzi i ... cisza przerywana zadowolonym mlaskiem.

A wiecie z kim siedzę w pracy w pokoju ... z żoną prezesa . A wiecie z kim jeszcze? ... z zięciem prezesa Trafiło się ślepej kurze...

P.S. Bydgoszczanko - poniżej moja szkapa tzn. mój ogier (bo jeszcze przeczyta i się obrazi)

Edytowane przez karola_sz
Czas edycji: 2010-08-18 o 21:30
karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:59   #1701
aldii
Zakorzenienie

Ya
mialas depresje poporodowa?
Blonde u nas bedzie imie,data ur,gogz. i napis - I zabek i dzisiejsza data
Pola moja ok 14-16h
Ja nie rozcienczam sokow
Karola
doborowe towarzystwo masz w pracy, nie ma co
Dzieci rzeczywiscie podobne do TZ
Stary 2010-08-18, 22:11   #1702
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Gosbaj, Aldi, BlondeHair, Zebra (jesli pominelam kogos to przepraszam) Dzieki dziewczyny za powitanko,

sama nie wiem od czego mialabym zaczac....
generalnie bardzo odpoczelam, bo zawsze ktos sie znalazl, zeby popilnowac malucha, a tutaj to jestem sama do 18.

narobilam tyle zakupow, ze az paczki musialam wyslac spowrotem

lot Natalka zniosla calkiem niezle, do Pl troche plakala przy starcie, ale w drodze powrotnej juz nie. wkurzyli mnie tylko na lotnisku, bo nie oddali mi wozka i musialam zasuwac z mala na rekach i z torbami podrecznymi na ramieniu przez pol lotniska.

mamy juz 8400g, zebow brak, z siedzeniem daje rade ale ciagnie sie do dolu, i na boki czasem zdarzy sie poleciec.
niestety nadal przebudza sie w nocy dwa razy i nie wiem jak sie tego pozbyc, bo nie sadze, zeby budzila sie glodu.

w przyszlym tygodniu zaczynamy chodzic na basen. w Pl mielismy taki ogrodowy i jakby mogla to by sama tam wskoczyla, trzesla sie z radosci za kazdym razem jak obok przechodzilam. poza tym ta dziecina niczego sie nie boi. jak mama podlewala kwiaty, to malej reke podstawialismy pod strumien wody, pozniej to juz sama ja wystawiala.
jezdzila rowniez w koszyku rowerowym mojej mamy, zarowno z przodu jak i z tylu,
no i "ujezdzala" kosiarke mama kiedys kosila i do mnie zebym posadzila ja na gorze. siedziala rowniez na krzakach i "biegala" boso po rosie. najbardziej jednak lubila ogrodowa bujaczke. pila z 2l butli i ze zwyklej szklanki, niekapek juz ma obcykany i sama sobie bierze
to by bylo tak w skrocie,

*ochraniacze- teraz najbardziej wydaje mi sie przydatny, rodzice mieli troche mniejsze lozeczko i skubana zaparla sie nozkami i przekrecila w poprzek, uderzyla glowka o szczebelki i od tego czasu mam ochraniacz na calej dlugosci lozeczka.

*blenderek- super sprawa,

*smoczek mamy tylko do zasypiania, ale czasem i tak sie nim tylko bawi.

* no i chyba wyrastamy z fotelika, nogi zaczely jej wystawac poza, czy to znaczy ze juz mamy sie przesiadac do wiekszego?

*kaszek moja jakos toleruje, mamy jakas wieloowocowa i na sniadanko je lyzeczka a na noc mam jakas zwykla bezsmakowa i w butli daje

* co do porcji zjadanych, to moja nie wciaga wiecej niz 120, ale za to je co ok 3h,( no chyba ze jakis obiadek w miedzyczasie jest) nie wiem czy dobrze ja przyzwyczailam, ze dostaje butle zaraz przed spaniem, pocieszam sie tym, ze niedlugo przestanie tyle spac, to i mniej butli bedzie, za to wiecej normalnego jedzonka

to chyba wszystko co zapamietalam z ostatnich kilku stron. jutro wkleje fotki, bo cos zamula net.
Stary 2010-08-18, 22:14   #1703
filka2
Zadomowienie

karola:ha haha:tak ogólnie a najbardziej rozśmieszyła naszA SZKAPA
aldii za tatę iza ząbka.Adzia nic nie gada tzn po swojemu i ostatnio sie drze jak zapijaczona baba ,że ją gardło nie boli
shamanika mi też sie wydaje że to 3dniówka
gosbaj Ada najbardziej lubi kaszke bebilonu Dojrzałe jabłko ale do picia bo łyżeczką nie przepada,ew jak ją oszukam z owockami.
kancia dzieci obiad?a moja tylko obserwuje
madzik witamy jak Mała?
madziulka ależ on juz duzy,no niefajnie z ta anemią .
youyou a w mutsy mieliście koła obrotowe?bo ja bym chyba sie nie mogła przestawić na nieobrotowe koła.

ech pokłóciłam sie z tż inastrój kijowy
jutro już bedzie tydz jak wysłałam krzesełko a kasy na koncie nie widaćjutro tam dzwonie bo chce jechac kupic do sklepu.
ech tak sie zraziłam do tego all że jakoś nawet przez cały tydz nie weszłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 22:24   #1704
aldii
Zakorzenienie

Madzik wooow jaka spryciula
Fotelik trzeba mzienic jesli dziecko przekracza wage,lub wystaje mu glowka (nozki moga wystawac)
Filka
Stary 2010-08-19, 06:49   #1705
azzis
Zakorzenienie

aldii a Ty karmisz piersią? Bo w takiej sytuacji to łatwiej jest odtsawić butlę.
za ząbka.
madzikUK nam też już nóżki wystają z fotelika ale wagowo jeszcze się mieści, bo jest do 11kg. I też nie wiem czy powinniśmy już zmienić fotelik czy jeszcze nie?
karola_sz Ty to masz szczęście w pracy - same prezesostwo wkoło

Mój Adaś to w ogóle je jakoś poza wszystkimi schematami On pije mleko tylko 3x na dobę, a powinien 4. Ostatni raz pije ok. 19-19.30 i to już jest na noc.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 07:03   #1706
aldii
Zakorzenienie

Azzis
Nie,my na mm.Ale Lu je mleko z butli tylko o 16,no i picie poki co dostaje z butli.
U nas tez sa tylko 3 posilki mleczne (tyle ze duze)
Karola dla Adaska za 7 m-cy

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2010-08-19 o 07:04
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 08:40   #1707
zebra666
Zakorzenienie

Madzik my kupimy z kolejnej wypłaty, bo nogi wystają i mały kopie po siedzeniu:P za chwile je będzie do góry podwijać musiał.

Stary 2010-08-19, 08:49   #1708
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość

Dzisiaj mamy dzien wielkich przemian 7 urodzinki,pierwsze tata, pozniej bylo dada,daj i inne twory ,no i mamy 1 zabka tym razem pediatra miala racje z ta gorka
No i z tej okazji babcia kupila Lu srebrny smoczek,do ktorego pozniej wklada sie pierwszego zabka Pokaze go wam jutro,bo dzis jest jeszcze u grawera
za przemiany

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
bydgoszczanka - to ja się nie dziwię, że Ty masz taką figurę, jak ciągle na Wazie jedziesz; jutro zaczynam chrupać te suchary - też chcę być szczupła. A TŻ - no całkiem niezły jest, tylko taki trochę szczupły jak "nasza szkapa" - ale ja go nie zajeżdżam, on tak ma. Jak znajdę jakieś zdjęcie to wkleję - sama ocenisz podobieństwo dzieciaków

A wiecie z kim siedzę w pracy w pokoju ... z żoną prezesa . A wiecie z kim jeszcze? ... z zięciem prezesa Trafiło się ślepej kurze...

)
No mówiłam, że ciacho
Maja jest podobna do taty, ale Adaś

Towarzystwo - pierwsza klasa

dla Adasia za kolejny miesiąc

Figura nie jest najgorsza, ale oponki nie mogę się pozbyć. Jak się najem, to brzuchol mi wywala i wyglądam jakbym była w 7 miesiącu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-08-19 o 08:51
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 09:20   #1709
aldii
Zakorzenienie

Bydgoszczanka
Ja tez mam opone

Malinka przesyla caluski dla wszystkich bobasow i mamus.Niestety nie uda nam sie spotkac,bo maja problemy z autem
Stary 2010-08-19, 09:22   #1710
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hallo
Umieram na ból gardła i katar...
A mięliśmy się spotkać ze znajomymi co mają bliźniaki...
Ale w takim stanie nie pojadę do trzymiesięcznych dzieci...
Pewnie za pół roku dopiero tu będą poniwnie :-(
Smutno mi bardzo...

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
ech u mnie dzien masakryczny tata z siostra mieli dzisiaj wypadek koles wjechal w nich tirem

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
Hej mamusie,
Melduje sie po 2-miesiecznej przerwie spowodowanej wizyta w Polsce, a tam niestety netu brak bylo.
Witamy

Cytat:
Napisane przez shamanaika Pokaż wiadomość
Z Olusiem juz lepiej. Nie goraczkuje i mniej jeczy. Za to, kurka wodna, dostal jakiejs wysypki na brzuszku i troche na plecach.
Wygląda na typową trzydniówkę...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Cytat:
długo to mo że trwać...

Cytat:
a czy konieczne jest rozcieńczanie soków?
Ja daję wodę z sokiem bardziej niż sok z wodą... Jak maluch dostaje deserek, to tam jest dość owoców... Nie chcę żeby Paulina miała ich za dużo, bo co za dużo to też niezdrowo...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości