|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
![]() Mleko wtedy zmienia smak i dziecko może się krzywić,ale nie należy przestawać podawania piersi. Ptem miesiąc nie miałam i zaczęłam brać Azalię.Nie mam do tej pory.Ale,że mi się już kończy a nie karmię to już nie będę brała jej.Może coś innego ![]() Chociaż to ostatnio na sex to wcale czasu nie ma ![]() Dennis już pije z kubeczka ![]()
![]() |
#1682 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
m
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
Madziulka wysłałam Ci priva
![]() super fotki, Szymek rozwija się błyskawicznie ![]() aldii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Filip od chrzestnej dostał m.in. właśnie taki srebrny bucik do łańcuszka, w który wkłada się pierwszy ząbek. Dopiero jak go dostałam dowiedziałam się że jest taki zwyczaj ![]() gosbaj Filip kaszki zjada rano na śniadanko, nakupiłam mu tych bezcukrowych Holle, ale jakoś niespecjalnie mu wchodzą, za to najbardziej smakują mleczno-ryżowe Bobovity. Co do smoków to my nie używamy, więc jeden problem mniej ![]() ![]() My dziś odebraliśmy paszport Filipa i kupiłam nową spacerówkę ![]() ![]() W końcu zdecydowałam się na taką którą w necie skreślałam... ![]() ![]() ![]() ![]() o taka: http://www.pramsrus.com/images/emmal...scooter2.0.jpg
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-08-18 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
shamanika a ile tej gorączki mieliscie
![]() ![]() aldii ale sie Lu rozkręciła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
Gosbaj
![]() Lu jak jest glodna to tak smiesznie wysuwa jezyczek Sensuel wow ![]() Shamanaika u nas alergia jest glownie n apleckach,ale na brzuszko tez sie zdarzylo.A taka natychmiastowa to na skroniach Moze to zle samopoczucie,to z powodu zabkow wlasnie? Youyou ![]() U nas na chrzciny daje sie wlasnie srebrne grzechotki i lyzeczki Czekam na fotki z uzytkowania spacerowki.A ja sie nadal nie zdecydowalam ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Kancia i teraz nawija jak nakrecona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Madziulka piękne fotki i synuś zdolny!
![]() Aldii gratuluję ząbka ![]() Madzik witaj ![]() A my mamy drugą dolna jedynkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ale naskrobalyscie ![]() Ja dzis nieprzytomna, bo po nocce, ale nie była najgorsza- spalam łacznie w ciagu dnia ok 3 godz i teraz juz padam ![]() Elcia o matko maskara...dobrze, ze nic sie nie stało ![]() Gosbaj ja daje kaszke raz łyzeczka a raz dziennie z butelki do picia ![]() ![]() Aldii, Zebra ![]() ![]() Youyou ![]() ![]() Madzik witaj! Mam nadzieje,z e pobyt w Pl sie udał i wypoczelyscie. Czekamy na fotki ![]() Pysia, Kancia ![]() ![]() Madziulka piekne fotki Shamanaika my tez dostalismy smoczka z grawerem, ale na narodziny od dziadkow ![]() ![]() Bardotka dzieki za jadłospis ![]() ![]() Ja chyba zaraz wskakuje do łoza, bo juz mi sie oczy zamykaja. Sebus juz spi, a o 22 tatus go nakarmi ![]()
#1688 |
Zakorzenienie
|
Zebcia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Raczkowanie
|
o
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Aldii mój po pierwszym ząbku marudził ale chyba dlatego, że jednak dziąsełko tak na świerzo to go nie gilało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Zadomowienie
|
Aldii u nas 2 zabek wyszedl po 2 dniach od pierwszego
YouYou za spacerowke ![]() Blonde no wlasnie ja tez tak chcialam ze rano dam mu lyzeczka a na noc do butelki. No i w butelce zje(tylko 1,5lyzki daje na 210ml) ale lyzeczka to za nic nei chce, placze, zaciska buzie i odpycha mi reke to moze jeszcze sprobuje z kaszka z Bobovity i jak ta tez mu nie podejdzie to wtedy odpuszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |||||||||
Zadomowienie
|
Bardotka no i była akcja czopek. Nie będę pisać szczegółów, ale razem płakaliśmy. Od dziś nie je ryżu i codziennie będzie jadł 3 kilo śliwek lub jabłek, czy chce czy nie
![]() A ja takie porządki zrobiłam 2-3 tygodnie po porodzie. Tak wysprzątałam łazienkę i szafę, że nie wiem w czym do pracy pójdę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziś prze prowadziłam dochodzenie w sprawie kurczaka i indyka z gerbera i kurczak też mechanicznie oddzielany ![]() Cytat:
![]() Ja czekam na ten okres, bo ciekawa jestem czy będzie tak jak przed ciążą. Mocno się męczyłam i wszyscy mi mówili, że po dziecku wszystko się ułoży, zobaczymy ![]() Ja walczyłam, żeby kubeczkiem pił, ale po 2 tygodniach się poddałam. Teraz pije z niekapka TT, ale tez musi mieć wenę. Rozpuściłam go tym cyckiem. Butelki, smoczki mu śmierdzą ![]() Cytat:
![]() ![]()
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
Aldii tez mamy takiego smoczka srebrnego, gdzie sie trzymam pierszego zabka
![]() ![]() ![]() Youyou ładny wozek ![]()
#1695 |
Zakorzenienie
|
Youyou a jaki model mutsego masz?
Zebcia gratuluję ząbka ![]() U nas ząbek się przebił. ale jeszcze nie wyszedł całkowicie.ile to może trwać,az bedzie go całego widać? a jeszcze co do okresu, to czytałam że kobieta dostanie wtedy gdy organizm będzie gotowy na następną ciążę.np moja kumpela dostała po 9mies., inna po 2 latach ![]() ile Wasze Dzieciaki śpią na dobę??Mój już coraz mniej-12-13h |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy konieczne jest rozcieńczanie soków? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
Pola u nas też ok 14 h wyjdzie w sumie. A ząbek jak nam się przebił pierwszy 13tego tak widać, że już sporo większy od tego co dzisiaj wyszedł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zadomowienie
|
Krzys ma 10h snu nocnego i w dzien 3 razy po ok 1,5h czyli wychodzi ok 15h
zmykam spac, do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję Kochane, że nie wszystkie jeszcze śpicie, bo ja dopiero mam chwilę czasu.
Po pierwsze primo chciałabym przesłać ![]() ![]() (O!!! dr House się zaczął, jakbym zaczęła pisać bzdury, to przepraszać, bo jednym okiem piszę, drugim oglądam) Teraz sprawozdanie i komentarze: kalka - przesyłam wirtualne podpaski, tudzież tampony; cieszę się, że dołączyłaś do grona okresówek bydgoszczanka - to ja się nie dziwię, że Ty masz taką figurę, jak ciągle na Wazie jedziesz; jutro zaczynam chrupać te suchary - też chcę być szczupła. A TŻ - no całkiem niezły jest, tylko taki trochę szczupły jak "nasza szkapa" - ale ja go nie zajeżdżam, on tak ma. Jak znajdę jakieś zdjęcie to wkleję - sama ocenisz podobieństwo dzieciaków youyou - bryka pierwsza klasa ![]() madziulka - Szymuś śliczne bobo ![]() Kancia - i jak obiad? Ty to masz dzieciaki; przysyłam swoje na kurs gotowania; słono płacę elcia - ![]() filka - grunt, że te skarpetki założył; może zapoczątkuje nowe trendy aldii - ![]() ![]() Adam uwielbia smoka, a ja nie robię z tego problemu. Moja pierworodna też lubiła, przyszedł czas, że z niego zrezygnowała, ząbki ma proste, a Adaś ma silny odruch ssania, zaczął nawet ssać paluchy (moje też próbował) - to wolę już tego smoka. No i jak zaczyna za dużo jojczyć - wkładam zatyczkę do buzi i ... cisza przerywana zadowolonym mlaskiem. A wiecie z kim siedzę w pracy w pokoju ... z żoną prezesa ![]() ![]() P.S. Bydgoszczanko - poniżej moja szkapa tzn. mój ogier (bo jeszcze przeczyta i się obrazi)
Edytowane przez karola_sz Czas edycji: 2010-08-18 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
Ya
![]() mialas depresje poporodowa? Blonde u nas bedzie imie,data ur,gogz. i napis - I zabek i dzisiejsza data Pola moja ok 14-16h Ja nie rozcienczam sokow Karola ![]() doborowe towarzystwo masz w pracy, nie ma co ![]() Dzieci rzeczywiscie podobne do TZ |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Rozeznanie
|
Gosbaj, Aldi, BlondeHair, Zebra
![]() sama nie wiem od czego mialabym zaczac.... generalnie bardzo odpoczelam, bo zawsze ktos sie znalazl, zeby popilnowac malucha, a tutaj to jestem sama do 18. narobilam tyle zakupow, ze az paczki musialam wyslac spowrotem ![]() lot Natalka zniosla calkiem niezle, do Pl troche plakala przy starcie, ale w drodze powrotnej juz nie. wkurzyli mnie tylko na lotnisku, bo nie oddali mi wozka i musialam zasuwac z mala na rekach i z torbami podrecznymi na ramieniu przez pol lotniska. mamy juz 8400g, zebow brak, z siedzeniem daje rade ale ciagnie sie do dolu, i na boki czasem zdarzy sie poleciec. niestety nadal przebudza sie w nocy dwa razy i nie wiem jak sie tego pozbyc, bo nie sadze, zeby budzila sie glodu. w przyszlym tygodniu zaczynamy chodzic na basen. w Pl mielismy taki ogrodowy i jakby mogla to by sama tam wskoczyla, trzesla sie z radosci za kazdym razem jak obok przechodzilam. poza tym ta dziecina niczego sie nie boi. jak mama podlewala kwiaty, to malej reke podstawialismy pod strumien wody, pozniej to juz sama ja wystawiala. jezdzila rowniez w koszyku rowerowym mojej mamy, zarowno z przodu jak i z tylu, no i "ujezdzala" kosiarke ![]() ![]() ![]() ![]() to by bylo tak w skrocie, ![]() ___________ *co do spania, to moja spi ok 10h w nocy +2x1h + 1 lub 2h w dzien, czyli 13-14h na dobe. *ochraniacze- teraz najbardziej wydaje mi sie przydatny, rodzice mieli troche mniejsze lozeczko i skubana zaparla sie nozkami i przekrecila w poprzek, uderzyla glowka o szczebelki i od tego czasu mam ochraniacz na calej dlugosci lozeczka. *blenderek- super sprawa, ![]() *smoczek mamy tylko do zasypiania, ale czasem i tak sie nim tylko bawi. * no i chyba wyrastamy z fotelika, nogi zaczely jej wystawac poza, czy to znaczy ze juz mamy sie przesiadac do wiekszego? *kaszek moja jakos toleruje, mamy jakas wieloowocowa i na sniadanko je lyzeczka a na noc mam jakas zwykla bezsmakowa i w butli daje * co do porcji zjadanych, to moja nie wciaga wiecej niz 120, ale za to je co ok 3h,( no chyba ze jakis obiadek w miedzyczasie jest) nie wiem czy dobrze ja przyzwyczailam, ze dostaje butle zaraz przed spaniem, pocieszam sie tym, ze niedlugo przestanie tyle spac, to i mniej butli bedzie, za to wiecej normalnego jedzonka to chyba wszystko co zapamietalam z ostatnich kilku stron. jutro wkleje fotki, bo cos zamula net.
#1703 |
Zadomowienie
|
karola
![]() ![]() ![]() aldii ![]() shamanika mi też sie wydaje że to 3dniówka gosbaj Ada najbardziej lubi kaszke bebilonu Dojrzałe jabłko ale do picia bo łyżeczką nie przepada,ew jak ją oszukam z owockami. kancia dzieci obiad?a moja tylko obserwuje ![]() madzik witamy jak Mała? madziulka ależ on juz duzy,no niefajnie z ta anemią . youyou a w mutsy mieliście koła obrotowe?bo ja bym chyba sie nie mogła przestawić na nieobrotowe koła. ech pokłóciłam sie z tż inastrój kijowy ![]() jutro już bedzie tydz jak wysłałam krzesełko a kasy na koncie nie widać ![]() ech tak sie zraziłam do tego all że jakoś nawet przez cały tydz nie weszłam ![]()
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
Madzik wooow jaka spryciula
![]() Fotelik trzeba mzienic jesli dziecko przekracza wage,lub wystaje mu glowka (nozki moga wystawac) Filka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
aldii a Ty karmisz piersią? Bo w takiej sytuacji to łatwiej jest odtsawić butlę.
![]() madzikUK nam też już nóżki wystają z fotelika ![]() ![]() karola_sz Ty to masz szczęście w pracy - same prezesostwo wkoło ![]() Mój Adaś to w ogóle je jakoś poza wszystkimi schematami ![]()
#1706 |
Zakorzenienie
|
Azzis
![]() Nie,my na mm.Ale Lu je mleko z butli tylko o 16,no i picie poki co dostaje z butli. U nas tez sa tylko 3 posilki mleczne (tyle ze duze) Karola ![]() ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-08-19 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
Madzik my kupimy z kolejnej wypłaty, bo nogi wystają i mały kopie po siedzeniu:P za chwile je będzie do góry podwijać musiał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maja jest podobna do taty, ale Adaś ![]() Towarzystwo - pierwsza klasa ![]() ![]() ![]() Figura nie jest najgorsza, ale oponki nie mogę się pozbyć. Jak się najem, to brzuchol mi wywala i wyglądam jakbym była w 7 miesiącu ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-08-19 o 08:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Bydgoszczanka
![]() Ja tez mam opone ![]() Malinka przesyla caluski dla wszystkich bobasow i mamus.Niestety nie uda nam sie spotkac,bo maja problemy z autem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | ||||
Zakorzenienie
|
Hallo
![]() Umieram na ból gardła i katar... A mięliśmy się spotkać ze znajomymi co mają bliźniaki... Ale w takim stanie nie pojadę do trzymiesięcznych dzieci... Pewnie za pół roku dopiero tu będą poniwnie :-( Smutno mi bardzo... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja daję wodę z sokiem bardziej niż sok z wodą... Jak maluch dostaje deserek, to tam jest dość owoców... Nie chcę żeby Paulina miała ich za dużo, bo co za dużo to też niezdrowo...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.